На живо

Коронавирусът в България: Нови правила за влизане в Гърция, Германия, Италия и Румъния (хронология)

През изминалото денонощие 518 са новите случаи на коронавирус при направени 14 126 теста. За първи път от началото на третата вълна на COVID-19 броят на хоспитализираните пациенти е под 5000. Ваксинирани за един ден са 33 237 българи. Общият брой на поставените ваксини надхвърли 1100000. Днес продължиха да работят и зелените коридори за ваксиниране.


След като вечра Гърция отвори за туристи и отпаднаха редица ограничения, наложени заради коронавируса., днес на пункта "Кулата" се образува опашка от коли. В същото време властите в Италия, Германия и Румъния отмениха задължителната карантина за пристигащите от България.


"Дневник" проследи ситуацията на живо.
Неясно е дали ще продължат зелените коридори

Бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов каза, че са му се обадили лекари, за да го уведомят, че е имало среща при служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров с лекарския съюз и че ще има промяна, която вероятно ще доведе до отпадане на "зелените коридори". "Не мога да коментирам, защото не ми е ясно какво точно са се разбрали, нямаше и прессъобщение. Някак си се случват неща, за които нямаме информация като граждани", каза Ангелов в ефира на "Нова телевизия".


Според него е важно "зелените коридори" да продължат, защото има достатъчно ваксини както за ваксинационните фази, така и за тях. Също много важно е да се стигне до колективния имунитет. "Според математика на щаба проф. Витанов това ще се случи след 67 дни", посочи Костадин Ангелов.


Той каза, че е неясна и съдбата на щаба. "Това са хора, които заслужават да им благодарим. Ген. Мутафчийски, доц. Кунчев, проф. Балтов, д-р Брънзалов, Данчо Пенчев, д-р Гелев, Богдан Кирилов, проф. Кирилов – всички те са много добри професионалисти. В четвъртък нямаше брифинг. Може би някой трябва да каже на тези хора дали има нужда от тях или не. Това в момента е неясно", каза бившият здравен министър.


Запитан дали има още мерки, които могат да се разхлабят, той каза: "Важно е мерките да продължат да се спазват, Да, могат да бъдат разхлабени. По наши предварителни планове около 15 май би могло да се увеличи присъственото обучение в университетите и училищата. Такъв план имахме с г-н Вълчев. Резултатите към момента го позволяват".

Без карантина за ваксинирани българи в Румъния или с отрицателен тест

Българските граждани, които пътуват за Румъния, вече няма да подлежат на карантина, ако са ваксинирани срещу коронавирус или покажат отрицателен резултат от PCR-тест за COVID-19, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.


Тестът трябва да е направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт). След имунизацията трябва да са изминали най-малко десет дни преди пристигането в страната. Поставянето на ваксината се доказва със съответен документ.


Не подлежат на карантина в Румъния и определени категории граждани, сред които водачи на товарни превозни средства с максимален разрешен капацитет над 2.4 тона, водачи на автомобили за превоз на хора, които имат повече от 9 места, включително мястото на водача. Сред изключенията от карантината са и пилоти на самолети и летателни екипажи, локомотивни механици и железопътен персонал, трансгранични работници и др.


Във всички останали случаи важи 14-дневна карантина при влизане в Румъния.

Германия отмени задължителната карантина за пристигащите от България

Германия облекчава мерките за пристигащи от България, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи, като цитира германското външно министерство. За пристигащите от България задължението за поставяне под карантина се прекратява след представяне на удостоверение за оздравяване след коронавирусна инфекция, имунизация или негативен тест за COVID-19. Тестът може да се представи до 48 часа след влизане в страната. Съответните документи за имунизация или преболедуване могат да се изискват от компетентните органи преди началото на пътуването.


Изключение от задължението за тест и удостоверяване са децата под 6-годишна възраст, както и екипажите на самолетите.


Необходима е регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de. При технически проблем със сайта може да се попълни т.нар. "заместващо известие", което също е на български език: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Infoblatt/2021/Bulgarien.pdf


Подробна информация за режима на влизане в Германия и ограничителните мерки е публикувана на сайта на МВнР на следния адрес: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany

Имунизирани с две различни ваксини не могат да получат сертификат

Коронавирусът в България: Нови правила за влизане в Гърция, Германия, Италия и Румъния (хронология)

© Associated Press


Десетки хора с поставени две различни дози не могат да получат сертификати за ваксини, защото системата не ги отчита, съобщи БНТ, като цитира лекари от Варна.


На 19 април бившият здравен министър Костадин Ангелов заяви, че всеки, който е получил първа доза от ваксината на "Астра Зенека", има право да си постави втора доза "Пфайзер". В петък пациенти с това желание се имунизират в ДКЦ "Света Екатерина" във Варна. Оказва се обаче, че не могат да получат сертификат за завършена ваксинация. "Така е направена системата, че когато въведем ЕГН на пациента, излиза неговата първа доза ваксинация с "Астра Зенека" и не позволява системата да променим вида на ваксината, съответно на "Пфайзер" или друга РНК и да бъде отразена втората игла", заяви д-р Галина Павлова, управител на ДКЦ5 "Света Екатерина"-Варна.


Тя е потърсила за съдействие Регионалната здравна инспекция. "Отговорът беше: имунизирайте ги, ще събирате данните на пациентите, когато се оправи платформата ще им звъннете, ще им предоставите тогава съответния формуляр", каза Павлова. Тя се опасява, че това може да отнеме много време и ще създаде още допълнителна работа за служителите, които и сега са затрупани с попълване на документи. По думите й най-сериозният риск обаче е за самите пациенти, защото при евентуално влошаване на здравословното състояние не могат да докажат, че са ваксинирани с втора доза.

Зелените коридори остават и този уикенд

"Зелените коридори остават и този уикенд. Евентуално от понеделник чакаме ново разпореждане на здравния министър и ваксинационния щаб. Моето мнение е, че тези коридори трябва да останат", каза пред Би Ти Ви директорът "Пирогов" Асен Балтов.


Коронавирусът в България: Нови правила за влизане в Гърция, Германия, Италия и Румъния (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Той добави, че не знае дали коридорите ще бъдат закрити, но "има идея да се даде повече възможност личните лекари да ваксинират". "Смята се, че те биха могли по-бързо да натрупат повече случаи за ваксинация от пациентските си листи", каза Балтов. По думите му от началото на зелените коридори през "Пирогов" за ваксинация срещу COVID-19 са преминали 46 хиляди души, от които 16 хиляди са с втора доза.


За пациентите с първа доза "АстраЗенека" и втора – "Пфайзер", Балтов коментира, че те са много малко. Той уточни, че за тях ваксинационни сертификати ще се издават вероятно от другата седмица.


"Силно се надявам, че ваксинациите ще направят всичко възможно, за да утихне и третата вълна окончателно. Моята прогноза е, че до края на юни ще имаме колективен имунитет. Ако продължим в този вид – до края на юли ще имаме доста преболедували и ваксинирани с повече от една доза", каза Балтов.

Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на "Кулата"

Коронавирусът в България: Нови правила за влизане в Гърция, Германия, Италия и Румъния (хронология)

© Велко Ангелов, Капитал


След като вечра Гърция отвори за туристи и отпаднаха редица ограничения, наложени заради коронавируса., днес на пункта "Кулата" се образува опашка от коли. За влизане се чака около час, съобщи "Нова телевизия". Пристигащите трябва да покажат отрицателен резултат от PCR тест, антигенен тест или сертификат за ваксинация.


Вечерният час в Гърция е намален и започва в 00:30 ч., вместо в 23 ч. Системата с есемеси за напускане на дома е премахната, разрешено е отново движението от област в област. Търговията се върна към нормален режим на работа с един купувач на 25 квадратни метра.


От 14 май тези, които искат да пътуват от и до островите (с изключение на островите Лефкада, Саламина и Евия) по море или по въздух, е необходимо при резервиране на билета си да притежават сертификат за ваксинация (14 дни след втората доза), негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването или негативен резултат от бърз тест, извършен до 24 часа преди пътуването. Контролът ще се извършва от авиокомпаниите и компаниите за фериботни билети. Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.

Италия отмени задължителната карантина за пристигащите от България

Коронавирусът в България: Нови правила за влизане в Гърция, Германия, Италия и Румъния (хронология)

© Георги Кожухаров


Властите в Италия отменят задължителната карантина за пристигащите от България от 14 май до 30 юли 2021 г., съобщи пресцентърът на министерството на външните работи. Българските граждани трябва да представят "зелен сертификат", който доказва, че имат отрицателен тест за COVID-19 – молекулярен или антигенен, взет чрез проба от носоглътката и направен до 48 ч. преди влизането им в страната. Ако не представят отрицателен тест, те са задължени да спазват 10-дневна карантина, като след изтичането й трябва отново да се тестват.


Българските граждани трябва да попълнят предварително дигитален формуляр за локализация, достъпен на адрес: https://app.euplf.eu/#/


Изключения от задължението за тест и за карантина са предвидени в следните случаи, но при условие, че не са налице симптоми на коронавирус:

- екипаж на транспортни средства;
- пътуващ персонал;
- влизане в страната от държави от Списък "А" (Сан Марино и Ватикана);
- влизане в страната за период, който не надвишава 120 часа по доказани причини, свързани с работа, здраве или абсолютна спешност, при изтичането на който гражданинът следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина;
- транзит с лично превозно средство, през италианска територия, за период, който не надвишава 36 ч., при изтичането на който гражданинът следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина;
- трансгранични работници, пътуващи по работа;
-персонал на предприятия и фирми, чието основно или второстепенно седалище е в Италия; - за пътувания в чужбина по доказани причини, свързани с работа, за период, който не надвишава 120 часа;
- служители на ЕС или международни организации, дипломатически агенти, административно-технически персонал на дипломатически и консулски мисии, военен персонал и др.;
- ученици и студенти, които посещават занятия в учебно заведение, което се намира в държава, която е различна от страната на пребиваване и в която се завръщат поне веднъж седмично.

Българската ваксина срещу COVID-19 ще е готова наесен

Андрей Чорбанов

© Юлия Лазарова

Андрей Чорбанов


Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен на конгрес пред световната научна общественост - това декларира в интервю за БНТ имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН, който е и депутат от "Има такъв народ". По думите му държавите със своя разработка може да бъдат много по-независими.


Той допълни, че ще има дев форми на ваксината - инхалационна и имунизационна. По думите му българската наука е свикнала да има неглижиращо отношение към нея. Чужди държави обаче имат интерес към техните разработки, а досега не са имали такъв интерес от България.


Според него прекаралите заболяването и ваксинираните в огромна степен не разпространяват вируса и не трябва да носят маски. В голям процент хората, които са се разболели март-април миналата година, все още имат имунитет.


"Вирусът на COVID-19 мутира бавно, в много малка степен. Все още обаче не знаем какъв е процентът на хората, които няма да бъдат засегнати от вируса. Никой не е застрахован, това обаче не трябва да променя начина на живот", заяви Чорбанов.


През изминалото денонощие 518 са новите случаи на коронавирус при направени 14 126 теста. Положителните проби са 3.66% от всички изследвани, според данните на Единния информационен портал към полунощ.


За първи път от началото на третата вълна на COVID-19 броят на хоспитализираните пациенти е под 5000. Ваксинирани за един ден са 33 237 българи. Общият брой на поставените ваксини у нас надхвърли 1100000.


Повече подробности и графики тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Браво на Андрей Чорбанов .! ..ГЕРБ няма да харесва това , а Майдел никак :))

 2. 2 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Починали от ковид в Израел и България за последните 26 днии:

  Израел: 58% ваксинирано (с две дози) население - 62

  България: 4,5% ваксинирано (с две дози) население - 2093

  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

 3. 3 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Чорбанов защо е с маска?
  Защото изкара 'няма такъв вирус'?
  Той ли работи по ваксината?

  Като цяло измекярско поведение.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 4. 4 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Браво на учените от БАН.

 5. 5 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Все пак ще има производство на ваксини в България

 6. 6 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Д-р Чорбанов, вместо да носи маска и да се ваксинира през февруари, и да струва на държавата 50лв, той реши да се прави на мъж, влезе два пъти в болница с ковид в рамките на 3 месеца и струва на държавата 5000лв.
  Гений.

 7. 7 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 668 Весело

  Може наесен, но не тази есен...
  А след нея идва зима, взима, взима...

  73! Go Go
 8. 8 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#2] от "Живко Харизанов":

  тебе вече те бъзикаха с инфото за тайван , сравнено с израел :)))

 9. 9 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 668 Весело

  По въпроса за тестването на ваксинте, който съвсем случайно не е засегнат в публикацията, да напомня един стар виц:

  Дядо Петко среща бай Тошо насред Правец и го пита:

  Тошо, това комунизъма вие комунистите ли го измъдрихте или учените?

  Наше дело е, дядо Петко.

  И аз тъй си мисля защото ако бяха онова учените, щяха да го пробват най-напред на животните.

  73! Go Go
 10. 10 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  Коронавирусът в България: българската ваксина срещу COVID-19 ще е готова наесен
  ==========================
  Барабар Петко с мъжете.

 11. 11 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 1082 Любопитно

  Има ли полза от ваксинирането-Категорично ДА!
  Трабва ли да се ваксинират преболедувалите" Ковид-19"-Категорично НЕ!🥳👍

  Много съм прост
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 1082 Любопитно

  Коронавирусът в България: българската ваксина срещу COVID-19 ще е готова наесен==========================Барабар Петко с мъжете.
  —цитат от коментар 10 на atmanpg


  Кои са мъжете?🐵🐵🐵

  Много съм прост
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#9] от "Go Go":

  е те иРНК ''препаратите'' ги тествали на плъхоците преди 2018-та .
  през 2018 излиза доклад за тестове с живи хора .при животните резултати били обещаващи , обаче при хората имало умерени резултати и съпътстващи сериозни странични ефекти :While preclinical studies have generated great optimism about the prospects and advantages of mRNA-based vaccines, two recent clinical reports have led to more tempered expectations22,91. In both trials, immunogenicity was more modest in humans than was expected based on animal models, a phenomenon also observed with DNA-based vaccines171, and the side effects were not trivial.
  https://www.nature.com/articles/nrd.2017.243

 16. 16 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Починали от ковид в Израел и България за последните 26 днии
  —цитат от коментар 2 на Живко Харизанов

  Когато фактите говорят, и боговете мълчат.

 17. 17 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Коронавирусът в България: българската ваксина срещу COVID-19 ще е готова наесен==========================Барабар Петко с мъжете.
  —цитат от коментар 10 на atmanpg


  Що бе, усвоили са едни пари за разработки на нещо, от което няма да има ефект.

 18. 18 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 1082 Любопитно

  [quote#17:"Корабов"][/quote]

  Да не са правили "Астра Зенека"?🐵🐵🐵

  Много съм прост
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3105 Неутрално

  имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН, който е и депутат от "Има такъв народ"."

  Всъщност е бивш депутат. Да оставим онова "веднъж президент, завинаги президент" на ...... онова

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#15] от "pavur":

  Хайде стига простотии бе, РНК ваксини са сложени вече на повече от 500 милиона души. Ако 500 милиона се заразят с ковид, щеше да има над 5 милиона умрели. РНК ваксините са спасили стотици хиляди, ако не и милиони животи дотук.

 21. 21 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Андрей - Антителата Чорбанов!
  Човекът който бил вдигнал малко температура, боляло го глава и сам заключил че бил изкарал ковид. Накрая свърши в болница с двойна бронхопневмония, но продължава да раздава акъли.

 22. 22 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#20] от "PM":

  става дума за странични ефекти .
  само в ЮКей заради ваксата на фазера до 5-ти май са гушнали букета 370 души.
  те ти , чети финалната таблица и плачи:
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/986035/DAP_Pfizer_050521.pdf

 23. 23 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Преди някой да е изпаднал в еуфория от новата българска ваксина, да уточним, че от това да е "готова", до това да започне да се прилага има дълъг път.
  До тогава може и да няма вирус.

 24. 24 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 140 Неутрално

  В САЩ към момента има 268 милиона души ваксинирани с две дози.

  От тях са се заразили с ковид 0,008%

  Ваксините работят в реални условия по-добре отколкото при клиничните тестове.

  Искате да се върне предишния живот - ваксинирайте се.

  За вечно питащите - да, ваксинирах се.

  https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/health-departments/breakthrough-cases.html
  https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/ #vaccinations

 25. 25 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 140 Неутрално

  става дума за странични ефекти
  —цитат от коментар 22 на pavur

  Ако искаш, да поговорим за страничния ефект смърт при неваксинирали се.

 26. 26 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 562 Неутрално

  имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН, който е и депутат от "Има такъв народ"."Всъщност е бивш депутат.
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  Не го знаех, че е от млъкни пичовете! Това напълно завършва портрета му...

 27. 27 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 1082 Любопитно

  Преди някой да е изпаднал в еуфория от новата българска ваксина, да уточним, че от това да е "готова", до това да започне да се прилага има дълъг път.До тогава може и да няма вирус.
  —цитат от коментар 23 на pafaka22


  Е колко да е дълъг пътя???
  Нали сам видя ,че ни изкараха всякакви Астра Модерни Спътници за 5-6 месеца!🤡👍

  Много съм прост
 28. 28 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Ако БАН с този мизерен бюджет наистина са успели да достигнат успешна собствена разработка, то заслужават големи аплодисменти.
  Знаем, че в опита си да постигнат това не успяха големи фармацевтични гиганти и научни институти.
  В това число и Института "Луи Пастьор" същи се провали.
  В българската наука не работят само феодални старци, има и умни глави. С повече уважение трябва да се отнасяме.
  И с повече пари.

 29. 29 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#24] от "ecru":

  ми те и у нас гледам отчитат ''спад'' в случаите , пък сме вакснати само около 4 %.
  тва кво точно доказва ?

 30. 30 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  Кои са мъжете?
  —цитат от коментар 13 на Тошо Кочев


  Пфайзер, Астра Занека, Джонсън, Спутник, Китайската ваксина...
  Обаче целият свят е вперил поглед в България, очаквайки на българската чудо-ваксина.

 31. 31 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 1082 Весело

  [quote#30:"atmanpg"][/quote]

  Бабини зъби?🤡😁👍

  Много съм прост
 32. 32 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 996 Весело

  До коментар [#2] от "Живко Харизанов":тебе вече те бъзикаха с инфото за тайван , сравнено с израел :)))
  —цитат от коментар 8 на pavur


  Може би инфото с Тайван не е било достатъчно убедително :-).

  Починали от ковид в Израел и Хонконг за последните 26 днии:

  Израел: 58% ваксинирано (с две дози) население - 62

  Хонконг : 9% ваксинирано (с две дози) население - 0

  Гъстотата на населението в Хонконг е 17 пъти по-висока отколкото в Израел.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  Много добра новина е това, че имаме собствена разработка на ваксина, но да не забравяме, че трябва и да се тества за ефективност и странични ефекти, така че реалното и приложение ще отнеме време.....

 34. 34 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Никога не подценявайте "злия гений" на българина!
  Аз лично съм 100% сигурен, че ваксината ще бъде работеща!Чорбанов буквално успя със "джобни пари" да направи прототип!Института Пастьор му гласува доверие, и отпусна на екипа сума с която те направиха невъзможното!Сега е редно и Българската държава да го подкрепи!А който си мисли,че вируса ще изчезне - явно има сериозен "бъг" в главата!Коронавирусите са открити преди 60 години, и все още не са изчезнали!Ще живеем с тях, докато сме живи!

 35. 35 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тошо Кочев":

  "Е колко да е дълъг пътя???
  Нали сам видя ,че ни изкараха всякакви Астра Модерни Спътници за 5-6 месеца!"

  За което фармакомпаниите получиха предварително финансиране за милиалди. Въпреки това много от компаниите още не са готови с ваксините. Отделно има и проблеми с производството.
  Не знам как БАН би могла да организира клинични изпитания с хиляди хора, да получи одобрение и да организира производство. Вероятно ще трябват години.

 36. 36 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  До коментар [#2] от "Живко Харизанов":тебе вече те бъзикаха с инфото за тайван , сравнено с израел :)))
  —цитат от коментар 8 на pavur


  То не е само Тайван. Може да хванеш какво си искаш:

  за последните 26 дни:

  Израел: 58% ваксинирано (с две дози) население - 62 = 1 на 146.000
  Нигерия: 0% ваксинирано (с две дози) население - 5 = 1 на 40.192.000
  Безкрайно по - малко ваксиниране води до 275 пъти по - малко мранье

  Агитпропа на др Харизанов има принципна грешка: сравнява юдеи със славяни за да изведе поука за чудодейните свойства на Ваксината. То е като да правиш сравнение : жабата и крокодилът живеят в блато и са зелени, но крокодилът има повече зъби. Поука : ако искате да имате много и здрави зъби - не яжте мухи и комари.
  Има и друга принципна възможност: др Харизанов да се е включил в агитпроп програма за поюдейчване на българите, както едно врене е имали помохамеданчване.

 37. 37 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6117 Неутрално

  На броячите на трупове предлагам да се запознаят с факта, че фразата "починали от ковид" не е коректна.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 38. 38 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#35] от "pafaka22":

  Няма страшно, за следващото вирусно пришествие след 100г. ще е готова!
  Пурковщината никога не е изчезвала....

 39. 39 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2349 Весело

  Искам да пожелая на всички, тръгнали към Гърция, лек път и най прекрасно изкарване. И никога да не се обръщат към фекалната бетономорска кочина, тя не съществува.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 40. 40 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#36] от "dosetliv":

  До коментар [#32] от "probba":

  Вервайте вие на данни от Китай и Нигерия.
  Чакам данните ви от Северна Корея.

 41. 41 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Чорба, ако се беше ваксинирал, нямаше да го коментираме вируса. А да, и ако носеха маски всички. Като си толкова голям мъж, що влезе в болница? Това го платихме ние, данъкоплатците.
  Хора, ваксинирайте се, страничните ефекти са пренебрежими.

 42. 42 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 996 Весело

  До коментар [#36] от "dosetliv":До коментар [#32] от "probba":Вервайте вие на данни от Китай и Нигерия. Чакам данните ви от Северна Корея.
  —цитат от коментар 40 на PM


  За Тайван може ли, в смисъл към правилните държави ли е?

  Починали от ковид в Тайван и Израел за 3 седмици:

  Израел: 58% ваксинирано (с две дози) население - 59

  Тайван: 0,4 % ваксинирано (с две дози) население - 1

  Гъстотата на населението в Тайван е 2 пъти по-висока отколкото в Израел.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

 43. 43 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  До коментар [#26] от "Корабов":

  "" Не го знаех, че е от млъкни пичовете! Това напълно завършва портрета му...""


  Беше кандидат за президент преди няколко години.

  😄😁😆😅🤣😂

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#42] от "probba":

  Може, само че в Тайван в последната една година имаше такъв локдаун и следене, че ако тука направим същото, ще виете като вълци.
  Начинът за справяне с ковид е масово ваксиниране или локдаун като в Тайван. Избери си.

 45. 45 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#42] от "probba":Може, само че в Тайван в последната една година имаше такъв локдаун и следене, че ако тука направим същото, ще виете като вълци. Начинът за справяне с ковид е масово ваксиниране или локдаун като в Тайван. Избери си.
  —цитат от коментар 44 на PM


  Не е вярно, в Тайван никога не е имало никакъв локдаун!

 46. 46 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Карантина за всеки който се е возил във Фиат.

 47. 47 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#42] от "probba":

  В Тайван, Сингапур или Хонгконг опитай да хвърлиш боклук на улицата без да те глобят, пък след това обсъждай как се спазват мерки и носят маски и всякакви сравнения с балкански или средиземноморски народи. Защото и Израел е по-подредена държава от България, но пък евреите са по-хитри и тарикати от българите и също намират начин да правят каквото си искат, а не каквото им казват.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 48. 48 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 996 Весело
 49. 49 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 996 Весело

  До коментар [#44] от "PM":

  Като вълци ще виете вие, още малко ви остана.

 50. 50 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  Софиянци се юрнаха към солунските кръчми :)

 51. 51 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Аз съм традиционалист. Предпочитам задните врати пред зелените коридори.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  Зелените коридори ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ!!!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#37] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Коригирснето на фразата ще ни помогне ли да не сме посерковците на четвърто място в света по смъртност от каквототамтрябвалодасеполвавместоковид.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 228 Неутрално

  в Тайван никога не е имало никакъв локдаун
  —цитат от коментар 45 на probba


  Ако си заровиш главата в пясъка, няма да има и вирус.

  https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Taiwan #Preventive_measures
  https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Taiwan #Face_masks_policy
  https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Taiwan #Vaccinations

 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2427 Весело

  До коментар [#58] от "Incremental Fraud":

  ..не е само с проекциите!…

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  "има идея да се даде повече възможност личните лекари да ваксинират"
  Най-после, разбраха!

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  До коментар [#10] от "atmanpg":

  То и лекарство щяхме да имаме, ама друг път.

 66. 66 Профил на Далечен близък
  Далечен близък
  Рейтинг: 0 Разстроено

  УИКЕНД
  само мене ли ме дразни тая не недомислица, ами недосерица?

  Съпругът на Блага Димитрова Йордан Василев предложи дума ПОЧИВНИК (противоположност на ДЕЛНИК)
  https://bnr.bg/post/100606378/literatorat-iordan-vasilev-navarshvi-80-godini

  от близо и далеч
 67. 67 Профил на naturist
  naturist
  Рейтинг: 194 Любопитно

  Зелените коридори не могат да бъдат затворени , тъй като желащите по групи вече отсъстват и коридорите са единствените потоци с ваксинирани, които се движат изобщо. Тъпо е, че непрекъснато явяват тяхното продължение като някаква манна небесна , отпусната ни от управляващите, след като това е единсвеното , което спасява същите политици от провала , които ги чака със недостигането на стадния имунитете , поставен за цел от ЕК.

 68. 68 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  Мисля, че е самохвалство да твърдиш, че ще има ваксина, годна за приложение. Но ще видим и чуем.

 69. 69 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 996 Неутрално
 70. 70 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Наша ваксина......най-добре !

 71. 71 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Ахааа,затуй около Калофер има полеви лаборатории, сноват хора в костюми за биозащита и събират проби от реката, прелитат хеликоптери,дронове и щурмоваци в ЯХБЗ отклонявате движението .

 72. 72 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#66] от "Далечен близък":

  И ШАБАТ става.

 73. 73 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2349 Любопитно

  До коментар [#71] от "pavur":

  На кой му пука за Калофер и останалите подбалкански градчета, какво сте го захапали, едно хоро и после цяла година тихо?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 74. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#73] от "Consumer":

  Е как бе?
  Нашия щам от' де дойде?
  От хорото.
  Сега след осем дни чакаме вълната заради " заразната икона".
  Ма ти си ваксиниран ,конти пука:)))
  А ние ,като Калоферския се омеси с индийския , Ко прайм?

 75. 75 Профил на ascot
  ascot
  Рейтинг: 123 Неутрално

  На кой му пука за Калофер и останалите подбалкански градчета, какво сте го захапали, едно хоро и после цяла година тихо?
  —цитат от коментар 73 на Consumer

  Що се занимаваш с тоя дебил? Виж че от 3 месеца повтаря за "Калофер" и се мисли за много забавен.
  Това е изветрял пенсионер, виж че всеки ден е по 12 часа в тоя форум.

 76. 76 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  За Тайван може ли, в смисъл към правилните държави ли е?
  —цитат от коментар 42 на probba


  Неможе! Чиляка явно черпи познания за живота само от "Юдише Алгемайне"

  Прочее некои юдеи мангъровисти разправят че статистиките на гавърмента са силно разкрасени (в Израел няма публична статистика на ефектите от ваксинирането като в другите страни, ами отвреме - навреме минздрава излиза със стейтмент и то само на юдейски)
  Та те открили че умрелите до 10 дни след ваксиниране са 6 пъти повече, отколкото обявява минздрава:
  https://doctors4covidethics.medium.com/the-israeli-peoples-committee-report-of-adverse-events-related-to-the-corona-vaccine-april-2021-47891f17d452

 77. 77 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#75] от "ascot":

  След 4 дена изветрявам към Хонг Конг .
  Понеже не мога да пърдя от " хоум - офис".
  Ше си прав писиар.
  Стискай палци и скротум ,да ми излезе негатив.

 78. 78 Профил на ivo.prokopiev
  ivo.prokopiev
  Рейтинг: 79 Неутрално

  До коментар [#25] от "ecru":
  Ако искаш, да поговорим за страничния ефект смърт
  ========================

  Аз много искам да си поговорим за това, обаче сега и в следващите 3-4 седмици ще съм много зает.
  Но вие, ако имате свободно време и сте мераклия, може да направите един гооглешийт със статистика за смъртността в САЩ по месеци - от 2016 година досега и пуснете линк тук. Да изглежда така:
  януари - таб за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, таб за 2022 и т.н...
  Отдолу -без коментари - само линк към официалните държавни статистиччески данни, откъдето всеки може да провери достоверността им...!!!

  И да видим тогава как ваксината защитава хората, които са си я сложили доброволно....

  Ако не можете - не е чак такъв голям проблем - аз до месец ще изкарам едно такова нещо с данните за страните водещи в публичната кампания за "защита" на населението си - САЩ, УК, Израел, Малта, и т н.... и ще го водя поне до следващата пролет

 79. 79 Профил на ascot
  ascot
  Рейтинг: 123 Неутрално

  След 4 дена изветрявам към Хонг Конг
  —цитат от коментар 77 на pavur

  Естествено, ти си jet setter. Предполагам, в момента си на Малдивите.
  Как успяваш при толкова пътуване да си в тоя форум по 12 часа ВСЕКИ ДЕН, не знам...

 80. 80 Профил на ivo.prokopiev
  ivo.prokopiev
  Рейтинг: 79 Неутрално

  До коментар [#39] от "Consumer":
  Искам да пожелая на всички, тръгнали към Гърция, лек път и най прекрасно изкарване
  =============================

  НЕваксинираните да не се притесняват - обявявате се за ТРАНСВАКСЪРИ - хора, които се идентифицират като ваксиниран човек!!!

  Европа е зона свободна от хомофобия - ако някой ви спре - заплаха със съд или направо съд в Европейския съд за защита правата на човека.

  Както казва НАУКАТА - всичко е в главата - ако някой може да се чувствува мъж или жена и останалата част от обществото трябва да се съобразява с желанията му, така и неваксиниран може да се чувствува ваксиниран и обществото трябва да се съобразява с това!

  Успех в лятната ваканция - и не забравяйте - слънцето, мазните рибки и яйцата са най-доброто предпазно средство срещу Ковид и други подобни заболявания

 81. 81 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  > Имунизирани с две различни ваксини не могат да получат сертификат

  Или с други думи: шесто действие на комедията.

  કટાક્ષ
 82. 82 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#34] от "vincenzo76":

  Да се чуло за разболял се от SARS-CoV or SARS-CoV-1 след 2005 г ,А за него няма ваксина

 83. 83 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  ...защото системата не ги отчита...

  Тази система от ваксините ли е създадена или от гербаджийските ИТ специалисти?
  Вчера се издъни и системата за детските градини.
  Онзи ден не работеше системата за винетките.
  Трябва ремонт на системата, ремонт.

 84. 84 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1847 Любопитно

  Имунизирани с две различни ваксини не могат да получат сертификат

  Това не е ли подло?! Хората не биха го направили от каприз, а заради необходимост.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 85. 85 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#28] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Ако разработват класическа ваксина- гаранция, че нищо не са направили. Всички, които тръгнаха по този път- вече се отказаха. Единствените, които продават такава са китайците с успех под 50% ефективност

 86. 86 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1527 Весело

  Десетки хора с поставени две различни дози не могат да получат сертификати за ваксини, защото системата не ги отчита, съобщи БНТ, като цитира лекари от Варна.

  На 19 април бившият здравен министър Костадин Ангелов заяви, че всеки, който е получил първа доза от ваксината на "Астра Зенека", има право да си постави втора доза "Пфайзер". В петък пациенти с това желание се имунизират в ДКЦ "Света Екатерина" във Варна. Оказва се обаче, че не могат да получат сертификат за завършена ваксинация. "Така е направена системата, че когато въведем ЕГН на пациента, излиза неговата първа доза ваксинация с "Астра Зенека" и не позволява системата да променим вида на ваксината, съответно на "Пфайзер" или друга РНК и да бъде отразена втората игла", заяви д-р Галина Павлова, управител на ДКЦ5 "Света Екатерина"-Варна.
  —цитат от коментар 0 на статията  Му-ха-ха-ха-ха-ха-ха!
  Аз не разбирам, какъв е проблема?!?
  Тия дето са си сложили различни ваксини,
  спокойно могат да продължат серията
  с още поне три броя!
  Първо си бият "Модерна", после "Янсен",
  и накрая завършват със "Спутник"!
  При пет поставени ваксини,
  ще са сигурни, че са защитени на 384 %!

 87. 87 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2349 Любопитно

  До коментар [#84] от "etty1":

  А не е ли твърде рисково да се мешат ваксините? И то цялата работа заради Астрата. Добре, че все още го има PCR като алтернатива, щото догодина може да отпадне.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 88. 88 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#6] от "Явор":

  На държавата нищо не струва Чорбанов , тези пари са платени от данъкоплатците ,те пълнят НЗОК , а държавата не дава никакви пари ,по лошото е ,че струва не 5000 , а сигурно над 5 милиона ,защото по акъла му се водеха хиляди хора , сега масово отказват да се ваксинират ,щото тоя и такива като него наливаха вода в мелницата ,как нямало страшно ,можело да се чака ,имало имунитет след прекарване и изобщо не трябвало ваксини , ако ваксината му е като приказките му , наистина е страшно за хората да я ползват .

 89. 89 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#67] от "naturiST":

  Не е вярно , в зелените коридори се ваксинираха за няколко дни 10000 души ,като се включиха и джипитата в първия работен ден , ваксините стигнаха почти 40000 дневно ,при това еднократно седмично се зареждат джипитата с ваксина ,а населението ,особено възрастното дава невероятен отпор на ваксинирането дори с безопасната Пфайзер ,което предполага ,че никое джипи не се зарежда с излишни дози ваксина и те стигат за 2 до 3 дни след понеделника ,когато РЗИ обикновено дават ваксините ,така се губят поне 3 -4 дни ,в които ако имаше електронна платформа или хората се записваха нормално ,щяха да бъдат ваксинирани поне още 200000 души седмично .

 90. 90 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#44] от "PM":

  Българското население нито е склонно да се ваксинира ,нито да спазва някакви правила ,а най малко локдаун , това ще продължи да му струва най висока смъртност в света , защото няма изгледи скоро да стигнем масовия имунитет ,поради отказ от ваксиниране ,вече има всякакви ваксини ,но всички отказват , същия рев ще настане против ваксинирането на деца и бебета ,което започват да правят развитите страни , затова там ще приключи бързо пандемията ,а ние ще се влачим с аборигенските държави на края на колоната .

 91. 91 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 996 Весело

  До коментар [#80] от "ldz081052

  Много е яко да си Трансваксър :-)

 92. 92 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#84] от "etty1":

  Правят го от страх и глупост, не от необходимост. Защото медиите се оляха да пишат какви ли не страшни неща за Астра Зенека и да хвалят Пфайзер/Бионтек. А германците, нали са ни водеща светлина, решиха, че реимунизацията може и с друг вид – та нашите веднага се поведоха по тях.

 93. 93 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#28] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":Ако разработват класическа ваксина- гаранция, че нищо не са направили. Всички, които тръгнаха по този път- вече се отказаха. Единствените, които продават такава са китайците с успех под 50% ефективност
  —цитат от коментар 85 на taratanki


  „Работим по методологията на ваксина, която може да се впръсква. Този прототип е ваксина в епруветка на този етап. Тя е сглобена и представлява пептидни частици, парченца от спайковия протеин на коронавируса. Най-интересното е, че не залагаме само на мутиращите части, а и на немутиращите. Тази ваксина би имала ефект срещу всички варианти на коронавируса”, обясни д-р Пенка Петрова от Института по микробиология към БАН

  Сам съм, други няма...
 94. 94 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  “Търговията се върна към нормален режим на работа с един купувач на 25 квадратни метра.”

  Да им имам нормалния режим :)

 95. 95 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1527 Весело

  До коментар [#93] от "MilliVanilli":


  „Работим по методологията на ваксина, която може да се впръсква. Този прототип е ваксина в епруветка на този етап. Тя е сглобена и представлява пептидни частици, парченца от спайковия протеин на коронавируса. Най-интересното е, че не залагаме само на мутиращите части, а и на немутиращите. Тази ваксина би имала ефект срещу всички варианти на коронавируса”, обясни д-р Пенка Петрова от Института по микробиология към БАН
  —цитат от коментар 93 на MilliVanilli  Е това наистина е яко!
  Ако се получи,
  ще изтрепем рибата,
  а и не само това,
  ще изкъртим и мивките!
  Само не знам, "големите ваксърски фирми"
  дали няма да ни подлеят вода!
  Работата е сериозна,
  защото става дума за много пари!

 96. 96 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Нали дават картончета, на което е отбелязано на коя дата каква ваксина е получена. Нали всеки подписва и декларация, на която се подписва и лекарят. Водят се регистри. Значи винаги може да се докаже, че човек е ваксиниран.

 97. 97 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Когато започне производство и приложение при хора, тогава можем да считаме, че има българска ваксина. А що отнася до Чорбанов, ако и науката е като в политиката, жална ни майка. Досега не бях срещал учен-чалгар. Остава да се изплези.

 98. 98 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#22] от "pavur":

  Не успях да намеря в тая таблица ясно и точно написано колко са починали вследствие на ваксинирането... Още по-малко доказана причинено-следствена връзка. Това е само статистика на докладвани случаи. А имате ли представа, че в Германия преди седмица помолиха по радиото хората да не си снимат в соц. медиите сертификатите за ваксиниране, защото имало злонамерени граждани, които ползвали данните им за да докладват странични ефекти от ваксините. Кои знае къде и точно истината? Вероятно някъде по средата...

 99. 99 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#28] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София"
  Правилно, парата прай борбата в случая. Ето го и списъка на дарителите на Института по Микробиология на БАН... Нещо не виждам имената на богати известни сънародници, тук там някоя фирма е дарила повечко, има един кмет с месечна заплата... Къде е държавата да подпомага науката?

  http://microbio.bas.bg/wordpress/wp-content/uploads/2021/04/Registar-dareniya-17.pdf

 100. 100 Профил на Козльо
  Козльо
  Рейтинг: 193 Неутрално

  До коментар [#84] от "etty1":Правят го от страх и глупост, не от необходимост. Защото медиите се оляха да пишат какви ли не страшни неща за Астра Зенека и да хвалят Пфайзер/Бионтек. А германците, нали са ни водеща светлина, решиха, че реимунизацията може и с друг вид – та нашите веднага се поведоха по тях.
  —цитат от коментар 92 на murttle


  На всичкото отгоре излезе информация, че комбинирането на двете ваксини дава повече странични ефекти.

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/05/13/4208974_kombiniraneto_na_covid-19_vaksini_uvelichava_proiavite/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK