Юпито на ГЕРБ и протеже на Каракачанов: кои са другите засегнати от санкциите на САЩ

Петър Харалампиев и Александър Манолев

© Дневник

Петър Харалампиев и Александър МанолевМинути след като Министерството на финансите на САЩ оповести санкциите за Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и свързани с тях 64 юридически лица, Държавният департамент (аналог на Външно министерство) добави още три имена, които са засегнати от закона "Магнитски" заради участие в "сериозна корупция" - бившият зам.-министър Александър Манолев, бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и нейният главен секретар Красимир Томов.


На тях и техните семейства се забранява да влизат в САЩ. Спрямо тях е приложен Член 7031(с). Това е част от Закона за Държавния департамент, чуждестранните дейности и свързаните с тях бюджетни средства. В конкретния случай става дума за закона за фискалната 2021 г., която в САЩ започва на 1 октомври 2020 г. и завършва на 1 октомври 2021 г. Решението е на държавния секретар на САЩ, механизмът по Член 7031(с) се подновява всяка година с одобряването на поредния годишен бюджет на министерството. Дори да отпадне в някакъв момент, самите санкции срещу конкретни граждани не спират да действат.


С решение на Службата за контрол над чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ санкциите за тримата са блокиране (замразяване) на цялата собственост, право на собственост и други собственически права в САЩ, забранени са всякаква транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ или извършвани транзитно през САЩ, отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост или друг собственически права на санкционираните. Забрана под каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването под каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки и услуги от такова лице.
Предсрочните парламентарни избори на 11 юли: какво трябва да знаете.


Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза на пресконференция, че поема вина единствено за Манолев, защото е назначен за зам.-министър с неговия подпис. "Поемам вина за Манолев, помните, че беше отстранен като зам.-министър и изведен от партията", каза Борисов.


От пресцентъра на ВМРО съобщиха за "Дневник", че няма да коментират попадането сред санкционираните на Петър Харалампиев, предложен на държавен пост от партията.


Още политически реакции - тук.


Стремглавото издигане на Александър Манолев


Александър Манолев започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. През 2015 г. е назначен е за заместник-министър на Николина Ангелкова в Министерството на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г. Тогава като кандидат за депутат от ГЕРБ в Сандански той получава 6703 преференциални гласа, което го нарежда на трето място в цялата страна по получени преференции (след лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова). В близка до управляващите медия излиза материал за него, в който е наречен "юпито на ГЕРБ". В третото правителство на Борисов е зам.-министър на икономиката в кабинета на Емил Караниколов (който е сменен през лятото на 2020 г. заради съмнения за връзки с депутата от ДПС Делян Пеевски).


Името на Манолев става популярно за обществото покрай скандала с луксозните къщи за гости, строени с пари по европроекти за селски туризъм, а ползвани като частни домове. През април 2019 г. Манолев подава оставка няколко часа след като се разбира, че Върховната касационна прокуратура го проверява заради медийни сигнали за злоупотреби със средства на Европейския съюз. Повод става съвместно разследване на сайтовете "Бивол" и "Благоевград нюз", според което зам.-министърът е собственик на парцел, върху който е построена "къща за гости", която се използва за частна вила. За имота са отпуснати 380 хил. лв. по европейски проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, посочват двете издания. Плащането е одобрено от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) през декември 2015 г., когато Манолев е назначен за зам.-министър на туризма. Имението е от половин декар, но не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм, сочи разследването.


Според разследването Александър Манолев купува терена от 1.8 хил. кв.м по пътя между Сандански и курорта Попина лъка в началото на 2013 г. от фирмата Ди Ди Ви. След това учредява право на строеж на "жилищна сграда - къща за гости" с разгъната площ половин декара на фирмата "Агротрейд - Ана Димитрова" ET. През октомври същата година правото на строеж на "Агротрейд" е допълнено с ограда, басейн и паркоустройство. Специалната екстра на къщата е, че има тръбопровод 3 км, който осигурява минерална вода от Сандански, пише "Биволъ". В публикацията се казва още, че фирмата е спечелила субсидия от фонд "Земеделие" от 390 хил. лв. по европейската програма, за да построи къща за гости. Общата стойност на проекта е 564 хил. лв. Строежът приключва успешно през октомври 2015 г. и е приет почти без забележки. По това време шеф на фонда е тогавашният министър на земеделието Румен Порожанов.


"Нямам никаква собственост в Сандански. През 2012 г. притежавах имот, който продадох на споменатото от вас дружество. Мястото не е декларирано, защото няма как да декларирам нещо, което не е моя собственост. Сделката е направена още през 2012 г., когато съм бил в частния сектор", коментира Александър Манолев пред "Биволъ".


Проверката на "Биволъ" в кадастъра и Имотния регистър показва, че Манолев има множество сделки за земи в района на Сандански и имотите са на негово име, се допълва в разследването.


Името на Манолев се появява в изтеклите през миналата година аудиозаписи с глас като на Бойко Борисов. Тема в него са проверките, които властите правят в къщите за гости. От част от разговора се разбира, че премиерът е предварително информиран, че Манолев ще бъде обвинен от прокуратурата. Той говори за среща сутринта с "Влади Горанов беха, Сотир, Гешев, по телефона и се смеят." От обяснението не става ясно дали пред тях говори по телефона или те присъстват на разговора, но 24 април 2019 е сряда - преди време премиерът беше казал, че всяка сряда събира главният прокурор и службите на оперативка при него.


На 25 април 2019 г. на Манолев беше повдигнато обвинение за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. От казаното в записа се разбира, че целта е да се удари и кандидатът за евродепутат от БСП Елена Йончева, която в този момент атакува често премиера, включително и с разпространението на твърдението, че е купил къща в Барселона за млада жена.


"Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска, утре обвинение и ще го съсипем. Аз го предупредих. Аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева. Един няма да пощадя от наште", казва човекът, за който се твърди, че е Борисов. "Сега съм пратил полицията, ако се окаже, че и там като при Манолев не са ходили гости, изведнъж си разследваща журналистка, ама свекър ти не го разследваш", се чува на записа.


През февруари тази година Върховния административен съд (ВАС) отмени решението на Административен съд - София-град, по дело от 2019 г., с което се потвърждава установен от антикорупционната комисия конфликт на интереси при Манолев. Върховните магистрати върнаха делото за ново разглеждане от нов състав. Срещу Манолев се води и наказателно дело, по което той е обвинен от прокуратурата в злоупотреба и фалшифициране на документи с цел получаване на европейска помощ.


Според решението на антикорупционната комисия КПКОНПИ той е в конфликт на интереси покрай къщата за гости и му наложи 10 хил. лв. глоба. КПКОНПИ твърди, че докато е бил зам.-министър, той е участвал и в управата на Държавен фонд "Земеделие", който е диспечер и контрольор на средствата от ЕС по Програмата за развитие на селските райони, финансираща строителството на обекти за селски туризъм.


Прокуратурата пък твърди, че Манолев е действал с подставено лице за къщата си за гости край Сандански - формално получател на средствата е фирма на Ана Димитрова, дъщеря на детегледачката на сем. Манолеви. Освен това стана известно, че Димитрова е представяла неверни документи, че е земеделски производител, за да ползва европомощите.


Паспорти срещу пари


Ден преди съобщението за санкциите, изданието EurActiv съобщи, че държавният департамент на Съединените щати е предупредил България, че ако иска жителите ѝ да се възползват от безвизово пътуване, трябва да се справи с бъркотията, станала печално известна като схемата "паспорти срещу пари". Официални документи, проучени от българското издание на EurActiv, сочат, че Вашингтон иска паспорти да се издават само на хора, които не са заплаха за вътрешната сигурност на САЩ. Говори се за документи от Министерството на външните работи в София, където се цитират американски служители с имена, настояли за истинска реформа в Държавната агенция за българите в чужбина. Изданието обръща внимание на обвиненията от прокуратурата към председателя на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев през 2018 г., а самият Харалампиев бе арестуван.


Харалампиев е бивш зам.-областен управител на София в кабинета "Борисов 2", когато ВМРО и НФСБ бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и Реформаторския блок (2014-2017). През 2017 г. той е назначен за председател на Държавната агенция за българите в чужбина. ДАБЧ е в ресора на ВМРО и в периода 2015-2017 г., тогава ръководител на структурата е Борис Вангелов, бивш депутат от "Обединени патриоти".


В края на октомври 2018 г. Харалампиев бе арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на български паспорти. При спецакцията в агенцията бяха задържани общо над 20 души. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, признава, че Харалампиев е негова номинация. Добавя, че е готов "да се гръмне на площада", ако дори и с една стотинка от Македония или друга държава е финансирана партията.


В крайна сметка обвинения получават четирима души, а от тях само Харалампиев и секретарят на агенцията Красимир Томов, също попадащ под санкциите на САЩ, бяха задържани под стража.


През юни 2019 г. Харалампиев бе пуснат от Апелативния специализиран съд срещу гаранция от 100 хил. лева.


През януари тази година делото срещу Харалампиев тръгна. Специализираната прокуратура го предаде заедно с още трима души, обвинени за участие в престъпна група за подкупи, търговия с влияние и пране на пари. Сред обвинените е и бившият главен секретар на агенцията Красимир Томов, който също попада в санкциите на САЩ.


Според обвинителния акт, внесен в съда, от началото на юли 2017 г. до 29 октомври 2018 г. като длъжностно лице Харалампиев е ръководил престъпната структура като лично е искал и получавал подкупи за издаване на удостоверения за български произход на чужди граждани - в някои случаи експресно (дори в рамките на един работен ден), без законово основание. Харалампиев е притискал със заплахи за наказания и уволнение заместник-председател на агенцията той да подписва заповедите за издаване удостоверенията и самите удостоверения, както и останалите актове по процедурата за издаването им.


Красимир Томов ще отговаря по три обвинения. Освен за участие в престъпната група той е обвинен за търговия с влияние и изпиране на пари. В обвинителния акт прокуратурата твърди, че той е държал 181 930 евро, 152 770 лева, 32 250 щатски долара и 15 британски паунда с обща левова равностойност 563 936.93 лева в банков сейф, като парите не били декларирани. Същевременно той е знаел, че сумата е придобита от тежки умишлени престъпления, извършени от престъпната група.


Повече за санкциите на Пеевски, Божков и Желязков четете тук.
Повече за реакциите след обявените санкции четете тук.
Ще има ли нови санкции от страна на САЩ четете тук.
Какви са реакциите в социалните мрежи четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (136)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  За Илко Желязков, предложен от ДПС, освен групите на ДПС и ГЕРБ (ан блок) са гласували и 11 души от БСП. 😎

  Картелът в действие. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Не знам защо, всички се правят на изненадани, дават изявления, все едно чуват за първи път тези неща...
  Като ни нашокаха репата отвъд Океана и се започна едно дистанциране...
  Баце е най големият ни лук ял, ни лук мирисъл, пада от Марс горкият.
  Чакам не да го сложат в списъка, а в друг списък - за издирваните с червена бюлетина.
  Толкова много бели надробиха тия мутри, че се размириса чак до Ню Йорк.

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Чрез подбора на лустрираните личности САЩ очертаха санитарен кордон около цели политически организации

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Ти пък сега, в България има само УСЕЩАНЕ за корупция. Тя е ИМАГИНЕРНО понятие.

 5. 5 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Дори Божков в заявлението си е разчел срещу кого са насочени санкциите и пише, че Магнитски не трябва да се използва като бухалка срещу него и неговата партия. Критикува САЩ, че цитират и "прокуратурата, която е установила" като им напомня, че и при нас и при тях нещата ги установява не прокуратурата, а съдът. А ББ лъсна ухилен на пресконференция, видимо доволен. Просто проруската полтика е толкова явна в момента, че САЩ издържаха само две седмици преди да и вдигнат мерника, колкото и да им е ясно колко корумпирано е обкръжението на ДП и ББ. Не се прави така, момчета, не се прави така. Не сме 09.09.1944г.
  А Хр. Ив. ядосан в "Лице в лице". Уж поради корупцията, но всъщност поради гореописаното. И аз вярвах едно време, че уж нещо не е разбрал, нещо се е объркал. Не, съзнателно застана да подкрепя Рашков и Радев. И сега не му се вярва, че оттече.

 6. 6 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Абе, ако почнем да изброяваме главоломно издигнали се зам. министри няма как да не споменем и Георг еди кой си, зам министър на външните работи, единствената заслуга на който е, че като шеф на младежкия ГЕРБ целуваше ръка на Светинята Му.

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#6] от "grajdanin1":

  “... като шеф на младежкия ГЕРБ целуваше ръка на Светинята Му.”

  За зам.-министър на ВнР едва ли е минал с една ръка. 😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на mbs
  mbs
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Защо обаче САЩ отказват все още директно да включат Бойко и Доган в този списък и дори не ги споменават..

 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  Не знам защо, всички се правят на изненадани, дават изявления, все едно чуват за първи път тези неща...Като ни нашокаха репата отвъд Океана и се започна едно дистанциране...Баце е най големият ни лук ял, ни лук мирисъл, пада от Марс горкият. Чакам не да го сложат в списъка, а в друг списък - за издирваните с червена бюлетина.Толкова много бели надробиха тия мутри, че се размириса чак до Ню Йорк.
  —цитат от коментар 2 на SSS
  Ами защото в България такова поведение минава и се надяват,че това ще продължи.

 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Защо обаче САЩ отказват все още директно да включат Бойко и Доган в този списък и дори не ги споменават..
  —цитат от коментар 8 на mbs


  Защото ги гласят за "кучи синове, но наши кучи синове". Двама пенсионери са твърде дребна цел. Ще ги чакат сами да дойдат и да се предложат срещу по-стратегическата задача - разбиването на руските мрежи на влияние у нас. И двамата имат какво да предложат като остатъци от влияние, информация и доказателства, в замяна на спокойна пенсия.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 11. 11 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Джуджето Пути ще наложи ли санкции подобно на щатите? Те пък тия хубавци все руски възпитаници. Да не говорим за резидента и служебното правителство, само дърти комунистически боклуци. Добре че са САЩ.

 12. 12 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#5] от "skitnik75":

  Вие в някаква паралелна вселена ли живеете? САЩ директно обвиняват в корупция хора на ГЕРБ и ДПС. Хора, издигнали се при Бойко Борисов или получили щедри подаръци по негово време. Хора, за които Гешев беше сляп. И сега твърдите, че това било негатив на служебния кабинет??? Вие какво пушите? Видяхме го днес бившият премиер и лидер на политическа партия колко беше усмихнат. Сякаш зъб без упойка му бяха вадили. Няма нужда да подменяте реалността с ваши собствени факти. Хората не са толкова тъпи, че да се хванат.

 13. 13 Профил на uej56649621
  uej56649621
  Рейтинг: 24 Неутрално

  "Манолев ще изгори"

  Ето че пак изгоре тоя бушон. Тиквата го е дал на американците за да има и от неговите, колкото да не е без хич. Тоест, очевиден американски чадър над Тиквата, може би заедно с Херо са обмисляли списъка.

 14. 14 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Чрез подбора на лустрираните личности САЩ очертаха санитарен кордон около цели политически организации
  —цитат от коментар 3 на cinik


  Около ДеБъ и ДСБ - чрез тяхната умнокрасивска икона Гебрев..

  ----------------
  .." оръжейната фирма на скандално известния бизнесмен Емилиян Гебрев – „ЕМКО“, фигурира в списък (бюлетин) на Държавния департамент на САЩ, в който са включени фирми от Китай, Русия, Северна Корея, Судан, Сирия, Турция и други държави, на които е забранено да търгуват с американски фирми. „ЕМКО“ е единствената фирма от България, която е попаднала в забраната. На практика това означава, че Гебрев е обявен за „персона нон грата“ ..
  Още през 2015 г. американски фирми, търгуващи на българския пазар, са разпространили списъка на Държавния департамент, като са поставили на българските производители .. въпроса – дали закупуват материали и комплектовки или ползват услугите при производството на оръжие от посочените в списъка фирми, като в разпространените писма изрично се сочи, че фирмите в списъка имат забрана за търговия със САЩ.

  Това несъмнено е силен удар по и без това силно компрометираното и лишено от лиценз дружество „ЕМКО“, като не е единственият случай, при който Гебрев попада в полезрението на американските власти.
  Припомняме, че още през 2001 г. кораб, натоварен с 30 млн. патрони за автомат „Калашников“, собственост на „ЕМКО“, бе арестуван от митническите власти в САЩ, заради което фирмата отново изгуби лиценза си .."
  ---------------

  Да видим атанасатанасовщината, дали ще изпълзи по телевизиите..

 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  [quote#10:"cinik"][/quote]

  Впрочем, Буци вече се предложи. Един час след гръмването на бомбата вече беше на килимчето пред Херо Мустафа. Това показва правилността на подхода.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#15] от "cinik":

  “Буци ... вече беше на килимчето пред Херо Мустафа.”

  Доста безрезултатно. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#8] от "mbs":

  Стига само да им приберат парите, откраднати от нас. Ще получат удар. Но Доган е хитър, той се е подсигурил. Докато вожда е леко първосигнален.

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Весело

  И тримата следствени, и лежали по арестите, отделно и беглеца Божков, общо 4/6...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#5] от "skitnik75":Вие в някаква паралелна вселена ли живеете? САЩ директно обвиняват в корупция хора на ГЕРБ и ДПС. Хора, издигнали се при Бойко Борисов или получили щедри подаръци по негово време. Хора, за които Гешев беше сляп. И сега твърдите, че това било негатив на служебния кабинет??? Вие какво пушите? Видяхме го днес бившият премиер и лидер на политическа партия колко беше усмихнат. Сякаш зъб без упойка му бяха вадили. Няма нужда да подменяте реалността с ваши собствени факти. Хората не са толкова тъпи, че да се хванат.
  —цитат от коментар 12 на Smile


  "Вината за това, че завръщането на хора като Бойко Рашков, Румен Гечев, Жан Виденов не е огромен обществен скандал, а се приема като възможна алтернатива е основно на ГЕРБ, защото години наред ГЕРБ мимикрираше, криеше се, имитираше дясното. Докато ние в КОД говорихме за това, че трябва да скъсаме връзката между новата модерна държавност със старата комунистическа върхушка, Борисов обясняваше, че Живков е построил две българии. И какъв е проблемът? Левицата се връща на власт, живковистите в лицето на БСП и техните деца в лицето на Да България ще дойдат и ще построят още две българии ли? Сега освен, че ще се борим с капитализма ще трябва и да направим някои модерни неща, като например да заменим битката за народите в Северна Африка с това да унищожим въглеродния двуокис като съединение, или да направим така, че работещите хора да подпомагат други слоеве от обществото, този път наречени малцинства. Това е дефинитивния дневен ред на левицата. Но за да може той да бъде актуален, смислен и примамлив за хората, за това отговорност носят ГЕРБ. Те направиха така, че дясното е руинирано. Битката на КОД, битката на Националното обединение на десницата е връщането на истинската, смислената, биографична, ценностна и като начин на действие и поемане на отговорност десница."
  Петър Москов

  Прочетете първо повече от тоя род статии. И те не са напълно верни, но са все пак по-близо до истината от социалистите от ДБ. И след това си измисляйте, че си измислям. Със социалисти не ми се спори.

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Гейберчетата са си младата смяна на старите геЙбери-ченгета, както комсомолците на дъртите комуняги.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 22. 22 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Лъсна шкембето на войводата.

  Голям кеф.

 23. 23 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Тиквата поемал вина?! А затвор КОГА?!

 24. 24 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  До коментар [#8] от "mbs":

  "Защото и Доган, и Баце са креатура на Американците".
  След като не ги отстрелват, очевидно, още има какво да получат насреща от тях.

  I Want To Believe
 25. 25 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  [quote#14:"sim4o"][/quote]

  Гебрев не е умнокрасива икона. Гебрев е от онези, които трябваше да бъдат "лошите олигарси" по светлия пример на другаря Путин, който така постъпва - гони Ходорковски и Березовски за пред простолюдието, докато други му строят дворците на свой нотариален акт. Дъртите библиотекаро-сарайски ченгета още ронят сълзи по времето, когато Божков, Банев, Манджуков, Златев, Краси Гергов, Красо Фронтиера и другата плеяда герои живееха в мир и хармония, следвайки мъдрите указания на Доган кой колко има право да остриже овцете, но не и да ги дере. Простите момчета Борисов, Гешев и Пеевски не успяха да съхранят наследената идилия. Полакомиха се за чужда паница и видя какво стана...

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 26. 26 Профил на RingRoad
  RingRoad
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Дори Божков ...
  —цитат от коментар 5 на skitnik75

  За да се стигне от няколко стотин хиляди в шкафче с неясен произход до няколко легализирани милиарда следва да се умножи с 10000. Скъпи на триците, евтини на брашното. :)

  "I try to get it across to my players that working hard is a quality." Sir Alex Ferguson
 27. 27 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  "Манолев ще изгори"Ето че пак изгоре тоя бушон. Тиквата го е дал на американците за да има и от неговите, колкото да не е без хич. Тоест, очевиден американски чадър над Тиквата, може би заедно с Херо са обмисляли списъка.
  —цитат от коментар 13 на uej56649621


  Точно!!! И най яркото доказателство за това е,че веднага след оповестяването на списъка, Херо се среща не с друг, а с Боко.

 28. 28 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Този подход на Америка е доказано ефективен! И могат да си го позволят, защото ръцете на Гешев са вързани от червени хунвейбини из следствия и съдилища! Виждаме дори тъмно-червените комунисти от групировката от ДеБъ прокараха закон за връщане на запорираното имущество за 3.5млрд. на заловени апаши!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 29. 29 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Отново разкрития след медийни разследвания. Ще рече човек за какво ни е прокуратура която е е окошарила само кокошкари и държи чадър за източвания. БайХ_й пак се изплъзва- ние го уволнихме и изключихме. С това се изчерпва неговата представа за правосъдие.

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 30. 30 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#18] от "Vlado Nikolov":

  Мислиш ли, че а) парите им са на едно място и б) могат да бъдат проследени до тях?

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":

  “Херо се среща не с друг, а с Боко.”

  По негова молба, в посолството.

  След което той отказа изявление, а та рече, че среща с Иван Гешев “не влиза в дневния ред.

  А я припомни с кого си срещна Ахърн?

  С Радев и с премиера (настоящия, не завинаги бившия).

  Бойко Методиев Борисов изяде пореден и този път ОКОНЧАТЕЛЕН ритник от американските ни съюзници.

  Моите съболезнования.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на eu_geto
  eu_geto
  Рейтинг: 13 Неутрално

  работа, работа, работа...незаконна, но все пак работа!

  И не ме гледай българино строго, че ще носиш защото явно моеш да носиш много.
 33. 33 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Този подход на Америка е доказано ефективен! И могат да си го позволят, защото ръцете на Гешев са вързани от червени хунвейбини из следствия и съдилища! Виждаме дори тъмно-червените комунисти от групировката от ДеБъ прокараха закон за връщане на запорираното имущество за 3.5млрд. на заловени апаши!
  —цитат от коментар 28 на Синдбад-мореход


  Точно! Вчера, като се разбра, че Прокуратурата са подгонили човека на Черепа в МВР, ДБ веднага пое курс към въоръжена борба. Днес обаче, кой знае защо, ентусиазмът им се изпарил.

 34. 34 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1658 Весело

  Айде, ве Дневник...Канал 1, бомба, Хаджигенов, доказателства за подслушване...

  Sic transit gloria mundi
 35. 35 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1658 Весело

  До коментар [#33] от "uvtest":

  За стотен път..Човека на Черепа е на тази позиция 12 години, тоест , през цялото време на управлението на ГЕРБ! Кво е правил там 12 години?

  Sic transit gloria mundi
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  ++ Като сред тях са Кутев, Стойнев, Свиленски, Вигенин, Кънев......
  Ама днес късат ризи и се борят....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 38. 38 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#34] от "Hristov":

  ХаджиБабикян не хвърли никакви доказателства а мяташе екстременти!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 39. 39 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#38] от "chichka":

  Не, не, цитираха се имена, номера на документи, показаха се документите..Не пробвай безмоторно летене...Документите бяха показани в студиото!

  Sic transit gloria mundi
 40. 40 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  "Казвам ти дъще, сещай се снахо" - така следва да се разбират санкциите от САЩ.

  Дефакто, САЩ ни казват, че Борисов и Гешев са в дъното на това блато. САЩ просто махат няколко плавеи, за да можем да ги видим по-ясно.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 41. 41 Профил на Nikolay Pavlov
  Nikolay Pavlov
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Бате Харо с македонските тескерета изгоре :О Покрай него и Шкембето

 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  По негова молба, в посолството.
  —цитат от коментар 31 на Norman Granz


  Представителят на Американското правителство, на Американска територия, приема,уличения според вас в корупция Боко, ама това било,щото той много и се помолил, а тя нямало как да му откаже!!! Следващия път измисли нещо малко по умно, ако мажеш разбира се.

 43. 43 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Силата на семейството.
  Бащата на Манолев е митничар, шеф на митница Кулата.
  От малък гледа баща си как се краде на едро. Няма как да не стане изпечен крадец.
  Юпито на ГЕРБ?
  Всички гербави младежи това правят- растат с течащи лиги и чакат кога ще започнат да крадат и те.

 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Джуджето Пути ще наложи ли санкции подобно на щатите? Те пък тия хубавци все руски възпитаници. Да не говорим за резидента и служебното правителство, само дърти комунистически боклуци. Добре че са САЩ.
  —цитат от коментар 11 на coy341048611  Путин може да наложи санкции на когото си пожела е, ние също можем, но интересно е кой ще си го премести заради тях .
  Напомням, че Путин наложи санкции на покойния вече Джон Маккейн и той само се изсмя :
  « Е, за съжаление вече няма да имам възможност да прекарвам годишната си отпуска и да летувам в Сибир « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  И къде е кой е този Манолев сега. Съответно и Харалампиев.
  САЩ са гърмяли по калинки,но главата на змията я галят.

 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  За всеки плъх потъващ кораб. Изглежда припари и на тях.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#40] от "keen":

  “Дефакто, САЩ ни казват, че Борисов и Гешев са в дъното на това блато. “

  И Цацаров също.

  За всеки що-годе грамотен човек американците казват следното: Ние санкционираме тоя, тоя и тоя, за единия твърдим, че е корумпирал с огромни суми пари лидер на политическа партия (Бойко Методиев Борисов от Банкя) и че правоприлагащите органи (Цацаров, Гешев) не са направили нищо, за да предотвратят това и да поискат отговорност от замесените лица.

  Само човек с ампутиран мозък може да разтълкува другояче ситуацията.

  Вчера Бойко Методиев Борисов от Банкя отиде при Херо Мустафа да й се кълне в невинност, след които и двамата не направиха изявление, няма съвместна снимка, а Мустафа каза доста рязко, че среща с Каскета не фигурира в дневния ред на Посолството.

  ЗАД БОЙКО Е ТРЪМП,
  ЗАД ГЕШЕВ Е БАР.

  А в Белия дом е Байдън.

  Кой разбрал, разбрал.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 756 Неутрално


  "Божков е планирал да предостави парична сума на бивш български служител и български политик по-рано тази година, за да му помогне да създаде канал за руски политически лидери за влияние над български правителствени служители"

  Чудно откъде им е влязла тази муха в главите на американците. Горното твърдение е очевидна глупост, установима без всякакви цру-та и срс-та. Божков е един материалист, меркантилен човек, обикновен сметкаджия, на когото руските и всякакви други лидери са му през оная работа. Странно, че тази глупост не прави впечатление никому.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 49. 49 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Не знам ТехноПазар и БТ дали имат връзка с ДП, както и другите фирми. Но санкциите на САЩ означават ФАЛИТ. А обществените поръчки...мале-мале. Особено тия с европари...Сега това означава, че банките трябва да спрат да работят с тях, доставчици също. Евросредствата са под юрисдикция на Кьовеши, онова в Брюксел, не наш'то с Каскет.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 50. 50 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  :За стотен път..Човека на Черепа е на тази позиция 12 години, тоест , през цялото време на управлението на ГЕРБ! Кво е правил там 12 години?
  —цитат от коментар 35 на Hristov


  За да отговоря на този глупав въпрос, преди това трябва да кажеш, кога точно е станал човек на Черепа.Щото, дори и на теб трябва да ти е ясно, че той не се е родил такъв.И пак питам, защо ДБ удари камбаната на бунта, веднага след като се разбра, че ченгето е разкрито и защо днес свиха знамената.

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  [quote#33:"uvtest"][/quote]


  1) А човекът на Черепа, чии дедов го дири във висшата администрация при управлението на ГЕРБ ?
  2) А, защо след като Гешев го « подгони « не се минаха и 24 часа и помоли Рашков за среща с мотиви « за съвместна работа против престъпността и корупцията « - среща, която Рашков категорично отзвърли .
  Да имаш някакво мнение ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Е, щом и патриотите го подкрепят...Те са по далаверата. Години наред печелеха от българско гражданство.

 53. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  .за единия твърдим, че е корумпирал с огромни суми пари лидер на политическа партия (Бойко Методиев Борисов от Банкя)
  —цитат от коментар 47 на Norman Granz


  По стар ченгесарски обичай продължаваш с инсинуациите , ама ти е трудно да обясниш, защо Херо го приема в същия ден.

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#51] от "niksan1":

  Гешев е толкова глупав и посредствен човек, че дори не може да запомни какво са му казали да лъже.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Много правилно САЩ удрят и обединените идиоти! Герб ако влязат в парламента трябва да са без никакви патерици.

 56. 56 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1658 Весело

  До коментар [#50] от "uvtest":

  О, ма ти даже знаеш , че със сигурност е човек на Черепа?! Някакви факти и доказателства?

  Sic transit gloria mundi
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 307 Неутрално

  ... очевиден американски чадър над Тиквата, може би заедно с Херо са обмисляли списъка.
  —цитат от коментар 13 на uej56649621

  Далаверата на кака Мустафа свети като г@с на месечина.

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#53] от "uvtest":

  “... ама ти е трудно да обясниш, защо Херо го приема в същия ден.”

  Хехе.

  Казва се куртоазия - все пак до неотдавна е бил премиер и макар че никога повече няма да бъде, тя е уважила молбата му да се види с него за малко.

  Все пак, няма (засега) влязла в сила присъда...

  А според тиб защо и двамата не направиха изявление, докато Ахърн и Радев направиха, както и Ахърн и Янев?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#49] от "Николай Колев":

  Дай боже, ама надали. Герб и ДПС са направили обръчи от олигарси, които се подкрепят взаимно. Единственият начин да се сложи край е да се премахнат корените на тези бурени.

 61. 61 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  [quote#27:"uvtest"][/quote]


  Къде са се срещнали Херо и Буци ? В НДК ? А след тази среща, дадоха ли пресконференция ?
  Не приписвай на простака-разбойник измислени подвизи . Истината е, че след наложените от американците санкции, Буци е докоцукал при Херо, изтръпнал от неизвестност, каква ще бъде неговата съдба .
  И до днес не ми е ясно, каква мутра е бил в младите години, този пъзльо .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 62. 62 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  [quote#53:"uvtest"][/quote]

  За да му каже да си събира партакешите и да спре да мрънка, когато го наритват.

 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#61] от "niksan1":

  “ Къде са се срещнали Херо и Буци ? В НДК ? ”

  Ами там, където тя приема български граждани - в посолството.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1306 Весело

  До коментар [#5] от "skitnik75":

  Не ви се получава, другарчета от ГЕРБ! Тези "опорки" за отклоняване на вниманието, които ви подават за разпространение Севда и Хризантемов – по заповед на треперещия от страх в дупката си охранен плъх от Банкя, не могат за заблудят вече никого! Корабът ви потъва – напускайте го, мишоци, докато е време...

 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#51] от "niksan1":

  1- Чудни хора сте това протестърите. Ревете:" Искаме Прокуратурата да бори престъпници в органите на държавната власт".Като ударят някой такъв, почвате:"Ама тоя защо е бил в органите на държавната власт".Въобще наясно ли сте какво искате. 2-Какво не ти е ясно?Прокуратурата и МВР са органите призвани да се борят с престъпността.Нищо по нормално, ръководителите им да се срещнат и да координират действията си.Това, че живковото ченге Рашков се е уплашило и отказало, си е за негова сметка.

 66. 66 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Все хубави хора. А още колко много има. С багер да ги ринеш.

 67. 67 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Баца честната се кълне, че герб не взел нито стотинка. Шкембето и той, че ВМРО нито стотинка.
  Въобще не мислят ли за партиите си тези лидери ...

 68. 68 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Баца честната се кълне, че герб не взел нито стотинка. Шкембето и той, че ВМРО нито стотинка.
  Въобще не мислят ли за партиите си тези лидери ...

 69. 69 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#61] от "niksan1":

  Ами паркирал е автомобилите на паркинга. В компанията на бай Миле, Пашата, Маргините, Трактора, Каратиста трудно се прави кариера.

 70. 70 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 307 Неутрално

  ... все пак до неотдавна е бил премиер и макар че никога повече няма да бъде...
  —цитат от коментар 59 на Norman Granz

  Нормане, след тази брутална и безцеремонна подкрепа за Борисов от страна на САЩ, следват още поне 4 мандата на ГЕРБ. А това, че Борисов може да не поиска да бъде премиер си е изцяло под негов контрол. Бог да я прости опозицията ...

 71. 71 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Един по-правдоподобен списък "Магнитски" би трябвало да включва поне: Филчев, Цацаров, Гешев, Борисов, Доган, Пеевски, аген Иван, Гестапото, Трактора, Еврото. И задължително поръчителите на аудио и видеозаписите от 2013 и 2020 г. - и в двата случая така и не стана ясно нито кой ги е поръчал, нито кой ги е направил.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#59] от "Norman Granz":

  Разбрах. Представителят на САЩ приема на тяхна територия човек, за когото знае, че е корумпирания лидер на партия, просто от куртоазия, да не го обиди и щото не може да му откаже. Нямам повече въпроси.

 73. 73 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#64] от "murry":

  Този е скитник 75! Сметай колко народ ранат. Хубаво е! Един безобиден трол в мрежата 5 купени цигани по-малко.

 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#70] от "kimaf":

  “Нормане, след тази брутална и безцеремонна подкрепа за Борисов от страна на САЩ, следват още поне 4 мандата на ГЕРБ. “

  Виждаш ли едно бяло копче на стената до леглото си?

  Натисни го продължително и ще дойде санитарката с иригатора.

  И да не забравиш със следващата си регистрация пак да ми напомниш за себе си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  Предлагам една различна трактовка на станалото:
  Размахване на предупредителен пръст на две личности - господата Борисов и Доган. Да не си мислят, че големият Батко ще ги остави да си играят собствени игрички.
  Все пак това са лидери на партии с около 30% от избирателите и американците действат на принципа Негодник, но наш негодник. /Тази теза е формулирана за първи път при диктаторът Анастасио Сомоса/.
  Най-вероятно ще имаме и втори почетен Председател след този на ДПС.
  Нека да следим в следващите 6-12 месеца г-н Николай Младенов. Мисля ,че ще има новини около него.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 76. 76 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#70] от "kimaf":

  Не бе,според неоспоримият капацитет по въпроса-Нормана, кака Херо не е имала начин да откаже среща на този,когото/според Нормана/, САЩ визират за корумпе. Не е могла да се оправдае, че е заета, болна, уморена...., а го приема на същия ден. Какво повече да говорим.

 77. 77 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":

  Абе, май Гешев се е поуплашил и поизпотил под каскета си. Затова се примоли на Бойко Рашков за среща. Както онези гербаджийски ченгета-подлоги молеха за среща Стефан Янев. Отказаха им. Както сега и Гешев получи отказ. И скимти, като наритано куче.

 78. 78 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 756 Неутрално

  "Създал канал за руски политически лидери за влияние" - това е някакво странно словосъчетание на език, който наподобява българския, но не е български, мяза на нещо минало през гугл-преводач.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":


  « Прокуратурата да бори престъпници в органите на държавната власт . «


  Казанджиите, които подпука Каскета, в кои структури са ? А детските градини ?
  Ако Цацаров, а след него и Гешев искаха НАИСТИНА да борят престъпниците в структорите на властта, какво напрвиха за апартаментите на Цветанов и Цачева ? Да не са ги арестували и аз да съм пропуснал ?
  Какво става с липсващите в хазната 700 милиона лева по времето на бездомния наш фин. мин ?
  А какво беше становището на « поборника « Гешев за чекмеджето и записите на Буци ?
  И още и още факти, които ежедневно коментираме във форума и за които ( честно ) ми е писнало да дъвкаме и дъвкаме без резултат .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  До коментар [#65] от "uvtest":

  Действията на г-н Рашков предполагам, че накараха по-мислещите да оценят какво всъщност се случва.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 81. 81 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#77] от "murry":

  О.К. Безстрашният Рашков и страхливият Гешев. Надявам се,рашковчетата да сте доволни така.

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#77] от "murry":

  “Гешев се е поуплашил и поизпотил под каскета си. Затова се примоли на Бойко Рашков за среща.”

  Както помоли и новите шефове на служби, за да изврънка информация какво знаят и какво са намислили, пък ИЗЛЪГА, че било по тяхна молба.

  Само че Рашков не му се върза на селските номера и го отряза директно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#30] от "realismisthename":

  Баце, те даже криптовалутите могат да бъдат проследени в момента, въпреки че официално се водят непроследими, пък ти си мислиш, че парите ти по банки и дюшеци не могат :) :) Недей така бъди наивен.
  На Щатите основния им проблем за национална сигурност е да не се издават европейски паспорти на, както впоследствие се оказва, терористи от Близкия Изток и Африка. Това е основен проблем в БГ и за такова нещо американците могат без много шум да те напъхат в някоя база като Гуантанамо за разпитване.
  Другата линия е опазване на военните интереси на НАТО в Черноморския театър (така се нарича военна зона) - за което разни про-руски олигарси са опасност и пречка и подлежат на разчистване. ЕС подкрепя, щот същите тези крадат европейски фондове...
  В БГ даже и богаташите са цървули, които правят пари нагазвайки национална сигурност и военностратегически интереси. С тия последните избори, Славито и прочее тъпотии, БГ привлече вниманието на НАТО. Запада, понеже е умен и цивилизован, им праска тези закони за де факто отнемане на всичко и възможност за "отворени за лов и отстрел". Щот като нямаш лев, не знам как ще се опазиш даже и в Дубай :).

 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#68] от "Bira":


  « Баце честната се кълне ... «


  Баси, не само се кълне публично този простак, но се и кръсти пред камерите !
  Не мога дори да си представя, че Меркел, Макрон, Джонсън, или ( !!! ) английската кралица ще постъпят по този начин !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":Действията на г-н Рашков предполагам, че накараха по-мислещите да оценят какво всъщност се случва.
  —цитат от коментар 80 на kvasimodo


  За по мислещите съм съгласен, че оценяват.За другите,за които Рашков стана новия идол, не съм много убеден.

 86. 86 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#59] от "Norman Granz":Разбрах. Представителят на САЩ приема на тяхна територия човек, за когото знае, че е корумпирания лидер на партия, просто от куртоазия, да не го обиди и щото не може да му откаже. Нямам повече въпроси.
  —цитат от коментар 72 на uvtest


  Я сега чети, да си припомниш нещо от вчера "Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е имал изненадваща среща с американската посланичка Херо Мустафа днес привечер. Срещата е била потвърдена от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Разговорът на Борисов и Мустафа обаче не е бил свързан с наложените от САЩ санкции по закона "Магнитски" на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков...".

  За една нощ сте сменили опорката от "Няма нищо общо" до "Както винаги, САЩ се свързаха с най-доверения си човек у нас".

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  [quote#70:"kimaf"][/quote]


  Само 4 мандата за Буци ?
  Разочарован съм !
  Очаквах, че признателния български народ ще го избере пожизнено !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 756 Неутрално

  В един идеален свят в "Магнитски" биха влезли поне около 400-500 имена - елита на крадлива и продажна България, за който човешките права не са даже последната дупка на кавала, а някакъв мъгляв безсмислен брътвеж.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#79] от "niksan1":

  Никсъне,знам, че си наизустил опорките, няма нужда да ги повтаряш. Ако можеш, отговори на простичкия въпрос.Защо Вчера ДБ призова на бунт, веднага след като се разбра, че Прокуратурата е ударила близък до Черепа полицай?Ако не можеш да дадеш конкретен и ясен отговор, моля те, не се уморявай пак да повтаряш едно и също.

 90. 90 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#72] от "uvtest":


  « Нямам повече въпроси . «


  Е, това значи, че си свободен и ще можеш да отговориш на мойте .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1847 Любопитно

  Уважаеми, внимава ли какво каза съдийката след ХаджиБабикян в студиото:
  "Остава въпросът откъде имат допуск до тази информация. Ако тези хора се борят за право и ред, както твърдят, с подобни мерки ли ще възстановяват правовия ред в държавата, като нарушават закона? Нарушение на закона е разпространението на класифицирана информация, категорична беше тя."
  Та в студиото ХаджиБабикян доказателства или закононарушение размятаха?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 92. 92 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3893 Любопитно

  "Мамини убавци"И Боце отново нагъл................бил поемал само а един от тях , защото бил назначен с негов подпис!Десет години на власт ГЕРБ и през цялото Боце е '"дремал" за мега-корупцията!Така е , защото е следял внимателно как се пълни неговото нощно шкафче.................точно от тези далавери!

 93. 93 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#86] от "cinik":

  Честно казано,не разбрах идеята ти.Има обаче, един неоспорим факт.В същия ден в който излизат имената на санкционираните от САЩ, техният представител тук, на тяхна територия, приема и разговаря с Боко. Това е положението.

 94. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#89] от "uvtest":


  « Защо вчера ДБ призова на бунт ... «


  Вечра, ли ?
  Абе Мильо, « Демократична България « зове на бунт срещу разбойниците от Шайката още миналото лято, а не от вчера .
  Абе, ти мислиш ли да ми отговориш на въпросите, или и на мен ще кажеш като на Норман : « Какво повече да говорим . « .
  Чакам отговори на мойте въпроси от пост 79, ако освен милиционерската шинелка, ти е останало и грам достойнство ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 95 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2060 Весело

  До коментар [#91] от "chichka":

  Не съдийка, бе, чиче. Пенсионирана ПРОКУРОРКА. И с това издаде четата като Иван Пилето, де факто призна, че
  а. документите са автентични
  б. подслушване на 82 ПРОТЕСТЪРИ е имало.
  А ти пък признаваш, че е достоверен източник.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 96. 96 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#94] от "niksan1":


  Добре бе, кутловишкия, как искаш някой да ти отговори на тъпи въпроси? Кой закон са нарушили Цветанов и Цачева,та да ги подгони Гешев? По кой точно закон искаш да работи Гешев, по снимки на чекмедже с неизвестно съдържания. Къде в европейската съдебна практика си чувал, да се разследва НЕЗАКОННО направен запис, при който двама души си говорят и не газят закона.То бива простотия, ама....

 97. 97 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2060 Весело

  До коментар [#96] от "uvtest":

  Глей ся, виждам че страстно браниш ББ и ГешеФФ, но трудно вдяваш какво ти казват. Затова ще ти представя един опростен модел. Американците метнаха една бомба. Психодесните лиляви болшевики викат "гърмят по ГЕРБ и ортаци", ти викаш "не, гърмят по ДеБъ".
  И ся внимавай. Падна боНбата и броим жертвите. И о, чудо! Всичкото е назначавано с подкрепата на #КОЙ? ГЕРБ, ДПС, БСП. И Буци излиза и вика "аз не съм от тях, как' Сийке". А ДеБъ викат на мИриканците "гърмете още, давайте, Фърляйте боНби"

  Пита се в задачата, кой се страхува, че ако продължат да пуцат мИриканците, може да замине мърцина и #КОЙ се страхува, че следващият може да е той? И на кой не му пука?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 98. 98 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#86] от "cinik":Честно казано,не разбрах идеята ти.Има обаче, един неоспорим факт.В същия ден в който излизат имената на санкционираните от САЩ, техният представител тук, на тяхна територия, приема и разговаря с Боко. Това е положението.
  —цитат от коментар 93 на uvtest


  Казвам го не на теб, а на колебаещите се какво да си мислят. Буци не се срамува да се покани сам някъде. Когато бяхме домакини на Председателството на ЕС, Буци беше разбрал, че Меркел и Макрон са седнали късно вечерта на лоби-бара в Радисън. Какво да прави, не е за изпускане, звъни на Ивайло Московски и Влади Горанов и тримата им се натрисат да им тарталясват за вредите от Пакета "Мобилност". Байганьовщина нечувана. После придворните медии описаха случката във вида, че "в разговор до малките часове на следващия Борисов убеди лидерите на двете големи държави да си променят позицията". Не пишеше на какъв език ги е убедил, сигурно другите двама са превеждали...

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 99. 99 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#98] от "cinik":

  Момент, да видя, дали правилно съм те разбрал.Сравняваш лоби бар на хотел с ПОСОЛСТВО!?! И, че някой може да се натресе непоканен в АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО и така, непоканен, без предварителна уговорка, да бъде приет от АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК!?! Ти това, на трезва глава ли го пишеш?

 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#94] от "niksan1":Добре бе, кутловишкия, как искаш някой да ти отговори на тъпи въпроси? Кой закон са нарушили Цветанов и Цачева,та да ги подгони Гешев? По кой точно закон искаш да работи Гешев, по снимки на чекмедже с неизвестно съдържания. Къде в европейската съдебна практика си чувал, да се разследва НЕЗАКОННО направен запис, при който двама души си говорят и не газят закона.То бива простотия, ама....
  —цитат от коментар 96 на uvtest  Кой закон са нарушили Цветанов и Цачева ?
  Търговия със служебно положение !

  По кой точно закон искаш да работи по снимки на чекмедже с неизвестно съдържание ?
  Съдържанието беше дори доста известно и беше нееднократко излъчвано по медиите, което запали коментарите в нета и въобще в обществото, работодател на Каскета .
  Къде в европейската практика си чувал да се разследва НЕЗАКОННО напрвен запис ?
  Кой и кога уведоми обществото, че записът е незаконен ? Как беше доказано това ?
  Пример : Записът в който се вижда извергаът който удари с глава циганчето Митко и това беше показано многократно, законен ли е, или не ? Беше ли арестуван дебила, или не ? Плати ли той гаранция от 5 000 лева, за да излезне от ареста, или не ?
  Кое е по-важно - наличието и произхода на чекмеджето, или законността на снимките ?
  Ето, защо на 04.04. се спуснахте по спиралата надолу, Буци заплака за пълзящ преврат, хунта и метеж, но ще видиш пък какво ще се случи на 11-ти юли ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK