На живо

Най-интересното от изборното студио на "Дневник" (хронология)

Най-интересното от изборното студио на "Дневник" (хронология)

© Юлия ЛазароваКакви са първите резултати от вота, какво повлия на изборите, честни ли са били, има ли манипулации, ще бъдат ли оспорвани резултатите и ще може ли да бъде сформирано правителство от следващия парламент и какво. Това бяха част от въпросите, чиито отговори потърси изборното студио на "Дневник". В него бяха представени първите резултати от изборите, по предварителни данни в новия парламент ще влязат седем формации, като първите три са ГЕРБ, БСП и "Има такъв народ". В студиото на "Дневник" гостите коментираха данните и поговориха за това каква трябва да бъде България. "Дневник" проследи на живо предаването, вижте хронологията.
Галин Стоев, режисьор: Живеем в мек вариант на "Коза ностра"

Галин Стоев

© Румен Василев

Галин Стоев


"Това, в което живеем, е официализиран мек вариант на "Коза ностра" и го приемаме като неизбежна нормалност. И това е най-страшното. Винаги ще има корумпирани политици, но когато няма коректив, който да реагира, когато те преминат няколко червени линии, това е истинският проблем. За нас дори това, че имаме абсолютно корумпирано правителство и управление, не е толкова страшно. Страшно, е че отстрани няма кой да коригира това. Къде са гласоподавателите? Къде е тази обща съзнателност на електората, която може да осъществи някакъв натиск", коментира в изборното студио на "Дневник" режисьорът Галин Стоев.


Според него трябва да определеим какво искаме да правим с България. "2021 година сме. Това трябва да се осъзнае с всичкита сила, мощ и отговорност, която ни се стоварва на плещите. Информацията пътува изключително бързо, имаме съзнание за общност на някакво ниво, което направи така че протестните акции в една страна предизвикаха протести в друга. Появи се нещо, което не може да кажем, че се възроди общност. България стои в страни от този тип движения. Винаги сме се чувстваил като нещо отделно, като нещо приобщено, но не съвсем. Винаги сме битували като асансьор, заседнали между етажите", коментира още Стоев.


Според него е много неприятно, че "в политическите предложения липсва проект, размах и мащаб". "Как може да видим държавата след 10-20-50-100 години. Ще съществува ли тя наистина, искаме ли да съществува и какви дългосрочни стратегии прилагаме, за да се чувстваме съпричастни", коментира още режисьорът.


"Това, което управляващите успяха да направят... спомняте ли си имаше една пишман певица, която измисли феномена "Кен лий. Той стана известнен но толкова бързо отмря, заради собствената си несъстоятелност. "Кен лий" няма да предизвика след себе си друг поток от смисъл. Сегашното правителство направи с идеята за демокрация това, което тази певица направи с песента на Марая Кери. Ние битуваме в някакъв кен лий. Но това не носи нищо. Искаме ли да отглеждаме това нищо, защото ни е удобно? Ако продължи отглеждането на тази робска стратегия за оцеляване, може би след 100 години тази нация няма да съществува", коментира още Стоев.

Мечта за България - да се научим да разговаряме

Основният въпрос в изборното студио на "Дневник" беше свързан с бъдещето - каква е мечтата за България?


"Ние живеем в собствените си балони, обграждаме се от хора, които говорят като нас и си мислим все едно това е светът. Преставаме да бъдем общност, а ставаме капсулки. Много ми се иска политиците да не говорят всеки от неговата капсула. Всеки един репортер трябва да няма капсула. Медиите също трябва да върнат проактивността си. Свикнали сме да ни изпращат съобщения, да си спомним каква е нашата роля", коментира журналиста Миролюба Бенатова. Според нея няма да се стигне до формиране на правителство, управляващите бяха подготвени за това. "Овладяването на медиите е дълбочинен процес, който не се е случило за един мандат. Едва ли един такъв резултат ще промени нещо бързо", каза още Бенатова.


"Моята мечта - краткосрочно е тези хора, които да влязат в следващата власт искам да ми кажат дали да са запознати с климатичните рискове. Искам да живея в държава, в която политиците са пример. Искам да ги видя на колело, на влак, да чакат рейса. Мечтата ми за Бълария е държава, в която има земеделие, което не вреди на почвата. Искам държава, в която законите и регулациите, са адекватни на климатичната криза.
Искам държава, в която бизнесът не само става отговорен, но и не вреди, а е част от регенерацията на планетата.
Много ми е тъжно, че се караме в интернет. Красотата е в различията, те ни карат да вървим напред. Да се научим, да си говорим, трудно е да се съберат хора за обща кауза. Този разговор изисква огромно усилие", коментира Магдалена Малеева.


Магдалена Малеева

Магдалена Малеева

"Мечтата ми е почтеността да стане нещо важно за българите. Да сме нетърпими към тарикатите и да ги посочваме всеки път. Колкото и да им дебели главите, ако ги посочваме, те се свиват, сбръчкват се. Не става за един ден. Същото няма да стане и с морала в политиката. Но ако това е цел за повече хора, това ще обърне държавата към по-добро", коментира Димитър Коцев - Шошо.

Младите избират "Има такъв народ", БСП умира като политическа формация

ГЕРБ са едновременно представени във всички възрастови групи и ще са стабилна партия в следващите няколко години. "Демократична България" е достигнала своеобразен праг. Тя е силно представена при хората с висше образование в София. Няма хора от селата. Нейните елитарни послания отговарят на нейната елитарна подкрепа", коментира социологът Алексей Пампоров профилите на избирателите по предварителните данни.


По думите му "Демократична България" са достигнали своя праг. "Това е прагът, достигнат и през 2017-ма година, ако се вземат отделните резултатите на ДСБ, Реформаторския блок и Да, България. "ДПС са силно представени в младите възрастови групи. Те са представители на тълпата, младата необразована тълпа. Има тревожна тенденция как те контролират вота", казва още Пампоров. По думите му "БСП умира като политическа формация, а онези, които са подкрепили "Изправи се, Мутри вън" приличат на БСП и на "Демократична България".


"Има такъв народ" заема нишата на младите. Те дърпат от всички, всички партии губят от "Има такъв народ". "Последният концерт, който нямаше как да хванат социолозите, беше целенасочен и патриотичен, свали от ВМРО и националистичните формации. Имаме силно патриотична радикализация на младежите в България", коментира още Пампоров.

Колажи на Валдес Радев с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и на Воля - Веселин Марешки. По предварителни данни Воля не влиза в парламента, а ВМРО е на ръба.


Колаж на Валдес Радев

Колаж на Валдес Радев


Веселин Марешки, лидер на Воля, които според предварителните данни не влизат в парламента

© Колаж на Валдес Радев

Веселин Марешки, лидер на Воля, които според предварителните данни не влизат в парламента

"Опозицията победи Борисов. Открива се интересна перспектива за преговори. Трябва като общество да поддържаме интереса си, защото при такава фрагментация объркването може да е голямо. За последните 10 години, това е вторият случай при който губи Борисов избори", коментира в изборното студио на "Дневник" Даниел Смилов.


Според него стратегията на Борисов не е била толкова да спечели тези избори. "Той позитивен вариант за коалиционно управление нямаше. Стратегията му беше да има достатъчно фрагментиран парламент с малко опции за консолидации срещу него. Не виждам вариант ГЕРБ без Борисов, трябваше да има подготовка за такъв вариант. Да има някой, който да има политическа тежест и който да го наследи", каза още Смилов.


Даниел Смилов

© Юлия Лазарова

Даниел Смилов

Как биха били разпределени мандатите

Кои партии колко мандата биха получили, според данните от 19:30 ч. Окончателното разпределение ще стане известно след обявяване на официалните резултати от ЦИК.


Най-интересното от изборното студио на "Дневник" (хронология)

Мая Манолова, "Изправи се, Мутри вън": Протестът победи

"Протестът победи Борисов. Въпреки опитите на Борисов да спре машините и въпреки страха от ковид. Има много по-висока избирателна активност от тази, която се очакваше. Партиите на протеста са първа политическа сила", коментира Мая Манолова от "Изправи се, мутри вън" в студиото на "Дневник"


Според предварителните данни обединението влиза в парламента с малко над 4%. "Ще видим какви ще са окончателни резултати. По никакъв повод няма да участваме във формати с ГЕРБ и ДПС. Ще видим дали ВМРО ще влязат, особено след като ГЕРБ се опитаха да ги вкарат през задния вход", коментира още Манолова. Според нея естествени партньори са Слави Трифонов и "Демократична България". Ние имахме общ противник и резултатът е че няма да има Борисов 4", каза още Манолова.

Явор Божанков, БСП: Трябва да се положат усилия за кабинет

"Един от важните въпроси - коя политическа сила с колко мандата ще бъде. Никакво мнозинство няма да има. Това не ме плаши. В този труден момент трябва да се положи усилия да се направи кабинет. Но това ще е изключително трудно", коментира в изборното студио на "Дневник" Явор Божанков от БСП, кандидат за депутат от Велико Търново.


По думите му БСП е отворена за разговори, но трябва да се видят финалните резултати. "При нас сработи прекият избор като изключително успешен механизъм и ако мандатът бъде връчен на нас, ще видим какви са настроенията на нашите симпатизанти", коментира още Божанков.

По думите му в портфолиото си на провали, управляващите са добавили и провал с машинното гласуване.


Явор Божанков

Явор Божанков

Даниел Вълчев: Това са лоши резултати за Борисов

Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ

Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ


"Не може да коментираме конкретни неща, а общата логика и тенденциите, в които тя може да се развие. Всички партии, с изключение на ВМРО, се обявиха за много големи противници на ГЕРБ. Това са лоши резултати за господин Борисов. Ако всички хора си изпълнят обещанията, че са срещу ГЕРБ, ГЕРБ няма да може да управлява. Борисо е голям комуникатор, умее да очарова своите събеседници, притеснението ми е, че някои от тримата, които олицетворяват протестния вот, може да поддаде". Това коментира деканът на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Даниел Вълчев.


Според него да има кабинет на ГЕРБ без Борисов е най-лошото нещо. "С някакви лица като Екатерина Захариева, Росен Желязков... Президентът ще натиска по-бързо развитие на ситуацията, а Борисов ще иска бавно развитие", коментира още Вълчев. "За господин Борисов има два черни сценария: първият много тежък - нови избори със служебно правителство. По-малко тежкият - всички да се обединят срещу ГЕРБ в правителство - нестабилно правителство:", казва още Вълчев.

Алексей Пампоров, социлог: Партията на Слави може да стане втора

На кантар са нещата. Трябва да изчакаме гласовете от чужбина. Може да имаме второ място за Слави Трифонов. Нищо не може да се каже за "Изправи се" и ВМРО - може да останат и под чертата. Докато не дойдат гласовете от чужбина, не може да се правят категорични прогнози. Тези гласове няма да отидат само за "Демократична България", а ще отидат и към "Има такъв народ" и ДПС, коментира първите резултати социологът Алексей Пампоров.

ГЕРБ, БСП и Слави Трифонов са първите три партии

Най-интересното от изборното студио на "Дневник" (хронология)


Парламент със седем играчи, като двама от тях - "Изправи се! Мутри, вън!" и ВМРО, са на ръба на 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание. Най-голямата неизвестна на изборите - партията "Има такъв народ" на тв водещия Слави Трифонов, почти настига основната опозиционна партия - БСП и изпреварва ДПС.


Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч". Те са базирани на анкети на изхода на избирателните секции и бяха оповестени от управляващия съдружник в агенцията Боряна Димитрова. Данните са към 19:30. Краят на изборния ден ще бъде обявен в 20 ч.


Повече за първите резултати - тук
Най-важното от изборната нощ, включително първите резултати и реакции, може да видитетук.
Най-важното от деня на гласуването - тук.
Най-важните въпроси и отговори за парламентарни избори 2021 - четете тук

"Европа успя по време на кризата да направи голяма крачка, да вземе много пари назаем, да създаде фонд за възстановяване Това създаваше доверие, хората искаха действие сега, Европейсият съюз ще трябва да намери начин да стане по-бърз. Ще има една група страни, които ще бъдат склонни да вземат решения по-бързо и други, които не". Това коментира Весела Чернева от Европейски съвет за външна политика.


Според нея е ключово важно къде принадлежи България. "Това се видя и около дебата с ваксините. България ще трябва да се вземе в ръце, ако не иска да изгуби темпо и да остане в периферията. Дали ще се сравнява със западните Балкани или ще успее да се предвижи в друга група".

Политиците не са влезли в новото хилядолетие, те са през 90-те. Българският бизнес съществуа в атмосферата на страх, да не мине през някакви шамари. Не са много големите бизнеси, които могат да съществуват спокойно.


Кампанията оказа фундаментален проблем. Абсолютната невъзможност за диалог. Видяхме няколко проведени дебати по телевизиите, в които се включваха хора от по-ниски нива. През цялото време политиците общуваха с монолог със своите избиратели. Много малко политици се опитаха да влязат в диалог с хората, какво искат хората да чуят и да им го кажат. Ние някак си не сме склонни да говорим и да общуваме помежду си.


Това коментира Радослав Бимбалов, собственик на рекламна агенция. Той участва в панела: "Каква България искаме" в изборното студио на "Дневник".

Радослав Бимбалов

© Юлия Лазарова

Радослав Бимбалов

Избирателната активност е близка до тази на изборите от 2017-та година

Официално обявената от Централната избирателна комисия избирателна активност към 17 ч. е 40%. Тя е близка до активността на миналите избори, която по същото време беше 42.74%.


Посочените от комисията данни означават, че до урните към този момент са отишли около 2.7 млн. избиратели.

Видях предизборна кампания, която не беше честна. Това безчестие се ковеше през последните 10 години. Имаше важна цел - да се вкарат две три патерици на управляващите. Това, което трябваше да ни приспи, ни събуди в тази кампания. Вулгарно, нагло, безочливо и пропагадна. Има едни социални мрежи, които ни разсейват от това, което трябва да следим, заяви пиар специалиста Диана Дамянова.

Цветозар Томов, социолог: Днес приключва кариерата на човека от джипката

Цветозар Томов

© Юлия Лазарова

Цветозар Томов


Иска ми се да има Централна избирателна комисия (ЦИК) да действа по-смело в ситуациите на нарушения. Безобразия бяха извършени преди изборите, вероятно ще разберем впоследствие и какви безобразия бяха извършени днес, те ще имат ефект. Негово величество избирателят ще реши изборите и ще сложи началото на политическа промяна, коментира социологът Цветозар Томов.


Резултатите от тези избори, във всеки случай, няма да се харесат на човека от джипката, а и най-любимото му. Има променено съотношение на политическите сили в страната, което дава възможност за една по-честна борба за властта. Дали ситуацията ще стане патова и дали ще трябва да преживеем още едни избори в скоро, е второстепенен въпрос.


Излизаме от един период, в който не просто имаше криза на демокрацията, а връщане на тоталитарната система в страната, което можеха бързо да се изродят. Днес приключва политическата кариера на човека от джипката, безвъзравтно. Той беше изключително талантлив. Той създаде този модел на управление, но той излиза от политическия живот на България и това ще ни даде възможност да редемократизираме бързо страната.

Алексей Пампоров: Може да има изненади, София е малко по-активна от обичайното

Избирателната активност от сутринта показваше изключителна мотивация. Вече е 40 % към 17 ч. което се доближава към активността от 2017-та година. Дъждът не им пречи. София е малко по-активна от обичайното, което може да бъде интересно. Родопските райони сякаш са по-малко активни.


Следейки екзит половете, които излязоха в други медии изглежда, че може да има изненадващ втори, изненадващ осми. Предстои да бъде интересно. Това заяви Алексей Пампоров, социолог в изборното студио на "Дневник" - "Кой ще управлява България"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 641 Неутрално

  "Цветозар Томов, социолог: Днес приключва кариерата на човека от джипката"

  Така е. Най-накрая класическите марксисти ще се обединят с неомарксистите. ДБ, "Изправи се" и БСП ще си кажат "Да" и ще поведат България към светло бъдеще и сияйни върхове.

  "Регулирането на словото е опасна идея, която не е съвместима с принципите на свободното общество." - Рон Пол
 2. 2 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Интересно мнение от страна на Томов, при положение, че Боко печели с близо десет процента преднина.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на karakurum
  karakurum
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Историята е едно колело.От горе отиваш долу.

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  Театър за пред народа!
  На мен ми е интересно чуждите наблюдатели какво ще кажат. Но не тези от Брюксел. Те там подкрепят комунистите Борисов и Нинова,и Доган...

 6. 6 Профил на Kakva_e_istinata
  Kakva_e_istinata
  Рейтинг: 618 Разстроено

  Много са експертите по "приключване на кариерата на човека с джипката". Сега предстои те да ни осветлят как започва кариерата на "спасителите", "мутрогонците", "метачите на корупцията", "нежните демократи", "съдебните реформатори" и "радетелите за свобода на словото". Цирка започва още от утре.

  В спора се ражда истината!
 7. 7 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Боко може да печели и с 15% преднина, но ако не се класират релсата и женския полов орган няма шанс да състави правителство.

 8. 8 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Никой не е казвал, че на тези избори ГЕРБ ще загуби лидерството, прогнозите бяха, че ще загуби управлението. Просто няма с коя партия да се коалира, само ДПС вече не стига

 9. 9 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Цветозар Томов не го слуша главата. ГЕРБ отвява всички партии и ще има много повече депутати в парламента. Очаквам кабинет Борисов 4 и затвор за Курнела, Бойкикев, Учиндолеца, Маямата.
  —цитат от коментар 3 на kzj35678888


  Ще има затворници, но сте сбъркали самоличността им.

 10. 10 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 652 Неутрално

  млеконадоя от юници в България пада с 10% ...

 11. 11 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3036 Весело

  ...Цветозар Томов...

  Явно пак е чел "Сън в лятна нощ" ...

 12. 12 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Странно решение да не се удължава изборния ден, което ще попречи на лодкари да достигнат брега и гласуват...

 13. 13 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Днес освен по-висока избирателна активност се е повишила и активността на ГЕРБ тролове, явно е имало извънреден бюджет.

 14. 14 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3370 Весело


  Човекът с джипката да върне ключовете ѝ в гаража на НСО, да си изкърпи няколко чифта чорапи и да си приготви едно по-вехто одеалце.

  Квартирата е осигурена от бай Ставри, заведен е и на оклад.

 15. 15 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Борисов може да води, но вече никога няма да е спокоен защото знае, че повече от половината му гласове са купени, корпоративен вот и измами на ЦИК.

 16. 16 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Както каза една от коментиращите, врагът е изгонен от столицата и е в окопите. Сега се атакува и там...

 17. 17 Профил на komutatoe
  komutatoe
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Няма да стане Борисов 4. Няма достатъчно патерици. Този път има ясно изразени анти - Герб позиции на тези които влизат в парламента и няма достатъчно мераклии да подкрепят Борисов. Дори чисто математически ГЕРБ, ВМРО и ДПС да съберат 121 депутата, ще имат силна и обединена парламентарна опозиция + общонационални протести започващи от първия ден на подобно управление.
  Затова бате Бойко няма никакъв шанс този път.

 18. 18 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  Току що БВТ обяви първите прогнозни резултата!

  Провал на ГЕРБ, двуцифрен резултат за "Демократична България"!

 19. 19 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Ти отмина! Ти отмина! Тиииии отмина!

  Оттървахме се от поредния бащица. Честито българи!

 20. 20 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1494 Любопитно

  Дали ще се състави правителство без Герб и БСП или това ще бъде първата лъжа за избирателите

 21. 21 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  До коментар [#18] от "Един препатил":

  Извинете - БНТ 1.

 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Много са експертите по "приключване на кариерата на човека с джипката". Сега предстои те да ни осветлят как започва кариерата на "спасителите", "мутрогонците", "метачите на корупцията", "нежните демократи", "съдебните реформатори" и "радетелите за свобода на словото". Цирка започва още от утре.
  —цитат от коментар 6 на Kakva_e_istinata


  Циркът ще почне още тази вечер. Всички ще са победители или жертви на манипулация.
  Спасителите или трябва да признаят поражение и да си седнат на д-то, или да вземат и наистина да оправят страната, ако избирателят им е гласувал доверие.
  За пореден път прогнозирам ОФ тип Орешарски, който няма да промени нищо.
  Дано съм лош пророк.

  Еретик
 23. 23 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 859 Весело

  Особено ми е интересен отговорът на ей тоз въпрос: Откъде се взеха процентите на Слави Трифонов? При намаляващата активност и запазените им резултати, очевидно не от Хунтата и Полумесеца. Христо Иванов и той засмука отнейде едни допълнителни 7%. Маята и тя се изхитри с едни 5% от нищото. Дотук имате 30% променен вот от миналите избори насам. Ех, Корнелийо, Корнелийо...

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#17] от "komutatoe":

  “Няма да стане Борисов 4.”

  АМИН!

  На 20 януари светът се отърва от Доналд Тръмп.

  Ако на 4 април България се отърве от Бойко Борисов, ще повярвам отново в Господ...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#9] от "3biri":

  "Цветозар Томов не го слуша главата. ГЕРБ отвява всички партии и ще има много повече депутати в парламента. Очаквам кабинет Борисов 4 и затвор за Курнела, Бойкикев, Учиндолеца, Маямата.
  —цитат от коментар 3 на kzj35678888


  Ще има затворници, но сте сбъркали самоличността им."
  ===============
  Традицията ни е да пропускаме да затваряме предишните. Най-вероятно никой никъде няма да влезе.

  Еретик
 26. 26 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  До коментар [#23] от "Араламбене му е майката":

  От шкафчето.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":


  Не е амин а алилия!

 29. 29 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  Според Божков,(за когото гласувах),неговата партия е на трето място,но изборите са фалшифицирани и не отчитат това. Все пак той е талантлив математик и ги разбира тия работи...

 30. 30 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Не разбирам този овчи възторг на иначе умни хора. Политиката е не кого ще махнеш, а КАКВО И КАК ЩЕ НАПРАВИШ.
  Каква е програмата на чалгаджиите и г-жа Манолова не разбрах. На ДБ програмата се върти около Главния прокуророр и как ще го махнат. В икономиката имат общи пожелания.
  С кого ще направят съвместно управление тези , които ще ни носят промяната? Пак опират до БСП и ДПС. Въобще шоуто тепърва предстои.
  Да махнем мутрата пък после ще видим не е сериозна политика. Напомня ми малко на 9-ти септември . Да не стане така, след 1-2 годиниче тези дето сега се радват да запеят други песнички усещайки какво става в джоба им. Защото мантрата предлагана от г-н Смилов и подобните му за експертен к-т ще има резултат лудо крадене пред което сегашното ще бъде нищо. най лесно се краде когато няма ясен СУБЕКТ НОСЕЩ ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ, НАРИЧАЩ СЕ ПАРТИЯ.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 31. 31 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  На 20 януари светът се отърва от Доналд Тръмп. Няма отърваване. Вечно ще ви бърка в болните мозъци

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#28] от "3biri":

  Колега, тази сутрин разни гербави тролове се възмущаваха, че изборите били насрочени баш на католическия Великден, та щели да обидят чувствата на католиците.

  След “православни”, комундетата-мильовци станаха и “католици”, цццц, ти да видиш... 👿

  Аз, както съм споделял, съм католик, а за мен днес е двоен празник, защото ГЕРБ няма да има следващо правителство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Честито на феновете на ДБ, току що Галъп им дадоха около 10%!

  Еретик
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  Трипроцентовите подопашници засега водят пред ДПС с три процентни пункта... 😁

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2568 Весело

  Аз вика гласувах за ДБ.....обаче като чак сега, щото съм изключително просто парче , прочетох биографията му ....... и разбрах колко съм тъп !!!!!  http://epicenter.bg/article/Zashto-Plevneliev-naznachi-Hristo-Ivanov-za-ministar-bez-nito-edin-den-trudv-stazh/87225/11/33

 36. 36 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Всички гербери с четка и паста за зъби и топли дрехи да се отправят бавно към софийския затвор за да не всяват паника.

 37. 37 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#36] от "3biri":

  Г-не, не сме 9.09 1944 г . и няма Червена армия. Така, че по -кротичко и без мокри сънища. По добре се замислете какво става с БСП. С такъм манталитет предполагам, че сте техен избирател и фен. При демокрацията има други правила.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 38. 38 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Много е възможна коалиция ДПС , БСП и Чалгаджиите плюс г-жа Манолова. Всичките са гладни и както знаете интереса клати феса. За ДБ ако ги подкрепят това ще значи политическа смърт. Предполагам, няма да сглупят да стигнат до там.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 39. 39 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#38] от "kvasimodo":

  След такава коалиция ИТН и МаяМа ще са в клозета. И наесен нови избори. Без тях.

 40. 40 Профил на komutatoe
  komutatoe
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Много е възможна коалиция ДПС , БСП и Чалгаджиите плюс г-жа Манолова. Всичките са гладни и както знаете интереса клати феса. За ДБ ако ги подкрепят това ще значи политическа смърт. Предполагам, няма да сглупят да стигнат до там.
  —цитат от коментар 38 на kvasimodo


  Такава коалиция е много малко възможна. Слави Трифонов и Мая се целят на високо и ще искат да увеличават депутатите си. А целувка с ДПС е отровна за тях.

 41. 41 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Благодаря ви за алтернативното студио. Интересни гости и свеж, по-комплексен коментар от обичайното провлачено коментиране на изборните резултати и механични мнозинства. Честно казано съм изненадан от качеството, имайки предвид, че ви е дебют.

 42. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2887 Разстроено

  До коментар [#36] от "3biri":

  Всички гербери с четка и паста за зъби и топли дрехи да се отправят бавно към софийския затвор за да не всяват паника.
  ============
  При 25% резултат, при почти 50 % активност се каниш да вкараш в затвора 13% от пълнолетните в България. Демократ? По-скоро взел се насериозно илитерат.

  Еретик
 43. 43 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2887 Весело

  Особено ми е интересен отговорът на ей тоз въпрос: Откъде се взеха процентите на Слави Трифонов? При намаляващата активност и запазените им резултати, очевидно не от Хунтата и Полумесеца. Христо Иванов и той засмука отнейде едни допълнителни 7%. Маята и тя се изхитри с едни 5% от нищото. Дотук имате 30% променен вот от миналите избори насам. Ех, Корнелийо, Корнелийо...
  —цитат от коментар 23 на Араламбене му е майката


  Всички правеха сметки кой чужд предател колко процента ще открадне. Много тукашни от злоба залюбиха Цветанов. Той не свърши работа, Маяма претакова Корнела, както и спонсора от Дубай. Слави си качи цената кото най- голямата патирица.... Абе, еротика....

  Еретик
 44. 44 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3413 Весело

  До коментар [#24] от "Norman Granz":На 20 януари светът се отърва от Доналд Тръмп. Няма отърваване. Вечно ще ви бърка в болните мозъци
  —цитат от коментар 31 на bobo59


  Как мислиш, на нас ли бърка или на теб, гордо заявил в края на 2020:
  "Байдън никога няма да бъде президент"?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK