Антикорупционният фонд: ГЕРБ и ДПС с най-много гласове от секции, рискови за купен вот

Антикорупционният фонд: ГЕРБ и ДПС с най-много гласове от секции, рискови за купен вот

© Антикорупционен фондГЕРБ изпреварва с малко ДПС по гласове, подадени в секции, определени като рискови за купен и контролиран вот на последните парламентарни избори през април 2021 г. В тези секции ГЕРБ е получил 31% от гласовете, а ДПС - 30%. На следващо място са БСП (12%), а за "Има такъв народ" - 7%. Това съотношение е било различно на изборите през 2017 г., когато първото място е било за ДПС, следвани от ГЕРБ.


Това показват анализа на Антикорупционния фонд, които представиха резултатите за рисковите секции от последните парламентарни избори през април 2021 г. От организацията отчитат увеличение с около 5% на тези места в сравнение с изборите от 2017 г., или между между 1491 и 2101 секции.


"Не може да се направи допускане какъв точно е размерът на контролирания вот в рисковите секции и каква част от него е в опасност. От интервюта с ескперти останахме с впечатление, че през последните години купеният и контролиран вот се разпределя между няколко политически играча, а не се концентрира единствено за победителя в дадена секция", коментира при представянето на данните Мария Карайотова, доктор по криминология и един от авторите на изследването.
Данните показват, че между 283 650 хиляди до 409 865 хиляди гласа са тези, подадени в рискови секции на вота през април 2021 г. Прави впечатление, че в около 68% от секции се забелязва устойчивост и са били секции в риск и на предишни избори.


Методологията


Четири са различните индикатори, по които експертите са идентифицирали дадена секция като рискова:
- нетипично по-висока избирателна активност в сравнение с регистрираната избирателна активност в цялата община


- нетипично по-висок резултат за водещата партия в дадена секция в сравнение с регистрирания резултат на партията в цялата община. В този модел една екстремна стойност на резултата на победителя става още по-съмнителна в случаите, когато на предишни парламентарни избори в секцията е имало друг победител


- резки отклонения в избирателната активност в дадена секция в две поредни изборни години


- регистрирана рязка промяна в политическите пристрастия на избирателите в дадена секция в две поредни изборни години - рязък ръст или спад в гласовете за дадена политическа партия в секцията.


Анализът е предоставен на МВР и правоохраниителните органи. "Надяваме се на по-ефективно противодействие от тяхна страна. Най-вече се надяваме на засиленото обществено внимание и на активната позиция на гражданите и медиите за това купеният вот да има по-ограничено въздействие върху резултатите от предстоящите парламентарни избори през юли 2021", казва Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд в прессъобщение за данните от изследването.


Пълният анализ може да бъде видян - тук
Интереактивна карта с рисковите секции - тук . Картата е изработена от доктор Никола Тулечки от сдружение "Данни за добро"
Пълен списък с рисковите секции тук.


Най-много рискови секции в Кърджали, Монтана, Пазарджик и Сливен


Анализът на Антикорупционния фонд включва идентифициране на секции в избирателните райони и по общини. Резултатите показват, че през 2021 г. най-много рискови секции има в Кърджалийския избирателен район - между 31 и 41%. Близо 30% от гласовете в района са подадени в рискови секции. С най-голям дял от размера на контролирания и купен вот общо в цялата страна е Бургаският избирателен район. На него се падат 8% от всички гласове в риск в страната. На второ място е Кърджалийският със 7%, следват Пазарджишкият и Благоевградският с по 6% и Старозагорският с 5%.


Висок дял на гласувалите в секции в риск има и в избирателните райони на Монтана (14 до 22%), Пазарджик (14 до 22%), Сливен (16 до 22%), Търговище (15 до 21%), Разград (16 до 20%), Шумен (15 до 20%) и Враца (15 до 20%).


Най-много гласували в рискови секции са в общините Кирково, Криводол, Павел баня, Септември и Тервел.


През 2021 г. ДПС излиза напред по отношение на дела на потенциалните купени и контролирани гласове от общия брой гласове за конкретната партия с 27% . По този показател на второ място излиза партията "Републиканци за България" на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, като 13% от нейните гласове са подадени в рискови секции.


При ГЕРБ този процент е 11%, при коалицията Воля/НФСБ - 8%, а при БСП - 7%. За сравнение, на парламентарните избори през 2017 г. близо 6% както от гласовете на ГЕРБ, така и на БСП са подадени в рискови секции. През 2021 г. "Демократична България" има най-нисък дял на техни гласове, подадени в рискови секции (2%).


Авторите на анализа (Карайотова и политологът Марио Русинов) уточняват, че моделите отчитат отклонения в електоралното поведение в дадени секции, но не гарантират, че контролираният вот е единствената причина за екстремните стойности. "Съществуват икономически, социални и политически фактори, като например етническата принадлежност на населението или присъствието на силен политически представител в общността, които моделите към този момент не могат да вземат предвид", пише още в анализа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Бобо Рашъна /Бойко Рашков/ сега има ли достъп или не?
  Какъв министър е ако само му взели достъпа!?
  Пак някой друг е наредил правителството на пРезидента...

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  Лъсна истината за купения вот.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  Тук един съфорумник го пише от месеци СЪЩОТО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  То това остана ли някой да не го знае и без изследване.

 5. 5 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Някой изненадан има ли ?

 6. 6 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Че това е ясно. Откъде ще имат ГЕРБ и ДПС гласове иначе?

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално


  До коментар [#1] от "ofl481056037":

  Не си по темата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  туй нещо "Антикорупционен фонд" какво е? НПО с гръмко име ли е?

 9. 9 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Всъшност не знам защо пишещите въобще се правят че не виждат, че не са само Герб и ДПС, а и БКП и ИТН?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 10. 10 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Бобо Рашъна /Бойко Рашков/ сега има ли достъп или не?Какъв министър е ако само му взели достъпа!?Пак някой друг е наредил правителството на пРезидента...
  —цитат от коментар 1 на ofl481056037


  Имаш ли да напишеш нещо по темата или задачата ти е да разпорстраняваш фалишви твърдения?

  VD
 11. 11 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Тревожно е, че първите четири партии взимащи най-много гласове са всъщност със съмнителен вот.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  " Данните показват, че между 283 650 хиляди до 409 865 хиляди гласа са тези, подадени в рискови секции на вота през април 2021 година. Забелязва се, че в около 68% от секции се забелязва устойчивост и са били секции в риск и на предишни избори."

  Дааа ! 400 000 хиляди купени гласа на изборите, а после се чудим защо татовия спял с пачки евра и патлак до главата.......

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Това са безобразни клевети, тия соросоиди от АКВ минаха всякакви граници!

  Всеизвестно е, че ромите от Филиповци, Столипиново, Факултета, Шекер махала и останалите крепости на евроатлантизма са прегърнали десните идеи, които Бойко Методиев Борисов от Банкя и неговите експерти излъчват като ултравиолетова радиация.

  Я да излязат Миков и Битов, а.к.а. Маги и Бадер, и да отговорят подобаващо на тази провокация?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Въпреки че ГЕРБ според изследването са купили най-много гласове, резултатът на ДПС най-силно зависи от тях. Така че ако Рашков се справи с това, ДПС ще понесе най-големи загуби. Което е много обнадеждаващо за политическото бъдеще на една немафиотска България.

 15. 15 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 328 Любопитно

  Например - плевенското село Буковлък (известно като изцяло ромско) има 3 секции 152400204, 152400205, 152400206 ... Избирателна активност 81%. От гласувалите 2,389 души, 1,189 са гласували за ГЕРБ и 1,016 за ДПС... и 184 души за всички останали партии взети заедно :D Слочаенос?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Ясно е че ромите продават. Въпросът е как това да се прекъсне. Защото проблемът е от десетилетия.
  Ако не за пари, то за хранителни продукти.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 18. 18 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#8] от "Stargate":

  Данните са на ЦИК, методиката е ясно описана. Лесно може да се провери всичко. Това не е ли по-важно? Разбирам, че в ГЕРБ искат всичко да е лесничко и простичко - щом Бойко или Биков го каже, значи е истина. Ама за съжаление не става така, трябва минимално количество усилия от читателите.

  Не ме търсете преди обяд
 19. 19 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#8] от "Stargate":

  "Туй нещо" АКФ направи най-значителното разследване, което в една нормална държава щеше да доведе до падане на правителството и разпускане на прокуратурата.

 20. 20 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Всъшност не знам защо пишещите въобще се правят че не виждат, че не са само Герб и ДПС, а и БКП и ИТН?
  —цитат от коментар 9 на justauser


  Защото ГЕРБ и ДПС са с по 30% от тези рискови секции, а следващите са чак на 12% и 10%.

  А ти защо не се преименуваш на "just a gerber"?

 21. 21 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Има пари в ББР и хората пазаруват!

 22. 22 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Може би изборите трябва въобще да се анулират щом първите четири партии са толкова гнили?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 23. 23 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Колко политкоректно заглавие.

  Накратко, ГЕРБ и ДПС разчитат на циганския вот от махалите. Което показва и как печелят кметовете им в големите градове. Като прибавим корпоративния и вота на администрацията чиновници и се оказва, че за ГЕРБ нормални хора не гласуват.

 24. 24 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#1] от "ofl481056037":Не си по темата.
  —цитат от коментар 7 на КМЕТ В СЯНКА


  Да ама е по листчето!

 25. 25 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 66 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Това е основната тема въпроса е че някои се опитва да я измести...

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#19] от "spiegel":

  ""Туй нещо" АКФ направи най-значителното разследване..."

  Колега, обясняваш на индивид, който е едновременно тръмпист, гербер и путинджия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Интересно значи Герб и ДПС са проблемни, а БКП и ИТН не са?
  Брей тези опорки като ги защитавате поне малко се прикривайте.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 28. 28 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1557 Весело

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  Винаги има надежда. Спомних си вица за хирурга, който след 8-часова операция на покойник, изпаднал от катафалката, прегазен от камион, захврълен в храстите и застрелян от ловна дружинка, захвърлен в езеро и изваден от тач след 3 дни, изтрил потно чело и казал: "Ще живее!".

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Като обобщим местата със съмнителни секции, комай само в София е имало честен вот. Затова и резултатът в столицата рязко се различава от общата картина.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 31. 31 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "spiegel":

  Рашков с нищо няма да се справи. Само ще опита да прелее тези гласове от ДПС към БСП.

 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#17] от "justauser":

  Образователен ценз. Щом нямат средно образование, няма да гласуват. И да не им се подаряват дипломи за средно.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#23] от "diegos":

  Нека проверят, колко турци има в северозапада и броя гласове, подаден за ДПС. Откровено купуване на циганския вот. В същата сила важи и за ГЕРБ.

 36. 36 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Това нещо Антикорупционен фонд, да не се окаже, частн оргнаизация на Гошо и Тошо, чиито писания, всички тръгват да коментират като обективна истина :)

 37. 37 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За мен вота на основа на пропаганда и промиване на мозъците е много по-лош от купения вот (флашки, жълти вестници, бултаймс, медиапул, костинбродски афери, тролове)

  Много по-страшно да управляват партии които промиват мозъка на наивниците отколкото партии които са купили някой друг ром.


 38. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#34] от "ann311051059":

  Знам, че е така, но друг изход не се вижда.

 39. 39 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Това обяснява защо Герб винаги печелят ромския вот по гетата.

 40. 40 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Демократите в САЩ ще раздадат трилиони държавна пара на разни малцинства.

  Това не е ли купен вот ? Но вместо с пари на олигарси с пари на белия данъкоплатец ???

 41. 41 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":

  В София няма ромски махали ли?
  Пълно е.
  Как така в София нямало проблеми?
  А, защото победил ДБ затова ли?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 42. 42 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2394 Весело

  Чепигите на Бацька опять се издънили. Диспечерите се обадили за боНба на борда 27 мин. преди да се получи сигнала от Хамас:
  https://www.kasparov.ru/material.php?id=60AF551DD5977

  Хатели как лучше, но апять абас...лис

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 43. 43 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#35] от "Vlado Nikolov":

  И някои българи гласуват за ДПС.
  А що се отнася до това да се твърди, че всеки ромски глас е недействотелен, защото е купен, то това няма да издържи в нито един съд. Трябват доказателства.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 44. 44 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Рисковите секции в САЩ гласуваха за Джо Байдън .................

 45. 45 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#32] от "Vlado Nikolov":

  Средно? Направо висше и то само с магистърска степен... Всякакви там бакалври да нямат право на глас... А може и по цвят на кожата...
  Не е сериозно това. Ако ще има образователен ценз, то това ще е примерно да можеш да четеш, защото даже не ти трябва и да можеш да пишеш за да гласуваш.
  Само че въвеждане дори на това минимално правило значи да има изпити по български преди всички избори, за всички желаещи да гласуват. А това е невъзможно. И е абсурдно.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 46. 46 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  До коментар [#19] от "spiegel":""Туй нещо" АКФ направи най-значителното разследване..."Колега, обясняваш на индивид, който е едновременно тръмпист, гербер и путинджия.
  —цитат от коментар 26 на Norman Granz


  Добре, че сте вие "културните" марксисти да казвате кой какъв е. Лепенето на етикети се превърна за вас е единствен шанс някой да ви се върже на лозунгите.

 47. 47 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#29] от "ann311051059":

  Не си разбрал добре. Ако ГЕРБ са взели 30% от вота в рисковите секции, това не означава, че са взели толкова в една такава секция, тъй като в такава секция може 100% от вота да е за една партия. Не знам къде е тази секция, дали е в циганска махала, но ето ти резултатите - ГЕРБ взимат към 60% от гласовете, а заедно с ДПС взимат над 80%. Гласовете за останалите партии са единични.
  https://results.cik.bg/pi2021/rezultati/16.html #/p/64/162202038.html

 48. 48 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Този анализ на Антикорупционния фонд трябва да влезе в учебниците. Задължително!

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":В София няма ромски махали ли?Пълно е.Как така в София нямало проблеми?А, защото победил ДБ затова ли?
  —цитат от коментар 41 на justauser


  В София има роми колкото Фандъкова да изпревари с 4% на Мая Манолова, но за сметка на това няма местни феодали, няма по 1000 души, които да работят в последната останала работеща фабрика, няма енергийни помощи, няма и 2 кубика дърва от кмета за оцеляване през зимата. 150 лева за член на СИК или преброител не са важен допълнителен доход, на който хората да гледат като на дъжд след суша.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Например - плевенското село Буковлък (известно като изцяло ромско) има 3 секции 152400204, 152400205, 152400206 ... Избирателна активност 81%. От гласувалите 2,389 души, 1,189 са гласували за ГЕРБ и 1,016 за ДПС... и 184 души за всички останали партии взети заедно :D Слочаенос?
  —цитат от коментар 15 на yp123


  Трябва новата власт да предложи на циганите в цялата страна, парична награда ако някой от тях се реши и успее да докаже, че гласовете им са купени!

  Както се казва, клин клин избива..

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#46] от "Stargate":

  Не, ти се опитваш да лепиш етикети на една организация, която направи професионално и смело разследване на начина, по който се отнема бизнес. Ти си този, който с етикети се опитваш да защитаваш мафиотщината и да прикриваш бездействиет она държавните институции след това разследване.

 52. 52 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Гербаджии и депесари купуват най-много, то е ясно. Но има и разни екзотики:

  6.1. Общ брой на действителните гласове, подадени за кандидатските листи на партии, коалиции и инициативни комитети 240

  ПП РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ от маш. глас.: 1, от бюлетини: 145
  общо МГ+Б: 146

  Ако зависеше от това село Цвъцо щеше да има абсолютно мнозинство в НС.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 53. 53 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#29] от "ann311051059":

  недей кълчи кълки.
  иде реч за секции, където герб има севернокорейски резултати.
  или братски ги дели с дпс.

  иначе добър опит за игра с цифри и проценти, ще ти го зачетат.

 54. 54 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#1] от "ofl481056037":

  Викаш, на новите и имена не ви разрешават 😄

 55. 55 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#49] от "cinik":

  Идеалист сте. В София в махалите взимат пари на всички избори. Има си и тартори дето раздават парите, има си и клиенти.
  Вие не знам къде живеете.
  Значи като е за Фандъка роми има, ама като е за ДБ роми няма?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 56. 56 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  Купуването на гласове, на влияние и т.н. не става с честно изкарани пари.
  Парите задължително са мръсни и то откраднати.
  Усилията следва да се насочат именно там, към откриване на схемите и пътищата на набавяне на мръсни пари.
  Да не говорим, че щом са мръсни и нелегални, то ... за необлагането им с данъци се дължи глоба, конфискация и затвор, ако са в особено големи размери.
  Но след като ДАНС и МАНС работят за ... престъпниците, какво да очакваме да се случи.
  Едно голямо нищо.

  кратък
 57. 57 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Нали се сещат всички че този АКФ е частна организация и може да изпълнява политическа поръчка. Едно НПО малко трудно в България може да претендира за обективност.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 58. 58 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#50] от "Рим":

  Не знам тук някои хора в България ли живеят?
  Ромите ще вземат парите и ще вземат и парите за гласуване.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 59. 59 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#46] от "Stargate":

  Алтернативата на лепенето на етикети е да се провери информацията, която се предоставя. Тук е изключително лесно, данните са публични. Направете го и критикувайте по същество - примерно методиката, пропуски в обработените данни и т.н. Какво от това направихте вместо да говорите наизуст и да лепите етикети?

  Не ме търсете преди обяд
 60. 60 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Едно НПО малко трудно в България може да претендира за обективност.
  —цитат от коментар 57 на justauser


  А кой в България може да претендира за обективност?! (освен Баце-слънцето, разбира се, да се свети името му)

  Аз пък дадох съвсем конкретен пример. Ромско село със сравнително голямо население - 50% са гласували за ГЕРБ, а 43% за ДПС

 61. 61 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Доста българи също искат да взимат пари, защото ще вземат пари и после ще си гласуват за когото искат.
  Но схемата е такава, че на българи пари (или хранителни продукти) не се дават (освен в някои бедни села). Пари се дават на роми. В някои турски села също се дават продукти от определени партии.
  Та реално парите и продуктите отиват предимно при ромите.
  Как може да се спре това? Ако някой има реални идеи да каже. Но не някакви фантасмагории, че като се дадели пари на роми да не взимат подкупи за гласуване те щели да не вземат. Ще взамат отвсякъде пари.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Ами това не ни изненадва.Затова камери и наблюдатели в тези секции и отпред и отзад.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#50] от "Рим":Не знам тук някои хора в България ли живеят?Ромите ще вземат парите и ще вземат и парите за гласуване.
  —цитат от коментар 58 на justauser


  Не думай...
  До там ли са стигнали вашите роми...?

  🙄

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#53] от "Bira":

  От графиката не виждам севернокорейски резултати. Виждам 30 %

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#60] от "yp123":

  Е и какво? Такива "логики" като вашата изсмукани от пръстите няма да минат в никой съд. Факти някакви?
  То само Герб и ДПС се интересуват от роми и турци в България.
  Другите партии са популистко нацистки, като включвам и ДБ в това число.
  За кого да гласуват? Имат ли турци и роми в кандидатдепутатските си списъци другите партии?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 69. 69 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#65] от "Рим":

  Е вие сега ли разбирате?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 70. 70 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Весело

  До коментар [#46] от "Stargate":Алтернативата на лепенето на етикети е да се провери информацията, която се предоставя. Тук е изключително лесно, данните са публични. Направете го и критикувайте по същество - примерно методиката, пропуски в обработените данни и т.н. Какво от това направихте вместо да говорите наизуст и да лепите етикети?
  —цитат от коментар 59 на tulup


  700 милиона спестени от Божков, по време на управлението на мутрата...реалност ли са или лепене на етикет?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  След като ги знаете, пратете там наблюдатели :)

  Да видим дали ще открият нещо или дали ще го пресекат :)

 72. 72 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1130 Весело

  До коментар [#57] от "justauser":

  Е кажете какво необективно е направено в това изследване, ако може конкретно. Кое в методиката не ви харесва примерно? Все за доказателства, логика и факти говорите. Отваряте сайта на ЦИК, там има по секции. Правите си собствен анализ и казвате това и при мен е така, обаче ей онова се различава. Така ще преборите това сорсоидно зло с факти, а не с голи опорки, в което обвинявате другите.

  Не ме търсете преди обяд
 73. 73 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Другите партии са популистко нацистки, като включвам и ДБ в това число...
  —цитат от коментар 68 на justauser


  🤣🤣🤣

  Юнак!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1130 Весело

  До коментар [#70] от "Рим":

  Е нямало безгрешни, той не бил видял министъра, има страх от земетресения все пак, а те връхлитат без предупреждение, винаги трябва да си нащрек.

  Не ме търсете преди обяд
 75. 75 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#70] от "Рим":

  Новата власт започва да оправдава Божков и хората му. Значи според новата власт престъпление няма........

 76. 76 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 229 Весело

  За мен вота на основа на пропаганда и промиване на мозъците е много по-лош от купения вот (флашки, жълти вестници, бултаймс, медиапул, костинбродски афери, тролове)Много по-страшно да управляват партии които промиват мозъка на наивниците отколкото партии които са купили някой друг ром.
  —цитат от коментар 37 на ann311051059


  А гербиджа не промива ли мозъчето на такива като теб, юнако, че "работа, работа, работа" всъщност представлява "корупция, корупция, корупция" и пълнене на чекмеджета, а? :):) Резултатите в ББР, в енергетиката, в околната среда /където министерството е на минус с бюджета още в средата на годината!/, не са ли ясен и категоричен отговор на о.с.и.р.а.н.е.т.о. на гербиджа, а? Купуването на гласове е само 1 от милионите грехове на шайката на Барба Ганьос ... А и аз не искам да ме управляват малоумници, избрани от мангали с купен вот, но ти явно си напълно ок с това ... Нормално за гербидж-фен всъщност, циганите са основната движеща икономиката и интелигенцията сила ... :):):)

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Има ли някой изненадан?
  Интересното е, че дори с този купен вот и контролирания вот, който няма как да се отчете тук, но е с голяма тежест, герберастите пак не бяха с кой знае добър процент на 04.04
  Изводът е, че на 11.07, при силно ограничени възможности за купен вот и намалял контролиран вот, и надявам се - по-голяма избирателна активност, нещата за герберастите ще изглеждат катастрофални.

 79. 79 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  До коментар [#72] от "tulup":

  Как се гласува в София, голям областен град, град, село, малко село са различни неща. Хората се движат от различни мотиви.

  По селата не ги интересува какво става в София или в градовете. Ако дойде някой да им асфалтира централната улица ще гласуват за него. :)

  В малко по-големите села, ако им оправят училището ще гласуват за него. :)

  За тях съдебна система, корупция, подслушване, права на човека, бла, бла са абстрактни понятия. :)

 80. 80 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#79] от "realguru":

  То и за дневник подслушването е абстрактно понятие... Ако е подслушван Борисов проблем никакъв няма. Но ако е подслушан някой от служебния кабинет на ДБ и БСП това е голем проблем.

 81. 81 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Весело

  Аз пък дадох съвсем конкретен пример. Ромско село със сравнително голямо население - 50% са гласували за ГЕРБ, а 43% за ДПС
  —цитат от коментар 60 на yp123


  Мутрите са се усъвършенствали през годините! Минават през няколко посредника за да заличат следите водещи до върхушката на герп-пкп!
  Освен това, установили са, че не си струва да се занимават с покупки на дребно! Вече купуват цели села!
  Ако не ги бяхме подгонили, щяха да се издигнат до още по-високо ниво - купуване на цели градове...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 82. 82 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#79] от "realguru":

  Е това са си съчинения на място. Дайте факти. Примерно вземете съмнителните секции и сравнете дали вота съвпада с партията на кмета. И дали нещо от посочените неща се е случвало наскоро. Дали има реално някаква промяна там на местно ниво, която да обясни следното:
  " регистрирана рязка промяна в политическите пристрастия на избирателите в дадена секция в две поредни изборни години - рязък ръст или спад в гласовете за дадена политическа партия в секцията."

  Да, не става за 2 минути и изисква работа, работа, работа. Ама да не мислите, че този доклад са си го изсмукали от пръстите за 2 часа?

  Не ме търсете преди обяд
 83. 83 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#72] от "tulup":

  Ами ако е базирано на факти, защо не са касинари изборите в някои секции?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 84. 84 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 252 Неутрално

  До коментар [#79] от "realguru":

  Тук за жалост си прав... Жалко е, че подобни простовати мотиви са движеща сила при гласуването на маргинализираното население в по-малките населени места.
  Бочко също е прав за мат'риала за съжаление. Той е също спада към същия мат'риал, но разликата е, че малко по-хитър и му го вкарва с 200.
  И все пак, ако махнем купения цигански вот, процентите на ГЕРБ ще намалеят (особено при повишена избирателна активност в големите градове и в чужбина). Нека не се лъжем - голяма част от ромите изобщо няма да си направят труда да излязат да гласуват, ако не са подобаващо стимулирани.

 85. 85 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#70] от "Рим":Новата власт започва да оправдава Божков и хората му. Значи според новата власт престъпление няма........
  —цитат от коментар 75 на ann311051059


  700 милиона ги няма!
  При управлението на мутрата от Банкя!
  Всяка власт различна от тази на мутрата, е логипно да се поинтересува защо тези пари не са в държавната хазна...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 86. 86 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Според тези показатели, в турските секции няма никакви данни за корупция. Няма резки промени в гласуването, няма нетипични пикове за гласуване, всичко е точно !

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#83] от "justauser":

  Понеже друг факт е, че все пак има закони, които показват кога може да се касира вот. И това, че изведнъж има много висока активност или пък рязка промяна на политическите предпочитания не са сред възможните причини. То не е незаконно, просто е много съмнително. Намирането на доказателства за купуване и доказването е съвсем различна дейност, но дори да се докаже, това не води до касиране. Няма такава процедура, може да бъде касиран целия вот, но трябва да се докаже, че нарушения на много места и в големи размери, което да е оказало съществено влияние.

  Не ме търсете преди обяд
 89. 89 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 115 Неутрално

  До коментар [#15] от "yp123":

  няма нищо случайно. По-големи цигани от ГЕРБ няма, ама ще се обидят и много роми.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Ana Toneva
  Ana Toneva
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Той,Черепа си купи протестите, а мислите, че не е купил гласове!?
  С толкова мангизи - муха го ухапала. Ама не пишете за него.

 92. 92 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#86] от "Хай Буй":

  Проблемът на ДБ не е ДПС, а Герб. Те се борят само с Герб.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 93. 93 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 186 Неутрално

  Леле, какво разкритие! Сега остава да излезе информация, че защитаващите ГЕП със странни юзър имена и профилни снимки на цветя, са всъщност платени тролове.

 94. 94 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#62] от "ann311051059":

  Значи Вие твърдите че ГЕРБ мамят с купен ромски вот, както демократите в САЩ с вот на малцинствата. Доста добра аналогия.

 95. 95 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Аз пък дадох съвсем конкретен пример. Ромско село със сравнително голямо население - 50% са гласували за ГЕРБ, а 43% за ДПС
  —цитат от коментар 60 на yp123


  Мислиш ли, че в това село са чували за ДБ или ИТН?

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 96. 96 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#1] от "ofl481056037":
  Като министър има право на достъп на принципа "необходимост да се знае", същото важи и за депутатите. Не ве полагат изпит за получаване на допуск.

 97. 97 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Шайката за мръсни поръчки на мафията, Анти-корупционния габон, пак е пресолил манджата. Николай Стайков там ли е?

 98. 98 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 1103 Весело

  Избори докато се изпразнят чекмеджетата с рушвети за рисковия контингент :)

  Един Българин
 99. 99 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#86] от "Хай Буй":Проблемът на ДБ не е ДПС, а Герб. Те се борят само с Герб.
  —цитат от коментар 92 на justauser


  Точно така. Иначе, по тази методика, биха обявили резултатите на ДБ в София за корупционни. Има пик, има рязка смяна във вота на мнозинството. Очевидна корупция и платен вот.

 100. 100 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 371 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK