Бойко Рашков - юристът, който пръв влезе в институционален сблъсък със системата "ГЕРБ"

Бойко Рашков, снимката е архивна

© Анелия Николова

Бойко Рашков, снимката е архивнаАко има емблематична фигура в току-що обявения служебен кабинет, това е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, а белегът, който го отличава, е неговата дългогодишна кадрова кариера, през която опонентите му не можаха да го уличат в изпълнение на политически или каквито и да е други поръчки.


Ако има значение фактът, че от 1995 г., когато е избран за директор на Националната следствена служба, досега не стана любимец не само на сините демократи, но и червените им опоненти не го приемаха безусловно (което ще се види по-късно - през 2018 г.), това добавя щрих към неговата професионална "своеобразност".


Ако е вярно твърдението, че службите за сигурност и МВР са гръбнакът и крепителят на властта в привидно правовата държава, то - най-сетне - постът на вътрешния министър и ресорен вицепремиер става ако не най-същественият, то изключително важен за установяване на някаква реална законност.
Нежелан от властта на ГЕРБ, защото иска да си върши работата по контрола на СРС, а ДАНС и главният прокурор не позволяват


- казано на прост и ясен български. Последният държавен пост на Рашков като председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства - НБКСРС (2013 - 2018 г.), е най-ярката илюстрация какво се случва с шефовете на т.нар. независими контролни и регулаторни институции през ерата ГЕРБ - всевъзможни агенции и комитети, ако се осмелят да се противопоставят на директивата "мълчание и изпълнение", когато директивата прегазва закона.


Кои са останалите министрите в служебния кабинет - тук.
Кой е новият служебен министър - ген. Стефан Янев.


Рашков се оказа неподатлив на обработка и


така стана първият шеф на институция, който влезе в челен сблъсък с основния крепител на системата - главния прокурор Цацаров и ДАНС.


(Към онзи момент все още предстоеше 9 юли 2020 г., влизането на въоръжената гвардия на Гешев в президентството и последвалото взривно за системата изявление на президента Радев, с което той поиска оставката на главния прокурор и предизвика гражданските протести.)


Покрай тях и с Държавната комисия за сигурност на информацията, която просто не изпълни закона и не изпрати на съда протоколите от заседанията си, за да се види дали въобще е обсъждала справката на ДАНС какви нарушения е извършил заместникът на Рашков Георги Гатев, та трябваше да бъде отстранен от поста, за да остане неутрализиран в малцинство шефът.


А по онова време - 2017-2018 г., да си ръководител на държавна институция, и то за контрол, и да опонираш на Цацаров означаваше да си зачертаеш кариерата в държавната йерархия, но не само това. Означаваше и заплаха за всеки политик в парламента, който би си позволил да те издигне отново. Дали заради това или поради елементарни партийни сметки на БСП (Корнелия Нинова), Рашков, който през 2013 г. беше предложен за председател на бюрото от БСП (Станишев), този път (2018 г.) не беше издигнат за поста, по-точно беше формално от учтивост номиниран заедно с втори кандидат. И с пълна яснота, че няма да бъде избран.

"Националното бюро за контрол на СРС не може да гарантира напълно на гражданите, че е в състояние да ги защити от произвол. Бюрото сезира Висшия съдебен съвет, главния прокурор, министъра на вътрешните работи и ДАНС за нарушенията, но те реагират с мълчание."
Бойко Рашков, декември 2017 г.

"Няма правна норма, която да позволява разгласяване на СРС от длъжностно лице"


Февруари 2020 г. След разгласяване от прокуратурата на подслушаните телефонни разговори на бившия шеф на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков с президента Румен Радев Бойко Рашков, потърсен от медиите, заявява: "Смятате ли, че един прокурор може да се позове на правна норма и да позволи престъпление. Разгласяването на СРС от длъжностно лице се наказва с до 5 г. затвор. (...) А прилагане на СРС спрямо военен може да стане само с разрешение от военен съд. От съобщението на прокуратурата миналата седмица не се разбира нито кой съд е разрешил прилагане на СРС, нито кой е наблюдаващият делото прокурор от Специализираната прокуратура."


(И до днес няма публична информация каква е съдбата на това досъдебно производство, то явно е трябвало през медиите само да дискредитира президента - според представите на прокуратурата за дискредитация.)

"ДАНС е безконтролна, показва агресивно невежество и лъже откровено."
Бойко Рашков, март 2018 г.

Рашков е неприемлив за всяка власт, която държи да владее правосъдието


Сблъсъците на Бойко Рашков с властта датират отдавна, още от 1998-1999 г, когато правителството на СДС с правосъден министър Васил Гоцев решава, че той не е "техният човек".


Декември 1998. Рашков е избран от Висшия съдебен съвет за главен прокурор. Президентът Петър Стоянов забавя издаването на указ за назначаването му, междувременно е променен Законът за съдебната власт и на това основание съставен нов ВСС, който избира фаворита на СДС за главен прокурор - Никола Филчев.


Юни 1999 г. Във ВСС е извършен прецедент - за първи път срещу магистрат (Рашков) са използвани непроверими оперативни справки, представени на съвета като доклад на контраразузнаването от правосъдния министър Васил Гоцев. Съдебните репортери от онова време си спомнят как Рашков излезе от заседанието на ВСС гневен, но устоя на изкушението да заговори пред медиите за недопустимия прецедент, очевидно решен да заговори по различен начин. Репортерската памет изравя от това далечно минало конкретния детайл: Рашков се прибира в следствието, строява следователите и разпорежда да бъдат извадени датите на всички негови командировки, отсъствия, присъствия, заповеди, които ще покажат несъответствията с оперативните справки.


Припомням този детайл, разказан от следователи, за да илюстрирам най-характерната особеност на неговия портрет: опонира, опровергава или доказва само с факти и не ползва медиите за пропаганда.


А официалната визитка на служебния вицепремиер и министър на МВР, разпространена от пресслужбата на президента, е кратка:


Бойко Рашков има дългогодишен юридически стаж.


В професионалната си кариера е заемал редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет, народен представител в 39-ото Народно събрание, заместник-министър на правосъдието, председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.


Той е доцент д-р по наказателен процес и ръководи Катедра "Наказателноправни науки" в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство.


Кои са останалите министри в служебното правителство:


Стефан Динчев Янев - служебен министър-председател (негова биография четете тук)


Гълъб Спасов Донев - служебен зам. министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика (негова биография четете тук)


Атанас Ангелов Пеканов - служебен зам. министър-председател по управление на европейските средства (неговата биография четете тук)


Асен Васков Василев - служебен министър на финансите (негова биография четете тук)


Георги Великов Панайотов - служебен министър на отбраната (негова биография четете тук)


Стойчо Тодоров Кацаров - служебен министър на здравеопазването (негова биография четете тук)


Виолета Колева Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството (нейна биография четете тук)


Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката (негова биография четете тук)


Светлан Христов Стоев - служебен министър на външните работи (негова биография четете тук)


Янаки Боянов Стоилов - служебен министър на правосъдието (негова биография четете тук)


Велислав Величков Минеков - служебен министър на културата (негова биография четете тук)


Асен Петров Личев - служебен министър на околната среда и водите (негова биография четете тук)


Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите (неговата биография четете тук)


Георги Георгиев Тодоров - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (негова биография четете тук)


Кирил Петков Петков - служебен министър на икономиката (негова биография четете тук)


Андрей Стефанов Живков - служебен министър на енергетиката (негова биография четете тук)


Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма (нейна биография четете тук)


Андрей Георгиев Кузманов - служебен министър на младежта и спорта (негова биография четете тук)


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1578 Весело

  минисгър, добре е

  ум море, глава шамандура
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Статията е мармалад, пълна е с технически грешки, че и фактологични. Какъв Петър Стоянов 2008 г. ?!

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  "Демократите" колкото и да хвалят този "служебен" резидентски кабинет... и кадрите му... работата мирише.

  ДБ=БКП
 5. 5 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1578 Весело

  а той и на вътрениге работи бил минисгър

  ум море, глава шамандура
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  "Рашков се оказа неподатлив на обработка и


  така стана първият шеф на институция, който влезе в челен сблъсък с основния крепител на системата - главния прокурор Цацаров и ДАНС."

  Обществото чака Бойко Рашков да започне разследване на емблематични престъпни деяния на властта като аферата " Осемте джуджета" ! Пожелавам успех на този вътрешен министър и да не изневерява на нрава си - само напред ! Смело !

 7. 7 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  От него до голяма степен ще зависи започването на изчегъртването на тумора ГЕРБ! Надявам се да го направи професионално, както е доказал че може да работи!
  Успех на правителството!

 8. 8 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 794 Неутрално

  'Ма ужасяващо много правописни грешки в таз' статия бе!

 9. 9 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1578 Разстроено

  поне един спел чек нямате ли в тази редакция

  ум море, глава шамандура
 10. 10 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Дневник, нямате ли редактори? Текстът се чете трудно от безброй грешки! Апелирам за малко повече уважение към аудиторията!

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#7] от "Георги Христов":

  " От него до голяма степен ще зависи започването на изчегъртването на тумора ГЕРБ! Надявам се да го направи професионално, както е доказал че може да работи!
  Успех на правителството!"

  И аз така мисля ! В масивите на МВР се крият скелетите от престъпните деяния на Б.Б. и компания ! Трябва безкомпромисно разнищване на всичките им престъпни афери, в които са въвличали служители от силовото ведомство ! От това ще зависи до голяма степен успеха или неуспеха на служебния кабинет !

 12. 12 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":

  Трябват му години за разследване ,но няма кой да му ги даде.Нали не си забравил че има само 2 месеца?

 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  "Бойко Рашков - юристът, който пръв влезе в институционален сблъсък със системата "ГЕРБ""
  .........................................................................
  С други думи Активен Борец!
  Аз си мисля, че пръв влезе в сблъсък, Кмета!

 14. 14 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1578 Разстроено

  Големите ви очаквания, ще ви доведат до големи разочарования

  ум море, глава шамандура
 15. 15 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Усещам, че ще хвърчат глави на калинки.

 16. 16 Профил на veq52697349
  veq52697349
  Рейтинг: 8 Весело

  може би е време да смените дилъра си :)

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":

  Комунисти от всички страни - съединявайте се!

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#8] от "Smoke":

  " 'Ма ужасяващо много правописни грешки в таз' статия бе!"

  Това да и е проблема на статията - правописните грешки ! Залогът с правилния и удачен министър на вътрешните работи е много висок и касае цялото ни общество !

 20. 20 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Ужасно много правописни грешки!!!?
  То бива бива, ама наистина е прекалено
  Ако в Дневник нямат пари за един кажи речи годен редактор, то поне “спел-чека” да бяха пуснали…

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 21. 21 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Както казах на гербиджа и в другата статия, Бойко Рашков трябва да ги притеснява най-много.

 22. 22 Профил на Miroslav Ivanov
  Miroslav Ivanov
  Рейтинг: 8 Разстроено

  доста паровписни грешки има в статията

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#7] от "Георги Христов"
  Не забравяй че зад Боко стоят 850 000 човека,които ти наричаш тумори.И той пак ще спечели,както спечели на 4 април,но нещо вие това не го разбирате,или не искате.

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#12] от "bulit":

  " Трябват му години за разследване ,но няма кой да му ги даде.Нали не си забравил че има само 2 месеца?"

  Само два месеца, но те са решаващи за следващите избори ! Дотогава поне ще започнат да лъсват престъпленията на властта вече и с факти от системата ........

 26. 26 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#15] от "themtrx":

  Усещанията ти са грешни

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#18] от "Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда":

  " Комунисти от всички страни - съединявайте се!"

  Вече са го направили ! Партията се казва Г..Б (попълнете нататък) !

 28. 28 Профил на zih44671539
  zih44671539
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Рашков е чешит, от старата школа, не се пречупи под натиск от Шайката.

  Наистина го бяха нарочили, но не посмяха да стигнат по-далеч.

  Почвам да съм оптимист за едни честни избори, в които МВР ще вземе да свърши някаква работа.

 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Весело

  До коментар [#6] от "samoedin":Комунисти от всички страни - съединявайте се!
  —цитат от коментар 18 на Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда


  Това ли беше призива на Борисов на днешната сбирка на ОПГ ГЕРБ? :-)

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Декември 2008. Рашков е избран от Висшия съдебен съвет за главен прокурор. Президентът Петър Стоянов забавя издаването на указ за назначаването му, междувременно е променен Законът за съдебната власт и на това основание съставен нов ВСС, който избира фаворита на СДС за жглавен прокурор - Никола Филчев."

  Действително не са грешка явно посочените дати

  "Сблъсъците на Бойко Рашков с властта датират огдавна, още от 1988 - 1999 г, когато правителството на СДС с правосъден министър Васил Гоцев решава, че той не е "техният човек"."
  1988 година....  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1465 Разстроено

  Това отдолу надминава всяка представа за това което един вестник може да “причини” на читателите си…

  председагел
  пресдизвика граждансщите прогести)
  просто не изпълин закона
  неутрализиран в марлцинство
  датират огдавна, още от 1988
  фаворита на СДС за жглавен прокурор
  Съсебниге рехортгери от онова впеме ки схомнят как Рашков
  покажат несъогветствията с оперативнитге справки
  най-фаракгерната особеност на неговия портрет:
  опровержава или дощазва само с

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#7] от "Георги Христов" Не забравяй че зад Боко стоят 850 000 човека,които ти наричаш тумори.И той пак ще спечели,както спечели на 4 април,но нещо вие това не го разбирате,или не искате.
  —цитат от коментар 24 на bulit


  Като е спечелил на 4 април, защо не направи правителство и да управлява? Или всички партии бягат от ГЕРБ като от прокажени?!

 33. 33 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#28] от "zih44671539":

  Да. И май единственият, който е работил и си е изкарвал хляба с честен труд в ресора. Та ще видим, дано видим. Може да свърши чудеса с много малко усилие. Щото лайната плуват отгоре, нема нужда много да се кОпа.

 34. 34 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Колко много празни приказки, а е спестено най-важното, Бойко Рашков е ченге от ДС. Поредното, с което се обгражда президента. Жалка картинка е България. Щом дори 2021 година все още се назначават ченгета.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 35. 35 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Успех на Бойко Рашков!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Новината според мен е, че Антон Кутев става говорител на правителството на Радев.
  Червени, та дрънкат !

 38. 38 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Поредният успех на руснаците, много са добри трябва да им се признае. И поредният провал на българските служби.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 566 Неутрално

  "Демократите" колкото и да хвалят този "служебен" резидентски кабинет... и кадрите му... работата мирише.
  —цитат от коментар 4 на anonimnii


  Провери си гащите

 41. 41 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  До коментар [#3] от "kamenof":

  Ти правиш грешка. Става дума за 1998 и точно така е написано в статията.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на wfl43671539
  wfl43671539
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#41] от "murry":

  Беше объркано с 2008, сега е оправено. Наистина имаше много грешки, но се случва.

 44. 44 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Успех! Най-много работа и най-голяма нужда от смелост има в неговото ведомство.

 45. 45 Профил на wfl43671539
  wfl43671539
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#38] от "rexdog2004":


  До коментар [#39] от "Корабов":

  Не че ще ви се бъркам в работата на Министерството на Истината и кака Севда, ама ако мислите да я карате два месеца на аларма - рускатта конница е вече на Дунава, ще умрем от скука и няма да хванете и 15%.

 46. 46 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 970 Неутрално


  Другаде вече споделих очакването си за предстоящи бурни вълнения във ведомството на Мутренските Вътрешни Разбории.
  Тепърва има да се радваме на шум, рев, сълзи и нахрачени клавиатури.

 47. 47 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Сега би трябвало да започне да подменя всички началници на полицейски управления и заместниците им, инсталирани от Борисов. За да не могат настоящите да участвуват и покровителствуват изборни фалшификации и манипулации на 11 юли от страна на ГЕРБ. И – жесток контрол и преследване на купувачите на гласове и местни гербаджийски дерибеи, които биха притиснали населението за контролиран вот. Това ще ограничи в максимална степен възможността на Борисов да използува пачки от чекмеджето и да си купи изборите. Така резултатът на разбойническата банда ще се срине още повече.
  Мисля, че кошмарът за банкянската Мутра започва. Затова той се опитвашевсячески, в продължение на една година, да избяга от този момент. Е – моментът настъпи.

 48. 48 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Весело

  До коментар [#34] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Кой ли ще ти повярва на глупостите, спуснати като "опорки" от Севдалина и Хризантемов? Наивниците вече са на привършване. ГЕРБ сами си копаят гроба, в който ще се сринат. Заради безграничната си лакомия и простотия. Сбогом, ОПГ!

 49. 49 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#24] от "bulit":

  "Не забравяй че зад Боко стоят 850 000 човека,които ти наричаш тумори."

  На новите избори махни 200,000 - купения цигански вот няма да го има този път (защо да харчат пак пари, все няма да са в правитеството ако ще и пак да са 1 ви), махни едно 100,000 дето от Мая Манолово комисията прозряха какво е ГЕРБ, махни едно 30-50,000 фалшифицирани бюлетини и ще получиш 3 или 4 ро място с 400-500,000 гласа.

 50. 50 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  мдаа - още като му видях името се усмихнах

  получава най-важното министерство в момента - той трябва да спре купуването на гласове на изборите

  УСПЕХ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 51. 51 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Колко много празни приказки, а е спестено най-важното, Бойко Рашков е ченге от ДС. Поредното, с което се обгражда президента. Жалка картинка е България. Щом дори 2021 година все още се назначават ченгета.
  —цитат от коментар 34 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Ченгетата от ДС можеш да ги манипулираш с пикантерия, все още неизвестна на обществото. Затова много често ги назначават на важни позиции!

 52. 52 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Цитат от статията: Рашков е неприемлив за всяка власт, която държи да владее правосъдието
  ____________________________________________________________

  Значи става само за служебното правителство?

 53. 53 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Весело

  До коментар [#51] от "Дария Колев":

  Имаш предвид ВОЖДА, вече бивш министър-председател – агент БУДА, нали?

 54. 54 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#48] от "murry":

  Оффф, аман от тъпаци, които като латерни повтарят едни и същи тъпизми, а иначе говорят за опорки. Кое е опорка по-точно? Че Бойко Рашков е ченге от ДС? Или че ченгетата от ДС са най-долната възможна измет?

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 55. 55 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#45] от "wfl43671539":

  Ако не си разбрал руската конница е основен проблем за Европа, за България още повече.

 56. 56 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Прекрасен министър ! Толкова чегъркане има да се прави , че ..:)) Очаквам сълзи , сополи и вой на умряло . Бойко Рашков в момента е като Фалконе... Всяка гербава глава е радост за българското население !

 57. 57 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  За тоя е имало кастинг за боклук, предател и руски агент.

 58. 58 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#21] от "Doge":
  По принцип пособно внушение, че служебен министър-председател трябва да плаши някого не е похвално. Ако се справи добре с единствената си цел - организирането на избори може да продължи мандата си и тогава говори за "страхуване", "чегъртане" и прочие клишета.
  Ако този кабинет направи грешката за два месеца да ни залее с процеси ала-Мая Манолова резултатът ще е трагичен и за институционализма, и за имиджа на България, дори Радев.
  От написаното (друдно прочетено, ама все пак схванахме основното) Рашков бил поклонник на правилата... Нека видим дали е така.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 59. 59 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  До коментар [#49] от "guentchovelev":

  Съмнявам се , че ще получат 400-500 хиляди. Сложи в сметката доста плъхове, които ще напускат потъващия кораб. Тарикати, които ще започнат да се оглеждат за нови "покровители". А в медийното пространство ще гърмят нови и нови "бомби" за рекет, кражби и други престъпления, извършвани от Борисов и бандитите му. Аз давам на ГЕРБ не повече от 200-250 хиляди гласа.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 962 Весело

  До коментар [#59] от "murry":
  Тогава "плъховете" ще залеят новите партии... и какъв е извода? Искаш да промениш "модела Борисов", но успяваш да промениш само "Борисов" :)
  Точно за това писах, че сега е време уж-опозицията да покаже какво може да извади като управленски ресурс - човешки и идеен. Ако се надява на "плъховете" да ги вдигат на враст... Значи едно лято "умнокрасивост" отиде на бунището.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 63. 63 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дария Колев":


  До коментар [#54] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Хвърляйте по едно око в ДЖОБСа

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 64. 64 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Интересно защо не пише, че е бил народен представител от БСП. Дневник почна да се равнява по Дума.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Само два месеца, но те са решаващи за следващите избори ! Дотогава поне ще започнат да лъсват престъпленията на властта вече и с факти от системата ........
  —цитат от коментар 25 на samoedin


  Ако няма, ще си измислят нещо.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 67. 67 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1789 Весело

  Дневник, и от 9 кладенеца вода да носите за да ни обяснявате кой кой е в кабинета на пРезидента истината е една. Повечето му министри са с ЧЕРВЕНИ ДОЛНИ ГАЩИЧКИ каквото и да приказват. Всеки, който не го мързи може да види биографиите им в мрежата. Ако и след новите избори ще ни управляват подобни хора - мерси за такава промяна. Последно видях за този на земеделието - БСП, че и за малко да стане лидер на организацията им в Пловдив - изпреварил го е г-н Гергов.


  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 68. 68 Профил на zih44671539
  zih44671539
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега би трябвало да започне да подменя всички началници на полицейски управления и заместниците им, инсталирани от Борисов.
  —цитат от коментар 47 на murry


  Всички едва ли. Те си знаят много добре вътре в МВР кои са продажниците и обслужващи Шайката.

  Другото е, да се сменят областните управители.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#14] от "DonKey Hot":

  Да, като партиите на умно красивите на които много се надявахте,а пък те никаква не я свършиха, че и на всичкото отгоре, помислиха за всичко друго,но не и за проблемите на хората. Интересуваха ги само заплатките им,как да си наместят изборния кодекс, и как да върнат запорираните пари на тия които им диктуват.

 74. 74 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Много грамотен юрист и е голям кеф да го слуша човек как се аргументира.
  Ако някой с такива качества разследва главния прокурор, съм съгласен да има такава длъжност. За съжаление човек с такива качества се случва едно на милион.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 75. 75 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Костов е толкова демократ, колкото и Тиквата. Искаше всички служби на лично подчинение и феодализъм тип "гербидж".
  —цитат от коментар 70 на zih44671539

  - Така беше, не случайно му казваха "Командира".
  Оттук започват разликите обаче - Костов никога не си позволи да разпространява фалшиви новини. Всичко, което казваше, беше проверено преди това до най-малкия детайл.
  А, да, Костов също така беше много далеч от "аз съм прост и вие сте прости".

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#63] от "marksman":

  Това смешно ли трябваше да бъде? Или пък оригинално? Защото да ти кажа, на мен ми звучи, като много калпав напън на откровен глупак да блесне.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 78. 78 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#65] от "zih44671539":

  Винаги съм бил против Белене и сръбски поток и за национализация на Нефтохим. Трябва да ти е ясно какво ми е отношението към Боко. Но не виждам причина да се радвам на Рашков. Никаква.

 79. 79 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#78] от "rexdog2004":

  Абе хора, вие не разбрахте ли, че за малоумните драскачи, които се броят към умните, да се чуди човек на какво отгоре, няма начин да не си гербаджия, ако не си овца, като тях и не изпадаш в овчи ентусиазъм от всяка проява на президента. Нека си говорят, каквото могат или каквото им е наредено. Аз за себе си съм чист, а какво ще каже някакъв загубеняк тук изобщо не ме интересува.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Е като гледам сблъсъците са му само със СДС, как пък не се "сблъска" със станишев или орешарски, комунягата мръсен...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#34] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  "Щом дори 2021 година все още се назначават ченгета."

  Еееех, а с ПКП-тата и калинките как спореше работата...
  и държавата цъфтеше и просперираше.

 86. 86 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#81] от "Ronald Reagan":

  "Пич , когато съм работил с Костов..."

  Виж ти... а аз се чудих ли чудих защо Костов така прокопса.

 87. 87 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Този си е комунист. На всичкото отгоре владее и руски език.

 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  За Рашков, както и за останалите министри от служебния кабинет оценки ще даваме скоро, само след два месеца. Времето ще покаже, кой колко е знаел и можел.

 89. 90 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#54] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  "Или че ченгетата от ДС са най-долната възможна измет?"

  Въпросът е спорен. В тази благородна класация вие - герберастчетата, ги конкурирате доста сериозно.

 90. 91 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 746 Весело

  Ще цъфне и върже културата!
  Както навремето е казал Радой Ралин: „Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.“ И тъй като стана дума за култура, ето го и него!

  Проф. Велислав Минеков е син на скулптора Величко Минеков – човек от най-близкото обкръжение на Тодор Живков. Бащата Минеков е член на ловната дружинка на Живков, за която до ден-днешен се носят легенди, че по време на лов са се решавали важни въпроси, касаещи политиката на Българската комунистическата партия. Величко Минеков прави приживе паметника на Тодор Живков през 1981 година в Правец, а партията му дава милиони за издигнатите мегаломански статуи, сред които и такава на Людмила Живкова.

  Велислав Минеков също е скулптор. Завършва Художествената академия с профил металолеене и като син на виден комунистически функционер специализира в чужбина, в тогавашната Германска федерална република. Минеков-младши стана по-известен в последните години, но не с работата си, а като професионален телевизионен протестър, след включването му като редовен участник в триото по телевизия Евроком.

  Според различни източници в колекцията на Васил Божков има 15 пластики, закупени от Минеков – всяка на средна цена 12-15000 лева. Затова не е учудващо, че скулпторът често напада свои колеги, но винаги защитава Васил Божков и неговата колекция.

 91. 92 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  ".....опонира, опровергава или доказва само с факти...."

  От Бойко Рашков като министър на вътрешните работи очаквам само едни факт: Националното бюро на "Интерпол", което е структура на МВР искало ли е от "Интерпол" издаване на червена бюлетина за Васил Божков и защо такава бюлетина никога не е била издавана?

 92. 93 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 746 Любопитно

  Новият мин.пред. е в сянката на Грипен
  ...
  Oт 2011 до 2014 г. Янев е военен аташе в САЩ. През 2014 г. бригадният генерал е освободен от военна служба по негово желание. След отзоваването му от САЩ той е трябвало да оглави военната академия, но приел това като понижение и обида, твърди „24 часа“.

  Именно в качеството си на министър на отбраната в служебното правителство на Огнян Герджиков Янев вкара в последното възможно заседание на кабинета доклад, който класираше шведските изтребители „Грипен“ на първо място в конкурса за нови бойни самолети. Впоследствие бе направена парламентарна комисия в 44-ото Народно събрание, която отмени конкурса и при третото правителство на Бойко Борисов бе сключен договор със САЩ за покупката на 8 F-16, припомня „24 часа“.

 93. 94 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  ама ако мислите да я карате два месеца на аларма - рускатта конница е вече на Дунава, ще умрем от скука и няма да хванете и 15%.
  —цитат от коментар 45 на wfl43671539

  Каква Дунава бе, те не са излизали от службите вече 70г.Ти да не си работил в Коми през това време, не е въпрос, не се опитвай да отговаряш!

 94. 95 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#89] от "Минувач":
  До коментар [#93] от "Минувач":
  До коментар [#91] от "Минувач":
  Респект!

 95. 96 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#60] от "Ronald Reagan":

  Та затова Костов (разбира се според правата му в КРБ) панически променя закона та да се назначи свой прокурор.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 96. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#93] от "Минувач":

  Кой какъв доклад къде е вкарвал не зная, но зная, че Бойко Борисов се оказа такъв пълен некадърник, че за 12 години не успя да купи нито един самолет, нито един кораб, нито една бронирана машина за армията.

  Не успя да направи и нито една магистрала от граница до граница. Не завърши нито газовия интерконектор с Гърция, нито "Турски поток". АЕЦ "Белене" нито го построи, нито го прекрати.

  Заради него и само заради него България не влезе нито в Шенген, нито в Еврозоната. Предаде българските интереси в Македония и накрая отстъпи на Гърция водещата роля в разширяването на Европейския съюз към Балканите.

  Не премахна паметниците на съветската армия, ходи да моли прошка от Путин, а накрая България се оказа "неприятелска страна" за Русия.

  Да кажеш, че поне пачки и кюлчета е спастрил - и тука го изловиха по бели гащи и то съвсем буквално.

  Щеше да оправя партията си - взе, че понижи единствените двама души в ГЕРБ, които вършеха що-годе нещо като кметове - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов - и на тяхно място издигна един вентилатор и един ренегат.

  Ако имаше "Оскари" за некадърност Бойко Борисов щеше да обере статуетките във всички категории.

 97. 98 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  До коментар [#7] от "Георги Христов" Не забравяй че зад Боко стоят 850 000 човека,които ти наричаш тумори.И той пак ще спечели,както спечели на 4 април,но нещо вие това не го разбирате,или не искате.
  —цитат от коментар 24 на bulit


  Само гледай как ще се стопят за два месеца1
  За огромно съжаление, българинът е безпринципен слагач към силните на деня!
  Като мартенски сняг ще се изнижат избирателите герберски.

 98. 99 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 337 Неутрално

  До коментар [#32] от "vassilun":
  ГЕРБ е спечелила на 04 април, да е първа партия с най- много избиратели, но недостатъчни за самостоятелно управление. А, защо другите които се броят за победители и бяха тотално болшинство не направиха правителство без ГЕРБ? Защото, и помежду си се мразят до смърт, и като изключим БСП, ДПС, ГЕРБ, останалите на две магарета сламата не могат да разделят, камо ли да управляват държава.

 99. 100 Профил на БС2003
  БС2003
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#3] от "kamenof":

  Ти знаеш ли да четеш? Става дума за 1998г.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK