Прокуратурата разпита плеймейтката Маги Бадер за снимките от спалнята на Борисов

Прокуратурата разпита плеймейтката Маги Бадер за снимките от спалнята на Борисов

© Георги КожухаровНе. Не познавам тези хора. Нито господин Борисов, нито господин Илчовски, нито господин Ангелов. Аз съм си потвърдила думите, няма да коментирам." Това заяви Магдалена Тепавичарова, по-известна като плеймейтката Маги Бадер (тя печели конкурса "Плеймейт", организиран под бранда на "Плейбой" през 2016г.) на излизане от сградата на Софийската градска прокуратура (СГП) на ул. "Съборна", където бе призована за разпит.


Тя не обясни за какво точно е била призована, нито уточни какви въпроси точно са й задавани от разследващите. Разпитът й продължи близо 20 минути и тя се яви без адвокат. Какъв е поводът за разпита не е съобщено официално, но вероятно е свързано с твърденията на агробизнесмена Светослав Илчовски, дадени пред парламентарната комисия по ревизия на управлението в последните 10 години. Пред самата комисия обаче той не е спомевал конкретно име, а само че на плеймейтка било платено 5000 лева да "обслужи" премиера и тя снимала в спалнята. Няма официална информация дали в писмения сигнал до комисията е посочена Бадер, нито дали това е било тема на разпита на Илчовски преди седмица в прокуратурата т.е. от къде е причината за нейното призоваване.


"Надявам се да си свършат работата и всичко ще бъде ясно", добави тя и отказа да каже ще съди ли Светослав Илчовски, както бе заявила след твърденията му.
Сайтът "Агри.бг" цитира Илчовски, че жената, снимала в спалнята на Борисов, е Маги Бадер, но самият той няколко пъти даваше различни обяснения по темата и не е ясно каква е финалната му версия. Бадер отрече веднага след публикацията да има каквато и да е връзка със случая и с бившия премиер Борисов.


В четвъртък за разпит бе призован и собственикът на "Градус" Иван Ангелов, но адвокатът му Менко Менков обясни, че не става дума за досъдебно производство, а за проверка по сигнал на гражданско сдружение "БОЕЦ", но според него в сигнала не се споменавали златни кюлчета и "Мата Хари".


Какво твърди Илчовски


При първото си явяване в комисията Илчовски разказа, че е осведомен за произхода на кюлчетата в чекмеджето в спалнята на премиера (снимки за това бяха разпространени анонимно миналото лято като Борисов се разпозна като човекът, спящ на леглото, но отрече съдържанието на чекмеджетата).


Версията на Борисов е, че дама, поканена от него, която той нарече "Мата Хари", е снимала в негово отсъствие и е режисирала съдържанието на чекмеджетата.


Пред комисията Илчовски обяви, че кюлчетата са подарявани на Борисов за рожден ден от приближени бизнесмени, а жената, направила снимките, била известна плеймейтка. По време на първото изслушване в комисията той заяви, че знае коя е, коментира версия защо е била при премиера, но отказа да назове името й. Според него тя е направила снимките, защото искала да покаже "как се управлява България". Тогава Илчовски обяви, че има и запис за това.


В разказ пред изданието "Агри.бг" Илчовски твърди, че "Мата Хари", заснела нощното шкафче на Бойко Борисов, е плейметката Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер. По думите на Илчовски собственикът на "Градус" Иван Ангелов е платил 5000 лева, за да "обслужи" тя Борисов.


На следващо заседание на комисията присъстваше и бизнесменът Иван Ангелов (разпитван в четвъртък отново в СГП - разказът му четете тук). "Аз съм дал 5 хил. лв. на плеймейтката на Борисов?! Ама много евтина е тя, Борисов не се занимава с такива неща, той ще си плати за много по-красива и по-скъпа", иронизира Ангелов твърденията на Илчовски.


Прокуратурата разпита плеймейтката Маги Бадер за снимките от спалнята на Борисов

© Георги Кожухаров


Магдалена Тепавичарова отрече във фейсбук пост, че познава Борисов и Ангелов и заплаши Илчовски със съд, както и всички медии, които тиражират тези твърдения.


Той, от своя страна отговори, че не разполага с клип с "Мата Хари".


Прокуратурата не откри коя е Мата Хари


На 22 декември м.г. Софийската градска прокуратура спря наказателното производство за снимките и видеозаписа от спалнята на премиера Бойко Борисов, защото не успя да установи коя е "прекрасната госпожа" "Мата Хари" (наречена така от самия Борисов - бел. ред.). Кадрите станаха обществено достояние, след като до медиите през юни и юли анонимно бяха изпратени аудиозаписи, снимки и видеоклип и многократно бяха коментирани и от самия Борисов.


Първото му обяснение беше, че става дума за компромат - в резиденцията преди време се била събирала изпълнителна комисия на ГЕРБ - възможно било някой да е режисирал снимките. По-късно обаче премиерът лансира нова версия - че президентът Румен Радев е изпратил "една прекрасна госпожа да го нащрака", а след това многократно с думите си е давал да се разбере, че той самият знае коя е дамата, направила снимките и видеозаписа.


След скандала в жълти издания, едно от които с проправителствена позиция и близко до властта, излязоха публикации, които свързаха съпругата на бизнесмена Пламен Бобоков - Христина Бобокова с бившия премиер Борисов и я посочиха като жената, снимала в спалнята му в правителствената резиденция. В интервю пред "Дневник" Бобокова отрече това и каза, че от прокуратурата не са я търсили и не са я разпитвали по този въпрос.


От съобщението на прокуратурата по повод спирането на производството през декември така и не се разбра дали самият Борисов изобщо е разпитван, дали е посочил имена, нито дали са установени кои жени са го посещавали в резиденцията му и дали те са били разпитани. Спирането на делото означава, че то остава висящо и може да бъде възобновено, когато прокуратурата прецени.


"Мата Хари", или кога Борисов казва истината за чекмеджето - четете тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK