"Хо́ди пеша, бе!" – Варна излъга хората в инвалидни колички
Въпреки многократните уверения от страна на местната администрация във Варна, че всички 55 стълбищни платформи за придвижване на хората с увреждания през пешеходните подлези в града са изправни, проверка на "Дневник" показа съвършено различна картина. Това, че с малки изключения платформите не работят, беше потвърдено и от хора с двигателни проблеми, за които градът се оказва на практика непреодолимо препятствие. Доказателство за нехайното и формално отношение на общинските чиновници към проблемите им е и това, че част от платформите се намират на места, където още при монтажа им е било ясно, че ще бъдат неизползваеми.


Част от всички 55 платформи, монтирани във Варна през последните години, са поставени в 9 подлеза по бул. "Княз Борис I". Те свързват гъсто населените градски квартали "Чайка" и "Васил Левски" с Морската градина. Няколко проверки на "Дневник", извършени през последните 9 месеца показаха, че в различни периоди от време от тях в изправност са не повече от две. В част от подлезите, в които са монтирани съоръженията, работи само едното. В други - достъпът до платформите е невъзможен, тъй като до тях може да се достигне само по стълби, които са непреодолимо препятствие за хората в инвалидни колички.


Една история за принудителната мизерия на социалното подпомагане във Варна - тук
Видео от тъмния коридор на социалното подпомагане във `Варна - тук


Според писмена справка, предоставена от Община Варна по Закона за достъп до обществена информация, "средната стойност на стълбищните платформи за хора с увреждания, монтирани в подлезите на града, е 58 486,56 лв. с ДДС". Това означава, че за всички платформи


общината е похарчила повече от 3.2 млн. лв. без ДДС


за съоръжения, които не работят.


В същата справка е отбелязано, че първите 28 платформи са монтирани при изпълнението на злополучния проект "Интегриран градски транспорт на Варна". Той е на обща стойност 115 млн. лв., осигурени почти изцяло по Оперативна "Региони в растеж" 2007 - 2013 г.". Изпълнител на обществената поръчка в този случай е Дружеството по Закона за задълженията и договорите "Арма". Участници в него са


"абонатите" за почти всички големи обществени поръчки в града


- комнапиите "Хидрострой" и "Инжстройинженеринг".


При извършването на частична рехабилитация на основния бул. "Княз Борис I" са били монтирани още 11 платформи. Изпълнител на поръчката е отново "Хидрострой".


Последната серия от 16 стълбищни платформи е монтирана при реализацията на втората фаза на проекта "Интегриран градски транспорт на Варна", финансиран пак от Оперативна програма "Региони в растеж 2014 - 2020 г" с над 29 млн. лв. Без изненади и тук основен изпълнител на дейностите е "Хидрострой", като част от тях са поделени с консорциумите "Варна булеварди 2017" и " Обединение Народни будители 2017".


С договор от 18 септември м.г. администрацията на варненския кмет Иван Портних е сключила договор за абонаментно обслужване на стълбищните платформи с дружеството "Лифтком сервиз". Той е за период от три години и е на стойност 194 хил. лв. или по близо 65 хил. лв. на година. Освен това всички платформи са застраховани в застрахователната компания "Армеец".


Повечето от платформите обаче са имали


твърде кратък живот, приключил скоро след откриването им


Сега те не работят или показват дефекти, които ги правят ненадеждни за хората, които и без друго преодоляват разстоянията в града с усилия


Зоя Чавдарова, републикански шампион по тенис за хора с увреждания твърди, че никога не е имала възможност да използва платформите, когато й се е налагало да пресече бул. "Княз Борис I" на път за тенискортовете в Морската градина. "Не знам и някой друг от хората с двигателни проблеми, които познавам, да ги е ползвал. Те просто никога не работят", казва тя.


Диляна Денева, експерт по дигитален маркетинг, консултант по достъпна среда и отговорен редактор на сайта "Аз чета" се придвижва с инвалидна количка от 15 години. Тя също твърди, че никога не разчита на платформите. "Колкото пъти съм решила да ги ползвам, винаги се оказва, че те са извън строя, че работи само едната или изобщо, че нещо не е в ред, казва тя. По тази причина


те са тотално ненадеждни, за това не рискувам


Винаги търся алтернативен начин, за да пресека улиците".


Според Диляна няма и адекватен начин за подаване на сигнал в случай на авария с платформите. "На всяка от тях е отбелязан телефон за сигнали, но винаги, когато аз или мои познати сме опитвали да ги ползваме, нещата са се случвали прекалено тромаво", каза още тя.


Когато отива на работа Йовко Пеев често да търси път през подлезите по други два централни булеварда във Варна - "Владислав Варненчик" и "Сливница" . Скоро след откриването на платформите обаче те престанали да работят. "Вече дори не си правя труда да ги пробвам, казва той. Количката ми е акумулаторна и за това мога да си позволя да се придвижвам до най-близкия светофар. Не зная какво правят хората с рингови колички, за тях подлезите нямат алтернатива".


Йовко твърди, че сдружения на хора с двигателни проблеми често са търсили помощ от общината, за ремонт на неработещите платформи. От там винаги отговаряли едно и също - че проверяват всеки сигнал и всички платформи работят безупречно. "Когато ние ги проверим обаче, нито една от тях не е в изправност, казва Йовко. Вероятно от общината също са стигнали до извода, че са безполезни защото наскоро видях, че една от платформите по бул. "Владислав Варненчик" е вързана със "свински опашки". Явно вече никой няма намерение да я ремонтира".


В местната администрация във Варна обаче


чиновниците живеят в паралелна реалност


Проверка на "Дневник" от 29 март т.г. показа, че нито една от всички 9 платформи по бул. "Княз Борис I" не може да бъде приведена в движение. В отговор на изпратените по този повод въпроси, от отдела "Общинска инфраструктура" отговориха следното: "Представители на Община Варна, районните администрации и фирмата изпълнител по договора за абонаментно обслужване на стълбищните платформи, извършват съвместни ежеседмични проверки на състоянието на съоръженията. На 2 април т.г. бе извършена проверка, при която бе установено, че


всички платформи по бул. "Княз Борис I" работят"


Пак според същите отговори от всички 55 платформи в различни части на града по време на проверката все пак не са работили 13, или повече от една четвърт. Причината за това са били кражби на части от съоръженията или вандализъм. Според информацията за действията, предприети по този повод, "всички щети са били своевременно заведени при застрахователя".


Заради


смущаващото несъвпадение с реалността


на твърдяното от служителите на общинската администрация във Варна, на 19 май т.г. "Дневник" направи нова проверка на платформите във всички 9 подлеза по бул. "Княз Брис I". В движение бяха само две от тях. В единия случай, човек в инвалидна количка можеше да влезе в пешеходния подлез, но не и да излезе от другата му страна.


Най-ярката илюстрация на "абстрактния" подход при монтирането на платформите, на стойност над 3 млн. лв. обаче е съоръжението на автобусната спирка при т.нар. Паметник на българосъветската бойна дружба на сп. "Почивка". Лошата новина за хората с увреждания е, че както много други, тя също не работи. Добрата - че немарливостта на общинските чиновници ще им спести още едно горчиво разочарование. Краткото им пътуване с тази платформа би завършило пред три стъпала без никакъв шанс да ги преодолеят. Така хората в инвалидни колички, вероятно за кой ли път, щяха да се окажат пленници на арогантната алчност, двуличието и бездушието. Как изглежда онова, което те оставят след себе си - вижте във видеото.

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2589 Гневно

  Герберастияя в действие.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Хахаха, казах ли ви, че и Портних ще го подкарат. А дано да е до изборите, тоя когато и да го арестуват, все е късно.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Весело

  През 2011 година БМБ каза-Във Варна нарочно не се наливат пари от държавния бюджет.И във Варна ще се налеят милиони в инфраструктура от държавния бюджет, когато “започне да функционира правилно”. 11 години ГЕРБ е начело на Варна.Явно правилното функциониране се свежда до правилно отделената сума.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Весело

  "Хо́ди пеша, бе!" – Варна излъга хората в инвалидни колички"

  Не, не, моабетът е " 'О̀ди пеш, бе".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#3] от "chicago514":

  “ 11 години ГЕРБ е начело на Варна.Явно правилното функциониране се свежда до правилно отделената сума.”

  След бедствието ГЕРБ варна ще се възстанови доста по-трудно от София, макар че и тук щетите са видими и болезнени.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#2] от "nij50393132":

  Варна е на ТИМ, Гуцанов, Марешки, като цяло един оазис в северната пустиня, но нищо повече, с изоставащо развитие.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 7. 7 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 261 Неутрално

  E така работи демокрацията. Първо те крадат с данъци, после те лъжат. В "развитите" страни които следваме първо те крадат с данъци, после взимат на твой гръб заеми с което правят това което са обещали и накрая пак те лъжат.

  Разликата с тях е ча на нашата държавна мафия никой не и дава заеми докато на чуждите държавни мафии понеже са по висша класа им дават колкото искат.

  Напред към развития комунистически фашизъм и двукласовото общество.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 8. 8 Профил на qts041055603
  qts041055603
  Рейтинг: 39 Гневно

  Имах възможност да споделя и на друго място: ПП Герб трябва да бъде извадена от политическия живот на страната - демек забрана за политическа дейност и участие в избори. Временна, примерно 5-10 години, или въобще. Да има време да се изчистят всички л...а, които оставиха след три мандата робство, безвластие и корупция.

 9. 9 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Преди гробарите, Варна нямаше ли един многомандатен ураган Киро податливия, че и някакъв областен дето избяга в Австралия, все дървета.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#3] от "chicago514":“ 11 години ГЕРБ е начело на Варна.Явно правилното функциониране се свежда до правилно отделената сума.”След бедствието ГЕРБ варна ще се възстанови доста по-трудно от София, макар че и тук щетите са видими и болезнени.
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz
  Съгласен ама трябва да се започне.

 11. 11 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#9] от "Consumer":

  Там все убавци им инсталират.

 12. 12 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Ами пълзи пеш бе! Пълзи пеш! Тротоарите на Борисов са хубави, гладки, чисти, пълзи пеш!

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  "Хо́ди пеша, бе!" – Варна излъга хората в инвалидни колички"

  Сериозно ли старанието да се използва Караянчева води до "ходи пеша, бе" към инвалиди?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#8] от "qts041055603":

  “ПП Герб трябва да бъде извадена от политическия живот на страната - демек забрана за политическа дейност и участие в избори.”

  Подобни крайни марки се нуждаят от нарочен набор закони, подобни на тези за денацификацията на Германия.

  Не казвам, че съм против, но мисля, че ГЕРБ би могла да бъде изстъргана от властта по по-прост начин: със спиране на кранчето.

  Ясно е, че и след следващите, и след които и да било по-нататъшни избори ГЕРБ няма да може да състави правителство, даващо й достъп до сифоните за източване на държавни и европейски пари в джобовете на разни Пейовци, Гелове, Пилета, Вълци и друга подобна фауна, със съответните отчисления за чекмеджето.

  Снощи нямах възможност да чета и коментирам, но виждам, ча Радев е отговорил на оплаквачките на “обезглавените” служби практически с моите думи. Т.е. подходът е верен: ще се стърже до здраво.

  Оставен без свои плеймейтки в службите, без сифон и чекмедже, Алфа Заекът от Банкя полека-лека ще остане и без Нидялковци, и без такива като “Георг” (с онази тениска).

  Това е суровата истина - никой не е с него заради чара му, заради блестящата му ерудиция или умението му да води възвишен разговор. Всички са там заради калепира.

  А келепирът е на път да секне, и тогава сегашните му крепители ще се разлетят като мухи-*****рки кой накъдето види.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Значи за Варна - само лошо,а за Бургас - само добро.


  До коментар [#3] от "chicago514":

  Кметът на Бургас Николов е лична подлога на Борисов,но ти си се хванал за Портних...

 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Значи за Варна - само лошо,а за Бургас - само добро. До коментар [#3] от "chicago514":Кметът на Бургас Николов е лична подлога на Борисов,но ти си се хванал за Портних...
  —цитат от коментар 15 на deaf
  Хванал съм се за тиквата божествена.От 2011 досега не е само Портних кмет.

 17. 17 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 237 Неутрално
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  " Заради


  смущаващото несъвпадение с реалността

  на твърдяното от служителите на общинската администрация във Варна, на 19 май т.г. "Дневник" направи нова проверка на платформите във всички 9 подлеза по бул. "Княз Брис I". В движение бяха само две от тях. В единия случай, човек в инвалидна количка можеше да влезе в пешеходния подлез, но не и да излезе от другата му страна."

  Във Варна , де факти, управлява ТИМ ! Една от групировките на ОПГ ГЕРБ ! Толкоз по въпроса за инвалидните колички и подлезите......

 19. 19 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#16] от "chicago514":

  Но от 2011 а и отпреди това дупката стои величествена, най скъпата дупка в България.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 20. 20 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Разстроено

  Жалко за хорицата в колички...
  Дано да се направи нещо функциониращо за тях.
  Това е атестат за цивилизованост.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#16] от "chicago514":Но от 2011 а и отпреди това дупката стои величествена, най скъпата дупка в България.
  —цитат от коментар 19 на Consumer

  Тъй,тъй,дето е било счупено преди ГЕРБ да си стои счупено а пък ГЕРБ ще добавя още счупено.Важното е долапите на върха да се пълнят.

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#20] от "Незнайко в Слънчевия град":

  “Жалко за хорицата в колички...”

  Хорицата?

  В количка беше и Стивън Хокинг, ако изобщо го знаеш кой е.

  Спести ни снизхождението си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Типично за комуноид милиционерите-мутри от БКП-ГЕРБ. ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ парите в чекмеджето платформите не работят.
  Материала, материала.

 25. 25 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#23] от "realguru":

  Пия кафе в гръцката, разходих се сутринта, всичко наоколо е в период на полуразпад. А и не се сещам да съм чел нещо за стратегически инвеститори дошли във Варна, от години. И аз за един приятел питам.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 26. 26 Профил на klb091008761
  klb091008761
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Май платформите са с повече двигателни проблеми от хората.

 27. 27 Профил на Paps
  Paps
  Рейтинг: 11 Любопитно

  Варна отдавна е така. Не знам дали не направиха рампа за инвалиди, но доскоро в Общината не можеше да се влезе с инвалидна количка. Тротоарите за нищо не стават, навремето счупихме детската количка от разбити плочки и дупки, какво остава за инвалид с количка.
  Вината за това естетсвено е на общинската управа, но не само на сегашната, ами като се тръгне 20год. назад. Просто много се краде и много некадърно се управлява този град.

  Paps
 28. 28 Профил на Тодор Александров
  Тодор Александров
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Срам !!! Нулев контрол върху изпълнението и поддръжката .. пълно безобразие :(

 29. 29 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  Никой във Варна, няма да каже "Оди".

 30. 30 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Излъга Радев.
  Че бил за държавността.
  И ИТН.
  И ДБ.
  А БКП винаги си лъже.
  Излъгаха машините.
  Последното нелегитимно правителство е възможно само и
  единствено заради машините.

 31. 31 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Ако КС не се произнесе преди 11 юли, което е много вероятно,
  защото са комунисти, след изборите има 2 сценария:
  - комунистическа диктатура за неопределено време
  - гражданска война за връщане на демокрацията

  Какво ще изберете?
  Имате ли достатъчно смелост?
  Колко от вас имат достатъчна смелост?
  Аз имам, но колко от вас ИМАТ?

 32. 32 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Всичко говорят за всичко друго, само не за единствената важна тема - опорочаването на миналите избори с машинния вот и опорочаването в огромен мащаб на бъдещите избори.
  Това е ключът към всички проблеми и събития в България.
  Защо никой не говори?

 33. 33 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Хората ще се осъзнаят едва когато хлябът стане 10 лева, а месото около 50 за килограм.
  Едва тогава.
  Защото НЯМА друга алтернатива и развръзка.
  НЯМА.
  Комунистическо управление винаги води до крах.
  Винаги.
  Защото е управление на мърезливите и насажда мързел.
  А мързелът води до гибел.

  Нали ги виждаме сега.
  Нищо не правят, нищо, само се рекламират от сутрин до вечер.
  И за да не схване народът, надуват децибелите максимално, да стане хаос
  и хората да не могат да мислят.
  Те са щастливи, дори мислят че са умни, докато в един момент всичко се срине.
  Защото ЩЕ се срине.
  Мързелът не води на никъде.

 34. 34 Профил на tex48547992
  tex48547992
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хубаво , но без бързо , ефективно правосъдие , изключително изчистен процес , нови формулировки в доказателствената тежест и достатъчността на доказателствата, което да респектира всичко и всеки няма да стане. Ще продължим да изнасяме факти и така 100 години.

 35. 35 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 81 Неутрално

  ПОдкрепа на настоящото правителство означава в прав текст излизане от ЕС и НАТО.
  В прав текст.
  Колко хора искат това?
  Моля пишещите в тоя форум, които са за това, да го обявят публично.

 36. 36 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 52 Неутрално

  На Варна след руското пиянде от герП Портних ще и трябват поне 10 години да се оправи.

 37. 37 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Няма никакво значение как се казва настоящия кмет на Варна, Хидрострой и ТИМ решават кой ще е и кмета обикновено е прост изпълнител на волята им. Поне досега беше така а ББ ги беше оставил да си правят там каквто скат само гласове да дават.

  забавление и приключение
 38. 38 Профил на Su
  Su
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като живеещ във Варна (а не пишещ някакви клишета като повечето тук) бих казал че при Портних поне има раздвижване в положителна посока.
  Не казвам, че става бързо, нито качествено, нито евтино (предполагам повечето пари се взимат назаем и ще се изплащат в годините), но има коренна разлика с другото пиянде Кирчо, който от три мандата само първия имитира някаква дейност. Просто летвата беше свалена толкова ниско от него, че сега Портних и по две улици на година да асфалтираше, щеше излезе напред.
  От Портних не зависи нищо,просто правилните фирмички за ремонти получиха "правилните" поръчки, затова се раздвижи работата.

  За съжаление както казва Norman Granz единственият подход за премахване на ГЕРБ е да се спре кранчето с парите, но българският народ си го избира по незнайни за мен причини (може би народопсихология), а от ЕС не виждам някак да са се загрижили накъде им отиват средствата, които наливат чрез фондовете си. Така че спасяването на удавника си е изцяло негова функция и като гледам последните избори, той никак не желае даже и глътка въздух, а по-скоро се гмурка в нови дълбини. Пък и всички тези келепираджии съм сигурен, че при изчезване на ГЕРБ, няма да се изпарят във вакуума, а ще мигрират в някоя следваща подобна партия.

 39. 39 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 260 Весело

  Варна е превзет град доста отдавна. И няма значение коя партия е на власт, варненското управление винаги е в услуга на ТИМ и няколоко други местни играчи. Като същевременно се позволява на всякакви дребни душички да си правят техните схемички при съответното заплащане. При някои крупни далавери ТИМ стоят настрани, защото обръчите на Доган са над всички.
  И всичко това е възможно , защото местното население в немалка част си е на такова ниво. Тарикатлъци, игрички, кражби. Няма устойчива обществена съпротива срещу този манталитет. Липсва една по-голяма група от хора с морални ценности, които да балансират . Свестните млади хора в повечето случаи напускат града в посока чужбина или столицата .

 40. 40 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  До коментар [#1] от "дедо Андро":

  Интересно преди да управлвва ГЕРБ колко платформи за инвалиди работеха във Варна. За щастие хората помнят и комунисческата пропаганда няма кого да излъже!

 41. 41 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#38] от "Su":

  А Костя Копейкин къде е в цялата схема, за останалото съм напълно съгласен.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 42. 42 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#38] от "Su":
  Кирчо накрая се бше олял, нищо не вървеше, даже и силните на деня имаха проблеми с него.
  Кой ще е този нов кмет, коя партия ше го лансира и дори голяма част от варненци да го изберат дали купения вот няма да го бие и да излезе начело някой корпоративен избранник на ТИМ? Малка е вероятността да се случи промяна. Пък и се случи чудо и да дойде някой различен, срещу няколко милиона партията му и той може да влезе в правия път.

  забавление и приключение
 43. 43 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Интересно защо никъде в това дежурно плюене на Дневникарите не се споменава и дума за вандалите, типично явление за Варна, които са основната причина за трагичното състояние на платформите и не само. Каквото и да се направи, пасмината, наречена "варненци", поголовно унищожава всичко. Явно много "истински " българи живеят в града, защото са запазили гордите традиции на първобитното племе, рушащо всичко при грабителските си набези из района. Не е без значение и безсилието на местните власти да се справят с този проблем. Много се направи в града за последните години, но с твърде ниско качество. Лоша е и поддръжката на направеното. Не, че някога е било по-добре. Който и да дойде на власт, не може да промени "чипа" на варненци.

 44. 44 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#31] от "fmo211046145":

  Смелост...анонимен гербидж-трол във форума на “Дневник”? Смешен си, а скоро ще си и гладен. Както и при гражданска война ще си от последните отстреляни, защото като всеки герб-родент, ще си се скрил в миша дупка.

 45. 45 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Същата чиновническа мисъл - 10 клон на пощата във Варна има вход с разкошна нова рампа за инвалиди, като целият терен около входа е повдигнат и от всички страни заобиколен със стъпало, макар и ниско.

 46. 46 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#40] от "svoboden":

  И какво, като не е имало платформи - сегашните са заобиколени от стъпала, но пък струват няколко милиона. Въобще не става дума за инвалиди тук, а за кражба. За какво например са парапетченцата по каменните ограждения на подлезите, а още повече, че на всеки подлез се постави по 20 см козирка (вместо да покрият целите стълбища). Какво точно правят тези 20 см козирка (освен, че сигурно са на десеторна цена и разликата в чекмеджето)?

 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Има и хубаво, което ГЕРБ ни оставят в наследство - такива крилати фрази като "ходи пеша бе", а Бойко Борисов направо обогати езика ни с какви ли не изрази и епитети.

 48. 48 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2454 Весело

  "Хо́ди пеша, бе!" – Варна излъга хората в инвалидни колички
  *********************************************

  Лоша, лоша е тази Варна! Добре, че си има хубав кмет и общинска администрация!

  Мараба, С-ДС доносници!
 49. 49 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 910 Весело

  Това, че с малки изключения платформите не работят, беше потвърдено и от хора с двигателни проблеми ...
  _______________________________________________________________________

  Платмормите са инсталирани, но сега не работят?

  И за това естествено са виновни общинарите във Варна?

  Почвам да подозирам, че ДБ и останалите опозиционни партия ходят и повреждат съоръженията, след което се обаждат на Дневник и те пращат репортери, за да хвърлят вината на кмета от ГЕРБ!

 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#29] от "chepokalipsis":

  A в Кърджали?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 51 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1725 Разстроено

  Герберастияя в действие.
  —цитат от коментар 1 на дедо Андро


  Аха, ГЕРБ чупят и крадат джелязо от съоръженията... Я пак да помислиш малко. Аре жокер:
  Откак няма кондуктори в автобусите, отново седалките са надраскани, омазани и накъсани. Пак ли ГЕРБ са го направили... или да си признаем, че вандалите и крадците на дребно са надпартийни, и не им пука кой е на власт...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 52. 52 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1725 Любопитно

  Варна отдавна е така. Не знам дали не направиха рампа за инвалиди, но доскоро в Общината не можеше да се влезе с инвалидна количка. Тротоарите за нищо не стават, навремето счупихме детската количка от разбити плочки и дупки, какво остава за инвалид с количка. Вината за това естетсвено е на общинската управа, но не само на сегашната, ами като се тръгне 20год. назад. Просто много се краде и много некадърно се управлява този град.
  —цитат от коментар 27 на Paps


  Булка, откак има "плочници" и дървета на едно място, оттогава има и кофти тротоари. А това е още от соца. Ама то се иска малко наблюдателност и малко акъл да видиш и да изкараш изводи от видяното. Която и партия да дойде на власт, корените на дърветата ще продължават да надигат плочките около тях. Нищо лично, просто наблюдение, дето всеки сам може да го направи и да свери резултатите. Нови плочки/тротоари, след някоя година почват да "плюят" когато вали, а след още някоя вече са "на вили и могили". Дори на места, където колите не се качват върху тротоара.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 53. 53 Профил на chegobara
  chegobara
  Рейтинг: 20 Неутрално

  И най-смешното, машинките за билетите, кондукторите ги направиха контроли, за 5 спирки 3 пъти ми проверяват билета, който услужливо лелче ми даде при качването, понеже всеки билет важи 1 час за всички линии хахах. Голям майтап сте.

  Иначе ако се пробваш да си коректен, машината не работи, забива, не връща ресто и т.н. Въобще изкрадоха едни милиони, заплатите на кондуктори пак вървят, вървят и заплати и разходи за поддръжка на машините, а вземанията - в г*за.

  Преди поне градският транспорт беше железен във Варна - нямаше човек без билет, гратис и т.н.

  всичко е суета, Боку ни обра
 54. 54 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1725 Весело

  Същата чиновническа мисъл - 10 клон на пощата във Варна има вход с разкошна нова рампа за инвалиди, като целият терен около входа е повдигнат и от всички страни заобиколен със стъпало, макар и ниско.
  —цитат от коментар 45 на lalleen


  Е, нали все нещо трябва да ти напомни че живееш в България...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 55. 55 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Ало, автора, оправи си заглавието - градът не се казва Варна а Тимград.

 56. 56 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3895 Неутрално

  ""Хо́ди пеша, бе!" – Варна излъга хората в инвалидни колички"

  За пореден път лъсна жълтата некадърност във Варна!!!!

 57. 57 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3895 Любопитно

  До коментар [#1] от "дедо Андро":


  До коментар [#2] от "nij50393132":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Въпросът е кога най-после варненци ще се опомнят и ще спрат да гласуват за ГЕРБ?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK