На живо

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

© Велко АнгеловРегистрираните активни случаи на инфектирани с коронавируса вече са близо 70 хил. - 69 875. За последното денонощие те са 4207. За първи път от началото на епидемията хоспитализираните надхвърлиха 10 хиляди души. "За последните няколко дни се намираме в най-върховата част на пика, който е трети поред за нашата страна. Нещата ще се оправят в рамките на няколко седмици", каза на традиционния брифинг на здравните власти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. "Хоспитализираните сега много повече отколкото през втората вълна, но смъртността е значително по-ниска", добави главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. "Дневник" проследи новините около епидемията на живо. Ситуацията по света можете да видите тук.
Хиляди няма да могат да гласуват заради вируса

Хиляди хора, които са под карантина, защото са заразени с коронавирус или контактни лица, няма да могат да упражнят правото си на глас на 4 април, макар и гласуването в България да е задължително според Изборния кодекс.


Единият вид казуси е известен още при приемането на правилата за гласуване на карантинирани, прокарани от ГЕРБ в друг закон - срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия изтече вечерта на 31 март т.г. и всички заразени или карантинирани след това няма да имат право да гласуват.


Другият вид са казуси на хора, карантинирани на адрес, различен от постоянния, но неподали заявление за гласуване по настоящ адрес - те също няма да могат да упражнят правото си на глас дори и да за заявили мобилна урна до 31 март.


Подробности четете тук.

Треньорът на "Левски" е приет в болница

Треньорът на футболния "Левски" Славиша Стоянович е приет в болница, съобщава "Дспорт". На 30 март от клуба обявиха, че той е заразен с коронавирус. Според информацията словенецът е без тежки оплаквания, но лекарите са преценили, че е по-добре да бъде под наблюдение. Преди ден сините съобщиха, че и полузащитникът Симеон Славчев е заразен. Няколко души от "Ботев" (Пловдив), сред които треньорът Азрудин Валентич и футболисти, също са дали положителни резултати.

Около 36 хил. дози иРНК ваксини (на производителите "Пфайзер"/"БиоНТех" и "Модерна"), предвидени за първа доза на желаещи, са налични в страната, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на редовния за четвъртък брифинг за COVID ситуацията в страната.


Но избор на ваксини се очаква да има в края на април, заявяват здравните власти. Въпросите за достъпа на редица желаещи до този вид ваксини са в контекста на това, че за момента масово се предлага единствено ваксината на "Астра Зенека"/"Оксфорд" както на записалите се при личните лекари, така и на избралите час и място на ваксинация в електронния регистър. Така предпочитанието на голяма част от населението за иРНК ваксини остава на практика незадоволено по ненапълно ясни причини.


Подробности - тук.

Продължава функционирането на "зеления коридор" в Университетска болница "Канев" в Русе. През днешния ден отново от 14 ч. до 18 ч. в лечебното заведение ще се извършва имунизация срещу коронавирусна инфекция без предварително записване на всеки пожелал с ваксината на "Астра Зенека". Вчера от възможността са се възползвали чужденци - англичани и холандци, които живеят в Русенско.


От другия четвъртък започва имунизация срещу COVID-19 на бездомните и скитащи хора в Русе. Възможност за ваксиниране ще имат потребителите, ползващи кризисната трапезария на БЧК през зимните месеци. Засега са се записали 25 души от общо 60 регистрирани. Инициативата се осъществява съвместно между местното РЗИ и русенския Червен кръст, като мястото, където ще се извършват имунизациите, ще бъде определено от хуманитарната организация. Ваксините ще бъдат поставяни от мобилен екип на РЗИ, по всяка вероятност желаещите ще бъдат имунизирани с ваксината на "Астра Зенека".

От днес ваксините срещу COVID-19 ще се произвеждат с уникален идентификационен код, който доказва произхода им, съобщава БНР. Националните системи на държавите от Европейския съюз са свързани в Единна европейска система за верификация на лекарствата.


Кодовете на произведените опаковки се регистрират от производителите в Европейския хъб и оттам се разпределят в националните системи. Целта на верификацията е лекарствата и ваксините да бъдат защитени от фалшификация.


Системата за верификация в България действа от две години. В нея са включени над 3100 аптеки, болнични аптеки и търговци на едро.

Националното представителство на студентските съвети настоява наемите за студентските общежития за март и април да бъдат намалени с 50 на сто. Организацията изпрати позицията си до министъра на образованието и до ректорите на висшите училища.


"Нашите данни сочат, че над 70% вече не живеят в общежитията. Те са се прибрали по своите родни места. Защото те учат от началото на семестъра в онлайн среда. И другият аргумент, който казаха студентите, е, че предвид ситуацията много родители са останали без работа и разходите, които имат, нека бъдат намалени", обясни мотивите за искането пред БНР председателят на съветите Даниел Парушев.

Министерството на външните работи на Турция е уверило българските си колеги, че всички областни управи, както и подразделенията на полицията са уведомени и инструктирани да осигурят безпрепятственото придвижване на българските избиратели до и от изборните секции в страната на 4 април 2021 г.


Във връзка с ограничителните мерки срещу коронавируса в Турция при проверка от страна на органите на реда причината за излизане извън дома – упражняване правото на вот, следва да бъде удостоверена чрез показване на български документ за самоличност.

От 3 април на територията на Франция се въвежда ограничение на правото на придвижване на гражданите на повече от 10 км от местоживеенето им, което се доказва с удостоверение за адресна регистрация. Мярката ще се прилага до 1 май.


За придвижване на разстояние повече от 10 км от дома е необходима атестация за придвижване по изключение, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция. Пътуванията между областите в цялата страна се забраняват след 5 април, освен по неотложни императивни лични и професионални причини, които се удостоверяват с атестация, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Франция предостави статут на изключение от действащите на територията на страната общонационални и регионални ограничителни мерки за българските граждани, решили да упражнят конституционното си право на глас в изборите за Народно събрание на 4 април.

Българските граждани следва да попълнят Атестация за придвижване по изключение между 6.00 и 19.00 ч. (Attestation de déplacement dérogatoire dans les départements soumis à des "mesures renforcées" entre 6h et 19h), както и да разпечатат и да носят със себе си копие на френската вербална нота № 2021-0144818/PRO/PIDC, документ за самоличност или удостоверение за адресна регистрация. Необходимите документи са публикувани на страницата на българското посолство в Париж.


Засилените санитарни мерки, които досега бяха в сила в 19 департамента във Франция, влизат в сила на цялата територия на страната. Те включват още стриктен контрол и дори забрана на събиранията на големи групи от граждани. Началото на вечерния час е в 19:00 ч. и продължава до 6:00 часа. Ще бъдат отворени единствено търговските обекти, които продават продукти и предлагат услуги от първа необходимост, както и книжарниците, музикалните магазини, магазини тип "Направи си сам", цветарските магазини, фризьорските салони и др. Остават затворени барове, кафенета, ресторанти, както и културните институции - музеи, кина, театри, изложбени зали .


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на тел.: 33 1 45 51 85 90 или дежурен телефон в извънработно време: 33 6 23 18 09 93.

България е трета в ЕС по смъртност на хора с COVID-19

По 14-дневна заболеваемост от коронавируса България е на пето място в ЕС със 732 човека на 100 хил. По същия показател страната ни се нарежда на второ на Балканския полуостров, съобщи Ангел Кунчев.


Данните за смъртността – 21 на 100 хил. души ни отреждат трето място в Европейския съюз и първо на Балканския полуостров.

Промяната в противоепидемичните мерки от днес на фона на висок брой новоинфектирани, здравният министър Костадин Ангелов оправда с броя на хората с имунитет. Сред тях той постави официалните близо 260 хил. оздравели, като според данни на експерти минимум толкова са и безсимптомно изкаралите вируса. Към тези 520 хил. Той добави и ваксинираните (с една или две дози) до момента – които са 377 440, за да се стигне до общият брой от близо 900 хил. защитени.


По тази тема се посочват различни данни през последните дни – Тодор Кантарджиев от Националния център по заразни и паразитни болести смята, че близо 2 млн. българи имат защита от вируса, а според премиера Бойко Борисов те са 1.2 – 1.5 млн.


Ангелов обясни, че ситуацията се следи на 12 часа и в случай че се промени, ще се взимат съответните решения. Той изрази и готовност да понесе отговорност за въведените мерки.


Подробности - тук.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) е подала жалба във Върховния административен съд (ВАС) заради заповедта на здравния министър Костадин Ангелов от 18 март, с която затвори СПА центровете и заведенията в хотелите, но без държавата да предложи каквито и да е компенсации на бизнеса. За да не бъдат компенсирани със средства от държавата хотелите, те оставаха формално отворени, въпреки че реално не можеха да извършват дейност, напомня организацията, посочва БХРА.


Непознаването на спецификите на сектора стана видно и от заповедта на здравния министър, която затвори СПА центрове, басейни и всички заведения в местата за настаняване в пълно противоречие на изискванията в Закона за туризма за тяхната дейност. Въпреки усилията на хотелиерите да обслужат своите клиенти с доставки на храна и питиета по стаите, това на практика бе невъзможно, обясняват от БХРА, защото нямат и при нормални обстоятелства персонал, който едновременно да достави храната на всички. Това и затварянето на СПА центровете е довело до отлив на резервации.


Междувременно със заповед здравният министър разреши на СПА центровете да отворят от 1 април.

Най-много съобщения за нежелани реакции след ваксинация с "Астра Зенека"

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

© Велко Ангелов


Към 31 март в Изпълнителната агенция по лекарствата са докладвани 1442 съобщения за нежелани реакции след ваксинация срещу COVID-19, съобщи директорът й Богдан Кирилов. Честотата е 3.2 на хиляда ваксини. Най-много са сигналите за нежелани реакции след ваксинация с продукта на
"Астра Зенека" - 1002, "Пфайзер"/"БиоНТех" - 332, "Модерна" – 108
Най-чести са локалните реакции, мускулни болки, грипоподобни симптоми, като при "Астра Зенека" се наблюдава повишаване на телесната температура над 38 градуса. Симптомите отшумяват за между 24 и 48 часа. Малко са съобщенията за реакции, довели до нужда от хоспитализация.

Здравният министър увери, че "нещата ще се оправят до няколко седмици"

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

© Юлия Лазарова


"За последните няколко дни се намираме в най-върховата част на пика, който е трети поред за нашата страна. Очакваме, че започваме да вървим в най-високата част на платото и се надяваме ситуацията да остане такава в следващите няколко дни. Натискът върху болниците е различен в областите. Най-осезаем е в София-град, Бургас, Шумен и Варна. Най-големият натиск е върху психиката на хората. Нека всеки бъде спокоен. Системата на здравеопазването е готова", започна изказването си по време на днешния брифинг на здравните власти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.


Заети са 74% от леглата за неусложнени пациенти, както и 71% от леглата за интензивно лечение.


Нещата ще се оправят в рамките на няколко седмици


Костадин Ангелов,

министър на здравеопазването


"Единствената надежда е свързана с увеличения брой ваксинирани българи", добави той. Ангелов очаква числото да се увеличи при пристигането на допълнителни количества от най-предпочитаната ваксина – с иРНК. "Може би сме единствената държава в Европа, в която хората имат достъп до ваксина, стигат до тази ваксина и се отказват да бъде приложена за това, че не е избраната от тях", коментира министърът.

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

© Велко Ангелов


На база 14-дневна заболеваемост данните са сходни с вълната заразени от вируса от есента на 2020 г., обясни по време на брифинга на здравните власти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.


"Не можем да кажем дали в момента сме на най-високата точка, но ръстът на заболели започна да се забавя", каза Кунчев.


Кунчев очерта няколко тенденции в сравнение с предишната вълна от октомври-ноември:

- хоспитализираните с много повече отколкото втората вълна, като това се дължи на британския вариант на вируса.


- 42% са били преди положителните проби, сега са между 22 и 24%,


- на база 14-дневна смъртност – сега е значително по-ниска в сравнение с втората вълна – в края на ноември е била 28, сега е 21 на 100 хил. човека.

"Дневник" излъчи на живо брифинга на здравните власти.

"COVID-19 може да действа по няколко механизма в сърцето. Първият е като стандартна инфекция – имаме температура, ускорена сърдечна честота, възпаление. Това може да е причина за влошаване на прогнозата. При една грипна епидемия се увеличават честотата на инфарктите и инсултите по същия механизъм. Имаме директен токсичен ефект на вируса, не само върху белите дробове, но и върху миокарда, което води до миокардии", обясни проф. Борислав Георгиев от Националната кардиологична болница в ефира на "Здравей, България".


Той подчерта, че случаите на тромбози след ваксинация са 37 на хиляди ваксинирани, което като процент е толкова малко, че не бива да всява паника в хората.


"Трябва да се обобщят данните, за да се разбере дали има нещо общо между всички случаи с тромбоза. Обръщам внимание, че самият вирус е тромбогенен. Това, което виждаме при много хора, са микротромбози", смята професорът.

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

© Георги Кожухаров


"Моловете са най-ощетените от ситуацията. Ние сме затворени повече от пет месеца и се чувстваме като изкупителна жертва", заяви Димитър Кехайов от Българската асоциация на ритейл центровете пред БНТ.


Според последната заповед на здравния министър Костадин Ангелов в моловете ще работят единствено магазините и офисите за услуги, преценени, че са от първа необходимост - магазини за храна за хора и животни, аптеки, оптики, дрогерии, офиси на банки, застрахователи, други финансови услуги, мобилни оператори и услугите по химическо чистене.


"Моловете са може би единствените, които не са получили нито стотинка от държавата. Големите търговски центрове са част от международни фондове и мерките, които са предвидени от правителството, са свързани само с малки и средни предприятия, за съжаление моловете попадат извън тези предприятия", обясни Кехайов.


Той допълни, че не са освобождавали служители. "Нашият персонал е постоянно на работа, така че не сме ги освобождавали. Това е допълнителна финансова тежест – че нямаме абсолютно никакви приходи, а разходите са много. Поддържане на цялата техника, на охрана", подчерта Кехайов.


"Ние искаме или да бъдем отворени веднага, както отварят всички други браншове, или да поеме държавата ангажимент, че ще получим финансова подкрепа. В този отрасъл са заети повече от 150 хил. души", каза още Димитър Кехайов.

В 10 ч. министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, изпълнителният директор на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски, директорът на "Пирогов" Асен Балтов и зам.-председателят на лекарския съюз Николай Брънзалов ще дадат брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки.


"Дневник" ще излъчва брифинга на живо.

Сред регистрираните нови случаи най-много има в
област София (град) – 1138, следва Варна – 367, Пловдив – 344, Стара Загора – 238, Бургас – 235, Благоевград – 154, Русе – 152, София (област) – 134, Враца – 133, Плевен – 124, Велико Търново – 112, Добрич – 104.

Промените в противоепидемичните мерки от днес

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

© Велко Ангелов


От днес заведенията (с изключение на нощните) ще могат да настаняват клиенти само на открито (напр. на тераси и в градини) от 6 до 23 часа, а персоналът трябва да носи маски, сочи последната заповед на министъра на здравеопазването. Не се посочват ограничения в запълването на капацитета на откритите пространства в заведенията на открито, нито има изискване за спазване на дистанция от 1.5 метра.


Големите нехранителни магазини (с търговска площ над 300 кв. метра) ще работят до 11 април, ако обособят търговска площ на открито. След 11 април отпадат ограниченията за работата на големите нехранителни магазини.


Отново ще може да се ходи на кино, театър, цирково представление, в музеи, галерии, библиотеки, да се посещават занятия по изкуства от всякакъв вид. Изискването е да се използват до 30% от капацитета на помещението, да се спазва дистанция от 1.5 метра и да се носят маски.


Разрешени са тренировките и състезанията при пълнолетните спортуващи (независимо дали са картотекирани към федерация или не) както в колективните, така и в индивидуалните спортове. Не би следвало да се допуска публика.


СПА и уелнес центровете (както в хотели и къщи за гости, така и самостоятелни) ще могат да работят от 1 април, като се изисква да използват не повече от 30% от капацитета си.


Вече разрешено да се ходи на фитнес, да се спортува в зала и басейн, като трябва да се използва до 30% от капацитета на даденото помещение и хората да спазват дистанция от 1.5 метра помежду си.

Поставените дози ваксина за последното денонощие са 13 712 - 7195 на "Пфайзер"/"БиоНТех", 4700 на "Астра Зенека" и 1817 на "Модерна". Общият брой употребени дози досега е 472 443. С две дози са имунизирани 95 003 човека.


В болница са над 10 хил. души, регистрираните активни случая - близо 70 хил.

Коронавирусът в България: Властите обещават нещата да се оправят до седмици (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Регистрираните положителни проби за последното денонощие на инфектирани със SARS-CoV-2 са 4207, сочат данните на единния информационен портал. Това са 23.4% от направените 17 947 теста (10 426 PCR и 7521 антигенни). Активните случаи са близо 70 хил. - 69 875.


Новооздравелите са 3869. Починалите за посочения период са 129. Хоспитализирани са 10 093, от тях в интензивно отделение са 772 човека.


Данни в графики за развитието на епидемията в страната - тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  ОТВАРЯЙ ЛАСТИК!!!
  Видимите резултати на ГЕРБ

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  Жертвите надхвърлиха 13 000 !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Герб ли разпространява вируса по света , че не ти разбирам логиката ,а може би ти ще представиш някакви по правилни и добри мерки , вместо цял ден да храчиш по ГЕРБ ,вземи се хвани и помогни в някое ковидно отделение ,поработи поне 2 часа ,да видим ,че има по добра алтернатива на ГЕРБ .

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  " Новооздравелите са 3869. Починалите за посочения период са 129. Хоспитализирани са 10 093, от тях в интензивно отделение са 772 човека."

  Първа пролет е, но, уви, лошите новини от пожара на третата вълна от пандемията у нас и неговите жертви, не ни оставят да се зарадваме, че зимата е вече зад гърба ни........

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  Сутринта заведенията бяха в трескава подготовка, миеха се стъкла, подреждаше се.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4319 Любопитно

  След като по всички средностатистически данни България изпревари (негативно) дори и най плюваната и мразена от форума страна в Европа какво повече да се коментира. Управленческият модел известен по света като "Български Ластик" явно е "най-добрият" и примерЪт за останалия свят както един Пожарникар го определи......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#5] от "edin drugii":

  Данните другарю са за България и ДА имат вина за ситуацията. Ти колко хора ваксинира до момента в твоята практика?
  Хайде спомни си клетвата!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Ние бяхме на първо място по пройзводство на Тикви преди няколко години.
  Сега в Ковида е далавератаа най голямта е в раздухването преди избори.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  Данните от нощес.
  След вчерашния рекорд леко намаление на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...7
  22-28.2 – 1482
  ....
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  ...
  15-21.3 – 3552
  16-22.3. – 3528
  17-23.3 – 3596
  18-24.3 – 3621
  19-25.3 – 3618
  20-26.3 – 3613
  21-27.3 – 3613
  22-28.3 – 3619
  23-29.3 – 3623
  24-30.3 – 3669 /максимум - рекорд от началото на пандемията/
  25-31.3 - 3645

 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  В последните дни започва и нарастване на броя на починалите. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  ...
  15-21-3 – 105
  16-22.3 – 102
  17-23.3 – 104
  18-24.3 – 100
  19-25.3 – 99
  20-26.3 – 96
  21-27.3 – 98
  22-28.3 – 99
  23-29.3 – 104
  24-30.9 – 109
  25-31.3 - 112 /рекорд от началото на 2021 година/

 14. 14 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса падна почти до 1. Дали ще падне и под единица, т.е. ще започне отстъпление на заразата?
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  ...
  11-21.3 – 1,20
  12-22.3 – 1,19
  13-23.3 – 1,18
  14-24.3 – 1,18
  15-25.3 – 1,13
  16-26.3 – 1,10
  17-27.3 – 1,07
  18-28.3 – 1,05
  19-29.3 – 1,03
  20-30.3 – 1,02
  21-31.3 – 1,004

 15. 15 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 693 Любопитно

  От вчера ме занимава един въпрос от битието на туземците.
  У дома - пият.
  В кръчми - ясно.
  В гората - пият.
  На море - пият.
  Ами сега, като са напълнили болниците, дали поркат и в тях. Най-вероятно!

 16. 16 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 656 Любопитно

  Болен народ. Всеки казва "бОли ме к¥ра"...
  —цитат от коментар 8 на Незнайко в Слънчевия град


  Иронично. Прост пример - ако си хоум офис, или каквато и да е друга професия, незасегната пряко от отвори-затварянията, и теб съм сигурен, че те "бОли к¥ра".

  ТЪПАК! АЗ СЪМ Ш***Н ТЪПАК!!!
 17. 17 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 716 Неутрално

  В болниците няма места за болни!
  Трябва да се направи нещо?

 18. 18 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#15] от "zxe00613919":

  > Ами сега, като са напълнили болниците, дали поркат и в тях.

  Експертите казаха - трябва редовно да се ползва комбинация от силен дезинфектант и най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване.

  કટાક્ષ
 19. 19 Профил на В началото бе словото ...
  В началото бе словото ...
  Рейтинг: 140 Неутрално

  При тези цени на клиничните пътеки за Ковид и през август може да има толкова болни!!!

 20. 20 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 573 Разстроено

  До коментар [#5] от "edin drugii":

  Спри се бе, бот. Поне веднъж погледни надолу и замълчи. Не може да си се осрал до ушите и да продължаваш да каканижеш ГЕРБидж ГЕРБидж. На какво отгоре ще отварят днес заведенията? Кой ще ги следи дали работят само градините - те едно пушене в заведенията 10 години стана не можаха да озаптят, сега за 1 ден ще почнат да следят дали им работят само градините. Може ли се опитваш да вдигаш рейтинга на партията си, минавайки през 100 и нагоре трупа на ден.
  Като видиш, че яздиш умрял кон, па вземи слез.

 21. 21 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Днес звънях в 4 различни болници - ваксини различни от АЗ няма. Народа да се оправя както може, Бойко си е платил с ориз и олио в прованса

 22. 22 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  До коментар [#20] от "atag":

  👍🏻

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  До коментар [#13] от "Patsis":

  Тепърва ще има рекорди...

 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#21] от "Dark":

  > Днес звънях в 4 различни болници - ваксини различни от АЗ няма.

  Може да са се пошегували - се пак е първи април.

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#15] от "zxe00613919":

  те и ядат, представяш ли си ?
  в градовете , понеже нямат дворове за зарзават , кочини за прасета и кокошкарници , им се налага да ходят до кауфланда.
  сган мръсна- щъкат да се заразяват за да се наядат .
  че и искат да имат ток , интернет и течаща вода в кенефа .
  бахти наглото население, ръйш ли.

 26. 26 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Продължаваме напред, чупим рекорди. На 04.04. пак си изберете мизерната стабилност на гробаджийско-сарайския модел и после вървете се оплаквайте на хисарския поп.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 27. 27 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  ''Той подчерта, че случаите на тромбози след ваксинация са 37 на хиляди ваксинирани''

  ко каза, ко?

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Нормалните държави , при такива показатели затварят, ние отваряме. Толкова му е акъла на Борисов, ама май и на много хора е такъв.

 29. 29 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1712 Любопитно

  До коментар [#7] от "hamiltonf":

  Кои заведения-учебните, лечебните или питейните?

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 30. 30 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1296 Весело

  Днес много вяло върви ревът за затваряне на всичко завинаги. Почти отсъства, за разлика от вчера. Вчера беше рев като за последно, включително и официална статия на един предозиран лекар-писател от Спешното във Варна. Нека не се отпускаме, орли! Рев му е майката! Врата отворена да не остане! ... :-)

 31. 31 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Ако се съберат заетите във всички сектори според оплакванията на браншовите организации ще са дори повече от гласувалите, барабар с пенсионерите и мъртвите души. Всеки сектор рязко се оказва, че дава работа на поне сто, а защо не и 500 хиляди, даже направо милион. Или работещите в моловете веднъж ги брои този човек, втори път Алигбабоебев си ги добавя заради заведенията, трети път идва от Лидл и Билла, четвърти от продавачите на дрехи, само охранителните фирми не са се ревали още, заедно с чистачките.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 32. 32 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  37 на ХИЛЯДИ?! Абе професоре бе, бафф ви у науката на хиляди, маааа на 2 хиляди или на 900 хиляди? Що прави впечатление че точно знаете 37 ма не знаете хилядите. Не че нещо маааа 37 на 2 хиляди хич не е малко та...

 33. 33 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 232 Неутрално

  2/3 от "тези болни" са на сериалчета с чайчета у тях...голяма драма, олигофренясаха света,,починалите - лека им пръст. Живота трябва да продължи!

 34. 34 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Юмруци нагоре, проценти надолу. Просто е.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3671 Весело

  Ситуацията в България и борбата с коронавируса:
  Върви Бойко, па лъже.
  Върви Кунчев, та маже.

  И в момента сладкодумният гост на държавната трапеза залива с порой от приказки на брифинга...

 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3671 Весело

  До коментар [#23] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ще поживеем, ще видим!

 37. 37 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3671 Весело

  ВНИМАНИЕ ТЕКСТАТ Е ДЪЛАК!!1
  преячели мои, оддавна несам ви расказвал прикаски, та неска мисля да ви раскажа ена. сички прилики сас действителми леца и сабития са апсолютно слочайни, емагинерни и дори са признак на нездраф разом, бих казал.
  ТА
  имало ено време ено забравено од бога село. то не че било толкова лошо, но просто там ништо кой знае какво несе случвало и затова когато госпот бок преглеждал записите од охранителните си камери винаги го пропускал, докато едим дем сафсем го забравил.
  това село се казвало мало големаново. жителите мо, особенно младите, повечето се били преселили по съседните села, кадето животат бил по валнувашт и останали само старците, лудите, марзеливите, интровертите, непоправимите оптимисти и непукистите, както и известем брой селяни шовенисти, според които точно ваф мало големаново се намирал центарат на плоската иначе земя и ако го напуснат, баламсат ште се нароши, земята ште се наклони и целокупното ѝ населемие ште се изсипе ваф черния необятем космоз, като шепа фасул в бунар. анджък!
  та точно там ваф село мало големаново едим дем като гръм од ясно небе однякаде се явил змей!!! змеят бил ожасявашт! тялото мо било покрито сас бодли, на гарба мо се извисявали гиганцки ципести криле като на прилеп, а на главата си, която била голяма колкото кмецтвото, имал КОРОНА!!1 той ударил ена ситна ръченица на мегдана, од която прозорците на къштите се напукали, изнесал крадка огнена демонстрация и се провикнал най змейски: АСЕ КАЗВАН ЗМЕЙ ТЕЛИЛЕЙ КОДЖАОПАШЛИЯТА ДЕВЕТНАЙСТИ И ОДСЕГА НАТАТАК ШТЕ МИ ВОДИТЕ СЕКИ ДЕМ ПО НЯКОЛКО СЕЛЯМИ ЗА ЗАКУСКА!!1 ДА ЗАПОЧНЕМЕ С ДЕСЕТ ДА РЕЧЕМЕ! ЩТЕ ЧАКАН ТУК. слет което се навил на кравай ваф средата на мегдана и захъркал.
  селямите го наобиколили вав широк крък и се зачудили какво да правят. ништо несе знаело за него, освем че дошал някаде од исток. първи излезнал попа и презовал даго окадят с тамян и да мо четат киприянови молитви, че дасе продъни ваф адат. крачмарят пък казал, че ако мо се налее ваф моцумата ена педесетограмка джостерица од месната, змеят е чал. офчарчето скилидко пък предложило сички дасе наедат сас чесам и тогава змеят нямало да иска даги еде, ноооо сички тия предложемия се изоставили като научно необосновани и народат се затюхкал.
  най учени ваф селото били двамата доктора. единият се казвал доктор лекарджийски. той се по-чесал по голата глава и научно обеснил, че трябва немедленно дасе затворят кръчмата, пазара и очилиштето!! и сички трябвало да се преберат по-къштите си и да не излизат даже и на чердака. така змеят штял да си по-мисли че селото е безлюдно и да си иде. ваф противен случей, казал той, яко ше се мре!!1
  другият доктор се казвал доктор лекароф. той напълно одхвърлил предложемието на лекарджийски като наивно, по-неже змеят като ништо можел да изеде селямите со фсе къштите. после оспокоил селямите като им казал, че ништо страшно няма чак пък толкова. то тоя змей даже май бил нещо вегам. а дори и да не бил, колко па толкос хора штял изеде, аре са! предложил да мо се дават старите и болните, штото то и без друго само се мотат и ралта за 5 цтотимки не вършат. е, и чат пат по некоя мома за десерт, ако по-иска. и така сичко штяло да бъде нарет.
  селямите се разделили на два лагера – едните настоявали да стане както казал доктор лекарджийски, другите поткрепяли лекароф. спорат се расгорештил! селямите наизвадили сопи и лопати и се забъхтали едим друк! настанала ацка соматоха!!1
  ваф това време на мегданат спрял едим черем джиб и од него слезнал кметат на селото бройко боририсоф. той бил едар човек сас народна обноска, чийто най-голям таламт бил, че ного хубаво карал черем джиб. те и затова селямите фсе него избирали за кмет. то фсъшнос не било сигорно дали напримерно офчарчето скилидко не било по добър шофеор на черем джиб, но нямало и как дасе провери, по-неже джипат ваф селото бил само едим и той бил на боририсоф.
  кметат ного искал да огоди и на ените и на другите, заштото като дойдело време за кмецки избори, штяло да мо трябват гласовете на сички селями и затова казал така: начеееее, ние като кмед ше распоредиме следното – препоръчваме на сички моменталмо дасе преберат по-къштите си и носа си дане по-дават навън. препорачителмо е съшто така мяуко дасе по-затворят кръчмата, пазара и тва бееее... как мо беше името... кажи го де... а! очилиштето! а за тия, дето неса сагласми, естественно сичко това не важи. те могат даси действат по лична прецемка, заштото ние о наше село високо цениме индивидоализама и личната енециатива!!1
  тогава някой се провикнал: А АКО СИ СЕДИМЕ ПО-КЪШТИТИЕ ПАРИ ЗА ФАСУЛ ОДКАДЕ??
  а кметат одговорил: ЕЕЕЕЕ, ТОООО И АС ИСКАН ФАСУЛ, НО ИМАМЕ ПАРИ САМО ЗА БЕМЗИН ЗА ДЖИПА!!1
  докато селямите се расправяли и соетели, никой не забелязал как змеят телилей коджаопашлията деветнайсти се бил сабудил!! той се прозял, протегнал се, наместил си хубаво короната вархо ошатата глава и АААААААМ!!!1111 ИЗЛАПАЛ СИЧКИ СЕЛЯМИ СО ВСЕ КМЕТАТ НА ЕНА ХАБКА!!!111
  пед менути по късно исплюл офчарчето скилидко, по-неже то наистина така плътно се било наяло с чесам, че се не траело.

 38. 38 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Дори не знам защо продължавате да ги отразявате тези некадърници Ангелов, Кунчев и т.н.
  След седмица ще твърдят нещо, което е на 180 градуса от казаното днес.

 39. 39 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3671 Весело

  Ох, слушам брифинга и се сещам за старата приказка "Каквото направи дядо все е хубаво!"
  Кунчев, Балтов, Ангелов и тям подобни явно са си сменили пола и играят ролята на харема на дядо Бойко, пеейки соло и в хор "Каквото направи дядо Бойко все е хубаво!"

 40. 40 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  Тоя Кунчев, как не го е срам да се появява по телевизиите и да говори непрекъснато небивалици!

 41. 41 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Вчера бяха над 5000, а днес тоя вижда забавяне. Не е ли учил как се проявява и определя тенденция ...

 42. 42 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Фактът, че за една година не измислиха схема, според която да се знае какво отваряме и какво затваряме съобразно промяната в положителни тестове и приетите хора в болница, смея да твърдя, че всичко е политически мотивиранои зависи кое лоби надделява в парламента.

 43. 43 Профил на baba_gitza
  baba_gitza
  Рейтинг: 33 Весело

  "Ръстът на заболеваемост се забавя, каза Ангел Кунчев" - за това ще отворим и малкото затворени неща, за да го поправим...

  Писна ми от мутри, свини, каскети и тикви.
 44. 44 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Намираме се в най върховата част на пика. Както и беше изчислено. Точно по изборите.

 45. 45 Профил на baba_gitza
  baba_gitza
  Рейтинг: 33 Весело

  Фактът, че за една година не измислиха схема, според която да се знае какво отваряме и какво затваряме съобразно промяната в положителни тестове и приетите хора в болница, смея да твърдя, че всичко е политически мотивиранои зависи кое лоби надделява в парламента.
  —цитат от коментар 42 на Batezuzi


  Ами точно за това не измислиха. За да може "ластика" да се опъва по тяхно усмотрение...

  Писна ми от мутри, свини, каскети и тикви.
 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Искам да честитя професионалния празник на г-н Бойко Борисов и назначения от него НОЩ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 47. 47 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Математик - имаме спад в ръста, скоро очакваме ръст на спада.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 48. 48 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Ако данните за нежеланите реакции са съобщени от директора на ИАЛ точно по този начин, те не дават никаква информация за честотата. Причината е, че трите ваксини не са използвани в еднакви количества.

 49. 49 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1296 Весело

  Прави впечатление, че никой не иска да се прекрати работата на компаньонките със заповед на Министъра на здравеопазването. А там нещата са сериозни! Една конпаньонка се доближата на много по малко от 1,5 метра до субекта, когото компанира. Намират се, почти винаги, в затворено помещение. Тя не носи маска. Той също. Всъщност, те, често, не носят нищо. Заразата се предава на 100% към субекта. Субектът после я предава на жена си. Тя на съседа. И разпространението става дифузно. Трябва да се реве за затваряне на компаньонките! А не се реве. Реве се за затваряне на кафетата и то затваряне на откритите им площи, където е много по-безопасно от компаньонките. Защо, бе, джанъм? ... :-)

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  На Кунчев взело леко да му просветва на завалията....... Пишат ни вика мейли, 50% казват че сме идиоти, щото отваряме а 50% казват че сме идиоти, щото затваряме...... обаче още време им трябва на недоразуменията щабни за да обобщят извода че се получава накрая че 100% в едно са единодушни .... че сте идиоти ....... и то завършени на 100%

 51. 51 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 871 Неутрално

  ""Не можем да кажем дали в момента сме на най-високата точка, но ръстът на заболели започна да се забавя", каза Кунчев." - БЕ ТОЯ НОРМАЛЕН ЛИ Е? Болниците се пръскат по шевовете

 52. 52 Профил на tumnosin_1
  tumnosin_1
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Надявам се след изборите да стане ЧУДО и тези изроди да отидат за много дълго време при Бай Ставри.....А на ония'' тунингования'' с ''нежното гласче'' със сигурност в затвора ще му се израдват яко.

 53. 53 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Забавя, но не забравя! Просто изачква да види какво ще стане на изборите.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  "Нещата ще се оправят в рамките на няколко седмици"

  Поредната лъжа на гробаджийските калинки. Оправянето нито ще е бързо, нито ще е лесно. Но дано най-накрая народа на 04.04. направи верния избор и се лиши от мизерната стабилност на сарайско-гробаджийския модел.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 56. 56 Профил на d3eh
  d3eh
  Рейтинг: 43 Неутрално

  Може още от следващата седмица да се оправят, зависи от избирателите.

 57. 57 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 767 Весело

  На Кунчев взело леко да му просветва на завалията....... Пишат ни вика мейли, 50% казват че сме идиоти, щото отваряме а 50% казват че сме идиоти, щото затваряме...... обаче още време им трябва на недоразуменията щабни за да обобщят извода че се получава накрая че 100% в едно са единодушни .... че сте идиоти ....... и то завършени на 100%
  —цитат от коментар 50 на MPetr


  Отговорът и на двата въпроса е един и същ:
  Защо отваряте?-За да се харесаме.
  Защо затваряте?-За да се харесаме.

  Както например три различни въпроса получават обикновено един и същ отговор:
  Какво да ям?
  Къде да седна?
  За какво да се хвана?

 58. 58 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Министерче, к'во ще се оправи ве. Пандемията е вече над година, а вие ни вкарвате във всякакви отрицателни рекорди.......

 59. 59 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  6 март: "Следващите 2-3 седмици са последния връх, следва светъл период": Ангел Кунчев за COVID случаите

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/06/4182626_sledvashtite_2-3_sedmici_sa_posledniia_vruh_sledva/
  ----
  "2-3 седмици" по-късно: нещата ще се оправят в рамките на няколко седмици, каза здравният министър

 60. 60 Профил на div_petel
  div_petel
  Рейтинг: 28 Весело

  "Няколко седмици" е относително - може да са 2, а може и 52.

 61. 61 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  "нещата ще се оправят в рамките на няколко седмици, каза здравният министър...”

  Прав е министърът. Със или без правителство и щаб, нещата ще се оправят за няколко седмици.

  Забележителни тъпанари!

 62. 62 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Естествено, че "нещата ще се оправят до няколко седмици", и малките деца разбраха, че топлото време отслабва пандемията, както стана и миналата година по същото време в засегнатите европейски страни.
  Също е пределно ясно, и че ГЕРБ отдавна са изпуснали козите, в следствие на което рисковите групи са подложени на тотално изтребление (топ 10 по смъртност в света; но по надвишена обща смъртност влиза в тройката), а населението на свободно заразяване. Просто нема да остане кой да се заразява скоро. Провалената им "масова имунизация" нема да има нищо общо с тоя процес. Съд и затвор за Т. и калинките му!

 63. 63 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Недарниците горе се подават на социално-политически натиск. "Елитът" не се притеснява толкова, защото всичките "по-добри" ваксини отиват при него.

 64. 64 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 824 Неутрално

  В болниците няма места за болни!Трябва да се направи нещо?
  —цитат от коментар 17 на plynii


  Как ще има, след като здравната пътека за ковид е вероятно два пъти по-висока от за другите болести. Вече дори и онкоотделенията ги преустройват в ковид.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Гневно

  А докато се оправят колко ще измрат заради твоята некадърност и прислуга бе наглец такъв!?
  За кой ли път герберята прилагат този стар комунистически трик?
  През главите на цял отбор професори и академици, да назначат на власт някой който едвам е завършил някъде извън София, само защото е мазен, корумпиран и много сговорчив!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на dvbsjsjadjasdasdjas
  dvbsjsjadjasdasdjas
  Рейтинг: 37 Неутрално

  По последна статистика ваксинираните с две дози са 95,000 човека. Тоест от тези всички поставени дози имаме грубо 95,000 напълно ваксинирани (по 2 дози на всеки) и около 280,000 с първа доза. Как го добутаха до "1 милион защитени" заедно с тези 260,000 излекувани ми е много трудно да разбера.

 67. 67 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  "Промяната в противоепидемичните мерки от днес на фона на висок брой новоинфектирани, здравният министър Костадин Ангелов оправда с броя на хората с имунитет"

  Страшен смешник, винаги може да си измислиш някаква глупост. А ако продължат да растат и тия сметки без кръчмар не се окажат правилни, не би ли трябвало да има последствия? Ако щеше да търка наровете, щеше ли да е толкоз смел?

  Не ме търсете преди обяд
 68. 68 Профил на clearwing
  clearwing
  Рейтинг: 440 Гневно

  Интересно как биха коментирали така наречените експерти изписването на неизлекувани болни и препоръката да се вземе кислороден концентратор под наем за един месец и факта, че голяма част от пациентите така и недоживяват този един месец. Достатъчно е да се позвъни, на която и да е фирма, която предлага кислородни концентратори, за да се види, че има недостиг , защото масово се изписват хора с риск за живота им(факт, който се скрива при изписването им) . Ето как се справя здравната система. Поздравления, господа!

 69. 69 Профил на army
  army
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Пък вчера друг - точно до няколко седмици предвиждаше най-големия пик. Ся кое следва?

 70. 70 Профил на xlu12683878
  xlu12683878
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Здравения министър е гола вода. Или затваряме или отваряме, чакай не отваряме, не затвряме. Никаква вложена мисъл по отношение на всяко негово решение. Заминавай си заедно с тулупите.

 71. 71 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  До коментар [#68] от "clearwing":

  То при 10000 в болница би трябвало веднага да ти стане ясно какво е положението и че ще доведе до такива случаи. Но ми е струва, че има една група хора, които гласуват за Бойко на инат. Едно време някой им е казал, че не става, те обаче не са повярвали и колкото по-зле става, толкова повече не искат да си признаят. Да не би случайно да им се нарани егото. Та им трябва всяка капчица, за която да се хванат. И за тях са тия абсурдни изказвания, на другите им е ясно каква е ситуацията.

  Не ме търсете преди обяд
 72. 72 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Мисля че не останаха ковидпаникьори, които да гласуват за Базе. Не остана и нормален бизнес, който да гласува за него. Изобщо кой нормален човек гласува за такова малоумно управление?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 73. 73 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 757 Неутрално

  От брифинга - А.Кунчев „ по смъртност трето място в ЕС и първо място на Балканския полуостров”.
  Според чл.63а, ал.1 от закона за здравето отговорността за „определянето” и „въвеждането” или не, на „противоепидемичните мерки”
  при „обявена извънредна обстановка” е единствено и само на две компетентни длъжностни лица. Това са министърът на здравеопазването, който „въвежда със заповед птротивоепидемичните мерки”, „по предложение на главния държавен здравен инспектор”.
  Всичко останало като коментари по темата е или спекулация или непознаване на действащото в страната законодателство.

 74. 74 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Нещата ще се оправят в рамките на няколко седмици, каза здравният министър. Тук не мога да не се съглася с господина с ботокса и тупето - след като народът ви бие шута в неделя и всички вие - съратници на хунтата и мафията се озовете в затвора, нещета в България може да започнат да се оправят!

 75. 75 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Като изчисляват средната заболеваемост и смъртност няма ли най-накрая да им светне, че ситуацията е с около 30% по-зле, тъй като делят на 7 милиона, а не на 5 - колкото са реално в страната? За огромно съжаление твърдо сме първи и вината е на некадърното управление на кризата. Решенията ги взема един прост човек, а ги обявява прислугата му, накичена с административни и научни звания.

 76. 76 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Още нещо от брифинга.
  К. Ангелов към журналистите цитат - „По желание се ходи на заведение. По желание хора. Никой не задължава някого да отиде на заведение. На училище се ходи по задължение.”

 77. 77 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  "...От 3 април на територията на Франция се въвежда ограничение на правото на придвижване на гражданите на повече от 10 км от местоживеенето им, което се доказва с удостоверение за адресна регистрация. Мярката ще се прилага до 1 май..."

  Ами продължават да действат с погрешни методи и се чудят защо става все по-лошо и по-лошо. А експертите по епидемиология казват, че човечеството живее съвместно с коронавирусите от векове и всичко си минава по естествения ред. Нарушаването му с някакви профанизирани , политизирани или комерсиализирани мерки, води до създаването на нови, по-силни и по-опасни щамове. Особена роля в това имат локдауните и масовата ваксинация по време на "чума". Никога досега не е правена масова ваксинация по време на епидемия. Но ОНИЯ или са невежи или всичко се прави с нарочна цел. Дали са престъпници "по неволя" или...?

 78. 78 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 86 Любопитно

  "Може би сме единствената държава в Европа, в която хората имат достъп до ваксина, стигат до тази ваксина и се отказват да бъде приложена за това, че не е избраната от тях"

  Така е, българина е добър математик и предпочита шанса да влезне в болница.. пардон, да лежи пред болница, заради липса на места и да рискува да настине, но не и да сложи наличната ваксина.

  От друга страна министъра трябва да обърне внимание, че България е и единствената страна, която масово връзкарите се ваксинират с Файзер и се пазят количества (за първа ваксина) вместо да се предлага заедно с тази на АстраЗенека.

  Аз се ваксинирах с АстраЗенека, но като знам, че в нормалните държави съм имал шанс и за Файзер (т.е. по-хубавата) е тъжно.

  От друга страна какво чакат хората? Ами то още малко ще стане лято, а есента ще трябва нова ваксина. Съвсем скоро, след сегашната ваксинация ще трябва да се редим за нова.

 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Здравният министър уверил, а Бойко наредил. И двамата не знаят, какво правят.

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  И на този фон, на Борисов всичко му изглежда прекрасно.

 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Всеки вижда това, което иска да види.

 82. 82 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 86 Весело

  В момента има 3 типа стратегии свързани с ваксинирането:

  а) отказ от ваксиниране и разчитане, че никога няма да се разболееш (или защото имаш супер добра имунна система, или защото не вярваш, че ще ти се случи нещо или пък се пазиш мега зврски);

  б) чака се за Файзър/Модерна и категорично се отказва нещо различно от най-доброто;

  в) ваксинираш се с каквото има;

  Каква е моята логика - ваксинирам се, сега с какво има и намалявам риска от сериозно боледуване към този момент. Ваксинирането с една конкретна ваксина за мен не е добра стратегия тъй като никой не гарантира, че като си сложиш Файзър то тя ще работи завинаги и няма нужда повече от друга. Т.е. все едно си решил да избираш жена за цял живот и внимаваш много.

  Обаче след няколко месеца ще трябва нова ваксина, като най-добрата може да е съвсем друга и ще зависи от актуалните мутации на вируса. Т.е. няма как да разчиташ, че ваксинирането ще е само веднъж.

  От друга страна чакането за специалната ваксина поемаш риск от това да се разболееш от Ковид. Всеки един от нас познава вече доста хора, които:
  1) отказваха да се ваксинират и/или пазят, след което се разболяха много тежко;
  2) искат да се ваксинират, но чакат само за Файзър, като не успяха да дочакат и се разболяха тежко.

  Какво ще стане ако излезне нов щам за който Файзер не се справя добре (знае се, че Южноафриканския и Бразилския е доста по-слаб защитния ефект)? Тези които имат желание за Файзер, ще трябва да се ваксинират отново.

 83. 83 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Само че, Данните за смъртността от показаното за миналия месец повтарят кривата в графиката от ноември.
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 84. 84 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Само че, Данните за смъртността от показаното за миналия месец повтарят кривата в графиката от ноември.
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 85. 85 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#21] от "Dark":

  Потърсете в произволна държава в Европа, навсякъде има достатъчно от всички ваксини и само чакат някои да им се обади и да си избере с какво да го ваксинират.

 86. 86 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#21] от "Dark":

  Потърсете в произволна държава в Европа, навсякъде има достатъчно от всички ваксини и само чакат някои да им се обади и да си избере с какво да го ваксинират.

 87. 87 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#38] от "Х":

  "тези некадърници Ангелов, Кунчев и т.н.
  След седмица ще твърдят нещо, което е на 180 градуса от казаното днес"

  Това също е факт, който пресата заслужава да отбележи. Избори идат, избирателите трябва да са информирани.

  ПП. Пропуснахте и началника на тези некадърници...

 88. 88 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2393 Неутрално
 89. 89 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#78] от "JsT":

  В никоя държава нямате никакъв шанс за избор - както ви дойде времето и ви викант ще ви сложат каквото има. Или отказвате и си поемате всички последствия. Съмнява ме че ще ви кандърдисват, ще ви сложат отзад на списъка и като след година минат всички други може и пак да ви позвънят.

 90. 90 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Изобщо кой нормален човек гласува за такова малоумно управление?
  —цитат от коментар 72 на Darkman


  Ми е тия примерно:
  https://www.nsi.bg/bg/content/3942/наети-лица-в-администрацията-на-изпълнителната-власт

 91. 91 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  До коментар [#82] от "JsT":

  "...От друга страна чакането за специалната ваксина поемаш риск от това да се разболееш от Ковид. Всеки един от нас познава вече доста хора, които:
  1) отказваха да се ваксинират и/или пазят, след което се разболяха много тежко;
  2) искат да се ваксинират, но чакат само за Файзър, като не успяха да дочакат и се разболяха тежко...."
  Хм, това с "тежкото заболяване" верно го въртят всеки ден по телевизорите, обаче реалсонстта е, че всеки един от нас познава страшно много хора които им изчезна вкус и мирис, минаха през лека грипна треска и си го идкараха като обикновен грип.
  Аз лично от 40-50 подобни познавам един случай само който се разви като двойна пневмония доказана със снимка и предложиха на човека да влиза веднага в болница, обаче той отказа и се оправи за около 2 седмици.
  Да, налце са около 700-800 в болниците средни до тежки случаи, обаче щяха да са поне два пъти по-малко ако ги нямаше ония 10 000 уплашени, които не е ясно какво им правят в болниците и с какво "лекуват".
  Що се отнася за антигрипните ваксини, да те помагат но е факт, че попураността им пред сегашната кампания се въртеше около 5-8% от населението. Сега да са станали 20 и още може би 20 ще си сложата ако успеят да наложат ограничителните сертификати.
  Аз, нямам проблем та си сложа такава, но със сигурност няма да е експерименталните препарати, още повече че са произвеждат от доказани мошеници увредили повече от 10 000 човека в Щатите преди време с някъв фалщшив, ама пак така яко промотиран илач.

 92. 92 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1296 Весело

  "От 3 април на територията на Франция се въвежда ограничение на правото на придвижване на гражданите на повече от 10 км от местоживеенето им, което се доказва с удостоверение за адресна регистрация. Мярката ще се прилага до 1 май."

  Горките французи! Попиляха ги от идиотщини от есента насам и резултат нулев ... :-)

 93. 93 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#82] от "JsT":

  По принцип има рискови и не толкова рискови групи. Ако съм млада и здрава, рискът за мен е по-малък от този на възрастен диабетик с проблеми със сърцето. Ето защо е редно да ваксинират първо възрастните хора и хората с хронични заболявания, които са рискови. Аз мога да почакам, защото реално за мен шансът да се гътна ако се разболея е по-малък. На този принцип и аз за сега не се натискам за ваксинация. Седя си кротко и чакам да минат по-рисковите групи пред мен. Тук форумът е пълен със смелчаци побързали да се боцнат преди всички други и гордо го развяват като знаме. А баба си и дядо си ваксинирахте ли преди вас? А хората с онкологични заболявания ваксинирани ли са? Поне записани ли са за подходящите за тях ваксини?

 94. 94 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Треньорът на футболния "Левски" Славиша Стоянович е приет в болница, съобщава "Дспорт". На 30 март от клуба обявиха, че той е заразен с коронавируса. Според информацията словенецът е без тежки оплаквания, но лекарите са преценили, че е по-добре да бъде под наблюдение.

  Ето затова са пълни болниците и няма място за болните, които наистина имат нужда от болнично лечение. Това е една от причините за високата смъртност ...

 95. 95 Профил на dyi17648430
  dyi17648430
  Рейтинг: 8 Весело

  На гретето тунберг ѝ вдигнали статуя в юк

  ахахахахахахахаха

 96. 96 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Което значи само едно - ако при предишната вълна половината бяха хоспитализирани без нужда, при тая са 3/5

 97. 97 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2197 Разстроено

  "България е трета в ЕС по смъртност на хора с COVID-19
  По 14-дневна заболеваемост от коронавируса България е на пето място в ЕС със 732 човека на 100 хил. По същия показател страната ни се нарежда на второ на Балканския полуостров, съобщи Ангел Кунчев.
  Данните за смъртността – 21 на 100 хил. души ни отреждат трето място в Европейския съюз и първо на Балканския полуостров."

  Управляващите джипове окей ли са с това?!
  Избирателите ще чакат ли като жертвени животни пред мола?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 98. 98 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4256 Неутрално

  Сега съобщиха, че в завода е имало проблем с производството на ваксината на Джонсън & Джонсън, Белият Дом е знаел от преди седмица за това. 15 милиона дози са задържани и няма да бъдат използвани, слава богу.

 99. 99 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  Трябва спешно да отворим кръчмите за да грабнем първото място.

 100. 100 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  В момента има 3 типа стратегии свързани с ваксинирането:а) отказ от ваксиниране и разчитане, че никога няма да се разболееш (или защото имаш супер добра имунна система, или защото не вярваш, че ще ти се случи нещо или пък се пазиш мега зврски).
  —цитат от коментар 82 на JsT


  При мене фактът, че не бързам с ваксина е свързан с твърдата вяра в Мерките!

  Французите бият по вируса с вечерен час и ограничаване на хората да са в радиус 10 км. от дома им..
  Немците също слагат вечерни часове и затварят навред, ние блокираме Банско - та пиле да не прехвръкне, спираме абсолютно всички кафемашини , затваряме планините - никой да не ходи там и къртим яко пейките!

  Спираме всички деца от училище - та да могат, на тумби, на тумби да пият кенчета седнали по центъра !

  Кой вирус ще оцелее, при вечерен час , изкъртени пейки и затворени паркове?

  Та мнозина разумни хора, преценяват, че Мерките са им достатъчно да им спасяват живота ..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK