На живо

Преди изборите: Арестуваният бизнесмен Миню Стайков ще е кандидат-депутат (хронология)

Преди изборите: Арестуваният бизнесмен Миню Стайков ще е кандидат-депутат (хронология)

© Юлия ЛазароваДо предсрочните парламентарни избори остава малко повече от месец и кампанията вече тече с пълна сила. "Дневник" следи изявите на основните политически играчи, както и подготовката на държавата за вота. Проследете развитието на събитията от деня и коментарите в хронологията.
Еврокомисията отказва да коментира оплакването на ГЕРБ

Преди изборите: Арестуваният бизнесмен Миню Стайков ще е кандидат-депутат (хронология)

© Георги Кожухаров


Европейската комисия следи внимателно събитията в България, но няма да коментира оплакванията на евродепутатите от групата на Европейската народна партия срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи БНР. . В понеделник шестима български евродепутати от ГЕРБ - СДС изпратиха писмо до своите политически съмишленици в Европейския парламент и до част от еврокомисарите с негови изказвания, които, според тях, препращат към комунистическото минало.


От какво се оплакаха българските европарламентаристи от ГЕРБ и СДС четете тук.


"Получихме писмото по електронната поща. Както винаги, ще отговорим по необходимия начин и чрез подходящите канали. Няма обаче да коментираме вътрешни политически събития", заявяват от комисията пред БНР. Оттам добавят, че в по-общ план следят отблизо събитията в България и в контекста на годишния доклад за върховенството на закона.


Еврокомисията трябва да оповести през юли вторите си годишни доклади за върховенството на закона в страните-членки, напомня националното радио.

Бизнесменът Миню Стайков, който се намира под домашен арест заради обвинения в данъчни измами, пране на пари и злоупотреба с еврофондове, се е кандидатирал за депутат, съобщи "24 часа". Той е вписан на второ място в листата на партия "Бригада" за Втори бургаски многомандатен район. Пред Дневник председателят на РИК Бургас Михаил Хаджиянев потвърди кандидатурата на Стайков.


Той обясни, че РИК ще излезе с решение до дни, след като направи проверка в ГРАО. Според него обаче няма проблем с регистрацията на Миню Стайков и той ще бъде допуснат до участие в изборите.


Миню Стайков е в ареста от септември 2018 г., когато бе задържан като част от организирана престъпна група, която според прокуратурата е участвала в контрабанда на цигари и данъчни престъпления. През май 2019 г. специализираната прокуратура му повдигна ново обвинение - за злоупотреби с еврофондове. Бизнесменът бе предаден на съд заедно с още петима служители на Държавен фонд "Земеделие" за злоупотреба с евросредства по земеделски програми - Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.


Юристи обясниха, че ако бизнесменът бъде допуснат до участие в изборите, ще се сдобие с имунитет за месец и половина от началото на предизборната кампания до оканчателното обявяване на резултатите. Това обаче не отменя започналите срещу него съдебни производства.

Над 13 хил. са били лишени от право да гласуват, установи Хелзинкският комитет

Преди изборите: Арестуваният бизнесмен Миню Стайков ще е кандидат-депутат (хронология)

© Лили Тоушек


Над 13 хил. души са били ефективно лишени от възможност да упражнят конституционно гарантираното си право на глас на изборите, които се проведоха на 4 април. Над 670 от тях са опитали да преодолеят пречките, наложени им от така регламентираните изборни правила, но им е било отказано. Това съобщава Българският хелзинкски комитет на базата на събрана информация от подадени 268 заявления за достъп до информация към всички общини.


Организацията посочва, че изборното законодателство не беше съобразено в достатъчна степен с пандемията, което е довело до тези ограничения. Някои от хората не са могли да гласуват заради това, че са били под карантина на адрес, различен от постоянния, поставяне под карантина със задна дата, невписани в избирателните списъци, макар да са подали в срок заявление за гласуване по настоящ адрес.


Резултатите от проучването показват, че голяма част от пречките за гласуване на поставените под ограничения поради ковид-19 можеха да бъдат лесно преодолени, заключава БХК. Посочва, че въпреки очевидния спад на новозаразените, значителен брой български граждани потенциално могат да бъдат лишени от право на глас, ако ЦИК не предвиди и регламентира по-справедливи изисквания за образуване на секциите за гласуване с подвижна избирателна кутия.


Целият анализ можете да прочетете тук.

"Ти броиш" направи симулатор за машинно гласуване

Преди изборите: Арестуваният бизнесмен Миню Стайков ще е кандидат-депутат (хронология)

© Георги Кожухаров

Екипът на кампанията "Ти броиш" е разработил симулатор на машинно гласуване. С него всеки, който не се чувства достатъчно уверен, ще може да тества целия процес, преди да влезе в изборната секция.
В момента е налична бета версия, подходяща за компютър, а до 3 дни ще са налични и приложения за смартфон и таблет, съобщава в свой пост във "Фейсбук" Ивайло Мирчев от "Демократична България".


Тестът може да се направи тук: tibroish.bg/ti-glasuvash

Даниел Митов: Започвам да си мисля, че се прави преврат

Даниел Митов от ГЕРБ коментира пред "Нова телевизия", че служебното правителство се занимава с несвойствени дейности, сред които и подхващане на дългосрочни политики, а от действията им излиза, че "едва ли не всички са калинки". Вместо само да подготви страната за предстоящите избори.


Според него това е кабинет на БСП, който с малки партизански отряди превзема властта. "Очевидно Радев връща и модела "Орешарски", заключава Митов.


Като гледам накъде вървят започвам да си мисля, че в България се извършва преврат.


Даниел Митов,

ГЕРБ


"ЦИК изобщо ще могат ли да приложат гласуваното изборно законодателство? Това може да доведе до провал и касиране на изборите", предупреди още Даниел Митов.

ЦИК предстои да вземе решение как ще се гласува при проблеми с машините

Преди изборите: Арестуваният бизнесмен Миню Стайков ще е кандидат-депутат (хронология)

© Георги Кожухаров

Предстои ЦИК да вземе решение и да издаде подробни указания как ще се гласува в секциите, в които се повредят машините, изгасне токът задълго или настъпят други технически проблеми. Това каза пред "Нова телевизия" Росица Матева, зам.-председател на ЦИК.


С промени в Изборния кодекс бе прието, че на предстоящите избори вотът ще бъде само машинен.


Тя посочи, че е взето решение за секциите в чужбина машините да се доставят с дипломатическо въздушно карго, а от дипломатическите мисии с транспорт на Министерството на външните работи и до съответните секции.


Секциите, в които на предните избори са гласували повече от 450 избиратели, са 700. В тях трябва да има по 2 машини, за да се улесни гласуването, но още не се знае в колко от тях реално ще се случи това, каза още Матева.

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Ми с хартия как :)

  Друг начин има ли ;)

 2. 2 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Ми с хартия как :)Друг начин има ли ;)
  —цитат от коментар 1 на realguru


  С павета пред президентството.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Тези на море в Гърция ще могат да гласуват на място, а тези в България ще трябва да се прибират до София или другаде. Евала на авторите на новите изборни правила!

 4. 4 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бързата смяна на ЦИК, тоталното машинно гласуване, отнемането на протоколите от секционните комисии – всичко това говори, че нещо се пече, че играта няма да е честна. Все пак това е нормално за левите по света. Те могат да печелят само по два начина - чрез манипулации и чрез чужди войски на границата.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 5. 5 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2154 Весело

  "Предстои ЦИК да вземе решение и да издаде подробни указания как ще се гласува в секциите, в които се повредят машините, изгасне токът задълго или настъпят други технически проблеми."
  *
  Ами сега? Защо ЦИК трябва да взема решение, след законодателите от бързане да променят правилата на играта в последния момент допуснаха всякакви недомислици?
  Боя се, че следващият парламент ще бъде още по-зле и от предишния.

 6. 6 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  ЦИРК -Централна Избирателна Радева Комисия.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 7. 7 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  "Даниел Митов: Започва да си мисля, че се прави преврат"
  ..........................

  преврат неужважаеми г-н Митов са действията на прокуратурата от сутринта, както и отказа на всякакви агенции и служби да съдействат на легитимното правителство

  преврат е и непрестанните внушения от теб, Мутрата и всички ГЕРБ че легитимно правителство извършва преврат

  ТОВА Е ПРЕВРАТ - това че мутрите от ГЕРБ си мислят че властта им пренадлежи по право без значение от резултатите от изборите

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 8. 8 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Те могат да печелят само по два начина - чрез манипулации и чрез чужди войски на границата.
  —цитат от коментар 4 на Мизийски


  за да е вярно изречението ти трябва да замениш "Те" с "ГЕРБ"

  ГЕРБ не знаят как да печелят без манипулации и това че Рашков прави всичко възможно да спре манипулациите кара Мутрата да ви плаща да пишете тия глупости

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 9. 9 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 945 Неутрално

  бата̀к


  Тълковен речник
  мн. батаци, (два) батака, м.
  1. Разг. Кално място, тиня, блато.
  2. Прен. Неразбория, бъркотия, хаос.
  3. Остар. Обикн. мн. Несъбираеми парични дългове.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Весело

  Оказа се, че в пробните гласувания тези от ЦИК са засичали чистото време за гласуване, от заставане пред машината до пускане на хартиеният отрязък. Безумни нереални времеви тестове...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Герберастите никак не харесват машинното гласуване, но законът трябва да се спазва.

 14. 14 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 665 Неутрално

  "Преди изборите: ЦИК предстои да вземе решение как ще се гласува при проблеми с машините"

  С други "правилни" машини.

  И в морето ми е до колене .....................
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Весело

  "В момента е налична бета версия подходяща за компютър, а до 3 дни ще са налични и приложения за смартфон и таблет, съобщава в свой пост във "Фейсбук" Ивайло Мирчев от "Демократична България"."  Изпратете изрично на президента, по секретната поща, има още време до изборите, може да осъществи напредък с някоя минута...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Машините зад перде ли ще са?

 17. 17 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Екипът на кампанията "Ти броиш"
  БРАВО момчета, без майтапツ

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 18. 18 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  >>>"Ти броиш" направи симулатор за машинно гласуване

  Браво!
  Лошото е, че кадърните нямат думата в комунистическомутренската ни държавица, мат'риала упорито си избира се същите сатрапи ...

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  Мале, мале, мале...

  Без ЦИК, без хартиени бюлетини, без контролиран цигански вот - уйдя ГЕРБ у рякътъ.

  Евроатлантическата ориентация на Факултето, Столипиново, Филиповци и Шекер махала е сирно разколебана - "десните" избиратели хем искат да ИМ гласуват, хем немат желание...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 772 Неутрално

  гласувах за ДБ на симулатора!

  You don't know what you don't know.
 21. 21 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Проблеми с машините... Тези сега ли се усетиха? Още ли не им е ясно, че този изборен закон е писан от идиоти, а сега ще трябва и те да се правят на идиоти. Предстои ни фарс какъвто не сме видели до сега.

 22. 22 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  I'll be back- Избора на машините.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 23. 23 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 457 Неутрално

  15 секунди без да знам предварително кой номер. Проблема не е за мен и за вас, които пишете тук, а за старите ви майки, баби и др. За мен е без значение как ще гласувам.

  Много хитър
 24. 24 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#13] от "my_self":

  Точно защото трябва да се спазва е в Конституционния съд. Фарсът с машинното гласуване предстои.

 25. 25 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Браво за симулатора!!!
  Едно мърморене - след излизането на фиша, не се вижда надписа отдолу (за това какво да правим с него). А след кликване върху фиша, надписът се скрива много бързо.

  Въпроси:

  1. Каква карта се поставя в машината? Ако е личната, къде отива тайната на избора!?

  2. След като на фиша се отпечатва с текст избора, как се осигурява тайната на избора? Защото разнасяйки фиша и поставяйки го в кутията, всеки, който не го мързи, може да види/запише/докладва кой за кого е гласувал.

  Това дори по времето на Тато го нямаше!!!

 26. 26 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  гласувах за ДБ на симулатора!
  —цитат от коментар 20 на meteowrite


  Само веднъж ли ?

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 27. 27 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 58 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мизийски":

  да те добавя - връщане на старите цик, всички нови назначения из министерства уволнение и старите обратно, бойко служебен премиер незабавно? демократи сте, на бойко чичковитечервенотик..а

 28. 28 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  [quote#25:"ivanpopov"]Браво за симулатора!!!Едно мърморене - след излизането на фиша, не се вижда надписа отдолу (за това какво да правим с него). А след кликване върху фиша, надписът се скрива много бързо.Въпроси:1. Каква карта се поставя в машината? Ако е личната, къде отива тайната на избора!?

  Поставя се Лична Карта.Тайната на вота отива в машината.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 29. 29 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#25] от "ivanpopov":

  Картата е карта за гласуване, дават я в секцията срещу лична карта. Би било още по-лесно ако е с лична карта и без тези списъци, само на входа да те проверят дали си ти.

  Много хитър
 30. 30 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Симулаторът за машинно гласуване емного добър. Упражнявайте се.

 31. 31 Профил на funordie
  funordie
  Рейтинг: 254 Неутрално

  А вярно ли е че тъчването със задържане не е махнато от машините за гласуване. Кой трябва да отговори на този въпрос?

 32. 32 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#25] от "ivanpopov":

  Въпреки че вече ти отговориха, ще внеса едно малко уточнение - картата е специална карта за гласуване, изглежда точно като на симулатора и се поставя по същия начин - с чипа отгоре. Не можеш да гласуваш повече пъти с една и съща карта - в СИК има няколко карти, които трябва да се редуват, за да бъде отчетен гласът ти.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 33. 33 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#28] от "deepblue":

  Дневник, санкционирайте го тоя. Умишлено разпространява дезинформация срещу изборния процес.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 34. 34 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мизийски":

  Единственото напечено нещо е главата ти. Земи седни на сянка, че пишеш глупости.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Разстроено

  До коментар [#35] от "deepblue":

  Вярно е. Колко тъпо, че не са се сетили да дадат възможност да промениш избора си и така хем да натиснеш "ГЕРБ", за да се изцапа пръста ти, хем след това да гласуваш за БСП, която е партията на сърцето ти! :(

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 37. 37 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 855 Неутрално

  "Ти броиш" направи симулатор за машинно гласуване.

  Дали някой ще забележи, ако гласувам бързо, извадя картата и пак я сложа и гласувам втори път?

 38. 38 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Весело

  До коментар [#37] от "slq84014722":

  Пробвай. Даже препоръчвам да го направиш 20 пъти, може да стане на 21-я опит. 😂

  А сега малко по-сериозно - точно заради такива хитреци се редуват различни карти. Няма как да гласуваш последователно с една и съща карта.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 39. 39 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#32] от "Darulio":
  До коментар [#29] от "Кум Лисан":

  Благодарско за отговорите. А с отпечатания фиш, какво става? Размахва ли се, пред публика, докато се носи към урната или се свива по определен начин? И как е отпечатан? Защото ако е с термопринтер, догодина вече няма да сме в състояние да проверим бюлетините.

 40. 40 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#39] от "ivanpopov":

  Сгъваш го на две и го пускаш в непрозрачна кутия.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 41. 41 Профил на Dimiter Karapetrov
  Dimiter Karapetrov
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#2] от "deepblue":

  "С павета пред президентството."
  ===========================================
  Та до неговото ниво ли да паднем!?

 42. 42 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#39] от "ivanpopov":Сгъваш го на две и го пускаш в непрозрачна кутия.
  —цитат от коментар 40 на Darulio


  А кутията ние ли си я носим или ни я раздават.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 43. 43 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#39] от "ivanpopov":

  Опа, пропуснал съм втората част от въпроса ти - еми термопринтер е. Ще видим колко ще издържат, но не би трябвало да има проблем да изкарат до следващите избори, ако чувалите не се съхраняват при екстремни условия.

  До коментар [#42] от "deepblue":

  Характеристика на простите хора е, че се мислят за забавни, докато демонстрират публично тъпотата си. Та изобщо не си забавен, не си мисли друго.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 44. 44 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#37] от "slq84014722":Пробвай. Даже препоръчвам да го направиш 20 пъти, може да стане на 21-я опит. 😂А сега малко по-сериозно - точно заради такива хитреци се редуват различни карти. Няма как да гласуваш последователно с една и съща карта.
  —цитат от коментар 38 на Darulio


  Един глупав въпрос ама:
  Парите на тези карти ли се превеждат и ако да то кой ще каже какъв е ПИН номера.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 45. 45 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 311 Неутрално

  На тези избори ще видите колко повече ще са с отнето право на глас! Милион!

 46. 46 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Разстроено

  До коментар [#44] от "deepblue":

  Не съм очаквал умен въпрос.
  Номерът е да си достатъчно интелигентен, за да се сетиш сам какъв е ПИН-ът. Сори, ще ходиш гладен :(

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 47. 47 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#44] от "deepblue":Не съм очаквал умен въпрос. Номерът е да си достатъчно интелигентен, за да се сетиш сам какъв е ПИН-ът. Сори, ще ходиш гладен :(
  —цитат от коментар 46 на Darulio


  Съжалявам.Не ме взимай насеризнно и не се разстройвай от тролски глупости.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 48. 48 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Данаилчо пак тъжен подхванал мантрата с “подготовка на предстоящите избори”
  Служебното правителство си има всички права на редовното - всички.
  А разравянето на грандиозните ви далавери и премахване на главатарите на ОПГ-то ви от държавните постове е максимално важна задача.
  А и изборите могат да се приготвят, не пречи. Не че като вие ги приготвяхте се справихте, има данни в съседната статия.

 49. 49 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#25] от "ivanpopov":

  Ми сгъни листчето бе, човек

 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До #14 БГА Балкан. Да правилните машини временното правителство ги намери в МВР. С тези машини Мутрата е фалшифицирал машинния вот. Машините не трябва да бъдат в МВР. Вие мислите,че всички са лъжци като вас.

 51. 51 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  Както и да се гласува, ГЕРБ е туш.

 52. 52 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#6] от "deepblue":

  Не Радева,Решетникова Комисия е.

 53. 53 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#10] от "Северозападнал":

  Атаката към ББР е точно атака срещу банковата стабилност с цел да се забави,ако лиже и спре влизането ни в ЕЗ.

 54. 54 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Вся власть МАФИИ! Кой голям престъпник все още не се е регистрирал за депутат на Сестра Галева, Бабичкян, Фатмака, Ицо Маджото?!!

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#42] от "deepblue":

  Аз пух,че ставало и снкутия за обувки-Корни така я избрали в БСП-ту.

 56. 56 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Абе, Миню закърпиха ли го вече?

 57. 57 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  "Еврокомисията отказва да коментира оплакването на ГЕРБ"
  =====================

  АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХА

  еми нормален отговор, другия вариант беше да им отговорят с краткото "МУТРИ ВЪН"

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 58. 58 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Фигурантът се готви да посрещне Гешев

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 59. 59 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Хахаха, отсвириха ли ви, айде сега при арменския поп!

  "Еврокомисията отказва да коментира оплакването на ГЕРБ"

 60. 60 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Хахаха, отсвириха ли ви, айде сега при арменския поп!

  "Еврокомисията отказва да коментира оплакването на ГЕРБ"

 61. 61 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Доста добър шамар за герберастията. Днес е малък празник - един от Европа и един от Щатите. На Боцко само братята рашки му останаха.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 62. 62 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 424 Весело

  Дневник, кой е мъжът на снимката? Или сте започнали викторина Познайте кой е мъжът на снимката?

 63. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  "Европейската комисия следи внимателно събитията в България, но няма да коментира оплакванията на евродепутатите от групата на Европейската народна партия срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи БНР."

  Ми що пък отказват да коментират? Да не ги е гнус? Ми туй миризливо блато те го направиха.

 64. 64 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1620 Весело

  """'"'Еврокомисията отказва да коментира оплакването на ГЕРБ""""........никой няма да се занимава с простотиите на Бойко вече..... и тяхното търпение свърши.....

 65. 65 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 9 Весело

  Еврокомисията отказва да коментира оплакването на ГЕРБ

  - Шшшш, Алоууу Бруксеел, тука е Бункеру в Банкя, алооооу под обсада сме!

  -В момента няма връзка с този номер

  Бий Гербиджака по главата Бий, Бий, Бий!
 66. 66 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1483 Весело

  И ЕС отсвириха гарбиджа..Тежък е живота а клетите калинки..

  Sic transit gloria mundi
 67. 67 Профил на Ганьо ла фурия Балканиола
  Ганьо ла фурия Балканиола
  Рейтинг: 20 Весело

  Разпорването на сланината продължава. Люпим семки и охкаме емпатично с гербиджа, колкот да се каже че сме състрадателни. Всъщност ни е много кефлийско, докато ги порят с 200.

 68. 68 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  ГЕРБ да спрат да се инатят и спокойно оттеглят поне за две-три години, ако не искат да изчезнат , ако не раязбират, че са им вдигнали мерника отвсякъде и че няма да има прошка при това им поведение....е.....

 69. 69 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Тези на море в Гърция ще могат да гласуват на място, а тези в България ще трябва да се прибират до София или другаде. Евала на авторите на новите изборни правила!
  —цитат от коментар 3 на svoboden


  Какви нови правила, бе, това винаги е било така!
  Единствения начин да гласуваш на друго място от постоянната ти регистрация е на текущата ти регистрация, ако подадеш молба седмици, ако не месец-два, преди изборите.

 70. 70 Профил на wpw561057657
  wpw561057657
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ГЕРБ защо клепат България? Срамно е! Навсякъде го пишеше през есента на 2020 в медиите на Магнитското прасе.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK