Кратки новини: Рилският манастир получи допълнителни 240 хил. лева

Кратки новини: Рилският манастир получи допълнителни 240 хил. лева

© Георги КожухаровКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Рилският манастир получи допълнителни 240 хил. лева


Най-големият манастир в България - Рилският ще получи 240 хил. лева от правителството, съобщиха от Министерския съвет. Парите са за издръжката за първото тримесечие на годината. През лятото Рилският манастир получи 600 хил. лв. от кабинета за ремонти. Отделно бяха осигурени 1.3 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция.


Община си поръча конкретен автомобил със съмнителна обществена поръчка


Антикорупционният фонд (АКФ) сигнализира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за съмнителна обществена поръчка на Община Хаджидимово за доставка на луксозен лек автомобил. Тя е обявена на 14 декември миналата година, като спецификациите са толкова конкретни, че на тях отговаря само една кола. Става въпрос за "Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift", предлаган от "Хермес Ауто Груп" ЕООД на неговия сайт. Компанията е и единствената, подала оферта. Въпреки медийният интерес към случая реакция от държавните институции няма, посочват от АКФ. Те допълват, че поръчката на толкова луксозен автомобил не кореспондира с нуждите на Община Хаджидимово, която е финансово свръхзадлъжняла.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK