На живо

Коронавирусът в България: правителството в оставка твърди, че е възстановило оперативния щаб (хронология)

Коронавирусът в България: правителството в оставка твърди, че е възстановило оперативния щаб (хронология)

© Пресслужба Министерски съвет1076 са регистрираните нови случаи на инфектирани с коронавируса за последното денонощие. Това е 13.8% от направените 7822 теста. На брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов коментира, че е разпоредил на здравния министър Костадин Ангелов да възстанови разформирования в четвъртък от правителството в оставка Национален оперативен щаб за борба с коронавируса и той да продължи да функционира. Предложи начело на него да застане Александър Симидчиев от "Демократична България". За съществуването на такъв орган се изказаха главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и вирусологът проф. Радка Аргирова. По-късно от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) призоваха парламентарно-представените партии веднага да вземат спешни мерки за спасяване на хотелиерския сектор


"Дневник" проследи на живо развитието на епидемията в страната
Рискът от тромбоза е десет пъти по-голям при боледуване, отколкото при ваксиниране

Проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести обясни пред "Нова телевизия" промените в структурата на коронавируса, които са забелязани при две проби взети в България. По време на брифинга на здравните власти в петък, директорът на центъра проф. Тодор Кантарджиев, заяви, че експертите наблюдават и български вариант на COVID-19.


"При българския вариант има замяна на една аминокиселина с друга. Тази промяна е на 25-о място. Това се случва в периферията и това има значение. Целият спайк протеин е този, с когото вирусът се свързва и прониква в клетките ни. Срещу него е насочен имунният отговор. Затова повечето от мутациите са именно в спайк протеина. Тази периферна локализация, която намираме, е свързана с по-голяма вероятност за промяна. Тази атака създава промени във вируса", обясни тя. Според нея по-притеснителни са останалите открити варианти.


Относно ваксината на "Астра Зенека" Христова смята, че няма проблем втората доза да бъде от препарата. "Тези проблеми с централната тромбоза са единици на един милион. Трябва да се знае, че поне 10 пъти по-голям е шансът за венозна тромбоза при COVID-19", подчерта тя.


Относно поставянето на трета игла от ваксината, проф. Христова подчерта, че причина за това са мутациите на вируса. "Още в началото не бяхме сигурни колко дълго ще трае имунитетът. Съдейки от преболедувалите казахме поне 6 месеца, но вероятно е 12 месеца. Към момента е доказано, че британският вариант се покрива от всички ваксини", коментира тя.

Хотелиери призоваха партиите в парламента за спешни действия

Коронавирусът в България: правителството в оставка твърди, че е възстановило оперативния щаб (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) призовават парламентарно-представените партии веднага да вземат спешни мерки за спасяване на хотелиерския сектор, защото "само след месец за това ще е фатално късно, а държавата ще загуби милиарди инвестиции, армията на безработните ще се попълни с хиляди нови членове, ще загубят препитанието си цели региони, в държавната хазна ще влязат значително по-малко приходи, а загубените позиции на българските хотелиери и на туристическия сектор като цяло няма да могат да бъдат възвърнати десетилетия".


Необходимо е спешно да бъде сформирана и да заработи парламентарната комисия по туризъм, още повече в момент, в който все още не е наясно кой ще оглави секторът и кога, пишат от асоциацията. "Несериозно е държавни чиновници да обясняват в отговор на исканията на БХРА за целево подпомагане на хотелиерския бранш, че държавата вече е дала помощи, но на други сектори. Това е абсолютно неглижиране на сектора, който допринася сам пряко за между 11 и 14 на сто от БВП", категорични са от Изпълнителното бюро на БХРА.


Коментират, че са изпратили писмо до кабинета в оставка още на 22 февруари и са получили отговор след повече от месец. "В него подробно са обяснени всички програми и процедури на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за подпомагане на бизнеса. Без обаче да е уточнено, че от тези процедури хотелиерският сектор може да се възползва само в редки случаи, при това единствено отделни компании. А останалите хотелиери са оставени на произвола на съдбата", съобщават хотелиерите.

Ще има пик на заразени около Великден, смята д-р Радка Аргирова

Коронавирусът в България: правителството в оставка твърди, че е възстановило оперативния щаб (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


"Ще има пик на заразени около Великден. Има малко лъжливо понижаване. Антителата срещу ваксините успяват да неутрализират, макар и в различна степен. Ние година и четири месеца сме с един щам. Ваксините, които се произвеждат днес ще бъдат ефективни, едва ли ще се наложи два пъти в годината да се сменят ваксини. Това заяви вирусологът проф. Радка Аргирова пред БНТ.


Тя коментира и проблемите около ваксината на "Астра Зенека". "Налице е световна търговска война, с "Джонсън и Джонсън става същото". Всички ваксини имат нежелани ефекти. Не трябва да се смесват ваксини, хора с първа игла на "Астра Зенека" да си поставят втора игла с иРНК ваксина. Освен антитела имаме и клетъчен имунитет. Два или три месеца трябва да минат след преболедуване, за да един човек да се ваксинира, добре е всеки да си види антителата, съществуват и тестове за клетъчен имунитет", категорична бе проф. Аргирова.


По думите ѝ Национален оперативен щаб за борба с коронавируса трябва да има, който трябва да прави разбор ежедневно или през няколко дни. "Медицински експертен съвет продължава да съществува и не е разпуснат. Очаквам коренно различен щаб", коментира проф. Радка Аргирова. Според нея хората не са уверени, че навреме се взимат мерки и се отварят и затварят определени сектори.

"Подписани са договори, според които през месец май в страната всяка седмица ще пристигат по 270 хил. дози от ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех", а през юни доставките се вдигат до 410 хил. дози на седмицa. За два месеца ще приключим с ваксинирането", каза днес премиерът в оставка Бойко Борисов. Според здравния министър в оставка Костадин Ангелов през през май могат да бъдат ваксинирани 50 хил. души дневно, през юни по 55 хил. човека.


Днес се очаква да пристигнат 38 400 дози от иРНК ваксината на "Модерна".

Като числа вървим към овладяване на третата вълна от COVID-19, но броят на интензивно болните продължава да е висок, коментира пред Би Ти Ви проф. Николай Младенов, ръководител на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в Болница "Токуда".


"Самият вирус в третата вълна протича по по-различен начин. Има изтегляне на т. нар. "хиперинфламаторен отговор", който се случва като трета част от етапа на развитието на болестта. Изтегля се към края на самото заболяване – след 10-14 ден, когато се разгаря сериозно цитокиновата буря. Оттам се получава едно удължено протичане на заболяването, което отнема между 3 и 5 седмици лечение на пациенти, след като те са негативни по PCR и антигенен тест", поясни Младенов.


По думите му, докато леглата за COVID се увеличават почти тройно, персоналът в болниците остава същият като брой. Това означава, че медиците карат по-дълги смени, почиват по-малко и въпреки това успяват да обгрижат болните и най-вече пациентите в реанимация, които остават в интензивните отделения понякога с месеци.


Според проф. Младенов в България така и не е съставен медицински протокол – документ с необходими стъпки и медикаменти за лечението на COVID болните, докато на Запад протоколите се обновяват на всеки две седмици.

"Не съм убеден, че колективният имунитет у нас ще бъде постигнат в обявените срокове. Смятам, че той е възможен в България не по-рано от следващата година", заяви пред "Нова телевизия" имунологът от БАН акад. Богдан Петрунов.


Той добави, че поради голямата изменчивост на вируса борбата с него ще продължи да е трудна. "Има най-малко 15 хиляди разновидности на вируса. Огромната част от тях загиват, защото те не са биологично важни за вируса. Някои от тях продължават да съществуват и представляват сериозен проблем. Постигането на колективен имунитет може да стане само при много голяма част ваксинирани", каза Петрунов.


Според имунолога е твърде възможно да се наложи всяка година да се поставя нова ваксина, която да има отговор към циркулиращите варианти на COVID-19.

Координиращ орган на борбата с COVID-19 трябва да има, смята Ангел Кунчев

"Координиращ орган на борбата с COVID-19 трябва да съществува, защото епидемичният процес продължава и трябва да се вземат решения". Това обясни пред БНР главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев, член на наскоро разформирования Национал оперативен щаб (НОЩ), за който днес премиерът в оставка Борисов каза, че е наредил да продължи да съществува.


Кунчев обясни, че никой не го е питал дали да го включи в щаба, както и никой не го е уведомявал дали НОЩ да бъде закрит. "Като експерти ние си вършим работата, а политиците са тези, които трябва да решат кой в какъв формат и с какво участие трябва да действа".


Коронавирусът в България: правителството в оставка твърди, че е възстановило оперативния щаб (хронология)

© Велко Ангелов


По думите му работата на щаба е била да вижда нещата от всички страни и да преценява как да има баланс, за да може с най-малко поражения за икономиката да има и най-малко жертви от COVID-19. "Ще препоръчам забавяне на разхлабването на мерките, защото избързаме ли с това - неминуемо ще има отражение на заболеваемостта", категорично заяви той и уточни, че ще препоръча предстоящата стъпка на отваряне на нощните заведения да не бъде предприета.


"България се движи по ръба на бръснача и то доста успешно", коментира той и обясни, че високата смъртност е и заради лошия здравен статус на българите - инфаркти, инсулти, затлъстяване и т.н.


Кунчев съобщи, че днес заболеваемостта вече е под 500 на 100 000, изчислено на седмична база.


Според него колективният имунитет е постижим през август.

След няколко дни на намаляване на пациентите с COVID-19 в болница, техният брой леко се покачва до 9204. Леко спадат хората в интензивно отделение – вече са 797.

За последното денонощие са поставени 3087 дози ваксина срещу COVID-19. Най-използван е препаратът на "Пфайзер"/"БиоНТех" - 2329 дози, "Модерна" - 569, "Астра Зенека" - 189.


Общо до този момент в страната са използвани 637 216 дози, а имунизирани с две дози са 128 020 човека.

Заразѐн ли съм? Защитен ли съм? В последната година, откакто светът живее с коронавируса, милиони хора търсят отговорите на тези въпроси, в зависимост от това дали още не са, или пък вече са се срещнали със вируса причинител на болестта COVID-19. "Дневник" потърси отговори по най-важните въпроси, свързани с видовете тестове, които се правят към днешна дата, разчитането на резултатите от тях, разликите в показателите и др, от имунолога д-р Цветелина Великова и на д-р Ирена Иванова, началник на клиничната лаборатория в болница "Св. Иван Рилски" в София.


Подробности - тук.

Борисов е разпоредил възстановяване на оперативния щаб, предложи д-р Симидчиев да го оглави

Коронавирусът в България: правителството в оставка твърди, че е възстановило оперативния щаб (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


На брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов коментира, че е разпоредил на здравния министър Костадин Ангелов да възстанови Националният оперативен щаб за борба с коронавируса и той да продължи да функционира. Предложи начело на него да застане Александър Симидчиев от "Демократична България", който бе избран за председател на здравната комисия в парламента. Според Борисов новото мнозинство в парламента трябва да реши да остане ли този щаб или да бъде създаден друг.


"Една година не спряха да се подиграват с щаба, горяха се маски. Сега вместо мнозинството да си направи щаб, явно искат да правят провокация. Няма да стане, аз работя само с факти. Голяма част от бизнеса не разбра, че има пандемия", каза Борисов.


Той отрече решението за разформироването на НОЩ да е взето заради реваншизъм. Той припомни, че голяма част от депутатите в парламента са искали този щаб да бъде закрит.


На 15 април след като правителството депозира оставка в Народното събрание, но ще продължи да управлява до назначаването на нов кабинет, пресслужбата на Министерския съвет обяви, че се разформирова щабът за коронавируса. Формално не би следвало да има причина за това.


Щабът за коронавируса бе назначен със заповед на Бойко Борисов на 26 февруари миналата година с цел да организира процесите около контролирането на епидемията от COVID-19 в България. Председател на щаба бе началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски.

Регистрираните оздравели от коронавируса отново са повече от инфектираните

1076 са регистрираните нови случаи на инфектирани с коронавируса. Това е 13.8% от направените 7822 теста. Оздравелите за посочения период са 1204 човека. Починалите са 38.


Активните случаи са малко над 65 хил. - 65 588.


Данни с графики за развитието на епидемията в страната – тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (172)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 511 Неутрално
 2. 2 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Градските комунисти бягат от властта като дявол от тамян!

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  В качеството си на редови гражданин го предложи, нали?

  Щото той нали вече не е премиер, не е дори и депутат.

  А сети ли се някой да запита на "брифинга" дали като редови гражданин още ползва охрана от НСО, докога ще я ползва и на какво основание?

  Или ще пътува с метрото, което ни пострóи?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1344 Любопитно

  Е, те новите ако не могат един "нищоправещ" ковид щаб ли да изберат, къде са тръгнали?

 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  > Регистрираните оздравели отново са повече от инфектираните

  Още две-три изборни събития и ще унищожим Заразата.

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  > Или ще пътува с метрото, което ни пострóи?

  Пък ако не му аресва в метрото, мое да оди пеша.

  કટાક્ષ
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 182 Неутрално

  В качеството си на редови гражданин го предложи, нали?Щото той нали вече не е премиер, не е дори и депутат.А сети ли се някой да запита на "брифинга" дали като редови гражданин още ползва охрана от НСО, докога ще я ползва и на какво основание?Или ще пътува с метрото, което ни пострóи?
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  айде, стига простотии...

  sen
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#2] от "balkantourist":

  Я ми кажи като какъв бойко ТИ си позволява да заповядва на народни представители. ДА СИ НАЛЯГА ПАРЦАЛИТЕ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#8] от "sen":

  > айде, стига простотии...

  Лицето Барба ли визирате ?

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ан Он":

  При бокаса спирка няма.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#8] от "sen":

  "айде, стига простотии..."

  Бихте ли пояснили "мисълта" си, ако обичате? ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  Е, те новите ако не могат един "нищоправещ" ковид щаб ли да изберат, къде са тръгнали?
  —цитат от коментар 4 на Тангра


  Не могат :)

  Дори и да изберат ще го натоварят със задачата да разследва действията на стария щаб, а не да върши нещо смислено. :)

 14. 14 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Симитчиев трябва да е готов с предложенията за нови мерки а не се ослушва катп нелегален

  sen
 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Кажи нещо по същество :)

  Предлага го в ролята на премиер в оставка, докато се разберете ще има ли следващо правителство или не. :)

  Щото ако няма ще отиде още 3-4 седмици разправии, докато резидентчето назначи служебно. :)

 16. 16 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":> Или ще пътува с метрото, което ни пострóи?Пък ако не му аресва в метрото, мое да оди пеша.
  —цитат от коментар 6 на Ан Он


  Под ръка с прекрасната кърджалийска "принцеса". Нали та съветваше хората да ходят пеша. Щетите, които нанесе ГЕРБ на България са непоправими в по-голямата си част.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Явно вече и щабът се включи в планът ластик или иначе казано отвори затвори в произволни моменти

  Не ме търсете преди обяд
 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#14] от "sen":

  > Симитчиев трябва да е готов с предложенията за нови мерки

  Пише се

  Мерките

  С главна буква и членувано. С уважение.

  કટાક્ષ
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#15] от "realguru":

  "Кажи нещо по същество :)"

  Аз само по същество говоря.

  Премиерът в оставка изпълнява задълженията на премиер до полагането на клетва от новия.

  Тоя разтури щаба и казва на депутатите: Назначете нов.

  Кой да го назначи? Има правителство в оставка, друго сформирано правителство няма.

  Това, че тиквата не е чел конституцията и в нощта след изборите се скри ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ в Зайчарника, не го освобождава от задълженията му да управлава страната до полагане на клетва от новата власт.

  Чувам, че междувременно назначавал свои хора на разни ключови места.

  Като какъв ги назначава - като редови гражданин?

  Знам, че герберите не сте най-умните, затова си давам труда да ви обяснявам елементарни неща.

  Премиер ли е или не е премиер? Ако не е, кой е премиер? Защо тоя, дето не е премиер, го охранява НСО?

  Да ти го нарисувам?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  айде, стига простотии...
  —цитат от коментар 8 на sen


  За съжаление, толкова им е капацитета. :)

  Могат да реват само срещу решенията на другите, но когато опре до това те да вземат решения - не могат. :)

 22. 22 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Напиши му меил или му звънни!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#17] от "AzDebil":

  Верно си дебил

 25. 25 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3094 Весело

  Ластикът на Боса в действие - има НОЩ, няма НОЩ. След 1 ден отпуск!?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#14] от "sen":

  Това КОЙ го казва мамин?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 792 Любопитно

  Само правителство може да налага мерки и ограничения , това че Борисов е подал оставка не го освобождава от отговорност за живота и здравето на българите които отново гласуваха за него.
  А последиците от това разхлабване напук на реалността ще се усетят до седмица две , и тези заразени и починали българи ще се пишат на съвестта на Борисов и ГЕРБ.
  Макар че дълбоко се съмнявам Борисов и ГЕРБ да имат съвест.

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#22] от "balkantourist":

  Не ми е на нивото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#26] от "takeshi_kitano":

  НОЩ се назначава от МС а не от НС. Хайде малко по-умно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2493 Любопитно

  =====Борисов предложи д-р Симидчиев да оглави оперативния щаб==== този щаб и правителството ще бъдат съдени и не само в България, но се надявам поименно виновните да стигнат до международният наказателен съд!!!!! даже механизма мисля че е задвижен от миналият вторник .......В доклада „ Състоянието на човешките права в света “, който обхваща 149 държави, се казва: „В община Бургас властите използваха безпилотни летателни апарати с термодатчици, за да измерват дистанционно температурата на жителите в ромските селища и да наблюдават движението им. В град Ямбол властите използваха самолети за „дезинфекция“ на ромския квартал, регистрирал зарази с COVID-19. Такива мерки бяха приложени само към ромски общности “, се отбелязва в доклада........ и ще бъдат заведени дела 100%......... https://www.amnesty.org/download/Documents/POL1032022021ENGLISH.PDF

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#28] от "lout66":

  "... отговорност за живота и здравето на българите които отново гласуваха за него."

  И на онези, които НЕ гласуваха за него!

  Той е премиер в оставка, точка.

  До полагането на клетва от ново правителство ползва всички права, но и носи всички задължения и ОТГОВОРНОСТИ на поста си.

  Разформирането на НОЩ беше САБОТАЖ - все едно да си директор на язовир и в момента, когато ти връчат предизвестие за уволнение, да го източиш или взривиш стената.

  Сега когато не вижда повече смисъл да кръстосва с джипа, да не се крие в Зайчарника, да не се прави на ЖЕРТВА, а да си изпълнява задълженията со сформиране на правителство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Нали Борисов беше избягал в чужбина? Какво стана?

 35. 35 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 604 Неутрално

  БоБо е толкова уплашен, че почна да прави комични неща. Предлага мажоритарни избори, сега предлага Симидчиев при закрит НОЩ, утре ще предложи закон против мутрите, вдругиден може и пола да иска да си сменя в подкрепа на джендъризма, хахах...Пълен ластик, накъдето го бутнеш, на там се опъва, абсолютна отврат!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#34] от "Alarmstufe Rot":

  "Нали Борисов беше избягал в чужбина?"

  Ами явно не е още. ;)

  Аз само се боях да не избяга, щото без него закъде сме?

  Я кажи, като по-вътрешен, що го занемá две седмици, това нормално ли е за един премиер? :)))

  Всъщнот той премиер ли е, или редови гражданин? - прочети ми по-горните постинги и се опитай да формулираш някакъв отговор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  [quote# :"статия"]Борисов предложи д-р Симидчиев да оглави оперативния щаб[/quote]

  Ченгесарски номера (изкушен съм да кажа по-точното: педер@стки номера). Като е толко загрижен за държавата и след като продължава да е МП (макар и в оставка), Борисов не следваше ли действа в обратната последователност: първо да пита д-р Симидчиев дали е съгласен, пък тогава да разпуска досегашния НОЩ. Мънки бизнес - ченгето в Борисов никога няма да се промени.

 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  Симитчиев трябва да е готов с предложенията за нови мерки а не се ослушва катп нелегален
  —цитат от коментар 14 на sen


  Абсолютно! Нека покаже на цялата страна как се правят нещата.

 40. 40 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 547 Неутрално  С всеки изминат ден се убеждавам , че новите клоуни са даже по - зле от старите . Лесно е да се критикува и плюе . Със сигурност има и защо . Всяка власт без изключение допуска слабости и откровени глупости , и извършва престъпления . Проблемът , е че да се управлява е много по - сложно , отколкото да се критикува и плюе . Засега новите партии доказват пълната си несъстоятелност и недоговороспособност . Повечето все още я карат на предизборните лозунги и щампи . Разбрахме , че Борисов е най - големият злодей на планетата , след Путин разбира се , но какво правим оттук нататък ? Още няколко месеца еуфория от " победата " , но това не може да продължи вечно . Още есента на народа ще му писне от зрелищата дори да устроите и народен съд над Тиквата това няма да помогне много . Освен това новите партии би трябвало да са напълно наясно с факта , че нито Козяк , нито Брюксел ще допуснат съдебна разправа с Борисов . Какъвто и крадец и престъпник да е бил , докато управляваше страната преди всичко той беше техен кучи син , а те никога няма да го изоставят напълно до степен да лежи по затворите . И досегашния опит с бивши управляващи от всякакви цветове и десени показва , че най - много може да се стигне до няколко дела с предизвестени оправдателни присъди .

  И въобще не виждам перспектива новите партии да създадат успешно правителство още по - малко успешно управление . Парадоксално , е че много от новоизбраните им депутати са дотолкова заслепени от " победата си " , че с радост са готови да отидат на следващи избори . Ако вземат да направят и тая глупост тогава ще видят властта през крив макарон . 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Абе, че не ви харесват горещите картофи, е ясно. Но ще трябва да се опарите.

 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Ами назначавайте вие хора. Докога ще се правите на опозиция?

 43. 43 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Какъв щаб? Какво предлага? Нали го разпусна оня ден?

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#41] от "Alarmstufe Rot":

  "Абе, че не ви харесват горещите картофи, е ясно. Но ще трябва да се опарите."

  Бойко Борисов премиер ли е или не е? Чакам отговор - според познанията ти за политическото устройство на България и принципите на конституционализма.

  Ако е, защо хвърля горещите картофи през оградата на Зайчарника в съседната вила - не е възпитано, най-малко.

  Ако не е и ГЕРБ са в опозиция, както твърдите - защо ползва държавна охрана и продължавате да азначавате свои хора на ключови места в държавни агенции?

  Според теб кой е министър-председател в момента? Има ли нещо във въпроса ми, което не ти е ясно?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#43] от "parcaleste":

  "Какъв щаб? Какво предлага? Нали го разпусна оня ден?"

  И като КАКЪВ го разпусна, след като според троловете си той от 2 седмици не е министър-председател и по тази причина не подлежи на парламентарен контрол?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  "Борисов предложи д-р Симидчиев да оглави оперативния щаб"

  Някой от придворните гъзолизци да каже на Борисов, че оперативния щаб е закрит. От Борисов.

 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  Само две седмици ли го е нямало? Нали не се беше весвал от една година? Нещо сменяш концепцията. Защо така? Дали защото не ти мина поредното лъжливо внушение, което пропагандираше от сутрин до вечер?

 48. 48 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4598 Весело

  С всеки изминат ден се убеждавам , че новите клоуни са даже по - зле от старите . Лесно е да се критикува и плюе . Със сигурност има и защо . Всяка власт без изключение допуска слабости и откровени глупости , и извършва престъпления . Проблемът , е че да се управлява е много по - сложно , отколкото да се критикува и плюе . Засега новите партии доказват пълната си несъстоятелност и недоговороспособност . Повечето все още я карат на предизборните лозунги и щампи . Разбрахме , че Борисов е най - големият злодей на планетата , след Путин разбира се , но какво правим оттук нататък ? Още няколко месеца еуфория от " победата " , но това не може да продължи вечно . Още есента на народа ще му писне от зрелищата дори да устроите и народен съд над Тиквата това няма да помогне много . Освен това новите партии би трябвало да са напълно наясно с факта , че нито Козяк , нито Брюксел ще допуснат съдебна разправа с Борисов . Какъвто и крадец и престъпник да е бил , докато управляваше страната преди всичко той беше техен кучи син , а те никога няма да го изоставят напълно до степен да лежи по затворите . И досегашния опит с бивши управляващи от всякакви цветове и десени показва , че най - много може да се стигне до няколко дела с предизвестени оправдателни присъди . И въобще не виждам перспектива новите партии да създадат успешно правителство още по - малко успешно управление . Парадоксално , е че много от новоизбраните им депутати са дотолкова заслепени от " победата си " , че с радост са готови да отидат на следващи избори . Ако вземат да направят и тая глупост тогава ще видят властта през крив макарон .
  —цитат от коментар 40 на bxr35608444


  Много добър коментар, все едно аз съм го писала!

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe Rot":

  "Нали не се беше весвал от една година?"

  Не вярвам да си чак толкова тъп, че да не разбираш дори български език.

  Цяла година и повече не се беше весвал на работното си място - в Министерския съвет, а повече от две години в Парламента, където е длръжен да ходи на парламентарен контрол.

  През това време обикаляше с джипа като смахнат - нещо, което не му влеза в задълженията, но явно само от това разбира.

  А две седмици след изборите изчезна изобщо, освен една снимка с внучетата, да са му живи и здрави. Сигурно на дъщеричката в Барселона й викат леля? :)))

  И така - да повторя въпроса си: какъв е статусът на Бойко Борисов в момента? Премиер ли е или редови гражданин?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  С защо да остава сегашния НОЩ?????
  Нали всички се пидиграваха и ги оплюваха. Говореха,че пандемия няма, че няма нужда от мерки, че само плашели хората,че хората в НОЩ са некомпетентни. Излизаха по улиците и горяха маски,щаба само плашел хората и всявал паника.
  А сега къде е щаба 😂😂😂 ??????
  Ами айде де, всички тези умни, красиви и специалисти, които имахте претенции, направете вие щаб!!!!
  Изкарайте си специалистите!!! Ама много ми е интересно, какво ще прави този щаб и какво ще съобщава,след като досега отричахте сериозността на Коронавируса и пандемията и мерките,и говорихте,че това е някакво безобидно вирусче.
  СМЕШНИЦИ!!!!!

 51. 51 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Боко предлага д-р Симидчиев.
  Обърнете внимание – от "Демократична България", защото Боко е справедлив, Боко е широко скроен, Боко е демократ по душа и сърце, не е заядлив, като тези под опашката на коня!
  Боко сън не го лови от мисли как да опази и ДА ОПРАВИ народа български!

 52. 52 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Питам ДНЕВНИК, защо като харесам някой коментар, минусите също се увеличават с 2-3 наведнъж 😁😅😂🤣 ?
  Май и вие сте от най - "честните и обективните"

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  Ясно е, че никой гербав трол не знае какъв точно е статусът на Бойко Борисов в момента - дали е премиер в оставка, дали е редови гражданин.

  Политическата им грамотност е - квото спусне Севдето, квото напише Нидялко в парцала, да повтарят като папагали.

  Айде със здраве.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на naturist
  naturist
  Рейтинг: 262 Весело

  До коментар [#50] от "galina georgieva":

  Те всички и Борисов оплюваха, но постът Премиер, трябва да остане, нали?
  Борисов иска да сменя щаба в момента в които вече дойде време да се търси отговорност за действията - за всички първи и последни позиции на България в статистиките. Много е удобно сега начело да застане някой от опозицията.
  Толкова ли е "умен" тоя Борисов?

 55. 55 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 116 Весело

  В качеството си на редови гражданин го предложи, нали?Щото той нали вече не е премиер, не е дори и депутат.А сети ли се някой да запита на "брифинга" дали като редови гражданин още ползва охрана от НСО, докога ще я ползва и на какво основание?Или ще пътува с метрото, което ни пострóи?
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Чл. 21. (1) Специализиран транспорт в мирно време се осигурява на:
  1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, заместник-председателите на Народното събрание, председателя на Върховния касационен съд, председателя на Върховния административен съд, кмета на столицата;
  2. лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател - до 4 години след освобождаването им от длъжност.
  —цитат от коментар 21 на Закон за НСО

 56. 56 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4598 Весело

  Всъщнот той премиер ли е, или редови гражданин? - прочети ми по-горните постинги и се опитай да формулираш някакъв отговор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
  —цитат от коментар 37 на Norman Granz


  И ние нямаме време да ти отговаряме!

  Другарю Гранц, стегнете се и си правете правителство. То да си назначи нов НОЩ, щото такъв орган има съвещателен характер и го няма в Конституцията!

  И спри с реваншистките си заяждания!

 57. 57 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  [quote#39:"Alarmstufe Rot"][/quote]
  Симитчиев трябва да е готов с предложенията за нови мерки а не се ослушва катп нелегален
  —цитат от коментар 14 на sen


  Абсолютно! Нека покаже на цялата страна как се правят нещата.

  Ами как се правят – правиш обратното на борисовия "ластик" и нещата тръгват по реда!
  Борисов развали реда на НОЩ и всичко тръгна по урвата надолу!
  Преди неговите НАМЕСИ, бяхме от отличниците в ЕС!
  Но ТОЙ реши, че по-добре я разбира тая работа по опазване на населението от Ковид 19.
  От неговата намеса цяла България грее в ЧЕРВЕНО!

 58. 58 Профил на tkt12652431
  tkt12652431
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#28] от "lout66":Уха ,ковидарите от рано сте на линия .Както повелява на всеки правоверен ковидар ,твърди, крути ,дърти доживотни мерки и олабване само в кенева след предварително разришение и десеторна маска.
  —цитат от коментар 36 на Martin Banevski


  Не са ковидари, а платени ковидари.

 59. 59 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4598 Весело

  Боко предлага д-р Симидчиев.Обърнете внимание – от "Демократична България", защото Боко е справедлив, Боко е широко скроен, Боко е демократ по душа и сърце, не е заядлив, като тези под опашката на коня! Боко сън не го лови от мисли как да опази и ДА ОПРАВИ народа български!
  —цитат от коментар 51 на Alexander97


  Борисов наистина е голям държавник и няма да минат няколко месеца, запомнете какво съм написала, ще се върне на бял кон!

 60. 60 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 792 Любопитно

  До коментар [#36] от "Martin Banevski":
  Явно такива като теб са правени в епруветка , щом нямаш близки роднини и приятели
  Едно е да не ти пука за собственият ти живот , такива индивиди има много .
  Но когато не те е грижа за живота и здравето на родители , семейство и деца това вече си е диагноза.
  В нормалните страни разхлабват мерките когато има малко заразени и голямо количество ваксинирани .Тук се разхлабват според кефа и злобата на един човек.
  Борисов трябваше да разбере че има хора които не са възхитени нито от интелекта му ,нито от масивната му фигура и това е нормално .
  А не да се сърди че не са гласували за него и затова всички да се заразяват , и който оцелее, оцелее.

 61. 61 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 116 Весело

  Питам ДНЕВНИК, защо като харесам някой коментар, минусите също се увеличават с 2-3 наведнъж 😁😅😂🤣 ?Май и вие сте от най - "честните и обективните"
  —цитат от коментар 52 на galina georgieva


  Т'ва е защото по същество натискането на +- обновява и цифрите. Ако страницата е стояла известно време заредена в браузъра, но не е обновявана (F5/refresh) то е твърде вероятно да са настъпили промени ;)

 62. 62 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Питам ДНЕВНИК, защо като харесам някой коментар, минусите също се увеличават с 2-3 наведнъж 😁😅😂🤣 ?Май и вие сте от най - "честните и обективните"
  —цитат от коментар 52 на galina georgieva


  Госпожо/госпожице, заедно с Вас в същия момент гласуват ред хора, които слагат минуси заедно с вашия плюс!
  Не е виновен Дневник за минусите – има си хора за всичко във форума.
  Някои са пратени тук само да цъкат минуси, а не "да имат мнение"!

 63. 63 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Вакханалията е пълна. Вчера се закрива щаба, днес пак се възстановява!

 64. 64 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5802 Любопитно

  А великите народни въстаници, кого предлагат за шеф на НОЩ (или каквото ще бъде след него)?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 65. 65 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  В качеството си на редови гражданин го предложи, нали?Щото той нали вече не е премиер, не е дори и депутат.А сети ли се някой да запита на "брифинга" дали като редови гражданин още ползва охрана от НСО, докога ще я ползва и на какво основание?Или ще пътува с метрото, което ни пострóи?
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Ти пътуваш ли с метрото , което построиха когато ТЕРБ управляваше София ????И Борисов предполагам ще може , и то без охрана , защото нормалните добри хора го припознават и обичат !

 66. 66 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 116 Весело
  [quote#55:"СМЕТ В СЯНКА"][/quote]

  Нормане, защо тихомълком ми наби минус без да коментираш чл. 21 от Закона за НСО?

 67. 67 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":Кажи нещо по същество :)Предлага го в ролята на премиер в оставка, докато се разберете ще има ли следващо правителство или не. :)Щото ако няма ще отиде още 3-4 седмици разправии, докато резидентчето назначи служебно. :)
  —цитат от коментар 15 на realguru


  Позна ! Това е крайната цел , която президентчето перфектно изпълнява !

 68. 68 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Тогава няма да научиш!

 69. 69 Профил на tkt12652431
  tkt12652431
  Рейтинг: 10 Неутрално

  направете вие щаб
  —цитат от коментар 50 на galina georgieva


  Никакви биг фарма пионки като симидчиев и подобни.

  Ако има нужда от нов щаб да се казва ДЕН и да е в състав от истински лекари не се колебаещи да кажат истината.
  Например:

  проф. д-р Иван Чалъков (епидемиолог, ръководител клиника УНГ - ИСУЛ)

  доц. д-р Атанас Мангъров (инфекционист, ръководител детско отделение в Инфекциозна болница)

  проф. д-р Андрей Чорбанов (микробиолог, БАН)

  акад. проф. д-р Дроздстой Стоянов, дмн (психиатър, МУ Пловдив)

  д-р Георги Тодоров (лабораторен лекар - дългогодишен опит с ебола в Африка)

 70. 70 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5802 Весело

  Норман, тайгата, сенчестият пеят в един хор:
  "Велик Путин..."

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  В качеството си на редови гражданин го предложи, нали?Щото той нали вече не е премиер, не е дори и депутат.А сети ли се някой да запита на "брифинга" дали като редови гражданин още ползва охрана от НСО, докога ще я ползва и на какво основание?Или ще пътува с метрото, което ни пострóи?
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Не разбирам защо все още се обръща толкова вни мание на гражданина Борисов.
  Нека си бърбори, нека си плещи.
  Ако е за работа аз първи предложих д-р Симидчиев за шеф на оперативния щаб.
  Напомням, защото ако наистина изберат този човек за шеф на оперативния щаб (човекът явно е сериозна личност), гражданинът Борисов ще обясни, че докторът е избран по негово предложение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Борисов наистина е голям държавник и няма да минат няколко месеца, запомнете какво съм написала, ще се върне на бял кон!
  —цитат от коментар 59 на Дария Колев


  БоБо на една конска сила и да го видя, няма да го повярвам. Иначе джипа може и да е бял. Иначе да, вероятно ще е най-големия ни държавник в изгнание, или дай боже жител на Софийския централен.

 73. 73 Профил на habitat
  habitat
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Хайде стига бе Борисов, освен феновете ти, в България има и други хора - все още и въпреки старанието ти да ги изгониш! То бива, бива елементарна пропаганда, ама твоята не е елементарна, а примитивна. И аз съм изкарал почти до пълнолетие в комунизма, знам какво пишеше в Работническо дело и знам "вие защо биете негрите". Кой да назначи Симидчиев? Хайде назначи го де, ти си премиер! Даже президентът още не връчил мандата на първата политическа сила - ГЕРБ и не се знае дали ще има ново твое правителство, ти вече прехвърлящ отговорности на опозицията. Да, това мнозинство в новото народно събрание все още е опозиционно, докато не излъчи правителство. Цялата държава е на ГЕРБ т.е. твоя - полиция, инспекции, областни управи, министерства, държавни агенции, болници, статистически институти, Пашата, Маджо, Делта Гард, Пеевски и вестниците му, Гешев, ВСС и т.н.. Ами телевизиите -Харизанов ходи от студио в студио, разни Георги Любеновци му задават сламчици за "репресиите срещу ГЕРБ"! Андрей Райчев, Харалан, даже Петър Берон измъкнахте от нафталина да хвали ГЕРБ - гербофилите са 3:1 спрямо останалите! Такава примитивна ГЕРБофилна пропаганда се лее от всякъде, че чак ми се повдига. Ами Остроглавата Дуловска Овца Деса, къде ли не декламира с чуруликащо гласче заклеймяващи речетативчета. И верно са глутница чакали ГЕРБавите - как нацелват точно най-будещите доверие, възпитани демократи, като Симидчиев. Простакът най-мрази възпитаните, тях цели, тях атакува, те са му трън в очите, защото им е ясен в целия му просташки и примитивен блясък. Срам ме, че се родих и живея в държава, на която този е премиер, на която председател на НС беше жена без никакво женско достойнство, на която министър на културата беше Вежди Рашидов, един квартален побойник и простак , на която главен прокурор е симеоновско ченге, което бърка Лев Толстой с Ленин и т.н. Алеко, Щастливецо, защо ни прокле така преди 130 години?

 74. 74 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#49] от "Norman Granz":

  Не вярвам да си чак толкова тъп, че да не се сетиш сам за това, което питаш. Борисов е министър-председател в оставка. Нормално е, след като целия кабинет е в оставка, то и щабът, назначен от този кабинет, да подаде оставка. Цяла година го саботирахте, ти лично наричаше професор Мутафчийски тъп фатмак, а сега изведнъж се оказа, че не можете да дишате без този щаб. Е, щабът ще продължи работата си. И това ли не си разбрал?

 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  До коментар [#73] от "habitat":

  Браво, изплака си болката и разбрахме, от какво те е било срам. Дай сега да видим , от какво си горд.От новото ОФ-Галева,Дончева и Бабикяните, от Славчо, дългия Тошко и сценаристите, от Курнела Бойкикев и Карадайъ, от тези светли личности ли се възторгваш ?

 76. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  Питам ДНЕВНИК, защо като харесам някой коментар, минусите също се увеличават с 2-3 наведнъж 😁😅😂🤣 ?Май и вие сте от най - "честните и обективните"
  —цитат от коментар 52 на galina georgieva


  Защото тайпито блъска служебни минуси на всички неправилни коментари от десетте си акаунта.

 77. 77 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Пак нищо не каза по същество - само общи приказки като Ристьо за съдебната рИформа. :)

  Кажи сега - да има ли НОЩ или не и кой да му бъде шеф и кой да влиза в него. :)

  Ако се разберете, Баце ще ги сформира пак.

  Ама понеже не знаете какво искате, няма да се разберете. Щото може само да ревете срещу решения на другите, но когато трябва да се вземат някакви решения от вас - се криете като мишки и пак другите ви виновни. :)


 78. 78 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#69] от "tkt12652431":

  Браво, най-накрая едно смислено предложение. Сега остава да се обединят бъдещите управляващи около него. :)

 79. 79 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#73] от "habitat":

  Е ГЕРБ и Борисов си носят отговорността за правителството в момента. Ама виж останалите какво правят.

  Аааа, плана за възстановяване (парите от Европа) са само за бизнеси близки около ГЕРБ. Спрете го, това е корупция в невиждани размери.

  ОК спираме го.

  Аааа, що го спирате, това е саботаж.

  Начи ако го спреш - кофти, ако не ги спреш - пак кофти.

  Същата работа и с НОЩ. Нямаме нужда от НОЩ. Добре разформироваме го. Ааааа що го разформировахте. :)

 80. 80 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#69] от "tkt12652431":

  ДЕН може да дойде от Държавна Епидемична Наука.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#71] от "Храбър":

  А предложението всъщност е твое. Жестоко!

 83. 83 Профил на reformatorr
  reformatorr
  Рейтинг: 271 Неутрално

  До коментар [#13] от "realguru":

  И от къде разбра че немогат? Те още не са започнали. Друг е въпросът че е по-добре да немогат (ще се научат), от колкото да могат да крадат и експлоатират собственият си народ.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на tkt12652431
  tkt12652431
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#69] от "tkt12652431":Чорбанов и Мангъра са по-зле и от ДоФтура на нЕуките от Банкя!
  —цитат от коментар 81 на lsh08671566


  знаем знаем, професоре

  викам да сравним Мангъров със симидчиев по професионален опит и брой излекувани.

  Айде няма нужда от биг фарма лобист-затваряч.

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7613 Неутрално

  До коментар [#48] от "Дария Колев":

  Вие, герберите , сте изляти по калъпа на вожда ви.

 87. 87 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":Пак нищо не каза по същество - само общи приказки като Ристьо за съдебната рИформа. :)Кажи сега - да има ли НОЩ или не и кой да му бъде шеф и кой да влиза в него. :)Ако се разберете, Баце ще ги сформира пак. Ама понеже не знаете какво искате, няма да се разберете. Щото може само да ревете срещу решения на другите, но когато трябва да се вземат някакви решения от вас - се криете като мишки и пак другите ви виновни. :)
  —цитат от коментар 77 на realguru


  Нищо не разбрах, кой да се разбира - аз и ти ли? И като се разберем да е Симидчиев, какво, ти ли ще го назначиш?
  В момента депутатите в парламента могат да си говорят и "решават" колкото си искат, но нито могат да сформират щаб наново, нито да му назначат членове. Това го може само правителството и по-точно премиерът. Кой е той и къде е?

 88. 88 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#80] от "k_":

  Грубо ще прозвучи, но...
  ДЕН - Да Евтанизираме Населението

 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  Вакханалията е пълна. Вчера се закрива щаба, днес пак се възстановява!
  —цитат от коментар 63 на nij50393132


  Вчера не искахте щаба, днес го искате.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#84] от "lsh08671566":

  "И защо не подаде оствка и ваксинационния щаб, малоумник? Нали и той е със същият статут?"

  Ами да - понеже Тиквата бил в оставка, да разтурим и пожарната, и гранични войски...

  Обикновено не споря с гербери, защото е все едно да се надлайвам с куче, но изпитвам известно злорадство, когато ги накарам да се самоизобличат в цялото си невежество.

  Така и никой не ми отговори какъв в момента е статутът на Бойко - премиер ли е, или редови гражданин?

  Явно, понеже е неделя, и Севдето не им вдига...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на lsh08671566
  lsh08671566
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#85] от "tkt12652431":

  Айде сравнявай!

  ЧАКАМ!

  Ако искаш може да сравним и ветеринара Бай Станчо колко излекувани "пациенти" има и колко има Магъра, хаха

  Нужда има само да плуваш надолу по течението Зелений!

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  До коментар [#59] от "Дария Колев":

  Оставете на страна венцехваленията.
  Колкото и да се пънете, няма да му вдигнете авторитета, защото всички знаят колко е прост и некултурен.
  В милиционерското училище умни хора не влизат.
  Прости и амбициозни до болка - да.
  Но това не е достатъ1но за да имаш качествата за държавен глава.
  През цялото време ме е било срам, че имаме такът тъпигьоз за лице пред света.
  Заради неговите просташки изцепки, заради неспособността му да каже и бъкел на чужд език, заради мързела му да не научи поне малко английски (предлагам го само защото е най-разпространен), заради клоунските му изпълнения по време на най-сериозни международни срещи и други събития (а той се държи като клоун, само защото си няма хал надер как трябва да се държи един премиер), съм се срамувал да кажа, че съм българин.
  За сведение така съм се срамувал по времето когато Т. Живков беше на посещение в ГФР. По едно време си мислех, че те се държат така официално само за да подчертаят простотията на нашенския селяк. За германците обаче това си беше в реда на нещата. Просто нашенският се отличаваше толкова грозно. Като леке върху чиста покривка.
  Откровено!
  Чудя се на герберята дали и те са толкова прости или подкрепят този банкянски селянин поради интереси и пресметливост.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#40] от "bxr35608444":
  +++

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  До коментар [#71] от "Храбър":А предложението всъщност е твое. Жестоко!
  —цитат от коментар 82 на Alarmstufe Rot


  Глупости!
  Не претендирам за авторството.
  Просто разбирам от далеч похватите и селския манталитет на Борисов.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  До коментар [#82] от "Alarmstufe Rot":

  Човекът стана известен от преди два дена, когато той самият заяви, че няма намерение да става държавен глава.
  Като изпечен селски хитрец Борисов се хвърли веднага на куката.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#54] от "naturiST":

  Ами, явно е по - умен от всички тия дето гласуваха за оставка на правителството. Умно - красивите, явно и с това не са запознати, или в желанието си за мъст, започнаха да не се съобразяват дори и с конституцията. ОСТАВКА НА СТАРОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО,СЕ ГЛАСУВА,ЧАК КОГТО СЕ ОДОБРИ НОВО ТАКОВА!!!
  А това, че всички я гласуваха тая оставка,е техен проблем,не на ГЕРБ или на Бойко Борисов. С това гласуване,те вече го освободиха от поста на премиер!!! Така че,това че в момента той продължава да се занимава с дейности свързани с държавата,е по негово желание,а не защото е длъжен!!!
  Незнам дали е по - умен или не,но виждам как само им задава тема,и те започват леееекичко да се пускат по пързалката и да се излагат. Да показват колко са некомпетентни,или толкова злобни и отмъстителни,че в злобата си, дори не ги интересува какво правят,и как изглежда то отстрани. Уж гласуват оставката му, пък после излизат и казват да си върши задълженията. Това е, като да уволниш работника си,и на другия ден след като вече не е на работа,да го питаш защо не работи и защо се е постнал като безработен 😂😂😂.
  Усещаш ли,как в злобата си,те сами започват да си противоречат,и то по такъв аматьорски начин.
  Знаете ли,аз не гласувах на последните избори, както и много мои познати, защото лежахме на това ухо,че така или иначе ГЕРБ ще спечели,и те спечелиха, погледнете картата на България, цялата е синя!!! За съхранение обаче,нямат достатъчно гласове,за да могат да управляват. На следващите избори обаче, бъдете сигурни, че всички такива като мене, ще излязат и ще гласуват,и тогава резултатите ще са съвсем други. Ще гласувам, защото ме плаши дори и само мисълта,че може да ни управляват хора, които искат да чупят крака и ръце за една неволна грешка,че псуват като каруцари журналистите. Тия същите хора, ще се отнасят така и с народа си, помнете ми думата. Всичката тая злоба и омраза, ще се излее върху хората!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK