"Хубав, лош, така сме го решили" – здравният министър оправда плана за ваксиниране

"Хубав, лош, така сме го решили" – здравният министър оправда плана за ваксиниране

© Велко АнгеловОколо 36 хил. дози иРНК ваксини (на производителите "Пфайзер"/"БиоНТех" и "Модерна"), предвидени за първа доза на желаещи, са налични в страната, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на редовния за четвъртък брифинг за COVID ситуацията в страната.


Но избор на ваксини се очаква да има в края на април, заявяват здравните власти. Въпросите за достъпа на редица желаещи до този вид ваксини са в контекста на това, че за момента масово се предлага единствено ваксината на "Астра Зенека"/"Оксфорд" както на записалите се при личните лекари, така и на избралите час и място на ваксинация в електронния регистър. Така предпочитанието на голяма част от населението за иРНК ваксини остава на практика незадоволено по ненапълно ясни причини.


И днес здравните власти повториха тезата си, че от иРНК ваксините се заделят дози за новопоявилите се много желаещи за инжекции срещу COVID-19 от първите две приоритетни фази на правителствения ваксинационен план: работещи в системата на здравеопазването и преподаватели.
"Такъв е нашият план. Хубав, лош, така сме го решили. Той не е измислен в България, той е заимстван от плановете на Германия, Франция, Италия, които също стартираха с тези хора", заяви министърът на здравеопазването за плана за ваксиниране. Изказването му обаче е неточно, поне в частта със сравнението с Германия. Там най-приоритетни са възрастните на и над 80 години, следват 70-годишните и 60-годишните, независимо дали и какво работят, нито дали непременно живеят в дом за социални услуги или не.


От заявката, че вече половината от доставените иРНК ваксини се дават на личните лекари за записалите се при тях, би следвало и възрастните хора да имат избор на препарати срещу COVID-19. Именно на общопрактикуващите медици се разчиташе за ваксинирането на възрастните над 65 години и хронично болните. Но практиката показа, че личните лекари получават по-малко флакони, отколкото имат нужда, и то само от препарата на "АстраЗенека".


В този контекст проф. Ангелов повтори друга своя позната теза: че половината от ваксинираните досега са хора над 60 години (вероятно заради свободното ваксиниране в т.нар. зелени коридори, разпоредено от премиера Бойко Борисов), че възрастното население на България е активно и работи в приоритетни професии.


Новата заявка, недавана досега от министъра на здравеопазването, е, че и записалите се в електронния регистър, ако са сред приоритетните групи, могат да избират:


Тези хора, които са по списъците, са от хората от фазите - първа, втора, трета. Хората, които са се записали, в електронния регистър, ако попадат във фазите, имат възможност за ваксина, такава каквато е по фазите.


проф. Костадин Ангелов,

министър на здравеопазването


По-конкретни измерения на обещанието не бяха дадени, продължава да е спорно и доколко е уточнено кои групи от населението попадат в третата приоритетна фаза. Досега практиката във ваксинационните центрове (които основно са в болници) е, че за хората по списъци (от фазите) има избор на ваксини, а за хората през електронния регистър, макар и да се ваксинират на същото място, се предлага единствено ваксината на "АстраЗенека".


Според актуалните данни на здравните власти половината от очаквани около 700 хил. дози ваксини ще бъдат иРНК. Около 16 април се очаква и първата доставка от четвъртата одобрена от Европейската агенция по лекарствата ваксина - на "Янсен", от която се поставя само една доза.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Тая ботоксова калинка някой ден ще му се търси отговорност за свинщините, които нарои и животите, които погуби.

 2. 2 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 707 Разстроено  На този всеки пик му е плато...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Народните на ГЕРБ СТАТИСТИ
  преди НАРОДНИТЕ АРТИСТИ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на goshe55
  goshe55
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Супер непрофесионална логика. Ако е така, защо са ни експерти, всеки може да го работи това.

  "Русия е бензиностанция маскирана като държава!"
 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  > предвидени за първа доза на желаещи, са налични в страната

  А в коя точно част на страната ?

  Дуранкулак или Петрич ?

  Че малко отнема време на желаещите да си боцнат определена ваксина да се транспортират до другия край на територията за да се наредят на Зелената Опашка.

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4045 Весело

  "Хубав, лош, така сме го решили", здравният министър оправда плана за ваксиниране"

  Железен аргумент. Изпълняваш без да разсъждаваш. Има кой да мисли вместо нас.

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Другарю министър, И Косьо Марков не го ваксинирахте.
  Не само н.а.Татяна Лолова ще тежи на съвестта ви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на dyi17648430
  dyi17648430
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въже, куршум, така сме го решили

 9. 9 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 826 Гневно

  Безполезен, безидеен лумпен. Ще ви изметем в неделя!

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Този е толкова неадекватен ...Какво са решили като Германия и Франция ? Да купят един вид ваксини най-евтините .
  А през това време да купуват избори с нашите пари .
  Винаги има Видов ден

 11. 11 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 241 Гневно

  Хммм... алоооо, как ти е името, тук не става въпрос за добитък или диви животни, дори за грижите и отношението към тях, не може да приложиш просташкото си изказване „Хубав, лош, така сме го решили“. Зад подобно решение стоят животите и съдбите на хиляди българи, с подобно решение сте единствено и само за затвора.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 12. 12 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Чакам момента в който този нещастник ще отиде при бай Ставри в централния

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Този план не е лош а е ПРЕСТЪПЕН.
  НО И НЕГО ГО СЧУПИХТЕ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "Хубав, лош, така сме го решили"

  Не така, Д-р Костадин Матросов!

  "Хубав, лош, така го реши Боко!"

 15. 15 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 631 Неутрално

  ТАзи красавица е имбецил! Геноцид гарантиран от ГРОБ

 16. 16 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело

  Коцето нарочно разхлаби мерките за да могат комунягите и дъбъ гъбарите спокойно да отидат да гласуват и да си поръчат по една студена вода с кафенце след това при Покахонтас

 17. 17 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Хаотичен, некадърен и престъпен план, създаден от простаците на главния тъпанар.

 18. 18 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално

  На тоя помияр трябва да му бъде разпилян и размазан ботокса по паветата

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#14] от "Tzar Vova Josei-ki":

  На подсъдимата скамейка ще си изпее всичко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 456 Неутрално

  На този откакто му се откри път към гербиджа съвсем спря да се вълнува от медицина, грижа за хората, управление на кризата. Очичките му светнаха, представи си чекмедженцата и оттам насетне каквото наредят вожда и Севдето, това прави и казва. Един ден преспокойно може да бъде съден за геноцид.

 21. 21 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1679 Гневно

  А ние какви работи сме ви решили, Ботоксова кралице, бедна ти е фантазията. Съд и затвор малко ще ви бъдат.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 22. 22 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 306 Весело

  Особено 3та фаза ми е любима, която фирма не е питала - тя не е попаднала в 3та. Естествено приоритетни са близките до властта.

  Нямаше ли журналист, който да го попита - защо се заделят за държавните служители и близките им? Нали всички ваксини били безопасни и ефективни? Какво пречи 2ра и 3та фаза да се ваксинират с АстраЗенека?

  На този човек от всеки 5 думи, 4 са пълна, безочлива и откровена лъжа.

 23. 23 Профил на dyi17648430
  dyi17648430
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Някой да ми препоръча добра оръжейна смазка за Драгунов?

 24. 24 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  "Той не е измислен в България, той е взаимстван от плановете на Германия, Франция, Италия." Абе нали всички те прилагаха българския модел? Ще се повторя, но съм сигурен, че ще се намери някой да гласува за този. Просто сега се срамува да го каже.

 25. 25 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3036 Разстроено

  Чувал съм хубави неща за проф. Ангелов като доктор. Но впечатленията ми от него като управленец са точно обратните, уви. Явно на този стол всички уважавани медицински специалисти заприличват на некадърни глупаци, без изключения.

 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  Супер непрофесионална логика. Ако е така, защо са ни експерти, всеки може да го работи това.
  —цитат от коментар 4 на goshe55


  Човек, те от самото начало са само копи/пейст!
  От самото начало!

  Вечерта го слушам по CNN - на сутринта същото ми го декламира хенералът Годжи!
  Мот-а-мо!

  Това специфика на населението като възрастов и здравен статус, това специфика на здравните системи, това специфика на самото общество като предпоставка за заразяване на отделни хора и маси - зАбра'И!

 27. 27 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#25] от "boevbisser":

  ++
  Боко по някакъв начин ги зомбира!

 28. 28 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Абсолютно прав е. Народонаселението трябва да се концентрира върху това как си избира управници и кои са те, а не да си вре в гагата за работи, дето е завършил университета на фейсбук...

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  Някой да ми препоръча добра оръжейна смазка за Драгунов?
  —цитат от коментар 23 на dyi17648430


  И с приклада става, като с тояга!

 30. 30 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  "Такъв е нашият план. Хубав, лош, така сме го решили. Той не е измислен в България, той е заимстван от плановете на Германия, Франция, Италия, които също стартираха с тези хора", заяви министърът на здравеопазването за плана за ваксиниране. Изказването му обаче е неточно, поне в частта със сравнението с Германия. Там най-приоритетни са възрастните на и над 80 години, следват 70-годишните и 60-годишните, независимо дали и какво работят, нито дали непременно живеят в дом за социални услуги или не.
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Чувство за безнаказаност !
  Абсолютна липса на съвест , отговорност към обществото и прочие !

 31. 31 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  До коментар [#25] от "boevbisser":

  Всеки нормален човек поставен под медиен натиск и подкрепен смело от премиеро, дето си сменя мнението на 10 минути, и е готов да метне всеки под влака при най-малкия проблем, сгъва. Така и тоя.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  "Хубав, лош, така сме го решили"

  Тия продължават яко да наглеят!

 33. 33 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Както един друг "управляващ" се изказа по подобрен начин:
  "Горите са наши, България е наша, ще си правим, каквото си искаме"

 34. 34 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 781 Гневно

  Намирисва ми на диктат. Нали за това сте там: да правите най-доброто за народа си!!!

 35. 35 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Пожелавам на мръшляка Борисич на 4.4 джипката му да се превърне в катафалка, а Борислава Йовчева благо жито да раздава от курника в Барселона !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 36. 36 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 162 Неутрално

  Огледало на цик - законно, незаконно, така сме го решили и ще си обжалваме.

  Кадърни, некадърни, какво значение има?

  В парламента, в затвора, както реши съда!

 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  До коментар [#25] от "boevbisser":Всеки нормален човек поставен под медиен натиск и подкрепен смело от премиеро, дето си сменя мнението на 10 минути, и е готов да метне всеки под влака при най-малкия проблем, сгъва. Така и тоя.
  —цитат от коментар 31 на motochristo


  Ластик, дет' беше казано ...

  Опъваш, разтягаш, гащите си връзваш ...

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#23] от "dyi17648430":

  ЦИАТИМ

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  тоя ми плюе в лицето така.
  значи няма значение никакво,
  какво става, какви са данните.
  те си били решили.
  боклуци.

 42. 42 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#38] от "kzj35678888":

  мне.
  твоите гащи са пълни с кафево.

 43. 43 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Некадърни боклуци ако ще от извънземните да копират план за действия, пак си остават некадърни боклуци! Затвор за тази мафия и това е най-малкото, което им се полага! Ако имат щастието да се срещем очи в очи с някой от тях и без гавазите им, майка им жална...

  No Pain No Gain
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Гневно

  "Хубав, лош, така сме го решили"

  Не трябва да допускаме нито един политик да отговоря по този нагъл начин!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 46. 46 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2781 Весело

  дето се вика. кво ще ядете, че имаме само кифтета?

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Костадин Ангелов лъже най-безобразно. По герберски.

  В Националния план за ваксиниране от месец декември 2020 г. е предвидено в първата фаза да бъдат ваксинирани 243 600 медицински служители. Това означава 487 200 дози ваксина. Ето, неговото министерство го е написало:

  https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/12/04/natsionalen_plan_za_vaksinirane_sreshchu_covid-19_v_republika_blgariia.pdf

  Защо тогава при налично одобрение за ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" към 25 януари 2021 г. за първото тримесечие са поръчани само 315 00 дози ваксини? Ето, пак неговото минисерство го е написало:

  https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ochakvan-broj-dozi-na-vaksini-sreshu-covid-19-po-2/

  Повтаряме: при необходими за ваксинирането на мединцинските служители 487 200 дози ваксина в края на януари за първото тримесечие са поръчани само 315 000 дози.

  Какъв план като става дума за очевидно пълно безхаберие - ваксинирането на мединцинския персонал въобще не е било обезпечено с ваксини! Какви глупости разправят и Кунчев и Ангелов, че лекарите не искали да се ваксинират? Е, как да поискат като не сте осигурили ваксини за всички, които вие самите сте предвидили в първата фаза? А да се ваксинират с две ваксини всички до един от първата фаза е необходимо да се поставят само по 5 413 ваксини на ден за първото тримесечие! При капацитет на ваксинационните кабинети от 16 000 ваксини на ден.

  Престъпници! Няма друга дума.

 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Костадин Ангелов лъже най-безобразно. По герберски.

  В Националния план за ваксиниране от месец декември 2020 г. е предвидено в първата фаза да бъдат ваксинирани 243 600 медицински служители. Това означава 487 200 дози ваксина. Ето, неговото министерство го е написало:

  https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/12/04/natsionalen_plan_za_vaksinirane_sreshchu_covid-19_v_republika_blgariia.pdf

  Защо тогава при налично одобрение за ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" към 25 януари 2021 г. за първото тримесечие са поръчани само 315 00 дози ваксини? Ето, пак неговото минисерство го е написало:

  https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ochakvan-broj-dozi-na-vaksini-sreshu-covid-19-po-2/

  Повтаряме: при необходими за ваксинирането на мединцинските служители 487 200 дози ваксина в края на януари за първото тримесечие са поръчани само 315 000 дози.

  Какъв план като става дума за очевидно пълно безхаберие - ваксинирането на мединцинския персонал въобще не е било обезпечено с ваксини! Какви глупости разправят и Кунчев и Ангелов, че лекарите не искали да се ваксинират? Е, как да поискат като не сте осигурили ваксини за всички, които вие самите сте предвидили в първата фаза? А да се ваксинират с две ваксини всички до един от първата фаза е необходимо да се поставят само по 5 413 ваксини на ден за първото тримесечие! При капацитет на ваксинационните кабинети от 16 000 ваксини на ден.

  Престъпници! Няма друга дума.

 50. 50 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Да бе, друго бяхте решили първоначално, ама после Бойко реши да измъдри друго. Та сега оня ден в една болница с онкоболни слушам как персонала събира списък от близки и познати с Пфайзер, а пациентите им казват да се записват пред системата. А те са едни от най-рисковите

  Не ме търсете преди обяд
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Хубав, лош министър, такъв сте си го избрали.
  Едно неше се чудя.
  Явно че тенденцията е от лош министър на по лош да се надявате.
  Как по дяволите ще намерите някой по-лош?

 54. 54 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Той не е измислен в България, той е заимстван от плановете на Германия, Франция, Италия, които също стартираха с тези хора", заяви министърът на здравеопазването за плана за ваксиниране.
  Долен герберски лъжец. Стартираха, ама после?

  3 месеца след началото на ваксинацията ваксинираха всички други, само не и възрастните и застрашени хора.
  Всеки починал от два месеца на сам лежи на съвестта ви, г-н министър!

  Ебахти държавата, щом този и е министър!

 55. 55 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Тези да не раздават семки и бонбонки!
  Проглушиха ни ушите как само ваксинацията ще ни спаси живота, как задължително трябва да се ваксинираме. Наредиха се в редички всичките първи да ги боцнат. След това създадоха хаос и оставиха въздрастните и болните без ваксинация. Най-рисковите групи ги оставиха без ваксинация!!! и този се изтъпанва и казвам "ми, така сме го решили". И не е имало никой да го заплюе и да му каже, че е измет?

 56. 56 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Министърът не е прав - планът за ваксиниране си е точно Български : първо за нашите хора, за другите - каквото остане.

 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Хубав, лош, какво е решил не знам, но още 2014 г. тва недоразумение Ангелов, клиент на прокуратурата трябваше да е ..... 25.11.2014 https://mobile.frognews.bg/article/81029/

 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#51] от "kzj35678888":

  ИСТИНАТА хич не ви понася.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#53] от "Таралеж":

  НЕ сме го избирали ние. Бойко си го е избрал и назначил.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Бандата се държи точно като режим !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 61. 61 Профил на kumanistan
  kumanistan
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Тъп, глупав - важното е, че съм министер.

 62. 62 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 711 Неутрално

  "Такъв е нашият план. Хубав, лош, така сме го решили. " - това ако бъде казано от който и да е министър в нормална държава, би довело до кризи и оставки. Този, с извинение, идиот, трябва незабвано да си обира крушите!

 63. 63 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Избирателят и да се покаже кьорав, Господ вижда!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 64. 64 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Избирателят и да се покаже кьорав, Господ вижда!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 65. 65 Профил на tinati
  tinati
  Рейтинг: 410 Неутрално

  И след изборите ББ пак ще е мин,пред и Ангелов пак здравен министър. Личеше си на брифинга от спокойното и нахалното му изражение. Няма спасение.

 66. 66 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#65] от "tinati":

  Не е задължително. Стига само хората да не ги мързи да отидат да гласуват. При едно масово гласуване, купеният вот олеква. Олеква и тежестта на ДПС. Просто трябва хората да си направят една разходка в неделния ден до изборната секция и да дадат гласа си.

 67. 67 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Герболяка на всяко едно ниво в йерархията заслужава само едно - ритници в главата.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  Иска да каже, че Борисов така е решил. А тези го свеждат до раята. То затова и в болниците и при ваксинирането , хаоса е пълен.

 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#68] от "Роси":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  "Планът не е измислен в България"... Пак външи сили са ни виновни и клатят стабилността. Иначе всичкото строеж, с което се кичи баш башията , си е лично негова заслуга, нали така ? :):)

 71. 71 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#56] от "stefan_b":

  Министърът не е прав - планът за ваксиниране си е точно Български : първо за нашите хора, за другите - каквото остане.

  Хахаха!
  Точно тъй е май?
  Не вярвах че може да корумпират нещо като ваксинирането но съм ги подценявал.
  Даже успяха да подпомогнат общественото мнение да реши коя ваксина е добра и коя лоша на базата на коя ваксина в за наши хора.
  Едно нещо не разбирам. защо още внасяте Астра Зенека?
  Защо не я оставите за хората по света които ще си я сложат?
  Днес чувам от познат отишъл да се ваксинира как кабинетът за ваксинация бил заключен. Направил си труда да пообиколи, да потропа на врати. Отговорът бил че нямали ваксини. Ама как така, попитал. Е имаме ама само Астра Зенека, да не би да искате Астра Зенека? Ами като няма други! Пратили му някой да му я турне, и тоя някой го разубедил.
  Шокиран бях от новото ниво на антиваксърство.

 72. 72 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#59] от "КМЕТ В СЯНКА":

  НЕ сме го избирали ние. Бойко си го е избрал и назначил.

  Бойко, а?
  Вярваш ли си че следващия Бойко ще е по-добър?
  Или следващия мунчо който ще е министър на бялата мафия?
  То май и следващ Бойко няма да има, същия Бойко ще си изберете, а?

 73. 73 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Мисля, че това му изказване ще бъде отчетено като гаф от севдиния мозъчен тръст. И ще се наложи замазване. Ясно, че просташкото говорене и безпрекословен тон на Вожда вече се превръща в стандарт. Но точно преди избори и по тази щекотлива тема не е уместно. Пък и кога пое твърдата бойкова подкрепа, кога си въобрази, че може да прави като него. Каквото е позволено на Буда не е позволено на меките интелектуалци.

 74. 74 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#73] от "Filofob":

  Този министър гафовете ги произвежда един след друг и до сега не се е извинил за нито един от тях. Не вярвам и сега да го направи.

 75. 75 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 404 Неутрално

  В държава, управлявана от Тиква, се увеличават тиквите и тиквениците.

 76. 76 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 53 Неутрално

  клетвата пред чекмеджето е по-силна от хипократовата, ваксинационният план на това правителство е оптимизиран, така, че да се постигне пик от заразени, хоспитализирани и карантинирани точно за изборите да се купува подрепа за изборите чрез ваксинация с предимство на определени чясти от обществото, а болшинството да се откажат от гласа си и да намалее изборната активност, за да има по-голямо влияние купеният вот.

 77. 77 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 956 Неутрално

  "така сме го решили"

  забележителна абдикация от отговорност, поети с клетва задължения и въобще какъвто и да е морал.

  тези наистина умеят само да крадат.
  всяка друга дейност им е дълбоко чужда.

 78. 78 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Хубаво лошо, така сме решили ... Ангелов, наистина ли вярваш, че ти си решил каквото и да е било? Аз гледах едни кадри, как един курпулентен тип ти зповядваше ... в понеделник отваряш еди к'во си :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 79. 79 Профил на tumnosin_1
  tumnosin_1
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Този изрод може да бъде всичко но не и Лекар.....С тези слугинажки престъпни постъпки се е запътил право към затвора,ако разбира се преди това не бъде пребит с камъни.

 80. 80 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1617 Любопитно

  Спечелят ли, какви ще ги дъФчим......

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Alex Alex
  Alex Alex
  Рейтинг: 15 Разстроено

  Решенията се оказва са озъртане и копиране оттук-оттам. Толкова е отговорността за тях. Ако има недоволни, да търсят Меркел, Макрон и Драги.
  И тази арогантност си я позволяват в навечерието на изборите?!

 83. 83 Профил на TurtlesAllTheWayDown
  TurtlesAllTheWayDown
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Прост, тъп, такъв си е министърът.
  Егати наглият селски бек.

 84. 84 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Разбира се, съвсем лесно можеше да се направи така, че всеки човек сам да си поръчва, или поне да заявява, каква точно ваксина иска. Но никой политик никъде по света не го направи. Те искат да решават вместо нас за всяко нещо.
  Това е проблемът. Политиците по принцип.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Един интелигентен човек може да казва много интересни неща, но не и да отрича.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK