На живо

Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Юлия ЛазароваСлужебното правителство продължи с промените по върховете на държавната администрация, като днес смени всички областни управители. Нови са назначени в 24 области, като в четири управлението временно се поема от зам.-областните управители.


Междувременно продължиха и смените в МВР, като вече се сменят директори на областни дирекции. Първите преназначени на по-ниски постове са директорите на управленията в София-град и София-област.


"Дневник" проследи ситуацията в реално време.
Служебното правителство е подчинено на един човек, който има амбиция да си връща за нещо. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, като най-вероятно в думите си визираше президента Румен Радев. Той дори определи досегашните действия на кабинета като "съвършено болшевишки". Митов коментира и сменените областни управители, като уточни, че има много съмнителни имена сред тях.

Тринадесет нови заместник-министри са назначени със заповед премиера Стефан Янев. Те заемат новите си позиции в седем министерства.


Александър Златанов, Тома Томов и Димитър Петров са новите заместник-министри на здравеопазването. Весела Кондакова, Борислава Танева и Пламен Славов поемат постовете в Министерството на културата. За заместник-министри на правосъдието са назначени Мария Павлова и Иван Демерджиев, а в земеделското министерство позицията заема Крум Неделков. Зарица Динкова е назначена за заместник-министър на външните работи, а в отбраната постовете поемат Пламен Йорданов и Александър Петков. Росен Барчовски пък става заместник-министър на младежта и спорта.

Христо Иванов очаква проверка от Рашков дали са подслушвани политици

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви пред БНТ, че очаква служебният вътрешен министър Бойко Рашков да намери време и да стигне до темата с подслушването на политици. Според него "ще бъде много интересно", ако се направи такава проверка. Иванов каза още, че твърде дълго са назначавани хора, които нямат други качества, освен да са лоялни към бившия премиер Бойко Борисов и към ГЕРБ. Именно заради това той оправда рокадите във вътрешното министерство.


"Хора, които сами са избрали да са обслужващ персонал, няма как да не бъдат сменени. Не може шефовете на разузнавателни служби да бойкотират работата на един кабинет. Не сме готови да подкрепим всяко назначение в кабинета. По-добре да няма определени назначения, отколкото да назначаваме хора, които да служат като недоверие към институциите", добави Христо Иванов

За директор на ОДМВР-София е назначен старши комисар Георги Тотков, съобщиха от вътрешното министерство. Той е с дългогодишен професионален опит в системата на МВР, като е заемал различни ръководни длъжности, сред които и заместник-директор на ОДМВР-София, а до настоящия момент е ръководил сектор "Координационен център за противодействие на незаконната миграция" в отдел "Противодействие на незаконната миграция" в Гранична полиция. Досегашният директор на областната дирекция Николай Спасов е преназначен на длъжност началник отдел в Гранична полиция.

Радев за рокадите на правителството: Това са логични действия

Президентът Румен Радев нарече логични действията на служебното правителство. "Когато назначавах служебното правителство, дадох ясно своите кратки указания: честност, прозрачност и нулева толерантност към корупцията и купения вот", коментира той рокадите в службите.


Повече можете да прочетете тук.

Правителството определи представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество. По закон съветът се състои от по двама представители на Министерския съвет, на представителните организации на работниците и служителите и на работодателите. Националният съвет за тристранно сътрудничество се ръководи от заместник министър-председател.


За нови представители на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество са определени Гълъб Донев - заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика, който ще ръководи съвета и Асен Василев - министър на финансите.

Правителството определи нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.


Във връзка с назначаването на служебно правителство се налага освобождаване на представители на правителството в Надзорния съвет на НОИ и определяне на нови членове. От състава са освободени Деница Сачева, Стамен Янев и Мария Беломорова. За нови членове правителството определи Гълъб Донев - заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика, Ирена Младенова - заместник-министър на икономиката и д-р Димитър Петров - заместник-министър на здравеопазването.

Трима нови заместник-директори в Агенция "Митници"

Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Велко Ангелов


Кадрови промени са осъществени в Агенция "Митници", съобщава Би Ти Ви. Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев са назначени за заместник-директори след заповед на служебния финансов министър Асен Василев. Допълва се, че и тримата имат дългогодишен опит в системата на митниците.


На Лъчезар Кръстев е възложен ресор митническа дейност и методология и митнически лаборатории. Почти целият му професионален опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване е от 1991 г. до 2014 г., като заема различни позиции в специализираната администрация и ръководни постове. След напускане на митническата администрация е работил в областта на спедицията и логистиката.


Павел Геренски ще ръководи ресор акцизна дейност и методология и информационни системи. Има над 20-годишен стаж в Агенция "Митници" на различни позиции, включително началник отдел и заместник-началник на митница. Ръководил е Митница "Кулата" и Митница "Пловдив".


Румен Данев е назначен с ресор митническо разузнаване и разследване и правна дейност. Работил е в районен съд Костинброд и като юрисконсулт. Работа в Агенция "Митници" започва през 1995 г. на експертна длъжност. От 2000 г. до 2009 г. е директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване". След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности.


От длъжностите им са освободени досегашните двама заместник-директори на Агенция "Митници" Борислав Борисов и Георги Александров.

Началниците на ДАНС и на Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР) са депозирали в Министерския съвет заявления за прекратяване на отпуските си, съобщава Би Ти Ви. Димитър Георгиев и Атанас Атанасов са спрели неплатените си отпуски и от днес са на работа. Георгиев и Атанасов бяха в неплатени отпуски от 7 май до 6 септември.


Димитър Георгиев, председател на ДАНС, на преден план

© Анелия Николова

Димитър Георгиев, председател на ДАНС, на преден план


Днес те са отишли в Министерски съвет за среща със служебния министър Стефан Янев, но той е бил зает, съобщи правителственият говорител Антон Кутев.


"Не мисля, че ръководители на важни ведомства в страната, когато имаме да организираме избори, трябва да взимат неплатен отпуск до септември. Те се укриват. Премиерът ги покани на среща, те изпратиха свои заместници. Не мога да кажа за кога, но премиерът ги е поканил отново. След това вече ще се вземат законови мерки, каза по-рано днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Росен Барчовски е назначен за заместник-министър на младежта и спорта в служебното правителство.


Баскетболният треньор, който изведе България до Евробаскет 2021 след десетгодишно прекъсване, влиза в екипа на служебния министър на спорта Андрей Кузманов. От 2009 до 2011 г. Барчовски беше мениджър развитие в Българската федерация по баскетбол (БФБ) и генерален мениджър на националния отбор за мъже.


Неговият баща Цвятко Барчовски беше първият ръководител на спорта в България след промените от 1989 г.

Видео: Защо областните управители бяха сменени

Служебното правителство подмени почти всички областни управители

Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Юлия Лазарова


Служебното правителство смени почти всички областни управители, като само четири области - Варна, Добрич, Силистра и София, временно ще се ръководят от заместник-областните управители, съобщи говорителят на кабинета Антон Кутев. Той обясни, че това се прави, за да се гарантира честността на вота. Подробности, както и визитки на новите областни управители, ще бъдат дадени по-късно през деня.


По повод ръководителите на спецслужбите в отпуск, Кутев каза, че днес те са дошли на среща с премиера в Министерски съвет, но той е бил зает и не се е видял с тях. "Още от началото премиерът работи с техните заместници", каза Кутев. Той определи целият казус около отпуските им като "драматургия".


В понеделник беше съобщено, че председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. вкл., а председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. вкл.


Подробности - тук.

Директорът на полицията в София е назначен на нов пост

След смяната на цялото ръководство на МВР през миналата седмица служебното правителство започват рокади и в областните дирекции. Директорът на СДВР Георги Хаджиев е отстранен от поста и преместен на друга длъжност, съобщи днес в Пловдив служебният вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи БНР. Причината са действия на полицията срещу антиправителствени демонстранти миналото лято.
Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Юлия Лазарова


Старши комисар Георги Хаджиев е подал заявление за преназначаване и ще бъде преместен в Главна дирекция "Жандармерия и специални операции", твърди БНР. Според националното радио поста си напуска и директорът на областната дирекция на МВР-София комисар Николай Спасов. Той ще бъде преназначен в Гранична полиция.


Подробности тук

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС с предложение за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите на 11 юли 2021 г. Избори, съобщиха от прокуратурата. Целта на новата структура е да гарантиране провеждането на честни и прозрачни избори, като подобри взаимодействието и координацията между институциите с оглед законосъобразното провеждане на изборите.


Гешев посочва, че работата на такава структура при предишните избори е довела до събиране на доказателства за дейността на организирани престъпни групи, създадени с цел купуване на гласове, като са били повдигнати и обвинения.

ЦИК публикува списъка на секциите в чужбина

Централната избирателна комисия обяви списъка на местата в чужбина, на които ще се образуват избирателни секции на предсрочните парламентарни избори на 11 юли, както и прогнозния брой секции, съобщи БНР. Решението на ЦИК е взето според местата в чужбина, в които на проведени след 11 юли 2016 година избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по малко от 100 избиратели.
Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В Лондон ще може да се гласува на 17 места, както и на още 39 места във Великобритания в общо 86 секции.


На 61 места ще се гласува в Германия в общо 75 секции като секциите в посолството в Берлин са три.


В Турция местата за гласуване са общо 39, като най-много секции - по три, има на две места в Измир.


В САЩ ще се гласува в 37 места, като в посолството във Вашингтон, в Атланта, Лас Вегас, Бостън и на още няколко места в Илинойс секциите са по две.


Съгласно публикувания от ЦИК списък секциите за гласуване в чужбина на 11 юли са общо 502.


Всички секции можете да видите тук

За правосъдния министър проверките на минали правителства трябва да станат традиция

Би било добра традиция при встъпването на всяко едно правителство – независимо дали е служебно или редовно, да се правят проверки в най-проблемните области, които са известни от години, каза днес пред БНР служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов. "Трябва да бъдат проверени по-големите обществени поръчки и сключените въз основа на тях договори поне през последните няколко години, както и да се направи преглед на Националния механизъм за борба с корупцията, организираната престъпност, съдебната реформа и върховенството на закона", посочи Стоилов областите на проверка в своя ресор.
Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Лили Тоушек


В България е доста занемарен анализът на въздействието на действащите закони, каза още Стоилов. Той поясни, че съгласно нормативната уредба това въздействие трябва да бъде първоначално прогнозирано, но е задължително да се прави периодично. "Свидетели сме на нескончаеми промени, без да е ясно какво се е постигнало и какви проблеми са породени от действащите закони", каза още правосъдният министър.


Янаки Стоилов каза още, че е разговарял с ръководството на правосъдното ведомство по никакъв начин да не се пренасят "частни корпоративни интереси за сметка на обществените. "По тези въпроси, ако се появят проблеми, ще реагирам категорично", допълни той.

"Демократична България" е готова да обсъжда бъдещо управление на промяната

"Политическите сили трябва да подходят с голяма сериозност към необходимостта след изборите на 11 юли да има управление на промяната и да дефинират как си я представят. За този разговор сме готови и се надяваме на разширяване на доверието на избирателите", коментира пред Би Ти Ви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. По думите му коалицията не се е отказала от намерението си за премахване на специализираното правосъдие, за което не остана време в 45-ия парламент.
Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Георги Кожухаров


Той изрази съгласие, че е необходим анализ на 10-годишната работа на спецсъда и спецпрокуратурата, какъвто по инициатива на служебния правосъден министър Янаки Стоилов поръча Висшият съдебен съвет. Според Иванов обаче този анализ трябва да ангажира и следващото редовно правителство, което да даде политическата оценка за изводите от този анализ.


"Много е лесно да бъдем удавени в статистика за броя дела и натовареност, но е въпросът да видим и колко са мерките за неотклонение, нужен е анализ защо те се превърнаха във форма на квазирепресия", каза Иванов. По думите му има съмнения, че спецсъдът обслужва зависимости на централно ниво, а като пример даде делото КТБ, в чиито материали името на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски се споменава над 100 пъти, но той по никакъв начин не е привлечен в процеса. "Спецправосъдието се оказа сляпо за него, сляпо за кюлчетата в премиерската вила. Едни са подложени на диспропорционална репресия, а е сляпо за най-висшия ешелон на властовата корупция", добави той.

СДС и ГЕРБ отново ще преговарят за общо явяване

Националният форум на СДС е дал мандат на ръководството на партията да води преговори с ГЕРБ за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори на 11 юли, съобщи председателят на партията Румен Христов. Той уточни, че само един човек се е въздържал при гласуването. Христов изрази увереност, че до споразумение с ГЕРБ ще се стигне и двете партии отново ще са заедно на изборите. Според него другите партии, за които е имало предложения за разговори за съвместно явяване, са били "Демократична България" и обединението от патриотични формации.
Преди изборите: кабинетът смени областните управители и шефа на столичната полиция (хронология)

© Анелия Николова


По повод кадровите промени, направени от служебния кабинет, Христов коментира, че е не е важно кой е сменен, а да се види какво ще направят новите лица.

Коментари (171)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Ами тоз менискус иска патерици! От едната страна СДС, от другата Шкембе войвода и Копейкин.

 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2974 Весело

  ГЕРБ изкупиха йовтено активите на закъсалата фирма ...

 3. 3 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1257 Весело

  Ами освен да им пожелая на ГЕРБ да постигнат резултатите на коалиционните си партньори в най-скоро време - процент, процент и половина.

 4. 4 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  За съжаление СДС остана само марка, която все повече се обезценява. И съюз с ГЕРБ допринася само за личното благополучие на водачите и.

 5. 5 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!

 6. 6 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Довиждане на мутрите този път наистина вън, итн итн

 7. 7 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 297 Весело

  ОПГ-то се готви за бой. Да вземат да си приберат и плондира ЦЦ

 8. 8 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 874 Разстроено

  Никога не вкусно да станеш за резил. Отново.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 9. 9 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 874 Разстроено

  *късно

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 10. 10 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Явете се да не изпуснете властта! 😂
  Даже коалиция с патриотите направете...

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 11. 11 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1992 Весело

  До коментар [#7] от "AdMin":


  ОПГ-то се готви за бой. Да вземат да си приберат и плондира ЦЦ
  —цитат от коментар 7 на AdMin


  И Москов със "Код"!

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев

  😂😂😂😂😂

  И твоят любив Бойко е най-десният ръководител на света.... Понякога се чудя дали не пишеш тенденциочно тези глупости само, за да предизвикваш спорове?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Ще има ли достатъчно места - депутатски - за макар и 4-та танкисти останали в СДС?
  На ГЕРБ ще им липсват доста, кой ще отпадне - Биков, Сачева, Манев, Лъчо Мозъка, ПКП?
  Ще има вой на недоволни конюктурни кариеристи, които ако отпаднат, никой няма да ги иска никъде

 14. 14 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4242 Весело

  Птици с една перушина сбират се в съща дружина /Л.Карол, Алиса в страната на чудесата/.
  Лешоядите например...

 15. 15 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 336 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  Не, те са ОПГ!

 16. 16 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#12] от "padrino":

  Според мен си е чиста проба платено тролче, което даже се явява като представител на нежния пол 😂
  Само след 2 месеца ще скрие 😜

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Неутрално

  СДС и ГЕРБ...
  Тоя конформист - Александър Йорданов е СДС, колкото ГЕРБ е Дясна Партия!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Ех СДС, СДС - друго си беше като "Времето беше наше", а сега какво стана "Работа, работа, работа"

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Разстроено

  Какво "сдс"?
  За съжаление от синята идея останаха само трите букви и един файтон клиентелисти...!!!

 22. 22 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#20] от "Хи-хи":

  Той сега се ослушва като свиня в бостан, да не се сети за него Бай Ставри от Панкрац!
  В нелегалност в шубрака е!

 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Само като видя мазните мутри на Сашо Дебелия и Владо Кисьов и си обяснявам що СДС има рейтинг 0.03 %.
  —цитат от коментар 18 на riy15648635

  С Мирчев нЕкои достигат почти двуцифрен резултат.

 24. 24 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1459 Весело

  Виж ти накъде вървят нещата - накрая Данчо Ментата пак се върна в СДС като коалиционен партьор на опозиционния блок ДПС/ГЕРБ. Непредсказуемо нещо е това животът.
  Или СДС отиде при Данчо Ментата, това е въпрос на фини тълкувания, но резултатът е очевиден - пак са заедно.

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":


  До коментар [#6] от "N I K E":


  До коментар [#23] от "4ort":

  ОТ ДВЕ КУЦИ МАГАРЕТА НЕ МОЖЕП ДА ПОЛУЧИШ ДОРИ И ПОЛОВИН АТ!!!

  (Паоло Куелю)

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА"

  можеШ

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#12] от "padrino":

  Елементарна обратна психология (след провала на дефендъра, пуснаха по приемливи... регистрации)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Калинки и кърлежи обединявайте се

 29. 29 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Като кажеш ГЕРБ (граждани за европейско развитие на България), ти става ясно, че тази партия представлява голяма група от хора, които поставят европейския парламент, европейската идеология, европейската Християнска религия, европейските закони, над всичко. С други думи, първо се чува гласа на европейския парламент, европейските правила за управление и развитие и после се прилагат едно към едно за България и българите. Когато кажеш СДС (съюз на демократичните сили) НЕ СИ ПРЕДСТАВЯШ АБСОЛЮТНО НИЩО; ФОРМА БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ. То кой ли не беше в СДС-то от 1990 до ден днешен, а редактор на в-к "Демокрация" беше Волен Сидеров. СДС-то няма как, с нищо не може, дори да иска да допринесе нещо за ГЕРБ. Не им трябва на ГЕРБ СДС-то; само бреме; само минуси.

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#3] от "У Чен":процент, процент и половина.

  За подобен резултат не трябва ли командир?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1459 Весело

  До коментар [#12] от "padrino":Елементарна обратна психология (след провала на дефендъра, пуснаха по приемливи... регистрации)
  —цитат от коментар 27 на дерибеев


  Хай Буй ме кефи, но се надявам да върнат Сантос и Клавдия. Може да излизат по-скъпо, но си струва.

 32. 32 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 672 Неутрално

  За съжаление СДС остана само марка, която все повече се обезценява. И съюз с ГЕРБ допринася само за личното благополучие на водачите и.
  —цитат от коментар 4 на Vesselin Velkov


  Съмнявам се СДС да има други членове освен тези на снимката горе.

 33. 33 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1010 Весело

  Пхаххахах, това СДС още ли не се е самозакрило от съжаление към себе си

 34. 34 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Като кажеш ГЕРБ (граждани за европейско развитие на България), ти става ясно, че тази партия представлява голяма група от хора, които поставят европейския парламент, европейската идеология, европейската Християнска религия, европейските закони, над всичко. С други думи, първо се чува гласа на европейския парламент, европейските правила за управление и развитие и после се прилагат едно към едно за България и българите. Когато кажеш СДС (съюз на демократичните сили) НЕ СИ ПРЕДСТАВЯШ АБСОЛЮТНО НИЩО; ФОРМА БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ. То кой ли не беше в СДС-то от 1990 до ден днешен, а редактор на в-к "Демокрация" беше Волен Сидеров. СДС-то няма как, с нищо не може, дори да иска да допринесе нещо за ГЕРБ. Не им трябва на ГЕРБ СДС-то; само бреме; само минуси.
  —цитат от коментар 29 на bobhunter


  И ГЕРБ не ни трябва.

 35. 35 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":
  Ти конкретно как го разбра?

 36. 36 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  И кое по-точно им е дясното? В ПГ на ГЕРБ от 44-тото НС имаше повече бивши членове на БКП отколкото в ПГ на БСП. Дори да сравним вождовете на БСП и ГЕРБ - Корнелия Нинова никога не е била член на БКП за разлика от Бойко Борисов. Колкото до СДС - тях няма какво да ги коментираме. Това са некадърници и ренегати които узурпираха знаменитата абревиатура, изпразниха я от съдържание и сега само търсят шлифер за който да се гепнат.

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  "Преди изборите: СДС и ГЕРБ отново ще преговарят за общо явяване"


  Филип Димитров няма ли да се появи и той на снимката ? Трябва да демонстрира отново подкрепа в труден момент за бай Тошовия, че иначе с какво ще се отблагодари за постовете, които му бяха предложи с многохилядни заплати ?

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Весело

  До коментар [#36] от "petyo9":

  вероятно рИзбата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 676 Неутрално

  След като ДеБъ се позиционира като патерица на БСП кои са десните в България? Те наистина няма да минат 4% бариера.

 40. 40 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Преговаряли някакви безпринципни мекотели с други някакви безскуполни мафиоти. Тия и двете партии приключиха. Ще има вой и сополи още известно време, но до тука беше. И добре, че е така.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Виж ти накъде вървят нещата - накрая Данчо Ментата пак се върна в СДС като коалиционен партьор на опозиционния блок ДПС/ГЕРБ. Непредсказуемо нещо е това животът. Или СДС отиде при Данчо Ментата, това е въпрос на фини тълкувания, но резултатът е очевиден - пак са заедно.
  —цитат от коментар 24 на еспресо


  Когато навремето Иван Костов изгони от СДС Йордан Цонев, Христо Бисеров и Пламен Орешарски, всички които по-късно откраднаха логото за да го капитализират (демек от сегашното "СДС") се хвърлиха като матросовци на амбразурата с голи гърди (даже и хубавото Наде) да защитават пред Костов тези "най-чисти, най-светли, най-достойни и пр. най-, най-, най-" Така, че очаквам не само Данчо Ментата, но и останалите от същата група да се завърнат при своите.

 43. 43 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 616 Неутрално
 44. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Честите" преговори" на дб с комунетата!
  Както казваше един мъдър поляк за бункерния:"Който се здрависа с него после да си преброи пръстите"!!!
  Та и христо така...

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Весело

  До коментар [#5] от "Дария Колев":Ти конкретно как го разбра?
  —цитат от коментар 35 на ck

  Звездите и говорят.

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#41] от "pag":

  Дай линк към тия фундаментални интервюта. :)))

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Неутрално

  Същите журналисти от БТВ днес взеха интервю и от Христо, и някакви скандали, раздразнения някой видя ли?! Ами няма как да види, събеседника бе интелигентен, не лъжеше, не се оплиташе в отговорите, за разлика от комундето "не човек, а стомана" рашков...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4154 Неутрално

  "Демократична България" е готова да обсъжда бъдещо управление на промяната
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------
  Видяхме я вашата промяна, удар по спец съдилищата в услуга на олигарсите!

  И с 9% слабичко г-н Бойкикиев!

  ДБ: Време е да спечелим България
 51. 51 Профил на innoxius
  innoxius
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":


  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  Щом троловете са в действие, страхът на спонсорите им е голям.

 52. 52 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Аз викам напрао да съ коалират сички срещу МаяМа и чалгаря.. Герб+сдс+каракоремов+симеонов+сидеров+дпс+москов+ЦвъЦвъ. Всичко в буркан, затваря се и се миксира. Това е формулата! А за премеер ша пуснем Манов

 53. 53 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#36] от "petyo9":

  Поне СЕ ОПИТВАТ - къде на думи, къде на дело, да бъдат десни и европейски, а от другите - нито един: или патриоти, или рашън фенс.

 54. 54 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 323 Весело

  Абе кво става - Пинокио дава фундаментални интервюта в "24 часа", а тук, дето му пускаха по десет пъти всеки пост във фейса, няма нито ред?Явно вече не е актуален, хехе.......
  —цитат от коментар 41 на pag


  Пинокио?!?! Барба Ганьос?!?! Има ли по-голям ДОКАЗАН лъжец в най-новата ни история от менискус-председателя Бойко Борисов?!?! Не мисля ... Така че Пинокио най-добре точно на него му приляга, а и не знаех, че е давал интервюта, мисля, че се е покрил като последния страхливец и от време на време Севдето Шехерезадова му пуска някоя чутовна глупост по фейсбук, за да блеят гербидж-феновете :):):)

 55. 55 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 323 Весело

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  Така е, на банките в 44-тия парламент гербиджа стоеше вдясно, така е .... Затова може и да се нарече дясна партия, стояща вдясно ... А и по пейките също гербиджа обикновено сядат отдясно и потвърждавам, че може да се нарекат десни .... Що се отнася до СДС - тези алкохолизирани отрепки от снимката, могат спокойно да потънат обратно в нафталина, като задължително, разбира се, легнат вдясно, защото са дясна партия и те ... :):):):)

 56. 56 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  на тези избори ГЕРБавите земат около 14-15%, на следващите се борят за влизане в коалиция с псевдо-патреотите

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 57. 57 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  ти като цяло разбираш ли значението на "дясна партия" ?!?

  щото да строиш държавни бензиностанции не е точно дясна политика, те и пощите отново поеха разпространението на весниците щото трябваше да помогнем на един депутат собственик на Лафка да се оттърве от фалиралото си дружество, която пък преди това същата държава направи монополист в разпространението - все едни десни ми ти неща

  та изказването ти следва да се промени на: ГЕРБ е партия на мафията, СДС е една увехтяла марка, която Тиквата ползва да си прикрива срамотиите, не че някой му се връзва

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 58. 58 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  СДС и ГЕРБ...Тоя конформист - Александър Йорданов е СДС, колкото ГЕРБ е Дясна Партия!
  —цитат от коментар 17 на Tzar Vova Josei-ki

  Внимавай какво говориш за Ал. Йор., Той е моят идол - истински антикомунист и 24 карата русофоб. 24 карата, а не като теб - менте. А също и Ед. Сугар. - истински антикомунист и 24 карата борец с корупцията. И го е доказал... с много гладни стачки и много хайку стихове. А не като теб - анонимен борец у уебсайт.
  Показвай малко респект към истинските русофоби и 100% товите антикомунисти.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  "Политическите сили трябва да подходят с голяма сериозност към необходимостта след изборите на 11 юли да има управление на промяната и да дефинират как си я представят. "

  Рисунки също се приемат.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 61. 61 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  "По думите му коалицията не се е отказала от намерението си за премахване на специализираното правосъдие, за което не остана време в 45-ия парламент."

  Ми виси с един запор на шефа.. та опитите няма да свършат.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 62. 62 Профил на Михаил Вълов
  Михаил Вълов
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Отказват и на ДПС ?? Нали са тайни дружки?!! С тях са Сила!!!

 63. 63 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  ти като цяло разбираш ли значението на "дясна партия" ?!?

  щото да строиш държавни бензиностанции не е точно дясна политика
  —цитат от коментар 57 на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА  Няма никакъв конфликт в това, държавата да се намесва в регулацията и контрола на естествените монополи. Дори е препоръчително.

 64. 64 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Тю да му се не види. Аз мислех, че гласуваме за промяна на управлението, пък то било за управление на промяната. Ей тъй ще минат още десетина години, докат се разберем.

 65. 65 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3259 Любопитно

  ""Демократична България" е готова да обсъжда бъдещо управление на промяната"
  ================
  С кого ще го обсъжда, че сръдльовците и вироносите станаха много?

  Еретик
 66. 66 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  До коментар [#18] от "riy15648635":

  Снимката е покъртителна и говори повеяе ит всякакви думи.

 67. 67 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 553 Любопитно

  Преди изборите: СДС и ГЕРБ отново ще преговарят за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 11 юли?!

  това им остава, даже и в коалиция с "Шкембе войводите" (пишман "петриоти" +Валерка и +НЕ воля към тях да се присъединят не е сигурно дали ще са в новия парламент след изборите!)

  Румен Христов изрази увереност, че до споразумение с ГЕРБ ще се стигне и двете партии отново ще са заедно на изборите! (а от патерици винаги има нужда!)
  Според него другите партии, за които е имало предложения за съвместно явяване, са били "Демократична България"?! и обединението от патриотични формации!

  По повод кадровите промени, направени от служебния кабинет, Христов коментира, че е не е важно КОЙ! е сменен, а да се види какво ще направят новите лица.

 68. 68 Профил на Михаил Вълов
  Михаил Вълов
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Докато политиканствате, ще сме последните на Балканите! Пример-Гърция, Турция, Румъния и останалите относно националния приоритет и интереси - няа политика, има държава и народ! Явно мазохизма и тарикатското (Андрешко-Ганьовското) потриване на ръчички и самодоволно-глупавата усмивчица са български приоритет! Мъка.., до затриване на държавност и народ!

 69. 69 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  ГЕРБ изкупиха йовтено активите на закъсалата фирма ...
  —цитат от коментар 2 на SS


  А Христо Иванов (разбирай Прокопиев) пък получи даром нейната банкрутирала посестрима.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 70. 70 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4719 Неутрално

  Мисля, че такава е волята на "началниците".

 71. 71 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  "Проверките на минали правителства е добре да станат традиция"

  Ще бъде идеално, ако само това правят :)

  Тамън нещата ще се наместят от само себе си без бюрократична намеса :)

 72. 72 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#63] от "Хай Буй":

  прав си както винаги, под мотото "Влизане в еврозоната" може държавата да направи и верига магазини за луксозни стоки "Крадеком", в които да се пазарува само с банкноти по 500 евро, по изключение с кюлчета злато.

 73. 73 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Ма верно ли бе, Яначко, проверките да станели традиция?
  И що чак сега се сети да се побараш?

 74. 74 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#29] от "bobhunter":

  Като чуя ГЕРБ си представям Граждани за евразийско развитие, които препращат по 3 млд. годишно за укрепване на Евразийския съюз и останалото използват за строителство на пътища с 60% печалба.

 75. 75 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#58] от "Nedyalko Lazarov":

  Поне да беше поставил "Настроение - ГНЕВНО"!😉

  Ал Йорд ми се срина в очите с издънките си като Посланик във Варшава!
  След това, ако ще и Звездата Сириус да свали, няма да ме привлече към неговата хм... "кауза"!
  ________________
  Какво беше казал оня Поп?
  "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря!"

 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  СДС, ДСБ, ГЕРБ...
  Десни за Силна България също е в десния спектър.

  Все сини... в началото.
  Знамето на ДПС... синьо почти цялото.

  "За България отдай"... и "Републиканци за... " май.
  В синия спектър.

  Най най-десните обаче "ливави" наричат, тачат.
  Туй най-десно десно право ДСБ държи по право.

  Виолетовия цвет... символ е на кралска светост

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!

 77. 77 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#75] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Тоя е изветрел според мен, поведението му е супер неадекватно

 78. 78 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  За ДСБ най-логичното и полезното е да се присъедини към коалицията СДС-ГЕРБ. Сестрински партии, от едно европейско политическо семейство. Престояването сред неомарксистите на Христо Иванов е токсично. Взеха стотина хиляди гласа, вярно. /за ДСБ в колицията с неомарксистите, зелените и пр./ Но толкова взе и СДС в коалицията с ГЕРБ. Сто хиляди, сто хиляди. Принос, все пак да се спре ляво-радикалния щурм на крилете на БСП /Корнелия/ към едноличната власт на Румен Радев. Седмицата власт на тоя отрезви ли ДСБ? Или не достатъчно, все още?

 79. 79 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1028 Весело

  До коментар [#41] от "pag":Дай линк към тия фундаментални интервюта. :)))
  —цитат от коментар 47 на Petleshev


  Що бе, не можеш да отвориш сайта ли?

  Айде от мен да мине: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9804829

  Знанието е сила, информацията - власт
 80. 80 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1768 Весело

  "Политическите сили трябва да подходят с голяма сериозност към необходимостта след изборите на 11 юли да има управление на промяната и да дефинират как си я представят."
  Този все още си представя, че ще има позиция в следващия парламент, която да му позволява да управлява каквото и да е .
  За което той самият допринесе най-много- БСП е на пика на своя полупериод на разпада и с усилията на Бойкикев ДПС, с инженкцията от неограничен брой секции в Турция (знаем, как Доган ще използва това) , може да стане втора политическа сила.
  Ако това се случи, не виждам, защо българинът да не преглътне една коалиция "ГЕРБ-ДПС" , което не е добре, но не е най-лошото.
  Още повече, че според умнокресливите двете партии вече са управлявали задкулисно.
  По-зле от това , в парламента пак да се вихрят трибуналите на чалга-болшевик-мутресите, не може да има.

 81. 81 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно
 82. 82 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  След гласуването за чалгаджията стана ясно, че не е изтекло сивото вещество на нацията, а е по-скоро обратното... !!!

  [email protected]
 83. 83 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  Непрекъснато ни се натрапва, че 2 милиона българи били напуснали България!
  Отварят се секции къде ли не, но и на последните избори гласуваха под 10%!
  За какво плащаме тогава?

  [email protected]
 84. 84 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1533 Любопитно

  До коментар [#83] от "karabastun":
  Не си бастун, патерица си на екс минискус-председателя . Защото много сънародници случаЕно са Чекали на опашка да гласуват?!Демокрацията е скъп инструмент , другарю.На фона на кражбите на ГЕРБ, изборите са направо на разпродажба , евтениика.

  ум море, глава шамандура
 85. 85 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2462 Весело

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  ЪХЪ ... ГЕРБ същу на дЕсно-милицунери мясат ... само малко мутрясали

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  И с колко се увеличиха секциите, спрямо последните избори?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 87. 87 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Весело

  До коментар [#82] от "karabastun":

  Хайде, хайде, има и образовани хора в чужбина. Вярно, като отпаднаха ограниченията след 2014 г за ЕС, се изнесе доста посредствена маса и нещата се промениха. Преди се получаваше работа с квалификация, език, интервюта, зелени карти, и т.н. Не беше лесно, но някои успяхме...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 89. 89 Профил на nickbg
  nickbg
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Значи 502 машини трябва да бъдат инсталирани в чужбина. ОК. Обаче няколко въпроса остават неотговорени. Кой ще ги инсталира, кой ще отговаря за поддрэжката, нали не може за избори да наемеш там някой си местен, избори са това, може всичко да ти манипулира. Ще пращаме някой от Бългапия ли? Имаме ли ткова подготвени и свободни кадри? Та кой ще плаща и колко ще струва? Въобще, въпроси колкото искаш, а отговори? 😉 Или после ще си измием ръцете и ще кажем ама те ги касираха...

 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  "Янаки Стоилов каза още, че е разговарял с ръководството на правосъдното ведомство по никакъв начин да не се пренасят "частни корпоративни интереси за сметка на обществените."
  И те какво, съгласни ли са? Естествено, до следващия път.

 91. 91 Профил на Далечен близък
  Далечен близък
  Рейтинг: 0 Весело

  ДБ няма как да участва в бъдещо правителство, защото ще се повтори патовата криза от току-що закрития парламент

  от близо и далеч
 92. 92 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 672 Неутрално

  За ДСБ най-логичното и полезното е да се присъедини към коалицията СДС-ГЕРБ.
  —цитат от коментар 78 на nik_77.


  Нито е логично, нито е полезно. ДСБ не са мафиоти за да се присъединяват към ГЕРБ. ДСБ са на диаметрално противоположна позиция и я отстояват неизменно от 2002-ра - Върховенство на закона, ефективно работеща съдебна система и непрекъсната борба с корупцията. Въпреки, че формално членуват в една и съща европейска партия (ЕНП), помежду си нямат нищо общо. А и не бих се учудил ЕНП да отлъчи и ГЕРБ, както направи това с партията на Орбан. Ето това би било далеч по-логично и по-полезно.

 93. 93 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  СДС пак с ГЕРБ на изборите. Гласувайте седесари за ГЕРБ, гласувайте! В миналия парламент вкарахте двама депутати, дано сега вкарате председателя си поне.

 94. 94 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Защо за база при откриването на секции за гласуване в чужбина се взема само 2016 г., а не и тази от 4 април т.г.? Благодарение на активността на българите в Зап. Европа и Америка тази година там се откриха няколко пъти повече секции (там където бе възможно) в сравнение с предните избори и затова се постигна рекорден брой гласове. С това решение броят на гласувалите в чужбина ще се ореже със 70-75 %. Кой би тръгнал да пътува стотици километри за да пусне бюлетина която едва ли ще повлияе на резултата.

 95. 95 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#87] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Браво, Знайко!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 96. 96 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  До коментар [#94] от "canuck99":

  могат да се пуснат декларации за откриване на секции или? Ако има желаещи би трябвало да могат да се открият повече.

 97. 97 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Директорът на Агенция за държавна финансова инспекция се скри в отпуск по болест.
  Линк към Фрогнюз: https://frognews.bg/novini/shefat-adfi-prestara-samo-izleze-otpusk-vleze-bolnitsa.html

 98. 98 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Евала, служебното правителство с кой номер в бюлетината са.

 99. 99 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 880 Весело

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  Ми, ако ''дясно'' означава кражби ,повсеместна корупция, придворни олигарси /Пилета/, едноличен режим на един доста ограничен шофьор на джипка който дерибейства 11 години в БГ-то ,чекмеджета с пачки и кюлчета...
  Сигурно си права.

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 100. 100 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 771 Любопитно

  ГЕРБ и СДС са единствените десни партии в България!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  И кое им е дясното?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK