Бързи смени на зам.-министри във ведомствата (обобщение)

Днес служебните министри се събраха на първо заседание.

© Юлия Лазарова

Днес служебните министри се събраха на първо заседание.Служебните министри обновяват екипите си и днес - в първия работен ден на служебното правителство премиерът Стефан Янев издаде поредица заповеди за нови назначения на зам.-министри.


Новите назначения в Министерството на финансите


В Министерството на финансите за зам.-министри са назначени Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър.
Виолета Лорер е представена като финансист с широк международен опит в редица големи корпорации. Заемала е поста заместник-министър на икономиката в рамките на служебния кабинет през 2013 година. В последните години работи в IT сферата, както и по проекта за международен логистичен център на Летище Пловдив. Завършила е висше образование в сферата на финансите в УНСС.


За Ваня Стойнева в съобщението на правителствената пресслужба се казва, че в рамките на професионалната си кариера е работила в четири министерства - на финансите, на образованието, на труда и социалната политика и на икономиката, енергетиката и туризма като на два пъти е била служебен зам.-министър - на образованието през 2017 г. и на труда и социалната политика през 2013 г. От 2019 г. досега е заемала поста ръководител звено "Съответствие" във "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България" ЕАД. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Международни отношения" от УНСС.


Моника Димитрова-Бийчър притежава магистърска степен по специалностите "Право" и "Международни отношения" от СУ "Св. Климент Охридски". Била е част от екипа, който създава Агенция по обществени
поръчки през 2004г., участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента "Шенген". Била е Ръководител на управляващия орган на Оперативна програма "Административен капацитет" към
Министерство на финансите в периода 2011г. - 2016г. и директор на дирекцията. Последната й месторабота е Министерството на външните работи.


Новите назначения в Министерството на труда и социалната политика


В Министерството на труда и социалната политика като заместник-министри са назначени Иван Кръстев и Надя Клисурска.


Иван Кръстев е дългогодишен служител в министерството и в Агенцията по заетостта. В периода 2013 г. - 2014 г. е заемал поста заместник-министър на образованието и науката. Притежава задълбочена експертиза в сферата на европейската интеграция. По образование е финансист, притежава също така образователно-
квалификационна степен "магистър" по специалността "Международни отношения" от СУ " Св. Климент Охридски".


Надя Клисурска е народен представител в 44-то Народно събрание от БСП. Работила е в общинските администрации на Стрелча и Пазарджик. Два последователни мандата е била общински съветник в Пазарджик. От 2015 до април 2021 г. е част от адвокатската колегия в града. Завършила е право във
ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и магистратура по специалност "Български език и история" в ПУ "П. Хилендарски".


От постовете си на заместник-министър в МТСП са освободени Адриана Стоименова и Султанка Петрова.


Новите назначения в Министерството на околната среда


На длъжността заместник-министър на околната среда и водите са назначени Емилия Тончева, Петър Димитров и Валерия Калчева-Бочукова.


Емилия Тончева е представена като адвокат с дългогодишна практика със значителен опит в областта на екологичното право. Завършила е "Право" в УНСС и "Екология и ООС" в БФ на СУ "Св. Климент Охридски".


Петър Димитров притежава образователно-квалификационна степен "магистър-инженер" по специалността "Хидромелиоративно строителство" от УАСГ. От 2003 година до 2020 година е заемал различни длъжности в
Басейнова Дирекция Дунавски район с център град Плевен, като последните пет години е неин директор.


Валерия Калчева притежава значителен административен и управленски опит, работила е последователно в три министерства - МОСВ, МИЕ и МЗХ. От 2017 г. досега е била член на Съвета на директорите на
Фонд ФЛАГ ЕАД. Магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски".


От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Николай Кънчев.


Новите назначения в Министерството на културата


Пианистка, историк и мениджър са новите заместници на Велислав Минеков. Това са проф. Борислава Танева, доц. Пламен Славов и Весела Кондакова.


Борислава Танева е музикант с многобройни изяви на сцена у нас и зад граница. От 31 години препоадва в Националната музикална академия "проф. Панчо Владигеров", където от 2016 г. е заместник-ректор по художественотворческата и международна дейност. След кончината на оперната прима Христина Ангелакова става артистичен директор на фестивала "Моцартови празници" в Правец.


Дъщеря е на именития български композитор Александър Танев, който в периода 1980-1990 е секретар на съвета за художествена самодейност при Комитета за изкуство и култура (днес Министерство на културата).


Вторият зам.-министър е Пламен Славов - доцент по история в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и по национална сигурност във Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив. Народен представител в 38-то, 40-то и 42-рото Народно събрание от Коалиция за България. В различните мандати е бил член на парламентарните комисии по образованието и науката и по правата на човека и вероизповеданията. Председателствал е комисията по вероизповеданията и парламентарна етика.


Третият зам.-министър е Весела Кондакова, работила като изпълнителен директор на Българска музикална асоциация и на "АСТ фестивал", като координатор на бюро "Творческа Европа" към "Програма Култура".


Новите назначения в Министерството на икономиката


Калина Константинова, Яна Боникова и Ирена Младенова са заместниците на служебния министър на икономиката Кирил Петков. Той ги обяви пред журналисти на излизане от Министерския съвет след първото официално заседание на служебното правителство.


Новите назначения в просветното министерство


Четирима ще са зам.-министрите на образованието и науката - Мария Гайдарова, проф. Генка Петрова-Ташкова, проф. д-р Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова.Гайдарова е сред първите иноватори в системата на средното образование в България. От 1998 г. насам тя ръководи ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив - официално признато от МОН за едно от първите иновативни училища в страната. Инициатор и двигател е на проекта "Иновативни училища" на Община Пловдив и "Световен образователен форум България". Повече за нея - тук.


Проф. Генка Петрова-Ташкова е доктор на фармацевтичните науки и преподавател в катедра "Организация и икономика на фармацията" в Медицински университет (МУ) - София. Била е два мандата заместник-ректор на университета по научната дейност и ръководител на катедрата, а преди това - национален консултант по организация и икономика на аптечната и дистрибуторска практика към Министерството на здравеопазването. Повече за нея - тук.


Проф. Нели Косева е главен научен секретар на БАН, доктор по химия със специалност полимери и полимерни материали. Била е научен секретар, а впоследствие и директор на Института по полимери на БАН. Съавтор е на 78 научни труда, от които 56 в реферирани и индексирани издания, също така на две авторски свидетелства, един патент и две патентни заявки. Има над 50 участия в научни форуми. Повече за нея - тук.


Евгения Пеева-Кирова е основател и дългогодишен изпълнителен директор на фондация "Заедно в час", чиято основна цел е да осигури равен достъп до качествено образование за всяко дете в България. Преди това е работила като консултант по бизнес развитие в международната компания McKinsey&Co. Евгения Пеева-Кирова има бакалавърска степен по икономика, политология и социология от Харвардския университет в САЩ. Завършила е също магистратура по образователен мениджмънт в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Повече за нея - тук.


Новите назначения в Министерството на вътрешните работи


Служебният премиер Стефан Янев смени заместник-министрите на вътрешните работи Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов. На тяхно място са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов. Това е поредна кадрова промяна в МВР, след като вчера служебният министър Бойко Рашков смени административния секретар на ведомството Бойко Славчев.Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. След този период, до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор.


Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. В периода 2014 г. - 2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен.


Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 година до септември 2018 година е ръководител на Инспекторат НЗОК.


Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е освободил директорът на Инспектората във ведомството Николай Гешев, който излиза в пенсия.


Ново назначение в Министерството на туризма Заместник-министър на туризма е Даниела Стоева - магистър по международен туризъм и доктор по икономика и управление на туризма, с близо 30 години опит в сектора, съобщи отрасловото министерство. Освободени са
Ирена Георгиева и Любен Кънчев.


В съобщението се припомня, че Стоева е била председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, член на борда на Европейската асоциация на туроператорите, както и член на Консултативния съвет по туризъм към Столична община.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Неутрално
 3. 3 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2123 Любопитно

  Интересно ми е какво ще стане в Здравното министердтво. Там има един почти несменяем зам.министър от 1996г.

 4. 4 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 607 Весело

  Ма то всички нови кадри от комунистическото котило! Това ли е промяната и демонтажа? На мен ми прилича на "стани да седна" па макар и за малко...

 5. 5 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Служебните министри обновяват екипите си и днес - в първия работен ден на служебното правителство премиерът Стефан Янев издаде поредица заповеди за нови назначения на зам.-министри.
  __________________________________________________________

  Какви екипи, тези да не мислят да се барикадират във властта?

  Просто правят чистка на неудобни кадри, за да си назначат техни хора!

 6. 6 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Само ченгето от ДС, рептилът с папийонката, несменяемият от две десетилетия "президент" на БЧК (и "академик") ХрГр, открай време ортак с Мюфтийството, не го пипа никой (явно е недосегаем, от ареста му през 2006 г. се измъкна сух):

  https://frognews.bg/novini/sledite-furmite-hristo-grigorov-pred-frog-sme-dalaveradjii-topkata-bchk-dokumenti.html

  Достоен конкурент на Бокопитеков по наглост и властолюбие!

 7. 7 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Любопитно

  Ма то всички нови кадри от комунистическото котило! Това ли е промяната и демонтажа? На мен ми прилича на "стани да седна" па макар и за малко...
  —цитат от коментар 4 на m_style


  Любен Дилов - син от какво котило е?

 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3777 Любопитно

  "Базата" от жълти кадри на ключови места взе да се топи бързо "като лански сняг"!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Нарича се приемственост! Говоря не за професионалната част, а за революционната.....

 11. 11 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  браво бе, освен академиците има и харвард и макинзи! глей, глей, глей!

 12. 12 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  "Какви екипи, тези да не мислят да се барикадират във властта?"

  По скоро ринат барикадите на предишните.

 13. 13 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Чегърт, чегърет....за сега само драскотини, но бии самара за да се сеща магарето, утре продажните тиквени калинки, ще се кълнат във вечна вярност, на новите силни на деня...и ще пържат другарчетата си, не се бутайте де!!!

 14. 14 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Като цяло няма драма, така се е случвало и до сега. Да видим кога ще подпукат областните управители.

 15. 15 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#7] от "Virgin":

  "Любен Дилов - син от какво котило е?"

  Не че нещо, но въпросният кога е бил министър или зам министър, че го споменаваш?

 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  За два месеца едва ли могат да изчегъркат много. То от чистачката нагоре, все е гербер.

 17. 17 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 625 Неутрално

  По телевизията се разнася вой и квичене на тъпи калинки. Най-кресливите е редно да се проверят какво образование., опит и как са назначени, и ако има нарушение най-малккото да върнат заплатите си.

 18. 18 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Като цяло няма драма, така се е случвало и до сега. Да видим кога ще подпукат областните управители.
  —цитат от коментар 14 на nema_labavo


  Очаквам Здравка Каназирева да стане член на отровното трио или на Чалгарите. Само там не е била

 19. 19 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4280 Неутрално

  Много добре!
  —цитат от коментар 2 на Virgin


  От поделението, където служи офицерът Митрофанова, също са изказали пълна подкрепа на действията на правителството.

 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4280 Неутрално

  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е заявил, че вече няма нужда да се пращат шпиони в София. Необходимата информация ще бъде получавана по служебен път.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#18] от "foure":

  Не я зная Здравка Каназирева, нямам идея какво ще прави.

 23. 23 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#7] от "Virgin":"Любен Дилов - син от какво котило е?" Не че нещо, но въпросният кога е бил министър или зам министър, че го споменаваш?
  —цитат от коментар 15 на George Svinarov


  ми тогава Цецка Цачева, Бойко Борисов - те от кое котило са?

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  хората, които са работили в системата на държавната администрация знаят добре, че подобни ''рокади'' са нещо нормално, особено в такива случаи. Работягите като цяло запазват постовете си. Не е необходимо да се търси теле под вола.

 27. 27 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#24] от "ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА":

  Статията и дискусията в коментарите са за смяна на висши кадри в министерствата. Споменаването на Любен Дилов категорично е извън темата и намеците (не коментирам колко са верни) са манипулативен довод. Така, че твоя коментар просто те нарежда в редиците на малоумните тролове.

 28. 28 Профил на yoh30671523
  yoh30671523
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Зам-министрите са част от политическия кабинет. Те даже не трябва да чакат да ги освободят, а трябва да си подават сами оставките в първия ден на новото правителство.

 29. 29 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2061 Весело

  Бойко Рашков не е ли за пенсия.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 30. 30 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1761 Любопитно

  Лорер, Бийчър...?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 31. 31 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1761 Весело

  До коментар [#25] от "ziguli":

  Като гледам как селянчите и провансите най-вероятно и на Вас коренът Ви е от там.
  Имам приятели софиянци кореняци, които не съм ги чувал да употребяват такъв език.
  Май сте по католик и от папата.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 32. 32 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#22] от "nema_labavo":

  //Не я зная Здравка Каназирева, нямам идея какво ще прави. //
  ============
  Ти па, била е келнерка и пак ще бъде, а в междучасието нещо друго!!!

 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  "Какви екипи, тези да не мислят да се барикадират във властта?
  Просто правят чистка на неудобни кадри, за да си назначат техни хора!"
  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  Демонтират модела Борисофф!

 34. 34 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Интересно ми е какво ще стане в Здравното министердтво. Там има един почти несменяем зам.министър от 1996г.
  —цитат от коментар 3 на star bastun


  ==============
  Питай Буци защо не го е сменил, или по Буцифалово време не си проявявал такъв интерес!!!

 35. 35 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  //Просто правят чистка на неудобни кадри, за да си назначат техни хора!//
  ================
  Що да са неудобни, да не би да не комунета като Буци!!

 36. 36 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#24] от "ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА":Статията и дискусията в коментарите са за смяна на висши кадри в министерствата. Споменаването на Любен Дилов категорично е извън темата и намеците (не коментирам колко са верни) са манипулативен довод. Така, че твоя коментар просто те нарежда в редиците на малоумните тролове.
  —цитат от коментар 27 на George Svinarov


  И още по-важно - не се пише Любен Дилов - син, а Любен Дилов - червен.

 37. 37 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#7] от "Virgin":"Любен Дилов - син от какво котило е?" Не че нещо, но въпросният кога е бил министър или зам министър, че го споменаваш?
  —цитат от коментар 15 на George Svinarov


  //Не че нещо, но въпросният кога е бил министър или зам министър, че го споменаваш? //
  ===================
  Кандидат министър, не че е нещо, защото е едно нищо!!!

 38. 38 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#4] от "m_style":

  //На мен ми прилича на "стани да седна" па макар и за малко..//
  ================
  На мен пък ми прилича на, стани та да ми седнеш поне за малко, а после ходи да се хвалиш че си ми седнал...за малко де!!!.

 39. 39 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Началникът на кабинета на Бойко Рашков е кандидат за депутат от партията "Българско лято" и член на ръководството на партията. Сам по себе си този факт не е изненадващ, но е илюстративен. За пореден път в България властта се предава по един скандален, конфликтен начин - за който, безспорно отговорност носят и старите, и новите властници. Същевременно "драматизмът на промяната" за пореден път се изчерпва с конфликтите вътре в управляващата мутренска олигархия. След като се разберат помежду си големите мутри, ситуацията се "нормализира". Цената плащат, разбира се, редовите граждани - няма кой друг да плати. Срамното в случая е поредния идеологически панаир на вечните революционери с претенции за демократи, които за пореден път освобождават "народа" от "мутрите". Всъщност, успешните демокрации и успешните демократи се характеризират най-вече с две неща. Първо, със способност да контролират властта от гл. точка на нейната легитимност и нормативност - да не допускат мутренска вакханалия на олигархията на власт, ако се изразим по нашенски. Второ, спокойно, процедурно гарантирано и достойно предаване на властта от предходните към бъдещите управляващи. Т.е., пак на нашенски език - без свинщини, без абортирани парламенти, без заплахи за "изчегъртване", които приключват със задкулисните споразумения на олигархичните мутри от старата и новата власт. За съжаление, ние отново ще изближем солта, ще изядем тоягите и ще платим парите. Протестърите ще станат депутати. Чалгаджийските мутри ще разиграят ново управление, а анонимният българин отново ще констатира - "пак ни прекараха". Да, пак - и винаги ще го правят, докато всяка българска коза е за свой крак. Иначе циркът сега се завихря. На сцената революционните демократи усърдно имитират салто мортале...

 40. 40 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Ако се приложи идеята за "изчегъртването" трябва всички, които са симпатизанти на ГЕРБ да бъдат уволнени, независимо къде и какво работят. Приблизително към 600 000 човека. Бойко Рашков трябва да уволни всички началници на областните дирекции на МВР, техните заместници, началници на отдели, техните заместници и всички, които заемат средният ешелон на МВР. Тази практика трябва да се приложи в болници, училища, читалища, театри и т.н. Ако това не се направи .... за какво изчегъртване може да се говори. Ха да видим сега дали ще имат смелостта да го направят!!!!

 41. 41 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Весело

  Озадачава ме този заместник-министър на МВР, който идва от Бюрото за защита на Гешев.
  Тези не бяха ли от лошите, дето трябваше да ги борим с всички средства, освен разбира се забранените от Женевската конвенция?

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Весело

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  "Просто правят чистка на неудобни кадри, за да си назначат техни хора!"

  Т. е. много правилно постъпват! И аз не бих бил щастлив да работя с "неудобни кадри" и бих си назначил мои хора! Браво на служебните министри! :-)

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Весело

  До коментар [#17] от "foure":

  "По телевизията се разнася вой и квичене на тъпи калинки."

  Най-смешна беше онази "девойка" от агенцията за инвестиции! Облечена с дънки и дънково яке като типична селянка и се оплаква! Кеф!

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Любопитно

  [quote#19:"Alarmstufe Rot"][/quote]

  "От поделението, където служи офицерът Митрофанова, също са изказали пълна подкрепа на действията на правителството."

  Подкрепа за онова правителство, което построи с наши пари газопровод през България само за да може Газпром да продава газ на Сърбия, нали?!

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Весело

  Бойко Рашков не е ли за пенсия.
  —цитат от коментар 29 на zz_s


  Бойко Борисов е за пенсия! :-)

 46. 46 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":"Просто правят чистка на неудобни кадри, за да си назначат техни хора!"Т. е. много правилно постъпват! И аз не бих бил щастлив да работя с "неудобни кадри" и бих си назначил мои хора! Браво на служебните министри! :-)
  —цитат от коментар 42 на vassilun


  Правилното не е ли да се назначават кадърни и можещи хора? С мои хора май не е добър резултат, шуро-баджанащина му се вика. Страх ме хваща от промяната дето идва.

 47. 47 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#16] от "Роси":

  За два месеца едва ли могат да изчегъркат много. То от чистачката нагоре, все е гербер.
  .................
  И дори да е "гербер"?
  Това да не е присъда, нещо?
  Или ще карате като Тодор Живков едно време?
  Да не искаш да уволняват хора по политически причини?
  Росо, това е пълна идиотия, дори и за твоите невисоки стандарти.
  Стегни се малко.

 48. 48 Профил на just
  just
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Да, очевидно е какви са приоритетните на правителството на Льотчика,
  да не сте си помислили, че ще работят за да организират добре новите избори,
  още от ден първи следват поголовни смени на хора на ключови постове-това се нарича
  овладяване на властта, назначените "професионалисти" са с неясни автобиографии
  но определено от университета повечето започнали на високи държавни длъжности,
  абе все "наши" хора. Обзалагам се че това ще продължи. Радев си изпълнява целта
  -пълно овладяване на властта , хм а как се нарича ситуацията при която един
  човек има пълната власт в една държава, въпреки че по конституция има предимно
  представителни функции?

 49. 49 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 697 Разстроено

  Лош избор за зам. министър в МК - проф. Борислава Танева. Още в първия си мандат като зам. ректор в НМА, тя уреди дипломата на племенницата си Марта Танева. Моите уважения към бившия министър Танев, но дъщеря му не стъпваше на лекции, имаше един куп невзети изпити, и ...... леля оправи бързичко работата - написаха се протоколите, дипломата се напечата!
  Това не е ли злоупотреба със служебно положение?
  Ако говорим за почтеност, прозрачност и професионализъм, както каза служебният премиер, то къде е пресечната точка на тези думи с този избор?

 50. 50 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  До коментар [#34] от "LudLustrator":

  Правилния отговор е че, е протеже на ДПС.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 491 Весело

  Може и да е за добро, виждам три министерства дет ще се осерат кат карпатски вълци, и няма д амогат да се оправдаят.
  Функцията , по конституция, на служебно правителство е да осигури подготовка за избори. За втори път за 4 години служебно правителство прави чистки с политически уклон. Един сложил за зам. метресата си, друг другаря по чин, тея неща ще избуят с времето. Тука разни чикиджии ще подскачат от радост , и после ще плачат. Аз се смях на парламента, сега ми е времето да си стегна нещата дет си боря една година. Щот в глобален мащаб нещата отиват на майната си и след година Тиквичката ще е етаон за политик в мамковината

 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Абе тея нагляри кво чакат че сами не си подават оставката ..... Трябва ли някой да ги подсеща...

 54. 54 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 491 Весело

  Абе тея нагляри кво чакат че сами не си подават оставката ..... Трябва ли някой да ги подсеща...
  —цитат от коментар 53 на MPetr


  До избиране на ново политическо представено правителство държавната политика де юре не се променя. Защо трябва някой да си подава оставката бре, партизанин?

 55. 55 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 964 Разстроено

  До коментар [#47] от "buljubei":

  Не е присъда бе, не се стряскай беим. Диагноза е. Понякога е по- лошо от присъда, щото е от Бога.
  Герберастията е доказано неизличима.
  Съчувствам ти, д'ет се вика, ма не мога ти помогна.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 56. 56 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 964 Разстроено

  До коментар [#52] от "limbize":

  Не си прав, за два месеца, каквото и да серат, нямат никакъв шанс да се осерат като герберите.
  Между другото, ти виждал ли си жив вълк, хеле пък карпатски, хеле пък как се насира?
  Отговора го знам. Питам за протокола.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 57. 57 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 491 Весело

  До коментар [#52] от "limbize":Не си прав, за два месеца, каквото и да серат, нямат никакъв шанс да се осерат като герберите.Между другото, ти виждал ли си жив вълк, хеле пък карпатски, хеле пък как се насира?Отговора го знам. Питам за протокола.
  —цитат от коментар 56 на sandman


  МВР го обезглавиха заради изборите, това добре, може да се приеме. Ката ден слушаме за коронавируса, но обезглавиха здравното. Имало дефицит, с пръчица намериха пари за пенсионерите, но имало огромна дупка в бюджете - убуу. Ама от новите тикви няма нито един бюджетар, нито един. После друг ще им е срал в гащите. Точно за да се избегне тази вакханалия от 1998ма има приемственост в това министерство бре.... както и в почти всички други. Това е политичяестка чистка нямаща нищо общо със служебно правителство. Ше си изгониш замове изкарали цял мандат заради щенията на един нарцис, койот като не е успял да влезе гражданска авиация си е помислил, че е шванал Бога за шлифера щот е бил под пагон през соца. Вие в кой век живеете?

 58. 58 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 491 Весело

  До коментар [#52] от "limbize":Не си прав, за два месеца, каквото и да серат, нямат никакъв шанс да се осерат като герберите.Между другото, ти виждал ли си жив вълк, хеле пък карпатски, хеле пък как се насира?Отговора го знам. Питам за протокола.
  —цитат от коментар 56 на sandman


  Иначе, сентенцията кожеи да я срещнете "осран , като карпатска лисица"

 59. 59 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Първи ден ....малко чегъркане , ама има напредък ... Ден втори , ...ще има по голяма норма ...

 60. 60 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  [quote#45:"vassilun"][/quote]

  Радев и Янев са пенсионери!

 61. 61 Профил на Vasil Angelov
  Vasil Angelov
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Всичко действия на новото правителство са абсолютно нормално и очаквани.
  Даже ми е странно, че някои хора се "учудват".
  Всички ьам министри и подобни са политически лица, и всеки министър си идва с нови такива.
  Ако всички трябва да останат, то за какво е дошъл нов министър?

  Така че, абсолютно правилни действия. Да действат, че то няма време.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK