На живо

След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

© стоп кадър БТВПремиерът Бойко Борисов обяви, че предложението на ГЕРБ за нов министър-председател ще е избраният за депутат от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Даниел Митов. За председател на парламента той посочи Цвета Караянчева, а ръководител на парламентарната група на партията ще е Десислава Атанасова.


Борисов уточни, че се оттегля от изпълнителната власт, за да не разделя обществото. Предвид декларираните нагласи на партиите в парламента към момента ГЕРБ едва ли ще успее да състави кабинет.


Първото заседание на 45-ия парламент утре ще е в старата сграда на Народното събрание, като всички решения ще се гласуват с вдигане на ръка, като депутатите под карантина ще се закълнат дистанционно.
"Дневник" проследи най-важното след парламентарните избори

Две партии няма да подкрепят Даниел Митов за премиер

От БСП и "Изправи се! Мутри вън!" потвърдиха позициите си, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. Пред БНР представители на двете партии уточниха, че предложението на ГЕРБ Даниел Митов да стане премиер не променя мнението им, че досегашните управляващи не трябва да продължават да са начело на държавата.


След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

© Анелия Николова


"Ние няма да подкрепим по никакъв начин предложение на ГЕРБ за каквото и да било, та камо ли с това познатите лица, които носят със себе си толкова много гафове, отново да се докопат до позиции на властта. Господин Даниел Митов не веднъж е изразявал позиции, които са били коренно в разрез с тези на БСП", каза избраният за депутат от левицата Иван Ченчев.


Парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън!" също няма да подкрепи кабинет начело с Митов. Това заяви пред БНР Арман Бабикян.

ГЕРБ ще предложи Даниел Митов за премиер

ГЕРБ ще предложи Даниел Митов за премиер, след като получи мандат за съставяне на правителство в рамките на 45-ото Народно събрание от президента Румен Радев. Това съобщи Бойко Борисов по време на включване във фейсбук. За председател на парламента ще бъде предложена Цвета Караянчева, а председател на парламентарната група на партията ще е Десислава Атанасова.Митов беше избран за депутат от ГЕРБ в 45-ия парламент. Той е бивш външен министър във втория кабинет на Борисов. Митов няколко пъти преди изборите заяви, че не смята да става премиер на страната, като уточни, че не е получавал подобно предложение.


Какво още каза Борисов и кой ще предложи за председател на Народното събрание четете тук.

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Би Ти Ви, че се е обърнал с официално писмо до Европейската народна партия (ЕНП), в което има анализ на изборите. В него той пише, че ГЕРБ, която е член на ЕНП, се е превърна в синоним на корумпирано управление и да не бъдат притискани "Демократична България" да се коалират с тях, за да направят кабинет.


Избраният за депутат от ГЕРБ Даниел Митов, който е сред фаворитите да бъде предложен от ГЕРБ за премиер на правителството им, заяви, че "партии - членки на ЕНП, в момента са готови да вкарат комунистите през задния вход във властта, а не да преговарят с първата по големина и сестринска в ЕНП". Митов не уточни кого има предвид с "комунистите". Не каза и коя точно партия предизвиквала чудене, но по всяка вероятност има предвид "Демократи за силна България". Член на ЕНП е и "Движение България на гражданите" с лидер Димитър Делчев, като партията е част от коалицията "Изправи се! Мутри вън".

Мая Манолова ще е председател на парламентарната група

Мая Манолова ще е председател на парламентарната група на коалиция "Изправи се! Мутри вън!", а зам.-председател ще е Николай Хаджигенов - това съобщиха днес двамата брифинг след първото заседание на парламентарната група, която ще носи името на коалицията.


Групата ще предложи Татяна Дончева за зам.-председател на парламента. "Ще внесем проект за създаване на Комисия по ревизията, ще поискаме изслушване на Бойко Борисов в петък за Плана за възстановяване и устойчивост, готови сме с пакет законопроекти в подкрепа на малкия бизнес, самоосигуряващите се лица, домакинствата, пенсионерите. Готови сме и с промените в Закона за личната помощ", каза Манолова.


В отговор на въпрос дали парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" ще подкрепи предложение на "Има такъв народ" за председател на Народното събрание, Манолова заяви, че в лично качество подкрепя Ива Митева за председател на парламента, но парламентарната група ще реши.

Вицепрезидентът: Борисов няма друг избор, освен да остане на резервната скамейка

В случая г-н Борисов просто няма друг избор, освен да остане на скамейката, на резервната скамейка", така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира днешните думи на премиера, че няма да се кандидатира за министър-председател отново, защото не иска "да разделя нацията, както го прави президентът Румен Радев".


След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

© Велко Ангелов


Тя изрази надежда, че ще бъде съставено стабилно правителство. Илияна Йотова очаква от 45-ото Народно събрание да върне авторитета на българския парламент. Тя смята, че процесът по съставяне на ново правителство вероятно ще е труден, но всичко зависи от политическите партии и от това около какво ще се обединят.


"Ако се обединят само от политически сметки за оцеляване, очевидно е, че по-добрия вариант ще бъдат нови избори. Ако действително намерят силите да изпълнят определени приоритети, от които всички ние се нуждаем в момента, за да я има стабилната държава, за която говоря, тогава нека да съставят стабилно правителство. Всичко е в техни ръце", каза Йотова, цитирана от БНР.


Тя допълни, че президенството е готово за всеки един вариант, включително избор на служебно правителство.

С вдигане на ръка ще се гласува на първото заседание на новия парламент

Първото заседание на 45-ия парламент утре ще е в старата сграда на Народното събрание. Тъй като обаче системата за гласуване е преместена в новата, в партиите очакват председател и ръководство на парламента да се избира с вдигане на ръка и броене на гласовете.
След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

© Георги Кожухаров


Предложението на трите нови формации в парламента е всички заседания да бъдат в старата сграда, но предстои решение на председателския съвет. Карантинираните депутати ще могат да се закълнат онлайн.

Ще предложа друг за премиер, обяви Борисов

"По-подготвен от мен няма. Много хора държат аз да съм министър-председател, но аз винаги съм считал, че обединението прави силата. Считам, че не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две. Ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска, натовска ориентация", така отговори Бойко Борисов на въпрос той ли ще е предложението на ГЕРБ за следващ премиер на страната. Името не бе назовано, но стана ясно, че това няма да е Томислав Дончев. Непосредствено след днешното последно редовно заседание на Министерски съвет Борисов говори във Велико Търново.
Нашата свобода от нас зависи! Това написа премиерът Борисов под тази своя снимка във "Фейсбук". Днес се навършват 200 години от рождението на Георги Раковски и по този повод министър-председателя поднесе цветя на паметника му в Борисовата градина в София.

© Правителствена информационна пресслужба

Нашата свобода от нас зависи! Това написа премиерът Борисов под тази своя снимка във "Фейсбук". Днес се навършват 200 години от рождението на Георги Раковски и по този повод министър-председателя поднесе цветя на паметника му в Борисовата градина в София.


По-рано през деня Борисов каза, че ГЕРБ ще подходи отговорно при предложението за правителство. "Нашите избиратели искат това. По-нататък има конституционен начин на действие", поясни той.


Подробности тук

Депутатите под карантина могат да се закълнат дистанционно

Депутатите, които са под карантина, заради коронавирус могат да се закълнат като народни представители дистанционно на първото заседание на парламента утре. За целта новото Народно събрание трябва да приеме решение, с което да продължи действията от предишното НС, каза днес пред БНТ конститунационалистът проф. Пламен Киров по БНТ. Той допълни, че ако това не стане, депутатите под карантина няма да могат да участват в гласуването за председател на парламента.

Борисов: Ще подходим отговорно при съставянето на правителство

"Ще подходим отговорно при предложението за правителство. Нашите избиратели искат това. По-нататък има конституционен начин на действие", каза днес премиерът Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерския съвет. "Тези, които казват, че би ни било страх от служебно правителство, се страхуват за демокрацията", допълни той. Премиерът каза още, че ролята на служебното правителство е да проведе честни избори.
След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Според Борисов всички съмнение, че миналите изборите ще бъдат опорочени или управляващите ще направят нещо незаконно, или недопустимо са останали една голяма лъжа.

Правителството провежда последното си редовно заседание

Правителството ще проведе последното си редовно заседание, преди да подаде оставка пред новия парламент, съобщи БНР. До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и "Обединени патриоти" с премиер Бойко Борисов ще заседава в оставка.
След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

СДС ще предложи министри за кабинет на ГЕРБ

СДС ще участва със свои предложения за министри за евентуално ново правителство на ГЕРБ, каза днес лидерът на СДС Румен Христов. Днес се събира ПГ, която ще уточни подробностите, допълни той. Кабинет на "Има такъв народ" би бил подкрепен при допълнителни разговори, като се разбере какви насоки за управление на страната и политики ще посочат от партията.


След изборите: Борисов обяви номинациите на ГЕРБ за премиер и председател на парламента (хронология)

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (213)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Има ли автентично СДС?
  Защото тия НЕ СА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Разстроено

  СДС, за съжаление се спомина отдавна и от него останаха трите сакрални букви и много нечестивци, които недостойно и непочтено паразитират върху спомените на стотици хиляди от 90-те на миналият век.
  Недостойни и наведени хора за съжаление винаги ще има!!!

 3. 3 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  “Правителството провежда последното си редовно заседание“

  Добра новина!
  Трябваше поне 9 месеца по-рано да проведат последното заседание.

 4. 4 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1352 Весело

  СДС-то е с двама депутата, но вече и министри предлага!

 5. 5 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Тия само петнят бранда СДС.
  Да махнат поне първата буква, за да е ясно какви са.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  Тия са позор за градската десница след като пристанаха на най-върлите червени чугуни!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Има ли автентично СДС?Защото тия НЕ СА!!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Тези са по-жалка патерица и от Волен Сидеров.

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  " СДС ще предложи министри за кабинет на ГЕРБ
  СДС ще участва със свои предложения за министри за евентуално ново правителство на ГЕРБ, каза днес лидерът на СДС Румен Христов."

  Ей заради такива типове като този на снимката нашия т.нар. преход се провали ! С продажни души промяна не се прави ! А междувременно 2 милиона българи потърсиха друга родина ! У нас останаха само мутрите и техните престъпни метастази ! И почетният, оня от дръндар, философа със сараите ! Това е т. нар. български етнически модел, " чудото", с което се " гордеем" пред света !

 9. 9 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Идва ред на дългия да води щуто си от същия кабинет...
  Само не разбрах ще трябва ли да си плащаме по 78 стотинки всички за да го гледаме

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5136 Неутрално

  Хайде да раздадат още няколко милиона лева като за последно... втората статия за милионите излиза в следващите часове .

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  "СДС ще предложи министри за кабинет на ГЕРБ"

  Смея се вече 15 минути с глас. Колегите в офиса ме гледат странно.

 12. 12 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  СДС ще предложи министри за кабинет на ГЕРБ - Алиса в огледалния свят хептен скъса всяка връзка с реалността.

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За дб "говорите", нали?
  За тях съм напълно съгласен...!

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  И кои ще са те?

  Мартин Димитров на икономиката и Стефан Тафров на вънщните работи?

  Пардон, те са в Демократична България.

  СДС днес са само три букви без никакво съдържание, да се кичиш с тях е като сгоден циганин да се кичи с краден медал за храброст от Балканската война.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#5] от "Котаракът на Шрьодингер":

  "Тия само петнят бранда СДС.
  Да махнат поне първата буква, за да е ясно какви са."

  Те даже и от ДС не са. Цялото ДС е в ГЕРБ, ДПС и БСП. Тия обикновени подлизурковци, Хиени, опитващи се да докопат каквото е останало от ГЕРБ недоолапано. По голяма паплач са от ГЕРБ и ДПС. Ония мутри поне са силни. Тия са измет.

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  До коментар [#7] от "мики маус":

  " Тези са по-жалка патерица и от Волен Сидеров."

  У нас имаме само " жалки патерици " ! Трудно ми е да преценя кой от кой е по - жалък, след като всички са едни и същи, просто с времето стандарта се променя и цената на купуване на (без)съвестта се индексира съобразно новите реалности......А и очаквам да видя какво ще се случи скоро в нашия парламент, защото въпроса с патериците май не е приключил ! " Жертващи се" за министри и " национално отговорни" политици в труден момент - бол !

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Весело

  До коментар [#3] от "мики маус":

  Моля Ви, купете си незабавно каска и ботуши, защото от първият ден на правителството на чичкото без коса от плевенските села рога на изобилието ще се изсипе със страшна сила - от небето ще вали пастърма, а улиците ще бъдат залети от потоци от мед и масло....

 18. 18 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Трипанчука данъци не плаща в България, те го избрали да ги управлява.


 19. 19 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Тези са толкова жалки, че се опитват по всякакъв начин да закачат някаква далавера, ако ще да е две “безплатни” интервюта за трите дена, в които ще имат кандидати за министри. И да си пишат в Уикипедия “предложен за министър в 45-то народно събрание”.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 20. 20 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4393 Неутрално

  Освен платените си партийни секретари в по-големите градове
  туй нещо СДС няма към днешна дата нито членове нито гласоподаватели

 21. 21 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#17] от "selqnin":

  И наистина си вярваш, че така ще стане?...

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Може пък някои настоящи ГЕРБ-ери, които са бивши СДС-ари да ги командироват обратно в СДС. Така и така Борисов е тръгнал да раздава депутати под наем, защо да не намери и малко членове на СДС? Идеално ще се получи...! Хем СДС-ари, хем са на подчинение в ГЕРБ. Идеалната имитация. :)))

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Тия са позор за градската десница след като пристанаха на най-върлите червени чугуни!!!"

  Стига бе кмете! Градската десница се отлюспи от СДС още с Костов и ДСБ. Никой от градската десница не гласува за СДС от 15 години насам. Какъв позор да са за градската десница? Пак ти избива петолъчката на челото.

 24. 24 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  И кои ще са те?Мартин Димитров на икономиката и Стефан Тафров на вънщните работи?.
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Щом изтупаха Дебелия Ал от нафталина, за да стане евродепутат, защо да не лансират Бъки Бомбата за регионален министър?

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#22] от "Petleshev":

  "Може пък някои настоящи ГЕРБ-ери, които са бивши СДС-ари да ги командироват обратно в СДС."

  Сещам се за трима: Тома Биков, според когото Бойсо Борисов е "карикатура на диктатор"; Деница Сачева, която го наричаше "мутра"; и ...last but not least - дантеленото ченге от Шесто управление (Политическа полиция) Георги Марков - Стефан/Николай.

  :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Далечен близък
  Далечен близък
  Рейтинг: 888 Весело

  СДС ще предложи министри за кабинет на ГЕРБ

  Не е истина. НЕ Е ИСТИНА!

  от близо и далеч
 27. 27 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  И кои ще са те?Мартин Димитров на икономиката и Стефан Тафров на вънщните работи?Пардон, те са в Демократична България.СДС днес са само три букви без никакво съдържание, да се кичиш с тях е като сгоден циганин да се кичи с краден медал за храброст от Балканската война.
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Електоралната им тежест е горе-долу колкото на ДСиБ, за сравнение виж резултатите от 2017.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Ох, милите :)

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 30. 30 Профил на fnd38686576
  fnd38686576
  Рейтинг: 703 Неутрално

  кой ще гласува за правителство на герпсдс

 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4393 Весело

  Ха-хаааааа
  Предлагането на министри от СДС за кабинета на ГЕРБ
  е същото като предлагането на брак на някоя Мис Свят

  Ефектна изцепка без последствия

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Весело

  До коментар [#21] от "мики маус":

  Как да не вярвам на втората политическа сила, чийто лидер вече 30 години е "в телевизора", беше близка дружка на всички мутри, притежава властта да чалгизира Отечеството....как да не вярваш на такава "светла" личност!!!

 33. 33 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  По добре да им предложат един диван за обзавеждането на кабинета.

 34. 34 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Не съм проверявал изборните резултати на СДС от парламентарните избори през 2017, но сега се отчита, че ГЕРБ е загубил 350 000 гласа, НО в коалиция със СДС.
  Веднага възниква въпроса СДС колко са загубили?
  И ме напушва смях!

 35. 35 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 118 Весело

  Защо ГЕРБ-СДС предлагат, като в ДеБъ има много по-умни и по-красиви кандидати ?

 36. 36 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 561 Неутрално

  СДС отново дразни новото червено ОФ? Защото какво общо има ДЕ БЪ с дясното - там вече показаха не само задкулисно, но и на яве, че са патерица на БСП.

 37. 37 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Тодор Колев беше се подиграл, навремето, със СДС. Това едиалогът.
  - Искам да ме включите в политическа партия ДС.
  - Но ние сме коалиция СДС.
  - Да, ама аз бях вече в ДС.

 38. 38 Профил на Ivailo Ivanov
  Ivailo Ivanov
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма.

 39. 39 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 294 Весело

  СДС има 1 депутат 😆 

  "СДС ще участва със свои предложения за министри за евентуално ново правителство на ГЕРБ, каза днес лидерът на СДС Румен Христов. Днес се събира ПГ, която ще уточни подробностите, допълни той. "

  🤣  

 40. 40 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  До коментар [#36] от "xso16686927":
  Как стои коалицията на СДС с комунистите в редиците на ГЕРБ?
  Помни ли някой, че при създаването си СДС беше против тоталитаризма и авторитарното управление.
  Защо сегашните седесари не тълкуват превърналата се в пария-държава ГЕРБ и абсолютно авторитарното управление и на партията и на държавата от ББ?

 41. 41 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2343 Любопитно

  А, бе!
  Някой знае ли дали Слави ще прави Шишо-Бакшишо, Транспортен Министър?
  За Софка и Азис знаем! За тях са запазени Министерството на Образованието и Министерството на Културата!
  👿👿👿

 42. 42 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Не бих се и усъмнил, че блюдолизците ще се наредят първи до коритото. Бате още не е казал последната дума, ще съставя ли правителство или ще връща мандата, ама тия напират за кокала.

 43. 43 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#36] от "xso16686927":Как стои коалицията на СДС с комунистите в редиците на ГЕРБ?Помни ли някой, че при създаването си СДС беше против тоталитаризма и авторитарното управление. Защо сегашните седесари не тълкуват превърналата се в пария-държава ГЕРБ и абсолютно авторитарното управление и на партията и на държавата от ББ?
  —цитат от коментар 40 на nij50393132


  Ако им дадат службици, ще е "хубав ден за българската демокрация".

 44. 44 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Самообявилите се за "десница"("градска" при това!!!😂😂😂!!!), леви либелари и зелени, дават оценка на СДС!!!
  Не ви ли е срам?!?!?

 45. 45 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  До коментар [#39] от "СДС ша праи кабинет":

  Кубертен и жив!
  Важно е да си сред тарапаната!

 46. 46 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Мене друго ме тормози.Даниел Митов щат ли го направят министър?Толкова много партии удостои с присъствието!Мяза му.Дори не е необходимо да се узаконява проституцията.

 47. 47 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Предстоят три седмици нередовни заседания...

 48. 48 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  СДС, за съжаление се спомина отдавна и от него останаха трите сакрални букви и много нечестивци, които недостойно и непочтено паразитират върху спомените на стотици хиляди от 90-те на миналият век.Недостойни и наведени хора за съжаление винаги ще има!!!
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  Сега Христо Иванов е иконата. Преди бяха други икони, но сега са нечестивци. И Христо Иванов ще бъде оплют. Въпрос на време е.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 49. 49 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 294 Весело

  На изборите 2013 СДС се яви самостоятелно и резултата им беше 48 681 гласа или 1 %. Световно известната коалиция КП „Център – Свобода и достойнство“ ги би ! Те имаха 57 611 гласа.

  ГЕРБ винаги беше самостоятелно на избори. Сега видяха пропадането си и откраднаха трите букви на демокрацията, за да не може да се каже ГЕРБ са диктатура !

 50. 50 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Последно редовно.После заседанията ще бъдат извънредни.И много на брой.

 51. 51 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400 Весело

  Има ли автентично СДС?Защото тия НЕ СА!!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  По-добре неавтентично СДС, отколкото автентично БСП.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 52. 52 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  До коментар [#43] от "ivanpopov":

  Планът им да се реанимират покрай ГЕРБ ще претърпи пълен провал. Ако има предсрочни избори, ГЕРБ може да решат, че от тях полза няма и няма какво да им дават депутатски места. Явяването на СДС сами на изборите след фиаското с ГЕРБ ще ги остави и под 1%, няма и субсидия да вземат и вече няма и да има спасение да останат на Раковски 134. След 2 години към рехавата им групичка се присъединява и Ал Йо и ще си разправят спомени от миналото в някое долнопробно квартално кафене.

 53. 53 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  До коментар [#44] от "Северозападнал":

  Тия са СДС, колкото "Литекс" е ЦСКА!

 54. 54 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2343 Любопитно

  До коментар [#27] от "Шоршо":

  Шорши!
  ГЕРБ, дясна "партия" ли е?

 55. 55 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 1131 Весело

  Това нещо СДС, било живо бе! И дори министри предлага! Как да не върнеш назад в спомените с умиление .... Времетооооооооо е наше!

  Who the fuck are you to lecture me?
 56. 56 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 550 Неутрално
 57. 57 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 695 Весело

  СДС няма, но министри имат.

  No Pain No Gain
 58. 58 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3937 Неутрално

  СДС ще... Синьото лъвче постепенно се превърна в стар, проскубан, уморен лъв. И тихо си отиде под натиска на политическите хиени. Останха само трите букви, изпразнени от съдържание, като стар кашон, захвърля до кофата за смет. И няколко гласовити политически проститутки се крият в него.

 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#32] от "selqnin":

  Не вярваш на Слави, който бил дружка с мутрите? Добре. Обаче вярваш на Борисов, който си е част от мутрите?!? Това не е ли чиста проба шизофрения по ГЕРБ-ерски? :)))

  Бивш tww09306483.
 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Има ли автентично СДС?Защото тия НЕ СА!!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА  НЯМА СДС !!!
  Остана само абревиатурата която някои тарикатчета продават и кешират .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  СДС се продадоха добре тия люспи

 62. 62 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 294 Любопитно

  СДС да се закрие. Представяте ли си в Полша през 2021 Солидарност да реди кабинет

 63. 63 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#27] от "Шоршо":Шорши!ГЕРБ, дясна "партия" ли е?
  —цитат от коментар 54 на Tzar Vova Josei-ki


  ГЕРБ не е партия а ОПГ.

 64. 64 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1043 Весело

  Ееееее, това е много смешно! Браво на СДС! Щяли да предложат даже и министри за кабинета, пък защо не и кандидат за министър-председател. Браво!
  По смешно нещо днес едва ли ще има за четене, ама кой знае?

 65. 65 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  СДС ще изместят Патриотите като парцала, с който ГЕРБ си позабърсва витрината.

 66. 66 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Баце, аре зимай си ги седерастите пОдмишка и друм, стига ни занимава.

 67. 67 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 831 Неутрално

  "СДС ще предложи министри ..."
  Това вече сме го виждали. За жалост резултатът не беше добър. По време на ковид кризата, не ни е нужна и нова СДС криза.

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  [quote#24:"мики маус"][/quote]


  Бъки Бомбата не е в СДС вече 17-18 години .
  Той си има друга партия, но и от нея остана само абревиатурата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Така лъжат, че Бойко и ГЕРмания.за.България не били десни, комунисти били? ДА били! Иво Инджев и Костов са десни, защото? Иво има дядовци партизани, той е пращан в чужбина с доверието, че е техен човек.. Те са десни, какво като са били комунисти. Те не са били комунисти, а служители при управлението на БКП-олигархията. Олигархията и авторитаризмът е дясно. ЖИВКОВ е като Хитлер, но Хитлер не е ляв - както си мислят десните и глупавите. Дясното е криптофшизъм. Лявото защитава правдата на слабите, дясното защитава правдата на силните. Но светът винаги е правдата на силните, която е толкова и правда, щом те определят правилата. Дясното: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се! Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" т.ж:Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. Видя се, че по друг начин не може да се реализира моята постановка за собственика и стопанина. - Нови промени предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в България. Просто е взето от западната система. Равенство в облагане във всички сфери. Един другар, с който разговарях вчера по тия въпроси, ветеран, от моите години още се знаеме, ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? А, викам много хубава метафора, ще ми позволиш ли да я употребя пред журналистите. Вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но му казвам, той вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане. Но що ни е мършата, що се плашиш ти от мършата, бе, ще раздвижим нещата. Шарани дето има, като пуснеш щуката всичко се раздвижва. Значи тия щуки са ни необходими, икономически щуки. Както щуката разсича водата и рибите изплуват на повърхността, така ще бъде и с вълка.

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Ох, милите :)
  —цитат от коментар 29 на Полковник за европейско развитие на България  Не ги съжалявай и те като Хаджигенов са готови да се жертват като министри .
  Абе, за благото на Татковината - готови на жертви .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 531 Весело

  ..............Борисов: Ще подходим отговорно при съставянето на правителство.................

  Хахахахахахахахахахаааааааааа

 72. 72 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 400 Неутрално

  ГЕРБ и чалгаря спечелиха пълно мнозинство. В момента всички просто плямпат, докато Доган реди следващия кабинет. ДПС остава "опозиция", БСП - на командно дишане.

 73. 73 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Показват ли на запад, че ГЕРмания.за.България-ГЕРБ са изгодни за тях? И десните "комунисти" като Кристалина?? И ПОЛИТИКИТЕ ИМ ИЗОБЩО НЕ НАМИРАТ ЗА ЛЕВИ ИЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИ. БКП смени Москва с Вашингтон, Маркс с Айн Ранд. Младенов и Луканов договарят промените във Вашингтон, изпратени от Живков, а Румен Гечев учи неолиберализъм тогава в САЩ, и финансовият на Виденов. .. ЖИВКОВ е като Хитлер, но Хитлер не е ляв - както мислят десните - криптофашистите. Лявото защитава правдата на слабите, дясното защитава правдата на силните. Но светът винаги е правдата на силните, която е толкова и правда, щом те определят правилата. Дясното: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се! Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" https://youtu.be/1iAetX9_kIc?t=1208 За здравеопазване отиват 8,5% от БВП. Но от бюджет и здравна каса са 4,5%, кеш извън здравната система отиват 4%. Тези 4,5% са 4,9 милиарда лева. Живков казва, че 1989г. дават 140 лева за човек, при 7 милиона българи сега, това са 980 милиона тогавашни пари. Но сега левът купува 5 пъти по-малко. Тоест онези пари са 4,9 милиарда лева сегашни пари. Тоест сега се дават колкото тогава. Но тогава не беше частно - извличащо печалба, и на пазарни - тоест световни цени. https://obuch.info/georgi-konstantinov-emigrantski-spomeni-tom-4.html?page=19 - Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип. Сега годишно държавата отпуска за здравеопазване 1,2 милиарда лева, което е равно на по 140 лева на човек. Ние изчислихме, че ако здравеопазването премине на акционерен принцип може да стигнем до 1,7 милиарда лева. Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо над 140-те лева. Широко са отворени вратите за всички. Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд. Всеки гражданин или фирма ще решава сам – държавата може да му даде толкова, той ако може, да си докара повече. Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. Видя се, че по друг начин не може да се реализира моята постановка за собственика и стопанина. - Нови промени предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в България. Просто е взето от западната система. Равенство в облагане във всички сфери. - От 1 Януари 1990 г. ще въведем конвертируем лев. Макар че известно време двете валути ще съществуват паралелно. Цялата тази система, която е взета от западната икономика, ще се адаптира към нашите условия, но това не значи побългаряване. Един другар, с който разговарях вчера по тия въпроси, ветеран, от моите години още се знаеме, ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? А, викам много хубава метафора, ще ми позволиш ли да я употребя пред журналистите. Вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но му казвам, той вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане. Но що ни е мършата, що се плашиш ти от мършата, бе, ще раздвижим нещата. Шарани дето има, като пуснеш щуката всичко се раздвижва. Значи тия щуки са ни необходими, икономически щуки. Както щуката разсича водата и рибите изплуват на повърхността, така ще бъде и с вълка.

 74. 74 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 294 Весело

  Румен ша е Премиер СДС има 240 депутата

 75. 75 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3193 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  НЕ!

 76. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3437 Весело

  До коментар [#57] от "tokkay":

  СДС няма, но министри имат.
  —цитат от коментар 57 на tokkay


  Нищо ново под слънцето.

  "Партията може да остане без членове, но без кандидати за министри - никога!"

  "Големанов"

 77. 77 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Създадения на 7.12.1989 г. СДС (Съюз на Демократичните Сили) – една амалгама от 16 партии, които приличаха на орел, рак и щука и в чието акуширане немаловажна роля играеха бивши членове на БКП, агенти и доносници на ДС, което даде основание на Илия Минев да нарече СДС - Съюз на Държавната Сигурност. Някои щрихи, хвърлят светлина върху началото. Когато се състоя “първият опозиционен митинг” на 18 ноември 1989 г., по предложение на неговите организатори, тълпата гласува доверие и поздравления до наследника на Тодор Живков – Петър Младенов; в снимките от онова време се виждат “опозиционери” като Вагенщайн, странни плакати, като тоя на който пишеше: “Смърт на червената буржоазия, да живее другаря Петър Младенов!” или когато “първият дисидент” Илия Минев поиска да вземе думата, канонизираните опозиционери не го допуснаха до трибуната...

  Понеже бе настъпило “великото време на интелигенцията” и новосъздаденият СДС беше признат от БКП и “Запада”, от където се получаваше част от материалната помощ и рекламата за дейността му, неговите деятели се съобразяваха на 100-процента с договореностите “между двете системи с различен обществен строй”. Затова и програмата на новото политическо “образувание” акцентираше върху премахването на “ръководната роля на БКП”, установяване на плурализъм и на “пазарно стопанство” – този евфемизъм, който прикриваше обратния преход от държавен към частен капитализъм. По този начин се прокара разделителната линия в “новия” български политически живот: “ПРЕДИ 10-ТИ” или “ПРЕДИ 9-ТИ”. Програмата на хетерогенния “съюз” не беше адресирана към реалния български народ от работници, селяни, дребни служащи, т.е. към единствените, които биха могли да станат мотор на една действителна промяна, а към абстрактния безкласов и... безполов “българин”. По този начин СДС се отказа от тази естествена социална база на класовата борба срещу държавния капитал и неговата диктатура, като се превърна в препятствие за всяка революционна раздяла с тях, осигурявайки “мирния преход”, мекото кацане на номенклатурата в царството на бизнеса и пазарната демокрация и нейната трансформация в разнокалибрена олигархия и буржоазия.

 78. 78 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 415 Весело

  До коментар [#59] от "Petleshev":

  това важи и в обратна посока да вярваш на Слави, пък да плюеш Бойко.
  А относно кой ще прави кабинет, защо ми се струва, че Бойко и Слави ще се ПРЕГЪРНАТ.
  Все пак в миналото са били добри приятели, какъв по-добър момент да заровят томахавките

 79. 79 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Сдс ще предложи министри... на мутрата...

  🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 80. 80 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1862 Весело

  Само не разбрах дали Борисов (отскоро известен в мрежите с най-новия си прякор "Мишето сърце") е присъствувал телом на съвещанието на правителството, или е участвувал само духом, от екрана на компютъра, скрит в някоя стаичка в "двореца" на Шехерезада (Арнаудова).

 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#78] от "nehaen":

  А-а-а-а-а...! Който иска да вярва на Слави, който иска да вярва на Бойко. За мен са едно и също нещо. Тоест сарайско-библиотекарски медиен продукт. Пък, като искат и да се прегръщат, тяхна си работа. Но си мисля, че с кого ще се прегръща Слави не зависи от него. Скоро ще разберем.

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2982 Весело

  Най добре от всички партии с министър председател Спас Гърневски.Бойко Борисов ще го направите генерален директор на автопарка на НС.

 83. 83 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1996 Весело

  и яли и пили и се веселили триесе години, а накрая както си му е реда, седесенцето позабърсало мазния дирник и на това бекапенце... от Сашето Йорданов - толкова

 84. 84 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Предлагам се за министър, че гледам има предлагане. Ще се жертвам.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  "СДС ще предложи министри за кабинет на ГЕРБ"

  И само след 3 месеца ГЕРБ ще си избъ.шат задника с тях, и ще ги обвинят за всичко случило се, и неслучило се.

 86. 86 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 294 Весело

  Борисов каза няма да е той кандидат за Премиер на кандидат кабинета на ГЕРБ !!!!!!!!!

 87. 87 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1352 Весело

  Даниел Митов или Захариева?

 88. 88 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Бойко-о-о-о! На кого ни оставяш?? Цяла България, ЕС, САЩ, Заев, Вучич, Меркел и който се сетиш ще плачем за теб. Стани поне президент, че само Радев ти е в устата. Сънуваш ли го? Потиш ли се вечер?

 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Весело

  Майтапът на деня: "Аз съм европейски възпитаник" /Бойко Борисов/

 90. 90 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Весело

  на кой му пука :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 91. 91 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Весело

  Бойко не е свикнал да губи, а така може спокойно да каже "Когато съм бил предлаган за премиер, винаги съм бил одобрен"!

 92. 92 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Понеже знае ще има само 75 гласа и не иска да е ТОЙ, някой друг да се унизи

 93. 93 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 956 Неутрално

  С вдигане на ръка ще се гласува на първото заседание на новия парламент
  +++
  Като гледам тия от чалговото, с кръстче или пръстов отпечатък, ще е най-добре.

 94. 94 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  Много моля приятелчетата-герберчета, които пророкуваха кабинет Борисов-4 оттук нататък да коментират само спортните новини и прогнозата за времето.

 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  ГЕРБ и СДС са победителите на тези избори - редно е поне да предложат кабинет ... като за последно , а какво ще последва ще видим по от дир.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Заклеването онлайн е глупост, която беше тенденция при Герб, а аз очаквах новият парламент малко да се различава от стария. Но дори в стария парламент не е имало клетва по скайпа.

 97. 97 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Любопитно

  Колко милиона струваше ремонта на сталинският барок - партиен дом???

 98. 98 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Народното събрание заседава в сградата на народното събрание, което в момента е бившия партиен дом, защото предните депутати са решили да бъде там(и са инвестирали 44 милиона). Сегашните депутати да бъдат така добри да се закълнат и да гласуват къде да заседават. Това не е селска седянка да решават каквото и да било по телефона или във фейсбук.

 99. 99 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#96] от "Васик":

  С тая липса на Слави, пак като не въведоха клетва със СМС, добре е.

 100. 100 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  Е, ако Боко предложи различен от досегашния кабинет, действително ярко про ЕС и НАТО, то няма смисъл от кабинет на чалгаря. Но гласовете на ГЕРБ и ДБ няма да са достатъчно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK