На живо

След санкциите: Властта се зае с "черен списък" на свързаните с Божков и Пеевски (хронология)

Избрано от редактора
премиерът Стефан Янев

© Юлия Лазарова

премиерът Стефан Янев
За втори пореден ден прокуратурата обяви, че ще проверява всеки един от санкционираните от закона "Магнитски". Срещу всеки от тях вече има производства с различна степен на напредък, освен Делян Пеевски и свързвания с него Илко Желязков. Президентът Румен Радев заяви, че прокуратурата удря определени олигарси, но брани други и американските санкции са диагноза за режима, който е отгледал тази корупция. Служебното правителство пък взе решение за създаване на работна група, която да предприеме действия в отговор на наложените санкции от Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ. Основната й задача ще е да състави списък на физическите лица и фирмите, свързани с шестимата българи, на които са наложени санкции.


"Дневник" проследи на живо продължаващите реакции след обявените от САЩ санкции срещу шестима българи и 64 юридически лица по закона "Магнитски". Статията се обновява.
Приходната агенция пусна имената на 64-те санкционирани от САЩ фирми

Шефът на НАП Румен Спецов светкавично започна да изпълнява правителственото решение, а шефът му - финансовият министър Асен Василев, заяви пред БНТ, че му има пълно доверие. Василев е поискал прокуратурата да провери дали Спецов е участвал в схема за укриване на данъци, както твърди ГЕРБ.

© Георги Кожухаров

Шефът на НАП Румен Спецов светкавично започна да изпълнява правителственото решение, а шефът му - финансовият министър Асен Василев, заяви пред БНТ, че му има пълно доверие. Василев е поискал прокуратурата да провери дали Спецов е участвал в схема за укриване на данъци, както твърди ГЕРБ.


Националната агенция за приходите публикува имената на 64-те фирми, на които администрацията на САЩ наложи санкции заради връзка с тримата българи, уличени във Вашингтон в участие в корупционни схеми - Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.


Действието на НАП е резултат от обявено по-рано днес правителствено решение, с което на работна група е възложено да идентифицира и обяви всички лица и фирми, свързани с тримата, така че държавните компании и институции да са наясно докъде се простират санкциите и да се предпазят от транзакции, за да не се окажат в санкционирания кръг.НАП публикува данните в екселски файл, който трябва да се свали на компютър, за да се стигне до информацията. В него се виждат свързаните с Божков фирми от групите "Евробет" и "Нове", партията му "Българско лято", "Интръст" на доскорошния депутат на ДПС Делян Пеевски. В списъка няма индикации с кого от тримата е свързано конкретното дружество.

Божков със самоинициатива за "черен списък"

Васил Божков

© Цветелина Белутова, Капитал

Васил Божков


Включеният в американските санкции български бизнесмен Васил Божков, който пребивава в Дубай, докато в България е обвинен за 19 престъпления, иронизира служебния кабинет, който днес реши да изготви "черен списък" на гражданите и фирмите, свързани със санкционираните лица, за да предпази държавните компании и структури от контакти с тях.


"За улеснение" Божков пусна във "Фейсбук" неизчерпателен, по думите му, списък на структурите, с които е свързан в България: Нова телевизия, БТВ, БНТ и множество български и международни медии, Националния исторически музей, Националната художествена галерия, учени, художници, артисти, режисьори. "Левски", ЦСКА, БОК, федерациите по шах и спортна стрелба, десетки олимпийски и световни шампиони, почти всички спортни клубове в България, Българската Коледа и стотици благотворителни инициативи


Божков омаловажи санкциите от САЩ по закона "Магнитски", които са му наложени, като цитира говорителя на Европейската комисия: "Американските санкции не действат на територията на ЕС и не задължават страните от ЕС".


България все още е държава-членка на ЕС, а не щат на Съединените американски щати, пише Божков и си приписва заслугата за разобличаването на корупцията по високите етажи на властта. "Ако не бях разкрил публично миналата година действията на #хунатата, Борисов и Пеевски все още щяха да управляват, а те [служебните министри] щяха да псуват и критикуват вкъщи пред телевизорите си", пише той.


Държавните структури ще спрат незабавно транзакциите към санкционираните


Асен Василев, служебен финансов министър

© Надежда Чипева, Капитал

Асен Василев, служебен финансов министър


Държавните структури ще получат указания да спрат всякакви транзакции към хората, на които САЩ наложиха санкции, защото в противен случай за тях ще последва запор на сметки, невъзможност да правят бизнес и други последици. Това коментира пред БНТ служебният финансов министър Асен Василев по повод днешното решение на кабинета да изготви публичен списък на всички лица и компании, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и другите четирима български граждани, на които властите в САЩ наложиха санкции по закона "Магнитски".


Василев поясни, че американските мерки обхващат "асоциирани лица" - достатъчно широко понятие. Именно затова държавата трябва да предпази държавните структури да не попаднат случайно под санкции, ако продължат да правят бизнес със санкционираните от САЩ структури или лица.


Запитан какво ще се случи, ако такива лица бъдат установени в самото правителство или негови структури, Василев отговори: "Ако такива хора се появят, те ще се появят в тези списъци и ще бъдат отстранени от правителството.

Правителството ще изготви списък на свързаните с Божков и Пеевски граждани и фирми

Решение за създаване на работна група, която да предприеме действия в отговор на наложените санкции
от Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ, прие служебното правителство, съобщи правителствената пресслужба.


Основната й задача ще е да състави списък на физическите лица и фирмите, свързани с шестимата българи, на които са наложени санкции. Това са бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков, бившият депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски, зам.-председателят на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков и още трима души, заемали в миналото постове в изпълнителната власт - бившият зам. министър на икономиката Александър Манолев и бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и нейният главен секретар Красимир Томов. под санкции са и 68 юридически лица, свързани с някои от шестимата.


Основна цел на групата ще е да предпази дружествата с държавно и общинско участие и другите разпоредители с държавни средства от попадане в обхвата на санкциите, наложени на 2 юни 2021 г. от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ.


Правителството възнамерява да сведе до минимум рисковете за страната в политическо и в международно отношение и за българската икономика от тези санкции на САЩ при последващо замразяване на
активи в банки на бюджетни организации, държавни дружества и предприятия, блокиране на международни преводи, изключване и недопускане до участие в международни бизнес сделки, ограничаване на възможностите за търговия и други, се казва в съобщението.


В работната група влизат представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на финансите, Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП)


В списъка, който ще бъде изготвен, ще бъдат включени:


- всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC;


- всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица от буква "а", включени към момента и за последните 5 години.


- всички физически лица и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.


Списъкът ще е публичен и ще може да бъде видян на интернет страниците на Министерството на финансите и на НАП.


ДАНС и НАП получават задача да предприемат постоянни мерки за установяване на степента на свързаност на лица с лицата от списъка и ще предлагат на постоянната работна група допълване на списъка в случай, че се установи свързаност или изключване от списъка на лица в случай, че свързаността е прекратена.


Министърът на финансите ще наблюдава дейността на работната група и ще отговаря за резултатите от нейната работа пред правителството.


На министрите и другите органи на изпълнителната власт се възлага да предприемат незабавни мерки с цел администрациите и ведомствата, държавните предприятия, търговските дружества с държавно и общинско участие в капитала и дружествата, които те контролират, както и други лица, в които упражняват правата на държавата, да прекратят отношенията си с лицата от списъка и да не влизат в нови взаимоотношения.


Решението се взема, тъй като към момента няма изработена нормативна рамка, по която държавата да предприема действия в случай на санкции, наложени от органи на друга държава.

След санкциите: Властта се зае с "черен списък" на свързаните с Божков и Пеевски (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази корупция". Това заяви по време на военно учение президентът Румен Радев относно рестрикциите срещу шестимата българи по закона "Магнитски", цитиран от Би Ти Ви.


Според него правителството на САЩ е посочило само част от корумпираните хора у нас и добави, че разследването трябва да продължи на наша територия. Той коментира, че прокуратурата удря определени олигарси, но брани други.


"Фактът, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Няма кой отвън да разплете тази схема докрай. (...)Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. (...)Васил Божков беше ударен, след като спря да си плаща "такса спокойствие, защо не беше удрян преди това", коментира Радев.


По думите му с наложените санкции, американските власти посочват, че системата у нас е "тотално прогнила".


Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.


"Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавани важни въпроси, например, "Защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?", "Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?". () Това не е знак срещу страната, това е знак за страната ни и българското общество", посочи Радев.

Финансовият министър не уточни ще има ли последствия за българските активи на санкционираните

Все още няма яснота дали ще има последици за българските активи на санкционираните от САЩ бизнесмени и длъжностни лица, обяви министърът на финансите Асен Василев по време на брифинг днес.


"Както знаете, в България няма за момента изработена институционална рамка за отговор на такава ситуация, очаквайте включване по-късно днес", посочи финансовият министър.

Прокуратурата повтори, че започва проверка на Пеевски и останалите санкционирани

След санкциите: Властта се зае с "черен списък" на свързаните с Божков и Пеевски (хронология)

Във връзка с доклада на Министерството на финансите на САЩ, Върховна касационна прокуратура се самосезира и образува шест преписки спрямо всяко едно от санкционираните лица, съобщи Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев. Подобно съобщение прокуратурата направи и вчера. Санкционираните са Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов.


Подробности - тук.

Александър Кашъмов: Може да се отнеме достъпът на Илко Желязков до класифицирана информация

Александър Кашъмов

© Юлия Лазарова

Александър Кашъмов


Публичната информация, изнесена от властите в САЩ, е основание да се започне проверка на прокуратурата, коментира пред БНР адвокат Александър Кашъмов от програма "Достъп до информация" по темата за санкционираните българи по закона "Магнитски" от страна на американското финансово министерство.


На въпрос дали на Илко Желязков, който също е в списъка на санкционираните българи и е заместник-председател на Бюрото за контрол на специални разузнавателни средства, с висок достъп до класифицирана информация, дали проверката на прокуратурата у нас е основание да се задвижи процедура по отнемане на достъпа му до класифицирана информация, Кашъмов посочи: "Да, може да се отнеме и допускът на Желязков до класифицирана информация. По принцип това трябва да става при всяко съмнение в лицето. Тук по-сериозният въпрос е не дали да се стартира такава процедура, каквото безспорно може, а как се провеждат тези процедури, какви са средствата за защита и дали те не се използват по политически начин", каза още Кашъмов. Според адвокат Кашъмов и ДАНС може самостоятелно да задейства тази процедура.

Компания, направила трансакция със санкционираните, може да бъде глобена с 250 хил. долара

"Твърди се, че всички санкции се налагат заради закона "Магнитски", не е съвсем така. Законът главно говори за човешките права, но в разширението му е влязла корупцията като част от човешките права и нарушаването им. Американците прилагат един общ закон за извънредни икономически мерки. На базата на този закон се налагат всички санкции, които в момента представляват интерес", коментира пред БНТ Ивайло Дерменджиев, доктор по международно търговско право.


Адвокатът информира, че по този общ закон може да бъде глобена всяка една компания, която има трансакция с въпросните лица и фирми в списъка с 250 000 долара, но може да бъде глобена и два пъти в размера на сумата, която е била преведена, договорена или част от търговските им отношения.


"Информацията, върху която се базират всички тези процедури по закона "Магнитски" и свързаните с него закони, е на база на различни данни. Могат да бъдат от Сенатска комисия, която разисква определен проблем и сезира Министерството на финансите, което налага санкциите. Другият начин е да бъде направено подобен тип разследване от администрацията на САЩ. Има и трети начин - информация от чужда държава. Тогава се възприема, че това уведомление е сравнително обосновано и само върху тези твърдения, те биха възприели санкции. Последният начин е, ако бъдат сезирани от сдружения с нестопанска цел", коментира Дерменджиев.


Пред Би Ти Ви Дерменджиев каза, че срокът на санкциите по закона "Магнитски" е около 5 г., след това могат да бъдат отменени или продължени. Той обясни, че те могат да се отменят по всяко време. Дерменджиев обясни, че не може да се обжалва забраната за влизане на територията на САЩ. По отношение обаче на санкцията за блокиране на имущество и средства – те са обвързани с Четвъртата поправка в Конституцията и могат да се обжалват пред съда.

Според Бойко Найденов проверките на САЩ продължават

"Дълбоко се съмнявам, че някакъв материал от това разследване ще бъде предоставен. Това е административна проверка и какви данни са събрани, ние можем само да гадаем. Нашите институции са длъжни да образуват разследване и да проверяват, въпросът е как биха могли да бъдат приобщени подобни доказателства", каза по повод санкциите на САЩ Бойко Найденов, бивш директор на Национална следствена служба, пред БНТ. Според него проверките продължават и това няма да е окончателен акт.


"Очевидно имаме проблем с преследването на дадени видове престъпност. Ние получаваме постоянни упреци отвън, а и вътре вече се задава този въпрос - защо в България имаме толкова голяма корупция. Очевидно е, че нещо куца и хората започват да го осъзнават", допълни Найденов.


Според него става дума за политически въпрос, не правен. "Много трудно е да очакваме, че политици, замесени в корупционни схеми, ще създадат и ще подкрепят едно подобно разследване и подобна активност на правоохранитителните органи", каза Найденов.

Александър Манолев: Нямам обяснение за включването ми в този списък

След санкциите: Властта се зае с "черен списък" на свързаните с Божков и Пеевски (хронология)

© Велко Ангелов


Уличеният в "сериозна корупция" от САЩ бивш зам.-министър на икономиката в кабинета "Борисов 3" - Александър Манолев направи първи коментар след санкциите. В позиция до Би Ти Ви той заявява:


"Нямам никакво обяснение за включването на името ми към този списък. Повече от 2 г. нямам нищо общо и с българската политика. Като заместник-министър на икономиката аз не съм имал никакви правомощия да взимам каквито и да е решения, свързани с материален интерес на държавата. Дори водените дела срещу мен са в лично качество за обстоятелства, които са се случили, преди да заемам публичен пост."


Той подготвя писмо до американските власти, за да научи повече конкретика по обвиненията. Готов е и да съдейства с всичко, което им е необходимо - в това число с документи.


"Това е една огромна грешка, която се надявам да бъде поправена", казва Манолев.

Европейският парламент изпраща мисия в България заради санкциите по закона "Магнитски"

След санкциите: Властта се зае с "черен списък" на свързаните с Божков и Пеевски (хронология)

© DAINA LE LARDIC, © European Union 2020 - Source : EP


Мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент ще изпрати своя мисия в България, съобщават за БНР от Европарламента. Решението е взето вчера на заседание при закрити врата на групата и се очаква да бъде потвърдено с писмена процедура днес. Заседанието е свикано специално заради огласените санкции на САЩ срещу група високопоставени българи за корупция.


Очаква се евродепутатите да дойдат у нас през септември или октомври.


Изпращането на мисия е одобрено от представители на трите най-големи парламентарни групи – Европейската народна партия, Прогресивния алианс на социалистите и демократите и "Обнови Европа". Групата се състои от 14 членове на парламентарната комисия – по двама от всяка политическа група. Единственият български член в нея е Елена Йончева от Прогресивния алианс на социалистите и демократите.Искането е на социалистите и е от няколко месеца насам.

Единствено Бойко Борисов отговаря на описанието за подкупения политик, според Бойко Ноев

След санкциите: Властта се зае с "черен списък" на свързаните с Божков и Пеевски (хронология)

© Юлия Лазарова


Няма друг действащ политически лидер, който да отговаря на описанието в документите на САЩ, че е бил подкупван, освен Бойко Борисов. Такъв прочит на санкциите, наложени по закона "Магнитски" на шестима българи, направи бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Той добави, че това съвпада и със самопризнанията на Васил Божков, че е давал пари на Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.


Вчера на пресконферения на ГЕРБ Борисов заяви, че не е взимал и лев, като се прекръсти. Съобщи също, че е знаел за разследването и е участвал в срещи с посолството на САЩ. Ноев го призова да не злоупотребява с вярата и каза, че той е помолил за последната среща, а не е бил поканен, а знае за това, тъй като "София е малък град".


"Последствията ще бъдат по-дълбоки от това, което изглежда на пръв поглед, Ще излязат зависимостите на главния прокурор Гешев от Пеевски, и документално. Присъединявам се към тези, които искат Иван Гешев бързо да си подаде оставката. Това, че ДПС се опълчи на американския президент, ще има последствия. Те казват, че американското правителство лъже", каза Ноев.


Добави, че няма по-ясен сигнал от това, че американските представители демонстративно са отказали среща с Иван Гешев.


"Това, срещу което САЩ въстава, е стратегическата корупция в България, която в съчетание със стратегическата корупция на Русия, нанася тежки щети върху националната ни сигурност и тази на партньорите ни", обобщи Ноев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (543)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Леле мале. Гл прокурор е подавал "грешни" имена на пребивавали в БГ руски граждани през периода на взривовете и отравянето на Гебрев към Интерпол и партньорските служби. Отказал съдействие на чешките власти.

 2. 2 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 533 Весело

  Ей...
  Опасни сте!
  Ще накарате Боко официално да преименува сбирщината си от ГЕРБ на ГЕАРБ!

 3. 3 Профил на sanjose
  sanjose
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Много добър анализ на Ноев. Просто няма какво да се добави. Който разбира, разбира.

 4. 4 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Аз вярвам на ББ, вярвам че не е взел и една стотинка! Хе, хе, да не е луд, при толкова кюлчета и пачки с евро ;).

  Eddie lives... somewhere in time!
 5. 5 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  От цялата работа с "Магнитски" американците получиха силен коз.

  -Корупиран политик.Кой ще е той ,ами той ще е този политик който в бъдеще пречи на американските интереси.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 6. 6 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Няма съмнение, че Борисов е прибирал част от подкупите на Божков. Може и да не е лично, но това е незначителна подробност.

 7. 7 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 794 Неутрално

  "Вчера на пресконферения на ГЕРБ Борисов заяви, че не е взимал и лев, като се прекръсти."

  Много ясно, че не е взимал пари от Божков. Взимал ги е от Севда, пък тя от къде и как ги е набавяла си е нейна работа.

 8. 8 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  "Няма друг действащ политически лидер, който да отговаря на описанието в документите на САЩ, че е бил подкупван, освен Бойко Борисов."

  А Мая Манолова?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#1] от "goldfinger":

  Не закачайте Гешев!
  Има още документи за шредера!

 10. 10 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Кой е имал достатъчно влияние през годините в които се е развивал бурно бизнеса на санкционираните? В това е отговора.

  SHADOWS of SOFIA
 11. 11 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#5] от "deepblue":

  А как Боко си мислеше, че си е купил индулгенция, с авансовото плащане на изтребителите...
  Чувства се изигран!🤣🤣

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Сега над всички български плитици виси демокливия меч на хамериканците.
  А некой от тях не докаже преданоста си към демокрацията , а веднага ще го НАМАГНИТЯТ.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 14. 13 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Разбира се, че е ББ. Повечето българи знаят това. Малко ли улики има в тази посока?! ББ може да отрича всяко нещо, но да отричаш постоянно, толкова много реални и доказани обвинения, на това няма как да ти се връзват хората. Добре, че се намесиха американците, че с тези служби и каскетура, ние бихме се влачили още дълго време.

 15. 15 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#8] от "nv":

  Тя в кое правителство беше?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 533 Любопитно

  До коментар [#8] от "nv":

  Вие какъв сте?
  Наивник или обикновен глу*@к?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#15] от "Darth Plagueis":

  Говорят за лидер на политическа партия, не за премиер.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Ми що Ноев ще го казва? Янките страх ли ги е или ги е срам?

 21. 21 Профил на cosmo
  cosmo
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Баце, баце, баце … работа, работа, работа …

  А калинките ГЕРБави сега какво ще правят … безработни и без обществен ресурс, който да крадат инозаконяват за тебе и аверите ти Пееф и Гешев. Отивате си с гръм и трясък. Мерзавци.

 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 985 Весело

  Мухахаха, измамените камилчета (а.к.а. полезните идиоти) се хващат за поредната сламка.
  Боко излезе ухилен до уши от срещата с Мустафа, а те с широко затворени очи в захлас четат "анализите" на Ноев и пак мечтаят ли, мечтаят.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  :) И как го изчисли това г-н Ноев !? Много повече отговаря лидерът на мутрите Мая Манолова.
  —цитат от коментар 16 на svoboden


  По-добре кажи ти как го "изчисляваш".

  SHADOWS of SOFIA
 24. 24 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Имам едни подозрения, че ПП ГЕРБ скоро може да смени геополитическата ориентация и да се превърне в поредната консервативно-патриотична формация, поддържаща традиционните български православни ценности. И без това Шефа не спира да се кръсти пред камерите... Може и да направят едно обединение с коалицията "Каравалерешки".

 25. 25 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Вярвам на Бойко Ноев толкова, колкото вярвам и на Илиян Василев
  —цитат от коментар 12 на nv


  Илиян Василев оняден знаеше, че се задава нещо от американското посолство много преди новината да гръмне.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  K2doors
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 28. 28 Профил на Koothrapalli
  Koothrapalli
  Рейтинг: 220 Разстроено

  Лека нощ. Последния да затвори вратата.

 29. 29 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2835 Разстроено

  "Той добави, че това съвпада и със самопризнанията на Васил Божков, че е давал пари на Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов." - Божков всеки път това си казва, но пък Баш Боса - действащ, се прекръсти до 3 пъти, а Влади никакъв го няма, сигурно търси нова квартира. Като бананова република, макар и да беше разпознаваема като "на розите", държавата подлежи не на санкции, а на присмех, подигравки и отбягване от инвеститори, туристи, от българи. Виновни пак няма, макар и най-виновни да сме ние, че чакаме някой друг да ни покаже колко гола вода са БГ политици.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Глупости ... Бойко Борисов е кристално чист ..:))

 31. 31 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 985 Весело

  Ударът на закона "Магнитски" се оказа поредното умнокрасиво разочарование.
  Нищо де, следва (пак) надеждата Кьовеши, е, до съвместната пресконференция с Гешев след посещението, след която пак ще има мрачни умнокрасиви физиономии и тънки "анализи" как европейските прокурори не са това, което са.

  Знанието е сила, информацията - власт
 32. 32 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Ама ние всички отлично знаеме за Борисов...няма какво да ни го обяснявате.
  САЩ не го споменаха изрично по ред съображения, не на последно място все пак чрез него и те прокарваха техни си интереси. т.е. все пак и за тях е работил.
  Но съвсем очевидно и за руснаците в същото време.
  И затова...прав ти път накрая...Америка ясно каза, че предпочита новите кадри.
  Което е странно, щото те пък повечето изглеждат стари комунисти.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 33. 33
  nv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Мухахаха, измамените камилчета (а.к.а. полезните идиоти) се хващат за поредната сламка.Боко излезе ухилен до уши от срещата с Мустафа,
  —цитат от коментар 22 на pag


  Вчера приличаше сякаш да не е спал цяла нощ, пък не знам кога е бил ухилен.

 36. 36 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#26] от "nv":

  Това, че не мога да понасям Сестра Галева, в никакъв случай не може да ме убеди, че посочения БАНДИТ не е Бойко Методиев Борисов!

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  [quote#25:"Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ"][/quote]

  Тези санкции се очакваха още миналата година по време на протестите. Но сега са решили и са факт.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  :) И как го изчисли това г-н Ноев !? Много повече отговаря лидерът на мутрите Мая Манолова.
  —цитат от коментар 16 на svoboden


  Те всички отговарят.
  Ама най-много отговаря Доган.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 39. 39 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2835 Весело

  "Очаква се евродепутатите да дойдат у нас през септември или октомври." - бързаци са, както винаги когато трЕбе да нагледат другарчето, набедено за небивали за ЕС работи. Ще има голяма сгледа от парламентаристите, белким със строгите си погледи ще засрамят посочените от САЩ деятели за единен, силен и могъщ ЕС!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 40. 40 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  "......единствено Бойко Борисов отговаря на описанието за подкупения политик, според Бойко Ноев"
  .............
  Чери разправяше, че сестрата на Мутрита, ходила в офиса му.Тя отричаше.

 41. 41 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално


  Ами ако решат да изритат греб от ЕНП?!
  Kакто би казал селянинът, горкото ни Отечество!
  Направо ми се къса сърцето!

 42. 42 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 985 Весело

  [quote#35:"Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ"][/quote]

  Ти много работи не знаеш...

  Знанието е сила, информацията - власт
 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Ха добрутро!

  При кой политик и ръководител на изпълнителната власт корупцията в България достигна такива нива, че МАФИЯ И ДЪРЖАВА СЕ СЛЯХА?

  При кой главен прокурор приближените до властта айдуци станаха абсолютно недосегаеми, а бяха създадени нарочни институции, за да рекетират и "размазват физиономиите" на отказалите да се отчетат пред Чекмеджето?

  При чие правителство от хазната изчезваха МИЛИАРДИ всяка година?

  Кой си пишеше с Черепа такоива есемесчета:

  I da pomaga6.

  За кое?

  Po princip.

  Нямаш проблеми.

  Blagodarq.

  Черепа си го каза: дадох на Бойко Борисов и Влади Горанов над 60 милиона долара такса спокойствие.

  Американците официално го потвърдиха.

  Колкото и да се гърчат троловете от държавните канцеларии на държавните компютри, картината е пределно ясна.

  А среща на Херо Мустафа с гражданина Иван Гешев не е записана в дневния ред на посолството.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  "Мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент ще изпрати своя мисия в България, съобщават за БНР от Европарламента. Решението е взето вчера на заседание при закрити врата на групата и се очаква да бъде потвърдено с писмена процедура днес. Заседанието е свикано специално заради огласените санкции на САЩ срещу група високопоставени българи за корупция."


  Добро утро на европейците ! Все някога трябва да се събудиш, да се огледаш и да си дадеш сметка с кого си имаш работа ! Е, по - добре късно, отколкото никога, ама нека не съдим европейските парламентаристи прекалено строго - те сигурно трябва да дойдат на място, да бръкнат в един шкаФ, та пипнат един патлак, та да си създадат малко по - точна представа за нашите евроатлантици.........😂😂

 45. 45 Профил на uej56649621
  uej56649621
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Нали нема чак такива наивници да верват, че Америка ще санкционира Борисов? Това ще е все едно да си признаят, че подкрепят корумпирани лидери в Източна Европа. Те го знаят какво представлява още откак прохождаше в политиката, нали им четохме изтеклите секретни писма в Уикилийкс. Но заложиха на него, защото обеща да им служи. И им служи верно дълги години, изсипва им милиарди народна пара, гони руски "шпиони", отхвърля китайски технологии и т.н. Затова, Манолев ще си изгори отново за къщата за гости и до там.

 46. 46 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Имам едни подозрения, че ПП ГЕРБ скоро може да смени геополитическата ориентация и да се превърне в поредната консервативно-патриотична формация, поддържаща традиционните български православни ценности.
  —цитат от коментар 24 на Индиана


  Аз отдавна имам тези подозрения. Това ще е последния пристан на гербаджиите, и без това по-голямата част от ратаите им, поне в тоя форум, изповядват същите псевдо-ценности.

 47. 47 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#33] от "nv":

  Това от САЩ не са го забелЕзали! Повтарят само това, което той казва.

 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Любопитно

  Тоест наградите на Борисов от ФБР, ЦРУ,ДЕА.... не струват и хартията на която са написани?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#36] от "Tzar Vova Josei-ki":

  То каже за Радев дали ти харесва.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#36] от "Tzar Vova Josei-ki":

  *Ти кажи

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  " Няма друг действащ политически лидер, който да отговаря на описанието в документите на САЩ, че е бил подкупван, освен Бойко Борисов. Такъв прочит на санкциите, наложени по закона "Магнитски" на шестима българи, направи бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Той добави, че това съвпада и със самопризнанията на Васил Божков, че е давал пари на Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов."


  Още малко и човек да вземе да си помисли, че става въпрос за Христо Иванов или пък Иван Костова ! Поне ако слушаме уверенията на Б.Б и каскета ! Пък то КОЙ се оказал ?
  Каква огромна ИЗНЕНАДААААА !🤣👍

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#22] от "pag":

  "Боко излезе ухилен до уши от срещата с Мустафа..."

  Бойко бе приет от Херо Мустафа като редови гражданин, в кабинета й в посолството, и излезе като напикано мушкато, без да направи изявление.

  С тия лакърдии можеш да залъжеш дружинката пред кварталния алкохолен магазин.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Глупости ... Бойко Борисов е кристално чист ..:))
  —цитат от коментар 30 на dejmos


  Бойко не е кристално чист!!! Но, къде виждаш чистота в Сестра мутренска, Хаджибабикян, Слафчо, Радев?

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#19] от "nv":

  Да, ама тоя лидер е бил член на правителство. Майчето кога беше?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Като дойде тая делегация ще и се отворят очите и ГЕРБ-СДС ще ги изхвърлят от ЕНП.

  Закривай кочината и ОПГ-то в пандиза

 57. 57 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 891 Неутрално

  "Вчера на пресконферения на ГЕРБ Борисов заяви, че не е взимал и лев, като се прекръсти. "

  За какво са му левове?!
  Крадените пари и от рушветите се крият в чужбина, не в България, а там левът не върви.
  Прав е и с чиста съвест се е прекръстил.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#31] от "pag":

  Бе не знам ти от какво си разочарован, ама аз лично съм безкрайно доволен.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Б.Б. и каскетът нанесоха може би най-силния удар по държавността и по България. Резилът е огромен, но русофилите комунета от ГЕРБ едва ли го осъзнават. Репутацията на България още от времето на съветския режим у нас не е висока, но сега герберите в съюз с ДПС-то направо я занулиха. Само съкращаване на държавната администрация може да намали комунетата гласуващи за ГЕРБ, БСП и ДПС, защото тези са на държавни заплати и затова гласуват за тези три партии.

 60. 60 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Всъщност има г-н Ноев и това е Шкембе Войвода. Негови хора раздаваха паспорти, което е една от основните теми, по които САЩ санкционираха Пеевски НО не казвам че не е Борисов, а просто че има и друг.

 61. 61 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Ти много работи не знаеш...
  —цитат от коментар 42 на pag


  Абсолютно. И ти си последния човек, от когото ще ги науча.

 62. 62 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Ноев и разни руски агенти, номерът ви няма как да мине. Защо не четете и не слушате какво ви се казва от САЩ за Божков? Искал е да финансира настоящ лидер за ..."прокарване на руските интереси в България"! А сега отговорете: кой е избраникът на Решетников? Това е Румен Радев! Може да се правите на идиоти, но не и нас. Вече всички знаем кой и защо прави този фашистки преврат по руски "заказ". САЩ руски подлоги в НАТО няма да търпят. Всяко търпение си има граници, а както се видя то вече е изчерпано.

 63. 63 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Весело

  До коментар [#4] от "tigervi":

  Именно. Пише "Борисов заяви, че не е взимал и лев".
  На снимката, в чекмеджето, нямаше левове.
  Боце не лъже!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 64. 64 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1884 Разстроено

  Абе Бойко, абе Ноев, представяш ли си в американското посолство да поканят и разговарят с Черепа? Или с Делян пеевски? Ако Борисов е този подкупния щяха ли да се срещат с него? Язък ти за интелигентния вид. Всичкото червен бацил наредено на барикадата и ни с тях!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 65. 65 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Весело

  До коментар [#15] от "Darth Plagueis":Говорят за лидер на политическа партия, не за премиер.
  —цитат от коментар 19 на nv


  Говорят за "политически лидер" А не за лидер на политическа партия. Има разлика. При това такъв, който провежда откровена про-руска политика.
  Не съм чувал Боко да настоява за отпадане на санкциите спрямо Русия. Така че, търсете сругаде.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 66. 66 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#55] от "Darth Plagueis":

  Къде се казва, че е бил член на правителство? А Мая Манолова беше омбудсман, което също е държавна длъжност.

  Аз съм УБЕДЕН, че Мая Манолова и триото са получавали пари от Божков. Че не са само те е ясно.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 67. 67 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  До коментар [#22] от "pag":"Боко излезе ухилен до уши от срещата с Мустафа..."Бойко бе приет от Херо Мустафа като редови гражданин, в кабинета й в посолството, и излезе като напикано мушкато, без да направи изявление.С тия лакърдии можеш да залъжеш дружинката пред кварталния алкохолен магазин.
  —цитат от коментар 53 на Norman Granz


  Това мълчание на Буци след посещението му в посолството сме го коментирали. Но БУДАлата прави нескопосан опит за внушение .Ако мине.

  SHADOWS of SOFIA
 68. 68 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Много далеч е денят в който хунтата ще може да заповяда на Обществената телевизия, издържана с нашите пари, кого да кани и да не кани. Няма да го доживеете.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#66] от "nv":

  Ми казва се - член на правителството, който е участвал в правителство.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#66] от "nv":

  Ох, политичеси лидер, който е участвал в правителство....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 72. 72 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#13] от "papunqk":

  Я ми кажи, кой е избраникът на Решетников? Не е ли днешният фюрер Румен Радев? Сега разбра ли кой е "лидерът", когото Божков е искал да финансира!

 73. 73 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Гърбави Матросовци, гола вода сте!!!

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#45] от "uej56649621":

  Ха ха хааааа да ама не е до там. САЩ разбира се няма да санкционират Борисов точно по причините, които изброи - те го легитимираха и подкрепяха за да спечели и да управлява, НО се бяха разбрали с Русия по въпроса кой до къде. ОБАЧЕ се промениха нещата, Банкянски напълно изплиска легена, то се вижда от публичните му изяви, Путя стана агресивен окупира Крим и подкрепя Асад, Ердо и той много почна да знае а Баце е голям приятел и с двамата (тия дето ми обясняват как бил против Путин да си спомнят овчарката).
  И САЩ вече баце не ги урежда, Байдън подкара по-твърд курс и Баце си отива, за това така го е стегнал амока. Само че баце много се оцапа на вътрешно-полирическата сцена, за която на САЩ им е все тая и знае, че ако САЩ не го подкрепят, и брюкселските зелки ще спрат (както и става) и тогава народната любов ще го трича им доста доброжелатели у нас

 76. 76 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#22] от "pag":

  Аз съм чувал само за един полезен идиот, мутра от Банкя.
  Американците няма нужда да ни показват или спират авоарите му. Дадоха доста козове да направят с това нашите институции.
  Простата тиква може да е с позамръзнала усмивка скоро ако се задействат в тази посока.
  Вероятно с повече пари, зависимости и схеми от него в политиката е само Доган.
  Изземат ли се парите и лостове на влияние от ГЕРБ и ДПС, бутнат ли се в панделата знакови фигури за корупция ще е сигнал за някаква реална промяна.

 77. 77 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Много далеч е денят в който хунтата ще може да заповяда на Обществената телевизия, издържана с нашите пари, кого да кани и да не кани. Няма да го доживеете.
  —цитат от коментар 68 на uvtest


  Както не доживяхме коалиция ГЕРБ-Слави? Да, възможно е 😁😁😁

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Защо пропускат това:

  "През септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори на 27 октомври 2019 г. Пеевски се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване."

  Лесно може да се провери кого са хвалели медиите на Пеевски и кого са обливали с помия през септември 2019. Броевете на Телеграф и Монитор ги има онлайн, Блиц също. На един клик разстояние е.
  ГЕРБ се опитват да съсредоточат скандала върху Божков, защото там могат да се кръстят и кълнат. А другият корумпиран олигарх и корупцията на един клик разстояние?

 80. 80 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Аз съм УБЕДЕН, че Мая Манолова и триото са получавали пари от Божков. .
  —цитат от коментар 66 на nv


  А Бойко и Горанов?

 81. 81 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  Направо се разплакахме начи :)

  След толкоз анализ и разбирачи, но всяко чудо за 3 дни :)

  Американците и те решиха да се намесят като бумнат 2 известни фигури, но и те нямат доказателства. Херото е решила малко да разбърка блатото и нищо друго. :)

 82. 82 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 221 Весело

  Срам! Позор! Супер Геши да праща отряд да обискира ЕП - как смеят да му разбутват сламената къщичка :)

 83. 83 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#65] от "Родолюбец":

  Прав си, единственият, отговарящ на описанието е Румен Радев!

 84. 84 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Мутрата е положението на късния Тато. На местна почва е жив Бог, но е достатъчен един жест отвън на който го може (в случая - на Чичо Сам) и излита от сцената с 200х200. Тъпата мутра си мислеше, че може и да си дели държавата с Доган, и да строи потоци на Путин, и да се прави на демократ за пред Запада. Е, няма как да стане - все единият щеше да го изрита. В случая го направи онзи, който трябва.

 85. 85 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":Много далеч е денят в който хунтата ще може да заповяда на Обществената телевизия, издържана с нашите пари, кого да кани и да не кани. Няма да го доживеете.
  —цитат от коментар 68 на uvtest


  Какво е хунта? Те в руските медии обявяват за хунта всяко управление което не им е по вкуса. Да не си изпаднал под руско влияние. Или пък да ти е перманентно състояния

  SHADOWS of SOFIA
 86. 86 Профил на dkr25684115
  dkr25684115
  Рейтинг: 15 Гневно

  Бойо Ноев е ченге от Първо главно , обучен мръсник. Защо давате въобще думата на такива изчадия?

 87. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#64] от "chichka":

  Ахахаа герберски те тролове в цайтнот,вече се чудят какви оправдания да измислят да поканени черепа в американското посолство. Ще ви поканят скоро на Развигор.

 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#79] от "еспресо":

  "ГЕРБ се опитват да съсредоточат скандала върху Божков, защото там могат да се кръстят и кълнат. "

  И това е контрапродуктивно, защото американският доклад визира именно връзката Божков-"корумпиран лидер на партия", т.е. "700 милиона срещу отчисления за чекмеджето".

  Истината е, че ГЕРБ нямат полезен ход и са в quicksand - колкото повече ритат и шават, толкова повече затъват.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 17 Неутрално

  До коментар [#75] от "uq":

  Баце знае, че си е отишал от властта. За това се опита да повтори модела на Доган и Царя слагайки Д.Митов с единствената задача да направи партията приемлива и да му спечели време поне един парламентарен мандат, през който следите да бъдат заметени или делаверите да се забравят. Без значение дали са пряко в изпълнителната власт. Това се вижда в момента, ГЕРБ да вкарат, колкото се може повече депутати, а ББ да запази повече хора на ключови позиции.
  Нешата отиват на провал

 90. 90 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Направо се разплакахме начи :)След толкоз анализ и разбирачи, но всяко чудо за 3 дни :)Американците и те решиха да се намесят като бумнат 2 известни фигури, но и те нямат доказателства
  —цитат от коментар 81 на realguru


  Явно само ти ( а може би още членове на грбавата агитка) не си разбрал, че америкнците няма да дадат доказателства и няма нужда.

 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#83] от "xso16686927":


  Той в кое правителство е участвал?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 17 Неутрално

  До коментар [#77] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Да и "белия кон" пасе някъде, ама не се знае къде

 94. 94 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#89] от "goldfinger":

  Точно. Някой беше казал по време на протестите, че причината Бойко да не сдаде властта е, че няма изявена политическа сила която ще спечели и с чийто лидер да се разбере да не бъде преследван

 95. 95 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Какво е хунта? Те в руските медии обявяват за хунта всяко управление което не им е по вкуса.
  —цитат от коментар 85 на К2


  Както и всички протести са "метеж" - лексика, която въпросната медуза също утилизира. Типичен кремълски възпитаник, иначе май някъде в дълбините на помътеното си съзнание май се мисли за противник на режима на Путин.

 96. 96 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 928 Неутрално

  "Нямам никакво обяснение за включването на името ми към този списък. Повече от 2 г. нямам нищо общо и с българската политика.
  Манолев, Манолев.... Аз ще ти обясня тогава, щом се правиш на ощипан. Например, Къща за гости! Това трябва да ти говори нещо...

 97. 97 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  До коментар [#31] от "pag":

  " Ударът на закона "Магнитски" се оказа поредното умнокрасиво разочарование.
  Нищо де, следва (пак) надеждата Кьовеши, е, до съвместната пресконференция с Гешев след посещението, след която пак ще има мрачни умнокрасиви физиономии и тънки "анализи" как европейските прокурори не са това, което са."


  " Ударът на закона "Магнитски" е една голяма умнокрасива измама, а ОПГ съпорт ? нал тъй ? Какъв " удар", каки пет лева ? Само дето не разбрах за какво са тия конференции, които дава булката беглец тия дни с 200 и за какво се обяснява, че нямал " общ бизнес" с Пеевски ? Ти представа имаш ли или той по принцип така си говори, щото му е скучно да си стои в Банкя с гавазите и трябва от време на време да коментира актуални политически и обществени събития по света и особено у нас ! 😂😂👍

 98. 98 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1873 Любопитно

  "Александър Манолев: Нямам обяснение за включването ми в този списък"

  ВЕрва ли си?

 99. 99 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Няма начин това корумпе Манолев да не е „снасяло“ част от рушвета към Каракачанката, ама на американците акъла им е толкоз, че не могат да вденат връзката

 100. 100 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Проблема с българската, американската и НАТОвската сигурност не идва само от 66, 10, 11 бойко, делян пе, васил бо, и т.н.
  Скептицизма към ЕС, ЕЗ, НАТО идва по много направления, напр. Истанбулска конвенция, фашистки икономически социализъм и иконом. политика на западния свят. Зелени сделки, лицемерна несправедливост.. корупционните сделки са като тангото - виновен не е само тоя дето взима.. виновен е и тоя дето дава. Лицемерната подкрепа с еврофондове на режимите откакто сме в ЕС поднови и подсили комунистическите ДС мрежи под формата на пребоядисани проевропейци. Създаде нов полицейски елит, който не може да бъде изчегъртан за 2 месеца. Давностните срокове за много престъпления са с изтекла абсолютна давност. Магнитски няма да върне заграбеното като с магнит. Ко прайм?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK