Ректорът на УНСС ще върне на работа уволнения преподавател срещу доказателства за агитация

Ректорът на УНСС ще върне на работа уволнения преподавател срещу доказателства за агитация

© УНССУволненият преподавател от УНСС Мартин Осиковски може отново да се върне на работа, но при едно условие. Той ще трябва да предостави поне едно доказателство за осъществяване на предизборна агитация в учебното заведение по време на посещението в навечерието на изборите на Бойко Борисов, който отиде там в качеството си на кандидат за депутат от ГЕРБ. Предложението към Осиковски отправи ректорът на университета Димитър Димитров чрез писмо, разпространено до медиите.


Уволнението на преподавателя в катедра "Медии и обществени комуникации" предизвика остра реакция. На 21 април той беше освободен от поста. Като причина е изтъкнато "уронване на престижа на учебното заведение". На 2 април т.г. Борисов посети висшето учебно заведение, за да нагледа строежа на нов корпус. По този повод в профила си във Фейсбук Осиковски написа, че изборната визита на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е обидна за автономията на учебното заведение. Заради визитата на Борисов преподавателят обяви, че подава оставка. Какво още разказа Осиковски за случая четете в интервюто му за "Дневник" тук.


Въпреки че още на следващия ден след уволнението си преподавателят получи подкрепа от колеги и студенти от УНСС, които започнаха да събират подписи в петиция в негова защита, ректорът на университета не взе отношение по въпроса. Днес по въпроса се изказа и самият Борисов, като призова името му да не бъде намесвано в този скандал. Според него в случая се касае за вътрешни проблеми в учебното заведение. Няколко часа по-късно последва и официалната реакция на ректора на УНСС.
"Взимам решенията си сам и не се крия зад колективни решения. Решението ми не е емоционално, не използвам обидни квалификации и манипулативни намеци. Не се влияя от политически пристрастия или изборни резултати. Решението ми се основава на истината, фактите и закона. Неговото уволнение по никакъв начин не е свързано с изразяване на политически възгледи или ограничаване на свободата на словото", мотивира се Димитров за уволнението на Осиковски.


"Дисциплинарното уволнение е по повод негови неверни твърдения за политическа агитация в УНСС или агитация, организирана от УНСС. Неверните твърдения са, че на централния вход на УНСС са използвани партийни символи на политическа партия, както и че при посещението на министър-председателя е извършван, по думите на доц. Осиковски, "политически агитпроп". На базата на тези неверни твърдения доц. Осиковски инициира медийна кампания срещу УНСС, като крайният резултат бяха десетки негативни публикации за нашия университет", пише още Димитров.


Той уточнява, че е поискал от преподавателя писмено обяснение и доказателства за твърденията му, но такива не получил. Ректорът допълва, че неговата "съвест и морални принципи не ми позволяват да отмина с лека ръка тежките неверни твърдения" и затова е взел решение да уволни Осиковски. Димитров остави опция той все пак да се върне на работа, но при едно условие.


"Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения (аудиовизуален материал или решения на компетентен държавен орган) - но не колажи и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г. Ще преразгледам решението си за уволнението само при едно-единствено условие - когато доц. Осиковски представи и най-малкото доказателство за осъществяване на предизборна агитация съгласно законите и Конституцията на Република България", завършва Димитров.

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Осиковски да не си губи времето с ректора, а да обжалва по съдебен път. Има си закони, има си трудови договори, има си съд в тази държава.

 2. 2 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Това гербав недоразумение много на сериозно се е взело, доказателства искало

 3. 3 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 968 Гневно

  Ще го върнеш ВУДНАГА!!!!
  И първото което ще направиш след това е да си подадеш ОСТАВКАТА!

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Самото присъствие на Борисов в университета, два дена преди изборите, вече е агитация.

 5. 5 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Ще го върнеш без условия, иначе си стягай куфарите!

 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  Типично по комунистически нагло ректора се прави на ни лук ял,ни лук мирисал! Посещението в УНСС през изборно време на Борисов за да го "нагледа" е агитация...

 7. 7 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Герберите имат две отличаващи черти - простотия и нахалство. Така компенсират липсата на каквито и да е професионални качества. За съжаление, има достатъчно критична маса от такива за да си дава един друг път напред, постове и титли.

  Не ме търсете преди обяд
 8. 8 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Всяка реплика на Борисов е агитация бе, комундела :)

  Всяка хвалба, колко е направил е агитация... особено в условията на предизборна кампания, ти луд ли си?

  Какво доказателство иска този нахален слуга? Че Борисов не е идвал с мегафон и не е правил предизборен концерт на територията на УНСС?

  Егати калинката... #ОСТАВКАМИТКО

 9. 9 Профил на czo19392695
  czo19392695
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Брей, демократичните сталинисти почнаха вече и правосъдие да раздават, на сериозно се взеха

 10. 10 Профил на gdt04574647
  gdt04574647
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Ректорът ,учен човек,а акъла му като на пиле!

 11. 11 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4595 Любопитно

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Тея одежди на Западняшко султан кога въвеждаха...
  По случай 1300 годавщина?

  ...
  ...
  1920 г
  ...
  1940
  ...
  1944
  ...
  1981 ?
  ...
  1991
  ....
  2021

  https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_4202915.jpg

 12. 12 Профил на aes46676719
  aes46676719
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Незабавна ОСТАВКА на тоя нагъл цървул!

 13. 13 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Сега пак изгледах "посещението на оградата" на Буци... толкова е импровизирано, че чак изкарали 4-5 триножника със снимки каква е била сградата от 2017-та на първа копка, до сега... те винаги са си седели там, нали бе, ректор лъжец? И булите от УНСС изкарани да му викат "добре дошъл" и те се разхождаха случайно в двора?

  Ахаха... жалки близалки, хора без достойнство... Алеко такива ви е описал преди повече от век, готови за унижение и надупване на всяка власт...

 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5814 Весело

  Първоизточникът на “условието” :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 673 Неутрално

  UNSS vinagi e bilo sus sumnitelna reputatzia. Rektora prosto go potvurjdava.

 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5814 Весело

  Първоизточникът на “условието” :)
  “...Според лидера на ГЕРБ, много от другите партии са правели агитация във висши учебни заведения. "Ние не сме правили. Ние само им строяхме салони, зали, аули, оборудвахме ги. По никакъв начин не сме правили кампания там", подчерта той.
  ...”

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на plamenss
  plamenss
  Рейтинг: 830 Гневно

  Докато има кадри на ДС на висши постове като ректора - нормална държава няма да има.

 18. 18 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 138 Неутрално

  Този случай не е първият пример за намеса на изпълнителната власт в академичната автономия. Този мазен ректор е образец за измекярско поведение. Вместо за застане зад служителя си, той навежда чело пред едно от най- гнусните правителства управлявали ни след промените.

 19. 19 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 353 Весело

  Сещам се за един текст от песен на Ъпсурт - "...Некой куки станаха много лоши мутри...", трябва да се актуализира с "Некой ректори, станаха много лоши мутри". Вярно, че стихотворната стъпка се разваля, но единствената асоцията, която направих с "ректор" е "ректум"....

 20. 20 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  "посещението в навечерието на изборите на Бойко Борисов, който отиде там в качеството си на кандидат за депутат от ГЕРБ"

  Или пък е отишъл в качеството си на действащ премиер. Спекулации всякакви. Може би трябва да се мисли за промени в тази насока. Примерно - освен парламента, да се разспуска и правителството. Президента да назначава служебен кабинет при до съставянето на нов такъв. Няма отпуски, няма предизборни агитации и злоупотреби със служебно положение.

 21. 21 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#20] от "nema_labavo":

  поне 5 човека ти го казаха, че вие няма да предлагате нищо повече. как пък не го разбра от 6-тия път?

 22. 22 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Доказателство за агитация??? Самото посещение на Шофьора на джипката в УНСС два дни преди деня на изборите какво е, ако не предизборна агитация, или ПиАр, както искате го наречете? За да се изфука Борисов в поредния монолог във "Фейсбук" как ТОЙ е дал пари за ремонт на сградата на университета. Което между другото е поредната му лъжа, защото разходите по въпросния ремонт са довели учебното заведение до финансов колапс. Тук обаче огромна вина носят и т.нар. национални медии, които търчат след Борисов и разпространяват глупостите, които той безспирно ръси. Вместо да го отрежат, защото само им губи програмно време, което струва пари, които пари пък излизат от нашите джобове.
  И днес, явно след като е получил нареждане от своя благодетел Борисов, ректорът прави това изявление. Срамно поведение на слуга, недостойно за човек, стоящ начело на университет.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 282 Любопитно

  И тази самозабравила се мутра, с вид и манталитет на милиционер е ректор на висше учебно заведение, та толкова за нивото на днешното българското образование

 25. 25 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Всеки, който не харесва ГЕРБ и Бойко е комунист, казва Бойко. Всеки, който е за ГЕРБ и Бойко е комунист, казват антибойковците. С една дума всички са комунисти.

  Свободата, Санчо...
 26. 26 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Мен би ме било срам да си призная, че съм завършил УНСС...

 27. 27 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  До коментар [#21] от "nij50393132":

  Май не си наясно що е форум. Ти си само един господин никой и не можеш да налагаш забрани. Можеш да изказваш мнение. Както правя аз, като господин никой - изказвам мнение. Ти и другите 5-6 човека си налгаайте забраните вкъщи. В обществения форум не можете, и най-малкото не е редно. Научете елемнтарните неща, после се кичете със значка "демократ".
  Спорен ден,

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Костинбродская Маяма Галевна
  Костинбродская Маяма Галевна
  Рейтинг: 12 Весело

  Мен би ме било срам да си призная, че съм завършил УНСС...
  —цитат от коментар 26 на pinoccio


  Затова ли Ръдань, Бойкикин и Атанасов се срамуват да си покажат дипломите?

 30. 30 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 993 Неутрално

  УНСС че са смешници, то е ясно. Но не виждам проблем в това министър-председателят да посети университета по конкретната причина. А това че някой го е изтълкувал като предизборна агитация си е негов личен проблем. Уволнението наистина е крайност, би могло да се мине с мъмрене и предупреждение - защото все пак публрикацията засяга учебното заведение. Но нещата поначало са политизирани на много ниско ниво и от двете страни. Общо взето отразява и нивото на този университет, не по-различно от нивото и на много други.

 31. 31 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Само по себе си посещението на политик по време на предизборна кампания си е агитация. Той да не би просто да е минавал да провери колко екземпляра "Винету" има в училищната библиотека?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 32. 32 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Нека не забравяме разговора на Буци с братинята и за една къща на ректора в Гърция...

  https://www.youtube.com/watch?v=rJw6yehMDV4&ab_channel=Паралел42

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Ректорът на УНСС ще върне уволнения преподавател...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Не е достатъчно!
  Този ректор, трябва да си отиде!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 35. 35 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз ако съм на мястото на Осиковски няма да си играя на "иди ми,дойде ми".Направо си взимам адвокат и го давам на съд.

 36. 36 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Колкото нагло, толкова тъпо - директно ще предизвика сега създаването на дълъг списък доказателства за агитация на ГЕРБ в УНСС. А дори самото му изказване е видимо изпълнение на команда от Бойко, само дето както повечето неща в ГЕРБ - некадърно изпълнена.

 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Ще го върнеш без условия, иначе си стягай куфарите!
  —цитат от коментар 5 на nij50393132


  С условия, без условия, този ректор е срам за учебното заведение и трябва да бъде премахнат!
  Той влезе в ролята на Гешев в УНСС, заигра се с мутрата и повече няма място там!
  Студентите трябва да го изгонят....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  До коментар [#33] от "nij50393132":

  Който не е с нас, е против нас. Е така са се лепили етикетите след 9.44. Така се провел и лова на вещици в щатите. Нищо старо не сте збравили, нищо ново не сте научили.

 39. 39 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Доста ограничен умствено ми се чини тоя ректор! 'Ма какво се чудя - щом си е позволил да покани Мутра в качеството му на кандидат-депутат, че и на всичкото отгоре иска някакво доказателство за политическа агитация, колко акъл да има?!
  Дали пък няма и той да танцува само едно лято?!
  Държавата ни се напълни с такива "много неприятен тип мъжки характери, с пет букви" (по вертикала).

 40. 40 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#24] от "Konstant Ray":

  Да!

  Малинчо
 41. 41 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Има съд, да се оправят. Непрекъснато има спорове между работодатели и работници, е и!?

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  айде сега си опаковай чемоданите и марш в Московския да ректорстваш или в този в Минск!

 43. 43 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":

  Като се мота толкова време из България с държавния джип из страната , това какво беше ? Не беше ли агитация ! Обикаля и се хвали ! Колко е велик!

 44. 44 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#26] от "pinoccio":

  Ама действително ли това си завършил?

  Малинчо
 45. 45 Профил на ボートマン
  ボートマン
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ще го върнеш ВУДНАГА!!!!И първото което ще направиш след това е да си подадеш ОСТАВКАТА!
  —цитат от коментар 3 на Локомотив


  Товаришч, ето тьи кто писал в Японии имя Локомотив? Молодец!

  Mой приятель Меди Доганов е несправедливо осъдьен
 46. 46 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Доц. Осиковски усети накъде духа вятъра исе опитва да го дава принципар и герой. Това е истината. Благодаря предварително на ОФ агитката за минусите.
  Много ще ми е интересно да се чуем пак след време когато най-вероятно ще има проф. Осиковски. Открай време ползването на политика за да се прави научна кариера в България е обичайна практика. Този сега се надява , че с новите управници ще му се отвори парашута.
  Но да не обиждам човека, понеже и до сега има достатчно примери за "научни работници" станали шефове на базата на близост с управляващата в момента партия. Примери във вузовете дал господ и всеки ги знае.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 47. 47 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  В нормална държава, ректорът щеше вече да се извинил и да си е подал оставката. А тоя тук даже е вдигнал залозите и дори не се усеща какво прави.

 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#38] от "nema_labavo":

  хахаха, може да се съберете в зайчарника и да си поплачете с Баце колко е несправедлив живота към вас и какви неблагодарни хора има, които на всичко отгоре и ви мислят лошото.
  А пък и Баце като ви зареже, че му пари много нещо на едно място, ще сте съвсем жалка картинка!

 49. 49 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално


  "Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения (аудиовизуален материал или решения на компетентен държавен орган) - но не колажи, и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г. Ще преразгледам решението си за уволнението само при едно- единствено условие - когато доц. Осиковски представи и най-малкото доказателство за осъществяване на предизборна агитация, съгласно законите и Конституцията на Република България", завършва Димитров.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

  Г-н Димитров, нима не знаете, че в тия времена, самото обвинение е доказателство и присъда ?!

 50. 50 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Винаги е хубаво да се чуят и двете страни. Картинката се изяснява.
  Изглежда ректорът е бил прав да го уволни.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Ама колко интересно, сутринта Баце се възмущава, че му се нарушило спокойствието като го замесват с този случай и видиш ли малко по-късно тоя си нарушава неделния празничен ден съвсем "спонтанно"!
  Аууууууууу, няма нищо нагласено тука!

 52. 52 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Значи, ако Осиковски предостави доказателства, ще бъде върнат на работа. А въз основа на тези доказателства за предизборна реклама на ГЕРБ (която всички видяхме по националните телевизии) не трябва ли някой друг да си загуби длъжността в университета? Ректорът например?

 53. 53 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  До коментар [#30] от "waterfall":

  Напълно съгласен с Вас особено за - "Но нещата поначало са политизирани на много ниско ниво и от двете страни. Общо взето отразява и нивото на този университет, не по-различно от нивото и на много други."
  За съжаление нивото на висшето образование е такова понеже и политиците имат вина за това. Който дойде на власт и веднага неговите хора стават доценти и професори. За това и ВИШЕТО ни е никакво. /не е правописна грешка, много взели диплома така го пишат/

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 54. 54 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  Обикновено ректорът идва на власт след борба и скромни възгледи за себе си. Но гърбенето на "учените" около него му дава осование да се види във "висинето" и да разгръща дарованието и идеите си в "защита на заведението". Преподавал съм 4 университета и съм работил в два института, щото съм бил принуждаван да меря Бг от запад на изток точно някои ректори. Тук се говори за съд и възстановяване на правата! Кой съд, например в Благоевград, ще отмени ректорското решение по трудово-правните отношения във ВУ? Бях принуден да напусна тамошното заведение вече ДПН и професор и да отида в Шумен, където завърших кариерата си. Иначе оставах без работа и без вероятност да си я върна обратно - ректорът беше цар-козар, а слугите му дружно ме гледаха накриво! Така стят нещата в голямата част от нашите висши училища с тяхната псевдоавтономност!

  Малинчо
 55. 55 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 438 Неутрално

  В разговор с Борис Велчев, Борисов му разказа как ректорът е отклонил пари от строителството в университета за имота си в Гърция. Ама какво от това? Нормално - "наш" човек!.

 56. 56 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Ректорът е за пълна кадрова ревизия

 57. 57 Профил на Emil Zhivkov
  Emil Zhivkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тъпота, безгръбначие, слагачество, некадърност и некомпетентност=ректор на УНСС! Ако някой трябва да доказва нещо, това е органът по назначаване/работодателят! Има си процедура и ред за налагане на дисциплинарни наказания! Но случилото си е баш див авторитаризъм! Ехо, Димитров, ако някой накърнява имиджа и репутацията на УНСС - това си ти ти!!!

 58. 58 Профил на dumbodds
  dumbodds
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ехххх, "любимото" УНСС все не случва с ректори. Предишния ДС агент Стати Статев, а сега - този тюфлек...

 59. 59 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Тоя тъпунгер е време да чуе под прозорците си "Мутри Вън!"

 60. 60 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  "Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения (аудиовизуален материал или решения на компетентен държавен орган) "

  Ректорът иска аудиовизуален материал - да гледа клипчето от Фейсбук страницата на Боко, по-нагледно доказателство от това няма.

  Впрочем аз на мястото на доцента при точно този мазен и нечистоплътен ректор не бих се върнала. Бих го съдила и бих поискала обезщетение.

 61. 61 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#30] от "waterfall":

  Гледа ли клипчето от посещението? Гледай го, има го във Фейса. То показва ачик-ачик предизборна агитация

 62. 62 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 908 Неутрално

  И вие си мислие, че това е уважаван професор и учен. Срам!!! Същото е и в ЮЗУ "Неофит Рилски". Веднага да си сменят името на ББ. Само срамят името на този светец.

 63. 63 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#54] от "Малинчо Паков":

  Изказвам искрено съчувствие, но как така сте бил преподавател в 4 унита и работил в два института? По системата на "амбулатните преподаватели", която Сергей Игнатов се опита да спре (първия министър на МОН в ГЕРБ-1), вие всъщност сте точно такъв. Как, успявахте да комбинирате такава значима преподавателска и научно-изследователска дейност?
  Просто питам за една комисия.

  CONTADOR GRATUITO!
 64. 64 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#30] от "waterfall":Напълно съгласен с Вас особено за - "Но нещата поначало са политизирани на много ниско ниво и от двете страни. Общо взето отразява и нивото на този университет, не по-различно от нивото и на много други."За съжаление нивото на висшето образование е такова понеже и политиците имат вина за това. Който дойде на власт и веднага неговите хора стават доценти и професори. За това и ВИШЕТО ни е никакво. /не е правописна грешка, много взели диплома така го пишат/
  —цитат от коментар 53 на kvasimodo


  Съгласен съм напълно с твърдениято, че университетите са ни на много ниско ниво. Това вероятно е най-големият проблем на България след дефектната съдебна система.

  Това с което не съм съгласен, че това е по вина на политиците, разбирам от последните 10-на години. Висшето образование бе карикатурно още в дълбокия живковизъм. През 90-те имаше изтичане и на малкото по-кадърни по-млади кадри. Със закона за висшето образование от 1997 г., мисля, бе направен атентат срещу полуживото ни униврситетско образование - с премахването на ВАК се нароиха безброй професори, доценти и доктори. Това изгони десетки хиляди студенти да учат в Западна Европа и САЩ.

  Ако оставим злобата настрана, нека този човек да представи своите доказателства за СВОИТЕ публични твърдения. В едно демократично общество ВСЕКИ ТРЯБВА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДУМИ. Става дума не за конюнктурна политика,а за нещо много по-голямо - ЗА ПРИНЦИП.

 65. 65 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Тези ректори в Бг наистина са се замозабравили- не стига че се н...л ами сега си го и маже по лицето.

 66. 66 Профил на Men
  Men
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Хипотетично, какво ще стане, ако всичките му студенти подадат заявление за преместване в друг университет?

  Don't do nothing because you feel you can only do little. Do what you can.
 67. 67 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Уволнението на преподавателя в катедра "Медии и обществени комуникации" предизвика остра реакция.
  _______________________________________________________________

  Осиковски с неговото предозирано изказване е искал да налее гориво в партиите от протеста, тоест той като преподавател в автономно учебно заведение няма право да прави предизборна агитация, затова уволнението му е законосъобразно!

 68. 68 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Открай време ползването на политика за да се прави научна кариера в България е обичайна практика. Този сега се надява , че с новите управници ще му се отвори парашута.
  —цитат от коментар 46 на kvasimodo


  Съвсем явно е, че Осиковски се е надявал после да получи политически дивиденти от изказването си!

  Обикновено преди избори много се опитват да осетят накъде духа вятърът и се нагаждат по него.

 69. 69 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4522 Весело

  До коментар [#16] от "penetrating":

  Хем зали, хем аули строили, виж ти...:-)
  ПП
  Добре дошъл със словесно присъствие :-)

 70. 70 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  До коментар [#64] от "Obh":

  Не от последните 10 години , а от 30 години имам напредвид.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 71. 71 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ех, Българийо Българийо - земя, където всеки простак може да каже на черното - бяло.

  Какво ли се учудваме? Сам премиерът подхвърля мазни лъжи и нарича ограничаването на допълнителното заплащане на депутати "увеличение на заплатите"... Сетне марионетката му, посочена за премиер се чуди какво да каже в Панорама, ама.... важното е, че по социалните мрежи лъжата се върти...

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  появяване на ТОЗИ , вече е белег на уговорено нещо . Той не искал да да го спрягат , и след като се обадил преди да го уволни ,сега прави обратното ..... Този ли ректор бе с вилата в Гърция ?? Или този е още е без вила ?:)

 75. 75 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Ректорът трябва да бъде уволнен от новият министър на образованието и науката за уронване на престижа на УНСС.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":Като се мота толкова време из България с държавния джип из страната , това какво беше ? Не беше ли агитация ! Обикаля и се хвали ! Колко е велик!
  —цитат от коментар 43 на ahasver


  Не беше агитация, а излагация. Показа на всички колко е тъп. Ако си вървеше работата, вместо да обикаля като амбулантен търговец, резултатите от избори можеха да бъдат други.

 78. 78 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1134 Весело

  Тоя ректор си е хард гербер ... по наглоста му си личи :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 79. 79 Профил на Костинбродская Маяма Галевна
  Костинбродская Маяма Галевна
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":Като се мота толкова време из България с държавния джип из страната , това какво беше ? Не беше ли агитация ! Обикаля и се хвали ! Колко е велик!
  —цитат от коментар 43 на ahasver


  Борисов - като действащ премиер, има пълното право да се "мота" с джип, автобус, хеликоптер, самолет или ако ще на магаре от драгалевския яхър като тебе - без всякакъв проблем! Това си е негово конституционно право! Виж, това, че вие 4 години бяхте окупирали НЕЗАКОННО държавна сграда, в нарушение на всички закони, ощетявайки по този начин всички български граждани - това какво беше? Комунистическа свинщина? Или да?

 80. 80 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Като иска доказателства, да ги поиска от Севда ТВ- тя ги показа във фейсбук.

 81. 81 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Може ли да спрете да ме занимавате с проблемите на проблемен преподавател, дето не знае къде се намира , моля...

  agent
 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#20] от "nema_labavo":поне 5 човека ти го казаха, че вие няма да предлагате нищо повече. как пък не го разбра от 6-тия път?
  —цитат от коментар 21 на nij50393132  Абе, те може и да предлагат, но вече не са фактор и никой не ги бръсне за слива, който не вярва, да се усмихне на « новото правителство « на Митов .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Всеки, който не харесва ГЕРБ и Бойко е комунист, казва Бойко. Всеки, който е за ГЕРБ и Бойко е комунист, казват антибойковците. С една дума всички са комунисти.
  —цитат от коментар 25 на Bornagain  А, не всички !
  Комунист ( доказан ) е Бойко Методиев Борисов, по- късно преквалифицирал се в СИКаджийска мутра .
  Ти мен ме питай да ти изредя комунистите от Шайката .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#30] от "waterfall":


  « Но не виждам проблем в това, министър-председателят да посети интитута по конкретната причина . «


  Ами мутрата все още е министър-председател, защо не го посети ДНЕС, а в навечерието на изборите ?
  Ще ти отговоря - защото днес вече НЕ Е фактор, защото вече НЯМА да бъде фактор и, защото никой вече не го еб*ва за слива !
  България вече тръгва по нов път, без мутри и мутренски традиции .
  БАСТА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Осиковски да не си губи времето с ректора, а да обжалва по съдебен път. Има си закони, има си трудови договори, има си съд в тази държава.
  —цитат от коментар 1 на еспресо


  Последно, той уволнен ли е или е подал оставка?

 87. 87 Профил на Костинбродская Маяма Галевна
  Костинбродская Маяма Галевна
  Рейтинг: 12 Весело

  за да се счита за агиация и да повтаря "това е агитация" ли?
  —цитат от коментар 73 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  За да се счита за агитация, Стюпидо, е необходимо - като минимум - да има "агитатор" и "агитирани". Доколкото Борисов не е събрал преподаватели и студенти в някоя аула, за да ги АГИТИРА да гласуват за него или партията му, това НЯМА НИКАКЪВ НАЧИН да се нарече "агитация". Но понеже сте достатъчно необразовани и невъобразимо тъпи, подопашните дръгалефски илитерати, нормално е да не знаете значението на думичките, които използвате - свикнали сме.

 88. 88 Профил на Костинбродская Маяма Галевна
  Костинбродская Маяма Галевна
  Рейтинг: 12 Весело

  Игнорирайте ги. Искаме да чуем и други гласове. Да видим други образи.
  —цитат от коментар 83 на ART


  Ми то за да видите и чуете други образи и гласове, въпросните образи и гласове трябва да са свършили нещо, извън традиционното за тях плюскане и сране. Явно нищо такова не се случва и дори в "епохата на поредната комунистическа ревалюция", плужеците си оставате плужеци и се надявате някой друг да ви върши работата. И съвсем скоро ще си платите гяволъка, но този път няма да сме така блакосклонни, както бяхме при комунистическата ревалюция с Орехарски!

 89. 89 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#30] от "waterfall":« Но не виждам проблем в това, министър-председателят да посети интитута по конкретната причина . «Ами мутрата все още е министър-председател, защо не го посети ДНЕС, а в навечерието на изборите ? Ще ти отговоря - защото днес вече НЕ Е фактор, защото вече НЯМА да бъде фактор и, защото никой вече не го еб*ва за слива !България вече тръгва по нов път, без мутри и мутренски традиции .БАСТА !!!
  —цитат от коментар 85 на niksan1


  Вярно си е комуне, ама поне няма рода служила в съветската армия, нито сестра му е сътрудник на ДС като Ицето. 😁😁😁

 90. 90 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Ректорът е дялан камък, специалист по модерната в последно време специалност национална сигурност...

  Биографията му, колкото впечатляваща, толкова и комична, е 40 страници и създава усещането за въздух под налягане.

  http://common2.unwe.bg//Files/cv/5819_CV DDimitrov 2020 BG January.pdf

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на pilgrim
  pilgrim
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Направо Ректорът да си подава оставката. не за друго, за уронване на престижа.

 93. 93 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 27 Весело

  Умнокафевите отправят призиви за оставка, алоооо нали е автономно управлението, к'во им се бъркате - да се оправят

 94. 94 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 27 Весело

  До коментар [#20] от "nema_labavo":поне 5 човека ти го казаха, че вие няма да предлагате нищо повече. как пък не го разбра от 6-тия път?
  —цитат от коментар 21 на nij50393132


  Аз като гледам кафята клика как е запредлага неща, като проект за правителство например. Смешници.

 95. 95 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 27 Весело

  [quote#34:"Рим"][/quote]

  Както и във всички останали сфери - щом ние не го харесваме, значи трябва да си даде оставката. Демокрация и върховенство на закона ще има, само когато ние посочим съответните назначения. Шизофреници, сър.

 96. 96 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Любопитно

  Аман от нагли типове!Човек да г е срам да каже , че е завършил УНСС преди четвърт век!!!!!!

 97. 97 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  До коментар [#1] от "еспресо":


  До коментар [#2] от "Niko Kostantinov":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Освен за неправомерно уволнение този доцент трябва да съди УНСС/ ректора/ за морални щети!

 98. 98 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Право в целта!

 99. 99 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  До коментар [#7] от "tulup":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така е защото герберите са "окупирали" всички нива на властта у нас си изключение на местата , които са на депесарите!Типична ориенталщина и шуро-баджанащина във властта у нас!

 100. 100 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Разстроено

  До коментар [#17] от "plamenss":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Докато има ДС кадри и техни наследници/ деца, внуци, любовници и близки роднини/ няма как да се оправи България!А когато дойде това време България съвсем ще е обезлюдена!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK