Арест и обвинение за полицай, разнасял дрога в Студентски град

При обиск разследващите са намерили кокаин, а в автомобила на полицая - марихуана.

© Красимир Юскеселиев

При обиск разследващите са намерили кокаин, а в автомобила на полицая - марихуана.Най-малко над 1000 лв. на курс е получавал полицаят, който беше задържан в четвъртък за разпространение на наркотици на територията на "Студентски град". До акцията срещу него се е стигнало след анонимен сигнал за сделка за продажба на голямо количество наркотично вещество, съобщи "Нова телевизия".


Акцията по задържането на 34-годишния младши оперативен служител е проведена от дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР, която го е наблюдавала няколко месеца.


При обиск във вътрешния му джоб е намерен кокаин, а при претърсване в автомобила му е открита марихуана. Служителят на полицията е отказал тест за употреба на наркотици. По време на сделката е бил в болничен и не е изпълнявал служебните си задължения. Според разследващите той е изпълнявал ролята на куриер, но все още не е установено откъде се е снабдявал с наркотиците.
"Ние наблюдавахме служителя, но моментът, в който той осъществява престъпното деяние, винаги ни е убягвал. В процес на разследване е откъде се е снабдявал с дрогата", съобщи шефът на "Вътрешна сигурност" Стефан Банков, цитиран от "Нова телевизия".


"Този служител е от добрите ни, което го прави и труден за залавяне, но все пак се справихме. Повече информация относно деянието може да даде Районната прокуратура", коментира Банков.


Служителят на реда се е занимавал от няколко месеца с нелегалната дейност, предимно на територията на "Студентски град". Работил е в 6 районно управление в София в продължение на 9 години. Срещу него текат и няколко дисциплинарни производства. Към момента той е обвинен за притежание на наркотични вещества и е задържан за 72 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK