В "12 без 5" кабинетът в оставка е решил да даде на концесия и плажа край устието на Велека

Плажът при устието на р. Велека

© Вера Стаевска, Личен архив

Плажът при устието на р. ВелекаС решение от последното си заседание на 14 април т.г. кабинетът в оставка е взел решение да отдаде на концесия за 15 години плаж "Устие на р. Велека" до с. Синеморец. Това става ясно от публикация в Държавен вестник, направена на 23 април, след като Народното събрание наложи мораториум върху актове на правителството в оставка. В момента плажът е сред малкото по Черноморието, който с договор до 2022 г. се управлява като проект за екологичен и природосъобразен туризъм.


Аргумента, с който министърът на туризма Марияна Николова е предложила плажът да бъде отдаден на концесия, е там да се осигурят водно спасяване, здравно и медицинското обслужване, както и санитарно-хигиенно поддържане. В същото време с договор от 2017 г. плажът е даден под наем на компанията "Уиндис", която го развива с минимално въздействие върху околната среда. С отдаването на плажа на концесия


този договор ще бъде предсрочно прекратен.
Решението на кабинета в оставка е поредното от цяла серия, с които очевидно се осигуряват концесионни права за нови стопани на плажовете по Черноморието за следващите 15 - 20 години. Проблемът е, че голяма част от плажовете, които сега правителството в оставка смята да отдаде на концесия, имат наематели с действащи договори. Точно по тази причина сегашният стопанин на плажа до Синеморец - дружеството "Уиндис", смята да обжалва решението за предстоящата процедура по концесионирането му.


В становище, разпространено в началото на седмицата, от компанията отбелязват, че то е взето "на базата на немотивиран, необективен и подвеждащ доклад на Министерството на туризма", както и че решението за откриване на концесионна процедура е обнародвано на 23 април - след като вече бе наложен


мораториумът върху действията на правителството в оставка.


"Морски плаж "Устие на река Велека" попада в територията на Природен парк "Странджа", в границите на "Натура 2000", като е един от малкото, които се стопанисват по природосъобразен начин", е записано в становището. В момента "Уиндис" стопанисва плажа на основание на споразумение с Министерството на туризма от 16 декември м.г., а срокът за наемането му е удължен до 11 ноември 2022 г.


Въпреки това обаче в аргументите за предприемането на процедурата за концесиониране на плажа е записано, че нейната цел е "част от морски плаж "Устие на р. Велека" да бъде обезпечен със задължителните по Закона за устройство на черноморското крайбрежие водно спасяване, прилежаща акватория, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенна поддръжка, както и с предоставяне на


"услуги от обществен интерес".


Според становището на сегашните наематели на плажа в тази обосновка умишлено е пропуснат фактът, че съгласно договора от 2017 г. те и към момента осигуряват всички тези задължителни дейности.


При това, за разлика от направеното предложение за концесиониране само на част от плажа, в момента те се прилагат на цялата му територия. Недоумение буди и фактът, че според публикуваното решение на Министерския съвет бъдещият концесионер на плажа ще плаща минималната сума от 12.2 хил. лв. на година, докато наемът, плащан в момента от "Уиндис", е над 14 хил. лв. Таз сума се индексира всяка година и предплатеният наем за предстоящия летен сезон е вече 15.4 хил. лв. без ДДС.


Взетото и вече обнародвано решение на Министерския съвет в началото на подготовката за летен сезон 2021 представлява за нашето дружество изключителна


икономическа вреда,


пише в становището на "Уиндис". От компанията твърдят, че край устието на Велека са изградени медицински пункт, пет оборудвани спасителни поста, тоалетни с прилежаща инфраструктура. Назначени са спасители и медицинско лице, а предстои и подновяване на договорите с община Царево и ВиК - Бургас, за извозване на сметта и отпадните води.


Абсурдът на ситуацията, в която е поставен наемателят на плажа, е и в това, че ако изброените дейности, изисквани по Закона за устройство на черноморското крайбрежие, не бъдат изпълнени преди началото на предстоящия туристически сезон, това ще е фактическо нарушение на договора за наем, което ще е и предпоставка за неговото прекратяване.


Плажът край устието на р. Велека попада в територията на Природен парк "Странджа", в границите на "Натура 2000", и е част от едноименната защитена местност.


Реализацията на


проекта "Велека"


започва през лятото на 2017 като модел за екологично и социално отговорен бизнес, алтернативен туризъм и доброволческата дейност в сферата на екологията, планинското и водното спасяване. Основната цел е постигането на баланс между опазването на природата и използването на ресурсите й.


В рамките на проекта са изградени пътеки, които отклоняват потока от посетители встрани от дюните, ограничено е и движението на моторни превозни средства по плажа. Екипът му организира почиствания на труднодостъпни места от пластмасови и други отпадъци в района на Папийското дере между с. Варвара Ахтопол, местност "Заставата", плажове Липите и Листи край Царево. Сегашните наематели на плажа всяка година организират и международния фестивал на хвърчилата и джаза - "Велека кайт и джаз фест".

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Е и?
  Какъв е проблемът?
  Моля кмета и останалата тролиада да ми обяснят

 2. 2 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Този плаж не става за плажуване - "пясъкът" всъщност са дребни камъчета, по които е неприятно да се ходи, а морето е особено завихрящо и усойно - не става за плуване, става за давене.

 3. 3 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Защо се бърза? Следващия кабинет може да даде плажа през зимата! Странни хора!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 4. 4 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Гербиджът събира пачки за новите избори.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 5. 5 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1093 Гневно

  Безродни престъпници - Гроп!!!!

 6. 6 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#4] от "stein":

  Дай нещо по-смислено, това лъха на мухъл

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  "край устието на Велека са изградени медицински пункт, пет оборудвани спасителни поста, тоалетни с прилежаща инфраструктура"

  Значи министърката безогледно лъже в мотивите на решението.

 8. 8 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Сиеморец беше екзотично и приятно място. Беше. Допреди 15-20 години. Вече е пълна простотия.

 9. 9 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Докато не изравнят и последната дюна, докато не бетонират и последния залив, няма да мирясат алчните "държавници".

 10. 10 Профил на Test testov
  Test testov
  Рейтинг: 53 Неутрално

  До коментар [#2] от "Smoke":

  и двете не са верни твърдения

 11. 11 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1019 Весело

  До коментар [#7] от "spiegel":

  Буцифал така се грижи за .... дивите птици !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 12. 12 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Малка подробност е факта, че в края на Февруари 2/3 от плажа бяха отнесени от Велека в морето, нещо, което местните не помнят от десетилетия.
  В момента се връща по малко, но надали в близките 10 години косата ще стигне предишните размери. И то само ако няма валежи като тазгодишните.
  И е пълен с боклуците от Кости и Бродилово

 13. 13 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#12] от "lig35561597":

  Значи концесионерът се е жертвал да вземе на концесия пълен боклук? Колко благородно от негова страна! ПоВЕрвах ти.

 14. 14 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Миналата година бях на този плаж. Малко чадъри, при това приятни на външен вид (не от обичайните рекламиращи бира и сладолед). Скромни дървени барчета на 200-300 метра. Чисти и прилични тоалетни. Въобще много приятно, никаква пластмаса и селяния.

  Редно е мутрите да се намесят.

 15. 15 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 855 Неутрално

  До коментар [#6] от "Райчо Иванов":

  Всичко, което прави гербиджът, лъха на мухъл. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5867 Любопитно

  "Аргумента, с който министърът на туризма Марияна Николова е предложила плажът да бъде отдаден на концесия, е ..."
  Дневник, а пълния член къде го навряхте?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Няма срам цялата тая администрация, дето се храни от нашите пари и гласува за ГРОБ. Тия буквално съсипаха тая държава!

 18. 18 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Слугата на Валери Симеонов действа, за да му затвърди позициите по плажовете. Искат поне в следващите 15-20 години, по нашето черноморие да могат да колят и да бесят само ГЕРБ, Валери Симеонов и Марешки.
  Айде всички гербаджийски протежета, дайте по един минус на този коментар. Покажете колко са промити мозъците ви от гербаджийската пропаганда.

 19. 19 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 652 Неутрално

  ГЕРБерската измет да не изтърве да прилапа малкото останали нормални места по черноморието. Няма да им стъпя на концесионирания на някой малоумник плаж.

 20. 20 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 534 Гневно

  Гарантирано от герб. Нищо, скоро ще ви издухаме. Тотално!

 21. 21 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4474 Любопитно

  Това е поредния пример на злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ и техните "патриотични" патерици от ВМРО и НФСБ. Има договор за плажа и в момента, а те го развалят неоснователно за да уредят явно някои свои хора/фирми там.

  Иначе, този плаж и място са едни от най-красивите места в България (плажувал съм там преди години), от едната страна е морето (доста е дълбоко и бурно) и от другата страна е реката (където може много по-лесно да се плува). И е добре, че се стопанисва по природосъобразен начин. Така и трябва да се запази.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 22. 22 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Нормално е да го даде на концесия сега, следващо правителство ще има след поне две седмици, сезона идва, концесионера трябва да си вдигне барака, да наеме персонал. Кога да даде концесията, през Юли?

  Много хитър
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  За това го говоря от вчера, откакто стана окончателно ясно, че Слафчу ще върне мандата : трябва правителство, излъчено от ДБ, което да подхваща престъпните действия на своите предшественици ! Разберете, друг начин просто няма !

 24. 24 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#2] от "Smoke":

  За друг плаж става дума. Не знаеш - н3 пиши.

 25. 25 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Плаж с концесионер е винаги по-добре от такъв без. Така наречените "диви екзотични" плажове са пълни с боклуци, оставени от набедени любители на екзотиката. Синеморец беше останал без концесионер - който е ходил миналото Лято предполагам е платил 5 лв "паркинг" , но помни каква кочина беше...

 26. 26 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Ботевградската мър.ша мариананик.лова за това БЕШЕ министерка. Тя за друго не става. Питайте Варели.

 27. 27 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Е и?Какъв е проблемът?Моля кмета и останалата тролиада да ми обяснят
  —цитат от коментар 1 на Райчо Иванов


  Проблемът е че си тъпа и нагла трол-калинка.

 28. 28 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Нормално е да го даде на концесия сега, следващо правителство ще има след поне две седмици, сезона идва, концесионера трябва да си вдигне барака, да наеме персонал. Кога да даде концесията, през Юли?
  —цитат от коментар 22 на Кум Лисан


  Чукча писател, в статията е описано, че предсрочно се прекратява действащ до 2022 година договор.

  Иначе потвърждавам написаното в статията - плажа е приятен, поддържан и с минимална намеса върху околната среда.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 29. 29 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Всяко зло е по-малко зло от ГЕРБ

 30. 30 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Сборище на дрогирани наркоманчета, всеки нормален го гледат на нож.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 31. 31 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Единственото добро от китайския бацил е, че мутротуризмът ще фалира. Каквито и уйдурми да върти гербиджът.

 32. 32 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Сборище на дрогирани наркоманчета, всеки нормален го гледат на нож.
  —цитат от коментар 30 на Корки


  Хубаво описание на новото мутренско чудовище "Бедрум", заради което унищожиха дюните на Смокиня.

 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4453 Неутрално

  До коментар [#22] от "Кум Лисан":

  Прочете ли статията? Плажът е даден под наем с договор до ноември 2022! Поне четете преди да пишете, за да не ви лъсне "интелектът"!

 34. 34 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1712 Гневно

  До коментар [#6] от "Райчо Иванов":

  Искаш нещо смислено? И 100% вярно? Ето: Борисов е проста крадлива мутра, която съсипа България така, както и комунягите не успяха.

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4453 Неутрално

  Сборище на дрогирани наркоманчета, всеки нормален го гледат на нож.
  —цитат от коментар 30 на Корки


  Това за партийно събрание на ГЕРБ ли се отнася? :-)

 36. 36 Профил на noirdesir
  noirdesir
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#6] от "Райчо Иванов":

  абе по-добре на мухъл, толкото това, на което лъха от твоето рядко

 37. 37 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 178 Неутрално

  До коментар [#13] от "iiu09354227":

  Такива като тебе празноглави драскачи без покритие бол. Аз съм там половината месец, бях там и имам снимки и видео какво представляваше северния плаж. От завоя на реката до устието косата беше в морето с изключение на едно двадесетметрово островче. Велека се вливаше вместо в 15м устие, в 600 метра.
  Аман от злобни комплексирани откачалки

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7386 Неутрално

  Камък върху камък няма да оставят. А се готвят и да се връщат.

 39. 39 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Притиснатият в ъгъла опонент е най- опасен. ГРОП са точно такива в момента и правят поразии на макс. Трябва максимално бързо да бъдат отстранени, а след тях БСП и ДПС!

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 40. 40 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Плаж с концесионер е винаги по-добре от такъв без. Така наречените "диви екзотични" плажове са пълни с боклуци, оставени от набедени любители на екзотиката. Синеморец беше останал без концесионер - който е ходил миналото Лято предполагам е платил 5 лв "паркинг" , но помни каква кочина беше...
  —цитат от коментар 25 на georgi_ww


  В случая си има-управа на този плаж.А разликата с Бутамята,който си има концесионер е покъртителна и е в полза на Велека.Хората обслужващи плажа и малките заведения се отличаваха с качество и отношеноие към природата.+ това ,че имаше и душове със сладка вода от реката,нищо извън ареала или привнесено за замърсяване.

 41. 41 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 42. 42 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 43. 43 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 44. 44 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 45. 45 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 46. 46 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 47. 47 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 48. 48 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 49. 49 Профил на GuardianSW
  GuardianSW
  Рейтинг: 321 Неутрално

  ДПС лека полека сложиха ръка върху всички плажове в района. Първо смениха директора на Парк Странджа, който се противопоставяше на всякакво строителство в парка. На Бутамята някакви меки мутри от години се мешат на дълдогодишния концесионер, предполагам срещу някакъв дял. Преди 2 години смениха концесионера на Силистар. Там отзад имотите са всички на Данчо Ментата. Зад Бутамята също мисля че имат някакви терени. Въобще натискът за строителство в парка ще е много сериозен в бъдеще, и само необратими законови промени михат да ги спрат.

  “You miss 100 percent of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky
 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  Време е прокуратурата,ако има такава да подведе по отговорност и заведе дело срещу Бойко Борисов като главен отговарящ за тези безобразия.

 51. 51 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1241 Весело

  Новоприетият мораториум за възбрана на дейности на правителството, администрации, съдилища и т.н. пропусна да заяви възбрана и на настъпването на летния сезон!

 52. 52 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 375 Неутрално
 53. 53 Профил на nelimsky
  nelimsky
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Долу ръцете от Синеморец! Долу ГЕРБ!

 54. 54 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  Е и?Какъв е проблемът?Моля кмета и останалата тролиада да ми обяснят
  —цитат от коментар 1 на Райчо Иванов


  Ще сложат мутри и ще вземат такси за щяло и не щяло. Ще прекратят свободния достъп. Ма тебе кво ти пука, нали ходиш на Халките?

 55. 55 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 702 Весело

  До коментар [#16] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Там си е де....

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 56. 56 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Видяха завалията, че пияния английски турист не носи пари никакви в икономиката. Плаща 20 лева за pub-crawl и се напива като утайка с патрончета водка.

  Усетиха се, че привличат утайки без пари; или студентчета, пак без пари; и като завършат университета и почнат доходоностната работа в Сити-то - вече не стъпват на родното черноморие. И не върви така.

  Една от причините толкова рядко да ходя на черноморието е, че аудиторията е много зле - не може да ми стъпи на езиците, на доходите, на образованието, на професията и т.н.

 57. 57 Профил на Sunny Sunny
  Sunny Sunny
  Рейтинг: 29 Гневно

  От годни ходя на този плаж и много добре познавам ситуацията. Хората, които го държат, са пичове, има малко чадъри, има спасители, доктор, пътеки, тоалетни, качествена храна и е много хубаво. Дори приборите им са хартиени, за да е екологично всичко.
  Едно място остана неосрано от тъпанари, селяни, мутри и заведения и ще го съсипят е него!
  Искат да строят там, над плажа, полека-лека ще съсипят всичко и тази прекрасна защитена местност ще заприлича на Бутамята, който е много презастроен, просташки и претъпкан от чадъри плаж.
  По нагли и прости от гербаджиите не познавам. Невиждана арогантност, фрапираща некомпетентност, само наглост и кражби, кражби, докато ударим дъното. Разпределиха си държавата като баница.

 58. 58 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#57] от "Sunny Sunny":

  100% съгласен. От 5-6 години ходим само там - най-хубавият плаж в България. Силистар го убиха, сега Велека... иде ред и на Липите. И дотук беше българското черноморие за мен и моето семейство...

 59. 59 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 309 Весело

  Дано Бойко заедно със супер условия за държавата е успял и да уговори ваучери за колегите от форумчето от ГЕРБ, че им се отели вола от работа тея месеци!
  Заслужавате го колеги :)))))

 60. 60 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Това е само върхът на айсберга на престъпленията на ГЕРБ срещу природата и обществения интерес!
  И самите гербаджии не си спомнят какви цели имаха, когато ги избрахме за първи път! Как допуснахме да се изродят до такава степен, да ни закопаят в корупция, престъпна некомпетентност и безотговорност!

 61. 61 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2209 Любопитно

  До коментар [#57] от "Sunny Sunny":

  Бутамята е пълен шит, а наоколо се забелязват разсейките на бетоновата болест.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 62. 62 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3425 Весело

  До коментар [#15] от "stein":

  Всичко, което прави гербиджът, лъха на мухъл.

  На мухъл ли? Аз мислех, че лъха на нещо друго, жълто, но не злато...

 63. 63 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#57] от "Sunny Sunny":

  Подкрепям и аз на 100%. От Варна съм, но всяка година го посещаваме. Уникално готино и спокойно място. Включвам и сервиза. Само наистина морето е често бурно и опасно.
  И предполагам, че и "паркинга" ще е платен вече.

  caterpillar
 64. 64 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Не е луд който яде зелника, а този дето му го дава.
  А ние, оказва се, сме много дашни:)

 65. 65 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 465 Любопитно

  Концесиите осигуряват препитание на доста субекти, затова са обект на засилен интерес. Прозрачност, конкурентност и контрол при тях не съществуват. Все още сред концесионерите можете да видите ненаиграли се сенки от криминалния свят.
  Вярно е, че държавата е лош стопанин, но отказвайки се от стопанисване става ли по-добър?

 66. 66 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Е и?Какъв е проблемът?Моля кмета и останалата тролиада да ми обяснят
  —цитат от коментар 1 на Райчо Иванов

  Обяснявам.
  Водата е мокра , а Земята е кръгла.
  Който има акъл , да разбира.

 67. 67 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Концесиите са един от начините обществен ресурс да работи и носи солидни доходи за един човек. Това си е чиста схема за лично обогатяване ,за сметка на държавата , но облечена в законова форма.
  Твърдо съм против.

 68. 68 Профил на baf141011927
  baf141011927
  Рейтинг: 8 Гневно

  Тази концесия трябва да бъде отхвърлена от Парламента!

 69. 69 Профил на Stoyan Lachev
  Stoyan Lachev
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Всичко ще си го вземе Морето. И гиздавите им хотели и бетона. Просто това е вечното равновесие в природата, а не в чугунените им тикви!

 70. 70 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Д*ба наглите боклуци и далавераджии! В последните моменти на това провалено правителство дават плажа за цели петнадесет години??

  Това правителство в оставка става опасно! Някой трябва да озапти Боко и кучетата му!

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 71. 71 Профил на Pavlin Prodanov
  Pavlin Prodanov
  Рейтинг: 41 Гневно

  Раирани пижами, друго не ми изниква в ума. Трябва да се преразгледат под НАШИЯ ГРАЖДАНСКИ НАТИСК от парламента тези просташки, мутренски грабежи в последния момент на ГЕРБ и да се заведат дела срещу отговорните министри. Щом се докоснаха и посегнаха и на това сакрално, одалечено и прекрасно място, значи нищо не е останало недокоснато - можем вече да бъдем сигурни. За мен това са постъпки за злобни и алчни хора - родоостъпници! Съд и затвор. Не народен съд. Нормален такъв искаме.Европейски. Демократичен! Бесен съм не гневен!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK