Линеен парк ще успокои движението между Руски паметник и площад "Македония" в София

Строежът на линейния парк вече започна.

© Юлия Лазарова

Строежът на линейния парк вече започна.Строително-ремонтните дейности по релсовия път от площад "Руски паметник" до обръщалото на трамвай №5 зад Съдебната палата започнаха. Платеното косо паркиране в участъка от "Руски паметник" до площад "Македония" остава в историята, защото проектът предвижда увеличаване на зелените пространства.


"Увеличаваме озеленяването на цялата зона - 467 дървета и 3720 кв.м зелени площи", обеща кметът Йорданка Фандъкова след среща преди време с проектантския екип на българката арх. Борина Андрийо и ландш.арх. Франсоа Невийо от френското студио "Вилмот архитекти".


Арх. Борина Андрийо (вдясно) е родена в София, но от години живее във Франция. До нея е ланш.арх. Франсоа Невийо на среща с Фандъкова и главния архитект на София Здравко Здравков (вляво).

© Йоданка Фандъкова, Фейсбук

Арх. Борина Андрийо (вдясно) е родена в София, но от години живее във Франция. До нея е ланш.арх. Франсоа Невийо на среща с Фандъкова и главния архитект на София Здравко Здравков (вляво).
По този начин ще се върне първоначалния облик на булеварда с пешеходна зона, а трамвайните релси ще са затревени. Като част от проекта се подготвя и градско обзавеждане с характерни мебели, които да пазят духа на стара София, очерта облика на бъдещия линеен градски парк Фандъкова.


Проектът предвижда трамваят пак да минава в средата на булеварда. Вляво е площад "Руски паметник".

© Йорданка Фандъкова, Фейсбук

Проектът предвижда трамваят пак да минава в средата на булеварда. Вляво е площад "Руски паметник".


Вариантът с подземен паркинг е забравен


Преди десетина години се обсъждаше първо да се изгради подземен паркинг между Руски паметник и площад "Македония". Този вариант отпадна заради високи подпочвени води в района и общината не защити този проект. Сега вече това е невъзможно да се реализира според общинския съветник Борис Бонев от "Спаси София". "Идейният проект за линеен градски парк е наш. Ние предвиждахме повече зелени площи, докато "Вилмот архитекти" са оставили още една, трета редица места за паркиране и локалните платна за автомобилите са широки 4.50 м, а можеха да са 3.50 м и да има повече зеленина", обясни Бонев. Проектът на "Вилмот" в голяма степен повтаря този на "Спаси София", изготвен през 2016 г.


Паркоместата в тази зона ще бъдат намалени с 30%, като гражданите с платен годишен винетен стикер ще имат право да ползват съседните зони. Паркирането вече няма да е косо, а успоредно в двете локални платна на бул. "Македония" и общият капацитет на зоната ще е за 163 коли.


Велоалея и детски площадки в линейния парк


Предвижда се продължаване на велоалеята от бул. "Цар Борис III". В средата на булеварда трамвайните релси ще бъдат затревени до бул. "Христо Ботев". От двете страни на "зеления трамвай" ще се редуват места за отдих с детски площадки и алеи за разходки. Пресечките - ул. "20-ти април" и ул. "Ивайло", ще минават през линейния парк само с пешеходни алеи.


Не е ясно засега дали паветата по бул. Македония" ще се върнат в двете локални платна.

© Юлия Лазарова

Не е ясно засега дали паветата по бул. Македония" ще се върнат в двете локални платна.


За да се осигури проходимост на автомобилния трафик в този централен участък, по бул. "Македония" в момента е затворено само южното локално платно, а северното (от страната на IV градска болница) е отворено за коли.


Ремонтът на релсовия път от Съдебната палата до Княжево, който включва и линейния парк, се финансира с европейски средства по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. и е за 40.5 млн. лева без ДДС.

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Любопитно

  ".............
  Ремонтът на релсовия път от Съдебната палата до Княжево, който включва и линейния парк, се финансира с европейски средства по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. и е за 40.5 млн. лева без ДДС................."

  Поредното сериозно "усвояване" на евро-фондове

 2. 2 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Добре. Паркометата за коли можеше и да ги няма.
  Велоалеята предлагам да мине между релсите, за да се спести място.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Като ги гледам как работят работата мирише яко.
  Един багер копае а трима гледат умно

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Още малко и ще дойде времето за пълна проверка и ревизия на мадам ф. и на другаря здравков.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Когато се прави нещо хубаво, няма как да не се зарадвам. Дано да не се налагат ремонти на ремонтите, а да се свърши качествено.

 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5316 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  +++++++++++++++
  Ударно усвояване

 7. 7 Профил на Trifon
  Trifon
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#5] от "themtrx":

  Няма начин, ще трябва да се маха велолеята, губят се толкова паркоместа...

 8. 8 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Общо взето се връщаме назад в историята, след 20г. пълна грозотия на въпросното място. боко като стана кмет на София, изсече 6те реда дървена на булеварда (преди опреличаван на Шан-з-Елизе) и "сложи" паркоместа с 20 литра боя. Браво на Спаси София за натиска.

 9. 9 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Лицето Бонев ще лъсне накрая като тайния играч на Фандъкова. Значи паркинг няма да се прави, а колите на живущите са пратени на майната си. Евала, Бонев!

 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Линеен парк!?
  Кой измисли това глупаво наименование?
  Кой се опитва да ни пробута една алея за парк.
  Ето какво пише в Уикипедия - "Паркът е територия с естествени, полуестествени или изкуствено озеленени площи, предназначена за наслада и отдих на хората и опазване на дивата природа и естествените ѝ местообитания. Той може да съдържа тревни площи, скали, почва и дървета, както и историческо-културни сгради и артефакти като паметници, фонтани или различни видове детски площадки...."
  Описанието е доста по-дълго, но него няма и намек за препускащи трамваи и автомобили само на метри от вас. Едва ли някой би посмял да пусне свободно детето си в такъв...."линеен парк"?
  Паркът е място за отдих бе хора.
  За отмора, за среща с природата, както казват в описанието горе!
  Хубаво сте решили да отделите трамваите от автомобилите, за заглушите шума с преграда от дървета, но не си измисляйте глупави определения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 811 Любопитно

  многомилионен ремонт, в който не е предвидено асфалтиране на бул.Тотлебен и бул.Цар Борис III ...

  за последните 25г това ще е третото подменяне на трамвайните линии (и третото подменяне светлинни табла и на копчета), но за асфалтирането явно ще се чака следващото хилядолетие и работещ за всички жители СОС.

 12. 12 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1022 Весело

  "Линеен парк"? Я кажете как са му викали на туй едно време, че да ви разбере човек.

 13. 13 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#5] от "themtrx":Няма начин, ще трябва да се маха велолеята, губят се толкова паркоместа...
  —цитат от коментар 7 на Trifon


  Паркоместа в центъра на София трябва да има единствено за живеещите там и то на такива цени, за да се замисли всеки дали да продължава да държи разнебитената си бричка на тротоара пред кооперацията. Всеки един европейски град е с обособена пешеходна зона в центъра, свободна от регулярен трафик и паркирани по тротоарите брички. Който иска да си кара колата, да си стои в Перник или Люлин.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 14. 14 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Супер ще стане.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 15. 15 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Е как кой? Новият "спасител" на София. Който не обелва дума за нагласените обществени поръчки, завода, който ще гори боклук в центъра на града, кражбите от зелената зона и градския транспорт, разрешаване на ново и ново строителство в централните зони на града, дадените на Вълка сметосъбиране и миене, последното почти несъществуващо... Обаче е мега деен в палиативни проекти, които усвояват едни средства, а реално статуквото си остава недокоснато. Повечето му идеи предимно създават проблеми на живущите на място.

 16. 16 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Протестърите да излизат. Бу-ха-ха!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 17. 17 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  А според теб трябва да ги губим ли? Вие се готвите да ни покажете как става това.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 18. 18 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#13:"FourOhFive"][/quote]

  Хубаво е да не лъжеш. Във всеки един европейски град под паркове и градинки, училища и други обществени сгради има построени големи подземни паркинги, където са прибрани колите на живущите в района. Съответно по улиците не се паркира - не навсякъде в Мадрид си се паркира, но подземни паркинги пак са си изградени. Цената не е потресаваща, тъй като хората са наясно, че в съвременния свят колата е необходимост, а не лукс. Проблемът с паркирането в европейските градове е решен с построяването на паркинги, а не с лишаването на хората от автомобили. отгоре на това имат и перфектен градски транспорт, но независимо от наличието му хората не са се отказали и няма да се откажат от автомобилите си. Не защото са идиоти, а защото им трябват.

 19. 19 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1127 Весело

  Добре. Паркометата за коли можеше и да ги няма.Велоалеята предлагам да мине между релсите, за да се спести място.
  —цитат от коментар 2 на taratanki


  Сървайвър в действие.......


  До коментар [#5] от "themtrx":Няма начин, ще трябва да се маха велолеята, губят се толкова паркоместа...
  —цитат от коментар 7 на Trifon


  Ве, не може ли ....паркоместата между релсите, а над тях, като надлез, велоалея.......
  А пък в началото и края на алеята - офиси на застрахователи..... Всички ще са доволни....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 20. 20 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1127 Весело

  Като ги гледам как работят работата мирише яко.Един багер копае а трима гледат умно
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Ако тримата копаеха, а багерът бездействаше.... щеше ли да си по-щастлив?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 21. 21 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Гневно

  ".............Ремонтът на релсовия път от Съдебната палата до Княжево, който включва и линейния парк, се финансира с европейски средства по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. и е за 40.5 млн. лева без ДДС................."Поредното сериозно "усвояване" на евро-фондове
  —цитат от коментар 1 на bat_plamen

  Правилно, требваше да си го оставят както си беше, сега гербарите ще опропастят и това приятно и китно кътче от столицата...

 22. 22 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Гневно

  До коментар [#9] от "znayko84":
  На Борисчето много му се изкефиха софянци, кога взе трети резултат и влезе като съветник.
  Но по-кефлийска им беше Маята, щото аха-аха да събори Данчето.

 23. 23 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 540 Неутрално

  КОЙ ЩЕ ГЕПИ ПАВЕТАТА ????

  У ЧИИ ЧАСТЕН ДВОР ЩЕ ГИ ВИДИМ ТЕЗИ ПАВЕТА ОТ ЧИСТ ДЯЛАН ГРАНИТ ???

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 24. 24 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Гневно

  До коментар [#15] от "znayko84":
  Я-я, може ли по в детайли така - къде в центъра на града ще се гори боклук?

 25. 25 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Гневно

  И не Вълка чисти София, а Домусчиев, айде малко да сме в крак с тея неща, а!

 26. 26 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#15] от "znayko84":

  то тея идеи са продукт на колективната
  некадърност и свръхактивност в гледане на интернет
  снимки от други градове на всички от спаси софия.
  още като бяха пет пъпчалъка от skyscrapercity.com,
  които само снимаха и идея от понятие
  намаха какво става, както е и до сега де, се праеха
  на ного умни.

 27. 27 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  КОЙ ЩЕ ГЕПИ ПАВЕТАТА ???? У ЧИИ ЧАСТЕН ДВОР ЩЕ ГИ ВИДИМ ТЕЗИ ПАВЕТА ОТ ЧИСТ ДЯЛАН ГРАНИТ ???
  —цитат от коментар 23 на Дядо Йоцо


  Ти пък.....не се кахъри..... толкоз вили има във витошката яка..... и не само там....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 28. 28 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 705 Гневно

  Вариантът с подземен паркинг е забравен
  —цитат от коментар 1 на bat_plamen


  Каквото и друго да правят, когато не направят ТОВА - все едно НИЩО не са направили.

 29. 29 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Е как кой? Новият "спасител" на София. Който не обелва дума за нагласените обществени поръчки, завода, който ще гори боклук в центъра на града, кражбите от зелената зона и градския транспорт, разрешаване на ново и ново строителство в централните зони на града, дадените на Вълка сметосъбиране и миене, последното почти несъществуващо... Обаче е мега деен в палиативни проекти, които усвояват едни средства, а реално статуквото си остава недокоснато. Повечето му идеи предимно създават проблеми на живущите на място.
  —цитат от коментар 15 на znayko84


  Това не отговаря на истината:
  1. За обществените поръчки Бонев сигнализира за десетките милиони за осветление, за 2-та милиона за цветя, за 600-те хиляди за служебни автомобили, за нарушените процедури при ремонта на Графа, за нарушените процедури при ремонта на Западен парк.
  2. Бонев ясно заяви, че е против завода за боклук и точно благодарение на неговия подпис в СОС се обсъди тази тема. Просто ГЕРБМВРО си имат мнозинство и не позволиха да се случи референдум.
  3. Точно Бонев предложи най-всеобхватната реформа на системата за паркиране от десетилетия, но докладът му беше блокиран от управляващите.
  4. Точно Бонев внесе доклад за пълен одит на ЦГМ, но отново - докладът му беше блокиран.

  Хубаво е преди да се критикува, човек да се поинтересува кой какво върши, защото в противен случай изглежда не обективно, а нарочно хулене.

 30. 30 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#8] от "m_todorov":

  Айде глупости, някакви 6 реда дървета нямаше. Имаше тук-там някоя стара топола и хиляди коли паркирани в калта между тях. Общината ги разчисти, засадиха стотици фиданки в ивицата между колите и релсите и стана съвсем прилично.

 31. 31 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Когато се прави нещо хубаво, няма как да не се зарадвам. Дано да не се налагат ремонти на ремонтите, а да се свърши качествено.
  —цитат от коментар 5 на themtrx


  Кажи нещо качествено от ГЕРБ!Едно-единствено нещо, на което да не му се е налагало отлагане поне с 6 месеца, да не се е налагало да се ремонтира почти веднага след пускането му в експлоатация или пък увеличаване с няколко десетки милиона на разходите?!
  Това няма да е по-различно!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#11] от "хм":

  За последните 70 години това ще е първата смяна на релсите . И не, проекта е за трамвая, паветата ще си седят там щото са исторически и спасителите на софия много си ги харесват.

 34. 34 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#29] от "Софиянец":
  И точно Борисчето предлага цела София един прекрасен ден да стане платена зона.

 35. 35 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#33] от "m17":

  недей да плямпаш наизуст.
  http://citybuild.bg/news/lineen-makedoniia-sledvashtiia/43327
  е ти плана.

 36. 36 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#30] от "m17":
  Тополата е много коварно дърво, чупи се без видими признаци на стареене или смърт, не знам дали изобщо някъде в София са останали, живеят около 40 години, чудя се кой кретен ги е засадил покрай повечето софийски булеварди навремето, съвсем наскоро топола падна в центъра на Хасково, явно и там виреят същите мозъци...

 37. 37 Профил на sclera_bg
  sclera_bg
  Рейтинг: 223 Неутрално

  "Преди десетина години се обсъждаше първо да се изгради подземен паркинг между Руски паметник и площад "Македония". Този вариант отпадна заради високи подпочвени води в района и общината не защити този проект."

  Нека другарите и другарките се разходят до: да кажем Ротердам (не е единствения град с наистина високи подпочвени води) - който си е направо във водата - и да видят как се правят подземни паркинги...

  Гиди некадърници ниедни....

  и като каза, рече говорейки...
 38. 38 Профил на Havelock
  Havelock
  Рейтинг: 19 Неутрално

  До коментар [#30] от "m17":

  Ето видеоматериал:

  https://fb.watch/4RoF7DYACp/

 39. 39 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Тези релси нали ги сменяха скоро - не помня точно кога, но преди 5-6 години може би? 12 месеца или повече вървеше не трамвай, а заместващ автобус, който се казваше Т5. Помня добре, защото майка ми живее в Красно Село.
  И сега нови 40 милиона за ресли... яко крадене пада.
  Но релсите и да станат гладки и нови, трамваите като са разнебитени не знам на кого ще му е приятно да седне на пейка в "парка" и да 3 метра от него да дрънчи трамвай. Нито пък да си пусне детето да играе там?
  Самите павета по Борис пък са ужас. През един квартал се чува воя от гумите на коли, които въобще не спазват ограничението 50 км/ч. На тези в колите също не им е лесно, пломбите им ще изпаднат от друсането, защото паветата ги е редил някой голям майстор (който, разбира се, се е отчел на Баце). Да го асфалтират най-накрая този булевард, не са жълти тези павета, че да са някаква историческа ценност.

 40. 40 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 313 Гневно

  До коментар [#13] от "FourOhFive":
  "Всеки един европейски град е с обособена пешеходна зона в центъра, свободна от регулярен трафик и паркирани по тротоарите брички. "

  Вярно е. Бил съм в поне 100 града в ЕС. Но никъде не застрояват градинки и не "уплътняват" площи. Я погледни в Гугъл ърт преди 20-25 години какво беше застрояването в региона, а и в целия център!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 41. 41 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  До №1 bat_plamen Не разбирам какво те тревожи усвояването на средства за нещо хубаво? Или съжаляваш, че не можеш и ти да участваш?

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#13] от "FourOhFive":

  Помниш ли бойко какво обещаваше преди 15 години като кмет?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#41] от "stedim":

  Много ви крадливо усвояването та затова се притесняват хората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Най-красивите улици в София бяха: Цар Освободител от Университета до Орлов мост, бул. Патриарх Евтимий от Петте кюшета до Бул. Витоша, бул. Скобелев и площад Македония до бул. Христо Ботев, но паднаха жерва на автомобилите и липсата на паркинг-места. Сега щели да засадят нови дръвчета, а колко години ще им трябват за да станат големи като изсечените кестени? На ул. Съборна, имаше кленове, изчезнаха по загадъчен начин едно лято, не бяха изсъхнали, а в клоните им гнездеха дроздове и други птички. На следващата година засадиха дръвчета, които вече 6-7 години стоят като китки магданоз. А птиците отлетяха...

 45. 45 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Паветата си ги оставиха местните, да се запазел обликът на булеварда, същото стана и на Иван Асен 2.
  До коментар [#39] от "Камен":

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#33] от "m17":

  Ами не е вярно владов.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Като ги гледам как работят работата мирише яко.Един багер копае а трима гледат умно
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  До/около всеки багер кОпащ в града/там където има няк'ва инфраструктура има един "жокей"-който гледа И ВИЖДА неща които багеристъ не винаги може да види😀 Третия по всяка вероятност е "бригадира"...ръководителя на работната площадка/обект...не знам как е на български😀 Или общ работник да кОпа близо до шахта/да рови по продължение на цветна лента (знак че там има нещо положено).
  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 48. 48 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#23] от "Дядо Йоцо":

  Може и тези павета да заминат за Европа срещу жълти стотинки, както предишните. Виж с жълтите павета е друго - те красят дворовете на "заслужилите".

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#47] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Точно тук НЯМА . Вадят паветата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1127 Любопитно

  До коментар [#47] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Остави го кмета, разкажи някой виц по темата....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#50] от "the_flea":

  Не обичате истината. Дори и снимките оспорвате. Ама ще видим когато се стигне до съд какви ще ги дъвчете.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Любопитно

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Че по принцип така се бачка у нас!За такива заплати и това е много!

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  До коментар [#6] от "pet_fire":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  И после ремонт на основният ремонт ..........................!

 54. 54 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1127 Любопитно

  До коментар [#50] от "the_flea":Не обичате истината. Дори и снимките оспорвате. Ама ще видим когато се стигне до съд какви ще ги дъвчете.
  —цитат от коментар 51 на КМЕТ В СЯНКА


  Пак почна направо със СЪД ..... Нещо прокуратура, следствие? И, кои сме ние?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 55. 55 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Любопитно

  До/около всеки багер кОпащ в града/там където има няк'ва инфраструктура има един "жокей"-който гледа И ВИЖДА неща които багеристъ не винаги може да види😀...
  —цитат от коментар 47 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ  До коментар [#47] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ": Точно тук НЯМА . Вадят паветата.
  —цитат от коментар 49 на КМЕТ В СЯНКА


  ТИ там ли си бил през последните 50 г' 24/7/365 та да бъдеш ТОЛКОЗ уверен че НЕМА?!?

  Или има накакъв "кадастър на инфраструктурите и др' неща" от времето когато инж. Иванов е бил кмет на София, и УПдейтван след всяка дейност там, за последните 50-60 г'😀?!? И си СИГУРЕН че няма някой тръбопровод, или скари/шахти (+ тръби между тях) за отвеждане на дъждовната вода😀? Я мИни утре/другиден и прОвери (и драсни АДРЕСИРАН коментар) к'о си видял, АМ😀?!?

  На толкоз дълъг и наклонен участък от Руски Паметник до площада при силен дъжд водата няма как всичката вода да се попие между паветата, а не помня езерце на площада😀
  До коментар [#49] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ---------------------
  До коментар [#47] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Остави го кмета, разкажи някой виц по темата....
  —цитат от коментар 50 на the_flea


  Един предприемач от строителния бранж паднал в един току що изкопан канал в подобен участък, където според "кмета" нямало канализация за отвеждане на дъждовната вода, и почнал да се дави. Събрали се минувачи, и му викат "ДАЙ РЪКА да те изтеглим!"

  Ама онзи....продължава да се дави. Минал един инженер с месец'два опит в технадзор, познал давещия се като предприемач от бранжа, и му казал-ВЗЕМИ МИ РЪКАТА! Онзи я сграбчил и го изтеглили.

  После го питали-ЕЙ, КАК се сети ТОВА да му кажеш, и да го спасиш?

  Инженерът: Предприемач САМО ВЗИМА, НИКОГА НЕ ДАВА😀!
  До коментар [#50] от "the_flea":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 56. 56 Профил на moyamillost
  moyamillost
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Никой обаче, дори и от коментиращите, не задава въпрос защо ще остане тясното междурелсие, а не го направят с нормалното (както е по линии 20, 22, 23)? Проектът е на няколко етапа и ще се ремонтира цялата линия до Княжево. В далечното бъдеще, ако зависи от Фандъкова в 283-я й мандат, трябва да има рингов трамвай по Г.М. Димитров - Ф. Кутев - Т. Каблешков - Красна поляна, който се пресича с линията Македония-Княжево при автогара Запад. Сега като плащаме тези милиони (част като европейски данъкоплатци, част за връщане на вноски за поредния заем взет от мадам Ф.) и разликата в цената би трябвало да е малка, то сега е най-рационално да се направи с нормално междурелсие.

 57. 57 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1127 Весело

  До коментар [#55] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Представих си кмета като предприемач........габровски....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 58. 58 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Любопитно

  Никой обаче, дори и от коментиращите, не задава въпрос защо ще остане тясното междурелсие, а не го направят с нормалното (както е по линии 20, 22, 23)? Проектът е на няколко етапа и ще се ремонтира цялата линия до Княжево. В далечното бъдеще, ако зависи от Фандъкова в 283-я й мандат, трябва да има рингов трамвай по Г.М. Димитров - Ф. Кутев - Т. Каблешков - Красна поляна, който се пресича с линията Македония-Княжево при автогара Запад. Сега като плащаме тези милиони (част като европейски данъкоплатци, част за връщане на вноски за поредния заем взет от мадам Ф.) и разликата в цената би трябвало да е малка, то сега е най-рационално да се направи с нормално междурелсие.
  —цитат от коментар 56 на moyamillost


  По начало е било...меко казано странно да се правят в един град трамвайни линии с различна ширина. Ама след като трамвайната мрежа се е разбвила и в едно трасе (Алабин) пътуват няколко линии-вече е късно да се поправя това странно решение от преди години.

  Въпреки че в специфичния случай има решение-Петицата прави "колело" на Пл. Македония, а не пътува още 2-300 метра до гърба на Съдебната палата.
  До коментар [#56] от "moyamillost":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 59. 59 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До преди десет години там имаше пейки, алекки, дървета. Като дойдоха герпавите, изсякоха дърветата, унищожиха градинките, на сипаха сгурия и започнаха да крадат от така изградената “зелена зона”. Сега дано възстановят разрушеното.

 60. 60 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Защо трамваят е в средата, а не се залепи за едното платно. Така ще се обособи по-широка зелена площ, която иначе е насечена. Спаси София не са архитектурно бюро, че да се следва техния проект

 61. 61 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#38] от "Havelock":

  Нямам нужда, в тоя район си прекарах детството и си спомням идеално. Кадрите са от 80'може би дори началото им. В края на соца плочките бяха вече разбити, избягхвахме да минаваме с колелата от там. Постепенно и дърветата остаряха и доста ги махнаха. Но голямата драма дойде като се намножика таралясниците и превърнаха тротоара и тревата в кални локви, разбиха всичко за 10'тина години управление на Софиянски. И като дойде Борисов просто изринаха калта, насипаха чакъл и прередиха паветата за да намалят бордюра.

 62. 62 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#60] от "Trayan":

  И според мен това е по-добра идея, отделно с трамвай в средата ще е опасно за преминаващи хора. Но пък живущите ще мрънкат и може би затова са го оставили на равно от двете страни.

 63. 63 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#59] от "1107":

  Глупости, имаше кални локви и паркирани таралясници. И някое изсъхнало дърво, непрегазено от автоталибаните.

 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#56] от "moyamillost":

  Защото се отказаха от "нормалното" много отдавна, набъркване на друг размер релси в края на соца беше голяма грешка. И не, всички бъдещи трасета ще са със тесни релси.

 65. 65 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#39] от "Камен":

  Преди 5-6 години смениха релсите само на Руски Паметник. И разбира се сега няма да ги сменят щото са си идеални. И между другото този ремонт е планиран още по соц време, даже релсите около руски паметник ги бяха почнали но дойдоха промените и не ги довършиха - бетонните коловози седяха 20 години там. И причината за ремонта е че релсите не са сменяни от 60'те, откакто са сменили дървените траверси. Ама от тогава са минали 60-70 години

 66. 66 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#46] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И кое точно не е вярно?

 67. 67 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 873 Неутрално

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Руски_паметник #/media/Файл:Sofia-Russian-monument-west.jpg
  Хубаво, ама Руски паметник е глобалистки обелиск и е най-добре да се премахне! В столицата на всяка колония на злата глобалистка Британска Империя има обелиск или пирамида, като символ на глобалисткия контрол! В центъра на Вашингтон, баш по средата е обелиска Washington Monument! В центъра на София, баш по средата е обелиска "Паметник на Съветската Армия" с пирамидална основа и всичко! Да се премахнат веднага!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 68. 68 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#36] от "takeshi_kitano":

  И по-малко - имахме едни прораснали тополки на нашия паркинг пред блока - докато се усетим и станаха 30 метра (до 10 етаж стигаха). И това стана за няма 10 години. И като станаха огромни само за 2 години паднаха и трите - за първата успяхме да издействаме от общината да я отрежат ама експерта каза че другите две са здрави. Пък те просто си паднаха в една буря и даже премазаха два таралясника, сигурно още се съдят с общината.

 69. 69 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Разстроено

  До коментар [#56] от "moyamillost":Защото се отказаха от "нормалното" много отдавна, набъркване на друг размер релси в края на соца беше голяма грешка. И не, всички бъдещи трасета ще са със тесни релси.
  —цитат от коментар 64 на m17


  За съжаление бъдещи трасета май НЯМА да има (настроение-песимистично). До сега тенденцията е да се "съкрашщават" трасета, не да се строят нови/да се удължават съществуващите.

  Това с двете ширини на релсите от към края на соц'а ли е било? Питам, НЕ СЕ заяждам-"изччезнах" през 68 и не помня дали тогава е имало една или две ширини на релсите...ПОМНЯ обаче ОГРОМНИТЕ опашки на първата спирка на Петицата зад църквата Св. Неделя през събота и неделя-пол'вин София пътуваше от там до Княжевския лифт...


  До коментар [#64] от "m17":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 70. 70 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Весело

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Руски_паметник #/media/Файл:Sofia-Russian-monument-west.jpgХубаво, ама Руски паметник е глобалистки обелиск и е най-добре да се премахне! ...
  ...!
  —цитат от коментар 67 на ivo


  ПЕПЕЛ ТИ НА УСТАТА! Или си пропуснал да сложиш таг "весело" на коментара (човещинка😀).

  "Руския паметник" е уважаван ОТ ВСИЧКИ! Както и този в "Докторската градина".

  За моч'а , и "альошите"....трябвало е да ги грумнат барабар с мавзолея, сега...кауза пердута😀


  До коментар [#67] от "ivo":

  --------------
  До коментар [#68] от "m17":

  За тополите си прав та дрънкаш!!! И до сега не мога да си обясня КАК ТАКА уШким учени хора (агрономи, те май никога не са били политизирани освен около "мичурин") не са спряли засаждането на тополи в градовете. ИЗВЪН градовете (и на безопасно разстояние от шосетата) те са ОК.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#61] от "m17":

  Няма чакъл а крадливите насипаха пепеляк от хвостохранилище.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#66] от "m17":

  Всичко, което си написал.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#70] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Тополите пресушават подпочвените води. Прочети малко преди да се изказваш "компетентмно" като другаря владов.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Весело

  До коментар [#70] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Тополите пресушават подпочвените води. Прочети малко преди да се изказваш "компетентмно" като другаря владов.
  —цитат от коментар 73 на КМЕТ В СЯНКА


  Серсемче, не съм "ВСИЧКОЛОГ" като теП😀И ОПРЕДЕЛЕНО не съм агроном познаващ к'о тополите пра'ят с подпочвените води!

  Що годе наясно съм к'о ста'а с тях след години, засадени в градове и покрай пътища-ПАДАТ! Изведнъж!!! В градовете правят ЯКИ ббели!

  НЕ СКРОМЕН въпрос: ТИ , освен АКТИВЕН борец за първи коментар под всяка тема (и АНТИгербераст от 3-4 г', преди не беше такъФ) к'ЪФ си точно😀?!?

  Агроном, инженер, ърбан архитект? ПАРТИЕН СЕКРЕТАР😀?!? Или едно комплексионирано плямпало😀?!?

  До коментар [#73] от "КМЕТ В СЯНКА":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#74] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Ами чети бе. Няма да те убие. Прочети за Иван Иванов и не се изказвай неподготвен. Не съм виновен, че съм по-начетен и образован от теб.
  Едни ходят по кръчми други по библиотеки. Хората са различни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#74] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Най-обикновен скучаещ старец 80+. С лека склероза вече, почва се от висшите мозъчни дейности - самокритичност, възприятие, себеоценка. И се мисли за Наполеон.

 78. 78 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#71] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Глупости, ходете да паркирате веднъж там да видите какво ще ви влее в грайферите на гумите.

 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#78] от "m17":

  Не знаех, че като духа вятър и вдига чакъла във въздуха. На лъжата краката са къси!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#69] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  След средата на 80'те по неясна причина решиха че всички нови линии ще бъдат с широки релси. И направиха 20'ката от гара искър до дондуков. После даже и по пиротска смениха, чак до западен парк. И се получиха реално две трамвайни мрежи без да могат да се свържат. Не че е толкова голям проблем, понеже трамвая не може да направи остър завой на тясно кръстовище в центъра но все пак затруднява всичко. Но за щастие се отказаха преди години, даже имаше дискусия да връщат тесните релси на някои места но и това се отложи за по-добри времена.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#81] от "m17":

  Отново блесна. Отиди и попитай хората от магазините и прилежащите жилища.
  Отиди и виж кога са сменявани линиите. Попитай и за прегазенат ЖЕНА МИНАЛАТА ГОДИНА, ПОПИТАЙ И ЗА ОБЕЩАНИЯТА НА БОЙКО ТИ, попитай през колко дни са ремонтирали релсовия път и какви са били резултатите.
  Питай колко писма са писали до СО.
  ПОПИТАЙ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#82] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма нужда да питам никои, както споделих наблизко израснах и добре помня всичко.

 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#83] от "m17":

  Колко наблизо и на колко си години?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#30] от "m17":

  "Баце", не ти говоря за годините, когато ти си се изсипал в София, а преди това.

 86. 86 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#85] от "m_todorov":

  "Баце", аз съм роден и израснал в София и то точно в тоя район.

 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Весело

  До коментар [#86] от "m17":

  Израснал си на Красно Село до пазара а не на пл. Македония. И си доста млад. Знаеш, че ти знам и името и бившата работа и семейното положение иместоживеенето.
  Ти какво знаеш за мен- НИЩО!!!
  Кой е по-знаещия?
  Я кажи каква е конструкцията на южната линия и на северната линия и по какво се различават.
  10 години УНСС - корифей на всички науки.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK