На живо

Коронавирусът в България: Ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя с повишено внимание сред жените под 60 години

Коронавирусът в България: Ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя с повишено внимание сред жените под 60 години

© Надежда Чипева, КапиталС минута мълчание и вой на сирени точно в 12 ч България почете медиците, загубили живота си в хода на борбата срещу разпространението на коронавируса на днешния Световен ден на здравето. По данни на Българския лекарски съюз през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки са изгубили живота си.


За последното денонощие са установени 4004 нови случая на заразени с коронавирус или 23% от тестовете, сочат данните на Единния информационен портал. В болници са 10 355 души, от тях 755 в интензивни отделения. Правителството отдели 46.4 млн. лв. за купуването на допълнителни количества от ваксината на "Пфайзер/Бионтех".


Комисията за безопасност към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заключи, че необичайните случаи на кръвни съсиреци при получили ваксината против коронавирус на "Астра Зенека" трябва да се опишат като "много редки странични ефекти" на ваксината. От българския ваксинационен щаб обявиха, че поставянето на ваксината на "Астра Зенека" у нас ще продължи, но с повишено внимание сред жените под 60 години.
"Дневник" проследи на живо новините около разпространението на коронавируса в България. Новините от света следете тук.

Учениците от 5 до 12 клас най-вероятно ще продължат да се редуват присъствено в училище през две седмици след пролетната ваканция, която изтича в края на тази седмица. Това стана ясно по време на онлайн среща на учители роми с просветния министър Красимир Вълчев, организирана от център "Амалипе", съобщава БНР.


Първи в училище за две седмици най-вероятно ще се върнат учениците от 7-и, 8-и и 10-и клас, след това 5-и,11-и и 12-и, и накрая 6-и и 9-и клас. Така според просветния министър Красимир Вълчев до края на учебната година, ще има време всички ученици да се завъртят присъствено в учебните заведения.

След като по-рано днес Комисията за безопасност към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заключи, че необичайните случаи на кръвни съсиреци при получили ваксината против коронавирус на "Астра Зенека" трябва да се опишат като "много редки странични ефекти", от българския ваксинационен щаб обявиха, че поставянето на препарата в България ще продължи, но с повишено внимание сред жените под 60 години, тъй като повечето случаи са именно в тази възрастова категория.


"Тези жени трябва да бъдат разпитани добре, ако са пушачи, ако са със свръхтегло, ако приемат контрацептиви. Случаите на нежелани реакции при 25 млн. поставени дози в ЕС и Великобритания са 62. Всички случаи на нежелани реакции са регистрирани при първата доза", съобщи Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Агенцията по лекарствата.

Промяна в плана за ваксиниране е първото поръчение към новите депутати

Коронавирусът в България: Ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя с повишено внимание сред жените под 60 години

© Георги Кожухаров


Новоизбраните депутати да променят спешно националния ваксионен план настояват неправителствени организации.


"Обявеният през декември 2020 г. Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 е несправедлив и излага на предотвратим и ненужен риск живота и здравето на най-уязвимите членове на нашето общество – възрастните хора и тези с тежки хронични заболявания. Тези групи с най-висок риск от тежко протичане и смърт са оставени едва в четвъртата фаза на плана и не са предвидени конкретни процедури за осигуряване на достъпа им до ваксинационните пунктове и подходящи ваксини", пишат в открито писмо Българската общност за либерална демокрация, Българският хелзинкски комитет, Българският център по биоетика и Сдружението за човешки права "Маргиналия"
.
В целия процес на разработването и реализирането на Плана ставаме свидетели на несправедливост, липса на етична, правна и управленска обосновка, липса на прозрачност, отсъствие на интердисциплинарен подход и на обществена представителност и диалог със засегнатите групи, смятат сдруженията.


С пълния текст на обръщението можете да се запознаете тук.

С минута мълчание и вой на сирени точно в 12 ч. медиците в "Пирогов" почетоха паметта на загиналите си в хода на пандемията колеги.


Коронавирусът в България: Ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя с повишено внимание сред жените под 60 години

© Велко Ангелов


На днешния Световен ден на здравето в много болници в страната в минута мълчание и с вой на сирени на линейки колеги и пациенти отдадоха почит на медиците, загубили живота си в сблъсъка с болестта.


По данни на Българския лекарски съюз през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки са изгубили живота си, борейки се с COVID-19.


Радев: Трябва да води правото на здраве, а не апетитът за печалба от болести

Румен Радев

© Юлия Лазарова

Румен Радев


Коронавирусът разкри болезнено недостатъците на здравната ни система - неравенствата в достъпа до медицински услуги и дисбалансите в разпределението на човешкия и финансов ресурс. Това каза президентът Румен Радев в словото си на церемонията на "Дондуков"2, на която връчи Почетния знак на държавния глава на осем лекари и специалисти по здравни грижи за професионализма и всеотдайността им в грижата за здравето на пациентите и по повод Световния ден на здравето.


По думите на президента многото загубени човешки животи са направили нетърпимо пренебрежението към факта, че системата е смъртоносно болна по отношение на профилактиката и превенцията на социално значимите заболявания. През миналата година едно инфекциозно заболяване задейства паник бутона за значителния риск за здравето и живота, който крият неинфекциозните болести като рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания, които са основната причина за високата смъртност в България, каза Радев.


Убеден съм, че правото на здраве, а не апетитът за печалба от болести трябва да бъде водещият принцип, на които се подчинява здравната ни система, каза още държавният глава. Правото на здраве на всеки българин да има възможност да достигне възможно най-високо ниво на физическо и психическо здраве и да го задържа дълго във времето, каза Румен Радев.


Президентът заяви, че здравната ни система се нуждае от лечение, което да спре загубата на кадри и на финансов ресурс. Лечение, което да я направи много по-ефективна в опазването на човешкото здраве, което да създаде условия за по-добра професионална реализация на медиците, за съхраняване на живота и за разгръщане на таланта им.

Веригите с нехранителни стоки се готвят за протести

Коронавирусът в България: Ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя с повишено внимание сред жените под 60 години

© Цветелина Белутова, Капитал


Големите магазини за нехранителни стоки, затворени заради коронавирусната епидемия, предупреждават, че са готови за гражданско неподчинение и протести, ако не бъдат отворени.


В декларация те напомнят, че са поставени в неблагоприятно положение спрямо конкурентите си с по-малка площ, защото в по-малките магазини дистанция се спазва по-трудно. Те настояват всички участници на пазара да бъдат третирани еднакво. "Следва да бъдат отворени всички търговски обекти за нехранителни стоки, без между същите да прави изкуствено разграничение на база нетна търговска площ, или, ако епидемиологичната обстановка налага това, то следва да бъдат затворени всички.


Магазините, които продават приоритетно хранителни стоки следва да бъдат задължени да спрат от продажба всички нехранителни стоки, които не са от първа необходимост до момента на отваряне на другите търговски обекти, каквато е практиката в много страни от ЕС", пишат "Техномаркет", "Технополис", "Зора", "Практикер", "Мосю Бриколаж", "Айко", "Юск", "Карпет макс", "Практис", "Хоммакс", "Дожмко", "Техмарт", "Декатлон", "Хиполенд", "Спортдепо", "Матстар", "Мания". Те настояват също да се забрани на хранителните магазини да предлагат нехранителни стоки.


Повече по темата четете тук.

Над 60% от COVID леглата в големите болници са пълни, информира зам.-директорът на "Пирогов" д-р Николай Габровски пред БНТ, но успокои, че ситуацията скоро ще се подобри заради 10-дневните ограничения в края на март.


Той изрази надежда, че пикът на пандемията е подминат, а в монета в болниците все още се лекуват хората, постъпили във възходящата й фаза преди две седмици. "В момента цифрите показват, че нещата не са никак спокойни. Хората продължават да подценяват ситуацията, мислят, че това е отминало. Не е отминало, продължаваме да имаме проблем. Всички ние много се уморихме. Ние в системата за здравеопазване със сигурност бяхме подложени на огромно напрежение, но и всички хора, цялото общество - никой не иска да стои затворен вкъщи. Истината е, че една година по-късно ние знаем много за тази инфекция и ако проявявахме достатъчно разум, не би трябвало да имаме почти никакви мерки", заяви Габровски.

Кабинетът отпуска 46.4 млн. лв. за допълнителните ваксини "Пфайзер"

Коронавирусът в България: Ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя с повишено внимание сред жените под 60 години

© Правителствена информационна пресслужба


Правителството отпусна 46.4 млн. лв. за купуването на допълнителни количества от ваксината на "Пфайзер/Бионтех". Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози, предоставени от европейските страни на България допълнително в знак на солидарност за преодоляване на изоставането с ваксинациите. Страната изпадна в тази ситуация след като заложи по-големи количества от по-евтината ваксина на "Астра Зенека", но производителят наруши графика за доставки.


Ако извънредната епидемична обстановка бъде удължена след 30 април, кабинетът се ангажира и с това да продължи заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Цитиран от пресцентъра на правителството министър-председателят Бойко Борисов подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.

Софийска болница открива кабинет за ваксиниране на над 65-годишни

Коронавирусът в България: Ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя с повишено внимание сред жените под 60 години

© Надежда Чипева, Капитал


В болница "Св. Иван Рилски" в София се открива първият специализиран кабинет за ваксинация срещу Covid-19 на хора над 65 години. Работното време е от 10:00 до 16:00 ч., съобщи БНР.


За да няма струпване на хора, е задължително предварителното записване по телефона.


Това е вторият кабинет за имунизация срещу Covid-19, който разкрива болницата. Първият работи в двора на лечебното заведение и предлага зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират с продукта на "Астра Зенека".

Проф. Аргирова: да се ваксинираме бързо и масово, за да не мутира вирусът

проф Радка Аргирова

© Надежда Чипева, Капитал

проф Радка Аргирова


Засега все още няма нов щам на коронавируса, а само варианти, затова трябва да се бърза с масовата ваксинация и да не се допуска появата на нов щам. Това препоръча вирусологът проф. Радка Аргирова в интервю за Нова телевизия.


"Докато позволяваме на вируса да се движи и заразява, той ще мутира. Целта е бързо да става масово ваксиниране, за да го спрем. Все още сме в зоната на един щам. Каквито и варианти да има, нов щам няма, затова трябва да бързаме", каза Аргирова в отговор на въпрос дали ваксините, които сега се прилагат, предпазват от различни щамове на SARS-CoV-2.


Проф. Аргирова предположи, че след изборите ще има увеличение на заразените, защото се видя, че е имало струпване на хора и неспазване на дистанцията при провеждането им. Тя отдава данните за намаляване на броя заболели от последните дни на проблеми с отчитането, а не на действителен спад. Все повече млади хора се появяват в ковид-отделенията и дори в реанимациите на първо място поради ненавременно търсене на помощ, каза вирусологът. Тя призова хората, били в контакт с носители на вируса, да търсят помощ веднага след като се появят симптоми - кашлица, задух.

За последното денонощие са установени 4004 нови случая на заразени с коронавирус при направени 17 576 теста.


Броят на положителните тестове е близо 23 на сто, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.


В болници са 10 355 души, от тях 755 в интензивни отделения - с 21 повече от вчера.


Починали са 132-ама души, а като излекувани са отчетени 2759 души.

Най-много са новите случаи в София-град – 914. Следват Варна (369), Пловдив (334) и Бургас (330).

Поставените дози ваксина у нас са 519 635, а с две поставени дози са 104 845.души.


Динамиката на данните от началото на пандемията можете да проследите в графики тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4797 Весело

  Снимката на Професорката е направо "образец" за това как трябва да се носи маската😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  > Засега все още няма нов щам на коронавируса, а само варианти,

  Ей най-накрая един 'експерт' който да има идея какво значат термините 'вариант' и
  'щам' в тази област от медицинската наука.

  Телевизионните герои от НОЩ, още не ги знаят...

  કટાક્ષ
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава намаляването на броя на откритите новозаразени. Все още той, обаче, е твърде висок. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  ...
  15-21.3 – 3552
  ...
  22-28.3 – 3619
  23-29.3 – 3623
  24-30.3 – 3669
  25-31.3 – 3645
  26.3 – 1.4 – 3603
  27.3 – 2.4 – 3587
  28.3 – 3.4 – 3498
  29.3 – 4.4 – 3464
  30.3 - 5.4- 3373
  31.3 – 6.4 - 3205

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Неутрално

  В последните дни започва и намаляване на броя на починалите, но той също става висок. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  ...
  15-21-3 – 105
  ...
  22-28.3 – 99
  23-29.3 – 104
  24-30.9 – 109
  25-31.3 – 112
  26.3 – 1.4 – 114
  27.3 – 2.4 – 120
  28.3 – 3.4 – 122
  29.3 – 4.4 – 126
  30.3 – 5.4 – 125
  31.3 – 6.4 - 121

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса явно спадна под единица, но все още е високо:
  10-20.1 – 0,74
  ...
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  ...
  11-21.3 – 1,20
  ...
  18-28.3 – 1,05
  19-29.3 – 1,03
  20-30.3 – 1,02
  21-31.3 – 1,00
  22.3 – 1.4 -1,01
  23.3 – 2.4 – 1,00
  24.3 – 3.4 – 0,98
  24.3 – 4.4 – 0,98
  25.3 – 5.4 – 0,97
  26.3 – 6.3 – 0,94

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Неутрално

  Засега данните за общия брой на починалите са тъжни. Те говорят за увеличение на смъртността с 75% в четвъртата седмица от март, като около 850 са нерегистрираните и косвените жертви на коронавируса:

  Период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 ........2111 ........................2580 ...............469 .........448................. 17,4
  11-17.1 .......2279 .........................2458 ................179 ................357........... 14,5
  18-24.1 .......2185 ........................2488 ................303 .........337............... 13,5
  25-31.1 .......2393 .........................2421 ..................28 ........225............... 9,3
  1-7.2 ........2439 .........................2332 ...............-107 ........286 ...............12,3
  8-14.2 ........2350 ........................2316 ................-34 ................293........ 12,7
  15-21.2. ........2310 .......................2434 ................124 ..........230............. 9,4
  22-28.2 ........2161 .......................2520 ...............359 ................337 ...........13,4
  1-7.3 ...........2183 ......................2679 ...............496 ........423 ................15,8
  8-14.3 ........2049 ......................2955 ...............906 ........671 ............22,7
  15-21.3 ........2075 .....................3307 ......................1232 ........734 .......22,2
  22-28.3 2044 .....................3586 ...............1542 ........691................... 19,3
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  Казах го още онзи ден. Казах и защо, казах и кой е виновен!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1553 Весело

  "Проф. Аргирова предположи, че след изборите ще има увеличение на заразените, защото се видя, че е имало струпване на хора и неспазване на дистанцията при провеждането им."

  Чакахме пика след Цветница. Чакахме пика след Великден. Чакахме пика след Коледа. Чакахме пика след каоферското хоро. Сега чакаме пика след изборите ... Тия специалисти нещо зациклиха като надраскана грамофонна плоча. Нека се напънат и измислят нещо оригинално, нещо креативно, с което да ни плашат. То едно и също ... :-)

 10. 10 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Весело

  До коментар [#1] от "padrino":

  Професор Радка Аргирова е позната с това, че през 1980-те, връщайки се от конференция в Ню Йорко, пренесе епруветка с тъканна култура, съдържаща вируса на СПИН под мишницата си - щяла да прави ваксина срещу СПИН. Тогава работеше в сградата на нашия институт, и, нали беше паника, колегите щяха да я линчуват. Едвам я опази и евакуира милицията.

 11. 11 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Как да се ваксинираме масово, бе, професоре, като 1/4 сме го изкарали през последния месец? Ако сега си бием по една ваксина ще се натръшкаме увредени до живот.

  Крайно време е медиите вместо да броят положителни тестове, да обясняват официалния протокол при симптоми и личните лекари да започнат да си вършат работата или да се увеличат ковид кабинетите.

  В момента личните лекари първо те пращат по телефона на тест, който НЕ показва състоянието ти. Малко от тях дори знаят за ковид кабинетите, където ще ти направят снимка. Не може да бориш тежко респираторно заболяване без кръвна картина, слушане и гледане на гърдите и гърлото.

 12. 12 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Едно трезво мнение относно иРНК ваксините:

  Приоритизирането и пропагандирането на иРНК ваксини е опасно и вече може би има негативни ефекти, в смисъл - недостатъчна имунна защита при ваксинирането. Идеалната комбинация е всяка държава да ползва поне 2 производителя, с различни технологии. Лично мое мнение, че иРНК ваксините са добър масов и спешен отговор за епидемиите, но в дългосрочен план те би трябвало да отстъпят на другите типове препарати.

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/efektivnostta-na-irnk-vaksinite-v-realnostta-e-po-niska-ot-ochakvanoto-749102.html

  Сам съм, други няма...
 13. 13 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 2072 Разстроено

  Да се ваксинираме, добре. Обаче има само АЗ, а ние не щем да рискуваме тромбози. Онзи ден се обадих на личния си лекар да питам дали при нея ще има иРНК ваксини. Тя директно ме отсвири и ми каза да се записвам в регистъра и "да играя тото". Е, мерси.
  Междувременно, куцо, кьораво и сакато в уж важните фирми се ваксинира с иРНК ваксини вече даже забрави.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 14. 14 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Снимката на Професорката е направо "образец" за това как трябва да се носи маската😂
  —цитат от коментар 1 на padrino


  Професорката добре знае колко са ефективни маските срещу вируса.

 15. 15 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Засега данните за общия брой на починалите са тъжни. Те говорят за увеличение на смъртността с 75% в четвъртата седмица от март, като около 850 са нерегистрираните и косвените жертви на коронавируса:Период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %4-10.1 ........2111 ........................2580 ...............469 .........448................. 17,411-17.1 .......2279 .........................2458 ................179 ................357........... 14,518-24.1 .......2185 ........................2488 ................303 .........337............... 13,525-31.1 .......2393 .........................2421 ..................28 ........225............... 9,31-7.2 ........2439 .........................2332 ...............-107 ........286 ...............12,38-14.2 ........2350 ........................2316 ................-34 ................293........ 12,715-21.2. ........2310 .......................2434 ................124 ..........230............. 9,422-28.2 ........2161 .......................2520 ...............359 ................337 ...........13,41-7.3 ...........2183 ......................2679 ...............496 ........423 ................15,88-14.3 ........2049 ......................2955 ...............906 ........671 ............22,715-21.3 ........2075 .....................3307 ......................1232 ........734 .......22,222-28.3 2044 .....................3586 ...............1542 ........691................... 19,3https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици
  —цитат от коментар 7 на Patsis


  Как пък реши че 850 са нерегистрирани и косвени жертви на вируса? За мен това е долна манипулация, защото нямаш никакви достоверни данни за причините на смъртта на хората, които не са обявени с Ковид.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  То масовото ваксиниране става с ваксини. А къде са ваксините? Дали им на личните лекари по два флакона с по 6 ваксини /и то само в София/и чакат масово ваксиниране.

 17. 17 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Тая баба защо не си гледа внуците вкъщи, а всява паника в широките народни маси?

 18. 18 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Никой не може да обясни как се правят 20 000 теста за 24 часа...измислици премислици и един професор завива в станиол...

 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nik Nikolov":

  Глупав ли си аз не мога да разбера. Каза ти се че от декември в бройката влизат и бързите тестове. Купуваш си го от аптеката, ръгваш си го в носа, киснеш го 2 Мин в некъв разтвор и готово. Не 20 000 Ами много повече се правят, ама ако ти го направи личния лекар или си го направиш сам и му се обадиш че е положителен, влизаш в статистиката. ПСР тестовете очевидно са половината от тези

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4797 Неутрално

  Никой не може да обясни как се правят 20 000 теста за 24 часа...измислици премислици и един професор завива в станиол...
  —цитат от коментар 18 на Nik Nikolov


  Така както се правят по 2 милиона теста на ден в ОК

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 22. 22 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1553 Весело

  До коментар [#20] от "Шъ ви прата едни момчета":

  Въженце ще осигурите ли ли или сам да си търся? ... :-) ... :-) ... :-)

 23. 23 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  След две седмици ще се види, че това е поредната грешна прогноза на Радка.

 24. 24 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  нямаш никакви достоверни данни за причините на смъртта на хората, които не са обявени с Ковид
  —цитат от коментар 15 на Darkman


  А за обявените с Ковид имаш ли достоверни данни от какво са починали? Коритаров, Бог да го прости, починал на следващия ден в болницата. Явно късно е отишъл, но какви хронични проблеми е имал и от какво точно е починал и дали то е следствие от Ковид никой не ти казва.

 25. 25 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Умрелите отдавна не са интересни на властта. Важното е да има "стабилност"

 26. 26 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  До коментар [#14] от "Лео":

  Сигурно и в ковид отделенията докторите, които са ваксинирани, не носят маски? Или са с по две и шлем?

  Професорката си седи сама в кабинета, пак е сложила нещо за снимката.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4710 Неутрално

  До коментар [#24] от "Лео":

  "Коритаров, Бог да го прости, починал на следващия ден в болницата. "

  Коритаров е имал предаване по телевизия Европа сутринта на деня, в който е починал в софийската болница Токуда! Явно при него болестта се е развила много бързо.

 28. 28 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  „Снимката на Професорката е направо "образец" за това как трябва да се носи маската😂”
  До коментар [#1] от "padrino":

  Ами така се носи маска и Радка е била главен държавен санитарен инспектор. Рекетирала е хранителната индустрия така - както митничар посреща китец на Илиянци.
  Какво знаеш ти😁

 29. 29 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nik Nikolov":

  Като взимат по сто лева за тест, който струва две евро като консумативи, ще правят и по сто хиляди, ако има кой да плаща. С наеми, данъци, заплати и транспорт, себестойността на теста не е над 30-40 лева, значи за милион+ на ден печалба ще правят и ушите им ще пукат. Дори скъпите машини се изплащат за дни, а те ще се ползват и за друго след короната.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 30. 30 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#15] от "Darkman":

  Има графика с кръстосани данни за смъртност на сайта на НСИ. Починалите са с 20 хиляди повече от обичайното.

 31. 31 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Нещо за ваксината с която е бил ваксиниран Жоро Коритаров преди да почине няма ли да чуем?

 32. 32 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#24] от "Лео":

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Нищо допълнително няма да чуем за Коритаров защото е бил ваксиниран и ще им развали пропагандирането на ваксините.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 357 Разстроено

  До коментар [#15] от "Darkman":Има графика с кръстосани данни за смъртност на сайта на НСИ. Починалите са с 20 хиляди повече от обичайното.
  —цитат от коментар 30 на Ще върнем България в Европа


  Като се изпозатвориха болниците за нековид заболявания, личните лекари лекуваха по телефона и на няколко пъти се отменят плановите операции(за хората с тежки немодерни заболявания и липсата на профилактика няма да споменавам) какво да стане - рязко да оздравеят всички ли?

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  Бойко се опитва да се изкупи с късна поръчка на Пфайзер.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4471 Весело

  До коментар [#1] от "padrino":

  Да я извиним жената, все пак е на 85 г., позабравят се някои неща, а и още работи.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 37. 37 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Трайна тенденция от 3,4,5 хиляди заразени дневно не се счита за увеличаване на случаите, така ли?

 38. 38 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#32] от "Billy Pilgrim":

  Би ли споделил с нас, коя е ваксината гарантираща 100% защита? За каквото и да е заболяване и която и да е ваксина. Само една посочи.

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4710 Любопитно

  До коментар [#1] от "padrino":Да я извиним жената, все пак е на 85 г., позабравят се някои неща, а и още работи.
  —цитат от коментар 36 на hamiltonf


  Интересно е какво "работи" на 85 години?! Полза някаква дали има от нейната работа?

 40. 40 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#14] от "Лео":Сигурно и в ковид отделенията докторите, които са ваксинирани, не носят маски? Или са с по две и шлем? Професорката си седи сама в кабинета, пак е сложила нещо за снимката.
  —цитат от коментар 26 на fpyyh


  Веднъж изтърваха един доктор по новините да каже, че откакто всички са го изкарали, заболеваемостта сред тях рязко е спаднала. Как са облечени наистина в различните провинциални болници и какво дават по новините от Пирогов са много много много различни неща.

 41. 41 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#9] от "Иполит Матвеевич":

  Ако се окаже, че ще има пик ще се отречеш ли от думите си?

 42. 42 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#40] от "Лео":

  В много дълбока провинциална болница лекарите в Ковид отделението са облечени по същия начин, както в Пирогов.

 43. 43 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#32] от "Billy Pilgrim":

  Всички умират от ваксината, а не просто от инфаркт.
  Нали така казвате и за умрелите от Ковид?

 44. 44 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4797 Весело

  До коментар [#1] от "padrino":Да я извиним жената, все пак е на 85 г., позабравят се някои неща, а и още работи.
  —цитат от коментар 36 на hamiltonf


  Аз не познавам един нормален който да работи (или да претендира) на 85 години. Явно алчността няма възрастово ограничение. Аз като се самопенсионирах на моят 55 рожден ден си мислех, че съм закъснял , но в сравнение с нея съм си направо "мързеливец" който не иска да работи 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 45. 45 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4797 Любопитно

  Интересно е какво "работи" на 85 години?! Полза някаква дали има от нейната работа?
  —цитат от коментар 39 на vassilun


  Има....отрицателна полза, защото сигурно взима и пенсия и заплата и бонуси...така, че ползата е както написах отрицателна.
  Както се казва, ковчега джобове няма, та за какво са и тези пари само тя си знае, но определено няма да ги ползва , за да си поживее.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 46. 46 Профил на SerenaLipuma
  SerenaLipuma
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#4] от "Patsis":
  Що се хабиш с тези нищо незначещи цифри на новозаразени? Те са функция от броя тестове и генералната съвкупност (кого тестват - здрави, дето ще пътуват, или със симптоми). Ако искаш статистика, гледай хоспитализираните. Колко за деня са в болница. Това е меродавното число.

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3472 Весело

  До коментар [#10] от "Patsis":

  "Професор Радка Аргирова е позната с това, че през 1980-те, връщайки се от конференция в Ню Йорко, пренесе епруветка с тъканна култура, съдържаща вируса на СПИН под мишницата си - щяла да прави ваксина срещу СПИН. Тогава работеше в сградата на нашия институт, и, нали беше паника, колегите щяха да я линчуват. Едвам я опази и евакуира милицията."


  Като я гледам на снимката, не смятам, че нещо се е променило в манталитета на тази жена ! Не разбирам и как е станала професор, дори и за онези времена......

 48. 48 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  България вече е на 7-мо място в света по смъртност (на 1 млн. души) от ковид-19.
  И така както сме се запътили в скоро време ще сме на първо място.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Анатема на комунизма!
 49. 49 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#24] от "Лео":

  Ако почнат от сега нататък на всеки починал да му правят тест за грипен вирус то от другите болести почти няма да умират хората.
  Всяка година грипа помага на болни да се пренесат в по-дбрия свят.
  Увеличената значително смъртност се дължи на паниката неадекватните реакции на здравните системи. Месеци им трябваше да разберат, че венгилаторите убиват, разни недоизпипани експериментални препарати и пр.

 50. 50 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 562 Неутрално
 51. 51 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 790 Неутрално

  "Над 60% от COVID леглата в големите болници са пълни, информира зам.-директорът на "Пирогов" д-р Николай Габровски пред БНТ, но успокои, че ситуацията скоро ще се подобри заради 10-дневните ограничения в края на март."

  Балтов вече не говори ли? Жалко, таман добре беше излизал задника на боци.

 52. 52 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 811 Любопитно

  Любимата дума на всеки некадърник е "ТРЯБВА"!

 53. 53 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 557 Неутрално

  това правителство ще е на Божков с любезната подкрепа на БСП...

 54. 54 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1553 Весело

  Веригите с нехранителни стоки се готвят за протести

  Напълно оправдан протест! Медицинските калинки, които ги затвориха, още не са дали аргументация на медицинския ефект от затварянето им. Единствената цел, която гонеха е да има нещо затворено, че да не пискат много истериците-затварячи. Ще се опитат да ги сатанизират, подобно на кафетата, за да има поле, върху което да си тече джафкането между истериците-затварячи и нормалните хора. Те са доста по-подходящи от кафетата за целта, защото са големи, богати и по-лесно биха го понесли икономически, според калинките. Слабото място е, че калинките нямат никаква медицинска аргументация в случая и, по тази причина, справедливостта на техния протест е абсолютна ...

 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3296 Неутрално

  Не им е лесна работата на докторите. Хем трябва да лекуват палеативно, че болните непрекъснато да са в нужда, да бъркат в раклата и да вадят от парите за черни дни и да плащат, да плащат. Докторите са сигурни, че пари в раклата е имало, има и ще има. Хем пък да внимават пациентът да не хвърли топа. Щото на умрелия нищо не му трябва. "В гроба гърло не гладува, ни жадува". Ей на това му се казва живот на ръба.

 56. 56 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#49] от "k_":

  Ама, че смахната логика: вентилаторите убиват. Значи си в тежко състояние ,с дихателна недостатъчност слагат те на вентилатор и той те убива а .Не че си с усложнения и ЗАТОВА ТИ ТРЯБВА ВЕНТИЛАТОР и обдишване, а ? И затова умираш.
  Б@си злия вентилатор и глупавите доктори ,които не виждат връзката, А?
  Я си мрете в къщи без кислород. Тъпата логика е по типа : всички пият вода през живота си и накрая умират. Значи водата е вредна.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 57. 57 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 186 Весело

  май имало вирус
  —цитат от коментар 50 на julesta


  Сега му е изгодно да има.

 58. 58 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Да, направо да ги задължи да работят без пари :))))) ! Може да организира ОФ комитети и да минават на проверка :))))) !

  agent
 59. 59 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  Др.Радев, твоите хора, по–точно протестуиращите, ще оправят всичко. Бъди спокоен.

 60. 60 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#11] от "Лео":

  Абе къде си учил ,чеу зваеш дори от лекарите на първа линия повече , Сорбоната ли си завършил или Кеймбрич ,колко пациента с ковид си излекувал ,извън случайността в къщи .

 61. 61 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dr_Doolittle":

  Колега ,най много мрат от простотия ,не от болестите си .

 62. 62 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#55] от "Judjuk":

  Е досега обвиняваха докторите ,че убиват пациентите , сега ги обвиняват ,че ги оставят живи ,за да им точат парите.

 63. 63 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#29] от "fpyyh":

  А като консултираш по 100 човека дневно и ги спасяваш от смърт и при това безплатно , къде се явява печалбата ,щото едни такива , след няколко безплатни прегледи на болната им ковид майка ни обвиниа ,че не била болна от ковид , че сме правили пари от това и било измишльотина и отказаха болница , само не разбрах къде са парите , че да ги източим ,щото разходите за три ходения на адрес на болната бяха над 200 лв ,само за костюми ,дезинфектанти и консумативи ,от които болната нищо не плати ,НЗОК също , общината също .

 64. 64 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  Като си помисля ........китайската рейтингова система има логика за ЛЕКАРИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ , УЧИТЕЛИ.... Така по определен обществен начин ще се ограничи ролята на КАПИТАЛИЗМА в тези системи. Там ПАЗАР не трябва да има ..

 65. 65 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Минута мълчание в памет на загубилите живота си медици.

  Нещо не мога да го разбера това. Починали са 120 човека медицински персонал от близо 14000 починали общо с коронка. И минута мълчание. Защо? Защото са си вършили работата, която сами са си избрали? А колко от тези 14000 починали са работници (стругари, фрезисти, оператори на ЦПУ и пр.) Много повече! Те също са се заразили на работното си място, в огромата си част, подобно на медиците. За тях, обаче, няма минута мълчание. Защо няма? Може би, защото са незабележими, непретенциозни, грозни, с омазнени ръце и не пискат постоянно за ограничаване на човешки права ...

 66. 66 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6070 Любопитно

  Трифонов има ли ковид, последно?
  Че според тяхната доктрина, всичко било цирк.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 67. 67 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2114 Гневно

  До коментар [#10] от "Patsis":

  А после разписа заповед за кръвопреливане на неизследвани кръвни продукти и 100-тина българи умряха от СПИН, прихванат от заразена прелята кръв!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 68. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3296 Неутрално

  Аткак се провали Астрата, слагат само Фазер. ЕМА-та не издържа и си призна.

 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2114 Гневно

  Шашнат съм, РРадев откри вируса на Ковида???? Не разбрах от шипченския или софийския щам умират хората!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  да фаща дрончето и да си почива. мисленето не е за нашия прецидент

 71. 71 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Най-вероятно деса му ги пише тези словесни фигури и "изящни конструкции"!
  ДрОгарю ,пРезидент- с апокопи, апосиопези и метафори не става!!!
  С указанията на решетката от мАЦква Ви се получава по-органично!!!

 72. 72 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2666 Весело

  Новоизбраните депутати да променят спешно националния ваксионен план настояват неправителствени организации
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  Каква промяна бе? Изобщо го нямаше!
  План, това е резултат на мислене.
  Но това е не за Бойковски кабинет;))

  "Чуждестранен агент"
 73. 73 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 816 Весело

  Алелуя, Румене:)Алелуя........!
  Най-накрая кухата ти лейка откри коронавируса!Дегенерираш със всеки изминал ден!
  То в кабината на 29-ката беше лесно, там радара открива целите!Ама в политическото пространство се иска един друг радар, а при тебе той липсва! 5 години не разбра, каква е ролята на президентската институция, 5 години!Смотаняк си, при това пълен!

 74. 74 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  Няма медицински кадри в България (при тези мизерни заплати). Затова се работи до смърт. Моята лична лекарка също е на години, но продължава да работи.

  Анатема на комунизма!
 75. 75 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4797 Любопитно

  България вече е на 7-мо място в света по смъртност (на 1 млн. души) от ковид-19.И така както сме се запътили в скоро време ще сме на първо място.https://www.worldometers.info/coronavirus/
  —цитат от коментар 48 на anonim440


  България е на 7-мо място а потъвашата Великобритания се е "сринала" от 9-то на 12-то място.
  Интересно кой ще бъде първият който ще изкоментира тези ФАКТИ с негативно завъртане......😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 76. 76 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3296 Неутрално

  До коментар [#55] от "Judjuk":Е досега обвиняваха докторите ,че убиват пациентите , сега ги обвиняват ,че ги оставят живи ,за да им точат парите.
  —цитат от коментар 62 на edin drugii


  То и едното и другото са верни. Балансът, балансът.......!!!?

 77. 77 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 777 Разстроено

  Радев финно се задява с антиваксърите, че са голяма група и не са за подценяване като фактор.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  Много хора загубиха живота си, а оня, дето "най-добре" се справя с кризата ,се е хванал, като кърлеж за властта и не иска да си отива, докато не ни довърши.

 79. 79 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  РЪдо да не би днес да научи за фармацевтичната индустрия и частните болници?

 80. 80 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#75] от "padrino":

  Щи кажат ,че там на острова ше мрете от глад .
  Не от Ковид:)))
  А Унията цъфти и връзва .
  Отвсекъде.

 81. 81 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Хората не искат АЗ, защото втората доза е чак след 3 месеца. После още 2 седмици и чак тогава получаваш оня заветен документ с който можеш да пътуваш. Да ама ако се ваксинираш с първа доза на АЗ сега, документа идва чак в средата на лятото.
  РНК васкините са с много по-малък интервал между дозите и няма да се изтърват почивките лятото или някакви пътувания по работа.
  С други думи желаещи няма, защото хората не търсят защита от вируса, а документ че са ваксинирани. Когато се появи еднократната ваксина на Джонсън всички ще се редят за нея.
  Продължава да се пренебрегва факта, че огромната част от народа вече е преболедувала и хората вече нямат намерение да се занимават с глупости. Има и изключения, но масовата мотивация за ваксини е само документа, за да може да пътуват.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 653 Неутрално

  "Новоизбраните депутати да променят спешно националния ваксионен план настояват неправителствени организации."

  Интересно как повечето мълчаха до днес. Изглежда наистина е имало страх в някои хора и организации. Учудващо за демократична държава в 21-ви век.

 84. 84 Профил на P*tenca 2
  P*tenca 2
  Рейтинг: Неутрално

  Лумпени, грипни сезон мина. Стига сте изпадали в жалки истерия. Вместо да харчите ток за компютър да коментирате, дайте 50 стотинки на беден. барем си купи една вафла

 85. 85 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2860 Неутрално

  Към 01 януари 2021........ Две трети от починалите медици у нас са над 60 години, показват данните на Българския лекарски съюз. Едва трима са специалистите, станали жертва на КОВИД, които са били под 40 години. Между 40 и 60 години са 13 медици, а над 60 – 30, като 12 от тях са над 70 години. Има починали медици дори над 80 години. Безспорно това положение е следствие на застаряването на медицинските специалисти у нас.......... Най-голяма част от медиците, които си отидоха заради КОВИД досега се оказват общопрактикуващи лекари – 13. В същото време точно тези специалисти дълго време беше отричано да са на „първа линия". Загиналите спешни медици са трима, тези със специалност вътрешни болести – четирима, невролозите са четирима, кардиолозите – четирима, хирурзите – трима, четирима са и анестезиолозите. Сред останалите загинали има двама гинеколози, един химиотерапевт, един инфекционист, един специалист по образна диагностика, един педиатър, двама уролози, един офталмолог, дерматолог и пулмолог. Тази статистика навява на мисълта, че медиците, които са с по-рискови специалности за КОВИД, са по-добре защитени от колегите си............

 86. 86 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#81] от "petiopit":

  Оказва се ,че в случая с моряците, някои компании пак искат пициар преди качване независимо,че си вакснат, щото не било сигурно дали не си преносител все пак:)))

 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  "предоставени от европейските страни на България допълнително в знак на солидарност за преодоляване на изоставането с ваксинациите. "
  Видяха европейците, колко неадекватен е нашия велик вожд и решиха да поемат нещата в свои ръце. Не знам това за хвалба ли е от страна на Боко.

 88. 88 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  Сега е момента всеки да иска. Въпросът е кой ще го прави.

 89. 89 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Минута мълчание в памет на загубилите живота си медици.Нещо не мога да го разбера това. Починали са 120 човека медицински персонал от близо 14000 починали общо с коронка. И минута мълчание. Защо? Защото са си вършили работата, която сами са си избрали? А колко от тези 14000 починали са работници (стругари, фрезисти, оператори на ЦПУ и пр.) Много повече! Те също са се заразили на работното си място, в огромата си част, подобно на медиците. За тях, обаче, няма минута мълчание. Защо няма? Може би, защото са незабележими, непретенциозни, грозни, с омазнени ръце и не пискат постоянно за ограничаване на човешки права ...
  —цитат от коментар 65 на Иполит Матвеевич


  Умнико, рано или късно ще допреш до доктор. И ще има справедливост да попаднеш на някой, който и хич няма да те погледне и ще си заминеш като куче. Защото такива идио_и като теб са изгонили всички читави от България.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  До коментар [#70] от "diq55699032":

  Той този, дето трябваше да се грижи и за кризата и за ваксините не знае, какво прави и измори народа от невежество, какво зависи от Радев, че той да е виновен.

 91. 91 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3470 Любопитно

  До коментар [#32] от "Billy Pilgrim":

  Ти лекар ли си, че си толкова вещ по ваксините и КОВИД? От информацията, която има до момента, той е бил получил първата доза, предстояло му е втората доза. Чак след нея се постига защита срещу вируса, все пак е нужно време.
  Макар че за неуките всичколози нещата са много прости - боц и секунди след това тялото е изработило защитни механизми срещу вируса.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 92. 92 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  ......... пишат в открито писмо Българската общност за либерална демокрация, Българският хелзинкски комитет, Българският център по биоетика и Сдружението за човешки права "Маргиналия".........

  И всичките тези получават и харчат едни пари !

 93. 93 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Радев, стига общи приказки,

 94. 94 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Засега все още няма нов щам на коронавируса, а само варианти, затова трябва да се бърза с масовата ваксинация
  —цитат от коментар 0 на др Радка


  Тука др Радка е неправа
  1. Коронавирусът не е един, а има 46 описани чешита
  https://en.wikipedia.org/wiki/Coronaviridae
  Колко са неописаните никой не знае. Заблудата произтича от това, че Ковидизъма е монотеистичен култ, докато Коронавируса е политеистичен като древногръцките и древноримски богове
  2. Бързата кучка планина повдига
  УчЕните вече установиха, че Ваксините имат 4 - 6 пъти по - слаба Защита срещу B.1.351.
  https://www.healthline.com/health/how-many-strains-of-covid-are-there
  Туй прави към 15 - 20% Защита (за сравнение Защитата на Безхич Ваксината от миналогодишния Страшен е 96%)

  Крайно време е медиите вместо да броят положителни тестове, да обясняват официалния протокол при симптоми и личните лекари да започнат да си вършат работата .. Не може да бориш тежко респираторно заболяване без кръвна картина, слушане и гледане на гърдите и гърлото.
  —цитат от коментар 11 на Лео


  Афърматив

  Такива са и Напътствията на СЗО от 13 януари
  https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05

  - пецерето не открива вируси, а е само помощно средство
  - на резултата от теста трябва да се отбелязва при колко цикъла е получен
  - при липса на клинична картина при положително пецере треба да се правят допълнителни изследвания
  - има риск от голям дял фалшиво положителни резултати 95. 95 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#91] от "vesolr":

  Все пак науката твърди, че експерименталните препарати осигуряват защита срещу един или само няколко щама на коронавуируса популярен като ковид.
  Да се приема, че препаратите са панацея е вяра от наивните.

 96. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2860 Весело

  До коментар [#89] от "rumen_s":

  ====Умнико, рано или късно ще допреш до доктор. И ще има справедливост...====....... това което сте го написали на колегата може да го преосмислите ..... че: през 2019 година починалите без Ковид в България са 108 083, и има 15,5 ‰ коефициент на смъртност...... 16 човека на хиляда ......и сега, забележете в края на 2018 г. на основен трудов договор в лечебните и здравните заведения в страната практикуват 29 667 лекари, докато в края на 2017 година те са били 30 078 ....... Пишем ги само лекарите без останалите 30000 и по средната смъртност 15/1000 стават 15*30 =450 ....... Сещате ли се за какво пиша и греша ли някъде? ......... Нормално трябваше умрелите лекари без Ковид , само лекарите да са 450 при средната смъртност за страната....15 на 1000.....

 97. 97 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2860 Неутрално

  Нека да разгледаме цифрите и да видим дали Ковида е повлиял въобще на смъртността на лекарите ????? https://blsbg.com/bg/kovid-pogubi-nai-mnogo-obshchopraktikuvashchi-lekari_p5180.html

 98. 98 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 186 Любопитно

  До коментар [#94] от "dosetliv":

  Моя приятелка, беше на вила с компания. Един от присъстващите се оказа с положителен тест. И тя получи симптоми. Направи си бърз тест - отрицателен. Направи си PCR и той отрицателен. 2 месеца след т'ва си направи ELISA - хоп наличие на анти-тела.

  П.П. Медицинско лице е с родители такива, че и единия от дядовците. Потомствен лекар, сигурно има някаква медицинска култура дет се вика

 99. 99 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 186 Любопитно

  До коментар [#91] от "vesolr":Все пак науката твърди, че експерименталните препарати осигуряват защита срещу един или само няколко щама на коронавуируса популярен като ковид.Да се приема, че препаратите са панацея е вяра от наивните.
  —цитат от коментар 95 на k_


  https://bg.wikipedia.org/wiki/Коронавируси

 100. 100 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2860 Весело

  """'..... Световната здравна организация, според които България е страната с най-висока смъртност - 15,4 на 1000 души население. Болестите на сърдечно-съдовата система и онкологичните заболявания са виновниците за над 80% от тази смъртност. Когато въпросните данни на СЗО бяха оповестени, в България все още нямаше официално регистриран случай на починал от коронавирус"""""".................. Някой ще даде ли смислен отговор при 15,4 на 1000 души средна смъртност и при 30000 застаряващи лекари колко трябваше да са измряли без Ковид????????

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK