Кой е служебният премиер генерал Стефан Янев

Стефан Янев като вицепремиер и служебен министър на отбраната през 2017 година.

© Георги Кожухаров

Стефан Янев като вицепремиер и служебен министър на отбраната през 2017 година.Служебният премиер генерал от резерва Стефан Янев в продължение на 31 години е военен. От 10 май 2017 година до момента е секретар на президента по сигурността и отбраната. Сочен е за много близък до президента и човек, на когото той има голямо доверие.


За последно той влезе вън фокуса на медиите покрай промените през лятото на миналата година в Закона за Националната служба за охрана, на който Румен Радев наложи вето, но депутатите прегласуваха. Тогава Янев коментираше мотивите на Радев и обясняваше защо е било грешка, че ветото не е било прието.


В служебното правителство на Огнян Герджиков Стефан Янев е вицепремиер и министър на отбраната и като такъв отговаря пряко за организацията на изборите през април 2017 година. Към тази му роля сериозни критики няма, но не така стоят нещата, що се отнася до поста на военен министър.
Кои са другите министри в служебния кабинет - тук


Янев е критикуван, че като военен министър е позволил да се стигне до предопределяне на избора на изтребител за нуждите на българската армия. В последните дни на служебното правителство комисията в МО, работеща по темата, предлага за сделка да се преговаря с шведската "Грипен". Правителството на ГЕРБ обвинява президента и Янев, че решението е лобистко, и в крайна сметка прави нова процедура. При нея е избрана офертата на американската "Локхийд Мартин" за F-16 Block 70. Стефан Янев не приема критиките, като посочва, че така или иначе окончателното решение е било оставено в ръцете на редовното правителство.


Преди това Янев е критикуван и че е извършил назначения на ключови постове в МО, като целта е била да се контролират обществените поръчки. Бившият военен министър Николай Ненчев твърдеше също, че служебният военен министър е уредил с постове в МО "роднини, близки, братя и сестри" на определени хора, без да влиза в подробности обаче. В отговор Янев обявява, че по време на мандата на предшественика му Николай Ненчев от сметките на военноремонтния завод "Терем" са изчезнали 60 млн. лв.


Служебният премиер Стефан Янев е на 60 години, като в продължение на 31 години е военен. Роден е в гр. Поповица, Пловдивска област. Завършва артилерийското военно училище в Шумен и започва да гради кариера в армията през 1983 г., когато е назначен за командир на артилерийски взвод в Асеновград. За десет години стига до командир на дивизион, а в Министерството на отбраната попада заради добрия си английски, като през 1996 г. става експерт в Дирекция "Международно сътрудничество". По това време България вече участва в програмата на НАТО "Партньорство за мир".


От 1998 г. до 2000 г. Стефан Янев работи като офицер за анализ в централата на НАТО в Монс, Белгия, след което е назначен за старши помощник-началник в отдел "Стратегии и доктрини" в Управление "Планиране на отбраната и въоръжените сили". През следващите години заема различни постове в Министерството на отбраната.


През 2004 г. е слушател във Военния колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ, по специалността "Стратегии за национална сигурност". На следващата година става началник департамент "Трансформации" в Центъра на НАТО за борба с тероризма в Анкара, Турция. През 2007 г. е директор "Отбранителна политика" в МО. Според негови колеги от министерството е бил близък с министъра на отбраната в тройната коалиция Николай Цонев (2008-2009 г). Става бригаден генерал през юли 2009 г.


От 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ. Според публикация на "24 часа" от декември 2011 г. Янев е препоръчан от Вашингтон за мястото на зам.-началника на отбраната вицеадмирал Минко Кавалджиев и дори за шеф на служба "Военна информация". След завръщането си в България Янев става за кратко началник на Националния военен университет (май 2014 - юни 2014). Според публикации той пристига във НВУ "Васил Левски" във Велико Търново на 8 май, приема длъжността на тържествена церемония, но веднага след това пуска молба за отпуск и заминава за София, за да подаде заявление за пенсиониране.


Владее английски, немски и руски език. Женен, с две деца.


Министрите в кабинета, който той ще води са:


Гълъб Спасов Донев - служебен зам. министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика (негова биография четете тук)


Бойко Илиев Рашков - служебен зам. министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи (неговата биография четете тук)


Атанас Ангелов Пеканов - служебен зам. министър-председател по управление на европейските средства (неговата биография четете тук)


Асен Васков Василев - служебен министър на финансите (негова биография четете тук)


Георги Великов Панайотов - служебен министър на отбраната (негова биография четете тук)


Стойчо Тодоров Кацаров - служебен министър на здравеопазването (негова биография четете тук)


Виолета Колева Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството (нейна биография четете тук)


Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката (негова биография четете тук)


Светлан Христов Стоев - служебен министър на външните работи (негова биография четете тук)


Янаки Боянов Стоилов - служебен министър на правосъдието (негова биография четете тук)


Велислав Величков Минеков - служебен министър на културата (негова биография четете тук)


Асен Петров Личев - служебен министър на околната среда и водите (негова биография четете тук)


Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите (неговата биография четете тук)


Георги Георгиев Тодоров - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (негова биография четете тук)


Кирил Петков Петков - служебен министър на икономиката (негова биография четете тук)


Андрей Стефанов Живков - служебен министър на енергетиката (негова биография четете тук)


Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма (нейна биография четете тук)


Андрей Георгиев Кузманов - служебен министър на младежта и спорта (негова биография четете тук)


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Нека плюенето започне сега. Взимам си пуканки

 2. 2 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Генерал до генерала, мила моя майнольо...

 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Аман от генерали.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Весело
 5. 5 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1391 Весело

  "Бившият военен министър Николай Ненчев, твърдеше също, че служебният военен министър е уредил с постове в МО "роднини, близки, братя и сестри" на определени хора, без да влиза в подробности обаче. В отговор Янев обявява, че по време на мандата на предшественика му Николай Ненчев от сметките на военноремонтния завод "Терем" са изчезнали 60 млн. лв."

  Не знаех, че да посочиш друго нарушение, някак оправдава твоето

  Не ме търсете преди обяд
 6. 6 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Нека плюенето започне сега. Взимам си пуканки
  —цитат от коментар 1 на foure


  Руснак?

 7. 7 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 38 Неутрално

  Гаранция е десарско ченге.

 8. 8 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Артилерист.
  "Изправииии се гора от стомана,
  насочееете те се бойни дула.."

  :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  От НАТО вече са го обърнали с хастара навънка, като му чета биографията.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 10. 10 Профил на weatherman
  weatherman
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Типично военно комуне е новото служебно премиерче.

  Съвсем заприличахме на бананова република с тия генерали.
  Президент - генерал
  Премиер - генерал
  Служебен премиер - генерал
  и т.н...

  В съвременния свят само в банановите републики има генерали на ръководни държавни позиции.

 11. 11 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Не мога да си представя лице, което да не е прокомунистически и проруски ориентирано, да учи във военно училище в социалистическа България. И съответно за тези лица, впечатлението ми е твърде отрицателно. Базира се и на двете ми години в казарма.

 12. 12 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Не мога да кажа нищо за тези хора. Това, което прави впечатление на първо чете- военен режим и широко представителство на руска гимназия...т.е. сериозно присъствие на висши съветски агенти...очаквано!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  "позволил да се стигне до предопределяне на избора на изтребител за нуждите на българската армия" - не е искал да харчи без черно на бяло, че и задокеанско. Скоро се произнесе твърдо срещу руските шпионски изцепки в България. Сега ще има поглед не само върху отбраната, а колкото до изборите, щом преди се справил, значи трябва и на 11 юли да го направи.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 15. 15 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 265 Любопитно

  Браво, един истински генерал, а не карикатура на генерал, като досегашният

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1518 Разстроено

  не стига че е шапкар ами и пенсионер , с това ли ще борите мафията , мъъъка

  ум море, глава шамандура
 18. 18 Профил на radetski
  radetski
  Рейтинг: 393 Любопитно

  Много добре изглеждащ мъ ж.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Още един фатмак от "системата" ... ех българино ... робски мат'риал ...

 21. 21 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#16] от "Brighty":

  От едната страна милиционер, от другата - фатмак. Истинска европейска демократична държава

  Не ме търсете преди обяд
 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Весело

  До коментар [#18] от "radetski":

  Можете да целунете снимката му!
  После Вие си знаете...

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Кога политическите постове в България ще се заемат от ... ПОЛИТИЦИ? Докога още от същото?!

 25. 25 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Кога политическите постове в България ще се заемат от ... ПОЛИТИЦИ? Докога още от същото?!

 26. 26 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#9] от "cinik":

  Това докарахте ВИЕ неомарксистите.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 27. 27 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Все се надявах зеления чорап да си е взел някаква поука и да не бърка в чекмеджето с руски шпиони, а да даде властта на млади, образовани и от новото време кадри! Очевидно няма този потенциал...

 28. 28 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Добре че ще управляват само 2 месеца.То е шапкари,то е агенти,то е чудо.

 29. 29 Профил на zih45671539
  zih45671539
  Рейтинг: Неутрално

  Човек с голям административен опит ако се съди по написаното, в ръководството на хора и в България и в чужбина.

  Така че изглежда напълно подходящ.

 30. 30 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Този навремето уреди цялата си рода плюс любовниците им на сладки службички в министерството - половината още са там.

 31. 31 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Добре че ще управляват само 2 месеца.То е шапкари,то е агенти,то е чудо.
  —цитат от коментар 28 на bulit


  За 2 месеца знаеш ли колко поразии ще станат ... ?

 32. 32 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Пак генерал дае.а! Президента е генерал, премиера (в оставка) генерал, служебния премиер генерал, Мутафчийски и той генерал...Ква е тая военна хунта начело на държавата?

  Не го нам тоя Янев, става ли, не става ли, ама символиката с генералите ми бърка в гАза

 33. 33 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#26] от "Дисидент в ЕССР":

  Когато една шайка е превзела част от уж прозападнато политическо пространство, то става доста трудно да се събере мнозинство за хем прозападно, хем не престъпно управление. Та гербиджа ни поставя в много крива ситуация да трябва да избираме - ватенки или мутри

  Не ме търсете преди обяд
 34. 34 Профил на zih45671539
  zih45671539
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#31] от "Гражданин":

  Колко другарю?

  И как ще станат?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#15] от "Konstant Ray":

  $Браво, един истински генерал, а не карикатура на генерал, като досегашният$
  ===========
  Кой от двамата?
  Това е вече задълбочаване на една генералска криза.

  Еретик
 37. 37 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Абе, Радев, засрами се! Дори в името на хората, които протестираха срещу ГЕРБ, срещу старото и обременено поколение! Как можа това да сътвориш! Как не можеш да видиш, че вашето време не е актуално! Че България е в Европа, а не в Русия! Отвратителен шапкарски манталитет!

 38. 38 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6084 Неутрално

  До коментар [#16] от "Brighty":

  Сложете и снимка на Стивън Хокинг...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 39. 39 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#20] от "Гражданин": "Още един фатмак от "системата" ... ех българино ... робски мат'риал ..."

  Точно така. Заменил е една мутра.Толкова ли не можаха да намарят друга мутра.

 40. 40 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  Впечатляваща биография, представителен. Желая му успех.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 41. 41 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Дефиле на зелените чорапи.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 42. 42 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Днес на герберите допълнително ли им плащат да реват на барикадата?

 43. 43 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#7] от "Rodrigo":

  Де да знам ..
  От 1998 г. до 2000 г. Стефан Янев работи като офицер за анализ в централата на НАТО в Монс, Белгия, след което е назначен за старши помощник-началник в отдел "Стратегии и доктрини" в Управление "Планиране на отбраната и въоръжените сили". През следващите години заема различни постове в Министерството на отбраната.


  През 2004 г. е слушател във Военния колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ по специалността "Стратегии за национална сигурност.
  На следващата година става началник департамент "Трансформации" в Центъра на НАТО за борба с тероризма в Анкара, Турция.
  През 2007 г. е директор "Отбранителна политика" в МО.

  От 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ.

  Бая НАТО има покрай него ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 44. 44 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#27] от "Корабов":

  добър шпионин ще да е като го гледам по какви места свързани с НАТО е бил. ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 45. 45 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Весело

  Ех, ако си бехме избраЛе другарката Цецка колко щеше да е фецко!

 46. 46 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Назначенията изглеждат супер, макар че и орангутани да назначиш ще са по-добре от Герп.

 47. 47 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Ако за тоя сме с резерви, какво да кажем за Бойко Рашков?
  Дето се вика с Базе лошо, без Баце още по-лошо!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":
  Не, благодаря"!!!

  Ти си предпочиташ онази торба с няма да кажа с какво!
  Страхотно образован у нас в Щатите и къде ли не.
  Ниската култура на Каракачанов уж патриот, уж македонец, силно те привличат!

 50. 50 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Айде да ви е честита новата диктатура.
  За която ревахте по жълтите павета 7 месеца.
  Сега ще видите кон боб яде ли.
  Но на българина акъла му идва винаги като оплеска нещата.
  И честит ви завой към Евразия.
  На Путин му излезе изключително евтино както винаги българския продажник е най-евтин - само яйца, риба и нови палатки.

 51. 51 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  До коментар [#7] от "Rodrigo":
  Гаранция е десарско ченге.

  Кой, Боко ли?
  Да!
  Инак отдавна да ще го изчистили!

 52. 52 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1095 Любопитно

  Това какво е, някакъв Генщаб ли ще правим? Ще воюваме ли с някого защото служебното изведнъж заприлича на военновременно правителство?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 53. 53 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Четеш биография и виждаш НАТО, четеш коментари и виждаш Русия.

 54. 54 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#27] от "Корабов":

  За съжаление чисто човешките Ви и християнски надежди за този човек са изначално неоснователни и няма как да се оправдаят, защото той дори не е чувал за покаяние и не е способен на такъв акт....а има защо и би трябвало!!!

 55. 55 Профил на sja11638525
  sja11638525
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Алоу, Дневник, това с езиците е много подло! Хахахахха

 56. 56 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#37] от "Корабов":

  Рублоядните комунисти не познават И чувството за срам!
  Те са убедени, че са предопределени на клетъчно ниво да бъдат флагмани на Истината, Властта, Прогреса...

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Гаранция е десарско ченге.
  —цитат от коментар 7 на Rodrigo


  В Армията си имаше ВКРТа, те си бяха ясно определени ДСарски ченгета. Редовните офицери не ги занимаваха с такива глупости. Виж пожарникарите си нямаха ВКР и затова си имаха Буда.

 59. 59 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Те така и с Фигуранта ни излъгаха, че е НАТОвски генерал.
  Пък той бил агент на Путин.

  Решетников си знае работата.

 60. 60 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 941 Неутрално

  голям вой ще има в МВР (мутренски вътрешни работи) ведомството.

 61. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Весело

  До коментар [#49] от "Alexander97":

  Слава Богу нямате съвършено никаква представа какво предпочитам!!!
  Вие обаче, очевидно и определено предпочитате и се наслаждавате на използвани рубладжийски партенки...ами "честито"!!!

 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Весело

  "Не, благодаря"!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  Вероятно накой те е питал, а? :-)

 63. 63 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  До мрънкащите изхвърляни гербери - по-добре си мълчете защото 20 години в България не е имала толкова образовано правителство! Особено последните 12! Жалко че само за два месеца.

 64. 64 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#61] от "selqnin":

  а, имаме представа. имаме!
  пожелаваш божия благодат на всеки, дето не харесва светиня му.

  и аз ти пожелавам много хубави неща.

 65. 65 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Слава Богу нямате съвършено никаква представа какво предпочитам!!!Вие обаче, очевидно и определено предпочитате и се наслаждавате на използвани рубладжийски партенки...ами "честито"!!!
  —цитат от коментар 61 на selqnin


  Ти днеска много работа свърши. Браво!
  Може да очакваш допълнително копейки от шефа ти Борисов.
  Специално заделени от плащането за Турски поток.

 66. 66 Профил на zih45671539
  zih45671539
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#56] от "selqnin":

  Работа, работа, работа..

 67. 67 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Почти всички български офицери,които са на годините на новия служебен премиер,са русофили и в червата.
  Най-после пъкленият план с избора на Радев,като президент,който пък да нзначи служебен премиер с явна проруска ориентация,проработи.
  За това бяха цяло лято режисираните протести.
  Я вижте, за добре свършената работа, кой е новия министър на културата?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 317 Неутрално

  мирише ми на военен преврат... или на зелени чорапи

 71. 71 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  До коментар [#70] от "lpi31580057":

  да ти имам фетишите на тебе

 72. 72 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  мирише ми на военен преврат... или на зелени чорапи
  —цитат от коментар 70 на lpi31580057


  Ами смени ги тия чорапи, де!

 73. 73 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1898 Весело

  Министър председател генерал Грипенски от предното служебно правителство.
  Време е за ревизия.
  Ще видим държавност.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 74. 74 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Неутрално

  Типично военно комуне е новото служебно премиерче.Съвсем заприличахме на бананова република с тия генерали. Президент - генералПремиер - генералСлужебен премиер - генерали т.н...В съвременния свят само в банановите републики има генерали на ръководни държавни позиции.
  —цитат от коментар 10 на weatherman


  Коментирай това:

  "ГЕРБ атакува Радев за скрита декларация срещу Русия"

  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/05/11/4207989_sled_izborite_gen_stefan_ianev_e_naznachen_za_slujeben/ #eventBlock1

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Този поне не е фалшив генерал, като Борисов. Ама що пък, все генерали трябва да ни управляват?

 76. 76 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 317 Неутрално

  червените тролове са налазили статията. так держать

 77. 77 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  до 68
  Не смятам да мълча.
  Ама на слепите и глухите и да им говориш все тая.
  Борисов и ГЕРБ са ПЪРВОТО правителство, което се опитва и успява макар и трудно за обърне корабът България към Запада и Цивилизацията.
  Вперили сте поглед в ТурсКи поток и грачите.
  Но не виждате какво колосална работа се извърши, за да се прибижем къМ Запада - прие се декларацията за определяне на Червената армия като терористична към Източноевропейските народи.
  За което Нинова рипна и поиска оставката на Захариева.
  Прие се и се вложи в учебниците по история - повдигна се завесата пред комунистическите зверства , Народния съд и всичко, което се случи в България откак стана просталинска държава. По това решение също имаше много вой и рипане от БСП.
  Заговори се за атентата в Света Неделя като комунистически терористичен акт с всичките последствия от това -250 убити от които 50 деца. БСП само преди 2 седмици напусна 45тото НС заради това.
  Смятам, че точно както Румъния, Полша и Чехия България с оглед на нейната сигурност също трябва да помоли НАТО за повече бази - като се има предвид агресията и фашизирането на Русия напоследък
  Но нашите гъзолизци продължават да са наведени на Кремъл.
  Сега с това ново правителство и като се има предвид КОЙ го измисли няма никакви изгледи то да иа проевропейска насоченост.
  Точно както ни излъга Нинова, че избираме НОТОвски генерал, и Фигуранта е под въпрос КОЛКО НИ ИЗЛЪГА СЕГА.

 78. 78 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#52] от "majorman":

  Те нашите военни са подготвени за всичко само не и за война!Коя от съседните ни държави не би ни сляла? Може би само Македония...

 79. 79 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Генерал до генерала, мила моя майнольо...
  —цитат от коментар 2 на честита промяна


  За сметка на това министърът на здравето не е професор,което си е направо впечатляващо.

 80. 80 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Не смятам да мълча.
  —цитат от коментар 77 на cpl40723722


  Ти също свърши много работа днес. Браво!

  Лично ББ се обади ще получиш специална награда, специални герберски копейки от юбилейните за пАтока.

  Отзад на гърба е Путин, зад него Ердоган и Баце, на фона на Турецкий пАток.

  С надпис "Вечная дружба, долгий пАток"

  Много ще ти хареса!

 81. 81 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 941 Неутрално

  .Борисов и ГЕРБ са ПЪРВОТО правителство, което се опитва и успява макар и трудно за обърне корабът България към Запада и Цивилизацията..
  —цитат от коментар 77 на cpl40723722


  о, знаем, знаем!
  но защо премълчаваш, че Храбрата Баца лично е свалила Тодор Живков.
  а дядо му е бил горянин в горите край Банкя.
  и Храбрата Евроатлантическа Баца като млад не е бил в СИК, а в рок-група КИС.

 82. 82 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Не забравяйте, че и тиквата е некав там генерал. Тоя чин явно се дава ей така айляк за някои.

 83. 83 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Никога вече мутра министър-председател!

 84. 84 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 723 Неутрално
 85. 85 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Знаех си аз, че военните са особено умни!

 86. 86 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  От 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ. Според публикация на "24 часа" от декември 2011 г. Янев е препоръчан от Вашингтон за мястото на зам.-началника на отбраната вицеадмирал Минко Кавалджиев и дори за шеф на служба "Военна информация".
  ---------------------

  явно назначенията в армията ни стават по препоръка от САЩ.

  Не ми харесба биографията му, прекалено е обвързан със САЩ.

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 87 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Чудя се как е възможно офицер, който е служил на тоталитарен режим и е бил част от репресивния апарат по онова време, да направи такава кариера след демократичните промени.
  Все едно бивш царски офицер да стане министър на отбраната при Тодор Живков.
  Ако ще се назначават бивши военни на ръкодни длъжности, мисля че задължително условие е кариерата им в армията да започва след 1990

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#5] от "tulup":


  "Бившият военен министър Николай Ненчев, твърдеше също, че служебният военен министър е уредил с постове в МО "роднини, близки, братя и сестри" на определени хора, без да влиза в подробности обаче. В отговор Янев обявява, че по време на мандата на предшественика му Николай Ненчев от сметките на военноремонтния завод "Терем" са изчезнали 60 млн. лв."

  Не знаех, че да посочиш друго нарушение, някак оправдава твоето
  —цитат от коментар 5 на tulup


  Той и Бойко Борисов не знае, явно сте от една група.... Но пък да гепиш 60 милиона е точно толкова сериозно, като да на назначиш роднина "на хранилката" или как? Има разлика май..?

 90. 90 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 472 Неутрално

  ".......След завръщането си в България Янев става за кратко началник на Националния военен университет (май 2014 - юни 2014). Според публикации той пристига във НВУ "Васил Левски" във Велико Търново на 8 май, приема длъжността на тържествена церемония, но веднага след това пуска молба за отпуск и заминава за София, за да подаде заявление за пенсиониране......"

  Подигравка с офицерите и курсантите от НВУ "Васил Левски".

 91. 91 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#77] от "cpl40723722":

  Аха, ти явно си от фалшификаторите на историята, ясно :) Само че има още живи хора-свидетели, ще почакате малко.

 92. 92 Профил на sundblum
  sundblum
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Според публикации той пристига във НВУ "Васил Левски" във Велико Търново на 8 май, приема длъжността на тържествена церемония, но веднага след това пуска молба за отпуск и заминава за София, за да подаде заявление за пенсиониране."

  Браво, шапкар-тарикат.. Като Румбата, същия.

 93. 93 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Весело

  премиер генерал Стефан Янев
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  Помощ!! Хунтата на власт!!:)

  "Чуждестранен агент"
 94. 94 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#73] от "zz_s":
  Министър председател генерал Грипенски ..
  >>> Това ли било името на министър председателя?:) IИ какво толкова сте притеснен от грипените? Прочетете тук малко за унгарските грипени и за мисиите, които те изпълняват:
  https://www.saab.com/newsroom/stories/2021/march/gripen-roars-over-hungary-for-15-years
  30 MARCH 2021, Gripen roars over Hungary for 15 years
  ....At the end of 2001, the Hungarian government signed a contract on the leasing of 14 Gripen fighters...In January 2005, the retraining of the first Hungarian pilots and the selected ground crew began at the Swedish Air Force’s F 7 Wing ..At the same time, the first Hungarian Gripen rolled off the production line in Linköping, Sweden. The first five Gripen fighters landed on the runway of Kecskemét Air Base on the 21st March 2006. ...The primary mission of the Puma squadron is the protection and defence of Hungarian airspace. Since 2014, the Hungarian Air Force’s Gripen fighters are also responsible for protection of Slovenian airspace...The Hungarian Air Force participates regularly in international exercises like Lion Effort or Tiger Meet. In 2015 and then again in 2019, the Hungarian Air Force was deployed with Gripen fighters for the NATO Baltic Air Policing missions...
  Тази година пък 5 грипена ще патрулират над небето на Естония..

 95. 95 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Почти всички български офицери,които са на годините на новия служебен премиер,са русофили и в червата....
  —цитат от коментар 67 на kwy38371721


  Всички български офицери на тази възраст са учили достатъчно българска и европейска история, та затова са русофили, не е като да няма защо.

  А някои смешници, дето се опитват да фалшифицират историята и се хвалят колко терористича била Червената армия, могат да се скрият насаме със своята неграмотност, ограниченост и злоба.

  Русия е, каквото е. САЩ е, каквото е. Германия е, каквото е. Турция е, каквото е. И така нататък - никой не се интересува с какви имена ги наричат.
  Червената армия винаги ще е руска (СССР) и винаги ще стига до Берлин. САЩ винаги ще имат негри, които да тормозят и народи, които да грабят - като в цялата им история; и винаги ще има достатъчно потомци на европейци-непрестъпници, които да внасят елемент на нормалност в цялата им страна, и заедно с представители на други придошли народи да внасят разнообразие и да движат прогреса. Руснаците винаги ще пият, напук на всичко останало и ще правят нещата просто да работят, без излишни глезотии. Немците винаги ще са подредени, трудолюбиви и стриктни - дори и това да избива на нацизъм. Турците пък винаги ще са тези, които прекъсват линията на българските царе през 14 век и се възползват от разделениято по нашите земи.

  И така нататък.

  Въпросът е какви ще сме българите? Ще се претопим ли в ограничени и злобни същества или ще гледаме напред в бъдещето с надежда, оптимизъм и желание за работа?

 96. 96 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Браво, един истински генерал, а не карикатура на генерал, като досегашният
  —цитат от коментар 15 на Konstant Ray


  Същият ген.Янев под командването на Радев сътвориха сделката за Грипените, които Янев и Радев вкараха за одобряване на последното заседание на служебния кабинет на Герджиков. След провала на далаверата, за която се твърди, че само комисионните на шведите за Янев и Радев са за 50 млн евро, Янев се обяви са репресиран и разочарован. Е, сега му падна да отмъсти на тези, дето му замениха Грипените с Ф-16 и му провалиха сухите пачки. Така че си имаме премиер за пример в борбата с корупцията....

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 407 Неутрално
 99. 99 Профил на filip_a
  filip_a
  Рейтинг: 115 Весело

  До коментар [#38] от "Незнайко в Слънчевия град":
  Джобс? Или няма шанс?

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK