На живо

След изборите: Промените в Изборния кодекс минаха на първо четене

След изборите: Промените в Изборния кодекс минаха на първо четене

© Юлия ЛазароваДневник" следи ситуацията в реално време.
Депутати от различни парламентарни групи опровергаха публикациите в сайтове от вчера и последвалото днес твърдение на премиера в оставка Бойко Борисов, че са си вдигнали заплатите и ще получават 10 хил. лв. месечно. Интерпретациите последваха след поправка в парламентарния правилник от вчера, в която се въвежда таван от 25 % за допълнително възнаграждение при изпълняване на приоритетни задачи. Досега такъв таван не е имало.


По-рано днес министър-председателя в оставка Бойко Борисов при видео включване във фейсбук каза: "Видях как първите решения бяха да си вдигнат заплатите до 10 хил. лева". Тази реплика предизвика бурни реакции в кулоарите на парламента. Народните представители отхвърлиха твърдението като неистина.

Мая Манолова предлага намаляване на депутатските заплати

Председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова внася проект на решение за намаляване на заплатите на народните представители от три средни работни заплати на една средна работна заплата.
След изборите: Промените в Изборния кодекс минаха на първо четене

© Юлия Лазарова


В момента три средни работни заплати са близо 7000 лв., стана ясно от думите на Манолова, като тя допълни, че предлага заплатата да стане една средна работна заплата, тоест около 1400 лв.

Промените в Изборния кодекс минаха на първо четене

Законопроектът на "Има такъв народ" за промени в Изборния кодекс мина на първо четене в парламента. Той беше подкрепен от 210 народни представители, без "против" и с 1 "въздържал се".


От "Има такъв народ" предлагат избирателните секции извън страната да се образуват, където има дипломатическо или консулско представителство, или при наличие на не по-малко от 40 избиратели, подали заявление. Те предлагат изключение да правят изборите за Европейски парламент, като такива секции да се образуват само в държави-членки на Европейския съюз.


От партията предлагат също така да се създаде изборен район "Извън страната", както и изцяло въвеждането на машинния вот. От "Има такъв народ" предлагат още Централната избирателна комисия (ЦИК) да се състои от 15 членове и да се назначава с указ на президента след публични консултации.


Парламентът отхвърли промените в Изборния кодекс, с които се предлагаше въвеждане на мажоритарната избирателна система. "За" законопроекта на ГЕРБ - СДС гласуваха 69 народни представители, "против" - 65 и "въздържали се" - 71.


Подробности тук

Депутати от ГЕРБ-СДС обвиниха партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", че се отказва от мажоритарния избор на депутати. Цвета Караянчева обяви, че между двете четения на Изборния кодекс ГЕРБ ще внесе районирането, направено от Шоуто на Слави. Според Георг Георгиев партията на шоумена е дошла на крилете на мажоритарния вот и ще си иде на тях. Официалното обяснение на Слави Трифонов е, че за промяна на изборната система трябва да се приеме от спокоен парламент. Председателят на Народното събрание Ива Митева обясни, че следващите редовни парламентарни избори ще са по нова система.

Не внесохме предложение за гласуване на правителството на ГЕРБ-СДС в парламента, защото там се върнаха старите и порочни практики, като гласуването с чужди карти и опити да се променя правилник с неясни правила, каза днес председателят на ПГ на коалицията Десислава Атанасова. "Считаме, че няма нужда българските граждани да стават свидетели на низости от различни парламентарни групи, при гласуване на състав и структура на Министерски съвет", допълни тя. "Искаме да видим структура, състав на евентуално правителство, приоритети, политики от "Има такъв народ, преди да решим дали да подкрепим техен кабинет", каза още Атанасова.


"Другите партии водят задкулисни договорки, това за мен е проблем. Те нищо не обявяват, нищо не казват и държат цялото общество във висящо положение", беше коментарът на Даниел Митов.

Изявление на ГЕРБ след връщането на мандата

С упреци към останалите партии ГЕРБ върна мандата

Номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ - СДС Даниел Митов върна днес мандата за съставяне на правителство на президента. До тук се стигна, след като нито едно политическа сила дори не преговаря с победителите в изборите за подкрепа на тяхното правителство. "Останалите партии се държаха арогантно и безотговорно, провявиха политическа незрялост. Обещахме да не бавим мандата и го връщаме, каза Митов на президента Румен Радев.
След изборите: Промените в Изборния кодекс минаха на първо четене

© Цветелина Белутова, Капитал


В отговор държавният глава благодари на ГЕРБ-СДС за усилията. "Надявам се времето, преди да връча вторият мандат за съставяне на правителство, да се инвестира в изграждане на доверие между политическите сили. Имаме нужда от стабилно правителство, излъчено от парламента, изградено на основата на споделени принципи и приоритети", допълни Румен Радев.


Реакцията на Борисов по темата вижте тук

ГЕРБ връща мандата

Парламентарните групи на БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" станаха на крака, за да почетат с едноминутно мълчание жертвите на масово изтребление на арменци в Османската империя. Народните представители от ГЕРБ и ДПС обаче останаха седнали.
От "Изправи се! Мутри вън" поискаха и България, която говори за изтребление, да признае, че става дума за геноцид, в решение или декларация на Народното събрание, както са направили десетки държави. От "Демократична България" заявиха, че за тях изтреблението е геноцид.
ДПС обаче предупреди жертвите да не се използват за политическа употреба, а България да внимава в геополитически аспект, да пази суверенитета и да бъде добър съсед.

ГЕРБ обвини "Има такъв народ", че гласуват с чужди карти

ГЕРБ обвини "Има такъв народ", че гласуват с чужди карти. Според Тома Биков от ГЕРБ с картата на Тошко Йорданов в четвъртък е гласувал или Радостин Василев, или Виктория Василева, като имало записи за това. Василев отрече.
От другата седмица депутатите вече ще гласуват с биометричната система и това няма да е възможно.

Има такъв народ: първо да дойде мандата, после ще говорим

"Всяко нещо по реда си. Първо трябва да дойде мандата, после ще говорим." Така председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента дали от партията ще направят опит да съставят правителство. По-рано днес премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще върне мандата. Тошко Йорданов за пореден път заяви, че ще изчака връчването на мандата от президента Румен Радев, за да коментира бъдещите действия на формацията.


След изборите: Промените в Изборния кодекс минаха на първо четене

© Юлия Лазарова


"Ние работим по график – когато дойде мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще направим. Какво неясно има в това, просто не говорим напред", заяви Йорданов. И допълни: "Когато президентът прецени, че трябва да връчи мандата, тогава може да ми зададете тези въпроси, иначе е безсмислено." Йорданов не отговори на въпросите на журналисти дали ще има предсрочни избори или не.

Готови сме да свършим мръсната работа и да изчегъртаме ГЕРБ от всички нива властта, така заместник-председателят на коалиция "Изправи се! Мутри, вън! адвокат Николай Хаджигенов отговори на въпрос на журналисти в кулоарите на парламента дали е готов да стане министър. "Досега участието във властта е разглеждано като паница с леща, тоест сяда някои и започва да гребе. Сега обаче има да свършим трудната, мръсна и неприятна работа по изчегъртването на ГЕРБ от най-високите до най-ниските нива. Да, стиска ми да свърша мръсната работа", каза той.
След изборите: Промените в Изборния кодекс минаха на първо четене

© Юлия Лазарова


Хаджигенов коментира още, че е разбрал от медиите, че ГЕРБ са върнали мандата, и увери, че коалицията би подкрепила правителство на опозиционните партии. Той отново потвърди, че са водени неофициални разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България".


На въпрос от журналисти дали вървим към предсрочни избори адвокат Хаджигенов отбеляза, че предсрочните избори винаги са вариант и коалицията е готова за тях. Въпросът според него е дали някой ще успее да състави правителство. "Мнозинството, въпреки че е чудесно като брой гласове, прелива по определени политики, което е добре, но това, което наблюдаваме в последната седмица, е истинска демокрация, а не тоталитарно управление, еднолично, тоест Борисов от джипката мята есемеси и всички козируват, различно е. Демокрацията изглежда така – не ни харесва, но демокрацията е скучен, бавен и тромав процес", коментира още Хаджигенов.

Зам.-председателят на парламента и депутат от "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева изрази пред Би Ти Ви съмнение в експертизата на сценаристите на Слави Трифонов да управляват държавата. Тя уточни, че подкрепата ѝ за съставяне на кабинет на "Има такъв народ" зависи от предложения състав на правителството. "Ако е много артистичен, ще се замисля дали да го подкрепя.


Ако сценаристите се наредят в Министерския съвет, като човек от старата школа ще се замисля дали ще им е по силите тази тежест. Те без Слави Трифонов няма да тръгнат да избират кабинет, той има последната дума. Политиката е занаят и изисква подготовка и работа. Нужно е време да се навлезе в нея и да покажеш имаш ли възможности и качества", каза Дончева.


Тя добави, че евентуални нови парламентарни избори трябва да се проведат в края на тази година или в началото на следващата. Според нея трябва да се състави правителство, което да работи по промените в Изборния кодекс и те да са готови за следващия вот.

Депутатите започнаха работа по промени в Изборния кодекс

Парламентът ще обсъди шест законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс на днешното си заседание. Комисията по правни въпроси одобри само един от шестте законопроекта за промени в Изборния кодекс, внесени от партиите в новия парламент, припомня БНР.


Мнозинство събра само проекта на "Има такъв народ", чийто законопроект включва гласуване по пощата за сънародниците ни в чужбина, ако има такава възможност, изцяло машинно гласуване, включително и зад граница, но с поддържането от секциите на резерв от хартиени бюлетини, които могат да бъдат използвани при неразрешим технически проблем.


Предложенията на партията включват и създаване на изборен район извън страната, за да могат българите в чужбина да гласуват с преференция и за независим кандидат.


От "Има такъв народ" са разписали също да няма ограничения на броя секции в чужбина, видеозаснемане и видеоизлъчване от районните избирателни комисии, както и подготовка за експериментално електронно дистанционно гласуване, като първият експеримент да се проведе още на изборите за президент тази година.
Предлагат също и смяна на ЦИК, а комисията да стане малък и компактен орган, като в нея да се премахне квотата за партиите, които имат членове в Европейския парламент.


Днес обсъждането ще се повтори в пленарната зала на НС, след което започват да текат и сроковете за нови предложения за Изборния кодекс.


Депутатите ще обсъдят и промени в Закона за политическите партии - предлага се размерът на държавната субсидия за глас, който е получила съответната партия или коалиция, да бъде 1 лев, вместо сегашните 8 лева, като така се зачита волята на гражданите, изразена на референдума на 6 ноември 2016 г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (174)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  Дано премахнат всички порочни ГЕРБави практики

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Днес очакваме отново да се задейства с пълна сила Тройната Коалиция

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 33 Неутрално

  ОФ в акция! Въпреки всички забележки и препоръки на нашите партньори от ЕС и Венецианската комисия за непипане на изборни правила преди избори! Революционни времена за ОФ....

 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Разстроено

  Интересно защо никой не говори за създаването на един единствен избирателен район. Това ще премахне местните избирателни феодали, купения вот, извънредното влияние на ДПС, феодалното влияние на ГЕРБ и т.н.

 6. 6 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 481 Неутрално
 7. 7 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Днес очакваме отново да се задейства с пълна сила Тройната Коалиция
  —цитат от коментар 2 на ykv43523606


  На моменти тройна, на моменти петорна, особено когатто става въпрос за наритване на мутри.

 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Разстроено

  До коментар [#2] от "ykv43523606":

  Коалицията "Гешев" ли имаш предвид? БСП-ДПС-ГЕРБ.

 9. 9 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#4] от "Корабов":

  Че те изборите минаха. Вие не разбрахте ли. Не съм чул да има насрочени нови такива.

 10. 10 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#4] от "Корабов":

  За да имаме пак по 70+% процента в куп ромски секции за ГЕРБ?
  На места над 90%.

 11. 11 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  А бе.. деке е Слави ? 20 ден самоизолация кара, редно е великите, опресирани журналисти да се заинтересуват най накрая.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 12. 12 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 565 Весело

  Подгряване на публиката ! Всички тръпнем в очакване Слави да дойде с мотора пред Парламента, както прави на концертите си. Като му изтече срокът на карантината, де.

 13. 13 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Новината, че Демократична България предложила с 25% по-високи депутатски заплати е напълно фалшива.
  ДБ предлага ТАВАН на странични харчове - 25%. До сега са били много повече!
  Какви са пълните факти - по-долу.
  ⚠️ СПОДЕЛЕТЕ, за да противодействаме на дезинформацията!
  Ако ваш познат или близък е споделил новината за повишението на заплатите, споделете му този пост!
  Иначе, опорката се разпространява по свинските медии, от верните им читатели, както и от видни МВРО-Инфлуенцъри като Кристиян Шкварек.
  Явор Дачков я сподели, след това я изтри. Но сайтът му “Гласове” все пак си я остави.
  Същото пропагандно внушение е споменато и от Бойко, излъчено по всички телевизии.
  Споделена е, разбира се, и от “Мъжката Библия”, “Забавната Страничка”, “Истинските Новини”, “Любопитното” и т.н. - за които и преди сме ви показвали как координирано споделят публикации на бариста-икономистите около ХаризановЪ.
  Какви са фактите:
  "Народните представители могат да получават допълнителни възнаграждения при реализиране на приоритетни за страната задачи."
  Това гласи чл. 7, ал. 2 от Приложение към правилника
  Финансови правила по бюджета на Народното събрание, в сила от 02.05.2017 г. Обн. ДВ. бр.35 от 2 Май 2017г., изм. ДВ. бр.34 от 20 Април 2018г., доп. ДВ. бр. 95 от 6.11.2020 г.
  Част от правилника на 44-то НС, където мнозинство имаше коалиция "Кражба" (ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти, Воля).
  "ПРИ РЕАЛИЗИРАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАДАЧИ, ВЪЗЛОЖЕНИ С РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Народните представители могат да получават допълнителни възнаграждения В РАЗМЕР ДО 25 НА СТО ОТ ОСНОВНОТО ИМ МЕСЕЧНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ПО ЧЛ. 5."
  Това е предложението на Атанас Славов, Иван Велов и Надежда Йорданова от Демократична България за изменение на правилника на 45-тото НС.
  От предложението се вижда, че допълнителното възнаграждение (1) зависи от реализиране на задачи, възложени с решение на Народното събрание и (2) е ограничено до 1/4 от основната депутатска заплата.
  Правите ли разликата? В стария правилник се говори общо за "приоритетни задачи", ограничение в размера на допълнителното възнаграждение няма.
  На този фон много сладка е опорката как Демократична България предложила с 25% по-високи депутатски заплати. За да няма съмнение - опорката се цъка по свинските медии и разпространява както от верните им читатели, така и от немалко заблудени от тях иначе добросъвестни съвременници.
  Линк към Правилника за дейността на 44-то НС -> https://www.parliament.bg/bg/rulesoftheorganisations
  Линк към Проекта на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание -> https://www.parliament.bg/bills/45/153-63-1.pdf
  ⚠️ СПОДЕЛЕТЕ, за да противодействаме на дезинформацията!
  Ако ваш познат или близък е споделил новината за повишението на заплатите, споделете му този пост!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  " Всяко нещо по реда си. Първо трябва да дойде мандата, после ще говорим"

  По конституция президентът е длъжен да им го представи, къде ще ходи мандата иначе ! Ще отиде при тях, ама дали са готови да поемат отговорност за съставяне и излъчване на действащо правителство, пък и макар с ограничен мандат във времето ?

 16. 16 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1928 Любопитно

  Срещат се двама политолози:
  - Ти разбшрош ли, какво става в държавата?
  - А няма проблем сега ще ти обясня
  - То и аз мога да го обясня, но разбираш ли какво става?

 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4303 Любопитно

  Днес очакваме отново да се задейства с пълна сила Тройната Коалиция
  —цитат от коментар 2 на ykv43523606


  Тройната коалиция ГЕРБ + БСП + ДПС ли?

 18. 18 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Първо трябва да издигнат кандидатурата на мин.председател и след това да отидат при президента за получаване на мандат.Мандат се дава на предложения Мин.председател,а не на председател на парламентарна група.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  " ГЕРБ обвини "Има такъв народ", че гласуват с чужди карти. Според Тома Биков от ГЕРБ с картата на Тошко Йорданов в четвъртък е гласувал или Радостин Василев, или Виктория Василева, като имало записи за това. Василев отрече."

  ГЕРБ днеска обявяват, че правителство Б.Б. 4.0 edition оттича на бунището на историята, та им е простено да се възпаляват за глупости......

 20. 20 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#7] от "3biri":
  Е хайде първо съставете кабинет, ако ви стиска, пък после ритайте, щото в момента ритате във въздуха и може да си изметнете крака.

 21. 21 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#13] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  А, аз само на информация от мазето в Банкя вярвам! Депутатите си били повишили заплатите по идея на Христо Инанов и в размер, сънуван снощи от него и веднага се били метнали на мерцедесите, понеже джипката още е заета. Това е голата истината. Другото са долни спекулации!

 22. 22 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Днес очакваме отново да се задейства с пълна сила Тройната Коалиция
  —цитат от коментар 2 на ykv43523606


  Коалицията ще е ОРЕЛ, РАК, ЩУКА И ДВЕ СКУМРИИ....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 23. 23 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Циркът отново е нискокачествен - гарантирано от ГРОБ.
  ДПС + БКП = ВНЛ

 24. 24 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#4] от "Корабов":Че те изборите минаха. Вие не разбрахте ли. Не съм чул да има насрочени нови такива.
  —цитат от коментар 9 на 3biri


  Идват ПРЕДСРОЧНИ избори. Вие не разбрахте ли?

 25. 25 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 616 Неутрално

  още едни господари на мълчанието се пръкнаха

 26. 26 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3323 Неутрално

  До коментар [#18] от "gobay":

  Чл. 99. (1) Президентът след консултации спарламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.
  (2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи
  състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.

  И къде е кандидатът за министър-председател на Славчовата чета, за да може президентът да му връчи върнатия от Герб мандат?
  В карантина може би?
  Всъщност Славчо жив ли е?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 27. 27 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  [quote#24:"theduloclan"][/quote]

  Вие къде ги чакате!? На Орлов мост ли?

 28. 28 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Весело

  Електронно гласуване?! Тези шегуват ли се?
  Къде по света, освен в Естония, гласуват електронно на парламентарни избори?

 29. 29 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 83 Неутрално

  "ГЕРБ обвини "Има такъв народ", че гласуват с чужди карти"

  Продължаваме да вадим реторика от 2007-ма, след като оня ден стана ясно, че Станишев е виновен.

 30. 30 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#28] от "pamela":

  Да чуя вашите аргументи против.

 31. 31 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Подгряване на публиката ! Всички тръпнем в очакване Слави да дойде с мотора пред Парламента, както прави на концертите си. Като му изтече срокът на карантината, де.
  —цитат от коментар 12 на pavelsilistra


  Той кара 3ти срок на карантина вече! Карантиняса!

 32. 32 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Ай тая Деса е много противна.

 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 844 Неутрално

  "После ще говорим..."
  Дано да имате какво да кажете, че със смешки, скечове, ирония, сарказъм не се управлява държава!!!

 34. 34 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Ще е мал шанс, ако славито хване вируса, да кажем след месец.
  Ще е първият боледувал 2 пъти през 1 месец.

 35. 35 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 15 Гневно

  "Останалите партии се държаха арогантно и безотговорно" - що бе, с БКП и ДПС вчера заедно обслужихте Гешев с уста и на колене.
  Иначе да, ГЕРБ са не просто арогантни, те са нагли до отвращение. Дано се озоват в затвора цялата престъпна шайка, която гази закони и България 10 години!

 36. 36 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Ако требе да перефразирам оня ромей,действията на НТМотика биха изглеждали така.
  Хем искат да не направят кабинет, хем не искат да направят.
  Мдаас

 37. 37 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 528 Весело

  Мълчанието на агнетата ,пардон на шоумените, вече е оглушително! Оказва се че управлението на държава не е като да ръсиш вулгарни смешки ,просташки скечове и революционно-патриотарски песни - иска се здрава работа и отговорност пред целия народ!

 38. 38 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#28] от "pamela":

  Естония е мерна единица за работеща дигитализация.
  Вече доста години гласуват електронно и не съм чул да има някакъв проблем.

 39. 39 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 200 Неутрално

  Новината, че Демократична България предложила с 25% по-високи депутатски заплати е напълно фалшива. ДБ предлага ТАВАН на странични харчове - 25%. До сега са били много повече!Какви са пълните факти - по-долу.⚠️ СПОДЕЛЕТЕ, за да противодействаме на дезинформацията!Ако ваш познат или близък е споделил новината за повишението на заплатите, споделете му този пост!Иначе, опорката се разпространява по свинските медии, от верните им читатели, както и от видни МВРО-Инфлуенцъри като Кристиян Шкварек.Явор Дачков я сподели, след това я изтри. Но сайтът му “Гласове” все пак си я остави.Същото пропагандно внушение е споменато и от Бойко, излъчено по всички телевизии.Споделена е, разбира се, и от “Мъжката Библия”, “Забавната Страничка”, “Истинските Новини”, “Любопитното” и т.н. - за които и преди сме ви показвали как координирано споделят публикации на бариста-икономистите около ХаризановЪ. Какви са фактите:"Народните представители могат да получават допълнителни възнаграждения при реализиране на приоритетни за страната задачи." Това гласи чл. 7, ал. 2 от Приложение към правилникаФинансови правила по бюджета на Народното събрание, в сила от 02.05.2017 г. Обн. ДВ. бр.35 от 2 Май 2017г., изм. ДВ. бр.34 от 20 Април 2018г., доп. ДВ. бр. 95 от 6.11.2020 г.Част от правилника на 44-то НС, където мнозинство имаше коалиция "Кражба" (ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти, Воля). "ПРИ РЕАЛИЗИРАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАДАЧИ, ВЪЗЛОЖЕНИ С РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Народните представители могат да получават допълнителни възнаграждения В РАЗМЕР ДО 25 НА СТО ОТ ОСНОВНОТО ИМ МЕСЕЧНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ПО ЧЛ. 5."Това е предложението на Атанас Славов, Иван Велов и Надежда Йорданова от Демократична България за изменение на правилника на 45-тото НС. От предложението се вижда, че допълнителното възнаграждение (1) зависи от реализиране на задачи, възложени с решение на Народното събрание и (2) е ограничено до 1/4 от основната депутатска заплата. Правите ли разликата? В стария правилник се говори общо за "приоритетни задачи", ограничение в размера на допълнителното възнаграждение няма. На този фон много сладка е опорката как Демократична България предложила с 25% по-високи депутатски заплати. За да няма съмнение - опорката се цъка по свинските медии и разпространява както от верните им читатели, така и от немалко заблудени от тях иначе добросъвестни съвременници. Линк към Правилника за дейността на 44-то НС -> https://www.parliament.bg/bg/rulesoftheorganisations Линк към Проекта на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание -> https://www.parliament.bg/bills/45/153-63-1.pdf ⚠️ СПОДЕЛЕТЕ, за да противодействаме на дезинформацията!Ако ваш познат или близък е споделил новината за повишението на заплатите, споделете му този пост!
  —цитат от коментар 13 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  И Женерала в мерцедеса ли е дезинформация.😁😁😁

 40. 40 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Чалгарите изобщо си нямат идея къде са и какво да правят. И тези, които са гласували за тях, нямат идея защо и за какво.

 41. 41 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Борисов имаше "Достатъчно време" да спечели цял народ. Половинчати неща до никъде не водят.

 42. 42 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 228 Весело

  До коментар [#18] от "gobay":Чл. 99. (1) Президентът след консултации спарламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.(2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.И къде е кандидатът за министър-председател на Славчовата чета, за да може президентът да му връчи върнатия от Герб мандат?В карантина може би?Всъщност Славчо жив ли е?
  —цитат от коментар 26 на Петър Самсонов


  След като ИТН все още не са посочили някое лице, което да е кандидат за министър-предсегател и да приеме мандата от резидента-самальотчик, вероятно ще дойдат в понеделник СлавчУ и Тошко и ще върнат директно мандата .... Ако искат да са наистина в съответствие със закона, както прокламират .... Другият отчаян ход е уикенда да кажат предложението си за министър-председател и да се консултират с ДБ уЙкенда :):):) Трети вариант в съответствие със закона и Конституцията нЕма, т.е. ситуацията за Славчу е "няма не искам, няма недей, дай мандата и ставам злодей" :):):)

 43. 43 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Има начин Слави да направи кабинет и никой да не му извива ръцете и когато се наложи да се измъкне безболезнено. Но дали ще се досети кой е?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 44. 44 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  ИТН утре да ходят да си получат мандата. Ако не е много рано според тях, днес може да съобщят името на техния министър-председател

 45. 45 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3655 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Мандат значи отговорност.

  Благо най къде по е:
  да си кмет под всека сянка
  с график свой за все седянка,
  консумирайки права.

  Наставлявайки задачи Фейсбук
  да изпълни (с 200) значи

  "С упреци към останалите партии
  ГЕРБ върна мандата"

 46. 46 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 726 Неутрално

  От ГЕРБ така и не видяха слона в стаята: превзетите институции от шиши и доган. България е превзета държава без функционираща прокуратура, без контролни органи. Затова нито едно политическа сила от новите дори не преговаря с ГЕРБ. БСП и корнелия са държани с компромати от гешев, това се видя вчера. Правителство от партиите на проеста и след това избори 2 в 1. Това е решението 🔜

 47. 47 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Точно десита сви...та да говори за порочни практики е цинично.

 48. 48 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 795 Неутрално

  ИТН да вземат да се стегнат малко, аман от загадъчност. Време може да има, ама няколко милиона души, техни и не само техни избиратели, гласували и негласували, искат да знаят кой какво мисли да прави. Като си се засилил да ставаш политик, ще обясняваш и споделяш, какво е това "има време", "да минат ГЕРБ", "да получим мандата" - положението е ясно, миналата седмица беше същото и другата седмица пак ще е същото, процентите са им ясни, Конституицията и тя е ясна, ново двайсе няма откъде да изскочи, така че да бъдат така любезни да уведомят суверена какви са им плановете, нали са големите суверенолюбци.

 49. 49 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1010 Весело

  Изтече инфо: като вземат мандата ще има чалга-концерт!

  Евроатлантида
 50. 50 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 464 Неутрално

  А бе къде е Батко? Батко Слави?

 51. 51 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#18] от "gobay":Чл. 99. (1) Президентът след консултации спарламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.(2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.И къде е кандидатът за министър-председател на Славчовата чета, за да може президентът да му връчи върнатия от Герб мандат?В карантина може би?Всъщност Славчо жив ли е?
  —цитат от коментар 26 на Петър Самсонов


  Славчо е в Дубай.

 52. 52 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Ще има ново правителство!
  Не се страхувайте, че идват някакви нови хора и ще управляват.
  Да! Без ГЕРБ и ББ ще се управлява занапред.
  Помните ли с каква дрешка се появи в парламента Десислава Атанасова, същински дуловски модел, а провисналото костюмче на Екатерина Захариева.......
  Новите идват и костюмите им са по мярка и по добри, спокойно!

 53. 53 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Ако Славчо не иска да прави кабинет, що не питат Цитиридис ? На мен ми е по-симпатичен!

 54. 54 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ИТН да вземат да се стегнат малко, аман от загадъчност. Време може да има, ама няколко милиона души, техни и не само техни избиратели, гласували и негласували, искат да знаят кой какво мисли да прави. Като си се засилил да ставаш политик, ще обясняваш и споделяш, какво е това "има време", "да минат ГЕРБ", "да получим мандата" - положението е ясно, миналата седмица беше същото и другата седмица пак ще е същото, процентите са им ясни, Конституицията и тя е ясна, ново двайсе няма откъде да изскочи, така че да бъдат така любезни да уведомят суверена какви са им плановете, нали са големите суверенолюбци.
  —цитат от коментар 48 на Green Day


  Действително тази тайнственост на ИТН натъртва от доста време. Скоро ще започне да играе в тяхна вреда, колкото и техните гласоподаватели да не е ясно за какво и защо точно са гласували за тях..

 55. 55 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 378 Весело

  Докъде се докарахме, боже. Слави Трифонов и карикатурите около него да се произнасят с авторитет и да определят условия.

 56. 56 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  [quote#52:"magistrat"]Ще има ново правителство!/quote]

  Чие ще е това правителство? Кой ще е премиер? Кои партии в НС ще го подкрепят? Ако случайно, нямаш отговори, можеш да продължиш да обсъждаш дрешките, явно това е най важната тема в момента.

 57. 57 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Първо трябва да издигнат кандидатурата на мин.председател"

  Ренета Инджова

 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Може ли да ми обясните набързо какъв е системния проблем с изборите. Но без общи приказки като "купуване на гласове" или фрази от типа "всички знаят". И без дискриминация като имотен или образователен ценз.

 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3022 Неутрално

  До коментар [#13] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Новината, че Демократична България предложила с 25% по-високи депутатски заплати е напълно фалшива.

  Нещо май не сте наред. Да имаше статия в ДНЕВНИК колко би получил депутат ако се приложат всичките тези допълнителни възнаграждения. Като най накрая манипулативно беше вмъкнато и тези 25%. Само че ние простите разбрахме манипулацията ви. Така че потърси друга опорна точка

 60. 60 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#46] от "event_horizon":

  А после - ако резултата е подобен какво правим ?. Или ако дори е по-лош за протестърите ?

 61. 61 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Може ли да ми обясните набързо какъв е системния проблем с изборите. Но без общи приказки като "купуване на гласове" или фрази от типа "всички знаят.
  —цитат от коментар 58 на m17


  Ти смяташ, че такова животно като купуване на гласове не съществува ли?

 62. 62 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3022 Неутрално

  "Всяко нещо по реда си. Първо трябва да дойде мандата, после ще говорим." Така председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента дали от партията ще направят опит да съставят правителство.

  Начи така да го разбираме. Тошко Йорданов премиер, Славиту ша управлява през устата на Тошко

 63. 63 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Всяко нещо по реда си. Първо трябва да дойде мандата, после ще говорим." Така председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори на журналистически въпрос"
  Може би указанията ощве не са дошли или сега се превеждат от руски. Най-вероятно те са президента Радев да състави правителство.

 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#38] от "Х":

  А освен Естония, някоя друга държава в света да гласува електронно да сте чули ?. А въобще някоя друга европейска държава да гласува масово с машини да сте чули ?. А съвсем случайно да сте чули за касираните избори в Австрия заради едни съмнения в гласуване по пощата ?.

 65. 65 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#59] от "сидер":

  Не ти се разбира какво искаш да кажеш.

 66. 66 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#46] от "event_horizon":А после - ако резултата е подобен какво правим ?. Или ако дори е по-лош за протестърите ?
  —цитат от коментар 60 на m17


  е как какво? Чуха се призиви за "изчегъртване на ГЕРБ", париите на протеста да били гласували забрана на партията, а защо не гласувалите за ГЕРБ да бъдат пратени в Белене?

  Евроатлантида
 67. 67 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":

  Викате гласуване с чужда карта е глупост. Ама субсидия 1лв е много съществен проблем, чак на референдум отиде.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  Новите идват и костюмите им са по мярка и по добри, спокойно!
  —цитат от коментар 52 на magistrat

  Особено този на Тошко Африкански.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Да си ушият и по едно раирано костюмче.Защото причинените страдания на народа ни през тези 11 години тяхно управление си е чист геноцид.А за геноцида няма давност и се доказва лесно и в международен съд.Всички "нефелни"закони,които създаваха в продължение на цяла ера,забавиха развитието на България с половин век и обезлюдиха България.А банкянския мутраген ще отговаря и за други престъпления,добре известни на всички нас,че и отвъд границите на Родината.

 70. 70 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Ако не стане с правителсво, избори до дупка - доката ГЕРБ свършат парите. Но да знаят, чекмеджетата не могат да се изпразват. Те само се пълнят.

 71. 71 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#61] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Е то и "всички знаят" че Костов яде деца ама аз все се съмнявам понеже не съм го виждал лично а и не вярвам във "всички знаят".

 72. 72 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 341 Неутрално

  На кривата ракета,космоса и е крив.най накрая се отърва народа от мутрагена,но гръбнака на мафията все още не е пречупен.Някои бивши депутати вече са се сблъскали с реалността и ги кърпят в Швейцария и тепърва им предстоят съдебни процеси в чужбина за които се предвижда и доживотен затвор при строг режим.Там Българската Прокуратура няма думата.Затова следващите депутати да бъдат много внимателни.

 73. 73 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  Тошко рече , че понеделник всичко щяло да се изясни и да не се притесняваме :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 74. 74 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  обезлюдиха България.
  —цитат от коментар 69 на Armagedon


  Много са грешките на ГЕРБ, но обезлюдяването започна много преди тях, дори преди да влезем в ЕС. Та да престанем да повтаряме едни и същи мантри.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  „Росица Кирова, депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – „Цури”, арестуван през 2019 г. в Прищина.
  Дамата от Видин стана известна след като бившия вече премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на “Има такъв народ” за Видин, но след кадрите от джипката тя беше изключена от партията.
  Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество „Цитадела БГ” АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите.
  Доклади на немските и сръбските служби:
  Османи е особено опасен престъпник“
  /bird.bg/kirova-osmani/

 77. 77 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#71] от "m17":

  Само дето яденето на деца е шокиращ, нечовешки акт, за който да се съмняваш, че се случва, е най-нормална човешка реакция. Докато купуването на гласове е нещо, което и аз, и ти знаем, че се случва по нашите ширини и в нечии среди е напълно нормално. Сравнението ти бе жалко, като почти всичките ти напъни де.

 78. 78 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално

  "Има такъв народ: първо да дойде мандата, после ще говорим"

  Предполагам, че и като им се връчи мандата, няма да говорят, а ще изпеят патриотични песни. Електоратът им заради песните им гласува за тях.

 79. 79 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  До коментар [#75] от "Milko ":

  Тома Биков е странна птица. Името , като на литературен персонаж, а визията - Лего човече с квадратна глава :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 80. 80 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#77] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Трябва да си много тъп за да вярваш в "неща които се случват по нашите ширини" просто щото някакви други глупаци го вярват.

 81. 81 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Ако не стане с правителсво, избори до дупка - доката ГЕРБ свършат парите.
  —цитат от коментар 70 на evtimvz


  Правилно, а през това време, България и българите, кучета ги яли. Ние, родолюбивите протестъри, няма да се занимаваме с маловажните проблеми породени от здравната и икономическата криза, а ще си правим избори до дупка.

 82. 82 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Другаря Костов не ядеше деца,но паметни са неговите думи че българина не бил беден ,защото имал собствена къща.(собствен дом).И така за да не изглежда и той беден си спретна една в Драгалевци на три етажа,въпреки че беше беден като църковна мишка преди 89-та.Как тъй за няколко години ,съботата,че имаше и около половин милион семейни спестявания във Банка Антенари(КТБ),когато милиони българи загубиха всичко което имаха.Помним,помним.Един ден и той ще отговаря.

 83. 83 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  „Даниел Митов през 2007 г.:
  Не съм милиционер, мутра, не съм масажирал ушите на Живков“
  offnews.bg/politika/daniel-mitov-prez-2007-g-ne-sam-militcioner-mutra-ne-sam-masazhira-749921.html
  .....................
  Тома Биков:
  „Бoриcoв нямa изхoд – или oщe eдин мaндaт прeмиeр, или дa бъдe cилнo рaзcлeдвaн. Имa шaнc тoй дa бъдe първият прeмиeр, кoйтo щe лeжи в зaтвoрa.
  Пo чecтeн път нямa кaк ГEРБ дa cпeчeлят втoри мaндaт. Aкo тoвa ce пoлучи, тo избoрът щe бъдe c фaлшификaция, a тoвa щe дoвeдe дo eднa cъщинcкa рeвoлюция", 11 октомври 2012 г.
  fakti.bg/mnenia/491419-2012-g-toma-bikov-borisov-e-karikatura-na-diktator

 84. 84 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Като не иска Слави, аз съм за правителство на Цитиридис! Има положително излъчване. Той ще ни оправи!

 85. 85 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#64] от "m17":

  Аз не съм и чул за друга европейска държава, при която на всеки вот да има по 5-6% недействителни гласове.
  Както и не съм чул за очевадно купен и/или контролиран вот, при който определени секции имат рекордна изберателна активност придружено с рекорден процент гласове даден за определена партия.
  Другите европейски държави нямат нашите проблеми.
  А Естония е достатъчна основа. Доста по-иновативни са от други нации.

 86. 86 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Трябва да си много тъп за да вярваш в "неща които се случват по нашите ширини" просто щото някакви други глупаци го вярват.
  —цитат от коментар 80 на m17


  Аз не го вярвам, щото някакви други глупаци го вярват, а защото много добре познавам нашите ширини. Включително и селцата и малките градове. Например, като видя в едно село, че 1/3 гласовете са за ДПС за ПЪРВИ път откакто пукна комунизма (може и нито един глас да не е имало за ДПС исторически на предни избори), и в селото не живее и не гласува нито един турчин или циганин, много добре ми е ясно защо тези хора са гласували за ДПС. А ти ако искаш се опитвай да твърдиш, че Карадайъ с ерудиция и харизма е омагьосал селяните и ги е убедил да гласуват за първи път за неговата партия.

 87. 87 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#64] от "m17":Аз не съм и чул за друга европейска държава, при която на всеки вот да има по 5-6% недействителни гласове.Както и не съм чул за очевадно купен и/или контролиран вот, при който определени секции имат рекордна изберателна активност придружено с рекорден процент гласове даден за определена партия.Другите европейски държави нямат нашите проблеми.А Естония е достатъчна основа. Доста по-иновативни са от други нации.
  —цитат от коментар 85 на Х


  Не виждам какво оспорвате. Нито една партия не оспори честността на изборите !

 88. 88 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Любопитно

  Залагам 100 лв! Че ИТН ще предложат кабинет с хора на президента. Така РРадев ще си има служебен кабинет но с парламент!!! Сега светна ли ви?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#85] от "Х":

  Да знаете случайно, как електронното гласуване ще реши проблема с купения или контролиран вот? Мерси.

 90. 90 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#30] от "wvk19677913":

  Най-стабилният аргумен против е, че се улеснява неимоверно купуването на гласове.
  Идва дилърът и събира личните карти на ма'алата като им дава по 50 лева. След това гласува електронно от името на всеки от тях.
  Същото правят и активистите на ДПС в Турция.
  В НС не'къв от ДБ обясняваше как едно лице трябвало да може да гласува по няколко пъти, като валиден оставал последния избор. Не видях никакъв смисъл в това предложение. Все пак който гласува трябва да е помислил преди това.


  До коментар [#38] от "Х":

  Къде е България, къде е Естония. Да сте чули за купуване на гласове в Естония или за корпоративен вот?

  Защо вносителите на подобно предложение не посочат поименно държавите, в които се прилага електронният вот? Все пак се очаква държавите с развита демокрация да го въведат по-рано от България. Значи има някакви резерви към този начин на гласуване.

  Същото се очаква да стане и с вота по пощата: дилърите веднага ще го организират и осъществят за въпросните групи избиратели.

 91. 91 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 201 Неутрално

  важното е , че си оправихте заплатите. поне да не ви мислиме

 92. 92 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#70] от "evtimvz":

  На ГЕРБ парите ще свършат,но ще обясните ли на другите участници в изборите "до дупка" пари от небето ли ще валят?Че то за избори до дупка на всички ще са нужни пари.

 93. 93 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#87] от "_imi_":

  И като оспорят, нима очакваме да има развитие?
  Фандъкова като имаше 90+% гласове от ромските секции, имаше някакъв резултат от проверките?

 94. 94 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#82] от "Armagedon":

  Ех, ако беше само Костов с мед да го намажеш, но всички до сега са същите. Хората са казали "Гарван гарвану око не вади". Та ще си продължават все така.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2791 Весело

  - Мамо..о..о..о! Ма те не искат да си играят с мен!
  - А ти защо ги дърпаш за косата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#81] от "uvtest":
  А сега не ни ли ядат кучетата. Докато главния кучкар е на власт, ще ни ядат до кокал. Само че след това ще ядете кучетата, ако не сте станали турска провинция.

 97. 97 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#89] от "uvtest":

  С това, че многократно можеш да промениш гласа си и само последният ще се зачете.
  Да видим как се купува или контролира това.
  А и с по-висока изберателна активност, тежестта на този тип вот спадат.

 98. 98 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  ма аре бе , правете правителсво, аман вече от алабализми !

 99. 99 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#87] от "_imi_":

  А защо да ги оспорва? И пред кого? Най-добре е пред Гешев, нали. Нещастник!

 100. 100 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ... Помните ли с каква дрешка се появи в парламента Десислава Атанасова
  —цитат от коментар 52 на magistrat

  Тая три пъти го празни в уста без да го вади.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK