Бетонът от плажа Кабакум беше премахнат без да стане ясно кой го е излял

Снимка от момента на изливане на бетона на плаж Кабакум

© Радио Варна

Снимка от момента на изливане на бетона на плаж КабакумДен, след като бяха отлети, днес деветте бетонни основи за преместваем обект на плажа Кабакум край Варна бяха премахнати без да стане ясно, кой ги е поставил. Комисия от експерти от община Варна , РДНСК и областната администрация установи, че освен тях до мястото е прекарана и комуникация за снабдяване с вода и електричество.


"Договорите за концесия на три от плажовете на Кабакум са изтекли тази година, каза пред Би Ти Ви областният управител на Варненска област Стоян Пасев. "Кабакум-Юг" обаче в момента е в процедура за отдаване на концесия, обявена официално на 15 март 2021 година и не е завършила. Докато не привърши, никой няма право да поставя какъвто и да е върху плажа. Санкциите в такива случаи са отстраняване на обекта и от 2 до 5 хиляди лева глоба за незаконно строителство".


Кабели за електрозахранване бяха намерени на мястото

Кабели за електрозахранване бяха намерени на мястото
Вчера Радио Варна (БНР) съобщи, че са били получени според които на плажа "Кабакум" се излива бетон. На снимките, с които е била илюстрирана информацията, се виждаше тежка техника на пясъка работници, които подготвят терена за полагане на бетона.


Последвалата проверка на място установи, че се правят бетонови стъпки, използвани при поставянето на преместваеми обекти.


В следобедните часове днес на плажа отново се появи тежка техника. Този път обаче, за да извади от пясъка бетонните отливки. Работниците обаче отказаха да кажат, кй ги е изпратил.
След Великден комисията, на РДНСК, Община Варна и Областна администрация отново ще извърши проверка, за да установи окончателно извършителя и да реши каква санкция да му бъде наложена.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK