Новият шеф на пътната агенция откри нарушения в ремонтите на "Тракия" и "Марица"

Новият шеф на пътната агенция откри нарушения в ремонтите на "Тракия" и "Марица"

© АгенцияНовият председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев е открил нарушения в извършваните в момента ремонти на магистралите "Тракия" и "Марица".


При проверка на обновяването на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора вчера той е констатирал влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на нужния технически надзор, проектантски и авторски контрол.


Ремонтът на тази част на "Тракия" стана известен с високата си цена, която надвишава сериозно разходите по изграждането му през 2007 година.
Същия ден при инспекция на ремонтните дейности на участъка от магистрала "Марица", в района на Свиленград, е установено неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип - мост, повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи. В допълнение проектантът на обекта се е държал неуважително.


В съобщението се уточнява, че АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права. Казва се също, че проверките продължават.


В първото си интервю, ден след като пое поста на 27 май, Минчев, обяви, че ще има ревизия на договорите за строеж и ремонт на пътища. Той допълни, че е много хубаво, че в момента се строят и се ремонтират пътища и магистрали, но трябва да се обърне внимание на качеството.


Преди седмица цялото ръководство на АПИ беше сменено с мотива "плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 година". Впоследствие беше съобщено, че става въпрос за дадени авансово 221 млн. лв. по договори с държавното дружество "Автомагистрали" АД, от които 188 млн. лева впоследствие са преведени на 25 фирми подизпълнители. Те така и не изпълнили ангажиментите по тези контракти. Авансово преведените пари са за работа по 84 обекта, като година и половина по-късно е свършеното планираното по само един от тях на стойност 6 млн. лв - за укрепването на срутището до Рилския манастир.

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  "...........При проверка на обновяването на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора вчера той е констатирал влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на нужния технически надзор, проектантски и авторски контрол......................"

  "Гарантирано от ГЕРБ"!Точно така се пълнят с кинти и златни кюлчета едни чекмеджета в Банкя и всичко това за сметка на БГ данъкоплатците!

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  строим БАВНО,СКЪПО и НЕКАЧЕСТВЕНО!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И ЛИЧНО ОТ ВОЖДА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Наглост и безхаберие е обвхванало всички изпълнители на обществени поръчки..

 5. 5 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Има ли нещо друго, което може да се каже за ГЕРБ ?? Кражби , , кражби ..навсякъде !! Тия са получили заповед тотално да опоскат България .. Такъв грабеж не са правили и турците !

 6. 6 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Христо Комарницки:
  „Борисов напълни високите етажи с мутри и милиционери,
  гербав елит по негов образ и подобие.
  Трябват сто Херкулеса да ринат сто дена тия обори.“

 7. 7 Профил на Ганьо ла фурия Балканиола
  Ганьо ла фурия Балканиола
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Ааааа, не. Сега герберските трольове ще ревнат колко им е гот да си джаскат трътките по кашкавалената магистрала и че всъщност ремонт не требе.

 8. 8 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  едно по едно гърмят герберските шкафчета.

  нужно е изчегъртване на инсталираните герберски кърлежи и калинки от всички държавни институции, както и пеевските кърлежи от каскетурата.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  "...влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали..."

  Т.е. кражба?!

  Не може да бъде - Бойко не е такъв човек, на, честен кръст, да ми умрат внуците...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Любопитно

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Но за сметка на това режем лентички и пълни с милиони/ с годините стават милиарди/ окрадени народни пари!Това е "Моделът Боце и Ко."- добре , че Чичо сам "размаха пръст високо" !Тепърва ще излизат още много мега жълти далавери!

 11. 11 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 884 Неутрално

  "При проверка на обновяването на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора вчера той е констатирал влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на нужния технически надзор, проектантски и авторски контрол."

  Синтезирано обобщение в две изречения на герберското управление на държавата и то по любимата тема на Шефа. А той завалията толкова километри навъртя завалията да "инспектира"...

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#5] от "dejmos":

  Ще им платим на 11.07.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Любопитно

  До коментар [#5] от "dejmos":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  На това Боце му вика:"Работа, работа и пак работа"!Но ние редовите българи не сме будали, за да разберем жълтите лъжи!

 14. 14 Профил на Cacafuego
  Cacafuego
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Не, не съм Гербер, но хайде де - кога успя да открие такива сериозни нарушения. Това изисква експертизи, одити, становища, изглежда несериозно и преднамерено.
  Дано стигне до съд, там ще се види кое е истина.
  Странно ми е когато съфорумците изпадат в неистов възторг от уволнения и назначаване на очевидни калинки, с аргумента "ама те нали това правиха последните 14 годи, така им се пада".
  колеги не може да се бориш калинките с назначаването на нови калинки. Или си против калинките или не си, цветът им няма значение, освен за самите калинки разбира се.

  Едно съобщение е новина, само ако някой не иска то да бъде публикувано. Всичко останало е реклама!
 15. 15 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Може да е некачествено, но за сметка на това и бавно. Хемус след само още десетина години и е готова.

 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Любопитно

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Между другото искам да спомена , че през януари 2020 година бях в България и карах по този участък на магистралата!Скъсах се да псувам , а жена ми пък взе да ме кастри , че се държа като прост селянин!Причината за моето поведение беше , че това нещо което някои му викат магистрала ставаше само за военна техника да пътува по нея!На места имаше ограничения до 70 км. и колата ни се клатеше като 'лодка в бурно море"!Просто е неописуемо за един човек , които е пътувал през половин Европа / става дума за моята скромна персона/ да не им тегли някоя и друга майна на тези "съвременни строители " на България!

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#11] от "Индиана":

  "Синтезирано обобщение в две изречения на герберското управление на държавата и то по любимата тема на Шефа. "

  Мисля, че вече за всички е ясно защо банкянската Буца от самото начало се захвана с пътно строителство.

  Защото строежът на пътища е огромно капиталовложение, което по дефициния става с държавна поръчка, построеният път е на всички, т.е. НИЧИЙ, в огромното си мнозинство ползващите го не разполагат с ресурса да докажат, че е строен некачествено и да го рекламират, дори колите да си изпотрошат в дупките -

  - с други думи, това е ЗЛАТНА МИНА за кражби и пълнене на чекмеджета.

  Щетите, нанесени от тази крадлива пасмина, са неизчислими ние можем само да си ги представяме.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#8] от "хм":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Ще стане бавно или бързо , но ще стане!За всички е видно , че Чичо Сам е "вдигнал мерника" на онзи от Банкя и крадливото му обкръжение, а Брюксел в типичен негов стил се е дистанцирал!Боце няма "къде да стъпи на твърда почва" и заради това неговата "епоха " отива към заник!Остава да видим дали следващите управляващи на България ще се държат по-отговорно и цивилизовано!

 19. 19 Профил на iceto_
  iceto_
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Не, не съм Гербер, но хайде де - кога успя да открие такива сериозни нарушения. Т
  —цитат от коментар 14 на Cacafuego


  едва ли е толкова трудно - отиваш на място, виждаш как идва асфалта в самосвала - искаш протокола от производителя в който е описана точната смес и ако го няма - явно не отговаря на никакъв стандарт.
  Но това би трябвало да го върши непрекъснато теьнниèския надзор.

 20. 20 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  А какво стана с пътя на любовта! Там прокурватурата пак май замаза нещата.

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#16] от "bat_plamen":

  "Просто е неописуемо за един човек , които е пътувал през половин Европа / става дума за моята скромна персона/ да не им тегли някоя и друга майна на тези "съвременни строители " на България!"

  Аз живея в България, но също съм пътувал из цяла Европа, шофирал съм чак в Португалия (макар и с нает автомобил) и никъде в цивилизования свят (който за мен започва от сръбско-хърватската граница) не съм виждал такива гробища както тук.

  Нито пък хората могат да си представят, че "магистрала", открита с тупани, флигорни и думба-лумба преди 6 месеца, може да започне да се сляга, напуква, по асфалта да се образуват коловози от камионите и други подобни безобразия.

  Ама щото си нямат Понтифекс Максимус като оня в Зайчарника, затова.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Най-лошото е , че България загуби цели десет стратегически години и сме назад от румънците!Точно тези години при влизането ни в ЕС трябваше да отбележим чувствително подобрение на стандарта ни , а всъщност Боце ни лъже , че двойно са вдигнали доходите , но реално погледнато като се приспадне инфлацията я има я няма 30-40% реално подобрение!Пропилени десет години!

 23. 23 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 67 Неутрално

  С тази магистрала ще видите туристи на Морето друг път.

 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  #HUBAWOE!
  Работа, работа, работа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Ааааа, не. Сега герберските трольове ще ревнат колко им е гот да си джаскат трътките по кашкавалената магистрала и че всъщност ремонт не требе.
  —цитат от коментар 7 на Ганьо ла фурия Балканиола


  Няма! Откакто ги намагнитиха не пищят толкова много.

 26. 26 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 72 Гневно

  Не може да бъде, ГЕРБ се кръстят, че не е така. Гниди мръсни, върнаха България 10 години назад!
  На 11ти юли - глас срещу ГРОБ!

 27. 27 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Ако трябва да бъдем честни, като влезеш от Хърватска в Словения не е много ОК. Особено през лятото, когато турците пътуват за Турция, а немците към морето в Хърватска.

 28. 28 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Тук много герберски калинки, барабар с Тиквата им са за затвора, защото освен крадливи са и отговорни за смъртта на много хора по тези пътища...

 29. 29 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Новият председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев е открил нарушения в извършваните в момента ремонти на магистралите "Тракия" и "Марица".
  ...............................

  не може да бъде .....

  а доказаното влагане на некачественни материали, видими и от "ремонт на ремонта на ремонта на ремонта" и снимки на чекмеджета обяснява много неща

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Любопитно

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Значи ме разбрахте добре за какво става дума!Най-простият начин е да се прави сравнение в подобни случаи и веднага "лъсва истината"!За мене най-добрите магистрали са в Австрия/ между другото/!А къде са най-кофти.............................ясно е на всички!

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  " При проверка на обновяването на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора вчера той е констатирал влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на нужния технически надзор, проектантски и авторски контрол."

  Не на последно място, и за това ГИНАТ ХОРА ПО ПЪТИЩАТА !!!
  КОРУПЦИЯТА УБИВА ! За ГЕРБ това не е имало никакво значение !!!

 32. 32 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Тиквата прокле внуци и правнуци с фалшиво кръстене по пет пъти на ден.

 33. 33 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Калинките на Радев търсят под вола теле. Няма да бъде тяхната.

 34. 34 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  кражби, кражби, кражби

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 35. 35 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  кражби, кражби, кражби

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 36. 36 Профил на aspet
  aspet
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Всъщност контрола е много строг. Стриктно се следи цената на вложените материали и труд да са такива, че да остава за смазване на веригата към върха.
  А това, че качеството на материалите за да се влезе в цената (след като се отчислят 30%) е както дойде, това е последица.

 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално


  « Преди седмица, цялото ръководство на АПИ беше сменено ... «


  Баси кадрила, баси, баси метлата !
  Това правителство доказа, че калинките могат и да летят !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  "Синтезирано обобщение в две изречения на герберското управление на държавата и то по любимата тема на Шефа. А той завалията толкова километри навъртя завалията да "инспектира"...
  —цитат от коментар 11 на Индиана


  хахахахха, верно че Тиквеника "инспектираше" ден и нощ сичкото строителство ...

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  " В съобщението се уточнява, че АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права. Казва се също, че проверките продължават."

  За първи път у нас от 13 години, поне, започват да се правят някакви що - годе обективни и компетентни проверки срещу глутницата на ОПГ - то, която натрупа милиарди от строителни поръчки !
  Корупция, корупция, корупция..........

 40. 40 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#11] от "Индиана":"Синтезирано обобщение в две изречения на герберското управление на държавата и то по любимата тема на Шефа. "Мисля, че вече за всички е ясно защо банкянската Буца от самото начало се захвана с пътно строителство.Защото строежът на пътища е огромно капиталовложение, което по дефициния става с държавна поръчка, построеният път е на всички, т.е. НИЧИЙ, в огромното си мнозинство ползващите го не разполагат с ресурса да докажат, че е строен некачествено и да го рекламират, дори колите да си изпотрошат в дупките - - с други думи, това е ЗЛАТНА МИНА за кражби и пълнене на чекмеджета.Щетите, нанесени от тази крадлива пасмина, са неизчислими ние можем само да си ги представяме.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  Има далеч по добри методи за крадене. Като ИТ системи, там може да сайт направен от 2ма студенти да се продаде за милиони, при това никой никога да него види. При пътищата все пак има нещо което се вижда от всички.

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#30] от "bat_plamen":

  "За мене най-добрите магистрали са в Австрия..."

  От новопостроените магистрали най-добри са в Словения и Хърватска. Пожелавам ти да пътуваш от Загреб за Дубровник през Сплит - това е уникално построена магистрала, можеш да шофираш с 200 километра в час и колата не се поклаща.

  Иначе много добри са пътищата във Франция и ОСОБЕНО в Португалия - португалската инфраструктура е на невероятно високо равнище. Звучи странно за малка и "бедна" южноевропейска държава, но е абсолютно така.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":


  « ... на, честен кръст, да ми умрат внуците ... «


  Пак добре, че докато се кръсти и кълне пред камерите ( запазена марка само за Буци ), не вземе да си плюе и в пазвата ... ей така, от уроки ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 43. 43 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Това граничи направо с криминално безхаберие.

  ТЪПАК! АЗ СЪМ Ш***Н ТЪПАК!!!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 86 Неутрално

  "Гарантирано от ГЕРБ"!Точно така се пълнят с кинти и златни кюлчета едни чекмеджета в Банкя и всичко това за сметка на БГ данъкоплатците!
  —цитат от коментар 1 на bat_plamen

  За толкова малко пари - толкова. Като взимаш по 10млн на км, откраднеш 9.5млн няма как да строиш с качествени материали, то няма доставчик който да подарява строителни материали. А нашите убавци са толкова прости, че не могат да се научат да крадат с мярка, така че и работата да се свърши. Когато си приемем закони, с които да вкарваме управници в затвора - няма да се оправим до тогава!

 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Това Боекоо не го ли откри преди изборите на 404?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#14] от "Cacafuego":


  « Дано се стигне до съд, там ще се види коя е истината . «


  За 2-3 седмици, това правителство изчегърта десетки некадърни калинки . Казвам голямо « БРАВО « на министрите, а който не е доволен, да заведе дело срещу България и да кандидатства отново за работа, но вече по силата на конкурс и кастинг, а не по герберска линия .
  Съгласен ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Имам някакво усещане за дежавю, сякаш съм се върнал 12 гоини назад когато новото правителство на месията Борисов по същия начин громеше слите корумпирани служители по всички нива, назначения от лошия Станишев и корумпираното правителство на тройната коалиция :)

  Не разбирам тъпи ли сте да се радвате. Да заменяш мутри с други мутри, некомпетентници с други некомпетентници, крадци с други крадци, не носи полза на никой освен на самите тях. Действията на това правителство са не по млко мутренски от тези на предишното. Отватителни са, а филма е с предизвестен край, гледали сме го с Костов, с царя с Борисов .... колко още пъти ви трябват за да разберете че това което се случва не е хубаво заради начина по който се случва.

 49. 49 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  "проектантът на обекта се е държал неуважително." ха ха ха, отказали са да целуват гъза, както е свикнал при Боекоо и да слушат "мъдрите" мисли на новия шеф от Хунтата на Ррадев!
  —цитат от коментар 44 на chichka


  Чиче, ти вчера не различи съдийка от прокурорка, какви мъдри мисли си мислиш?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 50. 50 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 137 Весело

  "При проверка на обновяването на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора вчера той е констатирал влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на нужния технически надзор, проектантски и авторски контрол."

  Некачествено изпълнение от герб?! Това е клевета срещу месията от Банкя! Бързо, тролчета, мобилизирайте се и защитете бащицата!

 51. 51 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Пропито, завладяно от корупция, шуробаджанащина, некадърност управление на всички нива - правителство, парламент, агенции, ведомства, институции. Знаехме си го и преди, но е крещящо, когато виждаме колко ужасно е положението. Дано успеем да се измъкнем и да започнем да градим съвременна държава по справедлив и прогресивен начин. Ще има "обратни" сили, то е ясно, но енергията я има и дано се получи. Не просто е време, ами е от жизненоважно значение за всички ни.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#47] от "niksan1":

  "За 2-3 седмици, това правителство изчегърта десетки некадърни калинки . Казвам голямо « БРАВО « на министрите..."

  Мога само да съжалявам, че това правителство няма да се задържи поне година-две.

  Всъщност, не се знае. Някои от министрите, които се справят особено добре, като Кирил Петков и Асен Василев, може да останат като титуляри и в правителство, излъчено от парламента. А защо не и министър-предсеателят?

  Ясно е, че следващият парламент ще е "шарен", защо да не предложат доказано активни и отговорни хора?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  [quote#19:"iceto_"][/quote]


  А пътническия надзор и той е на копанкята с кърмилка, ето защо задължително трябва да се внедри повсеместно новият процес - изчегъртване .
  Впрочем това правителство се справя чудесно за сега - браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  « Преди седмица, цялото ръководство на АПИ беше сменено ... «Баси кадрила, баси, баси метлата ! Това правителство доказа, че калинките могат и да летят !
  —цитат от коментар 37 на niksan1


  ... на рояци.

 56. 56 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  да. словенските
  и хърватските са върха:)
  като масло. как пък за
  около 1000 километра не се поклати
  един път колата.
  тука по реновираната магистрала около
  Чирпан пак същата глупост. не мисли някой, че
  не могат да я направят като хората настилката
  и всичко около нея. могат и още как. ама или трябва
  да дават 35-50 процента на боко, което значи лошо
  качествео и спестяване на материали и процеси, най вече
  процеси, като трамбоване след всеки слой от 20см. или
  завишаване с 50 процента за да имат това, което са заложили.
  ама и тогава започват да им треперят ръцете да щипят.
  трябва независим строитлен надзор и инвеститорски контрол
  от страна на апи.

 57. 57 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#16] от "bat_plamen":

  Много хора буквално умряха заради това

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 58. 58 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#18] от "bat_plamen":

  Не е!
  Защото чичо сам му тури едни летящи ковчези и ще си трае още малко, а може и цру за му пратят честитка преди неговия приятел в сърбия

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 59. 59 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#44] от "chichka":

  И сега чао диплома

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 60. 60 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#48] от "daviddavid":

  Единствената реална сила на демокрацията е смяна

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 61. 61 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#60] от "t5eyes":

  Демокрацията за съжаление не е най-добрата форма на управление, защото дава власта в ръцете не на най-уните и подготвените, а в тези на най популярните, манипулативните и харизматичните. Пормяната е нужна и спешна, това което ме плаши е че сигналите които дават новите не са положителни, ако работят по този начин след няколко години ще сме пак в това положение и ще трябва да подменяме и тях. Работят с слухове, внушения и недомлъвки. Никой до сега не е показал и едно закононарушение няма и едно заведено дело, само гръмки слова за щастливите маси .....

 62. 62 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#52] от "balkantourist":

  Не се обърквай, тролче,
  атрибутите, които си изброил прилягат повече на вас - армията защитници на Боко
  (да, онзи с партийната книжка) - най-видния спонсор на Путлер по нашите земи.

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  То едва ли нещо може да ни учуди, но това, което научаваме през последните дни, направо ни шашна. Ние дали изобщо сме държава и ако сме, то сме държава на мафията.

 64. 64 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#48] от "daviddavid":Единствената реална сила на демокрацията е смяна
  —цитат от коментар 60 на t5eyes


  Смяна с по-добро. Иначе е тичане на място.

 65. 65 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Абсолютно съм съгласен. За мен единствените способности и компетенции на тоя индивид, ако въобще могат да бъдат наречени така, са да краде мъжката, да лъже юнашката, и да размаже я някой дребен "подчинен", я някой прост плебей. Един посредствен, но пък иначе доста злоблив човечец, издигнат до най-високия пост в държавата. Пълна катастрофа са последните 12 години. Изгубихме още едно поколение в скитане в пустинята.

 66. 66 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Браво на новия шеф на АПИ за откритите нередности по строителната част. Сега да покани НАП ,за да проверят и финансовата част на проектите. Докато има честни хора България ще я бъде. Мачкайте смело крадливите калинки!!!

 67. 67 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 522 Неутрално


  Е как така бе?!?

  БАТ БОЙКО 12 години обикаля ежедневно
  с 6-литровата джипка

  и веднъж не видя проблем!

 68. 68 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Понтифекс Максимус. Хахахаххаха.
  Това заради кръстенето и клетвите във внуците ли.

 69. 69 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 522 Неутрално


  Другарката Аврамова
  и бившите калинки ръководили АПИ,

  кога ще дават пресконференция?

 70. 70 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 651 Неутрално

  След 12 г. погром на пътищата в България от най-големия строител на всички времена и народи - Боко тиквата, магистралите в България (пътища с 2 платна с 2+1 ленти и скорост 140 км/ч) са по-малко от магистралите през 2009 г. Май не се сещам за непрекъснат участък, на който може да се кара половин час със 140 км/ч. , да не се ремонтира нещо, да няма някакви ограничения по някаква причина, или просто да е в отвратително състояние.
  Същата трагедия е и останалата пътна мрежа. Почти единствената дейност, която извършват фирмите, спечелили поръчките за пътно поддържане, е да ринат сняг няколко дни през зимата и още няколко дни камионите да обикалят с вдигнати гребла. България вероятно е единствента страна в света, в която видимостта по пътищата през зимата е по-добра от лятото. Три четвърти от опасните участъци се дължат на намалена видимост от непочистени храсталаци и клони, с които обрасват пътищата особено през пролетта и лятото. Отдавна вече по българските пътища няма банкети, които са неизменно изискване за пътната безопасност. И т.н.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 71. 71 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Пипайте му всичко, но не и пътищата му!! Много ще се ядоса! Това не може да бъде! Това са лъжи изфабрикувани лично от Мая и Радев!! Майтап на страна, свекъра още вярва сляпо в ББ и Герб, даже снощи пак спорове че било всичко нагласен от американците да го махнат нарочно... И викам за какво?? Щото бил подгонил олигарси те. Смяяяях смях! Много ги боли

 72. 72 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Абе нещо днес няма минуси и липсват мнения на гербарстки тролове.

  Да не би Бойчето да е хвърлил кърпата и да е спрял да плаща?

  Може би партнерите с тези санкции стана работата "думам ти дъще, сещай се снахо..."

 73. 73 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#62] от "trafopost":

  Ревете за правосъдие, а искате само затвори, без съд и присъда. Тролчето си ти!

 74. 74 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Абе нещо днес няма минуси и липсват мнения на гербарстки тролове.Да не би Бойчето да е хвърлил кърпата и да е спрял да плаща?Може би партнерите с тези санкции стана работата "думам ти дъще, сещай се снахо..."
  —цитат от коментар 72 на abdulhazred


  Ми аз няколко дена им разбрапвям, че кинте ще свършат - па може и да са свършИли! Това ще е такава радост, ако тия боклуци ги изринат от форумите. Навсякъде е осрано от гербаджийски тролове. Във Фейса съм блокирал към 200 профила досега и е силно спокойно в коментарите. Тук, за жалост, нямам как да стане, а сами те "медии" не желаят да разчистят кочината.

 75. 75 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 411 Неутрално

  И под тази статия гербавите тролове липсват.
  Тая Мустафа прецака забавния форумен живот. След вчера гербавите са в ступор.
  Само Жорето Марков и Нидялко ПИК-а самоотвержено се мятат отвреме навреме тук.

 76. 76 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  С тази магистрала ще видите туристи на Морето друг път.
  —цитат от коментар 23 на Dimov


  Друго си е Черепът , когато строеше :
  "Малко спомени. Божков "печели" търга за лот на Автомагстрала Тракия около Чирпан (където сега тече грандиозен ремонт). И за ремонта на Хаинбоаз. Божков, чиято фирма не е имала никога никаква пътностроителна дейност. Това става, много ясно, без никаква политическа корупция, при правителството на НДСВ. Чиста случайност е, разбира се, че Божков, задно с Мултигруп, финансираха завръщането на Мадридския мошеник Симеон.
  Та да се върнем на темата. За строежите Божков наема подизпълнители, които си разбират от работата, имат персонал, машини, техника. Обемът на работа е огромен и няма как фирмите да работят без кредити. Тук става интересното. Божков си получава парите регулярно при отчет на етапите, но НЕ ПЛАЩА на подизпълнителите. И кредитите стават изискуеми - по вина на Божков. Банките тутакси правят "цесия", тоест, продават задължението. На кого - ами на Божков. И така Божков става собственик на 20ина фирми в сектора - без да е дал една стотинка, фалирайки ги умишлено с финансовия ресурс на държавата.
  Та когато почнете да "защитавате демокрация", защитавайки някой продажен чиновник или ченге, осигурявало "чадър" на Божков, пак си мислете кой кой е, и какви ги е вършил.
  Схемата, която описах, почна при правителството НДСВ-ДПС и продължи и завърши при Тройната коалиция. В края на онова правителство Божков и Пеевски се разбраха кой в коя сфера на влияние ще остане и Главболгарстрой беше прехвърлен на Пеевски.
  И ако смятате че промяна, при която на власт довеждате тези, заради които ГЕРБ спечели почти пълно мнозинство през 2009та, ще доведе до нещо позитивно, ами, без извинение - тъпи сте. Или сте съучастници."

 77. 77 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  "Новият шеф на пътната агенция откри нарушения в ремонтите на "Тракия" и "Марица"

  Следва новият шеф на пътната агенция , след тези констатации , да даде на прокурор лицата , които изпълняват ролята на инвеститорски надзор на този обект за това , че не си вършат работата, което причинява щети на държавата за милиони.

 78. 78 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Нормално, кой свестен проектант ще си рискува репутацията да участва в престъпленията на тази шайка?!?!

  Шайката си направиха проектантски бюра с много съмнителна експертиза. Аз познавам шеф на лаборатория, който не работи със строителни фирми само заради корупцията и мутренското им поведение. Там не се интересуват от експертиза, а само как да фалшифицират резултати, за да могат да пестят от материали, технология, заплати, персонал и т.н.

  Няма нито един строеж в България в последните 10г. от държавни поръчки, в който да не се открият нарушения достойни за съд.

 79. 79 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  Странно, гербоядите не се вихрят под статията. Затишие някакво настана.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK