Нинова събира изгонените от Станишев в широка коалиция, Манолова не е поканена

Нинова събира изгонените от Станишев в широка коалиция, Манолова не е поканена

© ДневникБСП води преговори с широк кръг от партии от лявото пространство за съвместно явяване на изборите, съобщиха пред "Дневник" от партията в четвъртък (20 май). Конкретни политически партньори не се споменават, но за такива преговори призна Георги Кадиев, а Татяна Дончева и Румен Петков не отричат. На тях не е поканена Мая Манолова, бивш депутат от БСП и лидер на гражданската платформа "Изправи се.БГ", която участваше в последния парламент в коалицията "Изправи се! Мутри вън!, заедно с "Движение 21" на Татяна Дончева и представители на "Отровното трио".


Официална информация до края на седмицата


Новината за готвено обединение се появи първо в сайта "Епицентър", според чиято информация разговори се водят от десетина дни и са "много ползотворни". "Дневник" потърси за коментар Атанас Зафиров, зам.-председател на изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, отговарящ за коалиционната политика.


"По решение на Националния съвет на партията ръководството води разговори с широк кръг от партии и лица в лявото политическо пространство с цел съвместно явяване на изборите. Умишлено не споменавам имена, докато преговорите не са завършили", заяви Зафиров. Той добави, че официални резултати от преговорите трябва да има до края на седмицата, като "Дневник" научи, че информация може да се очаква още в петък (21 май). БСП отново ще участва на изборите и с партньорите си от последния вот, формирали коалицията "БСП за България" - ПП "Комунистическа партия на България", ПП "Нова Зора", ПП Политически клуб "Екогласност", Политически клуб "Тракия" .
Лидерът на АБВ Румен Петков заяви пред "Дневник", че ще коментира по-подробно, когато процесът бъде финализиран. В същия дух отговори и Татяна Дончева, председател на "Движение 21".


"Лявото в България е под непрекъсната атака през последните години. Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и посоки. Резултатът в последния парламент е видим: 43 леви депутати и 197 други. Време е за положителни новини. Време е да разкажем нашата приказка за бъдещето на България и нека избирателят реши нея ли избира или друга. Потвърждавам, че водим преговори за общо участие на предстоящите избори. Не сме стигнали докрай, но съм убеден, че трябва да намерим формула. Това е пътят", написа в социалните мрежи бившият член на БСП Георги Кадиев, който през 2016 г. основа партията "Нормална държава", която получи отказ за регистрация от съда.


Пред "Дневник" друг потенциален участник в преговорите от лявото пространство - Александър Томов, лидер на партията "Българска социалдемокрация", коментира, че никой не го е търсил по този повод.


Крайният срок за регистрация на партии и коалиции за изборите на 11 юли е 26 май.


На парламентарните избори на 4 април БСП за първи път от 20 години изпадна до трета политическа сила и загуби половината от избирателите си спрямо изборите през 2017 г. - за социалистите гласуваха 480 146 души или 15.01%. На същия вот АБВ имаше 14 798 гласа - 0.46%, а "Изправи се! Мутри вън" (във формацията участва "Движение 21") - 150 940 гласа, 4.72%. "Нормална държава" не участва във вота.


Бъдещето на "Изправи се! Мутри вън!"


Сюжетът около обединението в левия политически спектър рефлектира и върху обединението "Изправи се! Мутри вън", участник в последния парламент. От една страна Мая Манолова не е поканена на преговорите от лидера на БСП Корнелия Нинова, а същевременно те могат да доведат до напускането на коалицията от "Движение 21" с лидер Татяна Дончева, която бе зам.-председател на 45-ото Народно събрание. Манолова е четири пъти депутат от БСП до 2015 г.


"Мая Манолова не води преговори с БСП. За нас няма никакви възможности за обръщане към тях. Резултатите ни на изборите показаха, че при Манолова няма кой знае колко ляв вот. Идеологически не сме се фиксирали в ляво или дясно, по-скоро бягаме от това. Структурите ни държат Мая Манолова да се придържа към каузи. Татяна Дончева засега не ни уведомявала за действията си. Имаме коалиционно споразумение, важащо за миналите избори. Сега предстои да се сключва ново, текат разговори и опитваме да се разширим с други граждански организации", коментираха за "Дневник" от пресслужбата на Мая Манолова и "Изправи се! Мутри вън!".


"Движение 21" е една от партиите, чрез която е извършена регистрацията на коалицията за изминалите избори, но има други два варианта - "Движение България на гражданите" и "Единна народна партия" на Мария Капон, така че нейно напускане няма да създаде проблем от това естество.


"Тя е човекът с рейтинга, кой ще я изолира", коментира сътрудничка на Мая Манолова пред "Дневник" възможността при напускане на Дончева да се покачи напрежението между Манолова и представителите на "Отровното трио" Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Сигнали за това имаше след попадането на коалицията в парламента.


По-късно в публикация във фейсбук Манолова написа, че са започнали активните мероприятия преди новите избори. Тя декларира, че "Изправи се.БГ" няма връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та.


"Още повече, че се заговори за лява коалиция, чиито ТВ-промоутъри се явяват депутати от ДПС. Забележителен инженерен детайл за набитото око на свободните журналисти", коментира Манолова. Тя визира гостуване на Йордан Цонев от ДПС в Би Ти Ви тази сутрин, където той определи като много добра новина обединението на левицата, защото "България има нужда от силни политически субекти".Повторно събиране след раздели


Основателят на АБВ Георги Първанов и нейният председател Румен Петков имат богата история с БСП, включваща периоди като депутати и съответно президент и вътрешен министър. Те бяха изключени като членове на партията през 2014 г., когато нейн лидер е Сергей Станишев. Малко преди това Първанов бе учредил АБВ като гражданска иниицатива, а след изключването си я превръща в партия.


"Мотивите за прекратяване на членството са публичните изяви и действия в подкрепа на други изборни листи и за действия, които уронват престижа и единството на БСП и устава на партията", казва тогава заместник-председателят на Националния съвет на левицата Янаки Стоилов. Любопитно е, че сред едва тримата гласували против е Георги Кадиев.


Той от своя страна също е бивш депутат от "Коалиция за България", а през 2009 г. е издигнат за кмет на София, но губи от Йорданка Фандъкова (ГЕРБ). От 2005 г. Георги Кадиев е член на НС на БСП. В периода от 2005 до 2007 г. Георги Кадиев е заместник-министър на финансите, а от 2007 до 2013 година е общински съветник в Столичния общински съвет. На 11 юни 2014 г. подава оставка като народен представител, като протест срещу решението правителството на Пламен Орешарски да бъде свалено и да се обявят нови парламентарни избори. През септември 2015 г. той решава отново да се кандидатира за кмет на София от коалиция "Сердика", в която участва и АБВ, въпреки че БСП е издигнала друг кандидат - Михаил Мирчев. Това предизвиква изключването му от парламентарната група на БСП. В началото на 2016 г. създава партия "Нормална държава". Тя не участва на последните парламентарни избори.


Татяна Дончева също е бивш кандидат за кмет на София от БСП. През 2005 г. тя губи на балотаж срещу Бойко Борисов. На 21 април 2011 г. Татяна Дончева представя "Движение 21", което преди това е организация на младите интелектуалци в БСП. През 2013 г. напуска социалистическата партия след критики към лидера й Сергей Станишев.


Обединение във време на разделения


Опитът за обединение сред социалистите идва във време на слаб изборен резултат и отцепници вътре в партията. Преди последния пленум на социалистите представители на младежката структура на БСП-Перник, протестираха с искане за оставката на Корнелия Нинова. Тя отвърна приписвайки случката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който според нея иска да разцепи партията.


Преди седмица критици на Нинова учредиха инициативен комитет, който да постави началото на Идейно-политическо обединение в БСП "Платформа "Социализъм ХХІ век". Сред участниците са Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова. "Ние не правим партията в партията, ние сме партията! Защото има БСП, която е на 130 години. Има и една паралелна партия - лидерска, която е на 5 години", заяви Велислава Дърева.


Нова партия, която ще участва в предстоящите парламентарни избори, обяви бившият премиер и лидер на БСП Жан Виденов. Формацията ще се нарича "Лявата алтернатива", но тъй като няма време да бъде създадена, ще участва в изборите с други партии, сред които и Съюз на комунистите в България. Коалицията вероятно ще се нарича "За чиста и свята Република". Жан Виденов не участва в политиката от 1997 г., когато бе свален от власт от масови протести, а преподава в Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив, където е доцент и доктор в икономика и философия.


По думите на Виденов БСП няма бъдеще. "Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма", смята бившият лидер.


Предвид лаконичния подход на Татяна Дончева и Румен Петков "Дневник" не получи отговор дали настоящото състояние и опозиция в БСП ги притеснява за една бъдеща коалиция.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 184 Весело

  Нинова е отчаяна за гласове, върти номерата на "патриотите" и сумира. Само да не вземе накрая МаяМа да я бие.

 2. 2 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Пабеда БСП, на 11-ти печелим 60%!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Дори само снимката предизвиква дълбок естетически и санитарен потрес и ПОГНУСА!!!
  Левундерското сборище е мъка и обида за Отечеството!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 184 Неутрално

  До коментар [#2] от "Taiga":

  Свери си годината, другарю!

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Весело

  " На тях не е поканена Мая Манолова, бивш депутат от БСП и лидер на гражданската платформа "Изправи се.БГ"

  Щом Мая не се нрави на другарите, значи има нещо добро, останало в нея ! Дончева да се замисли защо е сред поканените......😂😂😂

 7. 7 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 562 Неутрално
 8. 8 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Орките се събират за атака ! Липсват само Мая и Жан.

 9. 9 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Ако поканите са на идейна основа Нинова трябва да покани ицката.

 10. 10 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Корнела иска да си запази поста, затова сега, ще регистрират "добър" резултат на изборите. Смех!

 11. 11 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Ако поканите са на идейна основа Нинова трябва да покани ицката.
  —цитат от коментар 9 на von_seeckt


  Пазят го за шефския пост там

 12. 12 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 125 Весело

  Пабеда БСП, на 11-ти печелим 60%!
  —цитат от коментар 2 на Taiga


  Ще спечелите Горски:)единствено и само "първа награда"..........:)))
  А цялото това обединение, може да се оприличи само с една дума - соцзбирщайн)от дегенерати и лузъри!

 13. 13 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Дори БСП ги е гнус от Мая Манолова. Мутресата трябва да разчита на мутри и други отрепки.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 14. 14 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Дончева няма какво да прави при тази разпадаща се партия.

 15. 15 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Остава Мангъров (АБВ) да поведе някоя листа, та цирка да е пълен.

 16. 16 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 603 Неутрално

  И после - БСП не били ортаци с ГЕРБ!?Така само ще направят да спечелят пак БКП 2.0 - ГЕРБ!

  Най-добре да се обединят съвместно двете вредни и престъпни шайки - БСП и ГЕРБ - и това е.И без това програмите са им едни и същи - всичко за Русия!

 17. 17 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#11:"Корабов"][/quote]

  Я пак виж кой строи Руски поток - ГЕРБ или ДБ!

  /

 18. 18 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 710 Весело

  Нека се съберат, преброят и да изчезнат вкупом, за да няма после "забравихме този или онзи"

 19. 19 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  И после - БСП не били ортаци с ГЕРБ!?Така само ще направят да спечелят пак БКП 2.0 - ГЕРБ! Най-добре да се обединят съвместно двете вредни и престъпни шайки - БСП и ГЕРБ - и това е.И без това програмите са им едни и същи - всичко за Русия!
  —цитат от коментар 16 на Капабланка


  Нека не забравяме,че Борисов подписа договора за Южен поток,а Орешарски го спря.Така че ГЕРБ са по-русофили и от БСП.

 20. 20 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1369 Весело

  А Жан Виденов?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 21. 21 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 698 Неутрално

  А що не са поканили Баце, та той още си пази партийната книжка?

  Eddie lives... somewhere in time!
 22. 22 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  На Танчето се услади зам. председателския пост в НС и гледа нагоре. Нищо чудно, ако си върнат второто място да я направят председател. Ива беше слаба.

 23. 23 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2008 Весело

  Няма ли мутрата Мая .... не гласувам за тях! Да не забравят БабикянХаджиМинеков и БойкикевАтанасов да впишат в лявата дружинка. Така всичко ще си отиде на мястото.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 24. 24 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1369 Весело

  Щом като Мая Манолова не е поканена, да очакваме коалиция между нея и Черепа. И без това Мутрите се разпаднаха. Едни облякоха костюмите, оня стана министър. Заглади косъма.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 25. 25 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#14] от "Alexander Kotcev":

  Прав си, но Партията каза "трябва" и Дончева отговори "слушам".

  Eddie lives... somewhere in time!
 26. 26 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Весело

  Абе, на всички невлезли в парламента им се блажи от властта, да не се лъжем. Иначе е нормално да търсят обединения - ето, т.нар. патриоти забравиха хули и обиди, вече се обичат и се взеха. Битката на 11 юли ще е много сериозна.

 27. 27 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 360 Любопитно

  Нинова и Ицето са нашето светло бъдеще!🥳👍

  Много съм прост
 28. 28 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 72 Любопитно

  Тая лелка тотално ще довърши БКП. Имаме нужда от реална опозиция за баланс, модерна и лява опозиция, не комунистически издънки.

 29. 29 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#26] от "boevbisser":

  При така наречените "патриоти" се събраха гербавите отпадъци, при бсп - останалите. Само Доган стои самотен зад тях.

  Eddie lives... somewhere in time!
 30. 30 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Сега е момента да си регистрирам партия казваща се "социалисти нещо си" или "патриоти нещо си" и да се намъкна към заформящите се електорални гиганти. :)

 31. 31 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":

  "Щом Мая не се нрави на другарите, значи има нещо добро, останало в нея !"
  ==============
  По-скоро е прекалено отровна дори за тях.

  Еретик
 32. 32 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Любопитно

  Ха-ха, Нинова какъв автогол си вкара, не е истина! Хубаво, ще се обединят, ама шило в торба стои ли? Тя е свикнала да командори позитанския диспансер, ама такива като Тинтява Клончева и барон дьо Шадраван въобще не си падат някоя си да им казва, хеле пък точно па на тях, какво да правят и къде да ходят по малка нужда! Каквито са устати и двамата като махленски кавгаджийки, ела гледай какво става, ако стрина Курна реши нещо да ги строява, както е свикнала да гърчи другите! Не само ще опищят орталъка, ами и ще направят веднага няколко завери, конспирации и заговори, за да я гътнат и да я турнат на фурна, с едно лимонче в устата!

  Цялата идилия ще е до изборите – ако преди това не се скарат за подреждането на листите! После пак ще има викове, крясъци и квичене откъм Позитано 20, ама този път вътрешната опозиция ще се е сдобила със силни, устати, войнствени и отмъстителни съюзници! Кадиев е като дете от голямата група на детската градина „Комунарче“ пред големите каки и батковци, ама и той ще извие като занзибарска хиена, ако нещо му ги застрашат интересите! Само гледайте сеир! За МаяМа хич няма и да споменавам на какво е способна, за да сгорчи животеца на стрина Курна, тя не може и да си представи дори и в най-страшните си крушовишки кошмари! Други мнения? Давайте, темата е благодатна! Нали?

 33. 33 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#17] от "Капабланка":

  "Я пак виж кой строи Руски поток - ГЕРБ или ДБ!"
  =============
  Германия!

  Еретик
 34. 34 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#30] от "Skydiver":

  Може да регистрираш и демократи нещо си и да се присламчиш към бъдещия мандатоносител🤣.

 35. 35 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Червената жумел пак ли е надигнала вой за кебапчета и трапези? Бабите с машини дали ще могат? Че без ГЕРБ няма и БСП и тогава и двете тежко ретроградни партии отиват на бунището на историята.

 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  Що "измет" се сбира, просто не е истина. А ако останат обединени, като депутати част от тях ще бъдат лесна плячка...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#29] от "tigervi":

  Не ги подценявай, тая партия е на сто и кусур години, има структури, хора. Вярно, изгориха малко маслото, а и ЕГН-то не прощава и пооредяха, но не са за отписване.
  Между другото, познавам, макар и не толкова добре, Георги Кадиев - изключително сериозен и умен мъж.

 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Весело

  Интересно, Таня Дончева ще дръпне ли достатъчно гласове, за да увисне Костинбродская?! Или и тя ще се кооперира с дубаеца?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мусаши":

  "Нека не забравяме,че Борисов подписа договора за Южен поток,а Орешарски го спря.Така че ГЕРБ са по-русофили и от БСП."
  ============
  Ако ще увъртаме, всеки собственик на автомобил в България е русофил, щото горивото идва от Лукавото Олио. И да тръгна пеша за Пирин ли?

  Еретик
 41. 41 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  Нека не забравяме,че Борисов подписа договора за Южен поток,а Орешарски го спря.Така че ГЕРБ са по-русофили и от БСП.
  —цитат от коментар 19 на Мусаши


  Не разбирам сатанизирането на Южен Поток: Германия си оплете кошницата със Северен поток - само ние се пишем по-католици от Папата.

  Друг е въпросът, че БГ не е Германия и не успя да издейства изключение от правилата на ЕС за Южен поток - така както Германия направи за Северен.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 42. 42 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  Не го знам колко е умен и сериозен, но дори и партията си не можа да регистрира.

 43. 43 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#22] от "pepisky":

  "Нищо чудно, ако си върнат второто място да я направят председател. Ива беше слаба."

  Но се считаше за неприлично да се каже.

  Еретик
 44. 44 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  На тоя гърчав фон, всеки със всеки, само и само да се докопат до парламента, има само два политически субекта, които остават с ясно послание, цели и не правят лупинги и финтове, за да влезнат на всяка цена - ДБ и ИТН.

 45. 45 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#44] от "Are de":

  Може ли уточнение, какви по-точно са ясните цели на ИТН?

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 46. 46 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3154 Весело

  До коментар [#28] от "b.rainstorm":

  "Тая лелка тотално ще довърши БКП. Имаме нужда от реална опозиция за баланс, модерна и лява опозиция, не комунистически издънки."
  ============
  Е, не може модерно ляво управление и модерна лява опозиция. Това и Лилов не можеше да го формулира.

  Еретик
 47. 47 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Така като следя зигзаците на Дончева и Кадиев, разбирам че депутатството е много сладка работа. Така ще да е.

 48. 48 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Любопитно

  До коментар [#42] от "von_seeckt":

  Добър финансист, почтен човек. Като самостоятелен политик, обаче, май не го бива толкова. Той издигна онова недоразумение Иванчева, кметицата на Младост, която след това се опитаха да я направят знаме в борбата срещу Герб, а тя просто не ставаше за работата. Иначе, като гледам бившите депутати в БСП, един не отбира от икономика и финанси толкова, колкото Кадиев.

 49. 49 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  [quote#41:"Николов"][/quote]

  Малката разлика е,че Германия има огромна индустрия и този газ им е необходим.Южен поток щеше да транзитира газ,който нямаше да се ползва от България.Или само малка част от него.И щяхме да получим приходи едва,след като изплатим заема за строителството му.Т.е минимумслед 30 години,а най-вероятно иникога,защото никой газопровод не работи с капацитет 100 процента.

 50. 50 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  [quote#11:"Корабов"]
  —цитат от коментар 17 на Капабланка
  Я пак виж кой строи Руски поток - ГЕРБ или ДБ!/[/quote]

  Я виж кой подкрепя Радев!

 51. 51 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Oбeдинeни пaтриoти 2. БCП видяхa, чe ca тръгнaли уcтрeмнo нaдoлу и рeшихa дa ce кoaлирaт c ocтaнaлитe прoвaлeни бcпaри зa eдин пocлeдeн нaпън към пaрлaмeнтa.

 52. 52 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#48] от "boevbisser":

  Беше канил един мой приятел да правят партия, но моят човек е доста информиран та му,отказа.

 53. 53 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Сериозни симптоми, че наистина има нещо много общо между БСП и ГЕРБ. И досега лидерите им почти не можеха да прикриват мерака си да си коалират партиите. ММ в недясното пространство (ако е такова) напоследък реално единствена прави неща, към които има масов интерес и така прави рейтинг. А не я щат и това говори нещо. ИТН следва да се замислят, че е подходяща за тях.

 54. 54 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1322 Весело

  До коментар [#28] от "b.rainstorm":"Тая лелка тотално ще довърши БКП. Имаме нужда от реална опозиция за баланс, модерна и лява опозиция, не комунистически издънки."============ Е, не може модерно ляво управление и модерна лява опозиция. Това и Лилов не можеше да го формулира.
  —цитат от коментар 46 на Костадин Иванов


  Може, може! ДБ са модерното ляво, а МаяМа-модерната лява опозиция.

 55. 55 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Днес големи обединения текат :)

  Патреоти, БСП :)

 56. 56 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1358 Любопитно

  Айде, Татяна Дончева,да отива да набие тиквата на крушовенската биволица, че оная ептен затъна в фашизоидна тиня...

 57. 57 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1034 Весело

  Пабеда БСП, на 11-ти печелим 60%!
  —цитат от коментар 2 на Taiga


  Така е! А останалите 40% ще са за КПСС!

  А на 09-септември-2021 идва и Червената Армия!

  Урааааааа....

  😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 58. 58 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1322 Весело

  До коментар [#17] от "Капабланка":"Я пак виж кой строи Руски поток - ГЕРБ или ДБ!"============= Германия!
  —цитат от коментар 33 на Костадин Иванов


  И дядо Байдън ги благославя.

 59. 59 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Щом Мая не се нрави на другарите, значи има нещо добро, останало в нея !
  —цитат от коментар 6 на samoedin

  Нищо не е останало. Вадят го, като свършат... Пък и все по рядко и се случва на Мая такова щастие...

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Глиганката не разбра след толкова години в политиката , че две и две не винаги е четири на избори.

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#52] от "von_seeckt":

  Може и да не е сгрешил, успешните в бизнеса хора по-скоро не стават успешни политици, уви, само някакви хитреци и шушумиги прогресират, там е една от трагедиите ни.
  Весела ти вечер, аз отивам да стягам първо посещение в Гърция тази година, отсега - ясу!

 62. 62 Профил на usp17671509
  usp17671509
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#21] от "tigervi":

  И аз това се чудя.

  Къде са другарите Бойко Методиев Борисов, Лилито Павлова, Фъндъкова, Плевнелиев, членове на БКП и все заклели се във вярност на партията - майка!

  Сега е момента да се обединят с колежката Нинова!

 63. 63 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Весело

  До коментар [#32] от "Santos":

  " Ха-ха, Нинова какъв автогол си вкара, не е истина! Хубаво, ще се обединят, ама шило в торба стои ли? Тя е свикнала да командори позитанския диспансер, ама такива като Тинтява Клончева и барон дьо Шадраван въобще не си падат някоя си да им казва, хеле пък точно па на тях, какво да правят и къде да ходят по малка нужда! Каквито са устати и двамата като махленски кавгаджийки, ела гледай какво става, ако стрина Курна реши нещо да ги строява, както е свикнала да гърчи другите! Не само ще опищят орталъка, ами и ще направят веднага няколко завери, конспирации и заговори, за да я гътнат и да я турнат на фурна, с едно лимонче в устата!...."

  Ми това не изглежда да е лоша новина за свестните хора у нас ! Пък Нинова като е поела този курс на привличане обратно на старите муцуни, нека си му бере гайлето кой и как ще я сготви ! И с какво в устата ! Или тя него !

 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#16] от "Капабланка":

  То се вижда с кого са ортаци от БСП-с любимците на Газетата и лилявците-Татянко1 и Кадийски...

 65. 65 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3154 Весело

  До коментар [#41] от "Николов":

  "Не разбирам сатанизирането на Южен Поток: Германия си оплете кошницата със Северен поток - само ние се пишем по-католици от Папата."
  +++++++++++++++++

  Еретик
 66. 65 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 26 Неутрално

  И още нещо знаково: баш днес свидетелят даде заден. По-полека, да не разваляме всеобщия достлук и благоденствие!

 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#24] от "Wornoxmaniak Фитнес Инструктор на Черепа и шеф на президента":

  С Лая ще се коалират на по-късен етап,след изборите.

 68. 67 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#61] от "boevbisser":

  Приятно изкарване!

 69. 69 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Любопитно

  До коментар [#17] от "Капабланка":

  Газатата кога ще пише,че Байдън отмени санциите срещу СП2?!

 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Любопитно

  До коментар [#38] от "hamiltonf":

  Лая ще е с Божков,после ще се съберат с Татянко1,след изборите.

 71. 71 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#32] от "Santos":

  абсолютно точен анализ, даже става за шаблон за всички останали настоящи и бъдещи коалиции и цветове. Само се сменят имената, другото е функция и предсказуемост 100%!! Браво...и се смях искрено!!

 72. 72 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1034 Весело


  А Жан Виденов?
  —цитат от коментар 20 на Wornoxmaniak Фитнес Инструктор на Черепа и шеф на президента


  Той ще е Премиер след изборите! А министерствата на икономиката и на финансите се сливат в едно, водено от Професор Румен Гечев.

  Ето този тандем чаках!

  Блазе, блазе на България!

  А най- кефещото е, че в коалицията е и Българска Комунистическа Партия- така и Кметя ще е в управлението!

  Айде да е хаирлия, аз отивам да провеся червеното знаме! 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 73. 73 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Дори само снимката предизвиква дълбок естетически и санитарен потрес и ПОГНУСА!!!Левундерското сборище е мъка и обида за Отечеството!
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Не те е срам ! Що обиждаш бъдещите коалиционни партньори на ДеБъ ... ?

 74. 74 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Тук може да стане известна изненада. Да съберат колкото Славчо и да си върнат второто място или разликата откъм депутати да е минимална.


 75. 75 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3012 Весело

  Краставите магарета през 9 баира се надушват ...

 76. 76 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Всичките комунистически парцалаци, които загробиха България 100 пъти пак се събират да ни водят към светлото бъдеще. 89та година ударихме дъното с тях, и сега пак и за кой ли път с комунистическо дебелоочие ръгат с лакти.
  И ни срам ни съвест как закопаваха Бългаия през годините. Те тия думи не знаят и никога не са знаели какво значат.

 77. 77 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Министър-председателят г-н Стефан Янев проведе среща с посланика на Руската Федерация Н. Пр. г-жа Елеонора Митрофанова.

  В рамките на срещата бяха подчертани традиционно добрите връзки между двете държави, като беше акцентирано върху здравите културно-исторически основи.
  Откроена бе ключовата роля на прагматичния подход във взаимоотношенията между страните, както и необходимостта да се положат повече усилия в посока гарантиране на взаимния интерес, по-конкретно в областите на енергетиката и туризма.

  В края на срещата посланик Митрофанова пожела сила и мъдрост и успех на правителството.
  http://epicenter.bg/article/Stefan-Yanev-provede-sreshta-s-poslanika-na-Ruskata-Federatsiya-Eleonora-Mitrofanova/249590/2/0

 78. 78 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Весело

  Мая се изправи и веднага и свиха столчето:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 79. 79 Профил на Linuxer Python3
  Linuxer Python3
  Рейтинг: 130 Неутрално

  Много голяма грешка от страна на партии от "протеста"

 80. 80 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3207 Весело

  Ха-хаа

  Щом наредят от Москва

  такива като Румен първи тичат

  да нарушат тишината на спалнята

  ха-хааааааа

 81. 81 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  До коментар [#44] от "Are de":Може ли уточнение, какви по-точно са ясните цели на ИТН?
  —цитат от коментар 45 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Може би не се изразих правилно. Исках да кажа, че за сега само ДБ и ИТН имат ясна цел да не влизат в свински коалиции. Иначе политическите цели на ИТН са пълна мъгла и в тоя ред на мисли, само ДБ имат ясна политическа цел.

 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Събирането с фантомни отпадъци не води до дивиденти, а до взаимно привличане надолу.

 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4072 Неутрално


  А Жан Виденов?
  —цитат от коментар 20 на Wornoxmaniak Фитнес Инструктор на Черепа и шеф на президента


  По-важната новина е , че БСП не се обединява , а продължава да се цепи с обявяването на нова лява партия от Жан Виденов. Колкото и да е абсурдно , в левите среди Жан се ползва с добро име като честен политик , който не е крал, не е злоупотребявал с властта. В момента , горкият , бил безработен. Възрастните леви избиратели се умиляват от такива подробности и масово ще гласуват за него. А той обяви , че БСП няма бъдеще.

 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4072 Неутрално

  Поканата на Нинова към отцепниците от БСП е отчаян ход , който няма да я спаси от поредното поражение на БСП, при което тя вече няма как да не си подаде оставката като партиен лидер.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  Ха-хааЩом наредят от Москватакива като Румен първи тичатда нарушат тишината на спалнятаха-хааааааа
  —цитат от коментар 80 на Hawaii


  Къде ходиш?Да не си празнувал отпадането на санкциите срещу Северен поток 2 от любимецът ти Байдън?Който направи услуга на другият ти любимец Путин.

 87. 87 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Няма ли да поканите и ДБ, я вижте как ви се слагат? Бу-ха-ха! Ще ни водят към светлото бъдеще!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 88. 88 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  Поканата на Нинова към отцепниците от БСП е отчаян ход , който няма да я спаси от поредното поражение на БСП, при което тя вече няма как да не си подаде оставката като партиен лидер.
  —цитат от коментар 84 на tacheaux


  Да не би с друг лидер БСП да вземе повече гласове?Просто им измря електората.

 89. 89 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3286 Разстроено

  Дегенератите у лево се събират...С "цели" 3 формации....комунисти!Което може само да погнуси един мислещ човек.Но като гледам уственият и мисловен понециял на българина...мога да кажа -ТЕЖКО ни!!!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 90. 90 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  .......ааааааа........!!!!!!?????!!!!!!.........айде пак ше ПРЕТОПЛЯТ МАНДЖАТААА.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  След като УЖ дясното се представлява от ГЕРБ , като нищо ще вземат повече гласове ...
  Видяхме капиталистите (виждаме ги по места ) на ГЕРБ , чухме и банкерите на ГЕРБ (висши държавни чиновници) , знаем какво представлява Б.Б :)) Разбирането на ГЕРБ ,че капитализъм е дасъздадеш схема за : обществена поръчка , източване на държавни средства ; евросубсидии ; запазване на монополен пазар с помощта на държавни регулатори . Капитализма на ГЕРБ е умрял и без държавни пари е в КНАВКАТА !! Тогава стои логичния въпрос , а защо въртим през частни фирми които непрекъснато карадат и не създават обществен продукт ? Шосетата , язовирите , ЖП линиите , енергийната система се създаде не от ......, а от държавни фирми. Така например само далекопроводите на българия сега щяха да ни струват 12 милиарда. Колко струват 3200 язовира , а все още действаща ВиК система в 70% е социалистическа . Тридесет години ПАЗАРНА България не е направила нищо съществено ,....

 93. 93 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2008 Весело

  Малей, дори червените бацили бягат от кречеталото Лая!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 94. 94 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  Мдам, ГЕРБ може да изпаднат и от тройката, както е тръгнало..

  Sic transit gloria mundi
 95. 95 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2008 Весело

  До коментар [#87] от "Мизийски":

  Навремето имаше едни много активни "безпартийни комунисти". ДБ играят тази роля, идва им отвътре.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на usp17671509
  usp17671509
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#83] от "tacheaux":

  То което си е верно, верно си е. Реално Виденов наистина не е крал,той е чист и наивен идеалист.

  Има едно интервю с бащата на Илия Павлов, който загатва че са го скроили всички дружно тогава, щото се правел на честен и не искал да пуска фъндък.

 98. 98 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 684 Весело

  Георги Кадиев трябва да бъде там, с Нинова и БСП, заради огромният му опит в изборите.
  Той не е загубил само избори, в които не е участвал!
  И на състезанието за най-много загубени избори е бил втори!

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 99. 99 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2008 Весело

  До коментар [#81] от "Are de":

  " ДБ имат ясна политическа цел."
  И каква е тя? Бойкикев и Атанасов да са с депутатски заплати..... друго???

  Русия- проказата на планетата Земя.
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK