Правната комисия даде зелена светлина за закриване на спецсъдилищата и прокуратурите

Мнозинството от депутатите в правната комисия в парламента подкрепиха законопроекта, който предвижда закриване на специализираните съдилища и прокуратури.

© Дневник

Мнозинството от депутатите в правната комисия в парламента подкрепиха законопроекта, който предвижда закриване на специализираните съдилища и прокуратури.Предложението на "Демократична България" за промени в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, с които се закриват специализираните съдилища и прокуратури и се променя структурата на Висшия съдебен съвет минаха на първо четене в комисията по правни въпроси с подкрепата на "Има такъв народ", принципната подкрепа за "философията на промените" от БСП и "Изправи се! Мутри вън!".


"Дневник" проследи на живо дебата в правната комисия - вижте видео тук


Против гласуваха двама депутати от ДПС, които по време на дебата обявиха, че принципно биха подкрепили подобна промяна, но за нея няма достатъчно време в "краткия живот" на този парламент и тя трябва да бъде обсъдена подробно от следващото Народно събрание. Депутатите на ГЕРБ гласуваха "въздържал се", а по време на обсъждането на законопроекта обявиха категоричната си позиция - че са против подобни промени.
На първо четене в комисията не минаха предложенията за промени в Закона за съдебната власт на "Изправи се! Мутри вън!", с които се предвиждаше отпадане на ограничението магистрати да участват в политически парии и да се кандидатират на избори. Единствено адвокат Николай Хаджигенов гласува "за", 7 бяха "против" и 9 "въздържал се".


Друго предложение на "Изправи се! Мутри вън!" също не събра подкрепата на депутатите на комисията по правни въпроси - за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се предвижда отпадане на т.нар. "вечен обвиняем". Предложението бе подкрепено от 2-ма депутати, 7 гласуваха "против" и 8 "въздържал се".


Какво предвиждат предложенията за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс и промените в Закона за съдебната власт, предложени от "Демократична България" - четете тук


Повече за предложенията на "Изправи се! Мутри вън!", които не събраха подкрепа - четете тук


"Демократична България" се обяви срещу "поръчковото правосъдие" и "показните процеси"


Доц. д-р Атанас Славов от "Демократична България" представи предложението на коалицията и мотивите за идеите за закриване на спецсъдилищата и прокуратурите.


"Още при създаването на тези специализирани органи бяха повдигнати въпроси за тяхната независимост. Тези органи станаха известни в обществото с "поръчковото правосъдие" и "показните процеси". Тези органи и особено прокуратурата се доближиха до инквизиционни органи, а процесите продължават с години. Тези органи са критикувани и в становищата на различни европейски институции, включително и заради липсата на достатъчно солидни осъдителни присъди за корупция по високите етажи на властта и това се отбелязва системно в редица доклади на ЕК и Венецианската комисия" обясни Славов.


"От гледна точка на избрания подход в преходните и заключителни разпоредби е предложен модел за преназначаване на магистратите с подбор и те ще имат възможност да се върнат в заеманите преди това позиции или да останат в същия по степен съд, принадлежащ към общата система. Голяма част от делата приключват било с малки по размер осъдителни присъди, било със споразумения. Това със сигурност не е гаранция за ефективност на правораздаването", коментира Славов.


Той посочи, че законопроекта за промени в НПК въвежда в процесуалното законодателство норми, които прехвърлят производствата от специализираните структури към общата структура. По отношение на висящите производства той уточни, че делата, които не са в съдебна фаза, ще се изпратят в срок към съответните съдилища от общата система, а за делата, по които е започнало следствие се дава възможност да бъдат завършени от същите съдебни състави.


ГЕРБ: Ще създадете хаос, а делата ще започнат отначало


Дани Каназирева (ГЕРБ) се обяви категорично против промените с мотива, че "това е всичко останало, но не и рационална съдебна реформа".


"Става въпрос за бързо подготвени законопроекти, които целят да отговорят на очакванията на електората, но това ще хвърли в хаос съдебната система. Нека не тълкуваме превратно докладите на ЕК. Преди създаването на специализираните структури, България не постигаше резултати срещу организираната престъпност и корупцията. Твърди се, че тези съдилища имат характер на извънредни. Тук имаме две постановени решения на КС. Не сте съобразили, че голяма част от делата ще отидат на първа инстанция в районните съдилища. Това, което ще постигнете, е всички дела, които сега се гледат (около 300) да започнат отначало, защото с преходните и заключителните разпоредби се залага довършване на започналите производства, което означава тяхното задължително стартиране отначало", подчерта Каназирева.


Тя обясни, че при закриване на специализираните съдилища, мандатът на съдебните заседатели ще се прекрати и няма как те да бъдат довършени от същия съдебен състав, дори и съдията да е запазил качеството си като такъв, съдебният състав няма да е същият заради заседателите.


Министърът на правосъдието в оставка Десислава Ахладова подчерта, че становище от Министерството на правосъдието по този законопроект изобщо не е изискано. Такова становище не е искано и от Висшия съдебен съвет, заради което от ГЕРБ и ДПС отправиха критики към председателя на комисията Радостин Василев ("Има такъв народ").


ГЕРБ и ДПС: Недопустимо е да не поискате становища от институциите


"Законопроектите могат да се гледат без становища, само ако в определения срок институциите, които имат отношение към тези законопроекти, не са предоставили тези становища. Вие изобщо не сте поискали такива становища", подчерта Ахладова и добави: "Народното събрание в момента нарушава добрите законодателни практики, защото по правилник се изисква обществено обсъждане, а то липсва".


"Липсват количествени, статистически и финансови данни и предварителна оценка на въздействието. Основното предложение на "Демократична България" е за премахването на специализираните съдилища и прокуратури. Не са приведени данни за брой дела, брой и вид наложени наказания и други цифри и статистически данни. Не можем да разберем как е направен извода за неефективност на специализираните съдилища и прокуратури. Демонстрирате непознаване на практиката на Конституционния съд. Създаването на специализираните структури е препоръка, съдържаща се в доклада от юли 2009 г. От декември 2012 г. изрично се сочи, че създаването на специализираната прокуратура и съдилища са направени именно в отговор на препоръките на ЕК", подчерта Ахладова.


Тя посочи и че мотивите към законопроекта на "Демократична България" игнорират и решения на Конституционния съд, съгласно които специализираният съд не е извънреден, тъй като той прилага общоустановените правила и условията и редът за назначаване на съдиите са същите, прилагани в цялата съдебна система.


"През юни предстои нов доклад на ЕК. Искам да знам по какъв начин ще обясните, че препоръките на европейските институции са отпаднали и какво ще бъде основанието за това", настоя Ахладова.


"Едва ли бихме могли да нарушим толкова много принципи за две седмици, за да станем обект на цял негативен доклад", отговори председателят на комисията Радостин Василев.


Хамид Хамид от ДПС обяви, че това е "скандално" и иронично поздрави Василев, че се е вписал в историята като първия юрист, ръководител на парламентарната правна комисия, който не е поискал становища от институции като Висшия съдебен съвет, Министерството на правосъдието и други.


Атанас Славов: Очевидна е коалицията на статуквото в правната комисия


"Очевидна е коалицията на статуквото в правната комисия. Всеки опит да се постави под въпрос специализираната правосъдие се сблъсква с формациите на статуквото. Не чух коментари за първата част на предложението - за реформа на ВСС. Ключов проблем е липсата на последователни резултати в България. Колко години не достигнаха на управляващото мнозинство да докаже на ЕК и обществото, че се прави всичко възможно срещу корупцията по високите етажи по властта?", коментира Славов.


Министърът на правосъдието в оставка репликира, като обясни, че от 2019 г. не е имало друг доклад по механизма за сътрудничество и проверка, а България подлежи на проверка по доклада за върховенството на закона и добави, че предстои да се види какви ще са осъдителните присъди за корупция.


"Другата част от законопроекта приветствам и изпълнява препоръки на ЕК. Този дебат трябваше да е предварителен с представители на гражданското общество и всички заинтересовани институции и едва тогава да обсъдим дали има нужда от промяна в състава на ВСС. Все още не е изтекъл мандатът на този ВСС и не можем да направим оценка.


Обвинения в лобизъм и крепене на статуквото


"Изключително манипулативно четете докладите на ЕК. Вие говорите пак предизборно и манипулативно - кой е статуквото и кой е промяната. Христо Иванов беше министър през 2015 г., така че не сте от най-новите. С не малко колеги адвокати и съдии сме разговаряли, че вашите промени са изцяло лобистки и искате над 300 дела за тежи престъпления да отидат в небитието. Чии интереси защитавате?", попита от своя страна Дани Каназирева от ГЕРБ.


Николина Ангелкова (ГЕРБ) нарече "много е тревожно" предложението прокурорски актове да подлежат на контрол от по-висшестоящ прокурор. "Искате да отнемете независимостта на прокуратурата и да ги превърнете в чиновници, на които по-горестоящият да може да влияе? Не е ли това начин за изпълняване на политически поръчки?", попита Ангелкова.


МВР отчете спад на телефонните измами


Министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски също присъстваше на заседанието като гост и уточни, че от МВР не е изискано и не е подготвено становище. Той добави, че е бил поканен на заседанието от депутати от ГЕРБ-СДС и представи статистика за случаите, по които Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е работила съвместно със специализираната прокуратура.


"От 2015 г. до първото тримесечие на 2021 г. за организирани престъпни групи за притежание, производство и разпространение за наркотици са образувани 229 дела. За трансгранична престъпност - 56 досъдебни производства. За контратероризъм - 131, за корупция и пране на пари - 89. Производствата за киберпрестъпност са 15. Общият брой на досъдебните производства на ГДБОП и спецпрокуратурата е 735, а по тях са повдигнати 3870 обвинения", отчете Христо Терзийски.


"От началото на 2021 г. има 2 телефонни измами за 4 месеца. През 2019 и 2020 г. бяха разследвани 5 организирани престъпни групи за телефонни измами, 39 лица са привлечени като обвиняеми и в момента можем да кажем, че спадът на телефонните измами е с над 80% в сравнение с 2018 г. Това е резултат от работата на МВР и спецпрокуратурата", обясни Терзийски.


Адвокат Николай Хаджигенов също се включи в дискусията като уточни: "Ние в момента не разглеждаме проект за закриване на ГДБОП. Отчетът, който сега прочетохте са само едни цифри. Говорите за 3870 обвинения, но нямате представа колко присъди има. Давате данни за контратероризъм, но единственото такова дело, внесено в съд, е за атентата в Сарафово. Купчинката цифри цели единствено да закрепи статуквото".


Той отправи реплика и към Ангелова: "Вие сигурно току-що установихте, че прокурорите са чиновници, подчинени на главния прокурор. Това очевидно е новина за вас. По повод притеснението на Каназирева, че около 300 дела ще започнат отначало - само за миналата година спецсъдилищата са гледали 700 дела. Дори и да започнат отначало - какъв е проблемът с това? Няма проблем - просто ще започнат отначало. Такава практика съществува много преди въвеждането на специализираните съдилища. Това е въведено през 1968 г.", коментира Хаджигенов.


Адвокат Хаджигенов: Купчината присъди са след споразумения с прокуратурата


"Доколкото за съжаление съм изключително добре запознат от практиката на спецсъдилищата - не са само политически поръчки, но и икономически. Основната купчина присъди на спецсъдилищата се дължеше на споразумения и на дела за по няколко цигари марихуана", смята още юристът.

"Инструментът за тормоз, познат като мерки за неотклонение, довеждат дотам, че са вид нотариална заверка върху щенията на главния прокурор. Хора, които са държани по над година с мерки "задържане под стража, съдилищата ги разглеждат и се произнасят с по едно особено мнение. Това е печат върху нещата, които прави главният прокурор. 5 г. принципно са предостатъчно да мине едно дело и да стигне до ВКС. Бихте ли могли да ми посочите 1 осъден за корупция по високите етажи на властта? Колкото по-бързо ги закрием, толкова по-добре", подчерта Хаджигенов.


Каназирева продължи с обвиненията за "чиста проба лобизъм" и поиска информация по колко дела в спецсъдилищата Николай Хаджигенов и Татяна Дончева са адвокати, а Хаджигенов уточни: "Да, ние лобираме в полза на правото и в полза на закона - искаме да вземем бухалката от ръцете на Гешев".


"Очевидна е омертата на управляващите да не се бори с корупцията по високите етажи на властта. Създаде се спецправосъдието, създаде се другият орган КПКОНПИ и други "бухалки" в ръцете на лобитата около властта само и само неудобни и бизнес конкуренти и да бъдат буквално удряни. Това трябва да престане. Искаме всички европейски стандарти да се прилагат във всички органи на съдебната власт - за върховенство на правото, за презумпцията за невинност. Нека видим и делата в Страсбург - тези данни също са показателни за това какви специализирани органи за създадени преди 10 години", призова Атанас Славов.


БСП подкрепя философията, но призова недостатъците да се изчистят


"В предизборната ни платформа като политическа заявка БСП е заявило "за" закриването на специализираните съдилища и прокуратури, заради това ще подкрепим философията на законопроекта.
Специализираните съдилища бяха създадени от вашите конфигурации (на ГЕРБ - бел. ред.), когато се рекламираше тогава т.нар. италиански модел за борба с организираната престъпност. Малко по малко тяхната компетентност се разширяваше и се оказа, че всички обществено значими дела се оказаха там", коментира Крум Зарков от БСП.

"Този съд, който трябваше да съди властта се превърна в съд на властта. Виждаме как някои ги карат като мечка, а за други са слепи. Тази промяна трябва да се направи спокойно и професионално. Имате нашата принципна подкрепа, готови сме да съдействаме за подобряването на законопроекта", обяви Зарков.

Той даде няколко примера - не е необходимо и не трябва да се допуска делата да започнат отначало. Със съответните промени това може да бъде избегнато. Посочи и че статутът на съдебните заседатели действително не е уреден в законопроекта, а трябва да бъде уреден.


"Една от причините да подкрепим е, че това са проблеми, за които говорим от години. Трябва да направим промените така, че да не се затрудни образуването на досъдебни производство по случаи, по които прокуратурата е сезирана, но няма достатъчно данни. Трябва да се помисли как ще се уреди премахването на следствения отдел в спецпрокуратурата", изреди още Зарков.


По думите му е напълно възможно тези промени да бъдат направени професионално и да се отчете като стъпка в правилната, а не в грешната посока.


ДПС би подкрепило дебата, но животът на парламента ще е кратък


Хамид Хамид от ДПС посочи, че тези законопроекти трябва да се разгледат в спокойна обстановка и със становищата на всички заинтересовани страни. По думите му, дебат трябва да има и въпросите трябва да бъдат поставени и поставянето им само по себе си не е нарушение на правилника.

"Този парламент дали има достатъчно дълъг живот? Аз дълбоко се съмнявам в това. Но ако това се случи, ние ще направим своите предложения. По ЗСВ предстои още по-дълъг и по-широкообхватен дебат и той трябва да мине през изменения в Конституцията. Какво ли не съм видял в тази правна комисия, но никога не бих допуснал, че дълбоко уважаван от мен доктор по конституционно право се е подписал под промени, които са противоконституционни. Според предложението Народното събрание ще изпраща във ВСС куци коне. Оказва се, че куците коне имат половин глас. Г-н Славов, може да се замислите дали това е конституционосъобразно. Няма да вляза в атаки за лобизъм, евентуално кои обвиняеми и подсъдими лица биха били облагодетелствани", коментира Хамид Хамид.

"Не бих си позволил да обвиня Хаджигенов в пряк конфликт на интереси и бих го защитил. В тази зала почти всички сме адвокати и не би трябвало да присъстваме изобщо на тази правна комисия, ако сме в конфликт на интереси. Призовавам ви да не започнем тежка тема и да я изоставим в самото начало, защото така ще я изконсумираме. Зарков е прав - нека не претупваме на тъмно за една нощ тази промяна. Само заради това ние ще гласуваме против, но не го приемайте като "против", добави още Хамид.


Следователи и прокурори се обявиха против промени в съдебната власт - четете тук
Още по темата за закриването на специализираните съдилища и прокуратури - четете тук

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  Да видим от БСП - то как ще гласуват в пленарна зала първо ! Но воят на съдиите и прокурорите вече е налице !

 2. 2 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  ,,Против гласуваха двама депутати от ДПС, които по време на дебата обявиха, че принципно биха подкрепили подобна промяна, но за нея няма достатъчно време в "краткия живот" на този парламент..,”
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  Бойковите бухалки!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Да не повярва човек. Но да видим коалицията Гешев дали няма да се прояви при гласуването.

 5. 5 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Почна се!

  Днес е прекрасен ден за България!

 6. 6 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Ти им показваш открито че не ги щеш- те се натискат да запазят колкото се може повече статуквото...
  Защо се пънете бе господа?

 7. 7 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  От каназирева може да се зареждат газови бутилки.

 8. 8 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Щом прокурорите започнаха да реват, значи са добри промените!

 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  ГЕРБ много мъдро гласува "въздържал се". Хем не се отрича от бащинството над собствения си неръкотворен Франкенщайн, хем не рискува Буци да поеме по бързата спецпроцедура.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 10. 10 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Неутрално

  мда, и ще сплихне в пленарната зала при гласуване (ако изобщо) като мокър фас !
  "Колективите" на Кастет ГешефТ са строени за кръгова отбрана !
  тая крепост няма да падне !
  не в тоя парламент !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 11. 11 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Любопитно

  Почна се!Днес е прекрасен ден за България!
  —цитат от коментар 5 на Strymski


  +++++++
  Възхитителен,обаятелен ден!
  Всички спорни въпроси с некви там айдуци на едро,требе се решават в специално селектирани либерални комисии!💋🐪👍

  Много съм прост
 12. 12 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 564 Неутрално

  свещи палят сега продажниците да не мине

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#5] от "Strymski":

  Чакай първо да се гласуват в парламента, тогава да се радваме, че виждаме как монолитно се подкрепят БСП, ДПС и ГЕРБ !

 14. 14 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  ...колко е тъжно когато не си си гледал съвестно работата и народа те не ще....
  Гледката е трагична!

 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Вървят залагания, дали Буци ще изюрка ВМРО да протестира пред парламента срещу съсипването на националното богатство Пепи Еврото - иконата на герберизма

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 16. 16 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  До коментар [#13] от "samoedin":

  Ще се прогласува.

 17. 17 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 373 Неутрално

  "Против гласуваха двама депутати от ДПС, които по време на дебата обявиха, че принципно биха подкрепили подобна промяна..."

  Исках да гласувам, ама нямах желание.

 18. 18 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#5] от "Strymski":Чакай първо да се гласуват в парламента, тогава да се радваме, че виждаме как монолитно се подкрепят БСП, ДПС и ГЕРБ !
  —цитат от коментар 13 на samoedin


  А защо си мислиш ,че Слаф ше скочи на Гешеф?👀🥳

  Много съм прост
 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Надявам се в следващия парламент да има достатъчно време за всички промени.

 20. 20 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Поне нещо смислено да свърши този парламент. Макар че промяна в закона, две гласувания... мъчна работа.

 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#17] от "stanchopansa":

  😂👍🏻

 22. 22 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#17] от "stanchopansa":


  Нищо не може да ме разсмее така както тези карикатури

 23. 23 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 476 Весело

  Сега гербиджа е тъп, не може да се отрече. Но толкова ли неразбират, че тези поправки са изцяло в техен интерес. Вместо да ги подпукат в спец съда като опегета за нула време, имат шанс да получат справедлив процес...Наистина работят срещу себе си......

 24. 24 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 321 Весело

  Абе Фончо нали каза, че ГЕРБ ще подкрепи съдебна реформа?! Ко стана, Слънце..

 25. 25 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  До коментар [#23] от "True Detective":

  Справедлив процес, така трябва да бъде, независимо за кого е.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тsonkooo":

  А дано ! Искрено се надявам да се почва вече отнякъде !!!

 27. 27 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Гледах го на живо, гъненето на герболяка и сараите беше чутовно. БСП засега заеха прилична позиция, да видим дали Корнелка пак няма да обърка нещата като (и ако) се стигне до гласуване в пленарна зала.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 28. 28 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Много ми е интересно защо обаче не мина отпадането на т.нар. "вечен обвиняем", логично беше този елемент за държане на непослушните във вечна зависимост също да се махне.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 29. 29 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Дано не излезеш прав. Гледах заседанието на живо. Гербаджиите бълваха змии и гущери през цялото време. Все пак е добро начало. Ако тези "бухалки" на Борисов станат на "дърва за печката" при гласуването в зала, ще се черпим за победата.

 30. 30 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Ще го провалят накрая. Ще играят докрай уж са за, ще пробват всякакви трикчета с кворуми и т.н, но ако ножът опре до кокала, ще гласуват против или въздържал се, ако е достатъчно за да не мине

  Не ме търсете преди обяд
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Всичко това ще се случи, ако гласуваме масово и разумно след 2-3 месеца.

 33. 33 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#15] от "cinik":

  Ще го направи. Сигурен съм, че той беше дал нареждане тези двадесетина лумпени от т.нар. ВМРО да вдигат врява пред президентството тази сутрин. Той е един мръсен интригант, страхлив да излезе на тепиха, но действува в сенките. Всякак ще се опитва да създава размирици. Не би се спрял дори да подклажда кървави стълкновения по улиците с участието на негови мутри. Докато не бъде прибран "на топло", няма да миряса. Такъв мръсник е бил през целия си живот.

 34. 34 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Мутрите, срещу които уж подскачаха цяло лято талибаните по площадите, могат да бъдат доволни. И ще стискат палци на "партиите на протеста ".

 35. 35 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Браво!!! Черепа и Мустака не са си хвърлили парите бадева, спонсорирайки летните въстания.

 36. 36 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Любопитно

  Всичко това ще се случи, ако гласуваме масово и разумно след 2-3 месеца.
  —цитат от коментар 32 на Роси


  С лилавъ бюлетина,да?🐵

  Много съм прост
 37. 37 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  Я по-полека със слагането на тигана на огъня, докато рибата е още в морето! Сторонниците на трескавия реваншизъм и освободителите на следствените олигарси Арабаджиеви, Баневи, Миню Стайков, Али Бошкоф Баба и Банку Васил защо така изведнъж решиха, че някой ще им позволи да си разиграват коня, както си мислят? М? Ами нали първо ще бъдат сезирани Венецианската комисия, Европейската Комисия, Европейския Парламент, ОЛАФ, плюс правителствата на САЩ и Великобритания, както и посланиците на всички страни от ЕС и другите изброени, както и тези на съюзниците ни в НАТО. Много съм любопитен как МаяМа ще се изтъпани пред всички тези държавни глави, дипломати, съдебни светила от цял свят и ще им обяснява какви ги върши? Ами че вие не знаете ли, че Специализираният наказателен съд, Апелативният специализиран наказателен съд, Специализираната прокуратура и следственият отдел към нея, както и Апелативната специализирана прокуратура са създадени с европейска директива? И че никой от нашите съюзници в ЕС и НАТО няма да позволи своеволията на шепа самозабравили се „депутати за един ден“? Конституционния съд даже няма и да го споменавам! Нито пък гласуването в пленарна зала, където всичкият този ентусиазъм ще се спихне и някои хора ще си останат само с крясъците! Или какво, ще направите преврат? М? Що не питате пак Слафчу защо си върна мандата? Щото е голям юнак? Или щото много му помогнаха?

 38. 38 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  Гешев ни вкарва в опасна ДЪРЖАВНА КРИЗА и спешно трябва да подаде оставка..Той натопи ДВАМАТА ПРЕДХОДНИ ПРОКУРОРИ ,че са вид лица прикрили престъпления извършени от Русия . Или той подава оставка защото твърди че това е ставало в периода 2011 -2020 , или предходните ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ напускат за да бъдат разследвани !!

 39. 39 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#27] от "rumen_s":

  приемането е възможно, само ако при гласуването се събере около 1 мил. хора пред НС и дупетатите се загаштят като кокошки в кокошарник !!
  Никакво излигане докато не се приемат тези поправки !
  гласуване до дупка, да ги видим тея от статуквото кво ще праят !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 40. 40 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Весело

  Надявам се в следващия парламент да има достатъчно време за всички промени.
  —цитат от коментар 19 на chicago514


  Ако ли не....,винаги остава надеждата за по по-следващият!🥳👍

  Много съм прост
 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#37] от "Santos":

  Съюзът на следователите вече сезира ЕК.

 42. 42 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#35] от "uvtest":

  Понеже преди успяха да ги арестуват, нали

  Не ме търсете преди обяд
 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  Докато не гласуват в зала, не вярвам, особено на комунистите.
  А иначе - това е принципно и правилно решение, дано имат време много внимателно да измислят подробностите, щото иначе ще стане по-голяма боза от досегашната.

 44. 44 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Гледах го на живо, гъненето на герболяка и сараите беше чутовно. БСП засега заеха прилична позиция, да видим дали Корнелка пак няма да обърка нещата като (и ако) се стигне до гласуване в пленарна зала.
  —цитат от коментар 27 на rumen_s


  Щом Корнито не приритва, значи плана им е да саботират от тук нататък парламентарните заседания.

 45. 45 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#41] от "uvtest":

  А какво стана с оная опорка, че не трябвало да се клеветим едни други пред ЕС?

  Не ме търсете преди обяд
 46. 46 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#5] от "Strymski":Чакай първо да се гласуват в парламента, тогава да се радваме, че виждаме как монолитно се подкрепят БСП, ДПС и ГЕРБ !
  —цитат от коментар 13 на samoedin


  Няма , вече ги е страх защото хората са настръхнали и при тези гласувания ясно се вижда кой, кой е. Ще има нови избори и внимават да не шават излишно , а това е добре понеже ДБ прави правилните стъпки срещу статуквото!
  БСП е на ръба сега— да изчезне или да стане истинска лява социална партия. Мисля , че времето на старите комунистически трикове отмина.

 47. 47 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#29] от "murry":

  виж моя коментар #39:
  До коментар [#39] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 48. 48 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  До коментар [#37] от "Santos":Съюзът на следователите вече сезира ЕК.
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Ами ето, следователите не четата вестници и не люпят семки, докато някой си разиграват коня, сякаш Народното събрание им е бащиния! Специално за Миню Стайков, например, се сещам, че е следствен, покрай другото, за много големи злоупотреби с европейски фондове и ОЛАФ следи под лупа развитието на това дело! Да не стане така, че европейската прокуратура с така любимата на някои хора Кьовеши, която има за основна задача да се занимава точно с тези злоупотреби, изведнъж да бъде сезирана и тя именно да налапа Миню? А пък някои от тези, дето ни плашеха досега с г-жа Laura Codruta Kövesi, изведнъж да я разлюбят от дън душа?

 49. 49 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  До коментар [#46] от "Strymski":

  Ама разбира се, @Strymski, „вече ги е страх защото хората са настръхнали“! Днес от тези ли хора, дето „са настръхнали“, са турили феса на Тошко Йорданов - https://zonanews.bg/politika/yulian-angelov-ot-vmro-nahlupi-fes-na-glavata-na-toshko-yordanov - или са някои други хора? Я как хубаво предупреждаваш да „внимават да не шават излишно“! Кои да внимават, @Strymski? Тези ли, дето излъгаха половин милион души да гласуват за тях, а после се изсулиха като пръднал селянин от асансьор? Колко ли са ентусиазирани сега техните избиратели пак да гласуват за тях? Или някои други, дето се заканвате от 12 години да „изчегъртате“ ГЕРБ, пък те са си още действащо правителство? Нали не трябваше „нито ден повече“ за „диктатора Тиквоций“? Що не излезете тези, „настръхналите“ хора, па да го пометете? К‘во се мотате още? Чакате една армия да дойде на Дунава? И за това ли беше целият този зор? Да се лензите по комисиите, за да направите нови избори три месеца след последните? Е, гледай сега как старите съпартийци на МаяМа ще я направят на чеверме!

 50. 50 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  "Демократична България" се обяви срещу "поръчковото правосъдие" и "показните процеси"...., като гласува лобистки за оневиняване на червената финансова олигархия.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#48] от "Santos":

  Ти вероятно си от контингента на гешев. Само дето нищо не разбираш ама не ни учудваш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":Дано не излезеш прав. Гледах заседанието на живо. Гербаджиите бълваха змии и гущери през цялото време. Все пак е добро начало. Ако тези "бухалки" на Борисов станат на "дърва за печката" при гласуването в зала, ще се черпим за победата.
  —цитат от коментар 29 на murry


  Наричаш 'победа', това че ще пуснат на свобода разследваната червена финасова олигархия ли.
  Бобедители сте, в глупостта си.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 53. 53 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#52] от "zz_s":

  Стига с тия евтини опорки, всеки закон си има специални секция за преходни разпоредби. Там, дето вашата любимка Менда вписваше какви ли не глупости по несвързани текстове, ако не помните. Та спокойно делата могат да бъдат прехвърлени към нормални съдилища, а не към извънредния ПР трибунал, който нищо не върши особено.

  Не ме търсете преди обяд
 54. 54 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  Това е стъпка в правилната посока! Дано да мине и в пленарна зала.

 55. 55 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#46] от "Strymski":Ама разбира се, @Strymski, „вече ги е страх защото хората са настръхнали“! Днес от тези ли хора, дето „са настръхнали“, са турили феса на Тошко Йорданов - https://zonanews.bg/politika/yulian-angelov-ot-vmro-nahlupi-fes-na-glavata-na-toshko-yordanov - или са някои други хора? Я как хубаво предупреждаваш да „внимават да не шават излишно“! Кои да внимават, @Strymski? Тези ли, дето излъгаха половин милион души да гласуват за тях, а после се изсулиха като пръднал селянин от асансьор? Колко ли са ентусиазирани сега техните избиратели пак да гласуват за тях? Или някои други, дето се заканвате от 12 години да „изчегъртате“ ГЕРБ, пък те са си още действащо правителство? Нали не трябваше „нито ден повече“ за „диктатора Тиквоций“? Що не излезете тези, „настръхналите“ хора, па да го пометете? К‘во се мотате още? Чакате една армия да дойде на Дунава? И за това ли беше целият този зор? Да се лензите по комисиите, за да направите нови избори три месеца след последните? Е, гледай сега как старите съпартийци на МаяМа ще я направят на чеверме!
  —цитат от коментар 49 на Santos


  Колега , Дългия не е моят избор и ако обръщам внимание на изявите на неговото политическо творение , то е защото вече е част от политиката у нас , станал такъв по волята на гласувалите хора.
  Но , всеки който е против ГЕРБ е харен човек , дори да му турнат не фес , ами космически скафандър! ГЕРБ е октопод , престъпна група обслужваща мафиотски интереси и ТРЯБВА не да се “изчегърта” , а да се третира както нацистите след Втората световна.

 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#52] от "zz_s":

  ГЕРБоляците си обичате Народния съд.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  До коментар [#55] от "Strymski":

  Ами третирайте ги, кой ви спира? А да си чувал случайно за Третия закон на Нютон?

 58. 58 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#55] от "Strymski":Ами третирайте ги, кой ви спира? А да си чувал случайно за Третия закон на Нютон?
  —цитат от коментар 57 на Santos

  Натам е тръгнало , просто трябва малко време...

 59. 59 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Иначе мисля , че в политиката физиката няма особено значение.

 60. 60 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#34] от "Северозападнал":

  Няма да са доволни. Имам предвид мутрите. Просто защото мутрите са в разбойническата банда на Борисов – ОПГ ГЕРБ. А най-долу в йерархията са онези боклуци от "Делта гард" и подобните им питекантропи.

 61. 61 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#37] от "Santos":

  Саркастично:

  Кой ще ги сезира? Гешев ли, на когото изпратиха официално писмо, че вече няма да признават европейските заповеди за арест, издадени от Неговата прокуратура? Защото Гешев вместо да защитава закона, защитава бандитите! Я слезте на земята и престанете да пишете глупости. Защото хората ви се смеят. Крадците крещят "Дръжте крадеца"!

 62. 62 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Весело

  До коментар [#41] от "uvtest":

  Ха–ха–ха! Вече?

 63. 63 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Весело

  До коментар [#48] от "Santos":

  Забрави ли, че Кьовеши демонстративно стана и напусна залата, когато Гешев започна изложението си? Как мислиш – любов от пръв поглед? Май се сънувал розов сън?

 64. 64 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#57] от "Santos":

  Я? Сега разбирам че Нютон е виновен че някой не иска да си го причинява 😂

 65. 65 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  На единия Ненчо Балабанов му беше виновен, на другият- Нютон😂😂😂

 66. 66 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Весело

  До коментар [#49] от "Santos":

  "Настръхналите" хора бяха 10-15 лумпена от отбора на доносника на Държавна сигурност с псевдоним Иван. Вдигаха врява по нареждане на плъха от Банкя. Същият плъх през лятото се опита да организира контрапротест в София. И успя да докара цели 50 "настръхнали", но от страх, общинари от провинцията, които залягаха по подовете на автобусите, докато излязат от столицата. Тази сутрин гледката беше горе-долу същата...

 67. 67 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#66] от "murry":

  Ако не протестират видяха ония кмет как го пребиха...

 68. 68 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  Това трябваше да е третият закон на Нютон в действие...

 69. 69 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  „Кучетата си лаят, керванът си върви“! Лайте, паленца, нека минат и предсрочните избори!

 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#69] от "Santos":

  Прецакват ви Народния съд

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#69] от "Santos":

  И като минат кво?
  Пак ли ще ,,подкрепяте” с двайсет депутата?🤣🤣🤣

 72. 72 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#69] от "Santos":


  Накъцахте са да ,,подкрепяте”... ДПС

 73. 73 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Весело

  Хихихи, Цецо Василев, Баневи, Миньо ,Черепухин и другите спасени без съд да не забравят да почерпят своите хора след 3-4 месеца.
  Прокопито си черпи така или иначе, пък и е най-бедния в групичката, горкичкия.
  :) :) :) :) :)
  Да живей борбата с корупцията и демокрадцията
  :) :) :) :) :)

 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#73] от "NoBrainNoPain":
  Е, Черепухин малко ли помагаше по принцип ?... та искаш още?..
  много ви благна май

 75. 75 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#73] от "NoBrainNoPain":

  Това как го реши? В смисъл, знаеш в аванс решението на съда?

  Sic transit gloria mundi
 76. 76 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#41] от "uvtest":

  И какво от това? В коя държава в ЕС има извънредни съдилища като в България? В Германия има ли? Във Франция? В Австрия? Се към Народният съд ви тегли комунетата..

  Sic transit gloria mundi
 77. 77 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Дано да стане тези промени на Христо Иванов, макар че тия ще организират голям отпор. Съществуването на тези поръчкови съдилища и прокуратури и на комисията Конпи няма нищо общо с борбата с престъпността. Това са поръчкови трибунали за натиск и разсипване на хора и бизнеси.

 78. 78 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  В коя държава в ЕС има извънредни съдилища
  —цитат от коментар 76 на Hristov


  В никоя държава в ЕС, включително и в България, няма извънредни съдилища, ама ти от къде да знаеш.

 79. 79 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  Правната коми-и-сия, Доги нея меси-и я,
  с нея тежка ми е съвестта - ще сгреша!
  Щото Радев (Божков?) чака секи ден
  хайде научи и мен.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 80. 80 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#41] от "uvtest":И какво от това? В коя държава в ЕС има извънредни съдилища като в България? В Германия има ли? Във Франция? В Австрия? Се към Народният съд ви тегли комунетата..
  —цитат от коментар 76 на Hristov


  Христов, ти разлика между "специализиран" и "извънреден" знаеш ли я?
  Специализиран съд значи - по-добра охрана, специални помещения, специални подсъдими, големи интереси, обществено значими дела. Иначе е съд като съд - прилага същите закони и актовете му се обжалват пред ВКС.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 81. 81 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#41] от "uvtest":И какво от това? В коя държава в ЕС има извънредни съдилища като в България? В Германия има ли? Във Франция? В Австрия? Се към Народният съд ви тегли комунетата..
  —цитат от коментар 76 на Hristov


  Христов, ти разлика между "специализиран" и "извънреден" знаеш ли я?
  Специализиран съд значи - по-добра охрана, специални помещения, специални подсъдими, големи интереси, обществено значими дела. Иначе е съд като съд - прилага същите закони и актовете му се обжалват пред ВКС.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#81] от "Time is on my side":

  Което НЕ се потвърждава по никакъв начин от досегашната им практика. Най- им прилича - поръчкови бухалки за специално правораздаване.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Гневно

  До коментар [#80] от "Time is on my side":

  Не се правете на луди. Гербаджиите и слугата им Гешев са го нарекли "специализиран", но всъщност той си е извънреден трибунал, изпълняващ политически поръчки на досега управляващите за смачкване и тормоз на набелязаните от Борисов "противници".

 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#81] от "Time is on my side":

  Къде в ЕС има същите прокуратура и съд като коментираните?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#84] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Точно ти не ми се отваряй. Ти съд през плет не си виждал, бивши следователю!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 86. 86 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  Слушах днес Хаджигенов... "Десетки" дела имал той в специализирания съд, хаха... А е семпъл, та дрънка. Две думи трудно връзва на кръст - типичен футболен запалянко.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 87. 87 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#81] от "Time is on my side":Къде в ЕС има същите прокуратура и съд като коментираните?
  —цитат от коментар 84 на КМЕТ В СЯНКА


  В Италия , старшинка, създадени за борба с мафията.Съдиите Фалконе и Борсалино /едва ли си ги чувал/ бяха съдии в точно такава структура. За късмет на италианците, там нямаше купени от обвиняеми,както нашите ДБ и ИМВ, които да искат закриването им.

 88. 88 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#81] от "Time is on my side":Къде в ЕС има същите прокуратура и съд като коментираните?
  —цитат от коментар 84 на КМЕТ В СЯНКА


  В Италия , старшинка, създадени за борба с мафията.Съдиите Фалконе и Борсалино /едва ли си ги чувал/ бяха съдии в точно такава структура. За късмет на италианците, там нямаше купени от обвиняеми,както нашите ДБ и ИМВ, които да искат закриването им.

 89. 89 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  До коментар [#82] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#83] от "murry":

  Дрън-дрън, та пляс! Плюли сте си в устите като истински комуняги, хаха...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 90. 90 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  [quote#88:"uvtest"][/quote]

  Какво ги отваряш, не виждаш ли, че тролят с комунистически лозунги. Знаели те, хахах... Бъкел не отбират, ама тук са първи на барикадите.
  Мъро нали кучето си разхождаше по време на протестите, та е дочул по нещо. Кметчето - по цял ден с вестник Дума в ръка, а вечер на ракия, салата и... Дневник.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 91. 91 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  :Дрън-дрън, та пляс! Плюли сте си в устите като истински комуняги, хаха...
  —цитат от коментар 89 на Time is on my side


  Защо като, те са си комуняги.Посегнаха на техните червени олигарси и веднага скочиха. От обяд ги питам да посочат поне един невинен, осъден от тази бухалка- спец съда.Мълчат като...хайде да не ги обиждам.

 92. 92 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#91] от "uvtest":

  Натъртих на "истински" :) Правят се тук на нещо друго, но то си е характерно за комунистите. Щяха да ни бесят миналото лято, днес тръгнали да закриват съдилища и да отнемат думата, хаха... Само ме разсмиват, толкова са жалки.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#88] от "uvtest":

  И тук ли борите Мафията? Щото никой не е забелязал за толкова години.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#85] от "Time is on my side":

  Отново греда другарю милиционер. Ти кажи сега тези бухалки кого пребориха и осъдиха за толкова години.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 95 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 147 Неутрално

  До коментар [#41] от "uvtest":И какво от това? В коя държава в ЕС има извънредни съдилища като в България? В Германия има ли? Във Франция? В Австрия? Се към Народният съд ви тегли комунетата..
  —цитат от коментар 76 на Hristov


  Специализирани съдилища има в много държави, включително и самият ЕС.
  Да, във Франция и Австрия има такива, както в Германия, Италия, Испания, Белгия....

 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#95] от "Младолик Мъдрец":

  Кажи сега вашето отроче с коя Мфия по високите етажи се справи и какъв КПД има.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK