Нумизмати: Показаните от прокуратурата монети от кабинета на Папалезов са сувенири

Монетата с надпис "COPIA" (най-вдясно на снимката) е пример за това, че човекът, които я е отсякъл е спазил Закона за културното наследство, подчертават колекционерите.

© Прокуратура на РБ

Монетата с надпис "COPIA" (най-вдясно на снимката) е пример за това, че човекът, които я е отсякъл е спазил Закона за културното наследство, подчертават колекционерите.На снимките, които прокуратурата разпространи от кабинета на обвинения шеф на сектор "Културно-исторически ценности" към Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Папалезов тази седмица, са показани сувенирни монети, които се продават свободно на пазара на стойност между 5 и 20 лв.


Най-едрата монета на снимките представлява метален възпоменателен знак с надпис "ПЛIСКОВГРАД-Хан Омуртаг 814-832". Може да се купи в интернет за 10 лв., не е културно-историческа ценност и не попада в рамките на Закона за културното наследство, който предвижда задължителна идентификация и регистрация, тъй като това е един съвременен плакет за спомен на туристите, посетили град Плиска.


На една от монетите се вижда и надпис "COPIA", което е изрично обозначаване на копие или реплика и очевидно на снимките не са показани автентични монети. Това обясниха председателят на сдружение "Съюз на нумизматичните дружества в България" - Велико Търново Валери Стойчев и колекционерът Тенчо Попов.
"Дневник" ги потърси за коментар и анализ за стойността и автентичността, както и за евентуалната цена на показаните от прокуратурата монети, открити в кабинета на Ангел Папалезов, след читателски сигнал до редакционната поща, в който се съобщаваше, че монетата с надпис "ПЛIСКОВГРАД-Хан Омуртаг 814-832" се продава онлайн.


"След като тази монета очевидно е евтино копие, се чудя дали е вероятно някои от останалите монети на снимките също да са евтини копия. Ако и други се окажат фалшиви, тогава защо някой би си пазил очевидни фалшификати, които никой не би купил? Възможно ли е някои от монетите да са набързо произведени само за снимките?", пита в сигнала си читателят на "Дневник".


Главен инспектор Ангел Папалезов отказа коментар пред "Дневник" по случая, тъй като в момента тече разследване. "Не мога да коментирам, имам забрана от прокуратурата, а и бих искал да се отнеса коректно към колегите и да ги оставим да си свършат работата", каза той.


Какво показва прокуратурата


Стойчев и Попов са дългогодишни колекционери нумизмати и познавачи на монетите от различни исторически периоди. Двамата са единодушни, че монетите от снимките дори нямат претенцията да са копия, близки или имитиращи оригиналите, а реплики и притежанието им не е престъпление.


В съобщението на държавното обвинение от 2 юни бе посочено, че предстои да бъде назначена експертиза за произхода на монетите, както и че според първоначалните данни монетите вероятно са от времето на Древен Рим и Древна Елада. В съобщението от прокуратурата се казва и че в служебния кабинет са открити предмети с белезите на културно-исторически ценности.


"Дневник" потърси с въпроси прокуратурата, но отговори не бяха получени.


Още монети, открити в кабинета на обвинения шеф на сектор "Културно-исторически ценности" към Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Папалезов.

© Прокуратура на РБ

Още монети, открити в кабинета на обвинения шеф на сектор "Културно-исторически ценности" към Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Папалезов.


Колекционерите все пак направиха уточнение, че не е известно дали снимките от съобщението на прокуратурата от 2 юни показват действително намерените и иззети монети, или са с илюстративен характер и обясняват, че в някои случаи с цел да не се разкриват част от информацията, която би затруднила следствието и евентуално подпомогнала заподозрените, разследващите показват илюстративни снимки.


Прокуратурата не за първи път разпространява снимки, в някои случаи и видео, от претърсвания, изземвания, особено в случаи, в които иска да подчертае значимостта на случая. Досега никога не е правила уточнение, че кадрите не показват разкритията, а са само илюстрация.


Законът е спазен, монетите не подлежат на регистрация


Монетата с надпис "COPIA" (най-вдясно на първата снимка до заглавието) е пример за това, че човекът, които я е отсякъл, е спазил Закона за културното наследство, подчертават колекционерите.

Според Чл. 173:


(1) Копието е новосъздадена вещ, която възпроизвежда максимално точно визуалните и размерни характеристики на културната ценност.
(2) Копията задължително се маркират със знак, обозначаващ ги като копие.


В случая според Валери Стойчев и Тенчо Попов става въпрос не за копие, а за реплика, но за това е необходимо да се измери теглото и диаметъра. Нумизматите показват и оригинална такава монета, но тя е сребърна, а откритата в кабинета на Папалезов - реплика.


Нумизматите показват и онлайн аукцион, в който се продава оригинална такава монета, но тя е сребърна, а това е реплика.

© Скрийншот acsearch.info

Нумизматите показват и онлайн аукцион, в който се продава оригинална такава монета, но тя е сребърна, а това е реплика.

Според Чл. 175 от Закона за културното наследство:


(1) Репликата е новосъздадена вещ, която възпроизвежда визуално характеристиките на културната ценност, но задължително се различава от нея по размер най-малко с една десета.
(2) Репликата задължително се маркира със знак, обозначаващ я като реплика.
(3) Реплика може да се изработва за представителни и образователни цели.


И според Чл. 176:
(1) Предмет с търговско предназначение е този, който се отличава от културната ценност по размер не по-малко от една десета и детайли, които могат да съдържат и нови елементи.
(2) При условията на ал. 1 могат да бъдат изработвани и предмети с търговско предназначение, възпроизвеждащи отделни елементи на културна ценност.


"С други думи, това също не е културна ценност. Хората си купуват такива като сувенири и притежанието на подобни предмети не е престъпление", обясняват нумизматите.


Оригинал на една от монетите, подобна на откритите в кабинета на Папалезов, струва около 1000-1200 евро.

© wildwinds.com

Оригинал на една от монетите, подобна на откритите в кабинета на Папалезов, струва около 1000-1200 евро.


"Всички останали осем "монети" от снимката също са от този вид - копия (реплики), въпреки че на страната, от която са снимани няма знак, че са копия, но може би и те се различават много от оригинала в тегло, вид метал и диаметър. Притежанието им не е престъпление, освен ако собственикът ги произвежда с цел търговия, без надлежните разрешения", подчертават още Стойчев и Попов.


Патината е изкуствена и е положена допълнително


"Плакета на "Плиска" е като плакат на Веселин Маринов - очевидно е, че не е автентична монета. Останалите римски денари на пръв поглед и само по снимки категорично са съвременно подражания. Това ще ви го каже всеки експерт в България. Тук е очевидно, че патината е изкуствена и е положена допълнително", коментира пред "Дневник" проф. Константин Дочев - експерт в сферата на нумизматиката с дългогодишен опит, който е изготвял десетки съдебни експертизи по различни дела.


"В закона няма термин фалшификат, а копие, реплика и търговска вещ. Аз употребявам общото понятие "съвременно подражание" за копие, реплика или търговска вещ. Жалко, че са снимани едностранно, тъй като монетите имат три страни. Оригиналите на тези монети с изображения на Октавиан и Август струват по около 1000-1200 евро едната, но това очевидно са копия", подчерта още Дончев.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Гешо вече се разкарва без каскет. Главата му пуши...

 2. 2 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Е, ще се самоцитирам от темата в която съобщиха за намереното:

  9 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1363
  18:25, 02 юни 21
  Неутрално
  На снимката онази "монета" с розетката от Плиска и надпис "Плисковград" дори не е монета. Дори не е древна. Това е нещо като възпоменателен медальон изработен за подарък на официални лица и е стар е най-много двайсетина години.

  Сам съм, други няма...
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на никола николов
  никола николов
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Явно прокуратурата ни е " фалшификат, копие, реплика и търговска вещ, съвременно подражание" .

 6. 6 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "Плисковград" днешния еквивалент е "Прасешкиград", и имат конник с каскет.

 7. 7 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  Да, ама са намерили визитки, а това си е доказателство за ОПГ, според Магнаурската юридичееска школа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 8. 8 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 526 Неутрално
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 665 Неутрално

  От прокуратура с каскет - толкова. Сами разпространяват снимки, от които се вижда, че не са в темата.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 11. 11 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Татяна Дончева за главния прокурор Иван Гешев и колегите му:
  „Човека е завършил полицейска школа, ходи с пистолет на кръста.
  Там няма нито интелект, нито задръжки.
  Ако до сега плащаме на Цветанов акциите и още не сме ги изплатили, предстоят тепърва незаконни арести и акции. Това ще продължи през целия мандат на Гешев.”, 28.08.2019 г. - frognews.bg/politika/tatiana-doncheva-mantaliteta-ivan-geshev-gore-lazi-dolu-gazi.html
  „Това са едни милиционери, обучени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там всичко е екшън. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальонът се строява. Така ще работят", 12.01.2020 г. - clubz.bg/92820-tova_sa_edni_milicioneri_porychka_zadacha_batalonyt_se_stroqva

 12. 12 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Значи са го излъгали, че получава нещо ценно.

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Отново едно голямо нищо.

  Близалки с кокаин от детски център Биберон или безакцизна ракия от казана на бай Груди в село Безгащево поне да имаше, а то ... визитки...

  На Гешев и муджахедините му не им ли омръзна да им се смеят хората?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Това е класически пример за капацитет на прокуратурата. Какво ли се случва с предметите от "колекцията Божков" ??? Само един ли ритон е продаден ?

 15. 15 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ерик":

  Нумизматите щом са показали оригинална такава монета, значи са я купили от иманяри и така са ги поощрили да продължат да ограбват археологически находки.

  мурзилка
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Ха-ха! Те и онези с фалшивите милиони евро казаха, че били реквизит за филми. Верваме ви, приятелят на Божков го е уреждал със сувенири. Хи-хи! Значи и забраната на САЩ е сувенирна. Явно статията е насочена за умствени капацитети, с каквито е пълно тук)))

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Е не ...

  Каскетите не може да са толкова прости :)))

 20. 20 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  Изглежда доста народ ще си търси нова работа " не по специалността "........другото е , че законът за културните ценности следва да се преработи основно, защото едно е да преследваш иманяри и трафиканти, друго е да " монополизираш " антики и " антики ", които по никакъв начин не са предмет на престъпление.......и което води до престъпление от страна на държавата, позволила създаването на на такова законодателство....ами някой от тези натегачи ще се проявят като по-големи престъпници, а парадоксалното е, че държавата и ще ги защитава в деятелността им......Изобщо..?!!

 21. 21 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#19] от "Нико":
  "Каскетите не може да са толкова прости :)))"

  Г-н Бойко Борисов:
  „Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме"

 22. 22 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Каскетска бутафория е прокуратурата. Гешефт даже за мияч на кафявото на мафията не ставаш. Симпълтън, подавай си оставката и затвор, че такъв позор няма просто...

 23. 23 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#19] от "Нико":

  Е не ...

  Каскетите не може да са толкова прости :)))”

  Аз съм опти.ист: може, може!😂

 24. 24 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 980 Любопитно

  ве мое ли некои да обЯсни
  що се чегесаря са
  нумизмати и филателисти?

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  " На снимките, които прокуратурата разпространи от кабинета на обвинения шеф на сектор "Културно-исторически ценности" към Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Папалезов тази седмица, са показани сувенирни монети, които се продават свободно на пазара на стойност между 5 и 20 лв."

  Закривай ! Тия не стават и " за чеп за зеле" !

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Това е много смешно, сигурно Божков им го е подшушнал... "Сувенири", като ритоните....

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  До коментар [#15] от "Маршалов":

  Показали са снимка на такава монета. В нета има много такива снимки и това не е противозаконно.

 29. 29 Профил на so
  so
  Рейтинг: 428 Весело

  Той и цар тиква колекционира банкноти и кюлчета, дето се продават свободно. Затова Гешев не намира нищо нередно в чекмеджето му :)

 30. 30 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  До коментар [#19] от "Нико":

  Може! Може!

 31. 31 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1580 Весело

  До коментар [#28] от "Vlado Nikolov":

  Значи като са подхвърлили за снимката една или няколко бутафории, за да манипулират през медиите в полза на олигарсите, не значи че всичко останало открито не е автентична археология.

  мурзилка
 32. 32 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Няма значение, какви са показаните снимки. Важното е, че "прокуратурата" може да повдига каквито и дойде наум обвинения и да тормози всеки, колкото дълго пожелае и никой не е отговрен за това.
  Преди 7 години "разследваха" "убийството на пеевски", което бе основна стъпка в кражбата на милиарди от КТБ.
  Някой да е обвинен за това?

 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2857 Неутрално

  Е не ...Каскетите не може да са толкова прости :)))
  —цитат от коментар 19 на Нико


  Може, може!
  Бедно ни е въображението.
  Те виждат нещо, което те съществува, а действителните погроми са невидими за прокурорите!
  Това какво е, ако не генерална простотия!

 34. 34 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  След пръскачките пред парламента всичко е възможно...

 35. 35 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#27] от "konservator.bg":

  В тази връзка, къде е онзи ритон? Намерихте ли го? Дай да го видим за да не се петни името на прокуратурата! Или да изчакаме още малко да завършите репликата?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2193 Любопитно

  Всъщност,къде са колекциите от картини и ценности в КТБ, оставени в трезора й на отговорно пазене? Едва ли някой е сложил в трезор реплики и снимки на монети...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 38. 38 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Изглежда каскета пак е уцелил греда.

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ерик":

  Иииии защо притежаването на такава монета е незаконно?

 40. 40 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 317 Весело

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Едва ли оня с брадата ще разбере това, по-скоро мисли, че му се радват.

 41. 41 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Време беше след хакнатите пръскачки, акцизните стоки в детски център Биберон и сватбарските банкноти каскетурата да РАЗКРИЕ и сувенирни монети. Слава, слава, слава!

 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Време беше след хакнатите пръскачки, акцизните стоки в детски център Биберон и сватбарските банкноти каскетурата да РАЗКРИЕ и сувенирни монети. Слава, слава, слава!
  —цитат от коментар 41 на spiegel


  На каскета слава.

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Браво,

  кой да помогне на един олигарх ако не друг олигарх.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 44. 44 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 835 Весело

  За пореден път смех, уважаеми зрители...

 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Ха-ха! Те и онези с фалшивите милиони евро казаха, че били реквизит за филми. Верваме ви, приятелят на Божков го е уреждал със сувенири. Хи-хи! Значи и забраната на САЩ е сувенирна. Явно статията е насочена за умствени капацитети, с каквито е пълно тук)))
  —цитат от коментар 17 на Мизийски


  Също като кюлчетата и еврата на Борисов , може би ???

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Неутрално

  От възпитаници на школата в Симеоново - толкова!

  Това вече не е смешно! Тъжно е!

 47. 47 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 61 Неутрално

  дайте един аФтентичен каскет за сравнение, моля! може и на снимка от онлайн аукцион.

 48. 48 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  До коментар [#31] от "Маршалов":

  Нумизматите са сравнили показаното от каскетурата със снимки от интернет, чрез които доказват, че поне част от монетите са реплики ((сувенири). За непоказаните от Гешев, се чака мнение от специалисти.

 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  До коментар [#27] от "konservator.bg":В тази връзка, къде е онзи ритон? Намерихте ли го? Дай да го видим за да не се петни името на прокуратурата! Или да изчакаме още малко да завършите репликата?
  —цитат от коментар 35 на truly


  Ритонът е в НИМ, преди време го показаха, ама на някои другари още не са им казали от щаба и продължават ,като на Господ, да вярват на санкционирания Череп.

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Неутрално

  До коментар [#12] от "Червен дисибар":

  "Значи са го излъгали, че получава нещо ценно."

  И това е престъпление? Ако те излъжат, ти престъпник ли си?

  Вие школата в Симеоново ли сте завършил? Или милиционерското у-ще в Пазарджик?!

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4913 Весело

  😂😂😂😂😂
  Под първата статия за тези "феноменални" разкрития на Прокуратурата написах следното:

  "padrino
  Рейтинг: 4645
  19:24, 02 юни 21
  Весело

  Много ме съмнява с целият шум около тези монети още когато прогониха Черепа, та чак до сега той си ги бил пазил в офиса???? Да изчакаме какво ще реши съда, защото май пак ще се окаже, че не били компютри а компоти...😂"

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 53. 53 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  не е известно дали снимките от съобщението на прокуратурата от 2 юни показват действително намерените и иззети монети

  добре че има кой да каже на кухия каскет че трябва да смени подхвърлените от мутрите му 'открития'

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 54. 54 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 946 Неутрално

  " сувенирни монети, които се продават свободно на пазара на стойност между 5 и 20 лв."
  =================

  как изобщо да се коментира тоталната некадърност на Каскета и прокуратурата ... да не говорим, че това са хората които бяха горди че са открили "хакването на пръскачките" пред Парламента, които дори се оказаха аналогови ..

  Бухалката на МУТРИТЕ и ГЕРБ наречена прокуратура трябва да се реформира из основи за да имаме нормална държава

  ОСТАВКА КАСКЕТ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 55. 55 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#12] от "Червен дисибар":"Значи са го излъгали, че получава нещо ценно."И това е престъпление? Ако те излъжат, ти престъпник ли си?Вие школата в Симеоново ли сте завършил? Или милиционерското у-ще в Пазарджик?!
  —цитат от коментар 50 на vassilun


  де да беше, все повече завършват училището за мутропоклонни слуги - Университет за Библиотекознание

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 56. Поредният политически буламач.

  98% от делата заведени от прокуратурата завършват с присъди.

  Какво да коментираме.

  Браво Господин Гешев.

  Wornoxmaniak
 57. 57 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#45:"doroteus"][/quote]

  така е, всеизвестен факт е, че по снимки се установява категорично автентичността на златни кюлчета, тегло, проба и т.н., както и на банкноти в пачки, чиито серийни номера (на всяка една банкнота във всяка една пачка) и осигурителни детайли, нишки и пр. са просто видими за експертите бокоборци, опериращи от миндера в панелката пред лаптопчето от кутев

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Пак станаха за смях, ха ха ха !!!

 60. До коментар [#59] от "valtoro":


  Пак станаха за смях, ха ха ха !!!
  —цитат от коментар 59 на valtoro


  98%.

  Жалки сте.

  Wornoxmaniak
 61. До коментар [#54] от "ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ":

  98%.


  Жалки сте.

  Wornoxmaniak
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. До коментар [#13] от "Norman Granz":

  98% Грънчо.

  Жалки сте.

  Wornoxmaniak
 64. Гешев покажи ритона!
  —цитат от коментар 8 на petrapetra


  98%.

  И после се чудите защо ГЕРБ печели изборите.


  Продължавате да се лъжете един друг. Виж си само колко плюсове имаш за лъжата.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak
 65. 65 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":" обясняват, че в някои случаи с цел да не се разкриват част от информацията, която би затруднила следствието и евентуално подпомогнала заподозрените, разследващите показват илюстративни снимки."--------------------------------------------------------------------------------Троловете вдигнати по тревога да бранят човека на Черепа, защо пропускате този абзац от статията?
  —цитат от коментар 51 на uvtest


  нищо не пропускаме, май избирателно копи-пействаш - това да не ти е опорка да копираш от ПКП.

  След това текста пояснява че никога прокуратурата не е казвала че показва илюстративни снимки, освен това стига да се погледнат снимките с линийката и хартията под тях за да се разбере че това НЕ СА ИЛЮСТРАТИВНИ СНИМКИ, ами е точно намереното в офиса и гордо снимано на момента

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 66. 66 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Поредният политически буламач.98% от делата заведени от прокуратурата завършват с присъди
  —цитат от коментар 56 на Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа


  АХАХАХАХАА - ЛЪЖЕЦ

  дай да видим и инструкциите, кой ти е дал тия глупости - вече ПКП ли пише опорките?

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 67. 67 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#58] от "Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа":

  Младо герберастче?
  Черепа вече може да е единствено защитен свидетел или в най-добрия за него случай - 'беден' хрантутник на приятелите си. Поне него не го пази каскета, въпреки че ако са унищожени връзките Бошков-ГЕРБ с тях са унищожени и евентуални доказателства срещу него. Той може и да докаже на САЩ колко е онеправдан, но техните служби са разследвали със сигурнос и вмемето преди и когато е получил прякора си и на това основание ще си остане в списъка до живот.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 68. 68 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 946 Неутрално

  кога журналист ще пита Каскета - "това, че "не си причини" да разследва разкритията на Черепа как е плащал на Борисов и Горанов прави ли го съучастник на корупцията изнесена по закона Магнитски"? И защо Божков никога не беше обвинен в корупция - щото трябваше да се каже и кой е корумпирания ли??

  Щото Магнитски точно за тая корумпия говори

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 69. 69 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#66:"ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ"][/quote]

  ха ха ха ПКП пише опорките, много добро

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 70. 70 Профил на ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Браво на прокуратурата! Отново се изложи.

 71. 71 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#56] от "Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа":

  Боже....98% от ВНЕСЕНИТЕ в съда дела завършват с присъди....всъщност всички дела завършват с присъди. Доста от тях оправдателни. А колко дела не стигат до съда?

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#41] от "spiegel":

  “...след хакнатите пръскачки...”

  И там се забатачи работата.

  Не съм чул досега за осъдена пръскачка, хем ТРИ (пръскачки) направиха пълни самопризнания пред Франтишек.

  😆😆😆😆😎😎

  Ооох, майчице. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#56] от "Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа":Боже....98% от ВНЕСЕНИТЕ в съда дела завършват с присъди....всъщност всички дела завършват с присъди. Доста от тях оправдателни. А колко дела не стигат до съда?
  —цитат от коментар 71 на lz73


  и по колко от тия дела после България бива осъдена в Страсбург и българския данъкоплатец плаща милиони щото действията на прокуратурата са били незаконни

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#64] от "Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа":

  Чудя се да ти отговарям ли или да те оставя да плещиш едно и също, докато ти се развие пружината.

  Досега НИТО ЕДНО наказателно дело, заведено от Иван Гешев, не е завършило с осъдителна присъда.

  НИТО ЕДНО.

  0.

  Zero.

  Nada.

  Zilch.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  кога журналист ще пита Каскета - "това, че "не си причини" да разследва разкритията на Черепа как е плащал на Борисов и Горанов прави ли го съучастник на корупцията изнесена по закона Магнитски"? И защо Божков никога не беше обвинен в корупция - щото трябваше да се каже и кой е корумпирания ли?? Щото Магнитски точно за тая корумпия говори
  —цитат от коментар 68 на ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ


  надявам се повече Българи да влязат в този списък

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 76. 76 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Ахахаха Егати Пародията

 77. До коментар [#71] от "lz73":

  Оправдателните присъди са едва 2%.


  Коментирай?

  Wornoxmaniak
 78. 78 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#77] от "Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа":

  Кой ти го каза това?

 79. 79 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#16] от "Маршалов":

  "трее на въпросните нумизмати , да им се пратят качулките и да се види те какво притежават и как са се сдобили с него. Щот много им лапуцат мордите."

  Добре, бе гербери, поне си трайте! Горните думи издават душевна нищета и милицонерска нагласа - щом някой знае повече от нас и говори против нас да им се пратят "качулките" (точно това впрочем прави Гешев). И второ издава въпиюща неграмотност. Не мога да повярвам, че човек е толкоз прост и отмъстителен, явно заработвате, ама го правите по най-нескопосания начин. Другото ми предположение е, че е някакво уродливо чувство да предизвикваш другите.

 80. 80 Профил на naturist
  naturist
  Рейтинг: 378 Любопитно

  Пореден произвол, които свидетелства , че в България нещата са вече непоправими. В нормална държава половин София щеше да е пред Прокуратурата и не съм сигурен дали след толкова грешки на Гешев, той щеше да излезе през вратата или през някой прозорец. Това е разликата с нормалността -не е само Гешев виновен!

 81. 81 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  броя на герберастките тролове е намалял ми се струва, пестят пари за безработица. Жалко, добре е да похарчат още малко от щкафчето преди да избягат със заграбеното

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 82. 82 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2288 Весело

  .Досега НИТО ЕДНО наказателно дело, заведено от Иван Гешев, не е завършило с осъдителна присъда.
  —цитат от коментар 74 на Norman Granz


  Прощавай, че се намесвам в разговора ви, това ти твърдение със същата достоверност ли е като другото, че Боко е лежал в Панкрац? Ако да, то ще го приемем с известна доза скептицизъм.

 83. 83 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#80] от "naturist":

  "Пореден произвол, които свидетелства , че в България нещата са вече непоправими. В нормална държава половин София щеше да е пред Прокуратурата и не съм сигурен дали след толкова грешки на Гешев, той щеше да излезе през вратата или през някой прозорец. "

  Съвсем сериозно си мосля, че със своята тъпота, съчетана с огромно самомнение, безгранична амбиция и невероятна отмъстителност и в комбинация с важния пост, който заема това човече ще предизвика кръполитие.

 84. 84 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  В нормална държава половин София щеше да е пред Прокуратурата
  —цитат от коментар 80 на naturist


  Половин София да излезе да брани човека на Черепа??? Ти това, сериозно ли??? А Черепа,като вече е под санкции, дали ще може да плати на толкова много хора, както плаща на троловете си тук?

 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  Е не ...Каскетите не може да са толкова прости :)))
  —цитат от коментар 19 на Нико


  Те теб те мислят за прост и затова ти пускат такива хибридки.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#84:"uvtest"][/quote]

  стига с опорките, черепа е никой със залязващи функции

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  броя на герберастките тролове е намалял ми се струва, пестят пари за безработица. Жалко, добре е да похарчат още малко от щкафчето преди да избягат със заграбеното
  —цитат от коментар 81 на t5eyes


  Явно подкрепата за ГЕРБ драстично е намаляла.
  Хората не им се връзват вече.
  Трудно ще стигнат и 10% на изборите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#82] от "uvtest":

  Прощавай, че се намесвам в разговора ви, но тук има и официална информация от прокуратурата:
  http://www.boec-bg.com/archives/2906

 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  /quote]стига с опорките, черепа е никой със залязващи функции
  —цитат от коментар 86 на t5eyes


  Щом е никой, защо часове след като неговият човек в МВР беше ударен, ДБ призоваха за протест? Защо троловете му тук, така фанатично го бранят? Някаква идея?

 90. 90 Профил на naturist
  naturist
  Рейтинг: 378 Весело

  До коментар [#84] от "uvtest":

  Човек на Черепа е Борисов, които позволи, за сметка на събираемостта на данъци от Черепа, последния да му дава пари под масата , а той да си затваря очите, заедно с подопечената му администрация. Какъв човек на Черепа е тоя полицай? Какво е направил за него и дали достига загуби от 700 000 000лв за България, както за Борисов? Хайде да не отнемаме от печалната криминална слава на господаря ви Борисов! Няма по-0заслужил от него криминал. И всички на които е ментор не трябва да се срамувате от това! ХА ах ах!

 91. До коментар [#74] от "Norman Granz":

  Естествено. И това е нормално. За неговото ниво той дава указания и ръководи прокуратурата. Елементарно е и ти би трябвало да го знаеш това.

  Иначе е осъдил 233 парчета като Черепа.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#91] от "Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа":

  По-долу дадох инфо колко човека е осъдил. Що не я коментираш тази официална информация, дадена от подопечната на Каскета служба, а плещиш глупости.

 94. 94 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Горкия полицай, мислел си е , че притежава нещо ценно. Божков наистина много умен се оказа.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 95. До коментар [#83] от "grajdanin1":

  Кво чакаш? Бегай легни пред съдебната палата.

  Wornoxmaniak
 96. 96 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Не реквизит за сватби са!

  Евроатлантида
 97. 97 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  До коментар [#88] от "lz73":

  Боец!!! Сериозно!!! Както и да е, в това което си показал има две числа на осъдени- 233 и 27 осъдени.Което и от двете да е вярно, то все пак не са нула, зеро итн, както твърди Нормана. И само за сведение, присъда издадена след сключено споразумение , също е осъдителна. В САЩ например, това е много често прилагана практика.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. До коментар [#93] от "lz73":

  Дал си уши. Само лъжи от партия Боец.

  Wornoxmaniak
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK