С мъгляво съобщение прокуратурата каза, че "ще си причини" проверка и на Пеевски

От прокуратурата посочват, че ще изискват и допълнителна информация по надлежния ред

© Цветелина Белутова, Капитал

От прокуратурата посочват, че ще изискват и допълнителна информация по надлежния редПрокуратурата ще предприеме всички необходими действия в съответствие с правомощията си за проверка на оповестената от американските власти информация спрямо всички лица, посочени в доклада на САЩ. Това посочват в официално съобщение от прокуратурата ден след като бившият депутат от ДПС Делян Пеевски и посоченият за негово подставено лице Илко Желязков (заемал длъжности в службите за сигурност), както и бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков станаха първите български граждани, санкционирани съгласно американския Глобален закон "Магнитски" (GloMag) заради "значителна корупция".


"Спрямо всички лица, посочени в доклада, ще бъдат предприети всички необходими действия в съответствие със законовите правомощия на прокуратурата за проверка на оповестената от американските власти информация, включително чрез изискване на допълнителна такава по надлежния ред", посочват от прокуратурата. С тази мъглява формулировка от държавното обвинение съобщават, че


все пак "ще си причинят" проверка и срещу Пеевски


Изразът бе използван от главния прокурор Иван Гешев по повод публикувани миналата година от Васил Божков есемеси, за които бизнесменът твърдеше, че са с бившия финансов министър Владислав Горанов, а формулировката се превърна в символ за отказа на прокуратурата да проверява всички сигнали и вместо това да разследва избирателно.
Тогава в отговор на въпрос дали прокуратурата ще търси отговорност от Горанов главният прокурор заяви: "Не си причиних това да чета тези есемеси. Разбрах, че има публикувани някакви есемеси. Колегите, които го четоха, казаха, че в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция."


За Пеевски и Желязков в съобщението от САЩ бяха посочени и конкретни престъпления (четете тук), за които до момента няма публична информация прокуратурата да е разследвала.


В днешното съобщение от прокуратурата казват, че напълно споделят позицията на американските партньори, че "върховенството на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична държава и отстояването им е невъзможно без единно и последователно противодействие срещу организираната престъпност, прането на пари и корупцията".


Прокуратурата уверява, че е работила усилено и преди решението на САЩ


Основната цел на съобщението е да се посочи, че срещу някои от санкционираните вече текат производства - от прокуратурата припомнят, че срещу четирима от общо шестимата, санкционирани от САЩ, вече са започнали разследвания и са им повдигнати обвинения.


Освен срещу Божков, Пеевски и Желязков санкции по друга разпоредба - т.нар. раздел 7031(с), бяха наложени и на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, бившия председател на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и нейния главен секретар Красимир Томов.


"Още през 2018 г. Специализираната прокуратура е провела разследване срещу две от лицата, бивши представители на изпълнителната власт, в хода на което са доказани злоупотреби с български документи за самоличност", казват от прокуратурата по повод разследването срещу Харалампиев и Томов.


Сочените от тях като "доказани злоупотреби с български документи за самоличност" обаче не са доказани пред съд, тъй като производството все още е висящо. То се води за участие в организирана престъпна група, създадена с цел искане и получаване на подкупи, търговия с влияние и изпиране на пари. Към момента делото се разглежда от Специализирания наказателен съд.


През 2019 г. Окръжна прокуратура - Благоевград, е образувала и приключила с внесен обвинителен акт в съда наказателно производство за извършени незаконосъобразни действия с цел получаване на средства от фондовете на Европейския съюз срещу едно от лицата, бивш заместник-министър, припомнят от прокуратурата по случая с Александър Манолев.


В съобщението на прокуратурата се обръща внимание и на разследването срещу Васил Божков.


"По отношение на четвъртото лице през 2020 г. са образувани досъдебни производства и са събрани доказателства за ръководене на организирана престъпна група, съучастие в престъпления по служба, търговия с влияние, подкупи, изнудване и други престъпления с висока обществена опасност", обясняват от държавното обвинение и припомнят, че са му повдигнати обвинения задочно, а той се укрива от компетентните органи в чужбина с цел осуетяване на разследването и избягване на наказателна отговорност.


Предприети са необходимите действия за международно издирване с цел екстрадиране, допълват от прокуратурата.


Уточнява се и че всички престъпления, за които е ангажирана наказателната отговорност на посочените лица, са корупционни и попадат в Единния каталог на корупционните престъпления, въведен със заповед на главния прокурор през 2014 г., в изпълнение на препоръките на Европейската комисия във връзка с Механизма за сътрудничество и проверка.

"Прокуратурата на Република България оценява високо помощта, която американските компетентни органи оказват на страната ни като партньор в борбата с организираната престъпност и корупцията. Доказали сме, че нямаме колебание да изпълняваме конституционните си правомощия за привличане към наказателна отговорност на всяко едно лице, за което са събрани доказателства за престъпна дейност", твърдят от прокуратурата.

В съобщението се казва също така, че от прокуратурата винаги са работили и продължават да работят в защита на обществения интерес, националната сигурност и правата на българските граждани. "Поради това от изключителна важност е именно взаимодействието с всички институции със сходни дейности и цели в национален и международен мащаб", пише още в позицията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  О-О-О - какво снизхождение....

 2. 2 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 218 Неутрално

  "С мъгляво съобщение прокуратурата каза, че "ще си причини" проверка и на Пеевски"

  Е да, не са като ОФ-то да вдигат бесилки за бивши хора, следват законови процедури! Ако има някой неразбрал!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Това е единствения начин да "изперат" Пеевски
  и да го изкарат по-чист от сълза на сърна.

 4. 4 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Включиха пералнята на бавни, тихи и леко снижаващи се обороти, че не е много удобно да изперат Пейо в момента, както направи комисийката на Пацо Терасата преди време.

 5. 5 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Мъгляво съобщение, мъглява проверка...
  Благодарят на партньорите ни... За кво, бре, каскетура, че ни казаха в очите неща, които прикривате от годни ли?
  ОСТАВКА, гешеф! ( не е грешка малката буква)

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Няма нужда да се мъчите и после копоите на Дебелио да ви търсят по Аруба. Оставка и довиждане, заедно с криминалните елементи на Магдалинчев.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 7. 7 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Е да, не са като ОФ-то да вдигат бесилки за бивши хора, следват законови процедури! Ако има някой неразбрал!
  —цитат от коментар 2 на Синдбад-мореход


  Е, няма как г-н Гешев да провери шефа си.

 8. 8 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  И как служители, които са назначени с протекцията на Пеевски и в продължение на години са работили за него, разбирай изнасяли са класифицирана информация, която не му се полага, та как сега тия връзкари и парашутисти ще раследват баща си ???

  кратък
 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  Е-е-е-е...! Ама тия лоши американци, защо хвърлят такива голословни твърдения без никакви доказателства?! Казали били...! :)))

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  "Прокуратурата на Република България оценява високо помощта, която американските компетентни органи оказват на страната ни като партньор в борбата с организираната престъпност и корупцията."
  По-нагло нещо не съм чувала. Те тука ги прикриват, чуждите служби и компетентни органи ще разследват престъпления в България. Да почват да разследват и Гешев , и Борисов.

 11. 11 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  При положение, че САЩ най-вероятно са взимали данни и от България за да стигнат до заключенията си, то фактът че в самата България Д. П. да не е подгонен е абсурден.
  Ако е малко по-умен Гешев ще намери някаква причина да си подаде още сега оставката. Той вече е компрометиран.

  ДБ=БКП
 12. 12 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Весело

  Няма данни за извършено престъпление

  Не ме търсете преди обяд
 13. 13 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 621 Весело

  Каскет, започна ли да ти пари на зад....темето?

 14. 14 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Е, няма как г-н Гешев да провери шефа си.
  —цитат от коментар 7 на Индиана


  Но има как да се унищожават "бивши хора"! А?

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 15. 15 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Гешев, разследвайки, пита Пеевски:
  -Ти корумпирал ли си "един настоящ политически лидер"?
  -Не!
  -Благодаря.

 16. 16 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Министерството на финансите на САЩ заяви, че българският бизнесмен Васил Божков се опитва да организира "канал за руско влияние" в страната, съобщава РИА Новости. Как само жълтопаветниците не вдянаха :)))

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 17. 17 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 982 Неутрално

  А кой ще провери Гешев? Кьовеши може би.

 18. 18 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Тва Пеевски ли го е писал? То без негова заповед каскета на Борисов не може да душа

 19. 19 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#11] от "anonimnii":

  Я, ти да видиш. Да няма заченки на прозрения и катарзис при вас?!?!

  Не ме търсете преди обяд
 20. 20 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Това е единствения начин да "изперат" Пеевски и да го изкарат по-чист от сълза на сърна.
  —цитат от коментар 3 на yavooor


  Това не е сигурно. Щом щатите са го подгонили няма да могат да го изкарат чист. Те имат много повече доказателства и няма как да ги опровергаят.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 21. 21 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 736 Неутрално

  САЩ: Който работи със санкционираните лица, рискува да попадне под ударите на санкции.

 22. 22 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Ей, ПОЗОР мутромилицоинерски. Оставка, бе!!!
  Видяхме колко разследваш Пеевски по делото КТБ. Видяхме и колко разследваш Борисов за чекмеджетата, грабежите, Барселона, рекетите, Турски поток и всички невъобразими мизерии, които е сътворил.
  Мръсна маша на мафията си Каскет.
  Оставка и затвор!!!

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Весело

  Горката прокуратура ! Сега ще я карат да симулира някаква привидна активност и то срещу баш мафията у нас ! Ми тя самата е част от мафията ! Как ще ПРОВЕРЯВА СЕБЕ СИ ?

 24. 24 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Възниква въпрос, а дали в тези институции са останали хора, макар и на ниски нива, които все още да имат чест и достойнство ?
  Боже, ама и аз, какви думи споменавам в кошера на осите.
  Чест и достойнство.
  Ако има такива люде, редно е да им се даде шанс, под съответна закрила, глас, визия и т.н., да проговорят !
  Ало, мисириата, вие къде спите ?
  Ако държавните институции са провалени, къде остана разследващата журналистика.
  Или май, то и в журналистиката е като в институциите, и там никой не си отваря устата.

  кратък
 25. 25 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Весело

  Прокуратурата отдавна гони тези четиримата, просто американците първи ги хванаха. Благородно състезание.

  Гешев сигурно е поискал спешна среща с Мустафа, за да му каже кой е подкупният партиен лидер.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#19] от "tulup":

  Просто разсъждавам логично. Гешев не може повече да стои на тази длъжност. САЩ му показват вратата. САЩ няма директно да му кажат да се оттегли, но той ако е умен ще се махне. Ако не е умен пак ще го махнат, но вече като приравнен към Д. П.

  ДБ=БКП
 28. 28 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  "С мъгляво съобщение прокуратурата каза, че "ще си причини" проверка и на Пеевски"Е да, не са като ОФ-то да вдигат бесилки за бивши хора, следват законови процедури! Ако има някой неразбрал!
  —цитат от коментар 2 на Синдбад-мореход


  ОФ-то трябва да имат политическо говорене, а прокуратурата трябва да има експертно такова. Само, че ексоертизата на прокуратурата липсва.
  Сега каскета ще тръгне да гони крадците на компоти в тутраканско

 29. 29 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Но има как да се унищожават "бивши хора"! А?
  —цитат от коментар 14 на Синдбад-мореход


  Само да припомня, че това е от компетенцията на един бивш премиер и бивш охранител, и е ясно заявено на едни записи, за които г-н Гешев продължава да е глух. Законността се завръща, така че може да спите спокойно.

 30. 30 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 353 Разстроено

  Нагли, некомпетентни карикатури... това са Гешев и обкръжение. Защо трябваше от САЩ да започне проверката? И ще има ли реална проверка от прокуратурата или е пак пясък в очите на хората? Нека си помисля... по-скоро ще е второто.
  "От прокуратурата не се очакват резултати". Нали така беше казал Гешев?

 31. 31 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#16] от "Мизийски":

  Че това е за разговорите с Александър Паунов от миналата година, това как оневинява тези, които не видяли лисващи 700 милиона данък?

  Не ме търсете преди обяд
 32. 32 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 331 Весело

  Усложняват работата на прокуратурата тия американци
  Да дадат всички доказателства - тогава да видим как
  да ги потулим

 33. 33 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 560 Весело

  Ще разследват ли КОГО е корумпирал Божков?

  Who the fuck are you to lecture me?
 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мизийски":

  А ГЕРБ вдянаха след 10 години какви ги върши Божков, а? А преди това прибираха такса "съпорт" и нямаха никаква идея какво става, а? Само Севдето редовно ходела при Божков, за да му каже, че няма да му пусне, а?! :)))

  Бивш tww09306483.
 35. 35 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3430 Неутрално

  Бошлаф, ще проверяват друг път!

  klimentm
 36. 36 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Много съвпадения на последък.Първо освободиха Сретан Йосич,след което САЩ оповестиха санкциите по закона Магнитски . Херо Мустафа дружески си поговори с Б€Борисов , а прокуратурата щяла "да си причини проверка на Д.Пеевски" . Това последното не е съвпадение а изключение.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 37. 37 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3845 Неутрално

  Уважаеми тролчета, Джо.Байдън не е съдия и Законът Магнитски не е наказателен закон.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 38. 38 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#27] от "anonimnii":

  А за този какво ще кажете:
  "Пламен Георгиев: Пеевски е или най-чистият човек в държавата, или има добри счетоводители"
  А за тези, които после го пратиха консул във Валенсия за вярна служба?

  Не ме търсете преди обяд
 39. 39 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Ако е малко по-умен Гешев ще намери някаква причина да си подаде още сега оставката. Той вече е компрометиран.
  —цитат от коментар 11 на anonimnii


  Ама пиленце, той изобщо не искаше да става Главен и даже си беше дал отвод, но явно мафията го потупа по рамото и му каза, че няма кой друг. И сега няма да го оставят да подаде оставка, иначе съм сигурен, че той много би искал.

 40. 40 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  А защо не сте го направили досега? Цацаров, Гешев?!И двамата сте за затвора.

  Sic transit gloria mundi
 41. 41 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Ебаси жалкия каскет. Трябваше от другата страна на океана да се обадят, че да разбере, че имало прасенце. Същото това прасенце, дето го укриваше и не спомена нито веднъж в делото КТБ. Каскета когато и да се разкара, все ще е безкрайно късно.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 42. 42 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Късно е, либе, за китка.

 43. 43 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Министерството на финансите на САЩ заяви, че българският бизнесмен Васил Божков се опитва да организира "канал за руско влияние" в страната, съобщава РИА Новости. Как само жълтопаветниците не вдянаха :)))
  —цитат от коментар 16 на Мизийски


  Те какво има да вдяват, след като вождовете им подмолни си работят за това.

  Пак да ви напиша: целият указ по закона магнитски е по материал от прокуратурата и ДАНС.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 44. 44 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Весело

  Ще разследват ли КОГО е корумпирал Божков?
  —цитат от коментар 33 на Helen of Bikini


  Радев поне да си беше направил партия, за да знаем, че е той :)

 45. 45 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#38] от "tulup":

  Коментирам в момента само Гешев и неговата издънка с Д. П.
  То не че и тези преди Гешев не са виновни. И Цацаров трябва да бъде наказан в една нормална държава.

  ДБ=БКП
 46. 46 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#43] от "zz_s":

  Ахам! Спомняме си какво казаха прокуратурата за г-н Пеевски..Ти помниш ли? И понеже опорката е откровено малоумна, да питам, след като са дали информацията на САЩ, що не са предприели съответните процесуални действия по привличането на г-н Пеевски и г- н Желязков като обвиняеми? Ще очаквам отговора с интерес!

  Sic transit gloria mundi
 47. 47 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2644 Весело

  "в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция." - след като ИМ предложиха очила се оказва, че можело и да има причина. Не се усещат, че очилата вървят в комплект с две гривни. Шефът МУ ги знаел, работил, работил, работил срещу великите нарушители, осветени от САЩ, а Гешев тепърва ще си причинява работа, работа, работа... И в обясненията са зле, та се чудят хората какво работа са си причинявали досега!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 48. 48 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 36 Неутрално

  На въпросите - ще се срещнат ли с гл прокурор и ще предоставят ли материалите по разследването - Херо Мустафа каза НЕ!

 49. 49 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Много съвпадения на последък.Първо освободиха Сретан Йосич,след което САЩ оповестиха санкциите по закона Магнитски . Херо Мустафа дружески си поговори с Б€Борисов , а прокуратурата щяла "да си причини проверка на Д.Пеевски" . Това последното не е съвпадение а изключение.
  —цитат от коментар 36 на Чърчил


  Дали е било дружески не е сигурно. Няма причина Херо Мустафа в такъв ден да вика бивш министър председател на разговор с представител на департамента по финанси на САЩ.
  Бойковите приказки са оправдания от които прозира сериозна уплаха. Още повече, че информацията най-вероятно идва от Цветана Цветанов. Нали не мислиш, че разследването е на ДАНС? Цвъки миналата година беше два месеца във Вашингтон по работа

 50. 50 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 432 Весело

  На вниманието на партньорите ни от САЩ: Иван Гешев отдавна провери Делян Пеевски и съобщи на българския народ, че той е "чист като сълза".

 51. 51 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Очаквам щатите да подгонят българското задкулисие иначе нищо няма да се промени. То е което дърпа конците на всички. Освен Пеевски, Божков има още да се чисти.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 52. 52 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Ха-ха, приказки за лека нощ ни пробутва каскета.
  В скоро време ще се наложи да си събира багажа от резиденция Бояна.
  Ако се размине с бай Ставри може да се включи като статист в снимките на новия сезон на Peaky Blinders.

 53. 53 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Това е единствения начин да "изперат" Пеевски и да го изкарат по-чист от сълза на сърна.
  —цитат от коментар 3 на yavooor


  На времето така „изпраха“ Ст. Софиянски от СДС.
  За последно такова „изпиране“ имаше за групата на С.Дянков, Тр.Трайков и още един, ама му забравих името…

  До коментар [#3] от "yavooor":

 54. 54 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Вервайте ми.
  Много сме загубени ние българите.

  Колко мошеници се изредиха да крадат, ние спим.
  И все нещо се съмняваме, умуваме....
  Като юнакът балкански на Д. Чинтулов.

  От сън дълбок се събуди....

 55. 55 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Ако зная тези американци ,колко мъка причиняват на Гешев. Някой може и оставката му да хвърли ,че и семейството ще прогонят от "единствения дом" този в Бояна.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 56. 56 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  [quote#43:"zz_s"][/quote]

  Тва от сената ли ти го прошушнаха или от ДАНС? ДАНС за нищо не става и партньор ските служби го знаят повече от мен и теб. Според мен Цвъки е птичката

 57. 57 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Прокуратурата е изненадана, а?
  Ама щяли били да си свършат работата, а?
  Всеки знае как работи мафията в България, всеки мафиот има на ведомост поне по един прокурор.

 58. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  Очаквам щатите да подгонят българското задкулисие иначе нищо няма да се промени. То е което дърпа конците на всички. Освен Пеевски, Божков има още да се чисти.
  —цитат от коментар 51 на AModoMio


  САЩ са В правото са си. Те оставиха на власт правешките приятелчета, те могат и да ги махнат.

 59. 59 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#43] от "zz_s":

  Напишете го още 5 пъти, ама няма да стане вярно. А обвинение по данните на ДАНС и прокуратурата кога? Ако е вярно това, дето повтаряте като латерна, защо не ги арестуваха преди това? Защо тепърва започват да разследват? За да има шанс да отидат при Галеви ли?

  Не ме търсете преди обяд
 60. 60 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 30 Весело

  ГешеФ дори и да му се прииска да разследва Шиши, няма да има желание.

  Почти сигурно е, че като са го инсталирали за главен Каскет са си осигурили надлежни компромати, в случай че му хрумнат идеи да се прави на истински прокурор.

  Та другара ГешеФ, гордостта на милиционерската юриспруденция е заклещен обективно между себе си и своето алтер его.

  Бий Гербиджака по главата Бий, Бий, Бий!
 61. 61 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Американците правят тест с неповишена трудност на Гешев.

  Кого е подкупвал Божков? Трябва да отговаря на две условия:

  1) Да е заемал държавна длъжност
  2) Да е настоящ политически лидер

  На тези условия отговарят:

  А) Каракачанов

  Б) Валери Симеонов

  В) Борисов

 62. 62 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1511 Весело

  До коментар [#39] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Има си мандат за тия неща, ей как в шеги и закачки шсе изтърколят печес годин докато се забавляваме с умнокрасивото мятане като рибоци на сухо срещу злодея дръзнал да погне умнокрасивите собственици :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 63. 63 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1511 Весело

  До коментар [#61] от "razor":

  И сестра избегалева :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 64. 64 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 36 Неутрално

  До коментар [#44] от "razor":

  Партия, та партия.
  Без партия не може ли да чегърта ОПГ-то ГЕРБ?

  Я виж как хубаво се получава.

 65. 65 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 36 Неутрално

  До коментар [#44] от "razor":

  Партия, та партия.
  Без партия не може ли да чегърта ОПГ-то ГЕРБ?

  Я виж как хубаво се получава.

 66. 66 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#45] от "anonimnii":

  А парламентарното мнозинство, което ги назначи на разни постове? То няма общо, нали?

  Не ме търсете преди обяд
 67. 67 Профил на deasly
  deasly
  Рейтинг: 292 Неутрално

  "проверка на оповестената от американските власти информация, включително чрез изискване на допълнителна такава по надлежния ред"

  С други думи - ще изпратят някакво писмо за допълнителна информация, както са направили в Испания, Сърбия и др. и ще прехвърлят топката. Нищо, че такава информация са казали, че няма да дават.

 68. 68 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 39 Неутрално

  До коментар [#39] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":Има си мандат за тия неща, ей как в шеги и закачки шсе изтърколят печес годин докато се забавляваме с умнокрасивото мятане като рибоци на сухо срещу злодея дръзнал да погне умнокрасивите собственици :)
  —цитат от коментар 62 на Turbofan


  Бе ти и с умнокрасивото мятане по време на втория мандат на Сенсея се беше нагласил да се забавляваш, пък каква стана тя... 😁😁😁

 69. 69 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 36 Неутрално

  До коментар [#61] от "razor":

  на още два критерия трябва да отговаря:

  - да може да разпореди на Менда Стоянова да смени закона между две четения
  - да разпореди на финансовия министър да "проспи" 5 години неплащанията

  Няма много лидери на партия с такива възможности от 2015-2020 г

 70. 70 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#61] от "razor":И сестра избегалева :)
  —цитат от коментар 63 на Turbofan


  Нямам против и тя да е в списъка, но не може да се дореди, защото не отговаря на първото условие. Омбудсманът е "обществен защитник", не е част от държавната администрация.

 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2026 Любопитно

  До коментар [#15] от "yavooor":

  Добре де, кой е този настоящ политически лидер, който ще осигори канал на руске политици да влияят върху българското правителство? Да не е от женски род със синче в САЩ?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 602 Гневно

  В България доказано няма корупция, защото няма осъдени за корупция. Не може така да се работи под Американски натиск. Ние държава ли сме или какво? Хубаво ще се занимаваме с техния небивалици, ама с крадците на кокошки, кой ще се занимава?

 73. 73 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#43] от "zz_s":Напишете го още 5 пъти, ама няма да стане вярно. А обвинение по данните на ДАНС и прокуратурата кога? Ако е вярно това, дето повтаряте като латерна, защо не ги арестуваха преди това? Защо тепърва започват да разследват? За да има шанс да отидат при Галеви ли?
  —цитат от коментар 59 на tulup


  Колко трябва.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 74. 74 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#11] от "anonimnii":Я, ти да видиш. Да няма заченки на прозрения и катарзис при вас?!?!
  —цитат от коментар 19 на tulup


  Не, просто корабът потъва ..., първи са плъховете ;)

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 75. 75 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#74] от "Минас Бахдасарян":

  За себе си няма нужда да ни казвате. Знаем.

  ДБ=БКП
 76. 76 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Весело

  И какво се получи? След 10 години най-после се разбра КОЙ е КОЙ.

 77. 77 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Хммм... ще почнат да си го причиняват каскетите от прокуратурата. Крайно време е и селянина от Мирково, заемащ длъжността главен Каскет да разбере, че това е временно и си има срок, а като изтече срока, какво правим след това гешеф? Освобождаваш върха на закона (ако не те изхвърлим от това място предсрочно) слагаш каскет невидимко и изчезваш от полезрението на закона, така ли си го предстявяш или така си го научил в полицейската школа? Няма да ти се размине (не)уважаеми гешеф, след като си ял голямо парче от баницата трябва да си го платиш.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 78. 78 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Гешев пак паднал от Марс! Айде вдигайте чукалата и оставка! Вие доказахте, че спите тежък и принудителен зимен съм. Държавата е проядена от коруоционни схеми от години, сега ли се сетихте да проверявате. Никой не ви вярва вече!

 79. 79 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  КПКОНПИ ще се мъчи ли също да си причини нещо по повод Пеевски и машата му?

 80. 80 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  Каскета не можа да открие коя е Мата Хари, та ще намери доказателства срещу Шиши. Нали ще е равносилно на самоубийство.

 81. 81 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Прокуратурата ще разследва Пеевски! Няма нужда, ние вече знаем, че той е "чист като сълза".

 82. 82 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Като се замисля, може да се впрегне цялата държавна машина срещу Пеевски, само и само да се опази Баце. Ще въртят, ще сучат, ще решат уравнението 10 = ДП, но няма да намерят и грам връзка с ББ. Трудно е да се повярва, но не е невъзможно. В подобен сценарий ще е жизнено важно някой да не пропее, щото всички знаем, че обвинените не са работили сами. Може и да самоубият някой от осветените имена.

 83. 83 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Телевизиите трябва да си прегледат програмите и веднага да се спрат сериалите с Хорейшио.
  Защо ни залъгват, намерили един косъм на местопроизшествието и по тоя косъм за две минути откриват престъпника в един многомилионен град.
  Хайде де, не на нас тия.
  Тук при нас им показваш кой е престъпники и какво е направил, а те не могат едни читави доказателства да намерят.

  кратък
 84. 84 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 329 Весело

  Каскет, а прокуратурата ще провери ли кой е този настоящ Лидер на политическа партия, който редовно е получавал подкупи от Божков? Че и това го пише в доклада или да питаме кака Сийка? :):):)

 85. 85 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#5] от "ShekSpirt":

  щото погна тези дето щатите им наложиха санкции...?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 86. 86 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  питам някой фен на дейБъ ще имали тази вечер протести срещу гешов?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 87. 87 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  и още един въпрос към фен на дейБъ, ще ходим ли пред летищетото да протестираме срещу концесията, нали пеев е скрития собственик?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 88. 88 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Всичките са ужасно нагли да си изправят физиономиите и да говорят.

  САЩ не се месят във вътрешните работи впрочем.
  Затова и не посочват политици.

  Но казаното е повече от ясно.

  Не трябва да има нови избори, а протести до дупка.
  Докато главите на шайката излетят на бунището и се разприказват.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 89. 89 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  и още един въпрос към фен на дейБъ младото момче смени ли управителния съвет на ббр?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 90. 90 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#88] от "Боби Колев":

  довечера ще ни организират ли пред съдебната палата ?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 91. 91 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#22] от "SaveBG":

  да ама щатите го подкрепят.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 92. 92 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  """"'С мъгляво съобщение прокуратурата каза, че "ще си причини" проверка и на Пеевски...."''' мъъъъ как бе? Няма да си го причиняваш тва бе говедо...... Аре у "лятна съдебна ваканция" и си 6........

 93. 93 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 776 Весело

  В тоя мач каскетурата е сред публиката, старшите партньорите отвъд океана и отказаха реферското място.

 94. 94 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 491 Неутрално
 95. 95 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Доколкото знам, Делян Пеевски е "най-проверяваният човек в държавата". Така че още една "проверка" е нормално да завърши по същия начин - със замитане. Освен ако дотогава Каскета не е също заметен под някой килим, с "гордо вдигната глава".

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 96. 96 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#78] от "4u4o":


  Гешев пак паднал от Марс!...
  —цитат от коментар 78 на 4u4o


  Я по-сериозно, не е паднал, а е отишъл на Марс и то с дизелов двигател....

 97. 97 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Единствения възможен ход на каскетчето е да тръгва из кокошарниците да лови кокошкари.

 98. 98 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#97] от "abc":

  ми не, казаха му действай и с другите имаш нашата подкрепа...

  п.п. моето мнение е , че гешов не става за това, ама пък американците заложиха на него

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 99. 99 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "Прокуратурата на Република България оценява високо помощта, която американските компетентни органи оказват на страната ни като партньор в борбата с организираната престъпност и корупцията. Доказали сме, че нямаме колебание да изпълняваме конституционните си правомощия за привличане към наказателна отговорност на всяко едно лице, за което са събрани доказателства за престъпна дейност", твърдят от прокуратурата.

  Поредното кухо но високопарно празнословие. Когато зад лозунгите се появят и факти, тогава бихме могли да преосмислим отношението си към прокуратурата. До тогава, си остават една скъпо платена ПР агенция.

 100. 100 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Ха сега де.До вчера бяха"претоплени манджи"пък от днес нататък ще се търсят доказателства и с помощ отвън.И в крайна сметка ще излезе,че са вече,престоели и вкиснати и ще ги изхвърли на боклука.Нищо няма да направи.Той козирува на Борисов,когато говори с него по телефона,пък какво остава да го арестува.Това и да го видя няма да повярвам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK