На куц крак Борисов представи вариант за кабинет, който не очаква да бъде одобрен (обновена)

На куц крак Борисов представи вариант за кабинет, който не очаква да бъде одобрен (обновена)

© Скрийншот отПравителство с премиер Даниел Митов, в което освен него има още седем нови министри, ще представи ГЕРБ за гласуване в парламента. Това стана ясно от включване на живо на лидера на партията и премиер в оставка Бойко Борисов във "Фейсбук".


Ден след като мина през операция на дясното коляно, той събра в заседателна зала в болницата, в която е настанен, почти всички бъдещи министри и лидера на парламентарната група Десислава Атанасова. Борисов се появи с шина на крака, подкрепяше се с патерица и беше по къси гащета и джапанки.


Освен Даниел Митов нови лица в правителството са лидерът на коалиционния партньор СДС Румен Христов (вицепремиер и министър на отбраната), Жечо Станков (министър на икономиката), Делян Добрев (министър на енергетиката), музикантът Калин Вельов (министър на културата), писателят Любен Дилов (министър на туризма), Ивелина Василева (министър на екологията), Александър Иванов (министър на регионалното развитие).

Номинираният за министър на културата Калин Вельов.

© Скрийншот от

Номинираният за министър на културата Калин Вельов.


Постовете си запазват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, както и министрите на финансите (Кирил Ананиев), на здравеопазването (Костадин Ангелов), на вътрешните работи (Христо Терзийски), на социалните дейности (Деница Сачева), на правосъдието (Десислава Ахладова),на земеделието (Десислава Танева), на транспорта (Росен Желязков), на образованието (Красимир Вълчев) и на спорта (Красен Кралев).
Борисов уточни, че никой от министрите в третия негов кабинет не е работил слабо, като дори бил предложил на Красимир Каракачанов да остане министър на отбраната и вицепремиер, но той не приел. Представянето на имената Борисов редуваше с коментари за политическата ситуация и очакванията му за сценариите за следващите няколко дни.

Номинираните за премиер Даниел Митов и министър на регионалното развитие Александър Иванов.

© Скрийншот от

Номинираните за премиер Даниел Митов и министър на регионалното развитие Александър Иванов.


За предложения за премиер Даниел Митов Борисов каза, че като външен министър в предишния му кабинет е бил най-близо до премиера, освен това бил с доказана евроатлантическа ориентация. Лидерът на ГЕРБ за пореден път каза, че не е той начело и на новия проектокабинет, за да не дразни политическите опоненти.


Номинирането на Калин Вельов за министър на културата лидерът на ГЕРБ обясни с това, че е музикант, а след като едно от най-популярните лица в страната е музикант (Слави Трифонов), било нужно партията да даде отпор и по тази линия. Евентуалният културен министър беше посъветван да показва по-често плочките на корема си, за да видят другите партии, какви хора има в ГЕРБ. Борисов похвали и стила на обличане на Вельов, който беше с костюм и висящи тиранти от панталона.


Избора на Любен Дилов-син за министър на туризма Борисов обясни с това, че туризмът е преди всичко пропаганда, Дилов е сред най-добрите писатели, които познава. Борисов не скри, че често си говори с Любен Дилов по интелектуални теми. "Той ми вика, ако другите знаят колко си умен и колко неща знаеш! Те не са в час просто. Аз му викам: "нека ме подценяват, по-добре ми е". Те и за "Винету" говорят, но то не е една книга, два тома са (всъщност томовете са три, б.а.), те това също не знаят", отбеляза лидерът на ГЕРБ. Борисов хареса и стила на обличане на Любен Дилов, дошъл на срещата с блуза, сако, дънки, шалче и червени маратонки.

Предложеният за министър на културата Любен Дилов-син.

© Скрийншот от

Предложеният за министър на културата Любен Дилов-син.


За министъра на икономиката Жечо Станчев беше посочено, че знае четири езика, а министърът на регионалното развитие беше представен като млад кадър. Връщането на Делян Добрев в министерство на енергетиката Борисов обясни с това, че е "убил всички в Хасково на изборите" и хората са го реабилитирали. Между 21 март 2012 и 13 март 2013 г. той оглавява меганимистерството на икономиката, енергетиката и туризма, което по-късно е разделено на три отделни министерства.


През 2014 година Добрев е избран е за депутат в 43-тото Народно събрание, в което става и председател на парламентарната комисия по енергетика. През 2017 г. Добрев подава оставка от всички заемани от него постове след разразил се скандал, придобил популярност с името "кумгейт". Той беше обвинен от евродепутата Елена Йончева, че е уредил свои роднини в управлението на Хасково, където е бил областен координатор на ГЕРБ. През януари бившият депутат и министър осъди Йончева на първа инстанция за клевета.

Предложеният за вицепремиер и министър на отбраната Румен Христов. До него е сегашният и предложен за нов финансов министър Кирил Ананиев.

© Скрийншот от

Предложеният за вицепремиер и министър на отбраната Румен Христов. До него е сегашният и предложен за нов финансов министър Кирил Ананиев.


Връщането на Ивелина Василева като министър на екологията, след като заемаше този пост и в неговото второ правителство, Борисов обясни с нейната експертиза, която и зелените не могат да оспорят.


Търсете консултации с всички


На Даниел Митов и всички присъстващи лидерът на ГЕРБ поръча още от днес да започнат консултации за подкрепа с всички партии. В отговор номинираният за премиер декларира, че ще се търси преодоляване на различията и ще се търси съгласие. "Ще опитаме да съставим кабинет. Дължим го на избирателите си. Имаме нужда от стабилно правителство, което да влезе бързо и разпознаваемо във всеки разговор със съюзници и партньори от чужбина. В правителството има нови хора и утвърдени министри, то предлага сплав от опит и обновление. Познати хора сме и бързо можем да влезе във всеки дебат", каза Митов.


Борисов обаче не скри, че не очаква подкрепа за предложения кабинет, но уточни, че консултации са нужна. Така след време и ГЕРБ можели да отговорят със същото високомерие на искането на подкрепа от формациите, с които сега преговаря. Борисов обяви, че в четвъртък или най-късно в петък първата политическа сила след изборите ще обяви дали има шанс да направи правителство.


Борисов очаква служебен кабинет и провокации срещу ГЕРБ


Борисов смята, че единственият вариант за подкрепа на кабинет на ГЕРБ би бил в рамките на "хитър и коварен план" да се избере едно зависимо правителство на малцинството, което да бъде разигравано и с което партиите в парламента да се гаврят четири години. За него обаче този сценарий е малко вероятен, заради тщеславието на лидерите на останалите партии.


Борисов не очаква да се състави правителство и с втория мандат, въпреки че опозиционните партии в парламента имат огромно мнозинство и биха могли да направят стабилен кабинет, който да изпълни всичко обещано. "Говориха, че ще вдигнат доходите повече от ГЕРБ. Искам да им видя разходните и приходните дневници", посочи премиерът в оставка. Той смята, че най-вероятният сценарий е да се отиде към служебно правителство и нови избори, като до провеждането им останалите партии правят провокации срещу ГЕРБ.

Борисов си отива към стаята в болницата след края на срещата.

© Скрийншот от

Борисов си отива към стаята в болницата след края на срещата.


Борисов подчерта, че сега се е оттеглил от всички постове, освен този на лидер на ГЕРБ, но големият страх на политическите му опоненти бил, че ще се върне. "Страх ги е, че ще се върна един ден. Ще спра да куцам, ще се мобилизирам и ще се върна, като какъв, няма никакво значение", каза той. В хода на разговора отбеляза, че в момента може и да куца, но важното е, че с главата е наред.


Двамата най-силни в политиката куцат


Номинираният за министър на туризма Любен Дилов-син също изрази мнение, че кабинет в този парламент трудно ще се състави. Като аргумент шеговито добави, че двамата най-силни в политиката - Слави Трифонов и Бойко Борисов куцат. В отговор премиерът в оставка добави, че той куца с десния крак, Трифонов с левия и биха могли да се подкрепят. "Но не сега, сега те да изпълнят волята на народа", допълни Борисов.


Всички истерични жени са в парламента


Борисов на няколко пъти атакува остро политическите си опоненти, които нарече истерични, злобни и деструктивни хора. "Казват, че ме е страх от парламента. Още на Станишев му казах - спри ги тия Мая и Корнелия, излез ти. Капон, Дончева... Истерични жени, злобни жени. Те всички се събраха там. Има и един-двама мъже истерични там, те не допринасят нищо там", обяви Борисов.


Той се възмути и от това, че за председател на парламента е избран човек не от първата политическа сила. "Те ако имаха малко морал, ако се бяха събличали да играят физическо, щяха да сложат председател на парламента човек от първата политическа сила, това е безспорно", заяви лидерът на ГЕРБ.Пета операция на коляното


За всички, които се вълнуват, Борисов каза, че това му е пета операция на коляното, като три интервенции има на лявото и две на дясното. "Претръпнал съм, знам че колкото по-бързо се оперира толкова по-добре", каза той и добави, че очаква да бъде изписан утре.


След срещата с актива на ГЕРБ Борисов мина и през една от стаите в болницата, в която е настанен. Там разговаря с три възрастни жени за техните болежки.


"На мен ми викаха: Не ходи да риташ топка, ама аз, акъл не расте", каза той пред тях. "Аз станах ортопед бе човек, сам като ги слушам докторите, какво си говорят и ги разбирам", допълни Борисов.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 0 Весело

  Бил по шорти и джапанки, е с фрак ли да е в болницата?

 2. 2 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1101 Весело
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Любопитно

  Оставете го това правителство да не се състои и гледайте как управлява Слави, дето се оказа с Ковид, въпреки че такова нещо няма, и Нинова Техноимпексова, и цялата протестърска глутница, дето не знае какво иска?

  [email protected]
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  " Ден след като мина през операция на дясното коляно, той събра в заседателна зала в болницата, в която е настанен, почти всички бъдещи министри и лидерът на парламентарната група Десислава Атанасова. Борисов се появи с шина на крака, подкрепяше се с патерица и беше по къси гащета и джапанки."

  Играта вече не върви ! Всъщност, game over е факт не от скоро, просто сега някои хора май започват да го осъзнават ( дали ?).........

 5. 5 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  А защо предложенията за премиер не си представи сам кабинета? Особено след като Борисов е в болница? И каква роля играе Митов тогава - кукла на конци като Орешарски? На него поне му позволиха сам да си представи министрите.

  Не ме търсете преди обяд
 6. 6 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Някои от предложените (плюс предлагащият) щяха да бъдат клиенти на прокуратурата при независим главен прокурор, други са откровени популисти с голяма уста и никаквао себеуважение, а трети ги бетонират да продължат схемите за крадене като Танева и Желязков.

 7. 7 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Всичките новобранки къртят с интелект(като предходните), но не мога да не отбележа Калин Вельов. Той може би изпъква най-ярко като титан на мисълта с изявлението че по площадите скандирали думи с буквата "П" в тях, което било не знам какво си.....

  Боже опази ни още малко от тези!

 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Как се изплю в лицето нагербиджа. Даже няма една калинка достойна да е сламен човек-премиер, че се налага да ползва някаква политическа проститутка.

 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Менискус -председателя тегли еди дъълъг монолог.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Много страшна тази Мая Манолова, а?

 11. 11 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Някой да обясни на премиера от коя страна да си носи патерицата за по-правдоподобно.

 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Весело

  Услуга за услуга - Бойко те вкарва в парламента, а ти трябва да платиш с името си.

 13. 13 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3621 Неутрално

  Това "правителство" е по-скоро "отбиване на номер".....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 14. 14 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 442 Весело
 15. 15 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Бил по шорти и джапанки, е с фрак ли да е в болницата?
  —цитат от коментар 1 на СМЕТ В СЯНКА


  Ама за задържане ли е в болница?

  SHADOWS of SOFIA
 16. 16 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3621 Любопитно

  До коментар [#3] от "karabastun":

  Та Борисов точно това прави.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 17. 17 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Ясно е като бял ден, че това правителство няма да бъде прието, защото всички са срещу „банкянския диктатор Тиквоций“ и от все сърце искат да „изчегъртат“ него и ГЕРБ. Обаче ще има втори мандат за така добре представилата се партия ИТН (Их Там Нет). ГЕРБ, както обещаха, ще дадат необходимите депутати да гласуват за правителство на учиндолския философ. Тогава стратегът Слафчу, ще-не ще и със скърцане на зъби ще трябва да започне да управлява или да подаде оставка на току-що гласувано правителство. Ситуацията му е такава, че губи и в двата случая – и ако направи правителство, и ако подаде оставка. Хората ще видят болезнено ясно за какво иде реч и на следващите избори Слафчу и неговите сподвижници – сценаристите, ще вдигат шум до Бога, ама няма да има кой да ги чуе!

  Що се отнася до евентуалните коалиционни партньори, те ще извият на умряло ако се стигне до подаване на оставка, щото, нали, таман влезли в парламента, ще трябва да го напуснат, а никой не им дава гаранция, че пак ще влязат. Затуй натискът да се направи правителство ще е чудовищен, а от това ще се възползват системните партии като Бье-Си-Пье-то и Де-Пе-Се-то, които с радост и удоволствие ще извиват ръчичките на Слафчу за министерски кресла, за всяко назначение, за всеки проектозакон или решение на Народното събрание. На вас оставям тежката задача да се сетите кой ще понесе отговорността, кой ще опере пешкира и кой ще обере всички негативи от подобно „управление“! На печелившите – честито! Даже два пъти честито!

 18. 18 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Бай Стави ще ти оправи менискуса с 200

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Весело

  Ахлабава на правосъдието и Вельов на културата . Някаква подигравка ли е това ? Мин съвет не се ли прави от мин. председателя , т.е. това не е Джитко Бибитков

 20. 20 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  До коментар [#15] от "К2":

  Боко пак попари девичите копнежи на отечественофронтовци, да го зърнат от близо в Парламента.Остави ги започнати и недовършени.

 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Весело

  До коментар [#16] от "Willy Messerschmitt":

  Че кога не е уйдисвал на мераците на тоя и оня ? :)

  [email protected]
 22. 22 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Много силно, автентично дясно ориентиран кабинет! Това е силата на еднопартийните кабинети, а не безпринципните коалиционни формирования, които опорочават управлението и рушат доверието!

  За съжаление на България не са познати принципите на най-старата демокрация в света- гръцката, където ГЕРБ-СДС щяха да получат бонус 50 места в парламента и с пълно мнозинство щяха да провеждат своята програма. А дотогава руски превратаджии ще спретват ОФ-та....

 23. 23 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  До коментар [#19] от "hodounski":

  Вас от ОФ-то, защо толкова ви вълнува, кой правил проекто кабинета на ГЕРБ? Не трябва ли да се грижите, кой и как ще прави вашия ?

 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Ахлабава на правосъдието и Вельов на културата . Някаква подигравка ли е това ? Мин съвет не се ли прави от мин. председателя , т.е. това не е Джитко Бибитков
  —цитат от коментар 19 на hodounski


  Аз ако съм на партиите в парламента ще гласувам за това правителство което ще е на малцинството. Докато си прокарат необходимите закони и след това ще ги ритна. Е така без да ги обиждам , че са тънко обидчиви,

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#15] от "К2":Боко пак попари девичите копнежи на отечественофронтовци, да го зърнат от близо в Парламента.Остави ги започнати и недовършени.
  —цитат от коментар 20 на uvtest


  Е нема лошо. Нека се крие. Това ще е гордост за БУДАлите какъв скришен БУДА си имат.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  До коментар [#25] от "К2":

  Да се крие ли?!? Не го ли видя преди половин час къде е ? Не си сляп, надявам се. Що се отнася до това, че не иска да откликне на ученическите трепети на новото ОФ, ми негово право си е.

 27. 27 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 393 Весело

  А дотогава руски превратаджии ще спретват ОФ-та

  До коментар [#22] от "Корабов":

  А руския превратаджия Барисич ще спретва руски газови патоци и самовари за милиарди

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 28. 28 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Ясно е като бял ден, че това правителство няма да бъде прието, защото всички са срещу „банкянския диктатор Тиквоций“ и от все сърце искат да „изчегъртат“ него и ГЕРБ. Обаче ще има втори мандат за така добре представилата се партия ИТН (Их Там Нет). ГЕРБ, както обещаха, ще дадат необходимите депутати да гласуват за правителство на учиндолския философ. Тогава стратегът Слафчу, ще-не ще и със скърцане на зъби ще трябва да започне да управлява или да подаде оставка на току-що гласувано правителство. Ситуацията му е такава, че губи и в двата случая – и ако направи правителство, и ако подаде оставка. Хората ще видят болезнено ясно за какво иде реч и на следващите избори Слафчу и неговите сподвижници – сценаристите, ще вдигат шум до Бога, ама няма да има кой да ги чуе!Що се отнася до евентуалните коалиционни партньори, те ще извият на умряло ако се стигне до подаване на оставка, щото, нали, таман влезли в парламента, ще трябва да го напуснат, а никой не им дава гаранция, че пак ще влязат. Затуй натискът да се направи правителство ще е чудовищен, а от това ще се възползват системните партии като Бье-Си-Пье-то и Де-Пе-Се-то, които с радост и удоволствие ще извиват ръчичките на Слафчу за министерски кресла, за всяко назначение, за всеки проектозакон или решение на Народното събрание. На вас оставям тежката задача да се сетите кой ще понесе отговорността, кой ще опере пешкира и кой ще обере всички негативи от подобно „управление“! На печелившите – честито! Даже два пъти честито!
  —цитат от коментар 17 на Santos


  Този път си удивително недалновиден. Представяш бъдещето такова, каквото ви се иска, но ще преживеете още едно огромно разочарование. И не ми е ясно защо умни като тебе хора се хвърляте на амбразурата, защитавайки този формен простак и патологичен лъжец, ей това не ми е ясно. Или имаш някаква лична изгода??

 29. 29 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Тази травма е стара.Просто сега намери удобен начин да се скрие от парламента.Този шмекер няма спирка и номерата му са безкрай!

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  До коментар [#23] от "uvtest":

  Не ме интересува вашето правителство . Просто отбелязвам как е по Конституция , ама вие не я четете и спазвате

 31. 31 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  [quote#28:"derek101"][/quote]

  Би ли ме опровергал аргументирано? Чакам с нетърпение!

 32. 32 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  „Борисов предложи "Ку-Ку" кабинет
  Работилите със Слави Трифонов
  Любен Дилов-син и Калин Вельов са сред номинираните за министри"
  segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-predlozhi-ku-ku-kabinet

 33. 33 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4595 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  В президентството?

  Ритуал.
  Следва и спазва ;)

  "На куц крак Борисов представи вариант за кабинет,
  който не очаква да бъде одобрен"

 34. 34 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 945 Весело

  ПДП пак се размина с министерски пост!

 35. 35 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#5] от "tulup":

  Това е ГЕРБ в момента. Всеки дошъл от някое кръстовище става министър или сяда на първия ред в парламента.

 36. 36 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 334 Весело

  [quote#28:"derek101"]
  —цитат от коментар 31 на Santos
  Би ли ме опровергал аргументирано? Чакам с нетърпение![/quote]

  Какво искаш - да се опровергава мнението ти, което е всъщност прогноза, т.е. някой да опровергава бъдещата прогноза за времето?!?!?! Не, дай да коментираме настоящето - ако искаш предложения кабинет 1 към 1, както е:
  - менискус-председател фурнаджийска лопата - за 10 години е сменил 3 политически партии, повече отколкото хората жени сменят за цял живот, бре :) Категорично е "сламен човек", защото само подобен човек може да се подложи на унижението да е министър-председател на партия, по чието нареждане бе започнато наказателно дело срещу него :)
  - министър на културата - Калин Перкусията - страхотен перкусионист, полтик и мениджър - една голяма нула! :):):)
  - министър на туризма - Любен Дилов-предимно червен - изключително интелигентен човек, който обича туризма, но си го представя като себе си турист по незнайни дестинации, отколкото като организиращ туризма у нас /да не цитирам колко хвърковати мисли анти-туризъм е написал по стени и паланки!/ :):)
  - министър на правосъдието - Десислава Ахмладова - верен човек на Шиши, "отлично попадение", жената, за която изменят алинеите в закона за съдебната власт, за да стане шеф на РС Перник на 29 години, не защото е кадърна в областта на правото, а защото е кадърна в Кама Сутра :) Оценка след смяната на Барни Ръбъл - твърда двойка!!!
  - министър на енергетиката - Делян "Голямото семейство" Добрев - о.с.р.а. се вече веднъж като такъв министър, и сега пак - твърда двойка като качества :):)
  - министър на спорта - Красен Крадлев - при него спорта стигна дъното, сега трябва и да копаем още по-надолу ли? Твърда двойка два мандата, но явно не е достатъчно ...:):)
  - социален министър - Деница Сачева "Катарзиса" - след тоталния провал на социалните мерки по време на пандемията, отново министерско предложение?!?!?! Барба Ганьос прави ли връзка с главния мозък или се предлагат само малкоумни послушковци?!?! :)
  - министрите на финансите и на здравеопазването - същите лица, заради които в момента сме на последно място по ваксинация в Европа и на първо по смъртност ?!?!?! Това награда за тях ли е или чисто и просто геноцид срещу собствения ти народ? :):)
  - министрите на вътрешните и външните работи могат да се коментират само ако последните си пият навреме успокоителните, че иначе стават много зли и глупави ... :):)
  Останалите кухи предложения нямам сили да ги обсъждам - имам положително мнение само за министъра на образованието и все още към министъра на несбъдващото се електронно правителство, но всичко останало е от квотата на Шиши и/или яко о.с.р.а.л.и. се министри от предходните жалки кабинети на Барба Ганьос, а новите лица като Калин Перкусията са смехотворно жалки ... :):):)

  Това е мнение, а твоето е прогноза :):) В която ВЕРОЯТНО има немалка доза истина, но обори аргументирано мнението за предложения кабинет ...

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Този МС Борисов ли го избра или Даниел Митов. Щото нали той ще е премиер, би трябвало сам да си избере екипа.

 38. 38 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  До коментар [#36] от "Chicho_Gosho":

  @Chicho_Gosho, това е лично твое мнение за тези министри от проекто-кабинета, а моето е наистина прогноза! Времето и електоратът ще покажат кой е прав! Или пак ще има от онези опорки, че народът „не ни заслужава, защото е прост“? М? Нали не бързаш за никъде? Ще можеш да почакаш дали пък случайно няма да изляза прав, нали?

 39. 39 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 627 Весело

  "Избора на Любен Дилов-син за министър на туризма Борисов обясни с това, че туризмът е преди всичко пропаганда, Дилов е сред най-добрите писатели, които познава. Борисов не скри, че често си говори с Любен Дилов по интелектуални теми. "Той ми вика, ако другите знаят колко си умен и колко неща знаеш! Те не са в час просто. Аз му викам: "нека ме подценяват, по-добре ми е"."

  🤣🤣🤣🤣🤣
  САбогом, калинки!Сбогом, подлизурковци!

 40. 40 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#36] от "Chicho_Gosho":@Chicho_Gosho, това е лично твое мнение за тези министри от проекто-кабинета, а моето е наистина прогноза! Времето и електоратът ще покажат кой е прав! Или пак ще има от онези опорки, че народът „не ни заслужава, защото е прост“? М? Нали не бързаш за никъде? Ще можеш да почакаш дали пък случайно няма да изляза прав, нали?
  —цитат от коментар 38 на Santos


  Аз съм убеден, че ще си прав за някой от нещата, тъй като и аз смятам така :):):) И не бързам за никъде ... засега ... Кандидатствал съм за едно място в една бяла държава, но няма да е скоро отговора :):):) А че електоратът е прост - това е факт, не е злобна констатация, но аз оценявам това, защото само така могат да изпъкнат по-умните от него /не казвам красив, защото съм далеч от образа на Брад Пит примерно :):):)/. И да, лично мнение е за лицата от кабинета, познавам само 2 от тях реално, 3-то отчасти и само за него мнението ми е положително, първите 2 са тотална щета ...
  Моето мнение е, че трябва да се състави правителство, смесен тип ИТН, ДБ и ивенчуъли МаяМА и Ко. /с негласната подкрепа на ДПС - както негласно подкрепяха гербиджа 4 години - и ивенчуъли БСП, ако кухата Курнелка даде :)/, да се нормализира ваксинационния процес, да се сменят всички шефове на държавни ведомства, агенции и комисии, да се разпусне ВСС и да се започне реформа в съдебната система /личното ми мнение е, че ужасно некадърната ни и още по-некомпетентна прокуратура трябва да стане част от изпълнителната власт и съм твърдо за премахването на Специализирания съд и прокуратура - там прехвърлиха най-некадърните от некадърните, но за сметка на това алчни и послушни прокурори и съдии!/ и в избирателния кодекс, да се вземат мерки за частично съживяване и подпомагане на бизнеса и .... наесен с песен на нови избори ... :):):):)

 41. 41 Профил на xzg29523611
  xzg29523611
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "К2":

  В подобна ситуация на срещи с колеги и партньори си слагах панталон върху шината. Не е бог знае колко трудно, понякога присъстващите дори не разбираха, че съм с шина.

 42. 42 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Да видим, до къде ще стигнат с филма 😁 Добре поне, че е накрая.

 43. 43 Профил на orchis
  orchis
  Рейтинг: 404 Неутрално

  "Те и за "Винету" говорят, но то не е една книга, два тома са, те това също не знаят"

  Май само аз съм чел трилогията "Винету"

 44. 44 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Аз не виждам причина останалите 5 формации да не подкрепят този "блестящ" кабинет. Особено след като бюджета е на дефицит. Ще ми е интересно с кой ще се обяснява Баце,че не може да си върже бюджета по средата на годината, след като е имал "най-успешния мандат" и никой не знае повече от него.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 45. 45 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  "Те и за "Винету" говорят, но то не е една книга, два тома са, те това също не знаят"Май само аз съм чел трилогията "Винету"
  —цитат от коментар 43 на orchis


  Освен това Винету се появява и в много други романи на Карл Май.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 46. 46 Профил на biz58591165
  biz58591165
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":

  Най-после си имат истински тъпанар!

 47. 47 Профил на biz58591165
  biz58591165
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#22] от "Корабов":

  Автентично десният кабинет, който тръгва да прави държавни бензиностанции!
  Ти да видиш!

 48. 48 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 682 Неутрално

  В пълно недоумение съм какво означава фразата "ако се бяха събличали да играят физическо". Може би Любен Дилов ще обясни

 49. 49 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Този е по-прост и от бай Тодар, ако не беше тъжно, щешеда е смешно.

 50. 50 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Добре бе хора...Аз ли нещо не разбирам...Ам тоя Борисофф продължава да се гъбарка с всички ни и да си мисли, че нещата могат да му се разминат...Скоро такова унижение никой не ни е предлагал, просто се замислете...

 51. 51 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Менискус -председателя тегли еди дъълъг монолог.
  —цитат от коментар 9 на К2


  Хахах...Менискус-председателя! Топ!

  I shave with Occam's razor
 52. 52 Профил на Muho Buho
  Muho Buho
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Този е по-прост и от бай Тодар, ако не беше тъжно, щешеда е смешно.
  —цитат от коментар 49 на olimpipanov


  Ако прочетеш мемоарите на Тодор Живков ще разбереш, че далеч не е бил прост. Това е един театър и бойко доста добре го имитира.

 53. 53 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Този на последната снимка не трябва ли да се подпира на патерицата по малко по-различен начин?

 54. 54 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2686 Весело

  Някой да обясни на премиера от коя страна да си носи патерицата за по-правдоподобно.
  —цитат от коментар 11 на danubian.whale


  При него центърът на тежестта е винаги от левашката страна. Обяснения не помагат. Най-много да скъсат още някой друг менискус... в устната кухина. И "преводният език" ще стане непреводим.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK