Срути се скат на участък на магистрала "Струма" в строеж

Срути се скат на участък на магистрала "Струма" в строеж

© Скрийншот от видео на BGNESСкат от новостроящия се участък на магистрала "Струма" край Симитли се срутил тази нощ, съобщи БНТ. По него все още не е пуснато движението.


При свличането освен почва и камъни, е паднала и предпазната мрежа. Тази част от магистралата е почти готова, като е асфалтирана, поставени са маркировка и пътни знаци.

Срути се скат на участък на магистрала "Струма" в строеж

© Скрийншот от видео на BGNES


На мястото бяха поставени и мрежи, които да предотвратят свличания на земни маси. Проблемният участък на магистралата е част от лот 3.1 на "Струма".


Отсечката Благоевград - Крупник е с дължина 12.6 км и е разделена на два участъка. В момента се работи само по 7 километра от магистралата.
В ранния следобед от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че участъкът от "Струма" край Симитли все още е строителен обект. "Падането на скална маса на строителната площадка не е от днес, а от началото на годината. Строителният надзор е издал нужните предписания на строителя и предстои изпълнение на съответните действия. Участъкът не е в експлоатация", казват още от АПИ.


Така или иначе това е пореден случаи на срутил се скат над път, който е бил укрепван. Такива случаи имаше край Рилския манастир, пътят през Искърското дефиле и в друг участък от магистрала "Струма".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK