На живо

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Юлия ЛазароваРъководителите на службите за сигурност, които са били на подчинение на Бойко Борисов, са излезли в неплатен отпуск до септември, заяви днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков. По-късно от пресслужбата на Министерски съвет информираха, че председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. вкл., а председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. вкл.


За политически цели, според ГЕРБ, се използва Българската банка развитие от служебния министър Кирил Петков. Днес стана ясно кои са осемте най-големи кредитополучатели от ББР, които обяви Кирил Петков в интервю в неделя, сред тях фирми, свързани с Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Румен Гайтански – Вълка и Георги Самуилов. Междувременно на заседание Министерски съвет одобри разход от 57.1 млн. лева за изборите на 11 юли и допълнителни 11.1 млн., които могат да се ползват при влошена епидемиологична ситуация.
Служебното правителство смята да внесе плана за възстановяване в ЕК

Служебното правителство има намерение да внесе плана за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия, като преди това го промени, каза днес пред БНТ служебният социален министър Гълъб Донев. В отговор на въпрос той каза, че за момента няма осигурени пари в бюджета за продължаване на антикризисните мерки 60/40, 80/20, родители в заетост, и други. За тях има пари до края на май.
Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Юлия Лазарова


"За всяка едно продължаване трябва да се намери ресурс. Може би най-ефективната е 60 на 40, но за продължаването и са нужни 120 млн. лева само за юни. За 50-те допълнителни лева към пенсиите са нужни 105-106 млн. лева месечно", каза Донев. Той уточни, че начинът за намиране е преструктуриране на бюджета. Гълъб Донев каза, че служебното правителство обмисля нови мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес, но те ще бъдат обявени по-късно.


Той е на мнение, че няма политическа чистка, а е нормално министрите от служебното правителство да си избират екипа, в това число и на заместник-министри.

Трима министри се срещнаха с посланика на САЩ

Министърът на отбраната Георги Панайотов се срещна с посланика на САЩ Херо
Мустафа, на която е обсъдено двустранното сътрудничество. "Ще работя активно за по-нататъшното укрепване на доверието и задълбочаването на стратегическите отношения между България и САЩ", подчертал Панайотов.


На друга среща министърът на външните работи Светлан Стоев и на икономиката Кирил Петков са обсъдили с посланика актуални теми от споделения дневен ред на Стратегическия диалог България‑САЩ, както и българското председателство на Инициативата "Три морета".


Министър Стоев подчертал приемствеността във външната политика на служебното правителство и поставил акцент върху ключови за България приоритети в отношенията със САЩ, в това число присъединяването на България към програмата на САЩ за безвизови пътувания Visa Waiver Program, започването на преговори за двустранна Спогодба за социална сигурност, подкрепа за присъединяването на България към ОИСР.


В светлината на българското домакинство на Инициативата "Три морета" през 2021 г. и предстоящата среща на върха в София министърът на икономиката Кирил Петков изразил желанието на България за по‑тесни контакти с бизнес‑партньори не само от Централна и Източна Европа, но и от САЩ, съобщава пресцентърът на министерството на външните работи.

Кабинетът оповести отпуските на шефове на служби

След като сутринта вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че шефовете на служби са пуснати от бившия премиер в отпуски до септември, сега правителствената пресслужба изпрати до медиите точните дати.


Според съобщението председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.


Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително.


Председателят на Държавна агенция "Технически операции" Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.


Земеделският министър обеща, че няма да има реваншизъм

Ще работим за нормалното функциониране на отрасъла, разчитайки на експертизата, но ще бъде проявявана нулева толерантност към корупцията. Това заявил служебният министър на земеделието Христо Бозуков на среща с второстепенните разпоредители с бюджетни средства към ведомството.


Ще бъдем безкомпромисни. Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без сътресения. Това не е реваншизъм, такъв няма да има.


Христо Бозуков,

министър


Министърът заяви, че предстоящите плащания за земеделския сектор ще бъдат разплатени без закъснения, спазвайки сроковете.


Той поиска отчети за изпълнение на бюджетните рамки на второстепенните разпоредители за 2021 г, както и информация от директорите им за най-належащите оперативни действия и проблеми, пред които са изправени структурите. Поиска и техните предложения по Националния план за възстановяване и устойчивост в частта за земеделие.

Костадин Ангелов критикува променения план за ваксиниране

В духа на възприетата от ГЕРБ практика след сдаването на властта и бившият здравен министър Костадин Ангелов даде специален брифинг, на който да оцени работата на наследника на поста и да го критикува.


Ангелов обяви, че явно има пари в бюджета и не се налага актуализацията му след като служебният кабинет се е ангажирал с над половин милиард лева, с които да се подсигурят ваксини за идните 2 години. "Направи ми добро впечатление, този екип припознава всички наши политики и ги продължава", заключи той.


Това, че настоящият здравен министър преди е бил скептичен спрямо ваксините за коронавируса, а сега ги подкрепя, пък показало, че демагогията от площадите отстъпва на здравия разум.


Ангелов обяви и няколко неистини, които чул от Кацаров: че някои секционни комисии получили предпазни средства и дезинфектанти след изборите и че ваксинационният план не е добър. Допълни, че много страни имали такъв план, сред които изброи Германия Нидерландия, Гърция, а пък било постижение на досегашния екип, че сред хората над 65 г. ваксинирани са над 65%, което било половината от всички ваксинирани до момента.


Според него промяната в организацията по ваксиниране - през личните лекари, ще забави темпото на ваксиниране и ще отдалечи страната от постигането на колективен имунитет. Аргументът му е, че няма да има зелени коридори докато личните лекари ваксинират от понеделник до четвъртък основно хора в тази възрастова група.

Кирил Петков обяви кои 8 фирми са взели големи кредити от Банката за развитие

До края на седмицата ще започне работа комисия за прозрачност и контрол на публичните средства в Българска банка за развитие (ББР), съобщи Министерството на икономиката. Тя е създадена с цел проверка на съответствието на процедурите по отпускане на кредити от държавната банка и също ще провери всички дадени вече заеми за над 1 млн. лв. Проверката става възможна след като държавата чрез министерството вече е 100% собственик на ББР.
Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Юлия Лазарова


Ведомството оповести и осемте най-големи кредитополучатели от ББР, които обяви Кирил Петков в интервю в неделя.


Кредити с размер над 140 млн. лв.:
Слънчев ден АД (свързана с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски)
Благоевград- БТ АД (свързана с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски)
Роудуей кънстракшън АД (свързана с Румен Гайтански-Вълка)


Кредити с размер над 115 млн. лв.:
Маркет инвестмънт АД (Техномаркет) - (свързана с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски)
Интернешънъл инвестмънтс ЕАД - (свързана с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. Преди 2 г. придобива петзвездния хотел Miraggio Thermal Spa Resort в Халкидики, като по информация на "Капитал" експозицията на ББР е около 120 млн. лв.)


Кредити с размер над 60 млн. лв.
Параходство БМФ АД (собственост на братя Домусчиеви)
Транспект АД (компания създадена да изкупи и рефинансира закъсалия автобусен превозвач "Юнион Ивкони" и част от "Етап адрес" с финансиране от ББР).
Инса Ойл ЕООД (собственост на вносителя и търговеца на горива Георги Самуилов, който внася през пристанището на Кирил Домусчиев в Бургас. От години множество източници твърдят, че петролната компания ползва подкрепата на Делян Пеевски, като Самуилов отрича да се познават. )


Подробности тук

Централната избирателна комисия (ЦИК) да оповести максимално бързо на сайта си електронно заявление за гласуване в чужбина за парламентарните избори на 11 юли, призова "Демократична България" в писмо до комисията. Обединението поиска това да стане заедно с приемането и публикуването на изборните книжа.


С измененията в Изборния кодекс, направени от 45-ото Народно събрание, отпаднаха част от ограниченията за гласуване пред живеещите извън страната българи. Улесни се процесът по откриването на секции в чужбина, като отпадна ограничението от максимум 35 секции в страните извън ЕС.


В Закона е предвиден краен срок за приемане на заявления – 15 юни, но не е посочена начална дата. Все още не е обявена такава дата и от ЦИК, което затруднява започването на процеса зад граница.

Над 57 млн. лева одобри правителството за предстоящия вот

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Юлия Лазарова

57.1 млн. лева ще струва подготовката на парламентарните избори на 11 юли, съобщи след днешното заседание на Министерски съвет министърът на финансите Асен Василев. Средствата са одобрени, като това включва обезпечение на 500 секции в чужбина. Одобрени са и допълнителни средства в размер на 11.1 млн. лв, които ще се ползват в зависимост от епидемиологичната ситуация.


След провеждане на обществена поръчка по доставката на допълнителни машини за гласуване и след като се види колко машини ще бъдат необходими, Министерство на финансите ще поеме обезпечението. След като Министерство на образованието подаде информация какво видеонаблюдение е налично на местата за гласуване и ЦИК прецени дали видеонаблюдение ще има, МФ ще подсигури необходимите средства, съобщи Василев.

Изказвания след заседание на Министерски съвет.

"Искаме оставката на Корнелия Нинова и на Националния съвет на БСП". Това заяви пред БНР проф. Захари Захариев, член на БСП и един от учредителите на идейната платформа в левицата "Социализъм 21 век". Той уточни, че когато казват, че искат смяната на Нинова, това не означава, че я искат точно сега - преди изборите на 11 юли. Неговата прогноза е, че предсрочните избори няма да донесат някаква промяна в позицията на БСП в обществото и на тежестта ѝ в политическата пространство.


"В момента започва една консолидация на една принципно нова и оздравителна за лявото основа", коментира проф. Захариев.


По думите му за една година Националният съвет съвет не е съумял да влезе в ролята си на ръководен орган на партията и на координатор на нейните политики:


"Успоредно с това искаме една дълбока идейна реформа в БСП, защото без връщането на колективното начало в управлението ѝ няма да можем да направим сериозни промени в идейно политическата платформа на партията - в духа на новите реалности около нас и в съзнанието на всеки от нас", каза Захариев.

Български спортисти от различни поколения бяха отличени от Румен Радев с Почетния знак на президента. Церемонията съвпадна с Деня на българския спорт.


Подробности - тук.

Бившият главен секретар на МВР смята освобождаването си за политическо

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Велко Ангелов


Освободеният главен секретар на МВР Ивайло Иванов даде брифинг пред сградата на ведомството, за да изрази огорчение, че е бил освободен без да е воден разговор с него и без да му е поискана оставката.


"Аз не съм се хванал за този стол като удавник за сламка, никой не ми поиска оставката, а бих си я дал сам. Прекратени са ми правомощията, никой не е разговарял с мен", каза той.


Добави, че смята освобождаването си за политическо, но отказа да развие тази тема. Изключи вероятността да започне да гради политическа кариера, спомена обаче, че е мислил и за емиграция.


Иванов отхвърли като неверни твърденията за полицейско насилие по време на протестите миналата година и твърденията за полицейски чадър над купувачите на гласове.

Изказване на служебния премиер Стефан Янев преди заседание на Министерски съвет.

"По повод тиражирани твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заявява, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск", съобщават от организацията.


По-рано днес вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че страната е без ръководства на службите за сигурност, тъй като ръководителите на службите, подчинени на предишния министър-председател Бойко Борисов, са излезли в неплатен отпуск до месец септември.


"Началникът на НСО бе в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване с COVID-19. Към днешна дата ръководството на НСО изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав", съобщават от НСО, което е на подчинение на президента.

Според бившия вътрешен министър Христо Терзийски съдът ще върне на работа освободения главен секретар на МВР Ивайло Иванов. "В решението си за отстраняването на главен комисар Ивайло Иванов, служебното правителство, тъй като няма как да намери друго основание, се позовава на чл. 36, ал. 6, т. 6 - "тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и при действия, които накърняват престижа на министерството". И служебният министър, и служебният премиер, и президентът би следвало да знаят, че такова тежко нарушение трябва да е установено по определен процесуален ред - в рамките на извършена служебна проверка с последващо дисциплинарно производство, каквито не са били проведени", пише Терзийски във "Фейсбук".Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност е полицейското насилие по време на протестите през миналото лято, стана известно вчера от съобщение на сайта на Министерския съвет. В него се посочва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов заради нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.

Образователният министър с четири приоритета, ревизията не е сред тях

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Юлия Лазарова


"Думата "ревизия" не фигурира в нашите приоритети". Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков, цитиран от БНТ. Той направи уточнението, че като министър е длъжен да направи проверка на разходването на средствата и това ще се случи по надлежния ред.


Той посочи четири приоритета пред просветното министерство за следващите три месеца, като два от тях са свързани с училищното образование.


"Първият приоритет е успешното завършване на учебната година, което включва държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след основно образование", каза Николай Денков при представянето на екипа и приоритетите си. Останалите са подготовката за следващата учебна година, завършването на картата на висшето образование в България и преглед на дейностите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с Министерството на образованието.


Още - тук.

Сидеров очаква още предсрочни избори

"Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти. Влизаме в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори". Това заяви пред БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод вота на 11 юли.


По повод призивите на ВМРО за патриотична коалиция, която да се яви заедно, Сидеров обясни, че разговор винаги е възможен, но той трябва да бъде по същество. Той допълни, че не се е срещал на живо с Красимир Каракачанов и с Валери Симеонов.


"Аз нямам проблем да говоря, но проблемът е в това на каква база заставаме. За какво ще влизаме, ако влизаме в парламента? Ако влизаме, за да се повтори колониалната политика, от която аз напуснах протестно, няма нужда от такова влизане", каза Сидеров.

Служебният министър използва банката за развитие за политически цели, коментират от ГЕРБ

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Преди по-малко от година Христо Иванов и г-н Мирчев изкараха злободневна новина, но не ми е ясно как служебният министър е свързан с тях. В 44-тото народно събрание имаше комисия, която да разгледа на кои фирми ще бъдат отпуснати кредити. Имаше изнесена информация, че 95% от клиентите на Българската банка за развитие са малки и средни предприятия. Служебният министър използва тази банка за политически цели", заяви Александър Иванов от ГЕРБ пред "Нова телевизия" по повод изказването на икономическия министър Кирил Петков, че около 1 млрд. лева са отишли за кредити в общо 8 фирми.


За Иванов това е опит за "претопляне на една манджа". Той е на мнение, че министър не бива да говори с медийни публикации за кредитите на банка, която е държавна. Иванов смята още, че министърът се е подвел именно по тези публикации.


"Сега банките в България са пълни с пари. За мен, като гражданин, е важно дали тези кредити са обезпечени и се връщат. Защо Петков го прави – иска да всее смут или да покаже истината? Аз съм за прозрачност на всяка банка. Има ли лихви? Връщат ли се тези пари, от които банката да печели? Трябва да се въртят пари в икономиката. 95% от клиентите на тази банка са малки и средни предприятия. Тази банка по време на коронакризата финансираше и други кредитни институции", подчерта Иванов. Според него се търсят политически дивиденти.

"Градус" сезира финансовия надзор за пазарни манипулации

Изслушване на Светослав Илчовски в комисията за ревизия към 45 народно събрание Иван Ангелов

© Георги Кожухаров

Изслушване на Светослав Илчовски в комисията за ревизия към 45 народно събрание Иван Ангелов


Компанията "Градус" сезира Комисията за финансов надзор за пазарна манипулация, извършена от агробизнесмена Светослав Илчовски чрез казаното от него пред комисията по ревизията на предишното управление в 45-ия парламент. По думите му, той е сключвал фиктивни сделки с компанията, за да увеличи изкуствено оборотите й непосредствено преди излизането й на борсата. Според компанията Илчовски е дал "лъжливи или подвеждащи сигнали по отношение на цената на акциите на "Градус" АД, които се търгуват на Българската фондова борса и определят тази цена на необичайно и изкуствено равнище". Компанията иска регулаторът да проведе "пълна и цялостна проверка дали тези действия съставляват манипулиране на пазара на акциите на "Градус" АД".

"България е без ръководства на службите за сигурност. Ръководителите на службите са излезли в неплатен отпуск до месец септември, кой им е разрешил при положение, че те са на пряко подчинение на предишния мин.-председател Бойко Борисов, сами преценете. Всички възлови места в министерството са назначения на предишния кабинет, който беше бламиран от българския избирател. Той искаше промяна и ще получи промяна", каза пред Би Ти Ви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.


Подробности - тук.

Говорителят на кабинета: Не зависим от Божков

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Юлия Лазарова


Тази седмица ще се разбере дали ще се стигне до участие на прокуратурата в разследването на това как държавната Българска банка за развитие е финансирала с 1 млрд. лв. общо 8 фирми. Това съобщи пред "Нова телевизия" говорителят на служебното правителство Антон Кутев. "Факт е, че само за 3 дни новият министър успя да навлезе навътре", отбеляза Кутев. Той добави, че държавната банка е трябвало да подкрепя инициативи на държавата, а с концентрация на финансирането към фирми на няколко души, между които бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, "се оказва, че основен приоритет на държавата е да крепи един бизнес, което е олигархия".


Запитан дали разследваният за 18 престъпления бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков, който напусна страната преди повече от година, има квота в служебния кабинет, Кутев отговори: "Може и да има човек от партията на Божков, но това не значи, че ние зависим от Васил Божков или от Дубай".


Повече за обвиненията от ГЕРБ за това, че назначенията на служебния кабинет са в полза на олигархията четете тук.


Кутев подхвърли, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също е бил член на БКП с години и "в ГЕРБ има повече комунисти, отколкото в БСП".


Говорителят каза, че в голяма част от структурите трябва да се направят промени, защото "няма как да смениш политиките, ако не смениш хората". Вероятно ще бъдат сменени областните управители, които заедно с шефовете на полицейските управления "са част от механизма за контрол на изборите на място", по думите му.


Очаква се тази седмица министрите да обявят на пресконференции какво са заварили в ресорите си.

Следващата кампания няма как да мине с мълчание, смятат от БСП

Преди изборите: Службите за сигурност са оставени без ръководство (хронология)

© Анелия Николова


Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а е знак за политическа сила. Това заяви пред БНТ Александър Симов – член на Националния съвет на БСП. Вчера Националният съвет на БСП избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. Неговият състав е намален до 8 души.


"Съвсем нормално е в една партия, в която има вътрешнопартийна демокрация, да има и различни течения. От зората на своето съществуване българската левица винаги е имала различни течения в себе си. Нищо драматично не е станало. Да, в БСП има различия и те си личат. Даже те често получават такова медийно осветяване, че в един момент се създава усещането, че сякаш БСП се разпада по своите шевове, не смятам, че това е вярно", коментира Симов.


По думите му БСП се намира в по-добра кондиция в момента. Според него изборите на 4 април са били парадоксални в много отношения.


"Това бяха избори, на които малко се говореше за политика и общо взето спечелиха партиите, които мълчаха. Надявам се изборите на 11 юли да са точно обратното. Защото 45-ият парламент с неговия кратък, буреносен и екзотичен живот всъщност постави отново някои политически въпроси и проблеми, на които трябва да се търсят конкретни решения", каза Симов.


Той не смята, че следващата кампания някой може да мине с мълчание. Трябва да се говори ясно, точно, конкретно и подредено. Според него доста социалисти са променили отношението си към партията "Има такъв народ".


"Те бяха наградени от българския народ, те бяха феноменът на предишните избори. Искам да видя от тях конкретика, ангажимент, наистина поемане на отговорност, защото до момента тяхното поведение разочарова", допълни той.


Разликата между отказа на БСП да състави правителство и отказа на "Има такъв народ" Симов коментира така:


"Те избягаха от отговорност, отказът на БСП беше бърз и мотивиран, за да можем да лишим България от възможността Бойко Борисов да остане на власт. Те се изплашиха от носенето на отговорност".


След изборите ГЕРБ са изолирани отвсякъде като сметище за радиоактивни отпадъци, до което никой не иска да се доближава


Александър Симов,

бивш депутат от БСП


Смята също, че е титанична грешка БСП да бъде обявена за партия на статуквото. По думите му БСП иска и може да управлява и ще се бори за доверието на избирателите.


"Тепърва ще уточняваме кампанията и посланията. Предстоят ни още две заседания на Националния съвет за определяне на водачите на листи и за определяне на целия състав на листите. Ще уточним своите послания", каза още Александър Симов.


Според него БСП трябва да търси обединение на левите гласове, но не смята, че пътят вън от БСП е полезният път за всеки, който иска да наложи своите идеи.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  > Следващата кампания няма как да мине с мълчание, смятат от БСП

  Като знаем колко ги бива в сметките (*), по-добре да спрат да се опитват да 'смятат'.

  (*) 3500 лева за долар

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4543 Весело

  И каква стана тя сега? До вчера постоянно беше Боко, Боко, Боко сега пожарникаря изчезна от първите страници и сега на мода е БСП, БСП, БСП.
  Завоя на ляво от медиите е завършен.

  Някой няма ли да напише къде се покри мутрата? Тя дори и Дария Колев престана да пише хвалебствия за него....става скучно 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2600 Неутрално

  Продължавам да мисля, че трябваше да има коалиция ИТБ+ДБ+ИСМВ с подкрепа на БСП. Вижте какво свърши служебното правителство за 5 дена, а за 1 година щяхме да разглобим генерало-сарайската кочина и на законодателно ниво

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 4. 4 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  Скрил се е зад полата на партията-майка.

  Картаген трябва да бъде унищожен
 5. 5 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5802 Любопитно

  "Смята също, че е титанична грешка БСП да бъде обявена за партия на статуквото."
  @@@@@@@
  А целувката с Местан на Орлов мост?
  Пеевски, шеф на ДАНС?
  Икономическите постижения на кабинетите на Луканов и Виденов няма да ги коментираме.
  "Аз предложих Пеевски", "Протестите са форма на временна заетост" - Мая Манолова

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 6. 6 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Титанична грешка е съществуването на БСП - няма случай, в който тази двулична партия да е била на власт и България да не е катастрофирала. В момента кръглоглавите психопати трябва да отговорят защо мълчат за избора на Кремъл, посочен им от Решетников!

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Дано Симов говори повече, за да не забравяме сталинисткото минало на БСП.

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2600 Неутрално

  Титанична грешка е съществуването на БСП - няма случай, в който тази двулична партия да е била на власт и България да не е катастрофирала. В момента кръглоглавите психопати трябва да отговорят защо мълчат за избора на Кремъл, посочен им от Решетников!
  —цитат от коментар 6 на xso16686927


  Айде по-полека с обобщенията. През 2007 г. по време на Втората тройна България влезе в ЕС и въведе плоския данък.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1684 Гневно

  Кого точно го интересува какво "смятат" комунетата?!?!?!

 10. 10 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  За БСП гласуват вече само твърдият електорат, защото нямат привлекателни лица.

 11. 11 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 801 Неутрално

  " ..... пътят вън от БСП е полезният път за всеки, който иска да наложи своите идеи." Е, по-ясно от това няма накъде ! Да не забравяме, че всяка крива успоредна на партийната е права. Който не му отвърна - вън !

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  За да се случи подобно, то трябва да има минимум политическа (и не само) зрялост.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Симов от време на време, Сачева, Митов, Веждито и т.н. герберски остатъци - всеки ден по националните медии в най-гледаното време. Имате още много работа. Но преди това трябва да забравите партийните си книжки.

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  " икономиката Кирил Петков, че специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие (ББР), за да види защо е подпомагала 8 души, от които четирима може би са свързани индиректно с Делян Пеевски, продължава да е основна политическа тема след почивните дни. "Дневник" следи актуалната политическа ситуация в страната. Статията се обновява."

  Един милиард лева на 8 души, все около Пеевски и компания !?! Ето ги новите кредитни...... милиарди !!!

 15. 15 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Продължавам да мисля, че трябваше да има коалиция ИТБ+ДБ+ИСМВ с подкрепа на БСП. Вижте какво свърши служебното правителство за 5 дена, а за 1 година щяхме да разглобим генерало-сарайската кочина и на законодателно ниво
  —цитат от коментар 3 на cinik


  И аз съм на същото мнение. Дори следващата конфигурация да е по-добра, пак ще е необходима някаква подобна "задруга" и само се загубиха няколко месеца. Но явно на този етап участниците не бяха узрели за това.

 16. 16 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Лично мнение. Едва ли БСП е по добра кондиция и ще може да управлява... Но, може и да греша...

 17. 17 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Обединеното БКП (БСП, ГЕРБ, ДПС), срещу "Чалгата"....да се говорело, ама говорете си, кой ви слуша!!!....на Чалгата предизборната кампания може да бъде с 4_ри безплатни концерта, Варна, Бургас, Пловдив София.....между 200-300 хил. евра, могат да си го позволят, а ако не, все ще се намери кой да ги плати....
  =================
  Преди концертите излиза Георги Победоносец (Учиндолският) с копието и казва...."Ламята е ранена, искате ли да я доубием"-> публиката отговаря ДАаааааааааа!!!....и после удрииииии!!!!

 18. 18 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 907 Неутрално

  БСП мълчаха, когато се огласяваше кредитирането на съмнителни дружества от ББР. БСП мълчаха при издигането на кандидатурата на единствен и незаменим главен прокурор. За тях това бяха нормални неща. Да мълчат и сега, ако може да замлъкнат завинаг! Да заминават на бунището!

 19. 19 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Чалготеката едва ли е очаквала такъв резултат, може би беше създадена и като бъдеща патерица на ГЕРБ.....но какво значение има сега, когато властта се търкаля на улицата и само трябва да се наведеш за да я вземеш....политинжинерите едва ли ще пропуснат това!!!

 20. 20 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Мълчание и приказване.
  БСП никога вече не може да влезе във власта нормално. Сега влиза през задния вход, чиято врата й отвори президента. БСП "мълчаливо" помагаха на останалите от статуквото за най-важните решения на 44-то НС, а в 45-то приказваха прекалено, предлагайки невъзможни популистки законопроекти, за да събират електорат.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  Е как да стане при положение, че във ВСС има членове номинирани от БСП, които поддържат Гешев?
  Просто комунделите се мъчат да се извъртят всячески само и само да понесат минимум щети. Щото ако се смени моделът на прокуратурата ще го ядат и те заедно с ГЕРБ и ДПС.

 23. 23 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Кого точно го интересува какво "смятат" комунетата?!?!?!
  —цитат от коментар 9 на selqnin


  ==============
  Буци, Буци го интересува....нали очакваше да направят правителство и да ги подкрепят, а те го предадоха като Юда и си измиха ръцете като Пилат Понтийски, с "опит" да правят правителство!!!

 24. 24 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Началникът на кабинета на Бойко Рашков е кандидат за депутат от партията "Българско лято" и член на ръководството на партията. Сам по себе си този факт не е изненадващ, но е илюстративен. За пореден път в България властта се предава по един скандален, конфликтен начин - за който, безспорно отговорност носят и старите, и новите властници. Същевременно "драматизмът на промяната" за пореден път се изчерпва с конфликтите вътре в управляващата мутренска олигархия. След като се разберат помежду си големите мутри, ситуацията се "нормализира". Цената плащат, разбира се, редовите граждани - няма кой друг да плати. Срамното в случая е поредния идеологически панаир на вечните революционери с претенции за демократи, които за пореден път освобождават "народа" от "мутрите". Всъщност, успешните демокрации и успешните демократи се характеризират най-вече с две неща. Първо, със способност да контролират властта от гл. точка на нейната легитимност и нормативност - да не допускат мутренска вакханалия на олигархията на власт, ако се изразим по нашенски. Второ, спокойно, процедурно гарантирано и достойно предаване на властта от предходните към бъдещите управляващи. Т.е., пак на нашенски език - без свинщини, без абортирани парламенти, без заплахи за "изчегъртване", които приключват със задкулисните споразумения на олигархичните мутри от старата и новата власт. За съжаление, ние отново ще изближем солта, ще изядем тоягите и ще платим парите. Протестърите ще станат депутати. Чалгаджийските мутри ще разиграят ново управление, а анонимният българин отново ще констатира - "пак ни прекараха". Да, пак - и винаги ще го правят, докато всяка българска коза е за свой крак. Иначе циркът сега се завихря. На сцената революционните демократи усърдно имитират салто мортале...
  Автор: Огнян Минчев

 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1684 Весело

  До коментар [#23] от "LudLustrator":

  Надявам се дори Вие усетихте, че политическият "анализ" не е Вашето нещо...както обикновено впрочем!!!

 26. 26 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "Политиците Дончева и Хаджигенов – критици на спецсъда, са адвокати по 15 дела там"

  https://www.24chasa.bg/novini/article/9798482

  Лобизъм в чист вид за подсъдимите мафиоти, който не смущава никого - нито бесепари, нито чалгари, нито дебейци.

 27. 27 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 889 Весело

  Радев и Нинова нещо не са разбрали.
  Така да се каже: Ако ще е БСП, то да си останат от ГЕРБ. И едните и другите са некомпетентни и много крадът, но ГЕРБ поне за момента са сити, а БСП - обезумели от глад.
  Най-лошото е, че далавераджиите, които се наричат патриоти, ще се гушнат и ще цъфнат пак в парламента.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Мнението на БСП и особено изговорено от върлия руофил Симов, нито е достоверно, нито ме интересува.
  Но прави вечатление, че Антон Кутев, пак се е уредил. Като знам, че (уж) без да е от глупавите, сам си слага диагноза, че е заразен със соца...минава ми нещо през ума и за "балансираното" правителство.

 29. 29 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "Айде по-полека с обобщенията. През 2007 г. по време на Втората тройна България влезе в ЕС и въведе плоския данък."
  [quote#8:"cinik"][/quote]

  Всичко това, което казвате е вярно, само че има и едно такова нещо - един оре, друг жъне.
  И освен това, да не пропускаме поне два фактора - времето беше на растеж, да балонен, гнил, но растеж, така че големите успехи на БСП бяха по-скоро в многомилилярдните заменки на принципа кон за кокошка, важно е нашите да намажат. Тогава се заложи бомбата в Белене, дето и днес дишаме прахта от нея, ЮП и т.н.. Все хубави неща.

 30. 30 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  "" Руското посолство у нас изрази символично задоволството си от реакцията президента Румен Радев, който вчера се обяви против махането на паметника на съветския окупатор, който се издига в центъра на София.

  Дипломатическата мисия публикува позицията на Радев на страницата си във фейсбук: „#мнение Президентът на България Румен Радев се изказа против предложението за премахване на Паметника на Съветската армия в София. Според пресслужбата на държавния глава, Румен Радев направи изявлението си в събота, коментирайки пред журналисти поредната инициатива за пренасянето на монумента.

  «Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници», каза Румен Радев.“""

  Here for the LOLS
 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  Образеца за КАПИТАЛИСТ според ГЕРБ !! Абсолютен глупа.., какъвто е цялата шайка на ГЕРБ ..

 32. 32 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  БСП/БКП, олигархията (няма големи и средно големи пари, които да са извън "червения кръг"), бившата номенклатура, ченгетата и агентурата на ДС и всички разклонения на русофилските партии, не позволяват на България да направи крачка напред! Тези винаги са готови да препъват развитието ни (стоят като на пост) – да излъжат, да манипулират, да саботират и с явните и скрити управления, да ни изместват настрани, назад и надолу от нормалния свят! След 10 ноември в България не е имало "чиста" антикомунистическа и анти Руска партия, която да е била с влияние, камо ли да е управлявала истински всички важни държавни дела и процеси!!!
  Най-очевидното нещо през 30-те години преход е #КОЙ НИ УПРАВЛЯВА наяве и задкулисно! Коя партия въпреки спадовете и възходите си, въпреки четиригодишното управление на СДС си прокарваше нейната политика!
  ТАМ ВСИЧКИ СА ДОБРЕ, ДОКАТО БЪЛГАРИЯ ЛИНЕЕ! Истински демократичните и консервативните гласове, бързо ги претопяват, маргинализират и сатанизират!
  #КОЙ по-тежко е маргинализиран, със затворена уста и изпратен в миманса от Иван Костов(това не ви ли говори, а Р. Гечев е всеки ден на екран, Виденов и той изпълзя)! И той не беше нито антикомунист, нито античекист, нито твърд характер да изгони ченгетата, да завърши пътя докрай, (въпреки мощните атаките), нито с крайна позиция срещу Русия, нито с крайна позиция срещу ченгетата и комунистите в СДС! Все пак аз му прощавам, защото, когато си сам и си заобиколен от дегизирани вълци е по-лесно да се провалиш, отколкото, ако някой ти протегне ръка! А И НАРОДА НЕ ОБИЧА РЕФОРМИТЕ – ВСИЧКИ ИСКАХА ДА СИ ЛЕГНАТ И КАТО СЕ СЪБУДЯТ ХОП "Швейцария се е преместила в Югоизточна Европа "

  ––––––––––
  П. С. Има ли по-голям парадокс от това, че повечето крайно-националистически и националистически парии у нас са крайно русофилски (националист-русофил!!!)

  В контекста на всичко, което съм написал, тази статия не е ли поредната РОБСКА ЛЮЛКА, която ни залюлява... "Дневник" и "Капитал" си имат конкретен собственик със собствена политика и предпочитания и ако някой не го знае, толкова по-зле за него... и за нас!

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7613 Неутрално

  До коментар [#9] от "selqnin":

  Вие не се ли интересувате какво мислят "комунетата"от ГЕРБ?

 34. 34 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1108 Неутрално  Шок. Волен готов да се прегърне с Жан Виденов.
  16 май, 2021


  Волен Сидеров, който бе един от големите борците срещу комунизма в първите години на прехода и втори главен редактор на вестника на СДС „Демокрация”, шокира всички с признанието си, че е готов за общи действия с Жан Виденов. Премиерът на БСП доведе България до финансова катастрофа, кабинетът му предизвика зърнена криза и хиперинфлация.

  „Говорил съм с представител на дружество „Русофили“, както и с човек на Жан Виденов, казва се Иван Атанасов. Трябва да постигнем базова идейна основа на формации на хора, които казват, че България не трябва да бъде в НАТО и враг на Русия“, каза в „Неделята на NOVA“ Сидеров. Преди дни Виденов без капка срам заяви, че прави политически проект и отново излиза на терен.

  Сред приоритетите на „Атака“ при обединение на патриотичните сили са „смяна на колониалната система, национален суверенитет и вътрешни ред и сигурност”.

  По думите му „ние сме на фронтовата линия, тъй като турски военни части пребивават на българска територия”.

  „Беше грешка и двамата - Каракачанов и Симеонов, да станат вицепремиери“, коментира още Сидеров. Позицията му е, че парламентът трябва да може да бъде питан по финансови и международни въпроси. Той заяви, че усеща негативна енергия в новата сграда на Народното събрание.

  Според Сидеров идейни и принципни въпроси са разделили пътищата им с Валери Симеонов.

  Лидерът на „Атака“ призова да спрат се концесиите, които изнасят златото от България. И заяви, че не подкрепя сделката за изтребителите.

  https://www.standartnews.com/balgariya-politika/shok-volen-gotov-da-se-pregrne-s-zhan-videnov-461152.html

 35. 35 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  """няма как да мине с мълчание, смятат от БСП"""......отново неадекватно изказване на БСП........ какво мълчание бе? Да бъдат арестувани веднага тея от ББР, какво значи "подпомагали на 8 души, от които четирима "може би" са свързани индиректно с Делян Пеевски".....става дума за милиард !.......а пък ония от "Градус" били сезирали финансовия надзор за пазарни манипулации, Градус" видиш ли сезирали Комисията за финансов надзор за пазарна манипулация, извършена от агробизнесмена Светослав Илчовски........ не бе боклучета вас трябва да ви разследват за източване на пенсионни фондове и квото се сетите "срещу държавата".......

 36. 36 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Тия дни се прекланяме пред жертвите на Батак - изкланите деца, изнасилените жени и озлочестените семейства.
  Защо ли тогавашните българи не са дигнали един паметник на турския башибозук
  като "паметник на своето време"?
  Дори може да се каже, че башибозукът е бил доста по-хуманен - избил е 300-400 човеса.
  Червената армия донесе най-черния терор който не е съществувал и по турско. В концлагерите стил ГУЛАГ бяха избити, разчленени и поругани 30 000 българи.
  Но ние продължаваме да сме "благодарни" за тези безчинства на "братушките".
  Докога другари българи ще сме роби, и не ни ли омръзна да ближем кремълски з.дници?
  Докога за поругателствата върху честта и живота ни ще ни обясняват разни фигуранти, че това е паметник на времето си?
  Този човек де спря да провокира омраза откак влезе в прездентството, не спря да разделя нацията.
  А сега застана като Матросов да защитава едни убийци.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7613 Неутрално

  "България е без ръководства на службите за сигурност. Ръководителите на службите са излезли в неплатен отпуск до месец септември"
  Боко ги скри, защото знае, че и с тях и без тях, той казва , какво да се случва.

 38. 38 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#23] от "LudLustrator":Надявам се дори Вие усетихте, че политическият "анализ" не е Вашето нещо...както обикновено впрочем!!!
  —цитат от коментар 25 на selqnin


  ===============
  Разбира се не мога да бъда на вашето селско ниво, та нали ни делят няколко вагона с тикви!!!!

 39. 39 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2493 Весело

  До коментар [#36] от "cpl40723722":

  =====Защо ли тогавашните българи не са дигнали един паметник на турския башибозук
  като "паметник на своето време"?====== Хм , а паметник на тези които бомбандираха София и избиха хиляди може нали?......... и понеже викаш ти омръзна да ближеш кремълски з.дници, за разнообразие да почнеш Вашингтонски задници а?

 40. 40 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  "95% от клиентите на банката са малки бизнеси"
  Това как е сметнато?
  Може ли да кажете какъв процент от кредитите, които раздава банката са отишли в тези 95 процента?
  Щото имам сериозно подозрение, че 5% от отпуснатите заеми са отишли при 95% от клиентите и обратно - 95% от парите са отишли при 5% от клиентите.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1800 Весело

  Ситуацията след 12 години управление на ББ при опозицията напомня следното, казано от Радославов (министър-председател по време на Първата световна война)
  „- Господа, партията е гладна. Партията оголя и обося. Трябва да вземем властта!”

 43. 43 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Да се провери кои са заложили на къси позиции акциите на Градус и оттам да започне да се разплита кой е поръчал на Илчовски да атакува градус. Някои са направили милиони буквално за дни.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 44. 44 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Имаше информация вика, че 95% от клиентите на тази банка са малки и средни предприятия.

  хехе... то не пречи да е истина... ама никой не говори за клиентите, а кой колко пари е получавал... защото да не се окаже, че петте процента които са 8-те големи играчи и фирмите на Пеевски, са взимали 95% от кинтите, а 95% от тези дето са малки и средни предприятия, са взимали само пет на сто от парите на ББР.

  Милиционерите не са особено умни хора когато се опитват да адвокатстват. Симеоново толкова може.

 45. 45 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2600 Неутрално

  Александър Иванов от ГЕРБ да не се прави на дръж ми шапката. 95% от клиентите на ББР може да са малки и средни фирми, въпросът е, че останалите 5% големи фирми съставляват почти цялото кредитно портфолио

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 46. 46 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Да се провери кои са заложили на къси позиции акциите на Градус и оттам да започне да се разплита кой е поръчал на Илчовски да атакува градус. Някои са направили милиони буквално за дни.
  —цитат от коментар 43 на Мизийски


  Това са пълни глупости.

  Могат да го съдят за уронване на престижа и в много частен случай - за пропуснати ползи - но освен ако не докажат, че той или негов съучастник са спечелили материално от изказването му и последващото падане на цената, то не би трябвало да могат да го осъдят за нищо.

  Освен в България, разбира се , където могат да те осъдят със и без повод, а да те обвинят пък съвсем.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 47. 47 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 979 Весело

  като сменят и шефа на финансовият надзор сигурно ще се откажат от искането си :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 48. 48 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2493 Весело

  До коментар [#43] от "Мизийски":

  Тва се проверява за минути.......Късите продажби на БФБ, както и администрирането на предоставеното обезпечение, се осъществяват посредством специално разработен клиентски модул в платформата за търговия с акции на БФБ - Karoll Broker...... Карол за секунди могат да предоставят тази информация ако има подобни случаи но се съмнявам.......Въпреки теоретичните възможности за „ къси позиции“ на БФБ, на практика те са почти невъзможни....... лично мнение изказвам.....това е България и говорим за БФБ.......

 49. 49 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мизийски":

  Какви милиони направени на българската борса, дневният оборот е има-няма половин милион, всякакви печалби са много малък процент.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 50. 50 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2213 Весело

  "Говорителят на кабинета: Не зависим от Божков"

  Опазил ги Господ!
  Как могат да зависят от своя работодател и спонсор?
  Вече натрупаха едногодишен стаж в неговия щат!
  Някои от тях с особени заслуги.
  въпреки, че ги водят само "фигуранти".

 51. 51 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#8] от "cinik":

  Били са на власт,когато влязохме в ЕС, не са техни заслугите за влизане в ЕС през 2007-ма. Работата е свършена по-рано, с основите изляти още 2004-та.
  Колкото до плоския данък - цинично е да имаш "социалистическа" в името и да въведеш плосък данък. Не че имам против плоския данък, но все пак - не пречи да отбележим за каква идиотокрация става въпрос.

 52. 52 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мизийски":Какви милиони направени на българската борса, дневният оборот е има-няма половин милион, всякакви печалби са много малък процент.
  —цитат от коментар 49 на fpyyh


  Чрез ДЗР, много лесно.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 53. 53 Профил на dinema
  dinema
  Рейтинг: 39 Неутрално

  До коментар [#13] от "Тони КОСТОВ":

  Не искам денят ми да започва с Цвъки, с Каракачанов...и с Георги Любенов

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мизийски": обаче ако някой тръгне да проверява нещо по брокери и т.н.....няма да е лошо една справка на държавни служители и техни роднини закупили акции на фармацевтични фирми да се направи в периода 24 април- 30 май 2020.......... че даже и до края на юни 2020....... когато вече някой са знаели за скл. предварителни договори по евролиния ...... една комисарка и цяла пасмина в БГ.......

 55. 55 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Пилето нанесе повече щети на герб от Илчовски. Боце можел да си плаща по повече от 5000 лева на вечер за проститука. От сметната палата няма ли да проверят от къде тези доходи.

 56. 56 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2213 Весело

  Цяла година враговете на България, под предлог, че атакуват ГЕРБ, поливаха страната с помия.
  Резултатите- ГЕРБ спечели изборите с най-голяма за последното десетилетие преднина пред следващите ги - съответно 9, 11 и 16 процента.
  Разликата с предишните избори е не в резултата на ГЕРБ, а в това, че никаква прилична втора партия и коалиция не успя да влезе в парламента.
  Вместо това той се напълни с лумпени, които откровено показаха, че не знаят, защо са там и кой ги е пратил.
  Но ние знаем- парите на услужливите спонсори от Дубай и Москва.
  На новите избори това ще се отчете- електоратът не настъпва два пъти мотиката.
  Не вярвате?- спомнете си президентските и парламентарните избори през 16-та и 17-та година.
  Да подчертая- резултатът през 17-та се получи, след като ГЕРБ действително загуби няколко месеца по-рано.
  При това драстично!
  Обичам мъдрия българин!

 57. 57 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  "95% от клиентите на Българската банка за развитие са малки и средни предприятия"

  Да, 95% от клиентите, ама по брой, не по раздени средства, нали. Ах, колко сте елементарни

  Не ме търсете преди обяд
 58. 58 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Ваню не е ли забегнал още? Май тулупа не го пуска и ще седи до потъването на плавателния съд 😂

 59. 59 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  До коментар [#56] от "Дон Кихот":

  Отнеси го до Арменския поп

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 869 Гневно

  По добре за такива цели, от колкото черна касичка на Пеевски и сие, новото КТБ!

  За едни благата, за други ла*ната
 62. 62 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3769 Любопитно

  За тази уж държавна банка се знае отдавна за какво и на кого отпуска кредити и въпросът е дали някой ще сърба попарата, която сам си е надробил, защото става въпрос за над милиард раздадени по приятелски пари.......( банки, фирми.....).

 63. 63 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 869 Весело

  ГЕРБ, новото БКП, не разбраха ли че новия "бай Тошо" падна вече? :)

  За едни благата, за други ла*ната
 64. 64 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Комунистите, заедно с мутрите пак ни сготвиха, както го правят вече 30 години!

  БСП/БКП, олигархията (няма големи и средно големи пари, които да са извън "червения кръг"), бившата номенклатура, ченгетата и агентурата на ДС и всички разклонения на русофилските партии, не позволяват на България да направи крачка напред! Тези винаги са готови да препъват развитието ни (стоят като на пост) – да излъжат, да манипулират, да саботират и с явните и скрити управления, да ни изместват настрани, назад и надолу от нормалния свят! След 10 ноември в България не е имало "чиста" антикомунистическа и анти Руска партия, която да е била с влияние, камо ли да е управлявала истински всички важни държавни дела и процеси!!!
  Най-очевидното нещо през 30-те години преход е #КОЙ НИ УПРАВЛЯВА наяве и задкулисно! Коя партия въпреки спадовете и възходите си, въпреки четиригодишното управление на СДС си прокарваше нейната политика!
  ТАМ ВСИЧКИ СА ДОБРЕ, ДОКАТО БЪЛГАРИЯ ЛИНЕЕ! Истински демократичните и консервативните гласове, бързо ги претопяват, маргинализират и сатанизират!
  #КОЙ по-тежко е маргинализиран, със затворена уста и изпратен в миманса от Иван Костов(това не ви ли говори, а Р. Гечев е всеки ден на екран, Виденов и той изпълзя)! И той не беше нито антикомунист, нито античекист, нито твърд характер да изгони ченгетата, да завърши пътя докрай, (въпреки мощните атаките), нито с крайна позиция срещу Русия, нито с крайна позиция срещу ченгетата и комунистите в СДС! Все пак аз му прощавам, защото, когато си сам и си заобиколен от дегизирани вълци е по-лесно да се провалиш, отколкото, ако някой ти протегне ръка! А И НАРОДА НЕ ОБИЧА РЕФОРМИТЕ – ВСИЧКИ ИСКАХА ДА СИ ЛЕГНАТ И КАТО СЕ СЪБУДЯТ ХОП "Швейцария се е преместила в Югоизточна Европа "

  ––––––––––
  П. С. Има ли по-голям парадокс от това, че повечето крайно-националистически и националистически парии у нас са крайно русофилски (националист-русофил!!!)

  В контекста на всичко, което съм написал, тази статия не е ли поредната РОБСКА ЛЮЛКА, която ни залюлява... "Дневник" и "Капитал" си имат конкретен собственик със собствена политика и предпочитания и ако някой не го знае, толкова по-зле за него... и за нас!

 65. 65 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Ловни концесионери се разпореждат с около 7 милиона декара земи и гори, които представляват 6,4% от площта на държавата. Стопаните са близо 170 фирми, сред които тези на бизнесмените Валентин Златев, Цоло Вутов, Румен Гайтански, Фуат Гювен, Тодор Батков, Делян Пеевски, Гриша Ганчев, Христо Ковачки и др, показа проверка на сдружението "Зелени закони".

  "При липсата на обществен контрол ловните концесии водят до пълна феодализация на горите и ловните територии чрез ограничаване на обществения достъп посредством ловни огради, административни заповеди и жива охрана, чрез непрозрачно обсебване и ползване на публичните ресурси (гори, дивеч, сгради) за сметка на държавата, чрез нагласена приватизация на сгради и т.н.", предупреждават от екосдружението.
  ***

  Ще си говорим ли за това КОЙ подарява държавата на олигарсите, герберухи милиционери?

 66. 66 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2493 Весело

  До коментар [#43] от "Мизийски": смешни обеми са..... абсурдна е теорията ти за милиони...... https://www.infostock.bg/infostock/control/pricestats/GR6

 67. 67 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Говорителят на кабинета: Не зависим от Божков
  президентът каза: "трябваше да се задават тези въпроси"
  Аз казвам: А не зависим ли от Божков?
  Питам: как ще се спре изтичането на данни от МВР към Дубай ?
  Питам: как ще се спре изтичането на данни от НАП към Дубай ?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 68. 68 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3769 Весело

  Ако, някой очаква от БСП да се разговорят за нещо друго, освен за това , което им отърва е абсолютен наивник.....

 69. 69 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#56] от "Дон Кихот":

  ГЕРБаджиите ако бяха мъдри, щяха сами да могат да стигнат до извода, че 95% от клиентите са малки (по брой) по никакъв начин не е в противоречие с над 50% от средствата са дадени на 8 лица. Щом се опитват по този начин да опровергаят нещо или вярват, че избирателите им са прости (както каза самия Борисов), или Александър Иванов е прост.

  Не ме търсете преди обяд
 70. 70 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Какво Пак го ровите тоя Божков, той човекът стана за смях на изборите, а вие още вервате...

 71. 71 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Александър Иванов от ГЕРБ да не се прави на дръж ми шапката. 95% от клиентите на ББР може да са малки и средни фирми, въпросът е, че останалите 5% големи фирми съставляват почти цялото кредитно портфолио
  —цитат от коментар 45 на cinik


  95 % от фирмите са получили общо 100 милиона лева. А 5% от фирмите 1 милиард лева.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 72. 72 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  ББР обслужва олигархията. Там трябват финансови ревизии, съд и ефективни присъди.

 73. 73 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  За БСП гласуват вече само твърдият електорат, защото нямат привлекателни лица.
  —цитат от коментар 10 на Тsonkooo


  На БСП електората винаги са били пенсионери и роми. Същото е с ДПС. Кой нормален човек никога не би гласувал за комунисти и ДС сътрудници. Или за мутрите от ГЕРБ ... създадени пак от ДС сътрудници и комунисти ...

 74. 74 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  До коментар [#72] от "Гражданин":

  По кой закон да ги съдят? Колко години присъда се полагат по него?

 75. 75 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.
  —цитат от коментар 21 на pak_pitam


  Нови опорки на троловете. След цветовете на цацарув почваме нещо да се плашим май. Или прилича на караагентова идиотия.

 76. 76 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  "Сега банките в България са пълни с пари. За мен, като гражданин, е важно дали тези кредити са обезпечени и се връщат."

  Според тоя самозабравил се титан на гербаерщината, имало пари, значи трябвало да се изплюскат. Само че най-дебелото прасе избута всички от яслата, и за дребните бизнеси остана само кал и огризки. Идеята на ББР е да подпомага дребни бизнеси, а не такива оядени на държавна софра, и аха готови да фалират. Ще ви се потърси сметка, рано или късно... и за тая банка, и за КТБ, и за всичките ви други пладнешки разбойничества.

 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  "Образователният министър с четири приоритета, ревизията не е сред тях..."
  Това наистина е интелигентен човек и наистина иска нещо да свърши, а не да си губи времето, има кои да правят ревизии.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 78. 78 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 804 Неутрално

  ББР обслужва олигархията. Там трябват финансови ревизии, съд и ефективни присъди.
  —цитат от коментар 72 на Гражданин


  А в средносрочен план и закриването и.

 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#26] от "Галя Станчева":

  Потресаващо! Тези са заинтересовани пряко, и вместо да се отзоват като адвокати по тези дела, за по-бързо решавата като депутати да закрият тези съдилища?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 80. 80 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Образователният министър с четири приоритета, ревизията не е сред тях - имало и професионалисти и свестни хора в президентския министерски съвет! Но една птичка пролет не прави, за съжаление и просветния министър не е лицето на властта !

 81. 81 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3768 Весело

  " Сидеров очаква още предсрочни избори
  "Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти. Влизаме в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори". Това заяви пред БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод вота на 11 юли."

  Може и четвърти, че и пети подред, докато АТАКА влязат в парламента !

 82. 82 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Да, в БСП има различия и те си личат.
  Вашият(до преди 3 месеца) другар Чуков, : "За съжаление, днес на мода са млади кариеристи изповядващи левия либерализъм и скрити фенове на ЛГБТ, които отлично са усвоили морала на най-деградиралата част от комунистическа върхушка преди 1989 г. "

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 83. 83 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  "Служебният министър използва банката за развитие за политически цели, смятат от ГЕРБ"

  Това сигурно много БОЛИ - да ревизират една от многото "КАСИЧКИ" на МАФИЯТА.

 84. 84 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#52] от "Мизийски":

  Е това не е да си купите една акция на Епъл от голям международен брокер. В България никой не би поел такъв риск за собствена сметка - или ще ви откажат, или брокерът ще се подсигури с реални позиции на БФБ.

  Не ме търсете преди обяд
 85. 85 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  от около седмица гледам в нашия магазин - не е от големите вериги - няма вече пилета "Градус" - не ги търсят явно вече 😂
  Утре ще ходя до "Фантастико" ще видя дали и тия са ги изхвърлили!

 86. 86 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1821 Весело

  До коментар [#81] от "samoedin":

  До и ДПС казаха същото. Но то ДПС и Атака са едно и също. Примерно Караниколов от квотата на Атака беше министър, а пък бил съученик с Прасчо. Ама не се били познавали

  Не ме търсете преди обяд
 87. 87 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  При голямата вероятност да няма кабинет след 11.07 Бойко Рашков и Янев може да ги изчакат спокойно да им свърши отпуска и да им набият шута след няколко месеца.
  Друга възможност е след 11.07 НС да реши да остави служебния кабинет като редовен и пак тая.
  Закона на Нютон!

 88. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  При голямата вероятност да няма кабинет след 11.07 Бойко Рашков и Янев може да ги изчакат спокойно да им свърши отпуска и да им набият шута след няколко месеца.
  Друга възможност е след 11.07 НС да реши да остави служебния кабинет като редовен и пак тая.
  Закона на Нютон!

 89. 89 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2216 Весело

  До коментар [#83] от "iiu09354227":

  Ще ревизират грънци.
  ББР финансира и Корнелия.

 90. 90 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#26] от "Галя Станчева":Потресаващо! Тези са заинтересовани пряко, и вместо да се отзоват като адвокати по тези дела, за по-бързо решавата като депутати да закрият тези съдилища?!
  —цитат от коментар 79 на hamiltonf


  Да, но най - потресаващото е, че това никого не притеснява. Повторение на "Ванко 1" в ужасяващ размер. Мафиотите олигарси изпратиха адвокатите си в българския Парламент да ги спасяват от правосъдието. Ачик-ачик. И всички си затварят очите, ушите и устите. Защото така щели да "изчегъртат ГЕРБ". Колко "високоблагородна" цел на задкулисието. Същата, 100% същата с назначението на Пеевски за шеф на ДАНС. Той нали щеше да "вади зъбките" на ГЕРБ.

 91. 91 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3517 Весело

  "Градус" сезира финансовия надзор за пазарни манипулации"
  Значи, крадецът вика дръжте крадеца.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 92. 92 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3517 Весело

  "Служебният министър използва банката за развитие за политически цели, смятат от ГЕРБ"
  😄😃😃
  Предполагам 1 млрд. за ШиШи имат съвсем икономически характер и няма нищо политическо.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 93. 93 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  За БСП гласуват вече само твърдият електорат, защото нямат привлекателни лица.
  —цитат от коментар 10 на Тsonkooo


  Че БСП нямат привлекателни лица - това е ясно.
  Ама ако “привлекателните лица” са Слави и подобни медийни звезди...
  Вече опитахме управление на бивш монарх, управление на мутра...
  Не искам утре държавата да се “управлява” от някоя чалга звезда.

 94. 94 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Да се провери кои са заложили на къси позиции акциите на Градус и оттам да започне да се разплита кой е поръчал на Илчовски да атакува градус. Някои са направили милиони буквално за дни.
  —цитат от коментар 43 на Мизийски


  Няма къси позиции на БФБ, да не говорим за оборота след разкриването на лъжливото първично публично предлагане.Няма манипулации, има алчни гербери. А за милионите просто е глупаво. Оборота на Градус на БФБ през това време е 180 000 акции. При промяна на цената от 10% (в действителност тя се промени по-малко) печалбата би била около 26000 лева. Като сложим и факта, че никой сериозен инвеститор нас би взел от този избушеняк, то тези милиони остават единствено за Градус и са взети по време на първичното публично предлагане от пенсионните фондове, те. от всеки осигуряващ се българин. От много по-малко, чрез други за да не ни заболи. Това са герберските схеми.
  Не е препоръка за инвестиционно решение.

 95. 95 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  За БСП гласуват вече само твърдият електорат, защото нямат привлекателни лица.
  —цитат от коментар 10 на Тsonkooo


  Че БСП нямат привлекателни лица - това е ясно.
  Ама ако “привлекателните лица” са Слави и подобни медийни звезди...
  Вече опитахме управление на бивш монарх, управление на мутра...
  Не искам утре държавата да се “управлява” от някоя чалга звезда.

 96. 96 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#90] от "Галя Станчева":

  И аз мисля, че ако оная организирана престъпна група, дето щеше да включва пръскачките пред президентството, вземи да избяга, ще стане сериозен проблем. Знайни и незнайни фонтани ще бликнат навсякъде и ще се наводним. Нивото на Световния океан ще се покачи

  Не ме търсете преди обяд
 97. 97 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1427 Весело

  "По думите му БСП се намира в по-добра кондиция в момента. Според него изборите на 4 април са били парадоксални в много отношения." - каза др. Симов! Парадокс беше и влизането му в парламента от Смолян, където никой не го познава, с 0,6 гласа, добре ,че по метода Д Онт му наляха остатъка от гласовете за ГЕРБ!

 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#56] от "Дон Кихот":

  Уж печелят с рекорд, а пак недоволни 😂

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мизийски":

  Големи разбирачи станАхте всички от шортове, ей богу...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 100. 100 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Боко още ли е в България?

  Обичам да грухтя и плюскам.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK