Подслушването на политици: дали този път разкритията ще стигнат до "центъра"

Подслушването на политици: дали този път разкритията ще стигнат до "центъра"

© Анелия НиколоваСкандални разкрития за подслушване на политици с неоснователно прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) са избухвали периодично през управлението на различни политически мнозинства и различни ръководства на службите през 30-те години преход. Но само по един случай е известно да беше понесена наказателна отговорност - от бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева за разрешения за СРС по разработката "Червеи". Остана впечатлението, че тя беше пожертвана, за да бъде опазен "центърът".


Последните информации за подслушване на политици, потвърдени от вътрешния министър Бойко Рашков, отново показват произвол при прилагането на СРС, но поставят и въпроса дали този път ще се стигне до отговорността на ръководителите на службите, които по закон прилагат СРС, и дали ще бъде най-сетне осветен "центърът" на поръчване без оглед на неговия цвят.


За подслушвани над 30 висши политици в България, като в това число влизат както партийни лидери, така и водачи на листи на отминалите парламентарни избори на 4 април, съобщи на 20-ти май съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. Малко след това служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди това и обяви, че в ДАНС се унищожават материали, свързани със случая.
В петък, 21 май, от Софийска градска прокуратура обявиха, че са се самосезирали и са наредили Бюрото за контрол на СРС-та да извърши проверка на МВР, ДАНС и ГДБОП - службите, чрез които според Атанасов, подслушването е осъществявано.


Единственото известно име сред тези 30 души е на служебния премиер Стефан Янев, бивш секретар на президента по отбрана. В интервю за "Панорама" в петък вечер той потвърди за подслушването и каза че ще коментира след като проверката, която тече в момента приключи. Според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов поръчката за подслушването е била на бившия премиер Бойко Борисов. Той все още не е коментирал казуса.


Какво казаха други политици - четете тук.


Каква е процедурата и как може да се стигне до подслушване?


Законът за специалните разузнавателни средства е категоричен - СРС се прилагат само на базата на издадено разрешение на съд. Ако вече е образувано досъдебно производство, разрешението от съда се иска от прокуратурата, която е образувала делото.


А ако няма образувано дело? Може ли ДАНС по свои оперативни данни и в рамките на своите задължения за опазване на националната сигурност да приложи СРС по свое усмотрение? Може, но пак трябва с разрешение на съд, отговарят бившите вътрешни министри Виктор Михайлов (кабинета на Любен Беров) и Емануил Йорданов (министър в кабинета на Иван Костов). Разликата е, че ако такива придобити "предварителни" данни от СРС не влязат в образувано по процесуален ред от прокуратурата дело, трябва да се унищожат в посочен от закона кратък срок.


Законът за СРС оставя вратички всеки да бъде подслушван


Това разясни експерт по национална сигурност пред "Дневник", пожелал да остане анонимен. По думите му възможно е да става дума и за законно, и за незаконно подслушване. По сегашния Закон за СРС всеки може да бъде законно подслушван - толкова широко е определено. Чл. 12 в Закона за СРС според експерта е противоконституционен, с посочването на изключенията от правилото, че СРС се използват само при тежки умишлени престъпления.


"Така всъщност вкарват всеки, за когото си помислите, вътре в кюпа. Точка 4 позволява да се подслушват лица за установяване на други лица, които извършват тежки умишлени престъпления, или за лица, които са ползвани от тях без тяхно знание. Тоест всеки. Предполага се, че обектът се наблюдава, за да се установи анонимен извършител на престъпление, и с това най-много се злоупотребява", обясни пред "Дневник" той.


Така че напълно е възможно МВР, ГДБОП и ДАНС да са заявили искания, да са получили разрешения и да са подслушвали най-вероятно политици, които са участвали в протестите. Същият експерт свързва подслушването с протестите като припомни:

"Неслучайно там се появи една история, че в палатки на "Системата ни убива" е имало самоделни взривни устройства - съобщи го освободеният междувременно шеф на СДВР. Това не е напразно, защото така с лекота се дават разрешения за всичките специални разузнавателни средства, но най-вече за подслушване."

Обикновено службите "се връзват" към непроцесуални обекти, където не може да се проследи връзката. И това е законно подслушвателно средство.


Друг момент е, че ако не са унищожени материалите от подслушването, а те са задължени периодично да го правят, както пише в искането - на 3 дни, на седмица, на 10 или 15 дни, се получава справка за неща, които имат отношение към искането. Например говорил ли е подслушваният за самоделно взривно устройство, другото е точки, точки, точки. Но всъщност като проследим получените справки и видим, че няма престъпление, нито е установено лице по която и да е точка, нито има установена връзка с нещо друго, би трябвало това СРС да бъде прекъснато, тъй като не отговаря на искането. Това обаче не се прави, а се поддържа СРС-то, колкото се може повече.


Другият вариант е да се намери едно криминално лице и да се сложи на името му телефонът на лицето, което реално се иска да се подслушва. В съда често се иска да се докаже тази връзка. Ще напишат едно име, а ще сложат телефона на друг. Има си похвати и ДАТО ги знае - да се докаже връзката между лицето и чуждия телефон. В България все още не може да се докаже чрез гласова експертиза, защото нямаме необходимия софтуер. Както се процедираше със записите на Борисов - експертите казват: може да е неговият глас, а може и да не е. Няма как със сигурност да се докаже и това се използва. "Например вземат хора като Маргините, слагат един техен телефон и добавят номерата на Пламен Узунов, на президента и т. н. И тези телефони си вървят на подслушване. Следите остават в ДАТО и в ДАНС, в зависимост коя служба подслушва", коментира експертът.


Както бившите министри Емануил Йорданов и Виктор Михайлов, така и експертът смята, че ако има следи към истината, те трябва да се търсят в "техническото осъществяване". Службите най-вероятно са унищожили тези документи, има си ред, по който става унищожаването и това не е престъпление. Тъй като това са преписи от материалните документи, които се съхраняват в ДАТО и дирекцията на ДАНС, остават следи. Защото съдът задължително е регистрирал искането в специален регистър. А и ръководителят на ДАТО, ако те ще подслушват, също подписва заповед на базата на разрешението от съда. Или шефът на ДАНС. Така че следи трябва да има.


Материалите могат да се унищожат по причина, че СРС или е прекратено, или е изтекъл срокът и заявителят се е отказал да се създава веществено доказателствено средство. Тогава в рамките на 15 дни може да се унищожи. Но те остават.


Има и друг начин на подслушване: Част от служителите на ДАНС и ДАТО ползват за частни услуги държавната техника


- това вече е чисто незаконно подслушване. Най-често по отношение на лица, за които не са посмели официално да ги вкарат в исканията в регистрите. Разпоредил им е някой, но всичко е анонимно. И остава недоказуемо или много трудно ще се докаже.


Но тук има един номер - автомобилите с подслушвателна апаратура - станали известни като "цецомобилите" след скандали за подслушвания по времето на Цветан Цветанов, имат книжки, в които се записва всяко излизане и влизане. И може да установи дали са влизали и излизали без конкретна задача.


При сегашния закон за СРС са много малко случаите на незаконно подслушване


защото в 95 на сто от исканията получават разрешения от съда, смята експертът. Например всеки служител в ДАТО има по някой приятел оперативен работник, който да напише едно искане за СРС. Защото продължава практиката на бланкетност. Тоест има една бланка, написва се името на обекта и отдолу се посочват телефоните му и се вписва: по член еди кой си от НК. Няма проверка дали това е наистина така, дали това са наистина телефоните на човека, няма описание на казуса и дали става дума за процесуално или оперативно дело. И тези искания отиват до председателите на окръжните съдилища, те ги регистрират, подписват ги и пускат да се изпълняват.


При незаконните подслушвания е сложно доказването, трябва да се изловят дребните риби изпълнители и те да се разприказват


Преди време имало по-строг контрол, казва експертът. А последните десетина години се прави умишлено. Единственият начин да се докаже е да се изловят "дребните риби", да им се заведат процесуални дела за престъплението като тежко. и тогава те ще се разприказват, ще съобщят дати и подробности. И по веригата ще се стигне до възложилия незаконното подслушване. По закон спецслужбите са на подчинение на Министерския съвет.


Подслушването може и само привидно да е законно


- такова очевидно е било подслушването на президента Румен Радев и ген. Цанко Стойков по делото срещу бившия началник на Военно-въздушните сили, по което прокуратурата дори разпространи през януари 2020 г. подслушаните телефонни разговори, нямащи нищо общо с обвинението срещу Стойков. Когато скандалът се разгоря, лично главният прокурор Иван Гешев направи крачка назад, тъй като обвинението срещу Стойков не е изисквало прилагане на СРС, но крачката назад остана извън масовото внимание.


Ето какво казва самият Гешев на 9 февруари 2020 г. пред БНР, което е не само опит за бягство от отговорност, но е и всъщност признание, че ДАНС е подслушвала по своя воля в конкретния случай: "В хода на това разследване ДАНС в един момент са експлоатирали СРС извън наказателно производство - не по искане на прокурор, изготвили са записи, преценили са, че те са относими към това разследване, пратили са ги на наблюдаващите прокурори и те са ги присъединили към досъдебното производство". И уточни, че прокуратурата още няма доказателства, че президентът е човекът, който говори в записите, предстояло събиране на още доказателства.


А кой съд е разрешил на ДАНС по нейно усмотрение да подслушва генерал Стойков, а покрай него и президента, без да има данни за извършено тежко престъпление, каквото се изисква за да се прилагат СРС? - попита риторично тези дни Бойко Рашков (вече вътрешен министър в кабинета на президента Румен Радев). И защо "наблюдаващите прокурори" са прибавили подадените от ДАНС записи към делото на Стойков, след като в тях няма никаква информация, касаеща обвинението, и докъде стигна това дело - питаше периодично оттогава "Дневник", но отговор от прокуратурата и досега няма.


Иначе изглежда законно - ДАНС имала право да поиска и получила разрешение от съда (няма информация кой е този съдия), наблюдаващите прокурори имали право "да преценят" и пришият към папките на делото получените от ДАНС записи, даже имали и право според Гешев да ги разпространят. Според начина, по който те тълкуват НК и Закона за СРС. Припомняме и този най-драстичен случай на подслушване от най-ново време - на президент и началник на ВВС, защото той илюстрира как не беше понесена отговорност заради привидна законност на подслушването.

Единственото име, за което е известно, че е сред подслушваните, е на служебния премиер Стефан Янев

© Юлия Лазарова

Единственото име, за което е известно, че е сред подслушваните, е на служебния премиер Стефан Янев


Кой съобщи за подслушването - тук
Какво каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков - тук
Коментар на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов - тук
Какво съобщиха от прокуратурата - тук

Ключови думи към статията:

Коментари (280)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Все някой ще изплюе камъчето кой ги е поръчал

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  "При сегашния закон за СРС са много малко случаите на незаконно подслушване


  защото в 95 на сто от исканията получават разрешения от съда, смята експертът. Например всеки служител в ДАТО има по някой приятел оперативен работник, който да напише едно искане за СРС. Защото продължава практиката на бланкетност. Тоест има една бланка, написва се името на обекта и отдолу се посочват телефоните му и се вписва: по член еди кой си от НК. Няма проверка дали това е наистина така, дали това са наистина телефоните на човека, няма описание на казуса и дали става дума за процесуално или оперативно дело. И тези искания отиват до председателите на окръжните съдилища, те ги регистрират, подписват ги и пускат да се изпълняват."


  И така всеки български гражданин може да бъде подслушван, стига някой от властта да реши, че той застава по пътя на реализиране на неговите схеми, да бъде заплашван, изнудван, да му се пращат едно момчета, които да го изнудват с получената по този път информация.......и това се случва именно у нас вече толкова години !!!

 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  За целта са нужни едновременно няколко условия. На първо място е будно гражданско съзнание, което да направи осъзнат избор, да излъчи стабилно реформаторско мнозинство, с ясни приоритети.
  И това гражданско мнозинство да остане будно и непрекъснато да "натиска" мнозинството в политиката да не се отклонява, забавя, или мота с промените.
  Защото Шайката и нейните представители са силни и правят всичко, за да останат влиятелни.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Е нема да стигнат до центъра!Но в ДБ имат подготвени кадри които моат да обяснят ,къдя е центъра.Например убеденият демократ ,генерал Атанасов.🐵🥳👍

  Много съм прост
 5. 5 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Първият въпрос, г-це Петя, би трябвало да е “имало ли е подслушване?”, качественият журналист би задал първо него.

 6. 6 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Първият въпрос, г-це Петя, би трябвало да е “имало ли е подслушване?”, качественият журналист би задал първо него.
  —цитат от коментар 5 на Toshko Afrikanski


  Е па вчера другара Ивайло Мирчев каза,че е имало!Требе да имаш сляпа вяра и да не задаваш неудобни въпроси!🐵🥳👍

  Много съм прост
 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Темата за подслушванията колко пъти излиза вече :)

  Да напомним.


  "През 2005 година около изборите Атанас Атанасов от ДСБ алармира за подслушване на политици. Бяхме заедно в партията на Костов и си го спомням много добре. Имаше скандали срещу властта и прочие, но нищо конкретно. От тогава на всички избори до днес, Атанас Атанасов вади но̀мера с подслушваните политици от изтъркания си ръкав и за мое удивление винаги влиза в медиите. Сега и Бойко Рашков (който му е нещо като еквивалент вляво) му се връзва на акъла или е накаран да го направи.

  Вчера по обяд Рашков беше доста обран спрямо тези информации, но снощи явно е размислил и подхвана изтърканата плоча. Любопитното е, че всичко се разиграва така, сякаш никога не е било. Усещане за налудничавост.

  Смешното е, че сам генерал Наско подслушваше Андрей Райчев по времето на Костов (1997-2001 г.) и предизвика огромен скандал, а в апартамента на Филчев бяха намерени стари бръмбари, та дори се стигна до ареста на генерал Наско. Най-смешният скандал бе с подслушването на американското и други западни посолства докато Атанасов беше шеф на контраразузнаването.

  Неговото обяснение бе, че ги е слушал, за да разберем по-рано какво искат нашите евроатлантически партньори, та да го правим преди да са ни молили. Съвсем сериозно. А иначе по темата - в България се подслушва непрекъснато много отпреди Атанасов та досега. Без голяма полза, както се вижда. Това не е никаква новина.

 8. 8 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Колкото осъдиха Атанас Атанасов за неговите незаконни подслушвания, толкова ще има доказателства и осъдени сега. Атанасов е известен параноик, така че нищо чудно да си ги измисля тия работи.

  А пък ако анонимен глас по телефона му е подхвърлил информацията (за достоверност може и да са му пуснали част от запис, то работата е ясна. Божков примерно, води цялата държава за носа.

 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  През 2013 Цецомобила дето ходил и слухтял така и не го намериха. :)

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  Засега, само пародийния генерал Наско Атанасов е бил арестуван за подслушване:

  "Любопитното е, че всичко се разиграва така, сякаш никога не е било. Усещане за налудничавост. Смешното е, че сам генерал Наско подслушваше Андрей Райчев по времето на Костов (1997-2001 г.) и предизвика огромен скандал, а в апартамента на Филчев бяха намерени стари бръмбари, та дори се стигна до ареста на генерал Наско.
  Най-смешният скандал бе с подслушването на американското и други западни посолства докато Атанасов беше шеф на контраразузнаването. Неговото обяснение бе, че ги е слушал, за да разберем по-рано какво искат нашите евроатлантически партньори, та да го правим преди да са ни молили. Съвсем сериозно. А иначе по темата – в България се подслушва непрекъснато много отпреди Атанасов та досега. Без голяма полза, както се вижда. "
  Явор Дачков

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#7] от "realguru":

  Повторили сме се, но интервюто е култово.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Раздухването на поставените СРС-та се свързва с 4 месечните неплатени отпуски на шефовете от МВР и се търси повод за освобождаването им. Което пък показва неувереност и истерия в т. нар. опозиция. Ако бяха съставили правителство за 4 години или очакват да направят правителство след следващите избори, нямаше да ги притесняват 4 месечни отпуски. Тези началници така или иначе са в неплатени отпуски и други хора изпълняват тяхната дейност, след 4 месеца като се върнат, ще ги уволняват. Но понеже знаят, че разполагат сигурно с 2-3 месеца, а за после не се знае и бързат за това време да ги сменят по някакъв повод

 13. 13 Профил на archangel
  archangel
  Рейтинг: 0 Неутрално

  трябва новата съветска власт да знае какво знаят другите за това, че тя е във връзка със съветската агентура - спокойно таваришчи чекисти, действията ви са достатъчно доказателство, че ще продаде и майка си за рубли и за власт

 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Любопитно

  През 2013 Цецомобила дето ходил и слухтял така и не го намериха. :)
  —цитат от коментар 9 на realguru


  На коя партия бе заместник председател Цецо тогава?

 15. 15 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Първият въпрос, г-це Петя, би трябвало да е “имало ли е подслушване?”, качественият журналист би задал първо него.
  —цитат от коментар 5 на Toshko Afrikanski


  Задай си въпросчето на министър-председателя и министъра на вътрешните работи, които вече потвърдиха пред цяла България. Явно само центъра около Севда не са чули.

 16. 16 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Да припомним на по-младите един скандал, след който Никсън трябваше да си ходи благодарение на журналистически разследвания.
  А у нас? Кой? Кога?
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Уотъргейт

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#6] от "Тошо Кочев":
  Да, извинявам се, требва да верваме на наско и ифчо...

 19. 19 Профил на archangel
  archangel
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Интересното ще стане, ако покрай подслушваните с категорична сигурност лица - ген. Атанасов, Христо Иванов, хора от АКФ и БОЕЦ - куките са закачили на жицата и Посланика на САЩ.Мълчанието откъм Зайчарника е твърде притеснително.Алфа Заекът да не е скъсал менискус и на гласните струни?
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  интересното ще стане, когато се разбере, че цялата нова власт с Атанасов барабар, са 100%-ви руски мекерета, а вие тука денонощно помагате на любимеца си путин съвсем безкористно

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  " Законът за СРС оставя вратички всеки да бъде подслушван


  Това разясни експерт по национална сигурност пред "Дневник", пожелал да остане анонимен. По думите му възможно е да става дума и за законно, и за незаконно подслушване. По сегашния Закон за СРС всеки може да бъде законно подслушван - толкова широко е определено. Чл. 12 в Закона за СРС според експерта е противоконституционен, с посочването на изключенията от правилото, че СРС се използват само при тежки умишлени престъпления.
  "Така всъщност вкарват всеки, за когото си помислите, вътре в кюпа. Точка 4 позволява да се подслушват лица за установяване на други лица, които извършват тежки умишлени престъпления, или за лица, които са ползвани от тях без тяхно знание."


  Ценното на подобни " самопризнания" на " експерти, пожелали да останат анонимни" са не информацията, която ни дават - всички знаем, че може да се подслушва почти всеки, колкото факта, че самите служби действат по въпросната разпоредба от закона и като се започне ревизия на дейността на службите, нали се досещаме по коя точка ще бъдат 99, 99 % от оперативните им разработки ?........

 21. 21 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  От 3 месеца вече 2 седмици минаха и следим, защо толко ДБ са искали МВР и поставиха утвърден техен кадър

 22. 22 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#15] от "Индиана":


  Ами преди малко лично от Янев чух, че всичко ще се изясни в съда, не знам ти какво си чул и от кого, сигурно от слафчо...

 23. 23 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Любопитно е как ген. Атанасов е получил информацията, че се е осъществявало подслушване. Кой е неговият източник и това не е ли непозволено. Друг важен въпрос - толкова ли са глупави тези които подслушват, че да оставят следи. Трети въпрос - а кой подслушва Борисов и чия поръчка е това. Четвърти въпрос - защо никой не желае точно и ясно да назове кои са подслушваните и кой ги е подслушвал - имена, служби, технология на подслушване......

 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Закривай ! Никаква полза от ДАНС и СПЕЦИАЛНИТЕ съдилища и прокуратури ..

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  Никаква креативност в предизборна кампания. Как пък един не се престраши да изяде яйце останало от Великден та и ние да влезем в новините с "службите в БГ мажат с новичок гащите на опозиционери"?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#19] от "Archangel":

  “...вие тука денонощно помагате на любимеца си путин съвсем безкористно...”

  И от благодарност любимецът ни Путин, представляван от поделението, в което служи офицерът Митрофанов, брани руската агентура от “личните мнения” (според мускулестия защитник на крепостта “Георг” с онази фланелка) на Сенатската комисия по външна политика и Държавния департамент?

  Може би защото докато витязите му от ГРУ взривяваха муниционни складове и вършееха из България, Алфа Заекът от Зайчарника мълчеше като пукал, а Цацаров и боянският новодомец ходеха да се обучават при Юрий Чайка?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Весело

  До коментар [#19] от "Archangel":

  "интересното ще стане, когато се разбере, че цялата нова власт с Атанасов барабар, са 100%-ви руски мекерета"

  И аз така мисля! Тази "нова власт с Атанасов барабар, са 100%-ви руски мекерета", защото те платиха 1.2 милиарда за ненужните руски реактори, те построиха за 3.5 милиарда наши пари газопровод за да може Газпром да продава газ на Сърбия!

  Ех тия гадни "руски мекерета"! :-)

 28. 28 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Весело

  Много е весело, че имено подслушваните политици жадуват да се проведе подслушвано гласуване. Времената и технологиите са такива, че не ни подслушват и следят само тези, които не са поискали. Тази тема е изчерпана 😁😁😁

 29. 29 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Хи хи! Будалите пак са заели кръгова отбрана.

  SHADOWS of SOFIA
 30. 30 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6084 Любопитно

  Центърът трябва да е "Биволь", нали?
  Записите на Тиквоний, там ли изтекоха?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Малей, абе хора някой от вас гледа ли дървения Янев как пелтечи? Как върти и с дървени фрази декламира.... Толкова нескопосан монтаж на интервю от запис с 3-4 дубъла на всеки въпрос/отговор не бях виждал.
  Нека темата я коментират само изгледалите внимателно Янев в Панорама.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 32. 32 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  [quote#19:"Archangel"][/quote]

  Пишеш глупости.

 33. 33 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Въпрос на време е чакалите на Шайката да скочат и заръфат алфа-заека от Банкя.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 34. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Любопитно

  До коментар [#23] от "knd081048908":

  "Любопитно е как ген. Атанасов е получил информацията, че се е осъществявало подслушване. Кой е неговият източник и това не е ли непозволено."

  Това със сигурност е непозволено! Но непозволено получаване на информация за незаконно подслушване, прави ли това подслушване законно?

 35. 35 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Много сериозен преглед на случаите, но има нещо, което остава като недобре свършена работа. Подхвърлено е за Цветанов. Но имаше твърдения, че цецомобилите не могат да записват, а само засичат номерата, от които се говори. Това би трябвало да се изясни, защото би представлявало още един вариант на политическата ззлоупотреба - когато някой като Цветанов е натопен за подлушвач и после всичко пада в съда, но междувременно е минала предизбораната кампания и тези обвинения са подгрели Костинбродския преврат.

 36. 36 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#15] от "Индиана":

  Този въпрос снощи се зададе три пъти на Янев и отговора беше политици и медии твърдят!!!!!
  Интересно ми е лъжата и манипулациите по темата до къде ще стигнат.
  Подслушвани са Божков, Бобокови, ..... ако някой си е говорил с тях....
  Помните ли подслушването на Стойков за прикритите документи за далаверите около любовницата на РРадев за заплати, апартаменти..... тогава РРадев падна сам в кюпа.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#19] от "Archangel":

  " интересното ще стане, когато се разбере, че цялата нова власт с Атанасов барабар, са 100%-ви руски мекерета, а вие тука денонощно помагате на любимеца си путин съвсем безкористно"

  Ама вие от свитата на сикаджията нещо против руските престъпни схеми у нас ли сте имали ? Виц на деня ! Та нали всички руски хибридни и подривни операции у нас през последните години се извършват не просто с мълчаливото съгласие на бай Тошовия, но и при пълни чадър, опънат им от " нашите" спец служби и прокуратура ! Престъпната власт на ГЕРБ е тази, която е направила възможно и руския, и турския режим да правят каквото си искат у нас ! Това е ясно за всеки ! Само вие, троловете от ПИК още си губите времето тук да плещите поредната глупава изтъркана опорка.......

 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#29] от "К2":

  Рашковчетата пак са наскачали, да громят "подслушвателите". Ама нямало конкретика, ама нямало факти, нямало доказателства, тях такива дребни подробности не ги интересуват. Щом вождовете са казали нещо, то е света истина и те ВЯРВАТ .

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#31] от "chichka":

  Съветски възпитаник, нормално...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 40 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Не само политици се подслушват, повсеместното подслушване е нормална практика на престъпната държава. Гражданите се подслушват с цел социален инженеринг - неудобните да се потискат и изтикват в периферията на живота и обществото.
  Дано новата власт не продължи с тези практики!

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#29] от "К2":

  “Будалите пак са заели кръгова отбрана.”

  Във форума има десетки новорегистрирани тролове, които повтарят абсолютно едни и същи опорни точки:

  - ДБ са комунисти;
  - Нямате доказателства (не е ясно за какво - по принцип😆);
  - Ристю е комунист и приятел с Доган от бебе;
  - Бойко е невинен, освен това ще се върне на бял кон и щв видите вие тогава;
  - който е против Бойко е комунист и партиен секретер;
  - всичко е ЕЖК и нищо не можете да докажете;
  - Атанасов е нисък и е бил прокурор при Тодор Живков.

  Словесен талаш, чието предназначение е да задръства сериозни теми ката тази, докато смислените участници се отвратят и престанат да коментират.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Любопитно

  До коментар [#7] от "realguru":

  +++++ Но дъвката е сладка и ще я дъвчат седмици!
  Със същия успех можеха да дъвчат по ТВ и сайтове "Колко дявола се събират на върха на една игла?" Същата работа е!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  До коментар [#34] от "vassilun":

  Не разбира се, единствено прави Асандж злодей преследван по цял свят

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Борисов някак си ги издържа почти година ДБ като коалиционни партньори, да видим сега Радев, колко време ще им издържи реформите и ще им бие шута. ДБ пак успяха да се прикрепят към управлението.
  Да припомня само накратко, че Кунева им "яде попарата" на едни евроизбори

 45. 45 Профил на archangel
  archangel
  Рейтинг: 0 Неутрално

  има явно социалистичесо съревнование между партията на Радев - ИТН - и маоистите от ДБ кой да продаде по-евтино родината на СССР; ДБ, отчаяни че изостават, пуснаха звездата Атанасов, стара комунистическа кримка, на мястото на макар и винаги верния на партията, но доказано некадърен форвард Бойкикев

 46. 46 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#29] от "К2":“Будалите пак са заели кръгова отбрана.”Във форума има десетки новорегистрирани тролове, които повтарят абсолютно едни и същи опорни точки:- ДБ са комунисти;- Нямате доказателства (не е ясно за какво - по принцип😆);- Ристю е комунист и приятел с Доган от бебе;- Бойко е невинен, освен това ще се върне на бял кон и щв видите вие тогава;- който е против Бойко е комунист и партиен секретер;- всичко е ЕЖК и нищо не можете да докажете;- Атанасов е нисък и е бил прокурор при Тодор Живков.Словесен талаш, чието предназначение е да задръства сериозни теми ката тази, докато смислените участници се отвратят и престанат да коментират.
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  "....Мълчанието откъм Зайчарника е твърде притеснително.

  Алфа Заекът да не е скъсал менискус и на гласните струни?"

  Липсва ли ти отривистия, изсечен глас, връщащ ни към начина, по който мутрите се държаха у нас през 90 - те ? Пък и неговите пълчища от тролове тия дни навсякъде са напъплили, Севдалина ги праща на рояци с изтърканите опорки, макар че аз лично единствено се забавлявам как не могат нито да осмислят писмен текст, нито да отговарят на елементарни въпроси, нто да си повишат " квалификацият", та барем да стигнат едно по - високо ниво в престъпната йерархия на шкаФ груп........

 48. 48 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Любопитно

  До коментар [#14] от "vassilun":

  Остави партията, къде е цецомобила? И какво прави кетчера ако наистина е съществувал в БГ? Кетчера, жъне, копае като багур, пече пици..... какво прави тази машина знаеш ли?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#23] от "knd081048908":

  “Любопитно е как ген. Атанасов е получил информацията, че се е осъществявало подслушване.”

  По-важният въпрос е дали тази информация е вярна.

  Оказа се, че да.

  А как е получена - ами ген. Атанасов освен лидер на политическа партия е и бивш шеф на разузнаването, явно има канали на осведомяване, различни от “медиите” на мамин Прасчо, Нидялко, Петю Блъсков и Шехерезада.

  Виждам, че това ви плаши, и сигурно има защо. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#29] от "К2":Рашковчетата пак са наскачали, да громят "подслушвателите". Ама нямало конкретика, ама нямало факти, нямало доказателства, тях такива дребни подробности не ги интересуват. Щом вождовете са казали нещо, то е света истина и те ВЯРВАТ .
  —цитат от коментар 38 на uvtest


  Излиза министър и казва , че има данни за подслушване.Ако си убеден ,че не казва истина осъди го за лъжа. Кво ме занимаваш с истериите си.

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Мухахахах))) 65+, няма как посланик да говори с бг политик по телефона - няма! Много си далече от хай дипломацията - много)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 52. 52 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Любопитно

  До коментар [#15] от "Индиана":

  "Задай си въпросчето на министър-председателя и министъра на вътрешните работи, които вече потвърдиха пред цяла България. Явно само центъра около Севда не са чули."
  Потвърдиха че Атанасов и Мирчев са казали "подслушваха"..... доказателства, някоя реплика записана като на ББойко или РРадев дето прикриваше далаверите на любовницата си?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 53. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Нямате доказателства (не е ясно за какво - по принцип😆);
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  Нямате доказателства за нито една "партенка", която пускате. Само един пример:"Боко е лежал в Панкрац." Някои другари периодично я пускат, а като им поискаш доказателства, се изнизват и отиват да карат колело. Има още много такива примери.

 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#38] от "uvtest":

  Хахаха. Надявам се си забелязал, че има някакъв напредък в най-големите медии - БНТ, БТВ и НОВА, за огромно съжаление на ГЕРБ тия откриха, че са журналисти и трябва да отразяват и неприятните на ББ новини, а такива тепърва ще има много.
  В зайчарника няма да смогнат да парират всичко по досегашния модел. Кефлийско нали?

 55. 55 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Любопитно

  До коментар [#22] от "Toshko Afrikanski":

  Изгледай внимателно снощи Янев в Панорама.... и виж какви се разтягат днес!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#47] от "samoedin":

  “Липсва ли ти отривистия, изсечен глас, връщащ ни към начина, по който мутрите се държаха у нас през 90 - те ?”

  Бойко използва този глас, когато назидава поцинкованите кофи и мисирките.

  Когато върти с Путин и Ердоган чекръка на Руски поток, е благ и угоднически усмихнат.

  А когато се хвали на неисвестен събеседник, на Братиньото и на Томислав как го набримчва “с 200” на западните ни партньори “в дупарите”, езикът му е набъбнал от пиене и човек може да го сбърка с Ненчо Балабанов.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2301 Весело

  Излиза министър и казва....
  —цитат от коментар 50 на К2


  Странно!!! До преди седмица казвахте, че министри и лично министър-председателят постоянно лъжат, сега изведнъж почнахте сляпо да им вярвате. От къде този катарзис???

 58. 58 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#55] от "chichka":
  Неам нерви да ги гледам тея, мярнах го тая сутрин по телевизора.

 59. 59 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  Целта на активното мероприятие е да се обезглавят службите, за да не пречат на руската резидентура по върховете на държавата.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 60. 60 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#29] от "К2":Рашковчетата пак са наскачали, да громят "подслушвателите". Ама нямало конкретика, ама нямало факти, нямало доказателства, тях такива дребни подробности не ги интересуват. Щом вождовете са казали нещо, то е света истина и те ВЯРВАТ .
  —цитат от коментар 38 на uvtest


  Не се притеснявай. Фактите ще излязат. Каква ли ще е опорката ви тогава? Май не разбирате че с ГЕРБ е свършено. И че ББ не го чака нищо хубаво.

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Весело

  До коментар [#48] от "chichka":

  "Остави партията"

  Как така ще оставяш ГЕРБ! Това е кощунство! Севда ще те накаже! На барикадата до последно да пазиш вожда! :-)

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#54] от "nij50393132":

  “Надявам се си забелязал, че има някакъв напредък в най-големите медии - БНТ, БТВ и НОВА, за огромно съжаление на ГЕРБ тия откриха, че са журналисти и трябва да отразяват и неприятните на ББ новини...”

  Просто се ориентират по вятъра, а вятърът е в посока издухване на миазмите и гнилоча от Сикаджийския период в българската история.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  "Службите най-вероятно са унищожили тези документи, има си ред, по който става унищожаването и това не е престъпление."

  И Мата Хари е документ подлежащ на унищожаване. Дали е още жива?
  И как може да няма доказателства, че е влизала в спалнята? Тя да не хвърчи през прозореца? Пък и Боко сам призна за нея.

 64. 64 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":


  Е ти не си се отказал да коментираш, така че смислен ли си?

 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  До коментар [#53] от "uvtest":

  "Някои другари периодично я пускат, а като им поискаш доказателства, се изнизват и отиват да карат колело. "
  ***
  Или ги викат за вечеря на долната тераса.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Весело

  [quote#53:"uvtest"][/quote]

  "Само един пример:"Боко е лежал в Панкрац."

  Един друг пример: "Боко е мутра!"

  Ето и доказателствата:

  https://www.google.com/search?q=бойко+борисов+и+пашата&sxsrf=ALeKk02VNZzTE9amNbNRwqmnZlps-MGQkQ:1621663362812&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjO3L3lztzwAhWHhv0HHRipCpwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=937

 67. 67 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#57:"uvtest"][/quote]

  Менискус -председателя (бившия) е осъден за лъжа. Естествено на такъв човек не може и не трябва да се вярва. А Бойко Рашков не знам някой до сега да го е обвинил в лъжа.

  SHADOWS of SOFIA
 68. 68 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#57] от "uvtest":

  Ти кажи защо зам председателят на ГЕРБ твърди, че Турски поток ни отдалечава от евроатлантизма и ни влече към Кремъл?

 69. 69 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  [quote#57:"uvtest"][/quote]

  Ами защото има министър-председател, различен от мутрата ББ.

 70. 70 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Любопитен въпрос......за да се стигне до "ЦЕНТЪРА ", трябва да се върне историята и всички управления след 10.11.89-та да се " осветлят " , да се прецени стратегическата ориентация на страната и фактите да бъдат представени публично......Трудна задача, даже и зад теб да стоят " силни " интереси, защото 30-35 - години са малко за да се " преработи " наслоения за повече десетилетия начин на мислене у народа ни......Мисля, че спасението е там , където няма късопаметност......

 71. 71 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#60] от "Vesselin Velkov":
  Кви факти, умнокрасните първо викате”има факти, доказано е!”, а после “ама те биле унищожени”.
  Последно?

 72. 72 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Няма разкрития, има лъжи и клевети в кресчендо.

 73. 73 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#66] от "vassilun":
  Тая дърта дъвка не ви ли загорча вече?
  Жвакането й доказва само че не сте гнусливи...

 74. 74 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  До коментар [#15] от "Индиана":

  "Въпросче" към изброените от теб лица няма смисъл, защото те са заинтересована страна.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#59] от "Alarmstufe Rot":

  "Целта на активното мероприятие е да се обезглавят службите, за да не пречат на руската резидентура по върховете на държавата."

  Нов виц за деня ! Имали сме служби, които да се " обезглавявали" !!! И това при руските подривни и терористични операции на наша територия, при които се взривяват цели военни складове с боеприпаси у нас, покушават се български граждани, руски " нощни вълци" сноват където си искат, докато " православни" попове ги посрещат по начин, по който Иван Вазов е описал посрещането на братушките у нас през 1877 - 8 година........

 76. 76 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Правилните въпроси са :

  Имало ли е изобщо подслушвания на политици.
  Ако е имало, имало ли е незаконно подслушване.
  Ако е имало подслушване, политически мотиви или други мотиви е имало.

  Основният въпрос обаче е друг. Спазен ли е законът.
  За всичко това няма отговори, има позоваване на медии и изказване на един 'политик' Атанасов.

  Всичко останало е буря в чаша вода.
  Фантазии и простотии се леят според нивото на съответният коментиращ.

  Просто за информация, дали пък някой не е сготвил Атанасов, като му е поднесъл привидно вярна информация ?

 77. 77 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#60] от "Vesselin Velkov":

  Напротив.
  Аз мисля, че Даниел Митов ще събере повече подкрепа и от Борисов.

 78. 78 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#66] от "vassilun":Тая дърта дъвка не ви ли загорча вече?Жвакането й доказва само че не сте гнусливи...
  —цитат от коментар 73 на Toshko Afrikanski


  Защо да е дъвка. Самата истина. Но от нея ви боли, нали? Не можете да приемете, че ББ е просто мутра.

 79. 79 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3039 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Вчера писах именно и за бръмбарите в депутатския блок малко преди 2000 година. Та помним, че винаги е имало и ще има подслушване.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 80. 80 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 81 Неутрално

  А как е получена - ами ген. Атанасов освен лидер на политическа партия е и бивш шеф на разузнаването, явно има канали на осведомяване, различни от “медиите” на мамин Прасчо, Нидялко, Петю Блъсков и Шехерезада.

  Виждам, че това ви плаши, и сигурно има защо. ☠️
  —цитат от коментар 49 на Norman Granz


  Ами доста плашещо е. Човек извън системата да има достъп до класифицирана информация. Ако е вярно, наистина трябва да се проведе чистка в службите и да се намерят тия канали, като съответно бъдат обвинени и съдени с цялата тежест на закона.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#78] от "Vesselin Velkov":
  Боли ни нанайси, от една плоска смешка няма как.
  Вие се излагате.

 83. 83 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Шефовете на спецслужбите отказали да подадат оставка пред премиера Янев
  Директорите на ДАНС и разузнаването Димитър Георгиев и Атанас Атанасов са отказали днес да си подадат оставките на среща при премиера Стефан Янев, който ги е поискал.


  Длъжностите са им с мандат и уволнението им може да стане само по две хипотези, които не съществуват в момента.

  Янев е искал информация от Георгиев за подслушвани политици, който е казал, че такива случаи в ДАНС няма.

  Шефът на агенцията казал на премиера, че твърденията на Атанас Атанасов за подслушвани политици са го мотивирали да остане на поста, за да предотврати фалшива информация, че се унищожават доказателства.

  Георгиев и Атанасов обяснили на премиера, че излезли в неплатен отпуск, за да предотвратят натиск за изтичане на информация към вътрешния министър Бойко Рашков за руските шпионски мрежи. При Георгиев ходили емисари на Рашков още преди назначаването на служебното правителство, които искали да предоставят цялата информация за руските шпиони на бъдещия вътрешен министър, обяснил той на премиера.

  Рашков обаче нямал допуск до класифицирана информация и не можело да му се предоставят секретни данни. Затова Георгиев и Атанасов били принудени да излязат в неплатен отпуск.

  Приятен уикенд

 84. 84 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#69] от "Vesselin Velkov":

  Гледай сега, Веско. Има два вида хора. Реалисти- те за да повярват в нещо искат ФАКТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА. Сектанти- те сляпо ВЯРВАТ на всичко, казано от вожда. За тази тяхна вяра, пролетарският поет Вапцаров написа:"Тя е бронирана

  здраво в гърдите

  и бронебойни патрони

  за нея

  няма открити!"

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Любопитно

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  "Атанасов е нисък и е бил прокурор при Тодор Живков."
  ***
  Кое в това твърдение е невярно?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#79] от "AModoMio":

  Мернах сега и Ташко Ерменков и той бил подслушван, и той бил репресиран...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 87. 87 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Ще стигнат пак до Генерал Танас,

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 88. 88 Профил на aej181055456
  aej181055456
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Ако ДБ искат някой да приеме сериозно тази обвинения, да извадят доказателства... За съжаление повечето компромати, които се вадят срещу ГЕРБ остават неподплатени с доказателства - нито противоречащите си разкази на Илчовски, нито в крайна сметка недоказаните връзки с Гешев, нито корупционните схеми в Столична община... Това са все обвинения, които генерират обществено внимание за няколко дни и после се забравят, оставяйки следа върху публичиния образ на ГЕРБ, но не и реални законови последствия. Дали ГЕРБ достатъчно добре прикриват следите си, или просто "опозиционерите" лъжат безочливо и на нас ни се ще да вярваме...?

 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#75] от "samoedin":

  “Нов виц за деня ! Имали сме служби, които да се " обезглавявали" !!! И това при руските подривни и терористични операции на наша територия, при които се взривяват цели военни складове с боеприпаси у нас, покушават се български граждани, руски " нощни вълци" сноват където си искат...”

  Службите бяха обезглавени с назначаването на бухалкаджията за главин секретар на МВР.

  Това е безпрецедентен акт, сравним с това, Карло Гамбино или Лука Дженовезе да стоне директор на ФБР.

  Нека си приповним кой издигна кандидатурата ву прен Царо: резидентът на КГБ в България гинерал Бригадир Аспарухов.

  Службите не бяха точно обезглавени - просто вместо глава имаха тиква.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#60] от "Vesselin Velkov":Напротив. Аз мисля, че Даниел Митов ще събере повече подкрепа и от Борисов.
  —цитат от коментар 77 на Да вярваме на истината


  Да, допускам ,че Митов е гласен за наследник. Но няма да събере повече подкрепа. Никой не обича опортюнистите. Митов вече е похарчен.

 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Любопитно

  До коментар [#49] от "Norman Granz":

  Кога се е оказало, че "да"?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#86] от "hamiltonf":

  Ташко Ташачков рева преди време, че крадци го били обгазили в дома му.

 93. 93 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Любопитно

  До коментар [#89] от "Norman Granz":

  Продължаваш да коментираш, хм...

 94. 94 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  "Правилните въпроси са :
  Имало ли е изобщо подслушвания на политици.
  Ако е имало, имало ли е незаконно подслушване."
  До коментар [#76] от "Младолик Мъдрец":

  Правилният въпрос е как Боко си гарантира властта? И докога? Другото е бошлаф.

 95. 95 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  Щом на службите началник е бил комунистически прокурор като Атанас Атанасов, всичко е възможно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 96. 96 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf":Вчера писах именно и за бръмбарите в депутатския блок малко преди 2000 година. Та помним, че винаги е имало и ще има подслушване.
  —цитат от коментар 79 на AModoMio


  После се оказа ,че жиците за подслушване за поставени още при строежа на сградата. Десетина години преди там да отиде главния прокурор/ Сградата е била на БДК и Живковия режим е обичал да подслушва дипломатите.

  SHADOWS of SOFIA
 97. 97 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#69] от "Vesselin Velkov":Гледай сега, Веско. Има два вида хора. Реалисти- те за да повярват в нещо искат ФАКТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА. Сектанти- те сляпо ВЯРВАТ на всичко, казано от вожда. За тази тяхна вяра, пролетарският поет Вапцаров написа:"Тя е бронираназдраво в гърдитеи бронебойни патрониза неяняма открити!"
  —цитат от коментар 84 на uvtest


  Този цитат се отнася за тези, които все още сляпо вярват на ББ.

 98. 98 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#91] от "Alarmstufe Rot":

  “Кога се е оказало, че "да"?”

  Когато бе официално обявено от министъра на вътрешните работи и министър-председателя.

  Ако се правиш на невменяим, то си е за твоя сметка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 99. 99 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  "Така че напълно е възможно МВР, ГДБОП и ДАНС да са заявили искания, да са получили разрешения и да са подслушвали най-вероятно политици, които са участвали в протестите."

  Ами нека някой каже престъпление ли е да вдигаш "въстания" в центъра на столицата, нарушение на обществения ред ли е да блокираш ключови кръстовища, които могат да доведат до тежки престъпления като телесни повреди, убийства и прочие, както на участниците, така и на случайни граждани.
  Ако пък някой се интересува от по-широкия проблем, нека се поразрови в случая "Едуард Сноудън", който извади на бял свят възможността на ЦРУ в сътрудничество с европейски и други телекомуникационни компании да осъществяват глобално наблюдение и подслушване.
  В Щатите по времето на Тръмп излязоха документи, доказващи, че "осветяването" на американски граждани- държавни чиновници, президентски съветници, генерали и прочие, записвани покрай разговорите им с оперативно интересни лица, като ген. Флин, се извършва по искане на министри и всякакви високопоставени чиновници в правителството. Започването на наказателно преследване там може да бъде решено на най-високо ниво (в случая с Флин - президентския кабинет), но пък за текстовете от наказателния закон съдържанието на записания разговор няма никакво значение (Флин бе обвинен, че е скрил истината от разпиталите го неформално агенти на ФБР, като е казал, че не помни какво си е говорил с руския посланик във Вашингтон, месеци след избирането на Д. Тръмп). Интересното в този казус е, че Флин е подценил възможността на агентите да докладват личните си впечатления и да пращат записките си началството във ФБР, независимо че не са уведомили разпитвания каква е целта на тяхното посещение. Не е провел срещата в присъствието на адвокати, знаел е, че разговорът е записван, но пък не си е дал труда да прецени важността на поставените от агентите "неформални" въпроси. Затова и допреди няколко месеца бе обвиняем по скандално дело, докато не беше помилван от президента Тръмп.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 100. 100 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 81 Неутрално

  "Правилните въпроси са :Имало ли е изобщо подслушвания на политици.Ако е имало, имало ли е незаконно подслушване."До коментар [#76] от "Младолик Мъдрец":Правилният въпрос е как Боко си гарантира властта? И докога? Другото е бошлаф.
  —цитат от коментар 94 на Judjuk


  2 пъти си подава оставката под хилав натиск от улицата. Това да ти мяза на опити за 'гарантиране' на власт ? Някой друг управляващ да го е правил досега ?
  Колко министри уволни Борисов, помниш ли ? При това, само за намек за някакви незаконни техни действия. Някой друг премиер да го е правил ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK