На живо

Коронавирусът в България: Поетапно започва отварянето на молове, заведения и дискотеки (хронология)

Коронавирусът в България: Поетапно започва отварянето на молове, заведения и дискотеки (хронология)

© Георги КожухаровЗаповед на здравния министър от днес обяви как ще върви разхлабването на мерките в следващите седмици. От 12 април започва поетапно връщане на учениците в училище, заведенията ще могат да работят и в закритите си части, но при определени условия, отварят и големите магазини за нехранителни стоки. От понеделник могат да се провеждат фестивали да отворят кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки и други. Също под условия от 16 април отварят магазините в моловете, игралните зали и казината, а от 29-ти април се предвижда отваряне на дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове.


Разхлабването идва при лек и неустойчив спад на болните. За последното денонощие броят на новозаразените спада под 4 хил. като те са 3556 при направени 17 713 теста, което означава, че положителните са 20.07%. Остава висок броят на починалите - 116, като общият им брой от началото на епидемията надхвърли 14 хил. През последното денонощие са поставени близо 14 хил. ваксини, а властите отчитат отслабнал натиск над лечебните заведения.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса.
Моловете отварят на 16 април, баровете на 29-ти

От 16 април могат да отворят магазините в моловете, игралните зали и казината, а от 29-ти дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове при използване не повече от 50% от капацитета им. Това се казва в заповед на здравния министър от днес.


Коронавирусът в България: Поетапно започва отварянето на молове, заведения и дискотеки (хронология)

© Георги Кожухаров


От 12 април могат да работят и вътрешните салони на заведенията, но между 6 и 23.00 часа при използване на половината от капацитета им. Също от 12 април по график започва връщане към присъствените занятия в училище (графикът вижте тук). Допуска се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.


От 12 април могат да се провеждат също културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, отварят музеи, галерии, библиотеки и други), но при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Работа могат да възобновят и големите магазини, но ако в тях има не повече от 1 човек на 8 кв. м.


Повече за мерките четете тук.

Разходите за болнични растат въпреки спада в дните

Разходите на Националния осигурителен институт (НОИ) за болнични листове през 2020 г. нарастват със 74.5 млн. лв. (12.3%) спрямо предходната година и достигат 680.7 млн. лв. В същото време самите болнични са намалели почти с 1 млн. дни (6.2%), показва анализ на НОИ, публикуван в бюлетина му.


Една от причините за по-малкото болнични листове е безработицата заради COVID кризата, сочи анализът.
Експертите на НОИ обясняват увеличените средства за обезщетения за болнични през миналата година с увеличението на минималната заплата и ръста на осигурителния доход през годината.


Повече по темата четете тук.

По Черноморието чакат тежко лято

Представители на туристическия сектор по Черноморието прогнозират, че това лято сезонът ще е по-слаб от миналогодишния, когато се разчиташе предимно на българите като туристи и което бе от полза предимно за малките хотели.


"Сезонът ще е още по слаб от миналата година", коментира пред БНР Иван Иванов, председател на регионалната туристическа камара в Бургас. Посочва, че за пръв път в района има анулирани почивки по Великден от румънски туристи. По думите му това се дълги на факта, че "не се направи нищо в новата обстановка, за да се запази браншът".


Дава примери със страни като Гърция, Турция, Кипър, Малта, които имат ясен протокол за приемане на туристи и осигурени договори, както и рекламни кампании, за разлика от България. Към проблемите добавя липсата на приоритетно ваксиниране на заетите в туризма както и на информация дали субсидията от 35 евро на турист в чартър ще действа и от 1 юни.

Болен е бил шеф на СИК вместо под карантина

Мъж на 66 години от Берковица, който бил поставен под домашна карантина за лечение от COVID-19 от 25 март до 7 април 2021 година, работил на изборите като председател на секционна избирателна комисия в Берковица, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.


На 3 април вечерта той приел книжата в секцията, работил през целия ден на 4 април заедно с останалите хора в комисията и се прибрал едва към 2 часа на 5 април, след като предал протоколите с резултатите от въпросната СИК.


По случая са разпитани свидетели, които са потвърдили, че въпросният мъж работил в комисията. Срещу нарушителя на карантината е образувана преписка по член 355 от НК и е уведомен дежурен прокурор.
През последните три дни в Монтанско са установени 15 случая на нарушена домашна карантина. Част от нарушителите се явили в паспортната служба на ОДП в Монтана и в сградата на КАТ в града, за да си извадят нови лични документи и да регистрират автомобил на свое име, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

София остава областта с най-висока заболеваемост от COVID-19, сочи седмичният анализ на здравните власти, базиран на данните от Единната информационна система. Данните са към 4 април, а заболеваемостта се измерва в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души население за последните 14 дни.


Според анализа в столицата инфектираните продължават да са над 1000 на 100 хил. души, докато в другата област, където ситуацията преди седмица беше критична - Силистра, показателят спада до 838. С ней-висока заболеваемост след София са Варна и Бургас - съответно 880 и 873, като за Бургас данните показват значителен спад след строгите ограничителни мерки, които бяха въведени в града. Най-спокойна е обстановката във Видин, където заболеваемостта е 371 на 100 хил. души.


До края на деня ще се разреши на хипермаркетите да отворят

Под заплахата от обявен вчера евентуален протест от страна на нехранителните хипермаркети властите решиха да ги отворят. Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че това ще бъде записано в заповед, която ще издаде днес. В нея ще бъде определено изискване магазините да осигуряват по 8-10 кв.м площ на всеки посетител. Такова бе и предложението на хипермаркетите да работят при допускането на определен брой посетители едновременно.


В заповедта ще бъде отразен и обявеният график за връщането на учениците в училищата, но той ще обхваща периода до 30 април, защото за момента дотогава е валидна извънредната епидемична обстановка.


Коронавирусът в България: Поетапно започва отварянето на молове, заведения и дискотеки (хронология)

© Георги Кожухаров


Повече по темата четете тук.

Подобрението на ситуацията е крехко, обяви Мутафчийски

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна с много крехки тенденции за спад на заболеваемостта, но с явна и отчетлива тенденция, обяви здравният министър Костадин Ангелов. Тенденциите на подобрение на ситуацията с разпространението на вируса са изключително крехки, все още не сме достигнали нивата на най-високата точка от ноември, когато заболеваемостта е била 667 на 100 хил., а сега сме 676 на 100 хил. на двуседмична база, заяви Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб. Той посочи, че тези данни връщат ситуацията отпреди две седмици, което означава според него, че платото е прехвърлено, но спадът в заболеваемостта е само със 7%.


Допълни, че връхната точка при смъртността не е достигната и в момента тя е 23.3 на 100 хил. души при 27.7 на 100 хил. през декември. Отчете и отчетлив спад в натиска над болниците.

Част от учениците се връщат в училищата от понеделник

От понеделник част от учениците се връщат в училище, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Тогава присъствено започват да учат учениците от 1 до 4 клас както и тези от 7, 8 и 10 клас. Ако ситуацията позволява, от 26 април в клас ще се върнат 5, 9 и 12 клас. От 17 май се предвижда в клас да бъдат 6, 7 и 11 клас.


Напомни, че тъй като 12 клас ще приключат по-рано учебната година, е важно те да се върнат в клас. Заради това, че ротацията обхваща периода и на великденските празници, периодът на ротация ще обхване 3 седмици, а не две до 14 май. Вълчев уточни, че все пак този план ще зависи от заболеваемостта, а приоритет е даден на 7 и 12 клас, които, ако се спазва графикът, ще бъдат по-често в училищата от другите.


Във висшите училища ще се възстановят практическите занятия. За момента няма решение за мерките спрямо езиковите центрове.


Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: Поетапно започва отварянето на молове, заведения и дискотеки (хронология)

© Георги Кожухаров

Здравните власти дават традиционния си брифинг

Броят на починалите надхвърли 14 хил.

Продължава да е трицифрен броят на починалите от коронавирус и през последното денонощие, когато животът си са загубили 116 души, сочат данните в Единния информационен портал. С това общият брой на жертвите на вируса надхвърля 14 хил. и те вече са 14 034.


Регистрираните нови случаи на зараза са 3556 при направени 17 713 теста, което означава, че положителни са 20.07%.


Обичайно най-много са новите случаи в областите София-град - 815, Пловдив с 347 и Варна с 338.


В болница се лекуват 10 429 души като от тях 777 са в интензивни отделения.


За излекувани се посочват 2477 души.


През последното денонощие са поставени близо 14 хил. ваксини.


Данните в графики вижте тук.


Коронавирусът в България: Поетапно започва отварянето на молове, заведения и дискотеки (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Гневно

  "Коронавирусът в България: починалите надхвърлиха 14 хил."

  Това е българският модел! За сега сме едва на седмо място в света по брой на жертвите от вируса! С помощта на ГЕРБ ще се движим все по-нагоре в тази "престижна" класация!

 2. 2 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Е как така, Боцинко нали каза, че българите не сме усетили пандемията?

 3. 3 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Гневно

  Е как така, Боцинко нали каза, че българите не сме усетили пандемията?
  —цитат от коментар 2 на wvk19677913


  Да! Едни 14 хиляди българи вече нищо не усещат!

 4. 4 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Разстроено

  Със средно над 100 починали на ден за Гергьовден и 15000 ще са....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Цял град е изчезнал..... Българският модел работи добре.

 6. 6 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Лошото е, че има сигурно още толкова починали, които не ги лови статистиката.
  Да не мислите, че като си замине някой дядо на 75 на село, някой ще му прави ПСР.
  Казват дошло му е времето и айде...

 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Айде статистиците ги пуснаха по телевизора, замалко да ги изпусна.

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#2] от "wvk19677913":

  Ако не се шумеше в медиите, наистина можеше никой обикновен човек да не забележи. Ти би ли забелязал, ако в някой затънтен старчески дом починат 30% за месец, всичките над 80?

  Да, тук-таме някоя публична личност също умира, но това вече не се знае от вируса ли е или от неграмотното лечение. А, и от наднорменото тегло, като ми кажат, че е починал хубав млад и весел човек, разбирам - с шкембе над метър и 20, бонвиван и най-вероятно с кофти липиден профил и метаболитен синдром, такива 'роната ги обича много.

 9. 9 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#2] от "wvk19677913":

  Ако не се шумеше в медиите, наистина можеше никой обикновен човек да не забележи. Ти би ли забелязал, ако в някой затънтен старчески дом починат 30% за месец, всичките над 80?

  Да, тук-таме някоя публична личност също умира, но това вече не се знае от вируса ли е или от неграмотното лечение. А, и от наднорменото тегло, като ми кажат, че е починал хубав млад и весел човек, разбирам - с шкембе над метър и 20, бонвиван и най-вероятно с кофти липиден профил и метаболитен синдром, такива 'роната ги обича много.

 10. 10 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 917 Неутрално

  В държавата изнасилвана от ГЕРБ и Буци починали от коронавируса вчера са 116
  В Турция с над 10 пъти по-голямо население са 276
  ----
  ГЕРБ=геноцид
  Работа, работа, работа

 11. 11 Профил на fmf441046451
  fmf441046451
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Всъщност най-важната статистика по отношение на смъртността не е абсолютният общ брой на починалите с COVID-19, а така наречената допълнителна смъртност (или свръхсмъртност), тъй като тя показва най-точно директните и индиректните последици от пандемията по отношение на смъртността.

  Пример:

  Официално България е на 7-мо място по смъртност с COVID-19. В същото време страната е на 87-мо място по тестове на 1 милион души. По тази причина 7-мото място вероятно е по-ниско от реалността.

  Това е графиката, подготвена от НСИ по въпроса с допълнителната смъртност:

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_3_2021_W12.png

  По данни, събрани от The Economist, към 14 февруари 2021 година България е на 4-то място в света по свръхсмъртност от началото на пандемията. Това е от преди червената линийка на графиката от линка по-горе да започне да се катери стремглаво. България беше на първо място в света по допълнителна смъртност по време на предишната вълна, около декември 2020. Статистиката можете да намерите тук:

  https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Ако им забранят да четат числата от седмичната сводка, с колко може да се оптимизира продължителността на събитието ?

  35 мин по-кратко ?

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#11] от "fmf441046451":

  > По данни, събрани от The Economist, към 14 февруари 2021 година
  > България е на 4-то място в света по свръхсмъртност от началото на пандемията

  С уговорката че бая голяма част от най-застрашената част от населението в България е измряло доста по-рано, без да дочака Заразата (най-ниска продължителност на живота в ЕУ)

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 917 Любопитно

  Ако не се шумеше в медиите, наистина можеше никой обикновен човек да не забележи.
  —цитат от коментар 8 на lil_alex

  Мечтата на милиционерската хунта ГЕРБ е да не се шуми по медиите, точно както правеше правешкия дебил по време на Чернобилската катастрофа.
  И 'правилната' информация да ни я спуска Севда ТВ от шопарската джипка?
  Нали?

 15. 15 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Любопитно

  В държавата изнасилвана от ГЕРБ и Буци починали от коронавируса вчера са 116В Турция с над 10 пъти по-голямо население са 276----ГЕРБ=геноцидРабота, работа, работа
  —цитат от коментар 10 на ali_ibn_isa


  А във Великобритания за последните 7 дни (една седмица) са.....214....за цялата седмица

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 16. 16 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 744 Весело

  Момчета, вие броите само отчетените от НОЩ, а от данните на НСИ се вижда, че само наднормената обща смъртност при така да се каже последната вълна е над 4600. Като добавим и 19000 от ноември и декември стават над 23000. Излиза че взаимодействието между пандемията и системата на болното здраве е предизвикало нарастване на средната смъртност с повече от 20%. Това се нарича пълна липса на гражданска защита.

  73! Go Go
 17. 17 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Починалите са вече повече като абсолютна стойност от Филипините, страна от третия свят с население от 105 милиона.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 18. 18 Профил на fmf441046451
  fmf441046451
  Рейтинг: 16 Неутрално

  С уговорката че бая голяма част от най-застрашената част от населението в България е измряло доста по-рано, без да дочака Заразата (най-ниска продължителност на живота в ЕУ)
  —цитат от коментар 13 на Ан Он


  Не, свръсмъртността се определя чрез сравнение между смъртността в съответната страна в предишните няколко години и миналата (и настоящата). Тоест това, че в България населението е застаряло/болно (например), не е причина за свърхсмъртността, освен ако профилът на населението не се е променил коренно за 1 година например, което няма как да стане.

 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#15] от "padrino":

  > А във Великобритания за последните 7 дни (една седмица) са.....214....за цялата седмица

  А от обикновени болести мрат ли ? Или след Сертифицирането станаха са безсмъртни ?

  કટાક્ષ
 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#17] от "fpyyh":

  > са вече повече като абсолютна стойност от Филипините

  И у Филипинско ли са станали безсмъртни ?

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Неутрално

  Починалите са вече повече като абсолютна стойност от Филипините, страна от третия свят с население от 105 милиона.
  —цитат от коментар 17 на fpyyh


  Не обръщайте внимание на данни от държави като Филипините! В подобни страни никой не знае колко е населението на страната, камо ли да се знае колко са починали в следствие от ковид!

 22. 22 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#18] от "fmf441046451":

  > Не, свръсмъртността се определя чрез

  Не говоря за свърхсмъртност, а за нещо много по-просто.

  По света средната възраст на заминалите си с КОВИД е къмто 85 години.

  В България средната продължителност на живота е под 75 години.

  Да живееш в България е много по-опасно отколкото да си заминеш от КОВИД.

  (*) числата са приблизителни, при нужда колегите статистици ще ги коригират с 1-2 години спрямо актуалната статистика.

  કટાક્ષ
 23. 23 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6283 Любопитно

  Ами, той гологлавият генерал го каза на Бенатова.
  Ще се мре...
  Пуснете си пак интервюто и слушайте нейните въпроси. Припомнете си горенето на маски и изказванията на Шипка и на Гергьовден.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#21] от "vassilun":

  > камо ли да се знае колко са починали в следствие от ковид!

  Ако си умрял - какво значение има дали те пишат на КОВИД или не ?

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Ужасно тъжно. Нито един отговорен с власт не излезе да се извини. 14 хиляди жертви е като война. Само че тая война е на хората срещу политиците.
  И въпреки това народа си избра фашисти и антиваксъри. Ние сме си виновни.

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dark":

  > и антиваксъри

  С други думи за цялата некадърност на Народната Власт, пак са виновни Сорос, Христо Иванов и Мангъров.

  А и Костов.

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Любопитно

  До коментар [#15] от "padrino":> А във Великобритания за последните 7 дни (една седмица) са.....214....за цялата седмицаА от обикновени болести мрат ли ? Или след Сертифицирането станаха са безсмъртни ?
  —цитат от коментар 19 на Ан Он


  Хайде и ти сега сега....много добре знаеш, че това са тези които са починали в период от 28 дни след като са тествани положително.

  Недей да се правиш, че го чуваш за първи път....недей да започваш да тролиш....остани обективен.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 28. 28 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#27] от "padrino":

  Е хубаво де - ще преформулирам въпроса.

  Колко са умрели у вашенско за март 2021 спрямо март 2019-та - къде мога да погледна ?

  કટાક્ષ
 29. 29 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Няма ли да подадат оставка тези престъпни некадърници?
  Може би чакат Чалгаря да направи Мангъров министър?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#5] от "papunqk":

  И без друго, населението на един средно голям областен град, всяка година напуска България.
  Не ми се мисли, какво ще е след още 15-20 години...!

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 774 Весело

  "До края на деня ще се разреши работата на хипермаркетите."

  Лелееее! Истериците-затварячи ще полудеят. Ще се късат ризи. Ще се леят сълзи. Ще се реве мощно и фалцетно ... :-)

 32. 32 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Неутрално

  До коментар [#27] от "padrino":Е хубаво де - ще преформулирам въпроса. Колко са умрели у вашенско за март 2021 спрямо март 2019-та - къде мога да погледна ?
  —цитат от коментар 28 на Ан Он


  Поразгледай таблицата под графиките....няма голямо изменение

  https://www.macrotrends.net/countries/GBR/united-kingdom/death-rate

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 33. 33 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#6] от "hifi_hifi":

  А има и много починали от други болести или от "лечението" на ковида, които статистиката ги пише на ковид. Болни от рак в терминален стадий, жертви на мозъчни кръвоизливи и чернодробна недостатъчност заради антибиотиците, с които почват да ни тъпчат още по телефона и т.н.
  Така че нещата се уравновесяват.

 34. 34 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Разстроено

  До коментар [#5] от "papunqk":И без друго, населението на един средно голям областен град, всяка година напуска България.Не ми се мисли, какво ще е след още 15-20 години...!
  —цитат от коментар 30 на Petleshev


  И един Бургас се е изнесъл към острова с "тромбозните ваксини"...по официални данни 230 хиляди Българи са получили разрешение за постоянно пребиваване в последните 6 месеца.
  Между починали и напуснали всяка година България губи поне 300/350 хиляди души.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 35. 35 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 619 Неутрално
 36. 36 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До края на деня ще се разреши работата на хипермаркетите

  Докато ние гласувахме царица Костадинка с голи ръце е преборил вируса.

 37. 37 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 117 Весело

  Сачева ще е доволна с отчетите за свършеното.......

 38. 38 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#32] от "padrino":

  Опитах да пусна графиката за 2018-2021 и нещо не мога да усетя нюансите...

  За нещо подобно на българското се интересувам - все някъде трябва да има:

  https://www.nsi.bg/bg/node/18121/

  કટાક્ષ
 39. 39 Профил на baba_gitza
  baba_gitza
  Рейтинг: 61 Гневно

  Тапирите от ГЕРБ зареждат за следващите минно поле. След нас и потоп. Само популистки решения, за да не разсърдят хората. А който умрял - умрял. Тях това не ги интересува.

  Писна ми от мутри, свини, каскети и тикви.
 40. 40 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Дори от катастрофа да почине някой, ако има вирус го пишат Ковид.
  Мисля че ролята, която правителството играе пред ЕС е Немили Недраги. С идеята да спечелим нещо от там..


 41. 41 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Очаква се още смърт, ГЕРБ капитулираха тотално. Пазете се, че на държавата не може да се разчита за помощ явно.

 42. 42 Профил на Ганьо дъ Болкан фюри
  Ганьо дъ Болкан фюри
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Оня обикаля с джипката и пръска слюнки.

 43. 43 Профил на Zuzi
  Zuzi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бе, ай стига с тия ученици, бре!
  Когато нямате теми все тази дъвка разтягате.

 44. 44 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#43] от "Zuzi":

  Аз винаги съм казвал че, малолетните убийци на баби,дядовци и учителки трябва да бъдат натирени в лагери в Арктика.

 45. 45 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Развитието на всяка цивилизация е пропорционално на демографията и. Хората в България намаляват най-бързо в целия свят. Има нещо грешно в нашата цивилизация. А историята не прощава грешките.

 46. 46 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#15] от "padrino":

  Ама общо са 130 хиляди умрелите от ковид и поне два пъти повече е добавена смъртност. Което е съвсем близко до положението в България. При положение че БВП е многократно по-високо, ваксинирането е много по-напред и си имат поне 6 фабрики за ваксини на тяхна територия и са внесли милиони дози ваксини. Така че ако гледаме всичко - ЮК се справя по-зле от малка и бедна България.

 47. 47 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ан Он":

  евромомо се казва, потърсете

 48. 48 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#44] от "pavur":

  > Аз винаги съм казвал че, малолетните убийци на баби,дядовци и учителки
  > трябва да бъдат натирени в лагери в Арктика.

  Това хубаво, ама ще трябва да осигурим и денонощна охрана, отделно да ги изхранваме ... бая разходи ще се натрупат.

  Няма ли по-просто решение ?

  કટાક્ષ
 49. 49 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 358 Гневно

  Чудесно, време е да проверим дали болниците могат да издържат и на 20 хил хоспитализирани по едно и също време. В нито една друга държава по света не взимат такива неадекватни мерки.

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_5_2021_W12.png

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dark":

  "Само че тая война е на хората срещу политиците."

  Не! Войната е на некадърни и крадливи политици срещу хората!

 51. 51 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Неутрално

  До коментар [#46] от "m17":

  "При положение че БВП е многократно по-високо, ваксинирането е много по-напред и си имат поне 6 фабрики за ваксини на тяхна територия и са внесли милиони дози ваксини. "

  Я кажи колко фабрики за ваксини има в Румъния, че процентът ваксинирани в Румъния е повече от двойно по-висок от този в България?!

 52. 52 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Ама не разбирате защо са такива мерките - всеки умрял - нов глас за ГЕРБ. Щото на мъртвите няма да им хрумне да гласуват за други, дори кебапчета не им трябват, те винаги си пускат правилната бюлетина.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 53. 53 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#41] от "Dark":

  Какъв ГЕРБ, съвсем скоро ковид-хорото ще го води новия министър Чорбанов според който няма епидемия и ковида е грип. Свиквайте, сега е времето на Слави да управлява, нали това поискаха българите !!!

 54. 54 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":

  Нищо де, епидемията няма да свърши толкова скоро, ще можем да видим как некорумпираните и компетентни политици ще се справят.

 55. 55 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#51] от "vassilun":

  Няма аз да ви казвам, сега е време вие да ни покажете. След 2 седмици ще имаме ново правителство с министри от ДБ, давайте смело, покажете ни как се прави.

 56. 56 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Както вече писах по-миналата седмица - всяко чудо, до 4 април.

 57. 57 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#49] от "yp123":

  Малко ви е стара новината, вече почнаха да падат от пика от 10 хиляди. Но пък другата есен ще може да го проверим.

 58. 58 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#46] от "m17":

  Минимум милион са умрелите от Ковид у нас .
  Скритата смъртност е чудовищна.
  Калофер е обезлюден.
  След Шипка има минимум 500000 за три седмици.

 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Неутрално

  До коментар [#51] от "vassilun":Няма аз да ви казвам, сега е време вие да ни покажете. След 2 седмици ще имаме ново правителство с министри от ДБ, давайте смело, покажете ни как се прави.
  —цитат от коментар 55 на m17


  Зададох ти въпрос, гербер!

 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#58] от "pavur":

  > Калофер е обезлюден.

  Мани, ама има слухове че в 23-ти и 24-ти МИР са попрекалили с гласуването, та и там май ни чака същото ...

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#60] от "Ан Он":

  У Каварна поканили за победата некъв кмет на некво село и го били, щото 11 души гласували за дьепьесье .

 62. 62 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#58] от "pavur":

  В Израел за една седмица имат две хиляди души заразени от коронавируса общо и петдесет починали общо за седем дни. Това е важното и интересното защото това е тридесет пъти по малко от нашите данни, които пък са много занижени сравнявайки ги с общата смъртност обявена от НСИ.

 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#61] от "pavur":

  Абе щом не се е заразил с КОВИД, пак е добре.

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Натянаху си заслужи мандата въпреки че го обвиняваха в корупция но се справи с коронавируса. У нас Боко се у с ра с епидемията с помощта на Слав и сега заслужено ще получи среден пръст, надявам се че и музикантът ще го последва

 65. 65 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Нищо ново под слънцето, Редовните оплаквачи-хипохондрици реват като карпатски мечки при всеки опит за нормализация на живота. А ние, нормалните хора, още се чудим защо затвориха нехранителните магазини, с площ над 300 кв.м. ... :-)

 66. 66 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#49] от "yp123":Малко ви е стара новината, вече почнаха да падат от пика от 10 хиляди. Но пък другата есен ще може да го проверим.
  —цитат от коментар 57 на m17


  Колко пък да ми е стара, като от днес данните са - 10,300 хоспитализирани при пик от 10,600 преди два дни.

 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  От тази висока смъртност е намаляла и продължителността на живота на мъжете и вече , по данни на Евростат е под 70 години. Но, ние продължаваме да сме стабилни и здраво държим последното място.

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Благодарим то за грижите, Партийо любима!

 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Костадин Ангелов е тотална щета...... Според мен е не само неграмотен, а и му е нужна специализирана помощ, медицинска ......

 70. 70 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Много почивки им се насьбра на децата.

 71. 71 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#68] от "Роси":

  Е защо така негативно - само след 2-3 седмици идва правителство на Слави и министър Чорбанов дето не мисли че има епидемия ще ни оправи.

 72. 72 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#69] от "MPetr":

  А бъдещия министър Чорбанов как е?.

 73. 73 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#59] от "vassilun":

  Манете го тоя герб, това е изпята песен. Диктатора Бокаса се пенсионера и ще си гледа внуците и кръчмата в Банкя. Сега е в време за смели реформи и Слави с подкрепата на умните и красивите и една кюстендилска слива ще ни покаже как се прави.

 74. 74 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Всяка година от от Грип,умират 2-5хил. Души!!!
  Вече втора зима..няма Грип,ако прибавим и МАНИПУЛАЦИЯТА С ОБЯВЯВАНЕТО ЗА “ЖЕРТВА НА ВИРОЗА”,на хора починали от ДРУГО,нищо извънредно(извън Медийната истерия) не се СЛУЧВА!!!
  ВСЪЩНОСТ...СЛУЧВА СЕ!!!
  ОГРАБВАТ НИ!!!
  ПОРОБВАТ НИ!!!
  ЗАГРОБВАТ НИ С КРЕДИТИ(основно за клечки за уши)!!!
  УВРЕЖДАТ НИ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА!!!
  СЪД,КОНФИСКАЦИЯ,ЗАТВОР ЗА АДОВИТЕ ИЗЧАДИЯ!!!

 75. 75 Профил на lrj56715531
  lrj56715531
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Цяла България е червена на картата,
  София - черна,
  в болниците над 10 хил.,
  над 700 - в интензивно,
  трицифрено число умират на ден
  и ПАК ОТВАРЯТ УЧИЛИЩАТА И
  вероятно моловете...
  Тия искат тотално да обезлюдат държавата.

 76. 76 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Според мен , основните фактори за високата смъртност следствие на заразяване от Ковид са три.
  На първо място бих поставил високия процент застаряващо население , вторият фактор е пълният хаос в здравната система ,самата тя боледуваща от години , и накрая човешката глупост и безхаберие.

  Като добавим и грубите грешки на хората отговорни да вземат решения за справяне с кризата , то нещата са такива каквито са.

  Няма как тъпакът който се прави все на “ умен” и не взема елементарни мерки да пази себе си и околните да не спомага за високия процент заразени. Стария човек е лесна плячка по няколко причини- възраст,липса на средства , неглижиране от страна на здравния персонал. Съсловието призвано и ПЛАТЕНО за да помага и лекува хората се е превърнало в ООД .
  Това е.

 77. 77 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 978 Неутрално


  13:16
  Болен е бил шеф на СИК вместо под карантина
  Мъж на 66 години от Берковица, който бил поставен под домашна карантина за лечение от COVID-19 от 25 март до 7 април 2021 година, работил на изборите като председател на секционна избирателна комисия в Берковица, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

  На 3 април вечерта той приел книжата в секцията, работил през целия ден на 4 април заедно с останалите хора в комисията и се прибрал едва към 2 часа на 5 април, след като предал протоколите с резултатите от въпросната СИК.”
  ————

  Едно потвърждение на казаното от мен....
  И сега на този човек какво да му кажеш? Какво да му обясниш?
  Ами на онези на които буквално поставя живота в риск?
  Нямам думи......

 78. 78 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Пазете се!!!Ваксинирайте се!!!Увийте се с найлон!!!
  Така,ще постигнете “БЕЗСМЪРТИЕ”!!!
  ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ УМИРАТ ХОРА!!!
  ТАКЪВ Е ПРИРОДНИЯТ ЦИКЪЛ!!!
  САМО ,ПСИХИЧНО НЕУРАВНОВЕСЕНИ ВЯРВАТ,ЧЕ:
  ЛИХВАРИ,ФАРМА КОМПАНИИ,БЮРОКРАТИ,ПОЛИТИЦИ,СОФТУЕРНИ ГИГАНТИ....СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ И ИЗМИСЛИЛИ НАЧИН ДА ГО СПАСЯТ ОТ БОЛЕСТ,И СМЪРТ!!!

  коментар [#75] от "lrj56715531":

 79. 79 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#78] от "Lubomir Velev":

  В момента са промоция - от 139 на 80 лв.

  https://pchelar.com/product/защитна-маска-с-филтър-противогаз/

 80. 80 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2490 Неутрално
 81. 81 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#76] от "Strymski":

  Трябва джилязна ръка и разстрел за виолейшън на МЕРКИТЕ.
  Разстреляй петима и ги провеси за краката на площада с табелка:"аз не спазвах Мерките на щаба" и глей как ше слагат и по три маски навън.

 82. 82 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  А те струват ...няколко цента,заедно с реактивна!!!
  ДНЕВНО СЕ ПРОДАВАТ ПО НЯКОЛКО МИЛИАРДА В СВЕТА!!!
  ЩО ДА НЯМА ПЛАНДЕМИЯ.???
  Възможно е,СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ГОЛЯМ БРОЙ ИДИОТИ,ВЯРВАЩИ ,ЧЕ ГИ СПАСЯВАТ...А ВСЪЩНОСТ ГИ ОНОЖДАТ!!!До коментар [#79] от "Bond007":

 83. 83 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Вие ДОБРЕ ЛИ СТЕ? ИМАТЕЛИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ!!
  НЕ ВЛАГАМ ИРОНИЯ!!!До коментар [#81] от "pavur":

 84. 84 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 774 Весело

  Моловете отварят на 16 април, баровете на 29-ти

  Е, край! Сега вече ще има самоубийства на истерици-затварячи ... :-)

 85. 85 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Добра новина!!!
  НЕДОВОЛНИТЕ ДА СИ ВЗИМАТ МЕРКИ!!!
  Вече има и ВАКСИНИ!!!

 86. 86 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Весело

  До коментар [#84] от "Иполит Матвеевич":

  Колега, забравяте, че от понеделник пускат невидимите убийци и разпространители на Заразата - учениците. Докато пуснат моловтете и най-вече баровете, ще сме стопили наполовина.
  Иначе и здравният министър днес го каза под сурдинка, че заради затварянето на Бриколаж и Практикер са успели за пречупят пика на Заразата.

 87. 87 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Спиране-Пускане на Ваксина....ту е опасна,ту не...ИСТИНАТА Е,ЧЕ НЕ ИМ ВЪРВИ БОЦКАНЕТО,НИКЪДЕ В ЕВРОПА,ВЪПРЕКИ ЗАПЛАХИТЕ ЗА ПАСПОРТИ,РАБОТА И ДР.ДЕЙНОСТИ,СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА!!!
  5-15% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО...ХОРАТА НЕ СА ИДИОТИ!!!
  Вижте и в България ,има Ваксини,няма желаещи,чакали от “ДРУГИТЕ”!!! Скоро ще дойдат,ще видим,КВО ЩЕ ЧАКАТ?
  Неслучайно се ПРДПЛАТИХА НА100% при ЗАЯВКА...ИЗМАМНИЦИТЕ ЗНАЯТ,ЧЕ ИЗМАМАТА ИМ ЩЕ ЛЪСНЕ!!!

 88. 88 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Merck reaches deal with Austrian antitrust regulators over ‘predatory’ pricing for a cancer drug
  https://www.statnews.com/pharmalot/2021/04/07/merck-austria-brain-cancer-antitrust/

 89. 89 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 668 Разстроено

  От понеделник, 12.04., България е БЕЗ противоепидемични мерки! Господ да ни е на помощ!

 90. 90 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  Отгояорноста вече е на Чалгаря и коалиция Чака-Рака.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 91. 91 Профил на primumnonnocere
  primumnonnocere
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#27] от "padrino":
  "Хайде и ти сега сега....много добре знаеш, че това са тези които са починали в период от 28 дни след като са тествани положително.
  Недей да се правиш, че го чуваш за първи път....недей да започваш да тролиш....остани обективен."
  ===========================

  But did you know that since the pandemic, we’ve had 28,200 more deaths among diabetics than we’d normally expect. That’s not the kind of figure they show at No.10 press conferences. For heart disease, it’s 17,100. For dementia and Alzheimer’s, it’s 22,800.”

  https://www.spectator.co.uk/article/the-hidden-death-toll-of-lockdown

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK