Кой е Велислав Минеков - служебният министър на културата

70-и ден на протест за оставка на премиера и главния прокурор. Велислав Минеков

© Юлия Лазарова

70-и ден на протест за оставка на премиера и главния прокурор. Велислав Минеков"Това не е обикновен протест, това е война на гражданите срещу окупираната от мафията държава. Време беше. Трябваше да се случи. Признанието, че сме не само създателите на протеста, но и негови координатори, създава опасност. Но то е така. Явно този нов за мен занаят се учи в движение..."


Това казва склупторът професор Велислав Минеков, определен от президента Румен Радев за служебен министър на културата, в интервю за "Дойче веле" през август 2020 година. Тогава Минеков е част от "Отровното трио" (заедно с пиара Арман Бабикян и адвоката Николай Хаджигенов) - групата, станала лице и организатор на протестите с искане оставката на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.


Минеков е всяка вечер на площада и често прави изказвания от своеобразната трибуна. Няколко месеца по-късно той спря да се появява публично с Бабикян и Хаджигенов, като това се случи, след като групата влезе в преговори с "Изправи се.бг" на Мая Манолова за общо явяване на изборите.
По информация на "Дневник" Минеков и останалите членове на "Отровното трио" са имали разминавания за организацията на протестите и участието на формацията в изборите. Тогава официално Минеков не коментира причините за оттеглянето си, като и досега той е представян като част от триото.


Политически и граждански активист, критик на ГЕРБ, Бойко Борисов и Вежди Рашидов, бивш член на партията на Меглена Кунева - това са част от биографичните данни за скулптора Велислав Минеков, син на скулптора Величко Минеков. Той беше определен от президента Румен Радев за служебен министър на културата.


Кои са останалите членове на служебното правителство - тук
Кой е служебният премиер Стефан Янев - тук.


"Не бях на площада, за да стигна до този формат"


През декември 2020 година той обяви, че ако не се направи болезнен жест за обединение от всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции до 23 декември, ще прекрати политическото и гражданското си съучастие и допълва: "Каквото можах, направих."


"Очаквам ясни съвместни действия срещу превзелата ни шайка и управляващи мутри. Декларация за съдействие за честни избори и ясни, обединени намерения. Впоследствие правителство, насочено в срещу днешната мафия. Да, нужен е компромис, тежък е, боли. Живеещите в миналото трябва да предпочетат бъдещото. И всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции трябва да направят болезнения жест за обединение. Алтернатива няма", написа във фейсбук пост Минеков.


"Отровното трио" в разгара на антиправителствените протести от лятото на 2020 година. От ляво надясно - Велислав Минеков, Арман Бабикян, Николай Хаджигенов

© Георги Кожухаров

"Отровното трио" в разгара на антиправителствените протести от лятото на 2020 година. От ляво надясно - Велислав Минеков, Арман Бабикян, Николай Хаджигенов


През февруари тази година в предаването на Сашо Диков Минеков разкри, че причината за оттеглянето му е, че той не иска да е политически ангажиран, защото иска да остане гражданин. "Аз не бях на площада, за да стигна до този формат", казва тогава Минеков и изразява надежда, че след изборите отново ще се върнат към стария формат на "Отровното трио", защото това било по-добър вариант, отколкото да са с властта или част от властта.


Критики към ГЕРБ и конфликт с Вежди Рашидов


През цялото управление на Бойко Борисов Минеков остро и публично е критикувал премиера в оставка и ГЕРБ, както и инициативите на Министерството на културата, което в два мандата беше оглавявано от Вежди Рашидов. Минеков му се противопостави остро при опитите да направи Борисов почетен член на Съюза на българските художници.


Велислав Минеков

© Прессекретариат на Държавния глава

Велислав Минеков


Минеков бе говорител на Движение "България на гражданите" (партията, основана от Меглена Кунева), но в края на 2014 г.той напусна, след като стана известно, че Реформаторският блок ще влезе в коалиция с ГЕРБ.
Тогава той се мотивира с това, че му е трудно да приеме събирането на едно място на почтени хора и мутри в името на бъдещето на страната. През 2016 година името му беше сред спряганите за кандидат-президент от Реформаторски блок, но тогава издигнат беше Трайчо Трайков. През 2019 година на местните избори Минеков изрази подкрепа за кандидата за кмет на София - Мая Манолова.


"В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце", каза в края на април 2021 година след парламентарните избори пред БНР скулпторът. Той изрази позиция, че служебно правителство и нови избори са най-доброто решение, вместо опити да се състави правителство. "Служебно правителство просто означава честни избори, нищо повече, но нещата няма да бъдат вече същите. Тогава настава изчезването на ГЕРБ."


Политическият и граждански активист Минеков


Във визитката, разпратена от президентството, Минеков е посочен като политически и граждански активист:
Представена е и биографията му: "професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия. Преподавател е по скулптура, металодизайн, художествено метолеене, художествено каменоделие и реставрация в България, Германия, Турция и ОАЕ.


Представен е с монументални и кавалетни творби в България, САЩ, Германия, Русия, Украйна, Корея, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Швейцария, Сингапур, Китай, Мароко, Ливан, Босна, Сърбия, Бразилия и Обединените арабски емирства. Награждаван е като участник в множество международни симпозиуми, конкурси и изложби. Член е на творчески съюзи в Европа и организации, подпомагащи закрилата на културното наследство.


Проф. Минеков е граждански и политически активист. Участва в инициативи за промяна на закони в областта на културата, музейното дело, правния статут на колекционерите и авторските права", завършва представянето на Минеков.


Кои са останалите членове на служебното правителство :


Стефан Динчев Янев - служебен министър-председател (негова биография четете тук)


Гълъб Спасов Донев - служебен зам. министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика (негова биография четете тук)


Бойко Илиев Рашков - служебен зам. министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи (неговата биография четете тук)


Атанас Ангелов Пеканов - служебен зам. министър-председател по управление на европейските средства (неговата биография четете тук)


Асен Васков Василев - служебен министър на финансите (негова биография четете тук)


Георги Великов Панайотов - служебен министър на отбраната (негова биография четете тук)


Стойчо Тодоров Кацаров - служебен министър на здравеопазването (негова биография четете тук)


Виолета Колева Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството (нейна биография четете тук)


Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката (негова биография четете тук)


Светлан Христов Стоев - служебен министър на външните работи (негова биография четете тук)


Янаки Боянов Стоилов - служебен министър на правосъдието (негова биография четете тук)


Асен Петров Личев - служебен министър на околната среда и водите (негова биография четете тук)


Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите (неговата биография четете тук)


Георги Георгиев Тодоров - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (негова биография четете тук)


Кирил Петков Петков - служебен министър на икономиката (негова биография четете тук)


Андрей Стефанов Живков - служебен министър на енергетиката (негова биография четете тук)


Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма (нейна биография четете тук)


Андрей Георгиев Кузманов - служебен министър на младежта и спорта (негова биография четете тук)


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 839 Весело

  мда, и тоя револуцер се докопа до мръФка !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 2. 2 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1223 Неутрално
 3. 3 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Как кой, татко му беше от ловната дружинка на др. Тодор Живков! А този носеше ковчези доколкото си спомням!
  Позитивна личност, от новото време, бъдещето на България!

 4. 4 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Поне единият от триото стана министър на нещо.

 5. 5 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Минеков е там за да не е изцяло кабинета от бивши БСП кадри ли?

  Не ме търсете преди обяд
 6. 6 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Кой бил проф. Минеков?
  Ми оня, който много го беше яд, че не му дадоха да реставрира паметника на Цар Освободител.

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6047 Любопитно

  Минеков, си е знаел защо не иска да става депутат от ''Мутри вън '' - готвел се е направо да влезе вътре в МС !

  [email protected]
 8. 8 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 515 Весело

  Как кой - син на солташака на Бат Тошо...

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 9. 9 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 737 Неутрално

  А как искаше да остане просто гражданин... Ама знае ли човек ?!?

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  Минеков не знам какъв е, що е, но само заради това: "Няколко месеца по-късно той спря да се появява публично с Бабикян и Хаджигенов, като това се случи след като групата влезе в преговори с "Изправи се.бг" на Мая Манолова", показва, че има чест, достойнство и себеуважение!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 369 Неутрално
 12. 12 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Отровното трио май трябва да се прекръсти на министерското трио?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Хахахаха взел си торбата с шегите 😉

  Хем себеуважение, хем министър на Радев?

 15. 15 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Неутрално

  "Бивш член на партията на Миглена Кунева" ми се струва невярно.Минеков беше участник в движението,но не стана партиен член,когато партията се учреди.

 16. 16 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Склуптор до склуптора, мила моя майнольо...

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Весело

  Мирише на развалена риба, вкиснати домати и яйца....

 18. 18 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Този успя да направи саможертвата, за която се гласеше Хаджигенов.

  Така е то, бащата приближен на Тато и народен представител „избиран“ през 1981 и 1986, синът – закрилник на демократичните ценности.

  „Промяната“.

 19. 19 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  мда, и тоя револуцер се докопа до мръФка !
  —цитат от коментар 1 на Dark Avenger alias Дечо Пора


  До вашата ли? Вие гербавите винаги сте си представяли властта като суджук или филе Елена. Само лидерът ви към края порастна до кюлчета, еврови пачки и плеймейтки.

 20. 20 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 360 Весело

  Какъв завой, каква драма... Поредният "отровен" на държавна службичка. Министър на културата с уличен език и злобна душица. Мяташ яйца по Министерски съвет и след месеци ставаш министър. Но поне надцака другите двама отровни. А Хаджигенчо толкова искаше да е министър...

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Любопитно

  До коментар [#20] от "polivanov":

  Дано поне си е прибрал тридесетте сребърника!!!

 22. 22 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Много културен човек.

  Беше сътворил един ковчег, шедьовър, който разнасяше из площадите заедно с късия адвокат и шишито. Плюс някакви бесилки, същински Хичкок :))))

 23. 23 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Весело

  Каква култура: ковчези, яйца, яйца, риба,... монументализъм.
  Постче в благодарност.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 24. 24 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Ха-ха шайката е изпаднала в амок, и има защо, Минеков е всичко това което тяхният мултак не беше

 25. 25 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  Хаджигенов и Бабикян станаха депутати за един месец , а Минеков стана министър за два месеца.

 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  Минеков не знам какъв е, що е, но само заради това: "Няколко месеца по-късно той спря да се появява публично с Бабикян и Хаджигенов, като това се случи след като групата влезе в преговори с "Изправи се.бг" на Мая Манолова", показва, че има чест, достойнство и себеуважение!
  —цитат от коментар 10 на hamiltonf


  Това от публикацията прочете ли го?

  " През 2019 година на местните избори Минеков изрази подкрепа за кандидата за кмет на София Мая Манолова"

 27. 27 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хай Буй":
  Поне единият от триото стана министър на нещо.

  Забравил си да допълниш нещо излишно!

 28. 28 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#27] от "Alexander97":

  За герберите културата не е само е излишно нещо,това е вредно нещо!

 29. 29 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  А си мислех, че след министерстването на Вежди не може да е по-зле..., но както казваше един мъдър човек :"Живота се познава в сравнението"!!!

 30. 30 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Честито правителство на Божков

 31. 31 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#19] от "3biri":

  До вашата ли? Вие гербавите винаги сте си представяли властта като суджук или филе Елена. Само лидерът ви към края порастна до кюлчета, еврови пачки и плеймейтки.
  —цитат от коментар 19 на 3biri


  чуствам се лично засегнат, защото един единствен (и последен път!!) избрах
  ГЕРБ/ТиквунЪ през септември 2009 година !
  що се отнася до "личността" на дрогоря-номенклатурчик Минекоф, чети другите коментари !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 32. 32 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всички протестъри се уредиха, народа винаги го отнася , дай българия още има за стрижене още

 33. 33 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Добре, че е г-н Борисов, да ни варди от комунистите:
  Според г-н Бойко Борисов, дядо му е убит от комунистите. Въпреки това, родителите му стават членове на БКП, баща му дори достига до чин полковник от МВР, а г-н Борисов е приет в училището в Симеоново да учи за милиционер, където и той става член на БКП.
  В интервю пред в-к „Стандарт“, 21.03.2006 г., г-н Борисов казва:
  „В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари.
  Събраха ни в салона и ни казаха - другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани. ...
  Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам.
  И напуснах (МВР).“ - (http://old.segabg.com/article.php?id=261561 )
  Прав е бил г-н Борисов да напусне МВР, за да остане член на Партията, защото народът е казал: „Веднъж комунист – цял живот комунист.“

 34. 34 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 265 Неутрално

  За разлика от него, баща му наистина имаше качества като скулптор. Дори творбата му вляво от входа на двореца изглежда добре.

  За разлика и от Вежди, който въпреки хулиганското си поведение, наистина е творец.

  От друга страна, артист и министър са две съвсем различни неща и практиката всеки път доказва това.

 35. 35 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Малко разнообразие след тарикатите Рашидов и Банов. Нека видим какво ще свърши за 3 месеца. Доста балансиран и като цяло положително настроен.

  И не разбирам за какво държавна службица мрънкат някои. Видяхме кой се е вкопчил във властта и изпраща побеснели чакали навсякъде да брани вожда и схемите им.

 36. 36 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Ееее, човекът каза че е иска да влиза в политиката. Защо го упреквате ? Явно са го насилили или Стефчо го е убедил

 37. 37 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  Склуптор до склуптора, мила моя майнольо...
  —цитат от коментар 16 на честита промяна


  Да не го сравняваш с "Главният мултак на републиката", вонящ на водка и пури, бияч на полицаи, откривател на Пикасо в драсканиците на Боко...
  Прост, та прост, до там, че се опита да "подари" на Лувъра собствени "шедьоври"!
  Отговорът от там (от Лувъра) беше обиден за страната ни, не само за него, но кой би предположил, че таз простотия ще стигне до там да си пробутва нещата?
  Между двамата няма нито една допирна точка!!!

 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  За разлика от него, баща му наистина имаше качества като скулптор. Дори творбата му вляво от входа на двореца изглежда добре.За разлика и от Вежди, който въпреки хулиганското си поведение, наистина е творец.От друга страна, артист и министър са две съвсем различни неща и практиката всеки път доказва това.
  —цитат от коментар 34 на swy46682091


  Прав си, творец е, но му признавам само онази творба, която чака да бъде довършена, защото още не е започната, а парите са изпити! 🤣🤣🤣🤣
  Постамента стои и чака!

 39. 39 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Не познавам творчеството му. Бащата беше един от големите български скулптури и нищо чудно, че комунистическото царско семейсктво си е поръчвало портрети при него.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 40. 40 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  Според мен българската култура ще спечели много от двумесечното министерстване на г-н Мине@ков.

 41. 41 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2756 Неутрално

  Вежди е израснал по домове и каквото е постигнал в творчеството си, е благодарение на собствените му усилия и талант. А татовото синче ще се пръсне от завист и злоба. Петте му минути слава и висше постижение - да стане министър на решетниковото протеже.

 42. 42 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Възнаграждението за дебилизма.

 43. 43 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 586 Неутрално

  О, Боже! Живи да не бяхме!

 44. 44 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  [quote#37:"Alexander97"][/quote]
  Абсолютно прав си - между тях няма и една допирна точка и точка!
  Веждичката не е излагал никъде по света и съответно не ни е излагал.
  Сега и аз, и колегите тук ще сме ти преблагодарни, ако ни осведомиш къде в Европа и по света е излагал г-н Мине@ков и колко самостоятелни изложби има?

 45. 45 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#41] от "Галя Станчева":

  веждито е добър само на малки бронзови пластики.
  верно добри са. но манталитетът му е
  е на гепач. само крадне го вълнува.
  служител на мафиотската групироровка
  мултигруп. а ти нещо се опитваш да формираш
  ирония ли бе пиле шарено. формираш пръдни.

 46. 46 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Минеков за мен е най-читавия от триото. Самият факт, че отказа да се обедини с Маяма и преди това се разграничи от коалирането на РБ с мутрите от ГЕРБ, говори достатъчно.

 47. 47 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2756 Неутрално

  До коментар [#41] от "Галя Станчева":веждито е добър само на малки бронзови пластики.верно добри са. но манталитетът му ее на гепач. само крадне го вълнува.служител на мафиотската групироровкамултигруп. а ти нещо се опитваш да формираширония ли бе пиле шарено. формираш пръдни.
  —цитат от коментар 45 на mihail_p


  "Служител" като Чалгаря ли?
  А може би "служител" като Галева, Ванковица 1, божковия Арман, решетниковото протеже или крушовското протеже на Костов и Гергов?

 48. 48 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 839 Весело

  До коментар [#40] от "Toshko Afrikanski":

  До коментар [#25] от "tacheaux":

  предполагам, за повече от два месеца !
  след 11.07 пак няма да бъде съставено правителство, Сливчоу иска абсолютното мнозинство, наесен избори 2 в 1 !
  късметлия е човека !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 49. 49 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Сега ще ремонтира ли паметника на Цар Освободител? Защото си спомням какъв вой беше, че единствено той знае как. Жалка работа.

 50. 50 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Др. Минеков се е жертвал в името на културата! Така би направил и др. Хаджигенов!

 51. 51 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 885 Весело

  Минеков е там за да не е изцяло кабинета от бивши БСП кадри ли?
  —цитат от коментар 5 на tulup


  За сметка на това е със стабилна БКП биография. Ако татко му Величко Минеков, прочут ваятел на партизани, не беше придворния скулптор на Тато и от неговата ловна дружинка, Велислав щеше да види Художествената академия на "кукуво лято". По една "случайност" таткото тогава е бил ректор на същата тази академия.

 52. 52 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 885 Весело

  Минеков, си е знаел защо не иска да става депутат от ''Мутри вън '' - готвел се е направо да влезе вътре в МС !
  —цитат от коментар 7 на karabastun


  Той е член на ДСБ, които се внимават да не проличи родството им с БСП за да минават за "десни". Най-смешни бяха когато лъсна колаборацията им с Мая на кметските избори.

 53. 53 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1041 Весело

  Каквото и да е сътворил, каквото и да успее да сътвори като служебен министър той си остава един от отровното трио, един от хората с ковчезите и бесилките, един от хвърлящите вмирисана риба, вкиснати домати и развалени яйца!

 54. 54 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 885 Разстроено

  Величко Минеков, много по-известен като политиканстващ професор, има пълни основания да ненавижда Вежди. Ако се прочете как с три и половина реда е отразен в Уикипедия, които съдържат къде и кога се е родил, къде е учил без една дума какво е сътворил като скулптор. Потърсих да видя творбите му, успях да намеря само една, която ми заприлича на контейнерите с които извозват боклука в София. Сравнете това с творчеството на Рашидов /дори само в Уикипедия/ и всичко ще си дойде на мястото!
  Ако не беше татко му да го примами към художеството сигурно "професорът" щеше да е по-щастлив, хармоничен и градивен.

 55. 55 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 885 Неутрално

  "...Между двамата няма нито една допирна точка!!!" До коментар [#37] от "Alexander97":

  В сравнението ти с Вежди това е единствената вярна твоя констатация. Много си далече от материята.

 56. 56 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Весело

  Минеков го знаем, заслужен протестър и водач на великите народни въстания!

 57. 57 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Какъв завой, каква драма... Поредният "отровен" на държавна службичка. Министър на културата с уличен език и злобна душица. Мяташ яйца по Министерски съвет и след месеци ставаш министър. Но поне надцака другите двама отровни. А Хаджигенчо толкова искаше да е министър...
  —цитат от коментар 20 на polivanov


  Хаджигеное не е искал да става министър, той искаше да се саможертва като министър!

 58. 58 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Открит представител на старата комунистическа номенклатура. Открит представител на новата демократична номенклатура.

 59. 59 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#21] от "selqnin":

  ще ги прибере , дори и минимума от 3 месеца да е живота на този кабинет ще опъне поне 30 бона от заплати .... Само от заплати...

 60. 60 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  За критикуващите го
  А защо не бяхте пред Министерски Съвет с книги, тикви, чекмеджета?
  Бяха само Тримата другите от страх не смееха да отидат и гледаха сеир.
  За мен е достоен за поста и въобще Президента Радев ме изненада приятно с този кабинет.
  Успех и ревизия във всички Държавни Учреждения.
  Калинките при Калинчока.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 61. 61 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 346 Неутрално

  "Бивш член на партията на Миглена Кунева" ми се струва невярно.Минеков беше участник в движението,но не стана партиен член,когато партията се учреди.
  —цитат от коментар 15 на Вячеслав Атанасов


  Бивщ член на партията на пловдивската снаха беше пеперудката Дани Каназирева, жестоко излъгана, изгонена, приета и о, чудеса, най-квалитетната и образована в редиците на герб, единсвената която говори смислено, без да вади листчета от джобовете и нещо много важно, чела е Винету в оригинал, какъв респект, моля...

 62. 62 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Това, че Минеков се отдръпна от триото не показва чест и достойнство, а прозрачни сметки. Още тогава с Радев е подготвял сл. правителство и го е поканил.

 63. 63 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#48] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Такава е заветната мечта на резидентна и на пионките, които постави във военната хунта, но "човек предполага, а Бог разполага". Това важи дори за комунистите.

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#62] от "princess_x":

  За мен, е!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 65 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#46] от "Antikonti":

  Пак да повторя - Минеков не се е разграничавал от никого, а се поблазни от поканата на резидентна да влезе в служебната военна хунта, която те всички се надяват да продължи да управлява дълго.

 66. 66 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Ами Минеков е служебният министър на КУЛТУРАТА, който първо трябва да измие и да изтърка мръсотията която цяло лято хвърля по паметниците на КУЛТУРАТА,и от сградите които оскверниха с умно красивите, включително и църкви!!!

 67. 67 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Велислав Минеков, син на комунистическия фаворит и личен приятел на Т. Живков - Величко Минеков. Последният е автор на пуделоподобните лъвове пред Съдебна палата. Види се, извън 'висшата' каста на кумунистическата номенклатура животът не е тъй славен за Минеков младши. Направо непоносим за татовото синче. Но не е забравено "наше момче", направиха го министър, макар за половин ден.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK