ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Властите изчакват с решението за втора доза на ваксинираните с "АстраЗенека"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 623 Неутрално

  А тука за народа - Астра Зенека и две ракии на човек с марка ГЕРБ. Мерси, българоубийци!

 2. 2 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Извинете, ама тия не се ли прекръстиха? Вече са Ваксзевриа и са безопасни...

 3. 3 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 59 Любопитно

  Страх тресе кочината, никой не смее да вземе каквото и да е решение, защото после като ги набара каскета, ще има "заьо, ти що си без шапка" :D

  Интересно как останалите агенции и регулатори в ЕС могат да вземат самостоятелни решения, само българските чакат някой да им спусне какво да правят.

 4. 4 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 288 Неутрално  Хи - хи . Голема драма . Така , е който е повярвал корумпираната Европейската Агенция По Лекарствата сега ще си плаща последствията . Сега тия , които кудкудякаха как само на ЕМА вярвали и само ЕМА била компетентна в целия свят да определи коя ваксина е супербезопасна и суперефективна да кажат какво да се прави след като самата ЕМА направи салто морале и се извършва на 180 ° . Изведнъж супербезопасната и суперефективната " Astra Zeneca " стана опасна и нискоефективна според самата ЕМА .

  И следващия път пак вярвайте и се прехласвайте по европейските институции . 5. 5 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#4] от "bxr35608444":

  извърна 6. 6 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Установено е че при възрастовата група 20-29 и нисък потенциален риск от заразяване ползите от тази ваксина са по-малки от риска. За тези с умерен риск от заразяване ползите са съизмерими с риска.
  https://i.insider.com/606dc78730004b0019b2664c?width=800&format=jpeg&auto=webp
  Тази ваксина не бива да се поставя на жени по-млади от 30 години със сигурност, особено ако има и други налични ваксини, както е при нас.

 7. 7 Профил на nzs59648673
  nzs59648673
  Рейтинг: 8 Весело

  И следващия път пак вярвайте и се прехласвайте по европейските институции .
  —цитат от коментар 4 на bxr35608444


  Ако ми изнася ще вярвам, ако не ми изнася няма да вярвам.

  Знам че и двата случая ме лъжат, но аз вярвам избирателно, на това което искам да чуя.

 8. 8 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  Случи се приказката за солта и боя. Голяма глупост беше отказа от количества от студените ваксини с ооравданията че били скъпи и трудно се съхранявали.

 9. 9 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Имам резерви към описаните симптоми за опасни странични ефекти. Съветите на германците са - при постоянно главоболие, замаяност и зрителни нарушения настъпили между 4-тия и 20-тия ден от ваксинирането да се търси лекар, защото може да има нарушено оттичане на кръвта от мозъка. Нормалните странични ефекти са в периода 24 часа след поставянето, траят не повече от 2 дни са по-скоро добър знак.

 10. 10 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 59 Любопитно

  Между другото, при сформирането на новото НС едно от първите неща, които трябва да направи е независима проверка - кои са "експертите препоръчали" 1. да се откажем от всички количества ваксини, които можехме да получим по право 2. Да се откажем от Pfizer и Moderna за сметка на АстраЗенека (все някой е дал предложенението и е подписал) 3. Накрая все пак да поръчаме същите количества от втората заявка плюс да врънкаме ЕС да ни даде по-рано от допълнителните количества.


  До коментар [#8] от "Ще върнем България в Европа":

  Абсолютен факт - хем ще си платим, хем се провалихме в имунизацията досега.

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2569 Любопитно

  "да се прилага с повишено внимание при жени под 60-годишна възраст" - при бърз преглед в други страни, годините са други. Но май, кой както му дойде. Нали се чакаше общоевропейско решение?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1508 Весело

  Страх тресе кочината, никой не смее да вземе каквото и да е решение, защото после като ги набара каскета, ще има "заьо, ти що си без шапка" :D Интересно как останалите агенции и регулатори в ЕС могат да вземат самостоятелни решения, само българските чакат някой да им спусне какво да правят.
  —цитат от коментар 3 на yp123


  Вие калинка с гръбнак виждали ли сте?

  И не, Каскетят не е причината.
  И той се е ошумулил и се ослушва кат заек в люцерна, при това от доста време насам.

 13. 13 Профил на mitakadm
  mitakadm
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Преди две седмици - Астра Зенека не причинява нищо. Три пъти се закле на брифинга. Днес друга песен.

  Колкото повече - толкова повече
 14. 14 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Е сега кво няма да ги фърляме я.

 15. 15 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 394 Любопитно

  крАста в Задниkа е необратимо компроментиран медикамент, явно това ще повлияе и на другите продукти на компанията...

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода. Щях да си сложа свастика на аватара, но пишман модераторите, характеризиращи се със забележителни исторически познания, щяха да намерят това за скандално и неуместно и най-вероятно щяха да приложат своето самобитно/първобитно ограничение в/у правата на профила...
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  "да се прилага с повишено внимание при жени под 60-годишна възраст" - при бърз преглед в други страни, годините са други. Но май, кой както му дойде. Нали се чакаше общоевропейско решение?
  —цитат от коментар 11 на ЗаНиЗа


  Ми явно случаите са в зависимост от здравния статус.
  И понеже при различните нации тези рискови групи са различни ...

  А на нашичките освен, че повечето са калинки, но и системата ни е у киреча, та кой с какъв здравен статус е си доста недостоверна информацията. Доколкото и я има, де.

  И бЕгат, бате! Да се крият зад чужд дебел гръб ...

 17. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До този хаос с ваксините ни докара герп-пкп!
  Мой приятел се регистрира в регистъра за ваксинация с иРНК във Военномедицинска академия за 6 април 14,00 часа. Получил е дори напомняне с имейл.
  Отива там в 13,45 и му казват, че разполагат само с Астра Зенека. Ако имал желание, да заповяда. Пита ги - защо тогава беше тази регистрация за конкретна ваксина и защо беше този имейл-потвърждение обратно от регистъра...? Защо, казва, ме разкарвате!
  Вдигат рамене!
  Тоталният хаос обаче не е само в здравеопазването.
  Той е навсякъде....

 18. 18 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 447 Любопитно

  Страх тресе кочината, никой не смее да вземе каквото и да е решение, защото после като ги набара каскета, ще има "заьо, ти що си без шапка" :D Интересно как останалите агенции и регулатори в ЕС могат да вземат самостоятелни решения, само българските чакат някой да им спусне какво да правят.
  —цитат от коментар 3 на yp123


  Народна черта/гордост? Всички предлагаме решения... които да се вземат от някой друг, та да се измъкнем чистички в случай, че ******* удари вентилатора.

  Аполитичен тъпак... (っ╥╯﹏╰╥c)
 19. 19 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Политическо е решението, то е ясно. Има страни, вкл. и нашата, които просто няма как да се откажат от АЗ, затова ЕМА няма да налага общоевропейски ограничения.
  С втората доза ще бъдем явно сред пионерите, доколкото от Великобритания явно не идват пълни данни.
  Не знам дали няма някакви данни за гинекологични смущения, щом толкова категорично всички сочет жени във фертилна възраст.

 20. 20 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Е сега кво няма да ги фърляме я.
  —цитат от коментар 14 на blondofil


  Върхушката на "герп" и "щаба" съвсем в началото се ваксинираха показно с немската ваксина Пфайзер, а на народа великодушно предложиха евтината Астра Зенека...

 21. 21 Профил на dokoga...
  dokoga...
  Рейтинг: 284 Любопитно

  Набеденият за министър, иначе - добър доктор, знае ли приказката за лъжливото овчарче?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 22. 22 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  До този хаос с ваксините ни докара герп-пкп! Мой приятел се регистрира в регистъра за ваксинация с иРНК във Военномедицинска академия за 6 април 14,00 часа. Получил е дори напомняне с имейл.Отива там в 13,45 и му казват, че разполагат само с Астра Зенека. Ако имал желание, да заповяда. Пита ги - защо тогава беше тази регистрация за конкретна ваксина и защо беше този имейл-потвърждение обратно от регистъра...? Защо, казва, ме разкарвате! Вдигат рамене! Тоталният хаос обаче не е само в здравеопазването. Той е навсякъде....
  —цитат от коментар 17 на Рим


  Ми... Аз днес имах регистрация в МВР болница за иРНК ваксина. Разходих се сутринта, като бях 99% сигурна, че ще има само ДизастраЗенека. Така се и оказа. Но моята мисия беше разузнавателна. Лекарката и сестрата яко скучаеха, защото нямаше нито един желаещ да се ваксинира и бяха много любезни. Обясниха ми, че сега всичките иРНК ваксини били при джипитата и ме посъветваха да се опитам при джипито си. Ама моето джипи е антиваксърка от класа, отсвири ме отдавна и ми каза да се спасявам през регистъра. Презаписах си час за края на април, с надеждата, че този път ще имам късмет. А, междувременно, ще вдигна грозен скандал на джипито и юни ще я сменям.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 23. 23 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Така.... Ето какво пише като много странични ефекти в листовката на едно популярно лекарство като Аналгин.

  "Много редки (проявяват се при по-малко от 1 на 10 000 потребители)
  Агранулоцитоза (силно намаляване броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекции). Характерните признаци на агранулоцитоза включват възпалителни изменения на кожата и лигавиците на устата, гърлото, половите органи, болки в гърлото и повишена температура. При внезапно влошаване на общото състояние, ако високата температура не спада или се появява повторно, при поява на болезнени изменения на лигавиците и кожата, прекратете приложението на Аналгин и се обърнете към лекар.

  Много рядко може да се наблюдава също тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите, което повишава риска от кървене или образуване на синини); хемолитична анемия (намаляване броя на червените кръвни клетки, което може да доведе до бледост или пожълтяване на кожата, слабост или задух); апластична анемия (силно намаляване броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или повишена вероятност от възникване на инфекции); астматичен пристъп (при пациенти с аналгетична астма); синдром на Стивънс-Джонсън или Лайел (тежка реакция, съпроводена с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи); циркулаторен шок.
  С неизвестна честота: гадене, повръщане, коремни болки и дискомфорт, в редки случаи разязвявания или кървене от лигавицата на стомашно-чревния тракт."

  Между другото употребата на алкохол също води до образуване на съсиреци и тромбози, но това не пречи да се продава в хранителните магазини.

  Хипохондриците да се успокоят.
  Ваксината е направо цвете в сравнение с други препарати за ежедневна употреба.

 24. 24 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Чичките от тиквоуправлението излишно удължиха интервала за втората доза. Имунологичният принцип е да се прави на 28-30 ден, а не на 12 та седмица. Производителят е дал тази възможност 28ми до 84ти ден, което не е догма , а само възможност. Така хиляди в момента са с незавършена ваксинация , което е поредния гаф, в условия на пандемия, където се цели бърза ваксинация.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  ... Между другото употребата на алкохол също води до образуване на съсиреци и тромбози, но това не пречи да се продава в хранителните магазини.Хипохондриците да се успокоят. Ваксината е направо цвете в сравнение с други препарати за ежедневна употреба.
  —цитат от коментар 23 на petiopit


  Не, че нещо, ама алкохолът даже има официална пропаганда, че е вреден за здравето.
  Не ни рЕдат, че е полезен.

  Алкохолът може да го пиеш, а може и да не го пиеш.
  А АстраЗенеката е ... ми за масовата мат'рялоединица само това слагат да "изпие".

  Освен това алкохолът може да го пиеш в различни дози. Според както ти понася.
  Докато ваксината ти я слагат с определена доза.
  То, според мен, в това е и белята. Че преди слагането няма истинско и подробно установяване на състоянието на пациентите от рисковите групи.
  Т ада отсеят тези, на които "алкохолът не им понася" ...

 26. 26 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#19] от "znaya":

  Контрацептивите при жени под 48 г възраст значително повишават риска от тромбози и това се знае от 60 години. Десетки на година правят такива усложнения ио без ваксини. Другите рискови са Рубенсов тип жени ,пушачи ,такива с периферна венозна недостатъчност и предшестващи тромбофлебити и генетично заложени проблеми в кръвосъсирването,тромбоцитите и т.н

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Страх тресе кочината, никой не смее да вземе каквото и да е решение, защото после като ги набара каскета, ще има "заьо, ти що си без шапка" :D Интересно как останалите агенции и регулатори в ЕС могат да вземат самостоятелни решения, само българските чакат някой да им спусне какво да правят.
  —цитат от коментар 3 на yp123


  След нямолко дни ХИ ще взема самостоятелни решения.

 28. 28 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#12] от "xm...":

  Ангелов е толкова дребна душица, че няма накъде. Той не смее да се скара на някои ваксинационни центрове, дето ги има в системата, ама реално не поставят ваксини и препращат в Пирогов, какво остава да спира някоя ваксина.

  Не ме търсете преди обяд
 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1508 Весело

  Ми... Аз днес имах регистрация в МВР болница за иРНК ваксина. Разходих се сутринта, като бях 99% сигурна, че ще има само ДизастраЗенека. Така се и оказа. Но моята мисия беше разузнавателна. ... Ама моето джипи е антиваксърка от класа, отсвири ме отдавна и ми каза да се спасявам през регистъра. Презаписах си час за края на април, с надеждата, че този път ще имам късмет. А, междувременно, ще вдигна грозен скандал на джипито и юни ще я сменям.
  —цитат от коментар 22 на Хриси


  Ама и твоята не е лесна!

  Прочее, за джипито ... ако си я наистина избирала - то си я избирала за "нормалните болежки". Където явно си смятала, че е добра.
  Ваксинацията е инцидентен случай.
  Та зашо ще я сменяш тогава? След ваксината ти остават само другите болежки, за които си решила, че я бива!
  Освен заради липсата на единомислие, разбира се ...

 30. 30 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#25] от "xm...":

  Абе пич ти ако приложиш същите критерии за останалите лекарства, трябва да спрат почти всички лекарства. Това е направо смешно.

 31. 31 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#26] от "Dr_Doolittle":

  Аномалии в кръвосъсирването би могло да имат за ефект смущения в месечния цикъл, нещо, което малко жени биха се сетили да докладват + щом има обусловеност от хармонални контрацептиви, дали пък не действа и на хормоналния фон, това се чудя но вече съвсем, съвсем незнаейки нищо.

 32. 32 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Хареса ми как тази сутрин министъро каза, че "Вероятно сме някъде към края на третата вълна". Кратко, точно и кристално ясно, нали? Нещата са под контрол :)))

  Също и "Ние решихме ...", защото НОЩ нищо не решава, защото не са орган с правомощия, а са обикновена работна група с консултативна функция. Трябва да се казват тези неща, колкото и онези да продължават да разиграват цирка.

  Разочарова ме липсата на другаря Кунчев :)

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1508 Весело

  До коментар [#30] от "petiopit":

  Кое?
  Аз вярвам в лекарствата и ваксините, тези за Ковида сега също. Вкл. и Астрата.
  Имам проблем с вярата в лекарите ...

 34. 34 Профил на nzs59648673
  nzs59648673
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#23] от "petiopit":

  приравнявате аспирин на експерименталните препарати наречени "ваксини" ли докторе?

 35. 35 Профил на Vladislav Ivanov
  Vladislav Ivanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  при 25млн ваксинирани и 80и нещо случая при нас я се случи на един-двама,я не. Но по-важното е да вярваме в световния заговор срещу нас, по-достоверно е някак си...

 36. 36 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#23] от "petiopit":приравнявате аспирин на експерименталните препарати наречени "ваксини" ли докторе?
  —цитат от коментар 34 на nzs59648673


  Първо не аспирин, а аналгин.
  И второ обикновенния аналгин, които се продава свободно по аптеките и се пие без рецепта със и без необходимост има много по тежки и често срещани странични ефекти от така оплюваната ваксина на АЗ. Просто чети това е факт и важи за повечето лекарства.
  Тоест цялото вряскане пак е психоза на хипохондрици.

 37. 37 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  До коментар [#26] от "Dr_Doolittle":

  Нали казаха, че за друг вид тромбоза става дума, подобна на хепарин индуцирана тромбоцитопения

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 38. 38 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 861 Любопитно

  В математически амок съм от раздухването на темата - доказано е, че вероятността за възникването на т.нар. съсиреци при тази ваксина е ТОЧНО колкото да те блъсне кола днес на улицата. Но не съм чул да обмислят затварянето на улиците...

 39. 39 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#23] от "petiopit":

  Абсолютно си прав! Впрочем вземи листовката на което и да е лекарство и ще видиш, че разделът "Нежелани реакции" е повече от половината текст. Впрочем да допълня тезата ти - цитат от статията:

  "Сред 25 млн. души, ваксинирани по света с "АстраЗенека", досега са констатирани 62 случая на първата специфична тромбоза и 24 случая на втория вид усложнение. "

  Жалко, че спряха лотариите на Божков, търкащите билетчета имаха по-голям шанс да спечелят...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 40. 40 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#26] от "Dr_Doolittle":Нали казаха, че за друг вид тромбоза става дума, подобна на хепарин индуцирана тромбоцитопения
  —цитат от коментар 37 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Човек "хепарин индуцирана тромбоцитопения" е причината за тромбозата. Причините може да са всякакви, но тромбозата си е тромбоза, запушване на кръвоносен съд. Няма друг вид.

 41. 41 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Вероятността от смъртоносен изход при ковид варира от 0.1% до 2% според възрастта и здравословното състояние. При това положене да обсъждаме има или няма странични ефекти с вероятност 1 на милион е нелепо.

 42. 42 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#38] от "Kosta Delev":

  Ткмо затова човек се чуди даи няма някоя друга неизвестна, но по-основателна причина за ограниченията.

 43. 43 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#38] от "Kosta Delev":

  Иначе и математически може да се види. В Германия до 40 год имало 44 починали жени от Ковид за цялата епидемия, а от тромбозата от ваксината 9 за месец.

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5096 Неутрално

  До коментар [#4] от "bxr35608444":извърна
  —цитат от коментар 5 на bxr35608444


  Повърна!

 45. 45 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2663 Неутрално

  Изчакваме?
  Снишаваме се?
  Услушваме се?
  Все някой антиваксър ще ни “отвори очите”, нали?

 46. 46 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 861 Любопитно

  До коментар [#43] от "znaya":

  А от тромбоза без поставяне изобщо на ваксина колко има?

 47. 47 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#46] от "Kosta Delev":

  Еми обясняват, че точно този тип тромбоза се явява 3 на милион за година в Германия. Тук имаме 31 на 2,7 милиона за месец.

 48. 48 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Експертната група към Световната здравна организация (СЗО) за безопасността на ваксините заяви днес, че евентуалната връзка между ваксината срещу COVID-19 на компанията "Астра Зенека" (AstraZeneca) и редки случаи на кръвни съсиреци изглежда правдоподобна, но не е потвърдена, предадоха световните агенции.

  Независимите експерти излязоха с тази оценка след преглед на последните глобални данни. Те посочиха, че са необходими специализирани изследвания, за да се изясни напълно потенциалната връзка между ваксинирането и възможни рискови фактори.

  В изявлението се припомня, че близо 200 милиона души по света са получили ваксината на "Астра Зенека" и че кръвните съсиреци след ваксинация с препарата на "АстраЗенека" за много рядък феномен. Експертите от СЗО ще се съберат отново следващата седмица, за да прегледат допълнителни данни.

  Сам съм, други няма...
 49. 49 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  "Сред 25 млн. души, ваксинирани по света с "АстраЗенека", досега са констатирани 62 случая на първата специфична тромбоза и 24 случая на втория вид усложнение. "
  —цитат от коментар 39 на ТНТ


  Вече цитирах в предишния си пост:

  В изявлението се припомня, че близо 200 милиона души по света са получили ваксината на "Астра Зенека" и че кръвните съсиреци след ваксинация с препарата на "АстраЗенека" за много рядък феномен.
  -----
  Нещо има голяма разлика за бройките ваксинирани?

  Сам съм, други няма...
 50. 50 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 861 Любопитно

  До коментар [#46] от "Kosta Delev":Еми обясняват, че точно този тип тромбоза се явява 3 на милион за година в Германия. Тук имаме 31 на 2,7 милиона за месец.
  —цитат от коментар 47 на znaya


  Значи на 2,7 милиона ваксинирани души е имало 23 тромбози в повече от нормалното.

  Обаче да се запитаме ли ако тези 2,7 милиона души не се бяха ваксинирали, колко от тях до края на годината щяха да финишират в гробищата? Дали няма да са ХИЛЯДА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от броя на тромбозите!?

 51. 51 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Значи дискусията не е дали шансовете за тромбоза, причинена от АЗ са големи, а заслужава ли си спестяването по 16 евро за този риск, след като има алтернатива, която е по-сигурна? И дори, ако бяхте питали желаещите дали биха дали 31 лева, за да не се чудят 10 дена дали ще умрат, колко щяха да откажат?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 52. 52 Профил на aspet
  aspet
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До този хаос с ваксините ни докара герп-пкп! Мой приятел се регистрира в регистъра за ваксинация с иРНК във Военномедицинска академия за 6 април 14,00 часа. Получил е дори напомняне с имейл.Отива там в 13,45 и му казват, че разполагат само с Астра Зенека. Ако имал желание, да заповяда. Пита ги - защо тогава беше тази регистрация за конкретна ваксина и защо беше този имейл-потвърждение обратно от регистъра...? Защо, казва, ме разкарвате! Вдигат рамене! Тоталният хаос обаче не е само в здравеопазването. Той е навсякъде....
  —цитат от коментар 17 на Рим


  Ами вече е отишъл, току-виж реши да се бодне. Ако мине номера. Явно не е минал.

 53. 53 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#6] от "blagoj":

  Имам резерви към графиката, която цитирате. Поне в България досега по данни на НСИ от ковид са починали около 25 хиляди души. Ако са се заразили към два милиона това прави риск от около 1% от смъртоносен изход. С порядъци по-висок от цитирания то вас.

 54. 54 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#50] от "Kosta Delev":

  Не смятате добре под един случая месечно на 2,7 е статистическата вероятност.

 55. 55 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  доколкото от Великобритания явно не идват пълни данни. Не знам дали няма някакви данни за гинекологични смущения, щом толкова категорично всички сочет жени във фертилна възраст.
  —цитат от коментар 19 на znaya


  Мне, всичко си пише. Дереджето къмто 28 март:
  АстраЗенека : 116.162 матряла са получили 440.871 странични реакции , 472 са ухапали прахта (51 за последната седмица)
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/977006/COVID-19_vaccine_AstraZeneca_analysis_print.pdf

  Комирнати : 43.491 матряла са получили 124.371 странични реакции , 302 са ухапали прахта (19 за последната седмица)
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/977005/COVID-19_mRNA_Pfizer-_BioNTech_Vaccine_Analysis_Print.pdf

  Непосочен модел ваксина: 418 матряла са получили 1367 странични реакции , 12 са ухапали прахта (3 за последната седмица)
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/977007/COVID-19_vaccine_brand_unspecified_analysis_print.pdf

  В списъка си има секакви странични реакции : кеф ти риба, кеф ти паламуд

 56. 56 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  доколкото от Великобритания явно не идват пълни данни. Не знам дали няма някакви данни за гинекологични смущения, щом толкова категорично всички сочет жени във фертилна възраст.
  —цитат от коментар 19 на znaya


  Мне, всичко си пише. Дереджето къмто 28 март:
  АстраЗенека : 116.162 матряла са получили 440.871 странични реакции , 472 са ухапали прахта (51 за последната седмица)
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/977006/COVID-19_vaccine_AstraZeneca_analysis_print.pdf

  Комирнати : 43.491 матряла са получили 124.371 странични реакции , 302 са ухапали прахта (19 за последната седмица)
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/977005/COVID-19_mRNA_Pfizer-_BioNTech_Vaccine_Analysis_Print.pdf

  Непосочен модел ваксина: 418 матряла са получили 1367 странични реакции , 12 са ухапали прахта (3 за последната седмица)
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/977007/COVID-19_vaccine_brand_unspecified_analysis_print.pdf

  В списъка си има секакви странични реакции : кеф ти риба, кеф ти паламуд

 57. 57 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Спиране-Пускане на Ваксина....ту е опасна,ту не...ИСТИНАТА Е,ЧЕ НЕ ИМ ВЪРВИ БОЦКАНЕТО,НИКЪДЕ В ЕВРОПА,ВЪПРЕКИ ЗАПЛАХИТЕ ЗА ПАСПОРТИ,РАБОТА И ДР.ДЕЙНОСТИ,СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА!!!
  5-15% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО...ХОРАТА НЕ СА ИДИОТИ!!!
  Вижте и в България ,има Ваксини,няма желаещи,чакали от “ДРУГИТЕ”!!! Скоро ще дойдат,ще видим,КВО ЩЕ ЧАКАТ?
  Неслучайно се ПРДПЛАТИХА НА100% при ЗАЯВКА...ИЗМАМНИЦИТЕ ЗНАЯТ,ЧЕ ИЗМАМАТА ИМ ЩЕ ЛЪСНЕ!!!

 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2872 Неутрално

  ЕС и ЕМА-та не падат по гръб за Астра-та. Ваксината можело да вреди, но ползата била много по-голяма. Само че да умре човек от ваксина си е откровено убийство. Три милиона коли пътуват на ден и от катастрофи умират единици. Но за всяка жертва се образува дело. Дела ще има и осъдени ще има и за жертвите на Астра.
  Нашата власт обаче ще прави квото каже Брюксел. Щото той е Началникът. И не само, нашите просто нямат мнение и ги е страх да поемат всякаква отговорност.

  Judjuk
 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5096 Неутрално

  Значи дискусията не е дали шансовете за тромбоза, причинена от АЗ са големи, а заслужава ли си спестяването по 16 евро за този риск, след като има алтернатива, която е по-сигурна? И дори, ако бяхте питали желаещите дали биха дали 31 лева, за да не се чудят 10 дена дали ще умрат, колко щяха да откажат?
  —цитат от коментар 51 на fpyyh


  Точно! Аз исикам да си купя Модерна! Но не се продава! Дава се на близки до вляастта!

 60. 60 Профил на tumnosin_1
  tumnosin_1
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Защо ''нашите управници'' не вземат да шитнат ''Астрата'' на тъпите македонци (може и на половин цена) и с парите да купят иРНК ваксини (колкото-толкова)......И без това се разбра ,че в България няма много навитаци за тази ваксина. От новините научихме,че македонците ходят масово в Сърбия ,за да се ваксинират с Астра-Зенека свободно и безплатно( е все пак губят доста време и пари за път до Сърбия).......И така'' с един куршум два заека'' - Хем ваксината няма да иде зян ,хем ''макетата'',като си набият по една ''Астра'' и може да им дойде малко акъл в тъпите глави (като страничен ефект от препарата) и да разберат най- после от къде са произлезли. :-)

 61. 61 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 108 Весело

  Помните ли, га СЗО приказваше, че нямало нужда от маски...
  После препоръчаха да носим маски...
  Едва ли не, съжалиха, че не се раждаме с маски...пуста природа ; )
  Обясинха противоречието/лъжата с това, че в началото нямало достатъчно маски...
  После вече имало...
  Същите лъжци, същите лъжи...
  Астрата е евтина и се съхранява лесно, съответно трябва да се пренасочи за слаборазвитите страни и матриала трябва да го направи доброволно...

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7631 Неутрално

  Не поемат никаква отговорност, чакат все някой друг да им каже.

 63. 63 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 8 Неутрално

  “.. дали са с висока хипертония”
  Хипертония значи ВИСОКО налягане. Ниска хипертония няма. А висока хипертония е поредния журналистически бисер.

 64. 64 Профил на Nikolay Chushev
  Nikolay Chushev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво, уж сме ваксинирани, а ще останем без втора ваксина, нито ваксинирани, нито не ваксинирани. Страшна тъпотия, изобщо не трябваше да се занимавам. След 6 м ще се окаже и че не върши работа срещу някой нов щам или пък от имунитета нищо не е останало. Само драми, разправии, ограничения, драма след драма. До гуша ми дойде, да се заразяваме, да мрем и толкова, каквото дойде това.

 65. 65 Профил на Ангел
  Ангел
  Рейтинг: 177 Неутрално

  До коментар [#4] от "bxr35608444":


  Хи - хи . Голема драма . Така , е който е повярвал корумпираната Европейската Агенция По Лекарствата сега ще си плаща последствията . Сега тия , които кудкудякаха как само на ЕМА вярвали и само ЕМА била компетентна в целия свят да определи коя ваксина е супербезопасна и суперефективна да кажат какво да се прави след като самата ЕМА направи салто морале и се извършва на 180 ° . Изведнъж супербезопасната и суперефективната " Astra Zeneca " стана опасна и нискоефективна според самата ЕМА . И следващия път пак вярвайте и се прехласвайте по европейските институции .
  —цитат от коментар 4 на bxr35608444


  Ти си много тъпо парче обаче. Точно затова им имаме доверие, защото при нови данни променят предписанията си, а не крият данни само и само такива като теб да не ги помислят за глупави.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK