Следователи и прокурори се обявиха против промени в съдебната власт

Следователи и прокурори се обявиха против промени в съдебната власт

© Юлия ЛазароваДа не се приемат предлаганите от различните партии в 45-ото Народно събрание промени в законите и конституцията, отнасящи се до съдебната власт, защото нарушават нейнага независимост и разделението на властите и защитават интереса на обвиняемите.


Това становище изпрати Камарата на следователите до председателя на парламента Ива Митева и президента Румен Радев и го разпространи часове преди заеданието на правната комисия, на което бе предвидено обсъждане на проект за изменения на пакет съдебни закони. А при откриването на заседанието председателят на комисията Радостин Василев информира, че е получено "силно критично становище и от Прокуратурата на Република България" /ПРБ/.


И в двете становища възраженията са срещу едни и същи предложения за промени, като в позицията на прокуратурата е акцентирано на несъгласието за закриване на специализираните структури и проектопромените са определени като "несъстояелни.и противоречащи на конституцията". (Пълния текст на становището на ПРБ, което бе разпространено до медиите часове по-късно, е в прикачения файл.)
По-подробно са описани несъгласията в писмото на Камарата на следователите.


Първото възражение на съсловната организация на следователите, която е известна с пълния синхрон на становишата си по различни въпроси с мнението на главния прокурор, е срещу предложението на "Демократична България" първият обвинител да се назначава и освобождава от президента по предложение на парламента. Аргументът - че така е било според отменената вече социалистическа Конституция на Народна Република България от 1971 г., когато главният прокурор не е бил независим.


Следователите се обявяват и против идеята - също на "Демократична България", министърът на правосъдието да може да предлага назначаване, повишаване, освобождаване на прокурори и следователи. Аргументът - че това създава възможност за политически мотивирани назначения и зависимости между изпълнителна и съдебна власт.


От посочените мотиви е видно, че съсловната организация, като се позовава на обстоятелството, че следователите и прокурорите се намират в една и съща система със съдиите, само на това основание, без да се обсъждат различните им функции, се приравняват условията за независимост на съда и на досъдебните органи, както и предпоставките за създаване на зависимости.


Камарата на следователите се противопоставя и на закриването на специализираните съдилища и прокуратури, което фигурира в предизборниге програми на всички партии с изключение на ГЕРБ и ДПС. Аргументите - че на тези структури е възложено освен преследването на организираната престъпност, също и корупцията във високите етажи на властта. За пореден път като успех е посочен обвиненият бивш екоминистър Нено Димов, изредени са и имена на бизнесмени, определени от следователите като олигарси, но не са посочени произнесени осъдителни присъди, макар и не окончателни.


Не приемат и възстановяване на правната уредба в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, която дава възможност делото да влезе в съда по искане на обвиняемия след изтичане на определен срок от привличането му - 2 години, когато е привлечен за тежко престъпление и 1 година в останалите случаи. Аргументите - че "понякога е обективно невъзможно приключването на досъдебното производство в указаните срокове въпреки положените интензивни процесуални усилия за това". И още, че такава уредба "защитава интересите на обвиняемите". Възстановяване на това право на обвиняемите да поискат разглеждане на делото им в съда след определен срок ще затрудни прокуратурата да оставя някои лица със статут на вечни обвиняеми под предлог за обективни затруднения в приключването на досъдебното производство - този коментар от юристи е най-често срещаният по този периодично поставян на дебати проблем.


Следователите са против и измененията, свързани с КПКОНПИ /Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество/. Аргументите - че "внесените предложения целят прекъсване на комуникацията между прокуратурата и комисията, което също би било в интерес на изброените по-горе привлечени към наказателна отговорност лица /от високите етажи на властта и олигарси - бел. ред./, разполагащи с огромен финансов и икономически ресурс".


От становището може да се заключи, че следователите намират сегашното управление и функциониране на съдебната система за напълно независимо и удовлетворително за обществения интерес и поради това ненуждаещо се от законодателни промени.


Освен президента Румен Радев и председателя на парламента Ива Митева следователите ще уведомят за своето мнение що е правова държава и върховенство на закона и Европейската комисия, Европейския парламент, Венецианската комисия, Групата държави, борещи се срещу корупцията (GRECO) към Съвета на Европа, както и посланиците на държавите - членки на Европейския съюз, на САЩ и на Великобритания.
"Изразяваме увереност, че компетентните институции в рамките на законоустановените си правомощия ще защитят интересите на българските граждани и общество, както и принципите на правовата държава и на върховенството на закона", завършва писмото на Камарата на следователите..

Ключови думи към статията:

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Споко Гешев. Твойте хора от ГЕРБ ДПС и БСП няма да допуснат нищо съществено да се случи в този парламент.

 2. 2 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1960 Неутрално

  Важното е какво иска адвокатурата. Другите са без значение. Нъл тъй, уважаеми демократи?

 3. 3 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1302 Весело

  Аз си знаех, че съдебната ни система е перфектна, ама друго си е да ти го каже Гешев!
  Настроение: саркастично!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело
 6. 6 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  За да се РАЗКАРАТ горните противни МУТРИ, парламента трябва да заседава поне 3 месеца !
  Тия да се прибират в öсмете джуджета", защото България е парламентарна република ...и законите ги прави парламента.

 7. 7 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1506 Весело

  мда, Дартгешефтарията отвръща профилактично на "удара" !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Спасяването на редник Франтишек

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 11. 11 Профил на m_art_in
  m_art_in
  Рейтинг: 594 Весело

  Коректора го е напекло слънцето. Да пие едно кафе и да пооправи тези грешки. Няма ли софтуерче нещо?

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Прокурорите всички ги знаят, какво мислят. Правосъдието не е създадено за тях, а за гражданите, те са само изпълнители. Досега не показаха, че могат да работят за гражданите.

 13. 13 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Щом мрънкат, значи се чувстват настъпани.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 14. 14 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Браво! Връщане към 1971 г. Дерзайте борци с мафията! Тази "промяна" смърди повече и от миналогодишната риба с която се забавляваха днешните законотворци.

  Съдебната система в цивилизования свят се променя много бавно и внимателно. Но в света на павианите тя може да се обърне с главата надолу за три дни!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#2] от "Читател":

  ти нещо пак ли се праиш на умен.
  искаш си сталинистка прокуратурата.
  комунистчето на бате.
  аре и утре сложи цветя на паметника
  на съветсктата терористична армия.
  ае беги да спиш.

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Весело

  "Следователите се обявяват и против идеята - също на Демократична България, министърът на правосъдието да може да предлага назначаване, повишаване, оквобождаване на прокурори и следователи."?!
  Е, тук вече сериозно се прочухме, но явно отколешната идея на Христо да стане Големият шеф в правосъдието, предстои да се случи. естествено, трябва да го изберат и за министър на правос., но това вече сигурно е договорено за след няколко месеца....

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 18. 18 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1172 Любопитно

  „... да се назначава и освобождава от президента по предложение на парламента.
  Аргументът - че така е било според отменената вече социалистическа Конституция на Народна Република България от 1971 г.“

  Ух, не ми се рови за стара Конституция, ама някой по-запознат ще каже ли – имали ли сме президент по соц. време?

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Весело

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  И какво стана с разделението и независимостта на отделните власти?!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Весело

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  И какво стана с разделението и независимостта на отделните власти?!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  Колко е жалък воя на защитниците на престъпното статукво у нас !!!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Любопитно

  Мен ми е много интересно как преценят кое да искат и кое не искат да си го причиняват😂

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Весело

  До коментар [#22] от "mihail_p":

  Да, гледам ги, другарю, "ДБ" бяха те...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 25. 25 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Мажжоретке, прокурватурата няма място в съдебната власт. Ако прокурватурата е там, то и адвокатурата трябва да е там, защото тя е другата страна в процеса.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 90 Неутрално

  ГЕРБ-БСП-ДПС и техните патерици, като ВМРО днес са на тръни. Бранят със зъби и нокти сегашния безумен изборен кодекс, членовете на ЦИК и главния прокурор. Май отиваме на война.

 28. 28 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Как ще искат промяна, толкова рушвети са дали докато се изкатерят по служебната стълбица чак дотам.

  кратък
 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Любопитно

  Прокуратурата НЯМА място в съдебната власт! Който обещае да промени конституцията в тази посока, има моя глас!

 30. 30 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 317 Весело

  Мутрите няма да се дадат лесно. И подкрепящите ги.

 31. 31 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Айде Гешевчетата се обадиха. Очакваше се. Жалко за съвестните прокурори. Гешевчетата петнят името на цялата пркуратура. А и ако трябва да бъдем точни, прокурорите не трябва да са част от съдебната власт. Те са страна, точно както адвокатите.

 32. 32 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#7] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Гешев:
  - Смятам се за инструмент в ръцете на Господ!
  Пеевски:
  - Е, чак пък Господ... благодаря, нямаше нужда.

 33. 33 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 446 Неутрално

  "От становището може да се заключи, че следователите намират сегашното управление и функиониране на съдебната система за напълно независимо и удовлетворително за обществения интерес и поради това ненуждаещо се от законодателни промени."

  ОК, само да кажат следователите колко осъдени за корупция политици има в затвора, че ми се губи бройката?

 34. 34 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Щом следователи и прокурори са против промените, то задължително промените трябва да се направят. И едните и другите многократно са доказвали, че разум нямат (извинявам се на малкото читави останали в системата).

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Любопитно

  Айде да кажат колко осъдителни присъди от общия брой има влезнали в сила ?...

 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2541 Весело

  Могат да са спокойни. Коалицията ГешеФФ има достатъчно депутати.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 709 Неутрално

  "Следователите се обявяват и против идеята - също на Демократична България, министърът на правосъдието да може да предлага назначаване, повишаване, оквобождаване на прокурори и следователи."?!Е, тук вече сериозно се прочухме, но явно отколешната идея на Христо да стане Големият шеф в правосъдието, предстои да се случи. естествено, трябва да го изберат и за министър на правос., но това вече сигурно е договорено за след няколко месеца....
  —цитат от коментар 17 на hamiltonf


  Не. Отколешната идея на Христо е да постави прокуратурата под обществен и съдебен контрол.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 38. 38 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Някой очаквал ли е да не се появи подобно изявление? "Трудови колективи пишат писма до Политбюро на ЦК на БКП"... Мутрата-опериран Менискус не си дава "бухалките" , с които чупи главите на инакомислещите. Скрит в дупката си, издава нареждания. Но ще му ги изтръгнем от ръцете.
  —цитат от коментар 15 на murry


  или държавни служители пишат писмо на т.дончев

 39. 39 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  Леле, помагайте! Дърпат ни черджето под краката.

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Прокуратурата НЯМА място в съдебната власт! Който обещае да промени конституцията в тази посока, има моя глас!
  —цитат от коментар 29 на vassilun


  Това е стратегията на ДБ.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 41. 41 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1172 Весело

  До коментар [#35] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Това е секретна информация 😀, ама индиректно научаваме и ще научаваме от приключилите дела в Страсбург.

 42. 42 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  В този парламент може би - ама ще стане в следващия.

 43. 43 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#41] от "Zippie":

  Какво толкова съгрешихме че Господ ни наказва... с такива?

 44. 44 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Хахаха, особено впечатлява молбата на следователите. Работят един път на три месеца, а вземат всеки месец по три хиляди лева. Разбира се, че са против. Някой може да ги накара да работят.

 45. 45 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1506 Весело

  До коментар [#10] от "cinik":

  идва ред на "колективите" !
  стояват се за кръгова отбрана !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  [quote#40:"Kephy"][/quote]

  "Това е стратегията на ДБ."

  Зная! На последните избори получиха моя глас! Ще го получат отново на извънредните!

 47. 47 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Мутрите от главната прокуратура да вземе да ни разкаже за независима прокуратура.

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  До коментар [#8] от "gmranger":

  След като е очеизвадно, че не прилагат законите, остава да ги коментират ! По - точно проектозаконите ! А за почетния нещо няма ли да проплачат ? Например да не се пипа, че така се нарушава " етническия мир" ? Сигурно силно са разтревожени за сарай Груп ! 😂😂👍

 49. 49 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1172 Весело

  До коментар [#43] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Амиии ..., положението е кой каквото сам си направи ..., нали го знаеш нататък.

 50. 50 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 258 Неутрално

  На Гешев нещо много му се е учестил пулса за да събира ОФ организациите на неговите послушни сдружения за запазване на "съвършения"модел внедрен от ГЕРБ.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на xny58671554
  xny58671554
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#18] от "Zippie":

  Президент не е имало. Имаше май нещо от сорта на председател на президиума на Държавен съвет или нещо такова.

 53. 53 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Той и Борисов не иска да сдава властта,но няма кой да го пита,така че и следователите и прокурорите да си траят,ако не искат да са адвокати на частна практика.

 54. 54 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  Спасяването на редник Франтишек
  —цитат от коментар 10 на cinik


  Вярно, бе!

  Тоя юнак си купи фабрика на 8-ми септември!

  А уж тарикати, уж яко рЕдели схемите ... Бошлаф!
  Куха и бутафорна фасада, която обаче след като е насадена у съзнанието на мат'рялоединиците и става "действаща".
  Е, докато я "боцнеш". И се чуе едно миризливо "фъссссс ..." ...

 55. 55 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Гешев поздрави службите за "професионално" свършената работа през 2021 година да разкриеш взривове през 2011 и 2015 година !?!, тоест че професионално са прочели публичната информация на Белингкат. И стана неудобно тук "тайните" ни служби да не разкрият, това което вече всички знаят. Мисля, че е много по-изгодно да се инвестира в Белингкат и НПО отколкото в тайни спънати служби.
  А сега да посоча - Пеевски и Гешев и Борисов крепят Добрин Иванов, всички заедно ангажирани в опита за кражба на Дунарит и Емко, в услуга на ГРУ, които пък тровят Гебрев и взривяват складове, след като са се разбрали да не им пречат.
  Разследването тепърва започва и ще свърши с ареста на Цацаров и Гешев, барабар с Пеевски и Борисов, и Добрин Иванов. Язък за ТВ Европа.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 56. 56 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 366 Весело

  Пореден американски шамар за съветската каскетура на Шиши

  В раздела "Проблеми с корупцията и върховенството на закона" се отбелязва, че в продължение на няколко години България е на последно място сред страните-членки на ЕС в годишния индекс за възприятие на корупцията на Transparency International. Изявление за инвестиционния климат на Държавния департамент на САЩ за България описва корупцията като „ендемична, особено при големи инфраструктурни проекти и в енергийния сектор“ и „при обществени поръчки и използване на средства от ЕС“.

  Правителството в оставка беше отслабено от множество съмнения за корупционни скандали, в които участваха представители на ГЕРБ. Тези твърдения предизвикаха в средата на 2020 г. вълна от антикорупционни протести, посочват авторите на доклада и изрично отбелязват, че "предизвикателствата пред върховенството на закона и слабата медийна среда затрудняват усилията за борба с корупцията и организираната престъпност".

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 57. 57 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  И те като Боко пеят "Добре ни е така, добре ни е така!"

 58. 58 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Квичене, мощно квичене от прасешката прокуратура 🐷🐷🐷 Коледа наближава 🔪🐖

 59. 59 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Малоумниците все още не са вдянали, че обвиняемите не са виновни.

  Някои може и да станат, но това е друга бира.

 60. 60 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  И те като Боко пеят "Добре ни е така, добре ни е така!"
  —цитат от коментар 57 на 3biri


  Бе, като ги гледам - по скоро " И припотено чело аз изтрих с каскетя ми от Сийка!"

 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  До коментар [#60] от "xm...":

  🤣🤣🤣👍🏻

 62. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело
 63. 63 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Коректора го е напекло слънцето. Да пие едно кафе и да пооправи тези грешки. Няма ли софтуерче нещо?
  —цитат от коментар 11 на m_art_in


  нейнага, заеданието, поучено, силон, становишата ...

  Пет грешки само в първите пет изречения. Подобно отношение към продукта на труда прави неприятно впечатление.

  http://rodenivbg.com
 64. 64 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 812 Любопитно

  Някой има ли идея Дани Кирилов кого би пдкрепил?

 65. 65 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  [quote#60:"xm..."][/quote]

  Боко тази сутрин изпълни операта джизус крайс супер стар от Банкя. Той беше Христос, а всичките му ученици бяха Юда.

 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  До коментар [#64] от "До руските мекерета":

  ...белите хакери...

 67. 67 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  До коментар [#65] от "3biri":

  Само не разбрах кой Го прободе в менискуса ...

  Прочее ... тогаз би требело да е аватар на Ахила ...
  Ама пък така излиза, че е многоликият Янус!
  Мъка!

 68. 68 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1360 Гневно

  До коментар [#27] от "Are de":

  Ако трябва – ще отидем на война. И това ще бъде краят им. Ужасен, но заслужен край.

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Щом Гешев и сие са против, значи сме в правилната посока.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Значи са на прав път, ОПГ то на каскета/ДП трябва да бъде затворено.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 71. 71 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 611 Неутрално
 72. 72 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всички доводи против проектът на г-н Иванов са валидни. Буквално всички.

  Особено това :

  министърът на правосъдието да може да предлага назначаване, повишаване, освобождаване на прокурори и следователи

  Та досега ДБ реваха, че управляващите били уж назначавали прокурори и това било грешно ?! Сега искат да стане официално ?
  Уникално !
  Това със сигурност ще бъде атакувано в КС защото дори слабоумният ми мозък крещи, че може да се случи само с ВНС.

 73. 73 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  """Следователи и прокурори се обявиха против промени в съдебната власт"""".......срамно е това...... Бюджета им да се намали с 2/3 докато не им дойде акъла трябва.....

 74. 74 Профил на ЛиБератор
  ЛиБератор
  Рейтинг: 452 Любопитно

  Гешо, а това с разделението на властите нали беше възглед на "десни екстремисти"? Какво ли ще стане ако в 46тото НС оста ГРОБ-БСП-ДПС нямат мнозинство?

  #СъдебнаРеформа ‬
 75. 75 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ДБ са опасни за държавата. По-опасни дори от БСП/БКП. Тия синковци ще ни вкарат в ръцете на олигарсите.

 76. 76 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1011 Неутрално


  "Изразяваме увереност, че компетентните институции в рамките на законоустановените си правомощия ще защитят интересите на българските граждани и общество, както и принципите на правовата държава и на върховенството на закона", завършва писмото на Камарата на следователите..”

  ——————

  Този цитат от изявлението на тези....е учудващо нагло!
  Къде останаха тези принципи , когато Черепа открито каза за корупционните схеми , когато онзи бизнесмен публично огласи случая наречен “ джуджетата” , когато в медийното пространство изтекоха записите от спалнята на Борисов???
  Защо се потули аферата с кредитите от държавната банка към съмнителни фирми , строежите и концесиите по морето , кокошарника на Марешки , бата на Вълка на язовир Искър?

  Айде , сиктир,бе!

 77. 77 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 812 Любопитно

  ДБ са опасни за държавата. По-опасни дори от БСП/БКП. Тия синковци ще ни вкарат в ръцете на олигарсите.
  —цитат от коментар 75 на Хай Буй


  Тези олигарси вносни ли са, или се родиха на 04.04.2021?

 78. 78 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  ДБ са опасни за държавата. По-опасни дори от БСП/БКП. Тия синковци ще ни вкарат в ръцете на олигарсите.
  —цитат от коментар 75 на Хай Буй


  😂😂😂😂😂
  Опасни са ,да , но само за ОГТ -то създадено от ГЕРБ и поддържано от шестаците с фирмите!
  След 10ноемри не ви изчистихме , но се надявам сега да се случи.

 79. 79 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Дива радост цари в прокуратурата че Актуализация на държавния бюджет за т.г. от 45-ия парламент няма да има, тъй като Министерският съвет в оставка няма да внесе такава в парламента въпреки искането на президента Румен Радев........ Безумно високият бюджет на съдебната система няма да бъде преразгледан за сега се оказва .........

 80. 80 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 982 Весело
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 728 Весело

  Хммм... идва време да се задават неудобни въпроси и корумпираните начело с главния Каскет гешеф усещат, че иде и техният ред. Спокойно, това НС ще изхвърли специалните, а следващото НС ще закрие главните корумпирани Длъжности.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 83. 83 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Гешо, а това с разделението на властите нали беше възглед на "десни екстремисти"? Какво ли ще стане ако в 46тото НС оста ГРОБ-БСП-ДПС нямат мнозинство?
  —цитат от коментар 74 на ЛиБератор


  Хаха хаха - да не си изперкал? Чалгаря и Маямите въобще няма да влязат в новия парламент! И най-простия гастарбайтер и протестен лумпенаж видяха грозните ми слугински мутри на Мафията и пълната им политическа импотентност! Това са типове за кинтите на Черепа и сие, не да управляват цивилизована страна!

 84. 84 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#77] от "До руските мекерета":

  Една част от тези олигарси се крият в Сърбия, Дубай и други екзотични държави.
  След абсурдните за всеки десен избирател, промени на ДБ, тези мили хора ще се върнат обратно в България, защото няма да има дела срещу тях. Запорите ще паднат и ще разполагат с целия си ресурс за да създаване на държава в стил Русия - мафиотска.
  Да не говорим за промените в избирателния кодекс. ЦИК контролирана САМО от президента, машинен вот със софтуер който никой не знае какъв е и трябва на доверие да приемем, че под ръководството на президент (иначе е ангел небесен), всичко ще е честно.
  Докато при хартиени бюлетини е невъзможно да манипулираш лесно всичките комисии, при машините това става централно.
  Не случайно болшинството държави НЕ ИЗПОЛЗВАТ машини за избори. Да се дава за пример Филипините е абсурдно и покъртително тъпо!
  Това е само част от приноса на ДБ за 2 седмици. Изправят ми се буйните коси като си ги представя да управляват 2 месеца.

 85. 85 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 93 Гневно

  Имах си аз, мафията да НЕ се обяви срещу анти-мафиотските закони. Милите те.

 86. 86 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#85] от "JsT":

  Да искаш да затвориш орган, които има за цел да се бори с организираната престъпност и корупция по върховете, какво те прави ?

 87. 87 Профил на stefandk63
  stefandk63
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Изобщо да не се занимават с И.Гешев.
  Само да приемат забрана - хора с македонски корени да не работят в правосъдната система. От Гоце и Яне им е останал само хайдутлука....
  нищо друго,нито чест, нито вяра, нито боязън от бога.
  И Татарчев беше перде като Гешев, малко по-ерудиран,малко по-ларж...ама перде.

 88. 88 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Ами да се върнат , какво лошо има? Може пък да кажат нещо важно , което досега определени хора не искаха да чуят?
  Тъкмо , ако са виновни ще си понесат последствията ............или , поради импотентната ни прокуратура ще бъдат оправдани, кой знае!

  Но на мен ми се струва, че плачът на каскетите е провокиран от друго — няма го Кой , онбашията не преде вече , некви “площадни демократи” искат истината и справедливост , от ЕС шляпат яки шамари.....баси , какво станА , та не моем да вечеряме ?😂

 89. 89 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Изобщо да не се занимават с И.Гешев.Само да приемат забрана - хора с македонски корени да не работят в правосъдната система. От Гоце и Яне им е останал само хайдутлука....нищо друго,нито чест, нито вяра, нито боязън от бога.И Татарчев беше перде като Гешев, малко по-ерудиран,малко по-ларж...ама перде.
  —цитат от коментар 87 на stefandk63


  Онзи ,за когото мислите , е македонец ,колкото аз съм потомък на Карл Велики!
  Цитираните от вас са ....айдуци , както им казваме по моя край.
  Хора без чест.

 90. 90 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 82 Неутрално
 91. 91 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#77] от "До руските мекерета":Една част от тези олигарси се крият в Сърбия, Дубай и други екзотични държави. След абсурдните за всеки десен избирател, промени на ДБ, тези мили хора ще се върнат обратно в България, защото няма да има дела срещу тях. Запорите ще паднат и ще разполагат с целия си ресурс за да създаване на държава в стил Русия - мафиотска. Да не говорим за промените в избирателния кодекс. ЦИК контролирана САМО от президента, машинен вот със софтуер който никой не знае какъв е и трябва на доверие да приемем, че под ръководството на президент (иначе е ангел небесен), всичко ще е честно. Докато при хартиени бюлетини е невъзможно да манипулираш лесно всичките комисии, при машините това става централно. Не случайно болшинството държави НЕ ИЗПОЛЗВАТ машини за избори. Да се дава за пример Филипините е абсурдно и покъртително тъпо! Това е само част от приноса на ДБ за 2 седмици. Изправят ми се буйните коси като си ги представя да управляват 2 месеца.
  —цитат от коментар 84 на Хай Буй


  Друго питах.

  Да повтарям ли въпроса с някои допълнителни разяснения, или ще се справиш сам?

 92. 92 Профил на ЛиБератор
  ЛиБератор
  Рейтинг: 452 Весело

  Фабриката тролче та щрака минуси на всеки дръзнал да говори против Гешеф. Напълнили са гащите, в очакване на изтръгването на тоталната власт от ръцете на Тиквата, Гешев и всички други политически трупове от парламентарните групи на ГРОБ-ДПС-БСП.
  Тролчета, оставате без работа скоро!

  #СъдебнаРеформа ‬
 93. 93 Профил на rxa16566952
  rxa16566952
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Прокуратурата не е власт и не трябва да бъде власт, така че нищо не се случва с раделението на властите.

  Прокуратурата по дефиниция е обвинител от името на държавата (народа), както армията е защитник на държавата (народа).

 94. 94 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2566 Весело

  Това ли им била рИформата на ристювци?! Де що има олигарс и корумпяга да подскача, радва се и пее, а после да почерпи, тъй ли?
  А бе, имаше ли филм "Те танцуваха едно лято" или така ми се струва на мен?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Бой по дебелите кратуни! Всички, родени преди 1970 г. - вън от съдебната система!

 97. 97 Профил на ЛиБератор
  ЛиБератор
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#95] от "Al Tikvone":

  +++

  #СъдебнаРеформа ‬
 98. 98 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 247 Неутрално

  До коментар [#25] от "Doge":

  Евала колега. Точно и ясно. Да не им даваме идея обаче че като нищо, за да размият нещата, статуквото може да се опита да вкара и свой верни адвокати във ВСС.

 99. 99 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2566 Весело

  Днес гледах един другар - вносител на въпросния законопроект, не му помня името, само шушумижестата му физиономия ми подсказа, че е ДБар, не защото беше седнал до БСПарите. Та той взе думата, за да нахока председателката, че давала думата на членове, които не се изказвали по същество, разбирай както на него му се иска, хаха... Каза, че думата трябва да им се ОТНЕМА. Много недемократично, другари, ТВЪРДЕ недемократично!
  Всъщност конкретния повод беше изказването на един друг, че законопроекти с подобна тежест трябва да се внасят не с два или три подписа, а с мнозинство от 121 гласа, тъй като засягат цялото общество, изискват политическо съгласие на всички парламентарно представени партии.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 100. 100 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 366 Неутрално


  Промени няма да има.

  До коментар [#71] от "ygo11542256":

  Едно време Чаушеско , Кадафи и Янукович си мислеха същото ...

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK