Кратки новини: В Перник отново въздухът е мръсен

Кратки новини: В Перник отново въздухът е мръсен

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Синдикатите в МВР се обявиха против политизирането


Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР се обяви срещу политизирането на министерството, съобщи БНТ. "СФСМВР категорично възразява срещу произволни емоционално и политически оцветени квалификации (като "еничари" и други подобни), отправени от парламентарната трибуна или чрез медиите към служителите в МВР, както и срещу превръщането им в заложници и жертва на политически противоборства, в които не сме страна и няма да бъдем", заявяват в позиция от синдиката. "Против сме и на започналото политизиране в МВР през последните години, към което редовите полицаи нямат никакъв принос", пише още в становището.


В Перник отново въздухът е мръсен
Този път причината е силно запрашаване, което идва от шламохранилището на местния ТЕЦ, съобщава Би Ти Ви. Дигата на шламохранилището започна да пропуска вода миналата година и се стигна до евакуация на живеещите в района, а Перник остана без топла вода. И в момента дигата не е укрепена, а просто е насипана, но междувременно беше взето решение мястото да бъде рекултивирано и в единия му край се правят усилия в тази посока. Обещанията бяха за бързо рекултивиране и изграждането на ново шламохранилище - и по двете неща няма движение, коментира кметът на Перник Станислав Владимиров. Каза, че постоянно подава сигнали в екоминистерството. Според директора на "Топлофикация - Перник" Ясен Кацаров от два месеца се работи за създаване на инсталация за оросяване, така че прахът да не може да се вдига.


Пясъчни диги пречат на туристите да стигнат до морето


Пясъчни диги, издигнати по плажовете от концесионерите, затрудняват достъпа до водата, показа в репортаж Би Ти Ви. Летният сезон бе открит от 1 май, но концесионер обясни в ефира, че реално и според техните договори започва от 1 юни. Дотогава няма да има и спасители. Посочи, че дигите се правят, за да не може морето да отнема от плажовете, а освен това не им било забранено. "Сезонът започва от 1 юни по договор. Плажовете не са готови, защото хората, които отговарят за поддръжката им, почиват. Не мога да кажа, че сме закъснeли, но всяка година до 15 май ивицата вече е подравнена, почистена и обезпаразитена. От 1 юни има осигурени и спасители", обясни Кирил Спасов, концесионер на южния плаж в Несебър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK