Кирил Петков: И в Държавната консолидационна компания се вижда концентрация

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Съмнения за корупция обвързват служебните министри на финансите и икономиката
  Tribune
  3-4 minutes
  Асен Василев подарил на Кирил Петков право на строеж върху недвижими имоти в държавна индустриална зона?

  Сигнал до Tribune.bg показва, че образованието в чужбина не е единственото общо между служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Запознати с обвързаностите на двамата ни предоставиха изключително интересни данни от 2013 година. Става дума за скандални сделки и съмнения за корупция с главни действащи лица двамата настоящи министри и техни приближени.

  Оказва се, че в качеството си на служебен министър на икономиката Асен Василев издава на дружеството на своя приятел Кирил Петков (настоящ министър) сертификат за право на строеж върху недвижими имоти държавна собственост-за изграждане на сгради в промишлена и бизнес зона.

  Сделки по “Харвардски”...

  През 2013 година сегашният финансов министър Асен Василев е назначен за служебен министър на икономиката. На 29-ти май 2013 година Василев издава сертификат за инвестиции клас “Б” на дружество “Волаком” АД, чийто изпълнителен директор е...Кирил Петков. В момента министър на икономиката в служебния кабинет на Румен Радев.

  Близкото приятелство между Василев и Петков е известно и тогава, което поставя много въпроси относно спазването на законовите и институционалните процедури, задължителни за издаване на разрешителни за строеж.

  Сертификатът на дружеството, ръководено от Кирил Петков, е подготвен от Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Според наши източници кум на Борислав Стефанов е ... Кирил Петков.

  На база на издадения сетификат е сключен договор с дружеството, ръководено от Петков.

  В резултат на това Национална компания индустриални зони ЕАД (дружество към Министерство на икономиката) е учредила в полза на „Волаком“ АД множество сервитути (право на строеж) върху недвижими имоти държавна собственост за изграждане на сгради в промишлена и бизнес зона.

  Интересното в случая, е че по време на реализирането на сделката с „Волаком“ АД директор на Национална компания “Индустриални зони” (НКИЗ) е Валери Андреев*, а сделката се случва чрез предварително уреден търг.

  *Кой е Валери Андреев?

  Валери Андреев, който съдейства за реализирането на сделката с „Волаком“ АД, в момента има договор към Министерството на икономиката (МИ). Назначен е като съветник и член на комисиите за проверка на търговските дружества от системата на МИ от ... министър Кирил Петков.

  Излиза, че прясно назначеният в МИ Валери Андреев е този, който трябва да ревизира Националната кампания “Индустриални зони”, в чието ръководство е бил през 2013 година.

  С други думи: Валери Андреев трябва да провери законосъобразността на собствените си действия в сделка от 2013 година с дружество на Кирил Петков-негов пряк началник и настоящ министър...

  “Двамата харвардски възпитаници Василев и Петков се превърнаха в тараните на служебния кабинет с разкритията за схемите“, пише почти поетично Емилия Милчева...

  Предозиране: Василев и Петков били тараните на служебния кабинет

  Финансовият министър Асен Василев с офшорка на Вирджинските острови?

  А кой ще разкрие порочните схеми на двамата Харвардски възпитаници?
  Душици !!!!!!

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  дружеството "Монтажи", което получи 600 милиона лева от нашите данъци
  ________________
  Главния прокурор не може да повярва!
  Не в важно там където се гепят милиарди, важно е къде има няколко хиляди подхвърлени с пачки, да ги изтезава в панделата защото дразнят приятелчето Ваклин!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Дайте им доказателства! Ама такива дето да могат да ги проумеят! Щото това, че АПИ е платила авансово за свлачища 180 милиона, а е свършена работа за 6 и,че е платила 90 милиона за 6ти участък от Хемус, а не е свършено нищо им е трудно за проумяване.

 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Аз продължавам да си питам, колко милиарди на държавни фирми са в сметки на ББР?

  Не че нещо, но едни и същи управленци - едни и същи плодове. КТБ работеше точно така - държавните фирми складират парите си в КТБ, едни мъжленца идват и ги вземат под формата на необезпечени кредити. Наивно е да се мисли, че една работеща схема ще бъде зарязана само защото абревиатурата се е сменила от КТБ на ББР

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 5. 4 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2645 Неутрално


  Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков, Минеков, Кацаров и някои от другите министри по всяка вероятност ще останат и в следващото правителство, след 11-ти юли .
  Подкрепям с удоволствие !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3148 Любопитно

  ""И там се вижда концентрация, само 6 български компании са били подизпълнителите на "Монтажи" при реално отворени 100 обекта." - значи се връща славата на БГ строител - работи по 24/7, за едната надница, с овехтялата ватенка, в съкратени срокове, на акорд, че да е после на екс! Не само, че всички са се правили на луди, ами и са навързани като пиленца към квачката, та сега ще е по-лесно като се дръпне едното краче и до Баш петела на републиката. Колкото до цените, хич не е за чудене - не е само там.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  Аз продължавам да си питам, колко милиарди на държавни фирми са в сметки на ББР? Не че нещо, но едни и същи управленци - едни и същи плодове. КТБ работеше точно така - държавните фирми складират парите си в КТБ, едни мъжленца идват и ги вземат под формата на необезпечени кредити. Наивно е да се мисли, че една работеща схема ще бъде зарязана само защото абревиатурата се е сменила от КТБ на ББР
  —цитат от коментар 4 на cinik  ++++++

  Браво ! Много точен коментар !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 8. 8 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Ами и АПИ е предоставила на Автомагистрали право на строеж на магистрала Хемус. Това проблем ли ви е? Нищо не сте написали за това, тези сгради чия собственост са.

 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Дали ще се намери МЯСТО ,където геравите да не са свили 50% -60% от парите ?? Съмнявам се ...

 10. 10 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 934 Гневно

  Ами то...всичко си е тяхно, затова е унификацията......

 11. 11 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Тоя сайт трибун бг май е новият фейк ноз зверилник, а?

 12. 12 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  В България няма ли закони!? Откъде накъде Петков ще посочва фирми с които да се работи!?

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":Тоя сайт трибун бг май е новият фейк ноз зверилник, а?
  —цитат от коментар 11 на vvs08576060


  Който се смее последен се смее най-добре .......дори и във в. Дума !

 14. 14 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 767 Любопитно

  Господин министъра Кирил дали има обяснение поради що неговият фаворит за УС на ББР В. Михов не е споменал в официално представеното си пред институциите и обществото CV , че е от години член в Надзорния съвет на Първа украинска банка на олигарха Ахматов подозиран във финансиране на проруските донбасци?

 15. 15 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#11] от "vvs08576060":

  Не е.
  никой не може да бие Бабикян!

 16. 16 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Аз продължавам да си питам, колко милиарди на държавни фирми са в сметки на ББР? Не че нещо, но едни и същи управленци - едни и същи плодове. КТБ работеше точно така - държавните фирми складират парите си в КТБ, едни мъжленца идват и ги вземат под формата на необезпечени кредити. Наивно е да се мисли, че една работеща схема ще бъде зарязана само защото абревиатурата се е сменила от КТБ на ББР
  —цитат от коментар 4 на cinik


  ББР я бяха подготвили да е следващата КТБ, това, което се случи с КТБ. Тоя "гаден" министър си няма друга работа, взе, че ги излови по бели гащи!
  Аз се питам и друго: Сега, Пеевски под санкции и с блокирани сметки, също и на компаниите му, как ще си връща кредитите? И не само в ББР.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 17. 17 Профил на New
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#17] от "diq55699032":
  и намести хора на Спонсора.

  към момента още не е успял
  нещо удря на камик

 19. 19 Профил на element 05
  element 05
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За да се построи един малък язовир с височина 10м и дължина по короната 100м ( 20000м3 насип) са необходими около 500-600 000 лв. За ремонт на всеки един от малките язовири се даваха между 2 500 000 и 3 000 000 лв т.е. ремонтите струваха 5-6 пъти над себестойността на обектите. А сега познайте къде е разликата??? Може би у нас , а може би у вас или най вероятно в герб. Там е , там не се напъвайте да отгатнете.

 20. 20 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  До коментар [#14] от "bruno__dante":

  Ахматов !?? Много си остроъгален , ама от герболяк толкова :)

 21. 21 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  В България няма ли закони!? Откъде накъде Петков ще посочва фирми с които да се работи!?
  —цитат от коментар 12 на svoboden  Пак не си прочел статията ... май ...
  Министър Петков говори за фирми, с които не трябва да се работи, предвид санкциите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7233 Неутрално

  До коментар [#12] от "svoboden":
  Ами, изглежда няма закони, щом всичко се дава на няколко близки до ГЕРБ фирми, често и без обществена поръчка, авансово плащане, даже и без изпълнение.

 23. 23 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 691 Неутрално

  В България няма ли закони!? Откъде накъде Петков ще посочва фирми с които да се работи!?
  —цитат от коментар 12 на svoboden


  Първо: Не посочва фирми, с които да СЕ работи, а с които да НЕ СЕ работи, защото са под санкции, за да не попаднат без да искат и други фирми под същите санкции.
  Второ: Това е написано много ясно в статията! И малоумен би го разбрал. След като го коментираш, очевидно си го прочел. Остава единствено изводът, че се опитваш да лъжеш и манипулираш!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 24. 24 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Неутрално

  До коментар [#16] от "quatro_4x3":

  Пеевски разпродаде всичко. В т.ч. и фирмите с кредити от ББР. На ратя Галеви им изтича 10 годишната давност, така че може да ги смени и да отиде да прави компания на Веска Меджедиева. Има какво да си спиделят.

 25. 25 Профил на avi29581655
  avi29581655
  Рейтинг: 40 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Това квичене, само усилва усещането, че тези двамцата са най-добрите от служебното правителство. Надявам се да останат и в следващото правителство.

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3970 Неутрално

  До коментар [#16] от "quatro_4x3":

  Това е държавна банка, няма нищо общо с КТБ, трябва държавата да фалира, за да фалира и тя.

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 27. 27 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Няма място където да няма концентрация на калинкообразни.

  SHADOWS of SOFIA
 28. 28 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Няма място където да няма концентрация на калинкообразни.
  —цитат от коментар 27 на К2


  Но най-голяма е концентрацията на разгонени калинки под каскета!

 29. 29 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 555 Весело

  До коментар [#27] от "К2":

  Тия превратаджийските са лакоми колоради

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Неутрално

  До коментар [#25] от "avi29581655":

  Няма нищо по-омразно за еднокнижниците от възпитаник н Харвард или Оксфорд.

 31. 31 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Весело

  До коментар [#27] от "К2":Тия превратаджийските са лакоми колоради
  —цитат от коментар 29 на Turbofan


  Колорадите ръфат листа, а калинките са хищници и ръфат живо месо от Отечеството, както обича да казва един форумец.

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Това че ББР не може да фалира не е никак успокояващо, защото загубите и от невърнати кредити от Пеевски, Довусчиев, Вълка и приятели пак ще се покрият от нас - данъкоплатците! Същото стана и с КТБ! 4 мириарда бяха покрити от гаронционния фонд, който се попълва от банките чрез парите на техните клиенти.

 33. 33 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2483 Любопитно

  До коментар [#4] от "niksan1":

  А ,шефа Кутев няма ли да остане?!

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3970 Неутрално

  До коментар [#32] от "vassilun":

  Никой не е казал все още, че не са обслужвани, или са в просрочие, чака се "зелена светлина" от БНБ да видим за какво става въпрос. При 2% лихва, и почти със сигурност подарени гратисни периоди при погасяването, трябва наистина да са малоумни, че да не върнат парите, още повече, че повечето са спечелили с тези пари концесии за смет и почистване, което означава, че са отгоре поне три пъти. Друг е въпросът, какво обезпечение са предоставили, ако са предоставили, реално при сключване на кредитите, или бъдещи придобити активи - тежка строителна, почистваща и сметосъбираща техника с висока амортизация.

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 35. 35 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#16] от "quatro_4x3":Това е държавна банка, няма нищо общо с КТБ, трябва държавата да фалира, за да фалира и тя.
  —цитат от коментар 26 на hamiltonf


  Нищо подобно. И държавните фирми фалират. Има едни зкони за защита на конкуренцията, държаваната помощ за фирми и т.н.
  Играта беше да направят държавна банка, вкарват в нея няколко миларда държавни(на данъкоплатците) пари, раздават ги на техни фирми като уж обезпечени кредити, никой нищо не връща след определен момент, обявяват ги за несъбираеми и фалират ББР.
  При КТБ имаше неудобни въпроси, кой е накарал държавните компании да си държат парите в нея. При ББР това са го изчистили. Фалирала някаква държавна банка и толкова. Държавата загубила някакви пари, но не си ги търси! И никой не връща кредити. Всички институции са държавни и който управлява държавата, управлява и тях. Добре си бяха напасвали далаверите, но загубиха управлението на държавата, загубиха контрола над институциите в държавата. Нужна им беше диктатура по руски образец, но не успяха да я изградят докрай.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 36. 36 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2483 Любопитно

  До коментар [#30] от "3biri":

  Е,той и Ким Внук е швейцарски възпитаник.Е,и?!

 37. 37 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#34] от "hamiltonf": "При 2% лихва, и почти със сигурност подарени гратисни периоди при погасяването, трябва наистина да са малоумни, че да не върнат парите, "


  Не са малоумни! Банката е създадена с цел вложените в нея държавни пари да бъдат откраднати! Не да бъдат връщани. Парите са дадени на няколко фирми и малка част на някакви други за парлама.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 38. 38 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Мачкай, Киро!

 39. 39 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Неутрално

  До коментар [#24] от "3biri":

  Ваъщност не всичко. Пеевски си остави едно шато в Първенец. Ще си пият виното за лично ползване в Южна Африка.

 40. 40 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 92 Неутрално

  До коментар [#30] от "3biri":Е,той и Ким Внук е швейцарски възпитаник.Е,и?!
  —цитат от коментар 36 на wre501051215

  На някой филиал на Харвард ли?

 41. 41 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#25] от "avi29581655":Надявам се да останат и в следващото правителство."

  нема как щото Бацко не ги аресва!

 42. 42 Профил на Nina 007
  Nina 007
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#1] от "doroteus":
  Айде пак подкарахте момчетата. Еййй, голям зор да ги окаляте.

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Nina
 43. 43 Профил на Nina 007
  Nina 007
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#1] от "doroteus":

  На фона на всички скандали, за капак "Магнитски" този опит за компромат на Харвардските момчета е меко казано "смешен",
  "право на строеж"- хахахаха, а 10 млр.лева на година "минус", явно някой трудно ще прежали толкоз парици.

  Nina
 44. 44 Профил на Mike Crazy
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Почнаха партенките.
  Къш, трол!

 46. 46 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "bruno__dante":

  В стил Иван Гешев, ти обърка Ринат Ахметов и Анна Ахматова. Честито, ставаш за каскет.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK