И ръководството на фонд "Земеделие" е сменено

Васил Грудев

© Цветелина Белутова, Капитал

Васил ГрудевУправителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" е освободил изпълнителния директор на Разплащателната агенция Васил Грудев. На проведеното днес заседание са освободени и неговите заместници Евдокия Кръстева и Иван Капитанов, съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието.


Това е поредната голяма кадрова промяна, която прави служебният кабинет. Ресорният министър Христо Бозуков обяви в края на май пред "Нова телевизия", че няма да има промени, които не са обосновани. "Заявих на ръководителите на агенции и второстепенните разпоредители в министерството да не очакват някакъв реваншизъм, но няма да има и компромиси при установени корупционни схеми, нарушения и незаконосъобразни случаи", коментира тогава той. Днес не се съобщава какви са мотивите за смяната, а по-рано пред журналисти зам.-министърът на земеделието Явор Гечев обяви, че няма свободни пари в земеделието, които да се използват за отварянето на нови мерки в помощ на стопаните и че всичко е вече разпределено или отложено във времето. Фондът играе роля на разплащателна агенция за средствата от ЕС в областта на земеделието, като в годините назад имаше много скандали, свързани с начина на изразходването на парите.


Днес е избрано и ново ръководство на фонда. За изпълнителен директор е назначен Борис Михайлов. Негови заместници ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.


Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Според официалната му визитка той има магистърски степени по икономика и право. Има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK