Пренебрегнала ли е прокуратурата съмненията за злоупотреби при продажбата на ТЕЦ Варна?

ТЕЦ Варна

© Спас Спасов

ТЕЦ ВарнаСенаторът от Чешкият парламент Лукаш Вагенкнехт и Антикорупционният фонд са внесли днес жалба срещу отказа на Софийска градска прокуратура да разследва продажбата на едноличното дружество "ТЕЦ Варна" на дружество, контролирана от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В постановлението си, станало публично в края на 2020 г., прокуратурата заявява, че "няма "данни за неправомерни действия или бездействия от страна на длъжностни лица в хода на изпълнение на служебните им задължения". В постановлението се твърди също, че всички тези задължения са изпълнени "добросъвестно и стриктно, съобразно нормативните изисквания."


В разпространеното днес съобщение по повод на подадената жалба Лукаш Вагенкнехт и Антикорупционният фонд уточняват, че в подадения от тях сигнал са били посочени конкретни


факти за съзнателно сключване на неизгодна сделка,
нанесла значителни вреди за стопанството и фиска на българската държава, които изискват проверка.


"Нужно е да се провери дали не е избегнато плащането на сериозни данъчни задължения и дали не е осъществено изпиране на пари, пише още в сигнала, по който Софийска градска прокуратура е отказала да проведе разследване. Постановлението на прокуратурата разкрива, че не са извършени никакви процесуално-следствени действия и не са събирани никакви доказателства, които да оборват съмненията за евентуални нарушения".


В края на 2017 г. държавната чешка компания "ЧЕЗ груп" продаде централата на малката компания "Сигда", която няма предишен опит в сферата на енергетиката. Тя е собственост на сина и дъщерята на Данаил Папазов (бивш директор на Пристанище Варна и министър в правителството на Пламен Орешарски).


По времето, когато е собственик на "ТЕЦ Варна" "ЧЕЗ груп" е инвестирала в нея най-малко 306 млн. Но


"Сигда" я придобива само за 48 млн. евро,


с 20 млн. евро кешови наличности и прилежащо пристанище със стратегическо значение. По-късно то е обособено в отделно дружество "Пристанище ТЕЦ Езерово". Официалната причина за подозрително ниската продажна цена е "лошо техническо състояние на централата и невъзможността ѝ да работи и носи печалба при спазване на екологичните норми".


Четири дни след сделката от 20 декември 2017 г. новият собственик "Сигда" преоценява активите на централата на 275 млн. лв. В резултат на това на 31 декември 2017 г. централата излиза на печалба от 60 млн. лв., като 30 млн. лв. от тях са разпределени като дивидент за сметка на кешовите наличности, получени от ЧЕЗ.


По-малко от година и половина след продажбата, само недвижимите имоти, собственост на "ТЕЦ Варна", включително парцелите на пристанището, са оценени от независим оценител на стойност 32 млн. евро, като апортна вноска в новосъздадено дъщерно дружество на "ТЕЦ Варна" ЕАД - "Пристанище ТЕЦ Езерово".


"Три месеца след продажбата,


ТЕЦ Варна решава като с магия всички екологични проблеми,


които стоят в основата на спирането и продажбата ѝ, пише в информацията, разпространена от сенатора Лукаш Вагенкнехт и Антикорупционния фонд. По твърденията на ръководството ѝ тя дори притежава едни от най-добрите екологични показатели сред електроцентралите в България. Светкавично след смяната на собствеността, е започната и пристанищна дейност, като през август 2018 г. "Пристанище ТЕЦ Езерово" е лицензирано и функциониращо пристанище.


Как държавата е отстъпила "Пристанище ТЕЦ Езерово" на Ахмед Доган - тук.


На 7 август 2018 г.


70 % от капитала на "Сигда" са придобити от Ахмед Доган


като цената на сделката остава неизвестна. Малко след това топлоцентралата започва да получава милиони левове от българската държава, за да служи като "студен резерв" на българската енергетика.


Само за 2018 г. ТЕЦ-ът получи най-малко 28 млн. лева без да работи. Плащанията за "студен резерв" към "ТЕЦ Варна" и свързаните с близкия до Ахмед Доган бизнесмен Христо Ковачки ТЕЦ "Бобов дол", "Брикел" и "Топлофикация Русе" бяха спрени по лично нареждане на премиера Бойко Борисов, в разгара на летните протести през м.г. По-малко от половин година по-късно обаче плащанията бяха възобновени, но с нова и сложна формулировка: "разполагаемост за резерви за първично регулиране на честотата, автоматично вторично регулиране и ръчно вторично регулиране на честотата и обменните мощности".


В края на януари 2021 г.


Върховната прокуратура на Чешката република започна разследване


на обстоятелствата около сделката, в което се проверяват данните за възможни загуби в размер на 323 млн. евро, които е претърпяла държавната ЧЕЗ.


За разлика от чешките си колеги обаче в Софийска градска прокуратура отказват да започнат разследване по сделката. Изводите си магистратите правят единствено на основание на отговорите на запитванията, които отправя към "ТЕЦ Варна", Комисията за енергийно и водно регулиране, Министерство на околната среда и водите и Електроенергийния системен оператор.


По подобен начин


прокуратурата заключава, че няма данни за пране на пари,


тъй като Държавна агенция "Национална сигурност" не е установила данни за трансфери между свързани лица при придобиване на "ТЕЦ Варна". "В същото време агенцията изобщо не е извършила проверка на сделките, последвали само няколко месеца по-късно, при които Ахмед Доган придоби 70 % от "Сигда", при положение, че лицата, участвали в сделката безспорно са свързани помежду си", коментират от Антикорупционния фонд.


Не е извършена проверка и на публичните изказвания на Данаил Папазов от края на юни 2019 г., според които 70% от дяловете на "Сигда" - компания с активи за над 275 млн. лв. са продадени на Ахмед Доган за около 1,4 - 1,5 млн. лв. Не е ясно и декларирал ли е почетният председател на ДПС доходи и имуществото, които му позволяват да придобие мажоритарния дял от "Сигда", какъв е произходът на средствата, с които е осъществено придобиването на дяловете, както и


дали са платени всички дължими данъци?


Освен събраните мнения на институции, Прокуратурата не е извършила никакви процесуално-следствени действия и не е събрала никакви доказателства, които да оборват съмненията за евентуални нарушения, твърдят Лукаш Вагенкнехт и Антикорупционният фонд.


"Практическото неглижиране на данните от сигнала свидетелства за нежеланието и неспособността на българската Прокуратура да разследва случаи на съмнение за сериозни злоупотреби, свързани с евентуално укриване на данъци и пране на пари, при това с участие на видни политически личности като Ахмед Доган, Данаил Папазов и техни близки родственици, както и притежаваните от тези лица компании." се казва в жалбата, изпратена до прукуратурата.


В нея се твърди също, че отказът на прокуратурата да разследва обстоятелствата около продажбата на ТЕЦ Варна са


пореден пример за отсъстваща институционална реакция


по случая в България. "Още през юни 2019 г. Антикорупционният фонд сигнализира Национална агенция по приходите относно съмненията за укриване на данъци при извършването на сделката, както и Министъра на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране и ДАНС, пише в разпространената вчера информация. Сигналите са подадени поради поради оповестени данни за значителни неизправности на ТЕЦ Варна и наличието на заплаха за енергийната сигурност на страната. Всички институции обаче констатираха, че при продажбата и експлоатацията на централата няма никакви проблеми. А министърът не енергетиката отказа да отговори на сигналите и въпросите, изпратени до него".


Лукаш Вагенкнехт и Антикорупционният фонд настояват пред Апелативна прокуратура София да бъдат назначени съответните експертизи, както и да бъдат извършени съответните проверки на доходите и данъците на физически и юридически лица, участвали в сделките по смяна на собствеността на TEЦ Вaрнa.


В жалбата на централата се настоява и за отговор на редица въпроси, свързани с евентуално съзнателно намаляване на нейната стойност от страна на топ мениджмънта на държавната чешка "ЧЕЗ Груп" в сътрудничество с български политици, избегнато плащане на различни данъци и експлоатационната годност на "ТЕЦ Варна", както към датата на продажбата и, така и към настоящия момент.

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 722 Неутрално
 2. 2 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Да, и то нарочно.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 3. 3 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Брутално и като за прости.

 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Е как прокуратурата ще разследва лицето, което ги назначава?!

 5. 5 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 3234 Неутрално

  Чехите какво искат "черната кутия" ли. Борисов нали си показа чекмеджето. Е това е то.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  а слънцето изгрява ли от изток.

 9. 9 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2352 Неутрално


  До сега само понамирисваше, но вече и засмърдя и така е винаги, щом до нещо се докосне Мутрьо и шайката зад него .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 10. 10 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#8] от "mihail_p":

  Слънцето изгрява от Банкя. Заедно с него изгрява и темето на Гешеф, Франтишек и кака Сийка, както и други пръскачки, поцинковани кофи, кофпомпи и прочее инвентар от пожарникарския Институт.
  Бай Хй, е солташак на Меди Доганов, а двамата са израстъци на компартията.
  Преливат се едни грандиозни мангизи по техните сметки, а на прокуратурата й дреме на шмайзера, кой какви пари има и откъде.
  На електората на 4 ти ще му се забие не с 200, а с 300 км в задния двор джипа на Баце и той ще вие от удоволствие.

 11. 11 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  И как точно г-н Гешев да разследва хората сложили го на тоя високия пост, за който иначе никога нямаше да има шанс и да помечтае даже ? Все пак началници му се явяват. Разберете го човека.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Не, не е пренебрегнала ! Направо е " Опраскала" сигналите ( по премиерския изказ) ! И ще повдига обвинения на всеки, който дръзне да се изправи пред схемите на сараите ! Тая държава " е тяхна" и няма да я делят с никого ! Най - малкото с българските граждани !

 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3387 Неутрално

  (ге)шериата няма да си го причини.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 14. 14 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  (ге)шериата няма да си го причини.
  —цитат от коментар 13 на Николай Колев  Прав си, но мисля, че би могло да си го причини Кьовеши, а чехите няма да отстъпят, защото са прецакани .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  До коментар [#10] от "SSS":

  До коментар [#8] от "mihail_p":....Преливат се едни грандиозни мангизи по техните сметки, а на прокуратурата й дреме на шмайзера, кой какви пари има и откъде.....
  —цитат от коментар 10 на SSS


  Ама прокуратурата не гледа сеир бадева. И за нея се заделя по нещо. Откъде иначе ще са 5-те млн. швейцарски франка по двете сметки на Гешев в Швейцария и Монако?

  Гледате каскет, каскет - ама жив гявол. Хем в швейцарски франкове, хем в Монако. А не като простаците - пачки и кюлчета в чекмеджето.

  Пък вие си пишете каквото искате.

 16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1950 Любопитно

  "Пренебрегнала ли е прокуратурата...


  Чакай малко...
  Ама ние и Прокуратура, ли имаме?

 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4094 Неутрално

  Браво на чехите!Убеден съм , че те ще разнищят случая и тогава ще лъснат "кирливите ризи" на управниците у нас!

 18. 18 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 504 Неутрално

  [quote#14:"niksan1"][/quote]

  Кьовеши се занимава само с европейски бюджетни средства.
  Главният каскет няма да си го причини. Очертава се международен арбитраж.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  ДПС държи прокуратурата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 621 Весело

  Ама кога е бил продаден ТЕЦ Варна?

 21. 21 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4943 Любопитно

  Тя е собственост на сина и дъщерята на Данаил Папазов (бивш директор на Пристанище Варна и министър в правителството на Пламен Орешарски).
  _____________________________________________________

  Папазов е кадър на БСП, ксто ви пиша, че те са коруптна партия не вярвате.

 22. 22 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Чакайте сега....чешко държавно дружество продава нещо на българско частно дружество...и кво правим...?
  Дайте по същество....правителство на ДС начело със симо ментата от Мадрид решава да "приватизира" енергоразпределянието на територията българия...и една част "попада" в ЧЕЗ, държавно чешко дружество.....а уж трябва да е приватизация....
  Сещате ли се как са "определени" победителите в "приватизацията"....и кой разпределя порциите....а...!?.....все той..и досега.....!
  Не разбирам рева защо е...реването в случая ми прилича на.....ненужна лятна жилетка....
  Та, кучето е "заровено" от бъдещият "купувач" на тец-а във варна на "правилното" място.....още по времето на "приватизацията".....
  Дневник, слаби журналсти имате....
  А пропо....и не набарвате правилните теми....изборно време е.....
  Дали не ви трябва помощ....!?

 23. 23 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1497 Любопитно

  Тя е собственост на сина и дъщерята на Данаил Папазов (бивш директор на Пристанище Варна и министър в правителството на Пламен Орешарски)._____________________________________________________Папазов е кадър на БСП, ксто ви пиша, че те са коруптна партия не вярвате.
  —цитат от коментар 21 на Дария Колев


  "Коруптността" не е one-man show.

  В светлината на този факт кой друг участва в нея?

 24. 24 Профил на Чар ли
  Чар ли
  Рейтинг: 91 Неутрално

  До коментар [#21] от "Дария Колев":
  Значи няма виновни. Каква е разликата между герп и дпс-няма. И двете са политически корпорации(политически икономики). Виж комунистите поизгладняха малко.

 25. 25 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  В цял свят Темида е с вързани очи ....а у нас - прокуратурата......

 26. 26 Профил на phillyjawn
  phillyjawn
  Рейтинг: 97 Неутрално

  До коментар [#20] от "wvk19677913":

  хубаво питаш кога, ама като разбереш и за колко ...

 27. 27 Профил на phillyjawn
  phillyjawn
  Рейтинг: 97 Неутрално

  До коментар [#21] от "Дария Колев":

  ба, от пасоля като ви пращат да тролите, поне да ви запишат и да изкарате по един курс по български език ли?

 28. 28 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Широко затворени ОЧИ ;)
  и статията се изчерпва ;)

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 29. 29 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5456 Неутрално
 30. 30 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Пренебрегнала ли е прокуратурата съмненията за злоупотреби при продажбата на ТЕЦ Варна?

  Не, в никакъв случай. Прокуратурата се е съмнявала, че сигурно няма злоупотреби. Като установила, че няма , ама съвсем никакви злоупотреби (всичко е разпределено при правилните хора и всеки си гризка кокала) е прекратила разследването. Никой не е ощетен - нито лапачите от БСП, нито лапачите от ДПС, нито от ГЕРБ. Така, че не е злоупотребено. Ако парите бяха влезли в бюджета - това е злоупотреба.

 31. 31 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3043 Неутрално

  Щом не са кражби а някакви си злоупотреби кво толкоз. Па то и само съмнения, се едно нищо няма.

 32. 32 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Прокуратурата проспива милиарди щети за държавата - аферата КТБ, данъци за 700млн от хазарт, подкупи за 60 млн, самолети за 2млрд. Изамед отнемане за милиони, престъпни групировки делтагард, незаконни частни армии на главния прокурор. Но са много активни за СМСи на някой си към съдия или за назначения на секретарки, което несъмнено е жестоко престъпление.

  ДАНС проспива турски, американски и английски разведки, подкупи за милиони...

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7621 Неутрално

  Прокуратурата не се занимава със свои хора, само с врагове на нейните хора.

 34. 34 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Пренебрегнала ли е прокуратурата съмненията за злоупотреби при продажбата на "Каолин"?

  В спора се ражда истината!
 35. 35 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#21] от "Дария Колев":

  Не се тормози да ги осветляваш те много скоро отново ще разберат как стоят неща. Младите не знаят, по-възрастните са забравили. Но много скоро ще си припомнят "Орешарски", "Пеевски -шеф на ДАНС", "Семейството от фонд "Земеделие", Р.Овч., приватизаторката Корнелия Нинова и още много известни на небосклона звезди.

  В спора се ражда истината!
 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3387 Неутрално

  До коментар [#14] от "niksan1":

  Европейската прокуратура разследва само, ако са похарчени европейски средства.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3387 Неутрално

  До коментар [#21] от "Дария Колев":Не се тормози да ги осветляваш те много скоро отново ще разберат как стоят неща. Младите не знаят, по-възрастните са забравили. Но много скоро ще си припомнят "Орешарски", "Пеевски -шеф на ДАНС", "Семейството от фонд "Земеделие", Р.Овч., приватизаторката Корнелия Нинова и още много известни на небосклона звезди.
  —цитат от коментар 35 на Kakva_e_istinata


  Пффф, срещу ПееФ шеф на ДАНС и Оревоарски протестирахме същите, които и срещу Буци днес. Той сам каза, че ви е "прибрал".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 38 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Отивайте да гласувате щото ако оставим Баце да вземе 4-ти мандат, тия пари за ТЕЦа на доган ще ни се видят като пари за семки. Целият дребен и среден бизнес ще трябва да вадим заплатите на гербавите чиновници докато Тиквата и Свинята усвояват 30-те милиарда от ЕС.

 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4094 Любопитно

  До коментар [#21] от "Дария Колев":

  Ама Папазов е "сменил боята" и е минал към ДПС!А депесарите не "клатят стабилността" и като резултат яко се облажават "от държавната хранилка"!

 40. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  [quote#14:"niksan1"]
  —цитат от коментар 18 на PisnaMi
  Кьовеши се занимава само с европейски бюджетни средства.Главният каскет няма да си го причини. Очертава се международен арбитраж.[/quote]


  ++++++
  Прав си, приемам коментарът ти за корекция на моя .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 42 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  мислете като гласувате бе хора

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА МУТРИТЕ

  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНООООООООООООООООГО ПОВЕЧЕ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 42. 43 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  В цял свят Темида е с вързани очи ....а у нас - прокуратурата......
  —цитат от коментар 25 на KRAFTWERK


  ааа - хич не са вързани, просто в България прокуратурата е придатък на мафията

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 43. 44 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  Не е възможно Прокуратурата да пренебрегне нещо. Главният прокурор се назначава със негласното одобрение на Бойчо и Шиши. Главният прокурор е слуга на тези двамата. Преди беше Цацата, а сега е Гешев.

  И за да проследим зависимостите, трябва да продължим с въпросите. Пренебрегна ли прокуратурата съмнения около чекмеджето на Бойчо? Пренебегна ли Прокуратурата съмнения около телефонните записи на Бойчо? А как така същата прокуратура се вдигна да съде Пропокиев, Дянков и още един неудобен да някакви абсудни обвинения? Какво е мнението на Прокуратурата за срещата в ЦУМ?

  Много избирателна тази Прокуратура. Сама си избира кой да разследва и кой да подминава. Сигурно има още десетки други случаи, за които не се сещам. Но знам едно - най-големият БГ олигарх Пеевски нито веднъж не попадна под сериозно разследване, въпреки съмнителните му сделки от 15 години насам. Менторът му Доган освен за барбекюто си, не беше попадал под разследване чак до случая с Христо Иванов. А когато Доган лично призна, че разпределя обръчите от фирми, защо никой не го разследва за корупция?

  И сега тези наивни чехи тръгнали да се жалват срещу машинациите на Доган, Пеевски и Бойчо. Те не знаят ли къде се намират? Това е Абсурдистан. Държавата, където на несъществуващи свлачища изникват подпорни стени с хотелска част. Държавата, където една улица я ремонтират 3 години и накрая за десерт й правят още 3 спешни ремонта, защото в основния ремонт имало грешки и дописани параметри в предварително одобрен строителен план.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 44. 45 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Прокуратурата? Това какво е?

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 47 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Как ще разследват кръстника и човека на Московията?

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 47. 48 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Конфискация и затвор! За това трбва да настояваме всички. Колкото и време да отнеме.

 48. 49 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Нема стташно. Каскета ще хване още наколко рекетьори и готово. Може и нова шпионска мрежа да разкрие. На Северна Корея примерно...

 49. 50 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Когато прокуратурата се намеси в сделка между частни обекти, многознайковците тук веднага започват да реват как мутрите им крадат бизнеса, как държавата ги тероризира и ред други сълзи и сополи. Когато прокуратурата не се намесва в сделка между пак такива субекти, други всезнайковци пак реват. Престъплението от страна на управляващите по отношение на ТЕЦ Варна е извършено по време на продажбата и в пакет с енергоразпределителното дружество по времето на крадлив Симо. Чехите да не се правят на ощипани моми, защото ТЕЦът на практика им беше подарен. В момента сме свидетели на ритане по кокалчетата между различни кланове в самата Чехия. Голямата лъжа също е, че били вложили 300 млн лева в ТЕЦа. ТЕЦ Варна на практика е обречен, защото преоборудването му за газ е безкрайно скъпо и в крайна сметка неефективно. Излиза, че Доган е купил фабрика на 9 септември, както казвахме едно време.

 50. 51 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Такива 'сделки' обясняват защо сме най-мизерната страна в ЕСи защо половината от пенсиионерите получават по 300 лв. Лошото е, че точно най-смачканите от мафията хора пак ще гласуват 'правилно'. Но надявам се духът да е излязъл вече от бутилката и да няма връщане. Ако съдебната система не се задейства ще има друг съд - площадния. Самозабравянето на управниците обяснява защо всяка революция започва с насилие. Може и нов народен съд да има и ново Белене.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK