Кой е служебният министър на туризма Стела Балтова

Стела Балтова

© Георги Кожухаров

Стела БалтоваСтела Балтова, определена от президента Румен Радев за служебен министър на туризма, ще влезе в тази роля за втори път. Балтова заема същата позиция и в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2017 година. Тогава тя заедно с тогавашния, а и настоящ служебен социален министър Гълъб Донев сформираха работна група за решаване на въпросите с кадрите в туристическия бизнес.


Кои са останалите членове на служебното правителство - тук
Кой е служебният премиер Стефан Янев - тук.


Балтова е била заместник-председател на Държавната агенция по туризъм в периода 2007 - 2009 г. "Координатор е на Средносрочна рамкова инвестиционна програма 2008- BG161PO001/3.3-01/2008 по ОПРР (2008-2009). Ръководи проекти в областта на националния маркетинг (2008 - 2011)", гласи официалната й визитка, разпратена от прессекратариата на държавния глава. В периода 2002 - 2005 г. е на дипломатическа работа като икономически съветник, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Копенхаген, Дания. По-късно работи в дирекция "Външноикономическа политика" на Министерство на икономиката и енергетиката.
Стела Балтова е доцент по икономика на бизнес услугите. Преподава в магистърските програмите "Управление на туризма" и "Предприемачество и иновации" на Международното висше бизнес училище - Ботевград. Там е и директор на Центъра за продължаващо обучение.


Завършва средното си образование в Гимназия с преподаване на френски език "Захари Стоянов" в Сливен. През 1988 г. завършва Химикотехнологичния и металургичен университет, София, със специалност "Технология на полимери, текстил и кожи". Продължава образованието си в Университета на Северен Елзас, Франция. Магистър е по дигитален маркетинг. Притежава различни бизнес квалификации от европейски и световни институти. Родена е през 1961 година.


Служебното правителство ще бъде назначено с указ на президента от 12 май. Радев също подписа указ за произвеждането на парламентарни избори на 11 юли, както и указ за назначаване на състава на Централната избирателна комисия.


Кои са останалите членове на служебното правителство :


Стефан Динчев Янев - служебен министър-председател (негова биография четете тук)


Гълъб Спасов Донев - служебен зам. министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика (негова биография четете тук)


Бойко Илиев Рашков - служебен зам. министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи (неговата биография четете тук)


Атанас Ангелов Пеканов - служебен зам. министър-председател по управление на европейските средства (неговата биография четете тук)


Асен Васков Василев - служебен министър на финансите (негова биография четете тук)


Георги Великов Панайотов - служебен министър на отбраната (негова биография четете тук)


Стойчо Тодоров Кацаров - служебен министър на здравеопазването (негова биография четете тук)


Виолета Колева Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството (нейна биография четете тук)


Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката (негова биография четете тук)


Светлан Христов Стоев - служебен министър на външните работи (негова биография четете тук)


Янаки Боянов Стоилов - служебен министър на правосъдието (негова биография четете тук)


Велислав Величков Минеков - служебен министър на културата (негова биография четете тук)


Асен Петров Личев - служебен министър на околната среда и водите (негова биография четете тук)


Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите (неговата биография четете тук)


Георги Георгиев Тодоров - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (негова биография четете тук)


Кирил Петков Петков - служебен министър на икономиката (негова биография четете тук)


Андрей Стефанов Живков - служебен министър на енергетиката (негова биография четете тук)


Андрей Георгиев Кузманов - служебен министър на младежта и спорта (негова биография четете тук)


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK