Паркинг на четири етажа ще се вдига до пазар "Ситняково"

Футболно игрище ще има на покрива на четириетажния паркинг, визуализация.

© район

Футболно игрище ще има на покрива на четириетажния паркинг, визуализация.На пазар "Ситняково" ще бъде построен четириетажен паркинг за 158 коли. На покрива ще се играе футбол на игрище с размери 20х40 м, ще има две покрити спортни зали, съблекални и кафене.


Съоръжението ще е на мястото на сегашния наземен паркинг върху площ от 1590 кв.м, като разгърнатата застроена площ ще е 6430 кв.м. "Целта е да се повиши посещаемостта на пазар "Ситняково", а и да се облекчи автомобилния трафик, се посочва в съобщението на район "Слатина". Предстои обществено обсъждане на проекта, планирано за 31 май от 17 ч и на 15 юни.


Автор на проекта е архитектурно студио "Десет" на арх.Ивайло Петков, който е и общински съветник от ГЕРБ. Инвеститор е общинското дружество "Пазари Изток" ЕАД, което управлява пазар "Ситняково". Засега не се посочва колко ще струва реализацията на проекта.
"Това е стар проект, който започна преди 2-3 години и спря, защото не бяха обмислени някои неща. Сега район "Слатина" помоли "Пазари Изток" да го възобнови. Ние сме и модератори между гражданите и администрацията и настояваме за прозрачност на процедурите", обясни кметът на "Слатина" Георги Илиев от "Демократична България". По негова препоръка входът и изходът на бъдещия паркинг ще бъде от бул. "Шипченски проход", а не от малката уличка "Сирак Скитник".


В близост е зелената зона на кв."Яворов", но колите с годишни винетни стикери няма да могат да ползват съоръжението. "То не е публична общинска собственост, а частна общинска като е апортирано в "Пазари Изток", поясни Илиев.


Многоетажният паркинг може да се изгради за около една година, но още не е ясно кога ще може да започне строежът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK