На живо

Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

Избрано от редактора

Държавният департамент на САЩ налага санкции на бившия депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски, на обвинявания в десетки престъпления бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков и още четирима по-слабо известни бивши държавни служители. Ден след информацията прокуратурата обяви, че ще я провери. Засегнатият от решението бизнесмен Васил Божков обяви, че законът "Магнитски" се използва като бухалка, а новината бързо беше използвана от партиите като компонент от предизборната кампания. Основният извод за наблюдателите е, че на корупцията в България вече не може да се гледа като вътрешен проблем.
. Реакциите след обявяването на мерките от страна на САЩ вижте в хронологията.
"Пишем нов закон Магнитски" - карикатурата на Чавдар Николов от "Прас прес"

Как карикатуристът Чавдар Николов от органа на невъзпитаните карикатуристи "Прас-прес" интерпретира реакциите на политическите сили по скандала.


"Демократична България" иска равностойни санкции за Пеевски и в България

Христо Иванов

© Юлия Лазарова

Христо Иванов


Служебното правителство и новото ръководство на ДАНС да задвижат процедура по налагане на санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, аналогични на санкциите от САЩ по закона "Магнитски". За това настоя в интервю за Би Ти Ви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.


"Те имат конкретни правомощия по Закона за мерките срещу изпиране на пари и могат да ги наложат за транзакции в България на базата на американското решение, информация, която ние знаем от десетилетие", каза Иванов.


Санкции следва да има и за фирмите, от които Пеевски се освобождава, и офшорните компании, където има съмнения, че е краен бенефициент.


Христо Иванов,

Съпредседател на "Демократична България"


"Сега е моментът, в който новото правителство и новото ръководство на ДАНС може да покаже от
коя страна на уравнението стоят. Пеевски в последните месеци се освобождаваше от фирми,
очевидно имайки предчувствие какво следва", коментира Иванов.

Кои депутати са подкрепили кандидатурата на Желязков, издигната от ДПС, през 2018 г.

Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Дневник


На 21 декември 2018 г. парламентът гласува назначаването на Илко Желязков ( когото САЩ посочиха като помагач на Делян Пеевски в прилагането на корупционни схеми) за член и зам.-шеф на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства.


Желязков при гласуването е подкрепен от всички 23-ма депутати от ДПС, 84-та присъствали на заседанието членове на ГЕРБ и 11 депутати от социалистите. Групата е гласувала шарено - 28 души са се въздържали, а един се е обявил против. Желязков е получил подкрепата на всичките 8 депутати на "Воля" и Станислав Станилов от "Атака". В интервю за Би Ти Ви бившият председател на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов си спомни: "Всяка партия предлагаше, имаше прозрачно обществено обсъждане и се налагаше да има консенсус". Борисов пък на пресконференция обясни, че подкрепата за Желязков е дадена без негово знание.


"Клуб Z" провери кои депутати от БСП са гласували "за" предложението на ДПС в парламента, доминиран по това време от ГЕРБ и "Обединени патриоти":


Антон Кутев (в момента говорител на служебното правителство).
Драгомир Стойнев - бивш министър на енергетиката
Георги Йорданов - бивш депутат от БСП
Георги Свиленски - един от най-разпознаваемите депутати на левицата
Валентина Найденова
Георги Гьоков - от март член на Изпълнителното бюро на БСП.
Кристиан Вигенин - бивш външен министър.
Петър Кънев - бивш председател на икономическата комисия в НС, представител на гражданската квота.
Румен Георгиев
Филип Попов - член на правната комисия в последните състави на парламента.
Христо Проданов


Сравнение с гласуването за кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на Комисията за противодействие на корупцията, което показа разкол в групата на БСП, показва, че Стойнев, Кънев, Георги Йорданов, са подкрепили бившия главен прокурор, а Кутев, Свиленски, Вигенин - не. Социалист коментира тогава пред "Дневник": Знаем, че има седем-осем души на Цацаров и Пеевски в групата.


За излезлия днес в отпуск Желязков Държавният департамент пише: "Пеевски е използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна. От 2019 г. е известно, че Желязков е предлагал подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация на Желязков, която да бъде предавана на Пеевски..."

Социалистите в европарлмента искат дебат в комисията по бюджетен контрол

Социалистите и демократите в Европейския парламент призовават за дебат за корупцията в България на следващото заседание на Комисията по бюджетен контрол (CONT). Те настояват Мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона през есента да организира мисия в България за установяване на фактите.


"Проблемите с корупцията се превърнаха в запазена марка на правителството на Борисов и неговата партия ГЕРБ. Затова българите излязоха на улицата. Евродепутатите от С&Д са осъждали това, което сега не е никаква тайна за българите и още по-малко за консерваторите в Европейския парламент. За съжаление, групата на ЕНП винаги е предпочитала да остава сляпа", е цитиран да казва председателят на групата Ираче Гарсия Перез.


"Въпреки всичко, България започна да обръща страницата на последните парламентарни избори, проведени на 4 април 2021 г. И аз се надявам, че срамната практика на ГЕРБ и техните олигарси ще бъде окончателно затворена глава след наближаващите избори на 11 юли 2021 г.", добавя той.

Прозрачност без граници: Корупцията създава заплаха за международните отношения

Решението на Министерството на финансите на САЩ за налагане на санкции по закона "Магнитски" е много силен показател за значимостта на проблема с корупцията в България и за неговата видимост не само от българското общество, но и от международните партньори на България, се казва в позиция на асоциация "Прозрачност без граници".
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Дневник


В него се посочва още, че то е ясен знак да българските политици, че е крайно време да спрат да разглеждат проблема в абстрактен план и че не могат да подхождат към него изолационистки. "Корупцията засяга не само засяга пряко всички български граждани и влияе негативно върху българския политически процес, но има проекции и в общоевропейски и в евроантлантически план. Очевидно мащабът на корупцията в България започва да излиза извън неговите национални измерения и освен че подкопава демократичните институции и демократичния процес в страната, създава заплаха за международните отношения", смятат от асоциацията.


От "Прозрачност без граници" допълват, че освобождаването на една "завладяна държава" от корупцията изисква не само външен импулс, но и адекватни мерки от българските институции.

Слави Трифонов: САЩ дипломатично ни посочват корупцията по високите етажи на властта

"Американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор", пише в официалния си профил във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.
Шоуменът изрязва увереност, че дневният ред в страната "не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани". Според Трифонов гражданското общество в България се е събудило, като индикации за това са протестите през 2013 г. срещу назначаването на Делян Пеевски, който тогава бе депутат от ДПС, за шеф на ДАНС, както и протестите миналата година, когато протестите настояваха за оставката на третото правителство на Бойко Борисов и оставката на главния прокурор Иван Гешев.
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Скрийншот


"Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество". пише още в публикацията на Слави Трифонов.

Прокуратурата ще провери твърденията на САЩ

Прокуратурата ще предприеме всички необходими действия в съответствие с правомощията си за проверка на оповестената от американските власти информация спрямо всички лица, посочени в доклада на САЩ. Това посочват в официално съобщение от прокуратурата ден след като бившият депутат от ДПС Делян Пеевски и посоченият за негово поставено лице Илко Желязков (заемал длъжности в службите за сигурност), както и бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков станаха първите български граждани, санкционирани съгласно американския Глобален закон "Магнитски" (GloMag) заради "значителна корупция".


Подробности тук

Илко Желязков е излязъл в отпуск

Заместник-председателят на бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства Илко Желязков излязъл в отпуск от днес, съобщи директорът на бюрото Пламен Иванов. Желязков е сред първите български граждани в списъка със санкции на държавния департамент на САЩ заедно с Васил Божков и Делян Пеевски.
Иванов коментира, че снощи е научил, че неговият заместник е в списъка. Според закона Желязков остава на работа, защото е избран от парламента и само това е институцията, която може да го освободи. По-рано днес от "Демократична България" поискаха Желязков да подаде оставка.
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Христо Иванов: САЩ няма да ни свършат работа, сами да изхвърлим Гешев

САЩ няма да свършат нашата работа. Сами трябва да изхвърлим главният прокурор Иван Гешев от правосъдната система. Така съпредседателят на "Демократична България коментира с включване на живо във "Фейсбук" новината за санкциите на САЩ срещу български граждани и фирми. Иванов поиска оставката на зам.-шефа на бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства Илко Желязков.


Подробности тук

Демократична България за санкциите

Божков е изненадан, че САЩ не предприемат действия срещу Борисов и Гешев

Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми. Той бе първото официално свидетелство за рекет и изнудване в особено големи размери от страна на управляващите в лицето на Бойко Борисов и Владислав Горанов. Това написа във "Фейсбук" обвинявания в десетки престъпления бизнесмен с интереси в хазарта, а напоследък и в политиката Васил Божков днес сутринта.
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Фейсбук на Васил Божков


По-късно през деня той допълни поста си, като добави: "Разкритията ми ескалираха до тази отдавна чакана и липсваща досега реакция на САЩ относно Пеевски. Озадачаващо е, че организираната група от властимащи длъжностни лица начело с Борисов и Гешев са подминати от действията на американската администрация.
Видно е, че САЩ едновременно са използвали моя собствен сигнал срещу мен, като в същото време са го интерепретирали напълно погрешно. Той се възмущава, че действията срещу него са предприети преди вината му да е доказана от съда.
"На практика американската агенция твърди следното: "Гешев установи, че и затова ние предприемаме действия срещу Божков", пише още той, като допълва, че съдът в Обединените арабски емирства, след като се е запознал с материалите по случаите се е произнесъл, че няма доказателства за извършени престъпления.
"Оставам с убеждението, че Законът "Магнитски" сам по себе си е изключително постижение на американската демокрация и неговата цел е да наказва политическите режими и диктатури,, санкционирайки ги, когато преследват неудобните за тях, а не да бъде използван като бухалка на свой ред", казва още Божков.

Борисов очаква и българските правораздавателни органи да се включат

Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Юлия Лазарова


"Винаги сме подкрепяли действията на всички евроатлантически държави по темата борба с корупцията. Винаги като партия сме поддържали възможно най-добри отношения с колегите от САЩ и затова подкрепяме и мерките на тяхното финансово министерство. Очакваме и нашите правозащитни органи на базата на фактите и доказателствата, които имат, да продължат в тази посока". Това каза днес на пресконференция лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по повод санкциите на САЩ срещу Делян Пеевски, Васил Божков, още няколко български граждани и 64 фирми.

Сигналът на САЩ е и политически, заяви Корнелия Нинова

Винаги сме гледали на отношенията между България и САЩ през призмата на българския национален интерес. Имало е случаи, при които сме били критични към решения, например купуването на изтребителите F-16, но в този случай санкциите, наложени към физически лица и фирми са сериозен принос към борбата с корупцията в България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг на въпрос за наложените от САЩ санкции на Делян Пеевски, Васил Божков, още няколко български граждани и на 64 фирми."
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Юлия Лазарова


По думите й актът, подписан от президента на САЩ Джо Бадън, поставя три въпроса. "Първо, защо трябва все някой отвън да ни казва какво и как да правим? Очевидно правоохранителните органи не са си свършили работата през годините, за да получаваме отвън такива санкции. Вторият въпрос е към Иван Гешев (главният прокурор - бел.ред.) - да започне мащабни разследвания на база на тези данни и този път да стигне докрай и да се стигне до политическия чадър. И трето, най-важното: този сигнал е не просто антикорупционен, той е и политически. На всички ни е ясно, че такива обвързаности и корупционни схеми не могат да станат без политическа протекция", коментира тя. Тя допусна, че сигналът ще окаже ефект и върху наближаващите избори.

Борисов коментира санкциите от САЩ

Борисов: Нямам бизнес с Пеевски, не сме получавали стотинка от Божков

Моите отношение с Пеевски отдавна съм ги заявил. Те са чисто политически и винаги са били свързани със смесените райони. Нито имаме общи фирми, нито общ бизнес, каза днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Срещите се били провеждали или в Министерски съвет, или в резиденция Бояна. Борисов допълни, че не се е виждал с Пеевски "7, 8, 10 месеца назад".
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Той допълни, че ГЕРБ не са получили и стотинка от Васил Божков. "На мен ми е интересно как ще обясни Радев хората на Божков в служебното правителство", каза още лидерът на ГЕРБ. Според Борисов освободеният вчера шеф на кабинета на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков - Елена Фичерова, е "изнесла всички тайни и ги е предалата на тези, които са я изпратили там". Даниел Митов пък допълни: "Кога Бойко Рашков ще каже кой му я препоръча". Още при назначаването на Фичерова се появиха информации, че тя е сред учредителите на формацията на Васил Божков "Българско лято".


Борисов изброи факти, които говорят за добрите отношение със САЩ.


Той коментира, че ГЕРБ може да поеме вина за друг санкциониран - Александър Манолев, но той е бил отстранен от поста зам.-министър на икономиката, след като е избухнал скандала с къщите за гости. За Илко Желязков пък беше съобщено, че той е бил уволняван на два пъти от "Български енергиен холдинг" по време на правителства от ГЕРБ.


"Вчера имах среща в посолството (на САЩ, б.а.), дори няма намек. Ако имаше дори нюанс на недоверие, вие ме познавате, аз се отдръпвам", каза още Борисов.

Президентът: Когато аз говорих, мнозина мълчаха

Когато аз говорих, мнозина мълчаха. Това беше лаконичният коментар на президента Румен Радев по повод наложените от САЩ санкции на Делян Пеевски, Васил Божков, още няколко български граждани и на 64 фирми, съобщи "Нова телевизия". Държавният глава посети заедно с португалския си колега Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", където разгледаха специална експозиция.
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Чужди медии: Пеевски е "главен олигарх", какво прави ЕС срещу корупцията

Необичайната по обхват стъпка на Съединените щати показва неспособността на България да се справи с корупцията сред олигарсите и мафията, докато Брюксел и Берлин обръщат гръб на въпроса с върховенството на закона, пише "Политико" по темата. Авторът Лили Байер цитира позиции на Христо Иванов, Мая Манолова и Делян Пеевски, но допълва и че като премиер Бойко Борисов не е държан отговорен за състоянието на българското правосъдие, тъй като е съюзник в Европейската народна партия (ЕНП).
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

"Свободна Европа" цитира Маршал Харис, бивш представител на Държавния департамент, който представлява бизнесмени в София и който нарича Пеевски "главния олигарх" и "най-големия кукловод". Според управляващия директор на "Алфа Рисърч" Геновева Петрова санкциите могат също така да засегнат ГЕРБ, ако това "само началото на историята" и изникнат повече подробности, които показват връзка между предполагаемата корупция на Пеевски и правителството на Борисов, а това може да се отрази и на резултатите на ГЕРБ през юли. За изданието политическият анализатор Емилия Занкина казва още, че санкциите срещу Божков може да увеличат популярността му сред млади гласоподаватели, податливи на популистки послания.

Милен Керемедчиев: САЩ дадоха знак, че корупцията в България излиза от контрол

Американските санкции върху Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков са политически намек, че корупцията в България излиза от контрол. Това мнение изказа пред "Нова телевизия" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Според него с действията си САЩ "рязко влизат в политиката на България". "Политическият живот у нас ври и кипи. Предстоят сериозни промени", смята Керемедчиев. Той изрази задоволството си от работата на Херо Мустафа. Според него тя я най-активният американски посланик в България за последното десетилетие.
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Цветелина Ангелова, Капитал

Проф. Близнашки: Олигарсите, тръгнали срещу страната си, ще платят висока цена

"Голямата изненада за управляващата върхушка(от санкциите на САЩ, б.а.) е името на Васил Божков, което създаде много проблеми, защото управляващите и президентът Радев не успяха своевременно да се разграничат от него", каза днес пред БНТ юристът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки. По думите на проф. Близнашки Васил Божков винаги е имал огромно влияние в политическия живот на страната.


"Сега ще трябва да се пренастроят и журналистите, и политическата върхушка, ще трябва да се разграничават от Васил Божков. От Пеевски се разграничиха доста по-рано", отбеляза той. Юристът подчерта, че с тези санкции САЩ преследва свои цели.

Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Юлия Лазарова


"Развръзката е в определен смисъл неизбежна, въпросът е, че олигарсите не разбраха какво ги чака. Те смятаха, че ще парализират работата на прокуратурата, ще бъдат оставени на спокойствие, те ще дирижират политическия живот", допълни той. За Близнашки важното в случая е, че олигарсите, тръгнали срещу своята страна, са допуснали груба грешка и ще платят висока цена.

ДПС очаква факти и доказателства, дотогава подкрепя Пеевски

Делян Пеевски не е заемал висша публична длъжност от 2009 година до сега, освен че е бил народен представител от ДПС. ДПС очаква факти и доказателства, мотивирали решението на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ. Дотогава оставаме солидарни с личната позиция на г-н Делян Пеевски. Това се казва в позиция на ДПС по повод санкциите срещу няколко български граждани.
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

В официалната позиция на Пеевски, която ДПС припомня, се казва, че той счита вкарването си в списъка със санкционирани за недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на закона акт. "Това е така, защото не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт", допълва Пеевски.


Подробности тук

Елена Поптодорова: всички съюзници страдат от корупцията в България

САЩ дават възможност на България да разчисти системата на управление, каза днес пред Би Ти Ви бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова. Според нея България сама трябва да довърши започнатото и да съобщи името на действащия корумпиран от Божков политически лидер, който е неназован в материалите от САЩ.
Реакциите след санкциите: Прокуратурата "ще си го причини", ДПС подкрепи Пеевски (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


По-късно през БНТ Поптодорова добави, че всички съюзници страдат от наличието на корупция в България и несъвършенствата на правосъдната система в България. "За първи път, откакто проблемът е на масата, имаме едно системно и подредено действие от американска страна", добави тя.

Божков благодари на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала му

Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми. Той бе първото официално свидетелство за рекет и изнудване в особено големи размери от страна на управляващите в лицето на Бойко Борисов и Владислав Горанов. Това написа във "Фейсбук" обвинявания в десетки престъпления бизнесмен с интереси в хазарта, а напоследък и в политиката Васил Божков.


От написаното не става ясно за какво благодари, при положение че санкциите на САЩ засягат и него. Божков допълва, че той е първият, подал официален сигнал до българските, както и до всички международни правораздавателни институции за действията на "хунтата". За 16 часа днес той обяви онлайн пресконференция.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (409)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Цацаров, Борисов и Гешев дали и те ще благодарят? Ако не сега, малко по-късно. А Почетният председател може да даде курбан.

 2. 2 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 131 Неутрално

  Фактът че Божков е давал подкупи е отдавна ясен, той все пак сам си го призна. А евентуално някой да се заинтересува на кого са давани подкупите? Гешев нещо, добро утро?

 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Нека САЩ не пропускат и д-р Доган - почетният олигарх.

 4. 4 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Мисля, че сигналът е на Цветан Василев.

 5. 5 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  За късопаметните- Не забравяйте, че г-жа Манолова предложи Пеевски по времето на Орешарски.
  Напомням, щото сега има хора чакащи промяна от нея.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Съвсем обоснован отговор на ДПС! Не може така да се раздават санкции без доказателства.
  Утре ще нарочат който не им скача по свирката.
  И Божков хубаво, бил в корупционни схеми! С кого? Само той “наказан”....

  Любовта ще спаси света!!!
 7. В затвора кога?


  Сигурно ще благодариш и на Гешев.


  Череп, жалка история.

  Wornoxmaniak
 8. 8 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#2] от "Oliver":

  и още , и още...

  По – рано тази година Божков също е планирал да осигури парична сума за бивше българско длъжностно лице и за български политик, с цел Божков да бъде подпомогнат да създаде канал, през който руски политически лидери да оказват влияние върху български правителствени служители.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Тука принципа е : Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  ДПС очаква доказателства :) Очаквах тази опорка по-рано.
  Никой няма нужда да доказва каквто и да било на ДПС.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 13. 13 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Откакто Цв. Цв. се залови да бори корупцията играта загрубя. Той ги е натопил. Близък е с американците.

 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Фактът че Божков е давал подкупи е отдавна ясен, той все пак сам си го призна. А евентуално някой да се заинтересува на кого са давани подкупите? Гешев нещо, добро утро?
  —цитат от коментар 2 на Oliver


  ——-

  Съвсем избирателни са тези “наказания”!

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Гневно

  Е, няма такава наглост, като черепната...!!!

 16. 16 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Весело

  дб протестира срещу гешов, божков също...
  американците санкционират божков, а не гешов.
  дб хвалят рашков, американците гонят началника на кабинета му
  голяма мешавица.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 17. 17 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#16] от "sarunka":

  мда но мешавицата явно е в главите ви тогава.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  ДПС очаква доказателства :) Очаквах тази опорка по-рано.Никой няма нужда да доказва каквто и да било на ДПС.
  —цитат от коментар 12 на Apophenia


  ——
  Какво значи “опорка”. Теб, ако те тикнат в затвора без доказателства, друга песен ще пееш.

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#18] от "hope":

  нещо за което да се хванат троловете им
  какво тикване в затвора?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 20. 20 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 201 Неутрално

  ДПС: До тогава оставаме солидарни с личната позиция на г-н Делян Пеевски
  Започват кампания: събиране на помощи за покриване разходите по съдебния процес.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 21. 21 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#18] от "hope":

  не са ги тикнали в затвора.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 22. 22 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Може ли Щатите, тези долни капиталисти, пак да сложат прът в българската комунистическа каруца. Не им ли стига, че сринаха социалистическия блок?! Как си позволяват да накажат организаторът и спонсорът (според собствените му думи) на протеста. Герберасти мръсни американски! Смърт на Щатите, свобода на Съветския съюз.
  Не мога да спра да се семя:)))

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 23. 23 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#13] от "Nedyalko Lazarov":

  Цветанов заяви, че никой не може да го накаже и отиде в САЩ, като се върна си подаде оставката. Сега се опитва с евроатлантическо алабализми да ги омилостиви.

 24. 24 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Съвсем обоснован отговор на ДПС! Не може така да се раздават санкции без доказателства..
  —цитат от коментар 6 на hope


  Знаеш ли колко му пука на Чичо Сам за това, че искате "доказателства".

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Ясно....защитен свидетел....омертата се пропуква

 27. 27 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#5] от "kvasimodo":

  Дългата памет не е характерна черта за избирателите.
  За съжаление.

 28. 28 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Четете внимателно а не като дявол евангелието.....

  "Божков е планирал да предостави парична сума на бивш български служител и български политик по-рано тази година, за да му помогне да създаде канал за руски политически лидери за влияние над български правителствени служители"

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 109 Неутрално

  Аз да попитам само тоя дето прави подкупа или и този дето го получава (Тиквата) трябва да е в този списък? Защо си мисля ,че и вторият трябва да е там. А колкото до Бойко Мутрата много му се насъбра напоследък а тепърва най-интересното ще е за накрая!

 31. 31 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Мисля, че сигналът е на Цветан Василев.
  —цитат от коментар 4 на Тsonkooo


  Сорри, Мустакът развяваше други сигнали.
  Докато Черепът сам си показа бордерата за милионите кеш, когато разказваше как, на кого и колко си е плащал.

 32. 32 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 109 Неутрално

  ДПС да искат фактите и доказателствата от Бойко Мутрата и най вече в неговото нощно шкафче!

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  До коментар [#5] от "kvasimodo":

  Това сериозно ли не го вдявате?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#17] от "Apophenia":

  ми странно е. обясни ако ти е ясно

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 35. 35 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  По-горе един колега е споменал, че САЩ трябва да обърнат внимание и на почетният доктор Ахмед Доган.
  Да, ама Меди Доганов не е вербуван от щатите, а от ... КГБ.
  Той е бил оперативно интересен обект още по времето преди Десети, за което е посетил за известно време и родните затвори.
  САЩ просто нямат информация, а да се обръщат към Русия да им предоставят папката, някак не върви.
  А в новото демократично време д-р Ахмед Доган е чист като сълза от сърна.
  Той никъде нищо не е подписвал, само е говорил, а дума дупка не прави.
  Затова и САЩ сега атакуват ... бушона му Мамин Прасчо.

  кратък
 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#18] от "hope":не са ги тикнали в затвора.
  —цитат от коментар 21 на Apophenia


  —-

  Не е затвор, но има санкции. Ако, няма доказателства прилича на обикновен а саморазправа или намеса във вътрешните работи на държава, точно преди решаващи избори.

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 946 Весело

  А бе къде е оня нещастник Ментата, да обходи студията на казионните телевизии?

  Имало едно време ссср...
 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Весело

  Реакциите ...

  Не, че нещо, ама днес аз специално станах рано и се заредих с огромна чаша кафе, кутия цигари и дълбок пепелник пред талавизуръ, очаквайки с трепет "брейкинг нюз" при мисирките с брифинга на Тома Неверни и онова матросовче Георг или още по-безценно включване от Банкя.
  Уви!

  Сал' кошлуковите мисирки се отсрамиха с Близнашки.
  Но все пак не е това ниво!

 39. 39 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1011 Любопитно

  тия мериканци магнитизираха некви чиновници от агенции
  а Цецо Мустака???????

 40. 40 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  Любопитно е какво представляват тези "хамерикански" санкции, защо толкова болят? Въпросните бг мутри действат в България, по презумпция са патриоти ("обичат" България), но живеят в Дубай, и не мисля, че имат много контакти със САЩ? И "хамериканците" отдавна дишат праха на китайци и рашистанци! Защо бг политиците са толкова развълнувани?

 41. 41 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  [quote#31:"xm..."][/quote]

  Мустакът разправяше врели не кипели. Основният ви овник за фалитана КТБ си беше той. Останалите просто надушиха мършата и доразкостиха КТБ.

 42. 42 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#37] от "citoplast":

  Верно, кои са гостите в сутрешните блокове днес, особено в БНТ.

 43. 43 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#30] от "Ivan Stoyanov":

  Народа е казал, по умряло куче камъни не се хвърлят...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 44. 44 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Най-сериозната корупция в Българско идва от западните банки и корпорации, не че нашите са света вода ненапита.

 45. 45 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Държавният департамент на САЩ налага санкции на бившия депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски, на обвинявания в десетки престъпления бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков ..."

  Това е публикувано в медия, която буквално довчера с пяна на устата защитаваше "невинно обвинения", подгонен от зловещата власт на Борисов и радостта Гешев почтен бизнесмен.
  Всеизвестен алтруист, който щедро подкрепя всички начинания на зараждащото се българско "демократично" общество.
  Чийто зловещ скелет вече се оформя с характерните за него трибунали и реваншизъм.

 46. 46 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 71 Неутрално

  А БНТ цяла сутрин се правиха на умрели лисици. Бива слугинаж, бива, ама те прекалиха! Няма го боко, няма гоооо!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 47. 47 Профил на koshev
  koshev
  Рейтинг: 270 Весело

  ДПС ще си стоят зад Кой до края. Нашата удобна прокуратура /тогава цацаратура/ вече проверява Кой и се видя, че той е чист като момина сълза. Струва ми се американците са се объркали нещо. Ние така громим корупцията в нашата страна, а те да не го отчитат ...

 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  А бре, на мен ли ми се струва, или наистина гербавите тролове са се покрили, с малки изключения? Ако е така, явно чакат опорките. Той Буци твърди, че рано става и не спи до обяд (като тулупите), ама вероятно няма достатъчно акъл за да измисля опорките, та чакат Недялко да се надигне... 😁😁😁

 49. 49 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Весело

  ГЕРБ най-сетне излезе с позиция в официалната си медия ПИК. "На власт е хунта, наложена от САЩ".

 50. 50 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  "...“The United States stands with all Bulgarians who strive to root out corruption by promoting accountability for corrupt officials who undermine the economic functions and democratic institutions of Bulgaria,” Office of Foreign Assets Control Director Andrea M. Gacki said.

  By contrast, the EU has conspicuously chosen not to stand with Bulgarians fighting corruption..."

  добрутро тикви, добре ли спахте?

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  "Милен Керемедчиев: САЩ дадоха знак, че корупцията в България излиза от контрол"


  Корупцията в Бг е извън контрол от много години, просто сега САЩ решиха да го демонстрират пред света с най - много санкционираните по закона Магнитски във своята история за един ден ! Посланието е насочено и към ЕС, да знае че мафиотите у нас няма повече да бъдат толерирани от Вашингтон и шамар за Русия, на която благодарение на мутрата плащаме ежегодно данък !

 52. 52 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Божков реално не е потвърпевш от тези санкции тъй като активите, а и интересите са му в други сфери. С тях и без тях за него горе долу е все тая. Единственият истински потърпевш е Пеевски..

 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3393 Весело

  До коментар [#2] от "Oliver":

  Фактът, безспорният е, че цяла година "умнокрасивите" защитавахте Божков, фондацийката му, лотарийката му, делата му срещу България, пръвръщането му в монополист, въпреки публичният рев на световни букмейкъри, като "Матросовци на амбразурата". И всичко си стои черно на бяло в този Форум...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 54. 54 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Тежък многодневен труд очакват каскета и разните спец съдилища! Ще трябва да открият, кой е този подкупен лиьерна политическа партия и даму запорират имуществото.
  Направо ми се къса сърцето!

 55. 55 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  Някой ще обясни ли кой "current political leader" е подкупвал Божков?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 56. 56 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Какви факти бе, идиоти!? Шушондера е завършен мафиот.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 57. 57 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#40] от "pontius_glarus":

  докосването до тях вече е токсично и с последствия, ДПС може да си защитават Пеевски колкото искат, но той вече не може да припари до САЩ, че и децата му.

 58. 58 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Някой ще обясни ли кой "current political leader" е подкупвал Божков?
  —цитат от коментар 55 на Николай Колев


  Б.Б, то е ясно!

 59. 59 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  ГЕРБ най-сетне излезе с позиция в официалната си медия ПИК. "На власт е хунта, наложена от САЩ".
  —цитат от коментар 49 на еспресо


  ГеЙберите направиха своя comming out като русофилчета...🤗🤗🤗

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 60. 60 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#2] от "Oliver":Фактът, безспорният е, че цяла година "умнокрасивите" защитавахте Божков, фондацийката му, лотарийката му, делата му срещу България, пръвръщането му в монополист, въпреки публичният рев на световни букмейкъри, като "Матросовци на амбразурата". И всичко си стои черно на бяло в този Форум...
  —цитат от коментар 53 на hamiltonf


  Така е, много обичаме Божков. Пожелаваме му да бъде в една килия с ББ и всяка вечер да разиграват на белот кому да излезе късметът тази вечер. Ако ББ е толкова добър на белот, колкото разправят, няма от какво да се страхува.

 61. 61 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Весело

  "За Близнашки важното в случая е, че олигарсите, тръгнали срещу своята страна, са допуснали груба грешка и ще платят висока цена.4

  И не само олигарсите- същото чака и политиците, тръгнали срещу своята страна.
  Тези, които очевадно влизат в та0зи категория, са болшевиките около Бойкикев и Радан и хунтата от обкръжението на Радев.
  Близнашки съжалява,че радев не се е дистанцирал навреме от Божков.
  Как ще се дистанцира, като оня го има за фигурант, на когото дърпа конците?
  Или не съм прав?

 62. 62 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Близалски се хили ката размазано ..... А лицето му е като дебел ...

 63. 63 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#35] от "Мариана Кълвачева":

  Висчували ли сте за двойни агенти? А за трой и? Е, Доган е четворен.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 336 Весело

  Аз се учудвам, че Фончо още не е скъсал менискус.... толкова шамари изяде вчера по всички линии. Ако му е останал малко разум все още, ще се оттегли в пенсия преди шамарите да станат тупалки. Мисля, че достатъчно ясно му го намекнаха та дори той да разбере.
  Позицията на ДПС е също малко странна, очаквах, че след започналото дистанциране от ДП ще го оставят по течението. Все пак реално погледнато той не им трябва

 66. 66 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 857 Неутрално

  На един мошенник никога не можеш да докажеш, че е тъкъв. Затова има съд. В случая това е САЩ.

 67. 67 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 296 Весело

  така наречения професор е удивително създание - на всяка изказана истина врътва поне десет лъжи големи и опашати.... и все пак професоре - за 20 дни кликата на радев превзе всичката власт в страната ? а за 15 години онова нещо от банкя твореше демокрация ??? Служебния кабинет директно се управлявал от американското послство ? а кой беше в посолството вчера на бегом - а онова нещо от Банкя ама ти не си разбрал...
  защо това поне веднъж не изкоментира последните 15 години като нормален човек а не човек за поръчки - мокри поръчки срещу демокрацията у нас....

 68. 68 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  нИдялкУ пак пише сълзливи писма на Буци...🤗
  https://pik.bg/горчиви-думи-г-н-борисов-после-няма-да-има-news1029517.html

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 69. 69 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 296 Весело

  До коментар [#53] от "hamiltonf":

  да напомня че не умнокрасивите а грозните и глупавите взимаха процент от Божков....

 70. 70 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Тези, които очевадно влизат в та0зи категория, са болшевиките около Бойкикев и Радан и хунтата от обкръжението на Радев
  —цитат от коментар 61 на Дон Кихот


  Ей го, тоя трол още не се е спял с другите и реди самостоятелни опорни точки. Ама едно такова слабо, без ентусиазъм. Гледа там да спомене "Бойкикев", "Радан" и "Радев", че нали така повелява Недялко, ама... нещо не виждам патос.

 71. 71 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 747 Неутрално

  разковаха кочината, с двеста.

 72. 72 Профил на koshev
  koshev
  Рейтинг: 270 Неутрално

  [quote#58:"Born"][/quote]

  Нееее. Може да е и някой друг. Сигурно е /да ме прощава/ Георги Кадиев. Той от 12 години е във властта и от него зависят много неща. Той строи магистрали, Той дава пари за това, Той дава пари за онова, нищо че това са Нашите пари. Сещате се за кого говоря, нали ;)

 73. 73 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  За самопризнанията си Черепът е санкциониран , че е давал пари на Горанов и Борисов. Черепът твърди , че парите , които е давал са по принуда. Бил е рекетиран от Горанов и Борисов. Черепът разкрива подробности как е бил рекетиран и как е давал парите на Горанов и Борисов. Редно е при това положение САЩ да санкционират не само Божков , но и тези , които са го рекетирали и на които е давал пари. Ако САЩ щадят Борисов , поне Владислав Горанов трябваше да санкционират. Или чакат конкретни доказателства за рекета? Но в България при наличието на Каскета като главен ппрокурор , няма кой да направи разследване за установяване на истината.

 74. 74 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Представяте ли си, какви уроди са троовете герберастки. Нищо, бе, нещастници. Пишете! Колкото повече пишете, толкова по-отвратителни става господарят ви.

 75. 75 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 946 Весело

  ...САЩ предупреди:

  Който работи със санкционираните за корупция, рискува санкции и за себе си...

  Имало едно време ссср...
 76. 76 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Този Близнашки откъде го изкопаха! На този пуяк студентите му бяха написали на дъската " Господин професоре, скромността не е порок!"
  И този пернат и другия Антонио Гълъбов направиха такива чупки, че без малко да сицелунат задниците в опита си да пришият и Радев към корупционния скандал.

 77. 77 Профил на Лилипутин
  Лилипутин
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Вие се молете САЩ да не изкарат доказателства, че тогава ще ви се развалят и кефа и рахата.

 78. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Любопитно е какво представляват тези "хамерикански" санкции, защо толкова болят? Въпросните бг мутри действат в България, по презумпция са патриоти ("обичат" България), но живеят в Дубай, и не мисля, че имат много контакти със САЩ? И "хамериканците" отдавна дишат праха на китайци и рашистанци! Защо бг политиците са толкова развълнувани?
  —цитат от коментар 40 на pontius_glarus


  Емчи ... освен чисто имиджовите щети и вдигането на топката за пропаганда срещу тях и другарчетата им - има и конкретни, при това големи щети!

  На прима виста - всеки не просто свързан с техни парични потоци, но дори и докосващ се, е под угроза да го захапят до кокъл през банките. Което води до рязко приклякане в люцерната на обслужващата и присъдружна свита от зайци. Преди да се разбягат ...

  А още по-лошото е, че тия споменати шейсетина и кусур фирми, които са баннати, са част от храносмилателната система на Шайката, през която се "усвояваше" и "хранеше" надолу по веригата масовката на ОПГ-то. И ся тази система я фаща констипация, демек - запек! А нЕма ли 'рЪнЪ - нЕма и бурбЪ!

  И най-лошото е, че всичките тези фирми и свързаните с тях са свързани и с банките!
  И не само се бастисват паричните потоци, но подплашените банки неизбежно ще си потърсят скоропостижно вересиите.

  Накрая - притурете и един Каскет, който в отговор на заявките на Черепа, че е плащал милиони, "не искаше да си го причини".
  Е, сега каскета е захвърлен смачкан в ъгъла, а Гешев ридае горко в скута на Сийчето, която го гали по стриганото кубе и му мълви "Защо не си го причини, защо!"

  Такива ми ти работи на прима виста ...

 79. 79 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За късопаметните- Не забравяйте, че г-жа Манолова предложи Пеевски по времето на Орешарски.Напомням, щото сега има хора чакащи промяна от нея.
  —цитат от коментар 5 на kvasimodo


  Изтъркаха ви се опорките. Без да защитавам Маяма, но въобще да ти мине през акъла, че Маяма е кадрувала в онова правителство на Доган е просто смешно. Не ми цитирай онази нейна реплика, казана в напълно различен контекст и очевидно неистина. Пеевски е "предложен" от ДПС, с други думи "самопредложил" се е. Думите "приемате го или подавам оставка" са на Орешарски, който тогава се водеше човек на БСП, но във времето след това видяхме, че е на ДПС, даже беше техен кандидат на избори. В БСП тогава правят уникална грешка да се съгласят с това, може би защото си вярват, че Пеевски и Борисов са врагове, и в тяхното правителство с ДПС наистина ще смачка Боко. От днешна гледна точка ясно виждаме, че Пеевски и Борисов не са врагове, а могат да бъдат прекрасни бизнес партньори.

 80. 80 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  Божков започва да става жалък ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 81. 81 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  "САЩ дадоха знак, че корупцията в България излиза от контрол"

  Te този знак го дават от две години (поне) насам, ама избирателя си прави оглушки и се прави, че не разбира.

 82. 82 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 946 Весело

  Хахахааааа, те доказателствата са ви набити отзад бе чалма! Ама как да ги усетите с разпраните си з@дници?

  Имало едно време ссср...
 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Весело

  Божков започва да става жалък ...
  —цитат от коментар 80 на Нефертити


  Мъка, а?

  Но защо "започна"?
  Нали Шехерезада не го обичаше и преди, за което е ходела всеки месец по веднъж в офиса му, за да му го казва?

 84. 84 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Много като тях, вече плакаха ..

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#2] от "Oliver":Фактът, безспорният е, че цяла година "умнокрасивите" защитавахте Божков, фондацийката му, лотарийката му, делата му срещу България, пръвръщането му в монополист, въпреки публичният рев на световни букмейкъри, като "Матросовци на амбразурата". И всичко си стои черно на бяло в този Форум...
  —цитат от коментар 53 на hamiltonf


  А Гебрев??

  Дето отдавна е на нож с американските власти??

  Как бесняха, умнокрасивците ... помниш ли?

  Ето и подробности, за Вакъл Гебрев:
  ----------------------
  .. "оръжейната фирма на скандално известния бизнесмен Емилиян Гебрев – „ЕМКО“, фигурира в списък (бюлетин) на Държавния департамент на САЩ, в който са включени фирми от Китай, Русия, Северна Корея, Судан, Сирия, Турция и други държави, на които е забранено да търгуват с американски фирми. „ЕМКО“ е единствената фирма от България, която е попаднала в забраната. На практика това означава, че Гебрев е обявен за „персона нон грата“ при сделките за оръжие, сключвани с дружества от САЩ. Още през 2015 г. американски фирми, търгуващи на българския пазар, са разпространили списъка на Държавния департамент, като са поставили на българските производители и търговци на оръжие въпроса – дали закупуват материали и комплектовки или ползват услугите при производството на оръжие от посочените в списъка фирми, като в разпространените писма изрично се сочи, че фирмите в списъка имат забрана за търговия със САЩ.

  Това несъмнено е силен удар по и без това силно компрометираното и лишено от лиценз дружество „ЕМКО“, като не е единственият случай, при който Гебрев попада в полезрението на американските власти. Припомняме, че още през 2001 г. кораб, натоварен с 30 млн. патрони за автомат „Калашников“, собственост на „ЕМКО“, бе арестуван от митническите власти в САЩ, заради което фирмата отново изгуби лиценза си"
  -------------------

 88. 88 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2494 Разстроено

  "ДПС очаква факти и доказателства, дотогава подкрепя Пеевски"

  ДПС (както впрочем и Божков ) имат реакция като на заек пред фаровете на кола... Явно санкциите на САЩ са ги заварили неподготвени...

  САЩ не съдят никога в български съд. На никой в България не са длъжни да показват доказателства. А корупцията в България е широко известна. В някои от случаите (като на Божков) санкционираните сами представиха доказателствата за своите престъпления публично.

  Сега на санкционираните остава да сключат сделки с американските прокурори като представят доказателства, с които да натопят още по-големите риби (като Борисов и Доган). Единствено може да съжаляваме, че пак се налага да се надяваме на чужденците да ни оправят бакиите, при положение че българската държава се оказа неспособна да го направи със свои сили и средства...

 89. 89 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2494 Разстроено

  "ДПС очаква факти и доказателства, дотогава подкрепя Пеевски"

  ДПС (както впрочем и Божков ) имат реакция като на заек пред фаровете на кола... Явно санкциите на САЩ са ги заварили неподготвени...

  САЩ не съдят никога в български съд. На никой в България не са длъжни да показват доказателства. А корупцията в България е широко известна. В някои от случаите (като на Божков) санкционираните сами представиха доказателствата за своите престъпления публично.

  Сега на санкционираните остава да сключат сделки с американските прокурори като представят доказателства, с които да натопят още по-големите риби (като Борисов и Доган). Единствено може да съжаляваме, че пак се налага да се надяваме на чужденците да ни оправят бакиите, при положение че българската държава се оказа неспособна да го направи със свои сили и средства...

 90. 90 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2494 Разстроено

  "ДПС очаква факти и доказателства, дотогава подкрепя Пеевски"

  ДПС (както впрочем и Божков ) имат реакция като на заек пред фаровете на кола... Явно санкциите на САЩ са ги заварили неподготвени...

  САЩ не съдят никога в български съд. На никой в България не са длъжни да показват доказателства. А корупцията в България е широко известна. В някои от случаите (като на Божков) санкционираните сами представиха доказателствата за своите престъпления публично.

  Сега на санкционираните остава да сключат сделки с американските прокурори като представят доказателства, с които да натопят още по-големите риби (като Борисов и Доган). Единствено може да съжаляваме, че пак се налага да се надяваме на чужденците да ни оправят бакиите, при положение че българската държава се оказа неспособна да го направи със свои сили и средства...

 91. 91 Профил на Хубен Каменов
  Хубен Каменов
  Рейтинг: 57 Весело

  Старите хора имат една приказка, която идеално дава отговор на малоумната претенция на ДъПъСъ: "На лайното си обяснения не давам."

 92. 92 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Фактът че Божков е давал подкупи е отдавна ясен, той все пак сам си го призна. А евентуално някой да се заинтересува на кого са давани подкупите? Гешев нещо, добро утро?
  —цитат от коментар 2 на Oliver


  Гешев може да се заинтересува само на кого са дадени повече подкупи, отколкото на него.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Весело

  Хахахааааа, те доказателствата са ви набити отзад бе чалма! Ама как да ги усетите с разпраните си з@дници?
  —цитат от коментар 82 на citoplast

  Необходимо уточнение:
  С двесте!
  И ще продължава да са врЪти у ... таквозата ... тепърва!

 95. 95 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Ми Винету кога? Дано в случая заслугите му към амер. самолетостроене да не се отчитат.

 96. 96 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  За късопаметните- Не забравяйте, че г-жа Манолова предложи Пеевски по времето на Орешарски.Напомням, щото сега има хора чакащи промяна от нея.
  —цитат от коментар 5 на kvasimodo


  Мая Манолова е "предложила" Пеевски за шеф на ДАНС. Но понеже не се получи, по-важният въпрос е кой "предложи" Пеевски за топ олигарх и кой помогна това да се получи?

 97. 97 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#79] от "Батков-вън":

  Орешарки е дялан камък...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 98. 98 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 438 Неутрално

  За ДПС има само усещане за санкции.

 99. 99 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3393 Весело

  Бойко ми бил работодател?! По-голяма глупост не можеше ли да измислиш?! А доколкото си спомням беше работодател на едни "риформатори", и то цяла годинка и половина...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 100. 100 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  ДПС очаква факти и доказателства, дотогава подкрепя Пеевски",.... Защото Д. Пеевски държи целия обръч от фирми.
  А на мен много ми се иска малко повече информация за тези фирми - колко от тях са с българска или европейска регистрация, и колко с офшорна. Не че офшорната регистрация е в противоречие със закона, но при тях реалният собственик често е неизвестен, скрит, а публична тайна са връзките на ДПС с Русия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK