Гешев отчете успешна 2020 г.: Прокуратурата дължи действия, не резултати

"Прокуратурата дължи действия, не дължи резултат, както не го дължи и съдът", заяви главният прокурор Иван Гешев пред пленума на ВСС.

© Юлия Лазарова

"Прокуратурата дължи действия, не дължи резултат, както не го дължи и съдът", заяви главният прокурор Иван Гешев пред пленума на ВСС.Πлeнyмът нa Bисшия съдебен съвет пpиe гoдишния дoĸлaд нa глaвния пpoĸypop зa пpилaгaнeтo нa зaĸoнa и зa дeйнocттa нa прокуратурата и нa paзcлeдвaщитe opгaни пpeз 2020 г. и предстои той да бъде изпратен и изслушан и в 46-ия пapлaмeнт, ĸoгaтo ce ĸoнcтитyиpa, съобщава "Дефакто".


Докладът бе представен от главния прокурор Иван Гешев, който прочете някои статистически данни и констатации от доклада за дейността на прокуратурата. Малко по-късно извадка и акценти от доклада бяха публикувани и на сайта на държавното обвинение. По данните дискусии нямаше, но имаше въпроси само от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и от Атанаска Дишева от съдийската колегия.


"B дoĸлaдa нямa и дyмa зa cъбитиятa, ĸoитo вдигнaxa нa ĸpaĸ гpaждaнитe, зa cъбитиятa в пpeзидeнтcтвoтo, apecтитe, cпeциалните paзyзнaвaтeлни cpeдcтвa. Hиe нямa ĸaĸвo дpyгo дa нaпpaвим, ocвeн дa гo пpиeмeм, нo мoля ĸъм нeгo дa бъдe пpилoжeн пpoтoĸoл oт днeшнaтa диcĸycия", посочи Лозан Панов.
"Г-н Πaнoв явнo иcĸa дa пpoвeдeм пoлитичecĸи дeбaт във BCC, мяcтoтo нa тeзи дeбaти e в Hapoднoтo cъбpaниe. Aĸo пpoмeним битнocттa cи няĸoй дeн, мoжeм дa гo пpoвeдeм. Щe ви нaпoмня двe нeщa, ĸoиттo тpябвa дa знaeтe - cлeд т.нap. ĸoнcтитyциoннa peфopмa oт 2016 г. и пpoмeнитe в ЗCB глaвният пpoĸypop e pъĸoвoдитeл нa aдминиcтpaтивнитe pъĸoвoдитeли, нe нa вcичĸи пpoĸypopи. Aз cъм виcш aдминиcтpaтop ĸaтo вac, нe cъм дaвaл yĸaзaния нa нитo eдин пpoĸypop, пoдĸpeпям ĸoлeгитe, ĸoитo ce изпpaвят cpeщy пpecтъпнocттa пo виcoĸитe eтaжи и пocтaвят нa pиcĸ ceмeйcтвoтo cи. A зa цитиpaнитe CPC имa paзpeшeния oт cъд", отговори от своя страна Гешев.


Панов припомни, че мяcтoтo нa пpиeмaнe нa дoĸлaдитe e във BCC и съветът пpи жeлaниe би тpябвaлo дa e cъщo тoлĸoвa внимaтeлeн ĸъм дoĸлaдa нa глaвния пpoĸypop, ĸaĸтo ĸъм тoзи на BKC. "A зa apecтитe пo шyмнитe дeлa - имa дocтaтъчнo пpoизнacяния пo тяx, г-н Гeшeв би тpябвaлo дa cи нaпpaви cпpaвĸa", отговори Πaнoв, цитиран от "Дефакто".


"Дeйcтвиятa ca нa MBP. Гoлямa чacт oт тeзи дeлa ca внeceни в cъд, ĸaĸ щe пpиĸлючaт нe e мoя paбoтa. Πpoĸypaтypaтa дължи дeйcтвия, нe дължи peзyлтaт, ĸaĸтo нe гo дължи и cъдът", заяви на финала главният прокурор и сложи точка на дебата по темата.


Гешев отчете успех след успех


"През изминалата 2020 г. дейността на прокуратурата следва да се отчете като успешна. Въпреки изключителните трудности от обективен характер с оглед пандемията бяха създадени условия за нормалното и срочно изпълнение на служебните задължения на прокурорите, следователите и съдебните служители в защита на правата и законните интереси на българските граждани", се посочва в отчета на прокуратурата.


В самия доклад се казва, че прокурорите в страната са работили по общо 286 589 преписки и 198 103 досъдебни производства. Разследването по 100 508 досъдебни производства е приключено, като в 99.64% от тях това е станало в законоустановените срокове. Над 65% от тези досъдебни производства са приключени и решени в срок до 8 месеца от образуването им.


В съда са внесени 27 879 прокурорски акта, от които обвинителните актове са 54.2%, предложения за споразумения - 31.8%, и постановления с предложения за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а НК са 14%. На съд са предадени 30 861 лица.


От държавното обвинение посочват, че е запазена положителната тенденция в последните три години на спад на върнатите от съда дела - 832, което е с 8% по-малко спрямо 2019 г. и с 18% по-малко спрямо 2018 г. Обективен критерий за ефективността на разследванията и повишеното качество на прокурорската работа е относителният дял на върнатите дела спрямо внесените в съда прокурорски актове, който също трайно намалява - 3% при 3.1% за 2019 г. и 3.3% за 2018 г.


Другият показател за ефективността на прокурорската работа и в двете фази на наказателното производство е делът на оправданите лица, който е - 2% (2.5%; 2.7%).


Делът на осъдените и санкционираните лица с влязъл в сила съдебен акт продължава да е много висок - 98%. Висок е делът на приведените в изпълнение от прокурор влезли в сила осъдителни съдебни актове спрямо получените от съда - над 98.5%.


Приблизително 1/3 от общо наблюдаваните и новообразуваните дела от особен обществен интерес са наблюдавани от прокурорите в СГП и СРП. С 5.8% спрямо 2019 г. и с 23.5% спрямо 2018 г. са се увеличили наблюдаваните дела от особен обществен интерес в Специализираната прокуратура през настоящия отчетен период.


Намаляват делата от особен обществен интерес


При намаляваща тенденция в броя на наблюдаваните дела от особен обществен интерес относителният дял на решените от прокурор дела се запазва сравнително устойчив - 59.9%. Намалява броят на прекратените досъдебни производства по дела от особен обществен интерес.


Увеличен е делът на внесените в съда прокурорски актове спрямо решените дела от особен обществен интерес - 33.9%. Относителният дял на върнатите от съда дела спрямо внесените прокурорски актове - 3.5%, намалява - при 4.3% за 2019 г. и 3.9% за 2018 г. Запазено е постигнатото през миналата година намаляване не само по отношение на броя на оправданите лица, но и на относителния им дял спрямо всички лица с влязъл в сила съдебен акт, за престъпления по дела от особен обществен интерес, който дял за 2020 г. е 2.6%.


От държавното обвинение отчитат, че продължава да е много висока активността и ефективността на прокурорите в областта на международноправното сътрудничество - издадени са 981 европейски заповеди за разследване и са изпълнени 843 броя, което утвърждава този нов европейски инструмент като водещ. Изпратени са 331 молби за правна помощ, а от българска страна са изпълнени 1252. Издадени са 221 европейски заповеди за арест и са изпълнени 202.


"Постигнатите положителни резултати се дължат на съвместния принос на прокурорите и разследващите органи и са извоювани на фона и въпреки трайно съществуващите затруднения - несъвършената законодателна уредба, проблемите с кадровото обезпечаване на разследващите полицаи в МВР, все още неизползвания пълен капацитет на следователите, недостигът на квалифицирани вещи лица и преводачи", подчертават в доклада си от прокуратурата.


В доклада се споменава и че работна група от прокурори и експерти е изготвила систематизирано експертно предложение за необходимите изменения в Наказателно-процесуалния кодекс, което на 13 октомври 2020 г. е изпратено в 44-ото Народно събрание и на министъра на правосъдието. Предложените законодателни промени са били съобразени и с констатациите и препоръките от Независимия анализ на структурния и функционален модел на прокуратурата, както и в докладите на ЕК до Европейския парламент и Съвета за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка от последните няколко години.


Телефонните измами влязоха и в този доклад


"По линия на противодействието срещу конвенционалната или така наречена битова престъпност (кражби, грабежи и др.) бе осъществено оптимално взаимодействие между ПРБ и МВР при разследването на две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, като през 2020 г. организацията на работата в прокуратурите по тази категория дела значително се подобри. В тази връзка системно на територията на различни населени места в страната се провеждаха специализирани полицейски операции. В резултат на активните действия на прокуратурата и МВР бе отбелязан значителен спад (около една трета) на регистрираните престъпления. Сериозни успехи бяха постигнати и в противодействието на телефонните измами, подчертават от прокуратурата, а темата за телефонните измами влиза в пореден доклад на Иван Гешев. Миналата година при изслушването му в парламента (първо в комисията по правни въпроси, а след това и в пленарна зала) той многократно споменаваше телефонните измами като един от големите успехи на МВР и прокуратурата.


Във връзка с въведените от 13 март 2020 г. извънредни мерки на територията на страната за ограничаване на разпространението на вируса ковид-19, бе създадена организация за вземането на специален надзор на всяко образувано досъдебно производство, свързано с пандемията.


"Организационно бе осигурено взаимодействието на прокуратурата с Европейската прокуратура с обособяването на съответно структурно звено във Върховната касационна прокуратура. Понастоящем се реализира процес на методическо обезпечаване на взаимодействието, както и на организационно-техническо осигуряване на предстоящото стартиране на работата на Европейските делегирани прокурори у нас.
Дейността на Националното ни бюро в Евроджъст продължава да е изключително активна и успешна. Увеличен е отново и броят на съвместните екипи за разследване и качеството на работата им", пише още в доклада за 2020 г.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 911 Неутрално
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  НАРОДЕЕ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 90 Неутрално

  "Прокуратурата дължи действия, не резултати"

  Това е мисълта на десетилетието! Дължим действия, а не резултати! Звучи като предизборен слоган на ГЕРБ

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 4. 4 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Каскетът и Тиквата съсипаха България!!!
  Естествено - с подкрепата на идиотите, които гласуваха за Борисов и ГЕРБ!
  С любезното съдействие на ДПС и БСП!!!!

 5. 5 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 196 Неутрално

  "Прокуратурата дължи действия, не резултати"
  Мхм, видяхме! Незаконни действия и нулеви резултати.

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 844 Весело

  Къде ли сме били всички ние през тази "успешна" 2020-та година?!

 7. 7 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 83 Неутрално

  Гешев си защитава слогана все по успешно. Гешев е П О З О Р.

 8. 8 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Този израз ми звучи така - некомпетентен, да, но бездеен никога. Колко хора тероризирахте, включително и семействата им? Върхът беше Трайчо. Това момче, истински българин, нарече един зам. министър национален предател, защото подписа договорът за реакторите по нареждане на Божествения. А БХ-Божественият вече раздава любов наляво и на дясно (срещата с младежкото ГЕРБ). Не ни прекарва с 200.

 9. 9 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Прокуратурата не дължала резултати!? Т.е. образува си дела ей така за спорта?! Че Гешев е позор - ясно. Ама той изглежда е и безкрайно неграмотен!!!

 10. 10 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 767 Неутрално

  "Πpoĸypaтypaтa дължи дeйcтвия, нe дължи peзyлтaт, ĸaĸтo нe гo дължи и cъдът", заяви на финала главният прокурор и сложи точка на дебата по темата."


  Или казано по народному - Залудо работи, залудо не стой или другото е Луд умора нема.
  И сега си представете действията на прокуратурата, която се е превъзбудила по делата с широк обществен интерес и е внесла обвинителни актове по всички, но резултатът е нулев, т.е. няма осъдени.
  Те така е в симеоновската школа.
  Гешеф, Гешеееф само спането в Бояна до миризливите крака на вожда не стига.

 11. 11 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Тея всички мюлюционери са толкова прости, че даже сами си вярват, че вършат някаква работа! Просто на това са ги учили в Симеоново, важно е да си вземеш изпита по политикономия и а после си кютай на държавна служба до пенсия и прай кинти.

 12. 12 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Докладът на гешеф все едно е представен от севернокорейската прокуратура: успехи, успехи, успехи! Цветя и рози 🌹
  "Прокуратурата дължи действия, не резултати" е умопомрачителен бисер от инструмента на господ.

 13. 13 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Гешев се опитва да ни убеждава, че "Луд умора няма, само дет се поти!"
  И затова трябва да си почива у Бояна.

  Този милиционер ни прави нас на будали, докато раздава индулгенции на престъпниците.
  Едно добре засрано обвинение от прокуратурата никога не може да доведе до реално наказание, дори и при най-безпристрастния съд.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 14. 14 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 870 Неутрално
 15. 15 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 529 Неутрално

  мачкай, Гешев!
  —цитат от коментар 14 на bruno__dante


  Е мачка, де, мачка.
  Мачка частите си меки.
  И е същото дърво.
  ( ... по Хиподил)

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 16. 16 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2350 Весело

  "Дeйcтвиятa ca нa MBP. Гoлямa чacт oт тeзи дeлa ca внeceни в cъд, ĸaĸ щe пpиĸлючaт нe e мoя paбoтa. Πpoĸypaтypaтa дължи дeйcтвия, нe дължи peзyлтaт, ĸaĸтo нe гo дължи и cъдът", заяви на финала главният прокурор...

  Боже, ама това не подхожда на един Инструмент на Господ, той и българското Кьовеши.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2350 Весело

  мачкай, Гешев!
  —цитат от коментар 14 на bruno__dante


  Е, мачка де. Цял Биберон смачка.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  Ами то, ако няма резултати, за какво са ни техните действия. Да всяват страх ли?

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#14] от "bruno__dante":

  Забеляза ли кой е единствения на барикадата.
  Жалка история!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Чакайте, че нещо се обърках. Значи от една страна:
  "Πpoĸypaтypaтa дължи дeйcтвия, нe дължи peзyлтaт, ĸaĸтo нe гo дължи и cъдът".

  А от друга: "показател за ефективността на прокурорската работа и в двете фази на наказателното производство е делът на оправданите лица...", което е Резултат.
  Последно, кое е вярното?
  Или за г-н Гешев логическата мисъл е нещо, което се случва на другите.

 21. 21 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 247 Неутрално

  "A зa цитиpaнитe CPC имa paзpeшeния oт cъд", отговори от своя страна Гешев."

  Онзи ден шефът на Спец Съда нали каза че разрешителни за подслушване не са издавни.
  Сега на кой да вярваме.

  https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/05/25/4213060_specializiraniiat_sud_ne_sme_izdavali_razresheniia_za/

 22. 22 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#14] от "bruno__dante":

  Какво точно да мачка Гешев? Алеите в Бояна ли? Защото до този момент нищо друго не е смачкал.

 23. 23 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 228 Весело

  Казвам аз от години, че лицето Каскет Гешев е с по-ниско от 40 АйКю и че няма да може да издържи матурата за 8-ми клас, и той вместо да ме опровергае, постоянно го доказва!! :) Браво Гешев, браво Каскет, ти си радост /най-вече за престъпниците, разбира се :)/ :):)

 24. 24 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Че то и това наблюдаваме от тях - действия с много шум, а резултат - НУЛЕВ!
  Толкова е прост тоя каскет, че даже не го осъзнава....

 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2253 Весело

  Къде ли сме били всички ние през тази "успешна" 2020-та година?!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Не го ли обичате вече?
  Катарзис...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  мачкай, Гешев!
  —цитат от коментар 14 на bruno__dante


  🤣🤣🤣
  Омачкал се е...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1451 Весело

  дойдох, видях, осрах !
  ОПГ- Каскетъ

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  "Гешев отчете успех след успех..."

  Брой заведени от Гешев наказателни дела, завършили с осъдителна присъда: 0.

  Най лесната за запомняне статистика.

  При това константна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Какви действия дължите? Вие сте царе на бездействията.... и то избирателните бездействия!
  А народът ви дължи по една килия!

 30. 30 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 623 Любопитно

  Хммм... интересен доклад на човек заемащ поста ръководел на българската прокуратура, която отговаря за стриктното спазване на законите в държавата ни, трябва да знае и да спазва същите и най-вече защото е единствената и най-върховна държавна длъжност, овластена за това. Беззаконните действия на главния Каскет гешеф, относно въораженото нахлуване в президентството, докараха масови протести в страната ни, а бездействието относно аферата с шкафчето и релефонните записи на някой, чийто глас ужким прилича на този на Борисов, донякъде допринесоха за оттегляне на голяма част от почитателите на патрия ГЕРБ.
  Интересно, полицейско обяснение за полуидиоти от тъпанара гешеф, че ето на, опитвате се да вкарате в работата на прокуратурата псртийни интереси.
  А ти, чий интереси защитаваш бе дебил, на народа или на закона?
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 31. 31 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Ако имаше малко нормално чувство за самосъхранение, би намерил начин да си тръгне от поста, защото по-нататък ще е много по-зле за него.

 32. 32 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Мда, неслучайно следва съветите, които Севда шепне в 'жипката. Колкото повече кал излиза на повърхността, толкова по-често повтаряй, че всичко е супер, успешно, номер едно в Европа, света и планетата, а ако някъде се наблюдава "пукнатина", виновен за нея е някой друг (по дефолт комунистите, в случая съда).

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Близо 300 000 преписки за година? За държава с 6 милиона души население ми се вижда много. Да нямат за цел да вкарат в съда целия народ поне по веднъж за следващите 10 години?

 35. 35 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 418 Неутрално
 36. 36 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Г-н Гешев , оставката чука и на вашата врата!
  Силно се надявам след няколко месеца , новото НС да се заеме с вас и да ви предаде в ръцете на истинско правосъдие.

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  " Дeйcтвиятa ca нa MBP. Гoлямa чacт oт тeзи дeлa ca внeceни в cъд, ĸaĸ щe пpиĸлючaт нe e мoя paбoтa. Πpoĸypaтypaтa дължи дeйcтвия, нe дължи peзyлтaт, ĸaĸтo нe гo дължи и cъдът", заяви на финала главният прокурор и сложи точка на дебата по темата."

  Защо да си го причинява изобщо ? Дължи само в полза на хората, които са го поставили на този пост ! На другите дължи единствено един голям фарс !!! 😂😂😂

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2791 Весело

  Ако прокуратурата не дължи резултати, то на каква база и пред кого Гешев отчита успехите си?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Erokh
  Erokh
  Рейтинг: 213 Гневно

  имам чувството, че и каскета и бойко живеят в някаква паралелна вселена, където всички им вярват на простотиите. Но явно работи имайки в предвид как всеки ден лъсват кражби за, които се говори от години, и от прокуратурата ...НИЩО, що ли ????

  Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times....
 40. 40 Профил на hushhush
  hushhush
  Рейтинг: 386 Неутрално
 41. 41 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Гешев пак се изложи. В забележките на Панов няма абсолютно нищо политическо.

 42. 42 Профил на dumbodds
  dumbodds
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Действия, действия, действия.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 450 Неутрално

  мачкай, Гешев!
  —цитат от коментар 14 на bruno__dante


  Ахаха, да, Гешев удря, Гешев мачка. Най-вече мачка с голо дупи тиквичките на Тиквата.

 45. 45 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Мачкай Каскет калинке! Да не остане неразкрита кражба на кокошка.

 46. 46 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  И какви бяха действията на прокуратурата по този сигнал за корупция в особено големи размери:

  „67 млн. лева в брой за Борисов и Горанов" - Божков чака прокуратурата да му се обади, 17.06.2020 г.
  dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/17/4079735_67_mln_leva_v_broi_-_vasil_bojkov_chaka_prokuraturata/

 47. 47 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#31] от "alg57373608":

  Абсолютно. Същото важеше и за Бацко миналото лято, ако го беше направил имаше шанс. Сега го чака гърч, ама много голям.

 48. 48 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално

  "Прокуратурата дължи действия, не резултати"

  Да се разбира: Прокуратурата дължи арести, пък след това не я интересува.

 49. 49 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално
 50. 50 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Милиционера си остава милиционер, дай му да тормози, да арестува и да бие. Останалото не е негова работа

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 51. 51 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 860 Неутрално

  нагъл тип

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 52. 52 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Гешев дължи само оставката си и нищо друго. Нека не се напряга със сложни умозаключения, че не му се получава

 53. 53 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Ако искат отчет и от стария Министерски съвет сигурно ще включат борбата с телефонните измами. А какво стана с кюлчетата злато и еврата в бившия премиер??? А какво стана със скандала с Осемте джуджета??? А какво стана с банка КТБ и същото щеше да стане и с ББР??? Какво отчете "прокуратурата" в детска градина "Беберон"??? Ха ха ха голяма прокуратура. Уволнявай!!!

 54. 54 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Прокуратурата дължи действия, не резултати ...
  ___________________________________________________________

  Резултатите идват от присъдите на съда, но той за сега е много благосклонен към олигарсите! Но ако си откраднал 5 кокошки си осъден 100%!

 55. 55 Профил на George Velkov
  George Velkov
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Позорът да съм бил част от тези боклуци. Не зная как се измива.

 56. 56 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  А защо Гешев сам си оценява работата?

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 57. 57 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Цирк, каскетски успехи 2020. Дали се е похвалил за незаконното разгласяване на СРС, незаконното нахлуване в президентството, проспиването на шкафчета с пачки и кюлчета, джуджетата и какво ли още не. Егати тъпия каскет

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 58. 58 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Между другото, прокуратурата беше осъдена многократно за едни пари да плаща обезщетения - те как се оценяват в отчета на Гешевтурата?

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 59. 59 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Навсякъде по света прокурорите се оценяват по " conviction rate" или колко от заведените дела са спечелили. Никой не може да спечели 100% но добрите винаги са над 90%. Само наш Гешо не се интересува от резултати. Май наистина ще се окаже адски прост. Особено да направи такова публично изявление.
  А за това колко престъпления и сигнали Прокуратурата му въобще не иска да разследва ... за това няма мерна единица в свободния свят. Но в нашата прокуратура - по-малкия брат на великата Руска Прокуратура, тези неща са отчитат като успехи.
  Имам новина за всички сънародници - Новата Прокуратура, като дойде ще е същата като Старата Прокуратура. Затова единствения начин да се борим с тези пошли идиоти е да ги сменяме всеки 2 години докато се научат.

  California Über Alles
 60. 60 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 372 Неутрално

  ГРОБ: "Работа, работа, работа..."
  Каскетурата: "Действия, действия, действия..."
  БЪЛГАРИЯ: МЪКА„ МЪКА, МЪКА :(

 61. 61 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  До коментар [#9] от "Стабилни в мизерията, епизод пореден":

  Прокуратурата не дължала резултати!? Т.е. образува си дела ей така за спорта?! Че Гешев е позор - ясно. Ама той изглежда е и безкрайно неграмотен!!!
  —цитат от коментар 9 на Стабилни в мизерията, епизод пореден


  Не неграмотен, а невменяем. Определено. Един индивид, който осъзнава смисъла и значението на думите и деянията си не може да заяви, че в работата си дължи действия, а не резултати.

  Как ще погледнете ако един шофьор в градския транспорт заяви, че работата му е да разхожда автобуса из града, а не да вози пътници? Че даже и почне да го прави!

  Като на хирург ли ще гледате на някого, който ви обяснява, че е важно колко души е нарязъл, а не колко е спасил? Или като на сериен убиец?

  Крайно време е всички да си отворят очите и да разберат, че в случая на пациента Гешев не трябва да се вика "оставка", а да се повикат санитарите.

 62. 62 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2493 Весело

  “Πpoĸypaтypaтa дължи дeйcтвия, нe дължи peзyлтaт, ĸaĸтo нe гo дължи и cъдът", заяви на финала главният прокурор и сложи точка на дебата по темата.”

  И като прокуратурата “не дължи резултати”, как се отчита, че годината била успешна!?

  “Гешев отчете успех след успех
  "През изминалата 2020 г. дейността на прокуратурата следва да се отчете като успешна. “

  То и аз “дължа действия” - спане, ядене, пиене .,, И съм постигнал големи успехи - проспал съм 390 дни; “образувал съм преписка” на масата за ядене 730 пъти и само 2% масата се е разтуряха, опс преписката е прекратена поради липса на доказателства, опс храна.

 63. 63 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2493 Весело

  До коментар [#58] от "keen":


  “прокуратурата беше осъдена многократно за едни пари да плаща обезщетения - те как се оценяват в отчета на Гешевтурата?”

  Това не е действие на прокуратурата, а на Съда, подкупен и обурудван с дигитални пръскачки, хакнати да пръскат срещу “чистите и святи” инструменти Господни.

 64. 64 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2493 Весело

  До коментар [#59] от "Pontif New Dnevnik SUCK":


  “колко от заведените дела са спечелили. Никой не може да спечели 100% но добрите винаги са над 90%. ”

  Е, Гешевтурата отчита 98% успех - 52% са внесени в съда; 34% са със споразумение в полза на прокуратурата и в 12% е успяла да заличи престъплението (къде с подмяна в Имотния и Търговски регистър, къде с изчезване на доказателства-тефтерчета, къде със заличаване дори и на набедения престъпник).

 65. 65 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Прокуратурата дължи обвинителни актове, които да издържат в съда, т.е. да има присъди. А по повечето знакови производства прокуратурата губи делата, което се обяснява с некадърност или коремпираност. Друго обяснение няма.

 66. 66 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Действия, целенасочени единствено в подсигуряването на комфорта при мародерстването на червената бандитска шайка и Кремълските и господари - забравил е явно да упомене Главния каскет на Задунайская.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK