Всички ученици ще учат присъствено от 31 май, студентите - от утре

Всички ученици ще учат присъствено от 31 май, студентите - от утре

© Надежда Чипева, КапиталВсички ученици ще учат присъствено от 31 май, а студентите - още от утре, нарежда в своя заповед служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров. От 31 май се допуска и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда. В заповедта е записано също, че от 19 май спортните състезания ще се провеждат при заемане на публиката на не повече от 50% от капацитета на съоръжението при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м и носене на защитни маски за лице. Всичките ограничения бяха срещу разпространението на SARS-CoV-2, вируса, който причинява COVID-19.


До този момент учениците от различните класове присъстваха ротационно в класните стаи, като от 17 до 28 май присъствено се обучават учениците от 6, 7, 8, 10 и 11 клас, а останалите учат електронно.


Присъствено обучението в сферата на висшето образование бе сведено до практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриални изпити, които включват практическа част и не могат да бъдат проведени в електронна среда, при използване на не повече от 30% от капацитета на помещението, в което се провеждат, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м и носене на защитни маски за лице. Присъствено се провеждаха също държавни изпити и защити на дипломни работи.


За промените при влизането в България четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK