"Независимост на всяка цена" - ключовата фраза на Кьовеши в София

Пресконференция на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши

© Юлия Лазарова

Пресконференция на европейския главен прокурор Лаура КьовешиЕвропейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще отстоява независимостта на европейските прокурори и ще реагира на всеки опит за политически натиск. Част от делата от България вероятно ще бъдат наблюдавани и лично от Кьовеши, а целта на Европейската прокуратура ще е да разследва големи случаи на измами.


Това бяха част от акцентите в брифинга на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в Дома на Европа в София. Кьовеши, която откри пресконференцията с кратко изявление, позволи на всеки журналист да зададе въпрос. По същото време пред сградата на улица "Г.С. Раковски" имаше протест срещу главния прокурор Иван Гешев.


Кьовеши наблегна неколкократно на думата "независимост", като почти нямаше въпрос, чийто отговор да не включваше това. Повтори, че независимостта на отделните прокурори трябва да се уважава, и даде да се разбере, че работещите в Европейската прокуратура ще бъдат независими и никой не трябва да се меси в работата им.
Европейската прокуратура беше определена от Кьовеши като "първия наистина остър инструмент в защита на върховенството на правото в ЕС". Базираният в Люксембург офис е независима агенция, която ще разследва случаи на злоупотреба и измама с европейски средства, както и международни мрежи за неплащане на ДДС в ЕС. Тя има офиси в 22 държави от ЕС.


Пълен запис от брифинга - тук


Без коментари за Гешев, "Магнитски", специализираното правосъдие


Визитата на Кьовеши разкри големите очаквания към институцията, която работи официално от 1 юни и която е натоварена със задачата да разследва измами с европейски средства. Самата Кьовеши беше изключително предпазлива и отказа да коментира капацитета на българската прокуратура да се справя с корупционни престъпления и тежки измами, както и работата на българското държавно обвинение и нейното ръководство въпреки неколкократно отправени въпроси за мнението й за Иван Гешев и за работата на прокуратурата. Кьовеши отказа да коментира и специализираното правосъдие, пред което ще се гледат делата, разследвани от Европейската прокуратура.


Лаура Кьовеши беше предпазлива и не коментира главния прокурор Иван Гешев, протестите срещу него или капацитета на българските обвинители да разследват корупция.

© Юлия Лазарова

Лаура Кьовеши беше предпазлива и не коментира главния прокурор Иван Гешев, протестите срещу него или капацитета на българските обвинители да разследват корупция.


Кьовеши отказа да коментира санкциите по закона "Магнитски" и не отговори на въпрос каква оценка са санкциите за работата на българската прокуратура. Европейският главен прокурор отказа и да коментира сигналите, които са постъпили от началото на работата на институцията, както и конкретни казуси за измами с еврофондове от България.


Посещението й беше белязано от неколкодневни протести с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Кьовеши се срещна с него и с министъра на правосъдието Янаки Стоилов, които тя също не пожела да коментира. По време на визитата си тя не се срещна с представители на неправителствени организации.


"Не става въпрос за доверие или лични взаимоотношения. А за задължения по закон. Имаме задължения да дискутираме всички проблеми и да търсим решения, за да тече ефективно работата на Европейската прокуратура", каза Кьовеши, като отказа да коментира и протестите срещу Гешев.


Тя започна с кратко изявление, в което призова за активност българските граждани, които могат да подават на български или на друг език на сайта на Европейската прокуратура. "Да започне работа такава организация като нашата не е лесно. Имаме децентрализиран офис в 22 държави, ще работим в режим на 22 различни наказателни кодекса, което не е било организирано досега. Ако българските граждани разполагат с информация, която смятат, че е важна, може да я докладват на сайта на Европейската прокуратура. Нашата дейност е изключително важна, поради което очаквам от делегираните прокурори да работят с уважение към личността на всеки. Европейската прокуратура не е чуждестранна институция, това е институция, която служи в интерес на всички европейски граждани. Ние искаме да работим за вас и да спечелим вашето доверие'', каза още Кьовеши.


Посещението на Кьовеши е по нейна инициатива

© Юлия Лазарова

Посещението на Кьовеши е по нейна инициатива


Тя обаче уточни, че се надява институцията да не бъде залята от сигнали за дребни казуси, за да не се задръсти, и обърна внимание, че независимостта на Европейската прокуратура е жизненоважна и очаква всеки да уважава тяхната независимост. Кьовеши даде пример, че работата ѝ не е насочена срещу фермера, който е получил 10 000 евро, но ги е инвестирал не по предназначение, а срещу големи злоупотреби. Помолена да каже в какъв срок ще има резултат от работата й, Кьовеши заяви, че няма да е след месец или шест, а вероятно ще има след година или две.Нова процедурата по избор на прокурори


Посещението, за което в различни медии се появиха твърдения, че е по покана на главния прокурор Иван Гешев, е по инициатива на Кьовеши. Това обявиха пред "Дневник" от офиса й, както и самата тя на пресконференцията. Целта на посещението е да се уговори екипът от български прокурори, които ще работят за офиса тук, да бъде попълнен до одобрената бройка от 10 души. В момента избрани са само четирима, след като Кьовеши върна като неотговарящи на критериите шестима претенденти.


Тя заяви, че след вчерашните срещи, се е стигнало до "конструктивно решение": и до следващата сряда трябва да започне нова процедура по избор на обвинители от България, които да работят в офиса на Европейската прокуратура.


По думите на Кьовеши се е стигнало до общо разбиране какви трябва да са критериите за избор на делегирани прокурори. Европейският главен прокурор ще връща всички кандидатури, които не отговарят на критериите, като бройката от 10 души, до която се стигна след искане на главния прокурор Иван Гешев, не може да бъде променяна и трябва да бъде запълнена.


Кьовеши заяви, че се търсят "смели, опитни и активни прокурори", но е необходимо да се запълнят и местата за служители, полицаи и дори айти специалисти. Все още от българска страна не са изпратени и всички казуси от България, с които Европейската прокуратура ще се занимава. По думите на европейския главен прокурор това трябва да стане възможно най-скоро, а именно днес, 11 юни.


Ще разследваме всички, за които има данни


"Качеството на дейността на една прокуратура зависи от няколко предпоставки: от независимостта, от законодателните инструменти, от ресурсите - човешки и финансови. Дори ако имате независимост и добро законодателство, но нямате добър бюджет, не можете да сте ефективни. И, разбира се, зависи от качеството на хората. Ето защо за Европейската прокуратура е важно да има най-добрите прокурори - независими, активни и смели прокурори", каза още Кьовеши.


"Ние ще разследваме всички, които извършват престъпления. Законът е еднакъв за всички. Ще разследваме влиятелни, богати и опасни хора. Ще действаме така, че да е ясно, че законът е еднакъв за всички", обяви още Кьовеши.


Попитана от "Дневник" дали я притеснява, че българските прокурори ще продължат и да са част от единната, централизирана прокуратура, подчинена пряко на Иван Гешев, Кьовеши заяви:


"Европейските делегирани прокурори са независими в своята работа и това е нещо, което не подлежи на преговаряне. Никой не може да се намесва в тяхната дейност. То е съвършено ясно за всичко. Предвидени са и гаранции за тяхната независимост. Имаме система от постоянни състави с прокурори от всяка държава. Те ще провеждат разследвания и от централното ниво ще правим мониторинг и надзор и ще даваме указания", обясни още Кьовеши.


"Зад правната гаранция има значение как всеки ще зачита тази независимост. Моето очакване, е че всички власти от България или други членки няма да се намесват в тяхната дейност и ще зачитат тази независимост. Фактът, че българските прокурори остават и в националната система, не означава, че са подчинени на главния прокурор или на който и да е било друг", допълни още европейският главен прокурор.


"Ако някой се опита да се намеси в нашата работа, ако някой политик се обади на европейски делегиран прокурор, ще направя това публично достояние", закани се още Кьовеши.


Лаура Кьовеши

© Надежда Чипева, Капитал

Лаура Кьовеши


Надзор на делата


В Европейската прокуратура ще работят постоянни състави, които ще осъществяват надзор на казусите, които се разследват. В един от тези състави ще влезе и самата Кьовеши, заедно с колеги от Латвия, Чехия. Разпределението на случаите ще става електронно, без "човешка намеса". Постоянните състави ще контролират дали съответното дело не се разследва прекалено дълго време и ще се проверява какви точно действия са извършени по него.

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Цъ... Ключовата фраза беше, че няма да позволи на никой политик да се опитва да влияе на прокуратурата. И попари бойкикевци и хаджи бабикянчета.

 2. 2 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  В държава построена върху система от зависимости, това, което говори Кьовеши сигурно звучи кощунствено сред върхушката...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 3. 3 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Тома Биков:
  „Бoриcoв нямa изхoд – или oщe eдин мaндaт прeмиeр,
  или дa бъдe cилнo рaзcлeдвaн. Имa шaнc тoй дa бъдe първият прeмиeр,
  кoйтo щe лeжи в зaтвoрa. Пo чecтeн път нямa кaк ГEРБ дa cпeчeлят втoри мaндaт. Aкo тoвa ce пoлучи, тo избoрът щe бъдe c фaлшификaция, a тoвa щe дoвeдe дo eднa cъщинcкa рeвoлюция", 11 октомври 2012 г.
  fakti.bg/mnenia/491419-2012-g-toma-bikov-borisov-e-karikatura-na-diktator

 4. 4 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Кьовеши не ще да уволни Гешев, напротив, иска никой да не се намесва в работата на прокуратурата МУ! Изказа се уклончиво за ликвидирането на специализираното правосъдие и не се срещна с умнокрасивия гуру и пророк на съдебната рИформа - Ристю Иванов-Бойкикев!

  Накратко, КЬОВЕШИ - ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!

  Последната надежда на ДБ-умнокрасивитета някой да уволни Гешев си остана прокурорът Чайка...

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Boris Simeonov
  Boris Simeonov
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Мммм.. в Люксембург не е зле.. Как пък не го базираха в Букурещ!

 7. 7 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Ако делата се гледат в България, от БГ съд, а се разследват от европейски БГ прокурори, не ми е много ясно за каква независимост говорим. Щото Кьовеши може да си говори от Люксембург, Брюксел или откъдето там иска, но надали някой ще и обръща внимание. Май доста надценена се оказа тая ЕС прокуратура.

 8. 8 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Тююю, язък. Някои лилави другари така се надяваха, Кьовеши да заклееми Каскета спец звената , а тя отказала да ги коментира даже. Че и,въпреки всенародните протести, се срещнала с Гешев. Оставка, Кьовеши! Веднага.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Пламен Георгиев (Пацо Терасата):
  „Делян Пеевски е или най-проверяваният и най-чистият човек в държавата,
  или има много добри адвокати и счетоводители", 14.06.2018 г.
  capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/06/14/3200054_plamen_georgiev_predpoloji_peevski_e/

 11. 11 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Никога не съм мислел, че надеждата ми за България ще е една румънка.

 12. 12 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  не знам как някой може е очаквал каката да дойде и да почне да къса пагони наред.

 13. 13 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Каква независимост бе, госпожа? ГЕРБ са с Шиши и Доган, ДБ и резидента са с Черепа, Цветан Василев и разни други (не е редно да ги споменаваме тук) олигарси.

  Стига вече цирк и манипулации! Тези дето най-много мрънкат за независимост и свобода са толкова зависими, колкото и тези, срещу които се борят!

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 14. 14 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Ако делата се гледат в България, от БГ съд, а се разследват от европейски БГ прокурори, не ми е много ясно за каква независимост говорим. Щото Кьовеши може да си говори от Люксембург, Брюксел или откъдето там иска, но надали някой ще и обръща внимание. Май доста надценена се оказа тая ЕС прокуратура.
  —цитат от коментар 7 на ozd05563707


  Кой ти каза, че делата се гледат в България?

 15. 15 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 592 Неутрално

  "Ако някой се опита да се намеси в нашата работа. Ако някой политик се обади на европейски делегиран прокурор, ще направя това публично достояние"

  Който трябва не само се е обадил, ами ги е избрал предварително. Кьовеши си има поне четири трянски коня. Скоро ще получи и останалите шест.

 16. 16 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5456 Неутрално

  "...а целта на Европейската прокуратура ще е да разследва големи случаи на измами."

  У нас колкото щеш

 17. 17 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#14:"chironex"][/quote]

  Ами Дневник - "Кьовеши отказа да коментира и специализираното правосъдие, пред което ще се гледат делата, разследвани от Европейската прокуратура."

  Та не ми е много ясно какви ще са резулатите. Да, Кьовеши може да каже "Ама много сте лоши, що го пускате тоя" и ще получи хилеж и среден пръст, а в медиите ни ще пише "Кьовеши похвали България." ЕС за пореден път показа, че няма нито смисъл от него, нито нижда. Един куп хора направиха далаверата от евро фондовете, а останалите издухаха супата. Ако нямаше ЕС, поне и далаверата им нямаше да стане. Реалният, истински упадък на България като държава, парламентарна република и народ започна 2007 година. Тъжно ми е, че го казвам, защото наистина ми харесва ЕС като идея и като надежди, които таях 2007ма година.

 18. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3593 Неутрално

  ЕС и САЩ се явяват като наши пастири само,че не с гегагата и овчарското куче ами по щадящо.Електропастири.Ако не бяха те ние досега не само щяхме да приличаме по нещо като някои от бедните латино-американски и азиатски държави ами направо щяхме да сме като тях.Ама ако искаме да живеем по добре тук си зависи и от нас.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Независими, като г-н Иванов.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  "....Европейската прокуратура е важно да има най-добрите прокурори - независими, активни и смели прокурори"

  Кви независими прокурори, тя не може да намери 6 читави за европейски?

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 444 Весело

  не знам как някой може е очаквал каката да дойде и да почне да къса пагони наред.
  —цитат от коментар 12 на karatista

  Да бе, не си очаквал - легиони от вас го очакваха - "Ей ся ше види Гешев кон боб яде ли, като дойде Кьовеши, свършено е с него!"
  Забавни бяхте...

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3114 Неутрално

  "Ще строим завод,

  огромен завод,

  със яки

  бетонни стени.

  Мъже и жени,

  народ,

  ще строим завод за живота!"

  Нещо различно да каза Кьовеши?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2810 Любопитно

  До коментар [#12] от "karatista":

  "не знам как някой може е очаквал каката да дойде и да почне да къса пагони наред."
  ==========
  Ти може и да не си очаквал, но групата ти очакваше. Те все си вярват ,че идва Кьовеши, Байдън, Йоурова, феята с клечката и бие канчетата на нелюбими наши политици и чиновници. Същите очаквания от Херо, Магнитски, размагнитения...
  И после обясненията: Ама те нямат право... Нямат, разбира се! И защо им беше Дядо Коледа на стари години? Мечтан разговор с популярен връстник?

  Еретик
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1237 Весело

  Рев, ще се скъсам! Плача като Бахчисарайския фонтан! И подсмърчам! И как не, когато виждам каква мъка има на тоя свят, Боже, какви страдания лилави! Как пък не можаха да случат тези хорица на нещо, бре? На народ, то е ясно – не случиха! На „Магнитски“, въпреки огромните надежди и заклинания – пак не случиха! Ето сега и на Кьовеши не случиха! Ама не е случайно това, да знаете! Тези дълбоки чекмеджета на канибалския вожд Боко-Боко дъно нямат! Ей, не се ли свършиха тея рушвети, дето така бяха надиплени вътре, а? Та имаше и за народа, и за „Магнитски“, че и за Кьовеши имаше? И сега какво? На кого ни оставяш, doamnă Codruța Kövesi, на кого ни препоръчваш, питат протестърите против кръволока Гешев пред Съдебната палата и отговор не искат! Така е, брюкселските бюрократи отговор не дават! Ти им се надяваш, а те – подминават те като бърз влак селска гара! Па няма да рева после, нали? Що не ревете и вие, бре?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Гледам общата снимка на Гешев с Кьоваши. Жената е застанала прилично, а Гешев е като селски ергенин пред мегдана, разкрачен с ръце на четала - гледай какво мога.

 37. 37 Профил на ПерсоналиСка
  ПерсоналиСка
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  Крантата на Бойкикев и ОФ за премахване на специализирания съд и специализираната прокуратура ОЙДЕ у ряката.
  Те никога нищо не са прочели, чули или разбрали навреме. Иначе щяха да знаят, че Борисов не посмя да направи нещо, което да противоречи на мнението на ЕК. Специализираните съдебни органи бяха създадени именно поради безсилието и корупцията в СГС - едно гнездо на разврата за "наши хора", което избълва толкова оправдателни присъди, пусна толкова престъпници и отказа да осъди за дължимо обезщетение сума ти олигарх и ченге с руски и китайски връзки. Не само на хората тук им писна, писнаха и от ЕС и дадоха "зелена светлина".
  Тъй че, другари и другарки, и тази ви мечта увяхна! Утре ще рИвете и ше се тръшкате, че всеки е по-добре приет от вас, вашите идеи и вашите лидери.
  Апропо, покани ли ги някой някъде, че не разбрах?

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7621 Неутрално

  До коментар [#11] от "chironex":

  Щом сме я докарали дотам...

 39. 39 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Как ще работят на една територия две прокуратури от съветски социалистически тип и една европейска прокуратура.
  Трябва да станем първенци по брой на психиатри на глава от населението.

 40. 40 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#31] от "Костадин Иванов":

  това че не е късала пагони пред строя не значи, че не е набивала канчета. все едно, далеч съм от юридическите материи. да видим какво ще излезе

 41. 41 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Фигурант беше предупреден от най-високо европейско равнище. Ако още веднъж си отвори червената уста против българската прокуратура и в частност гл. Прокурор, ще му се наложи да дава обяснения пред европейската прокуратура, която ще го разследва като престъпник. Да му мислят и спонсорираните от олигарси разни Мутри и умно-красиви дилетанти.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Цъ... Ключовата фраза беше, че няма да позволи на никой политик да се опитва да влияе на прокуратурата. И попари бойкикевци и хаджи бабикянчета.
  —цитат от коментар 1 на Червен дисибар


  Мачкай Гешев!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 44. 44 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3593 Неутрално

  "....Европейската прокуратура е важно да има най-добрите прокурори - независими, активни и смели прокурори"Кви независими прокурори, тя не може да намери 6 читави за европейски?
  —цитат от коментар 22 на Judjuk
  Не,тя.Ние.

 45. 45 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  ко някоu не е е наясно що посещението се осъществи сега
  то начи че той е протестър

 46. 46 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Понеделник тая прокуратура ще осъмне с 1342432553463464 сигнала за злоупотреба с Евросредства и корупция от всякакво естество и нива. Кьовеши ще трябва да работи само тук докрая на живота си.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2810 Весело

  До коментар [#40] от "karatista":

  "това че не е късала пагони пред строя не значи, че не е набивала канчета. все едно, далеч съм от юридическите материи. да видим какво ще излезе"
  =============
  Абсолютно е възможно да е имало намеци. Проблемът на виолетовите е, че приказват едни като " нашоква канче", "бие шамар с крак" и други девически надежди.
  Ех, девици... Ако не дойде принцът с белия кон, ще дойде конят.................

  Еретик
 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  "Независимост на всяка цена" е чуждо понятие за Гешев защото той е изцяло зависим от Борисов.
  —цитат от коментар 28 на Ivan Stoyanov  Тъкмо това директно казва Кьовеши на Каскета, защото ТОЙ Е ЗАВИСИМ и ние всички знае от КОЙ .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Понеделник тая прокуратура ще осъмне с 1342432553463464 сигнала за злоупотреба с Евросредства и корупция от всякакво естество и нива. Кьовеши ще трябва да работи само тук докрая на живота си.
  —цитат от коментар 46 на ykv43523606  Тцъ, Кьовеши вече има 4-ма български прокурори, а в близките дни ще има още 6 такива . Една от причините да посети първо България, беше именно недобора на тези 6 прокурора .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#40] от "karatista":"това че не е късала пагони пред строя не значи, че не е набивала канчета. все едно, далеч съм от юридическите материи. да видим какво ще излезе"=============Абсолютно е възможно да е имало намеци. Проблемът на виолетовите е, че приказват едни като " нашоква канче", "бие шамар с крак" и други девически надежди. Ех, девици... Ако не дойде принцът с белия кон, ще дойде конят.................
  —цитат от коментар 48 на Костадин Иванов


  На белия кон не го ли чакахте шкафчо?! Да не би да е изпаднал нейде по пътя.

 52. 52 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  [quote#49:"niksan1"][/quote]

  По важното е че ЕU прокурорите ще са независими от Гешев. Затова той се опитва да пробута само завършени идиоти.

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4094 Любопитно

  На Каскетът на Републиката вече "му е скроена шапка" и той , ако има малко акъл ще търси начини да се спаси бързо!

 54. 54 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4094 Весело

  "................Ще разследваме всички, за които има данни........................"

  Боце , Прасчо и Ко. НЕ харесват това!

 55. 55 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#48] от "Костадин Иванов":

  тц, белият кон е за луканка вече. виж за план Б

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#1] от "Червен дисибар":

  Нали за това Гъзетата пуска вече 6-7ма статия ,за да замаже провала с Кьовеши.

 57. 57 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2550 Любопитно

  До коментар [#8] от "uvtest":

  Защо Газетата не споменава срещата на Бойкикев с Кьовеши?!Да не би,защото не е имало такава??

 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2550 Любопитно

  До коментар [#31] от "Костадин Иванов":

  При Йоурова не работеше ли като чистачка жената на Норман Гранц??

 59. 59 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2550 Любопитно

  До коментар [#34] от "Santos":

  Може би,ако подарят някой апартамент на Дейли,ще дойде да лобира за тях??

 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2550 Любопитно

  До коментар [#36] от "evtimvz":

  Мдаа,а на общата снимка на Кьовеши с Бойкикев ,той изглежда смел,гледащ в бъдещето,левент!Ooo,wait!There isn't such a picture!

 61. 61 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Каква независимост бе, госпожа? ГЕРБ са с Шиши и Доган, ДБ и резидента са с Черепа, Цветан Василев и разни други (не е редно да ги споменаваме тук) олигарси.Стига вече цирк и манипулации! Тези дето най-много мрънкат за независимост и свобода са толкова зависими, колкото и тези, срещу които се борят!
  —цитат от коментар 13 на Дисидент в ЕССР


  +++++++++++

 62. 62 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1687 Весело

  До коментар [#49] от "niksan1":

  Ей толкова да съм се смял. Абе вий като ви пикаят отгоре мислите че дъжд вали нали? Независима от политическата власт прокуратура. Никакви джедаи няма да могат да я обяздват щото ще бъдат подобаващо обяздени. Анадънму?или йок?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 63. 63 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1014 Весело

  Мачкай Гешев! До коментар [#43] от "АмброзСП":Мачка той , мачка яко ЧЕПА на Шиши с уста
  —цитат от коментар 47 на Al Tikvone


  Не страдаш от липса на въображение!
  от Уикипедия, свободната енциклопедия
  Въображението е познавателен психичен процес, при който действителността се отразява в съзнанието под формата на нови, необичайни и дори невъзможни образи, идеи или представи.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 64. 64 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Прекаляваме с натоварването на Кьовеши с надежди да разреши наши вътрешни проблеми. Тя няма такива правомощия и нейната задача не е да донесе върховенството на закона на наша територия.
  Спасението на давещите се е в техните собствени ръце.

 65. 65 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Кьовеши като Жозеф Дол дойде да подкрепи колегата в труден момент.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 66. 66 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  Мачкай, како Кьовеши! Всичките свинета на мезета! Бай Ставри отдавна чака български съквартиранти.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 67. 67 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Приятел в нужда се познава. Меркел и Дол подкрепиха сикаджията миналото лято, когато се беше наср.л от протестите, сега Кьовеши дойде да подкрепи независимостта на главния прокурор. Собствената й независимост й помогна да разчисти опонентите на ЕНП в Румъния, независимият Гешев прави гор-долу същото в България.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 68. 68 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 444 Неутрално

  [quote#49:"niksan1"][/quote]
  Ма как само ги нюхаш нещатааа, мноо яко!

 69. 69 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 444 Весело  [quote#49:"niksan1"][/quote]
  Вярваш си, нали?

 70. 70 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Българския СЪД е проблема на България !

 71. 71 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Скъпи умнокрасиви дугари, другарката Кьовеши предаде нашто умнокрасиво, жълтопаветно дело!Обаче венсеремос, другари, другарки, таваришчи и гаспада! Огин да я гори таз другарка! Пабеда будет за нами, наше дела правае! Да вздравствует тов. тов. Сталин и Бойкикев!

 72. 72 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1571 Неутрално


  "Наскоро попитах дъщеричката на мой приятел каква иска да стане като порасне. Тя каза, че иска един ден да стане Президент. Двамата ѝ родители - либерални демократи - бяха там, тъй че аз я попитах:
  - Ако станеш Президент, какво е първото нещо, което би направила?
  Тя ми отговори:
  - Бих дала храна и къщи на бездомните хора.
  Родителите ѝ сияеха...
  - Браво... наистина достойна цел! - казах ѝ аз. - Но не е нужно да чакаш, докато станеш Президент, за да сториш това. Можеш да дойдеш у нас, да окосиш двора, да оскубеш плевелите, да избършеш подовете на всички стаи, а аз ще ти платя 50 долара. След това ще те заведа до близкия магазин, пред който редовно седи един бездомник - можеш да му дадеш изкараните с труд 50 долара за да си купи храна или да пести за жилище!
  Тя се замисли за няколко секунди, след което ме погледна право в очите и попита:
  - А защо бездомникът не дойде у вас, да свърши цялата работа и ти да платиш тези 50 долара направо на него?
  Веднага ѝ казах:
  - Добре дошла в Републиканската партия!""

 73. 73 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4943 Неутрално

  Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще отстоява независимостта на европейските прокурори и ще реагира на всеки опит за политически натиск.
  _________________________________________________

  Това на дипломатически език значи, че Кьовеши няма да търпи някой да иска оставки на български прокурори!

  И сега тези, дето се надяваха на "помощ" от нея, май останаха с празни ръце?

 74. 74 Профил на Гошко Мастичката
  Гошко Мастичката
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Ключова нейна фраза, (цитирам по памет):
  "Корупцията може да бъде победена, не се отказвайте!"
  Нищо повече не мога да добавя...

  Ще ви изрием...
 75. 75 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  Както винаги е ставало тук по тези земи, идва някой отвън и ти казва , какво трябва или не трябва......независимостта е хубавото нещо, но то се извоюва тук , а не там ! Намек ?!

 76. 76 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Ами точно това,което се очакваше каза. Слушала е много добре, та освен държа на независимостта при всеизвестната нелигитимната зависимост на българската прокуратура, а и на институционналнста от гл.прокурор, спомена още: без резултат, т.е.без осъдителна присъда, за свършена работа от прокуратурата, не може да се говори. Така “подкрепи” тезата на Гешев, че работата на прокуратурата не била свързана с резултата. Каза също, че има страни в Европа, в които има и специализирани органи за борба, а това е въпрос на система. Така подкрепи тезата на Гешев, че с разформироване на доказано зависимия инструмент за нелегитимен натиск, от чиято “работа”, до момента друг резултат няма, се засягала независимостта на българската прокуратура и “борбата” й с организираната престъпност без тези органи е невъзможна. Каза, в подкрепа на Гешев, че няма да остане непроявен сигнал, т.е. ще си причини всичко, за което е сигнализирана. Каза, подкрепа на Гешев, че за разлика от него, не само няма да публикува доказателства, ами няма и да коментира висящи дела, още по-малко по какви сигнали се извършва проверка, с и обясни защо така се прави. Аз това разбрах.

 77. 77 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#4] от "kahles":

  Ти или малоумен, което за мен е извън всякакво съмнение, “или” смяташ нас за малоумни, което е в подкрепа на първото твърдение. Наистина ли смяташ, че в предизборна обстановка, лидер на политическа партия, говорим за претендиращ да е сериозен, да е искал среща с гл.прокурор или пък последния да е искал такава. Това, имам предвид такава среща, независимо от повода, знак за какво би било. То бива простотия, бива ама твоята кърти миФки.

 78. 78 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Всички гербосуджуци да га духат, изтекохте в канала, заедно с пеефските помияри и останалите сволачи!

 79. 79 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Независимостта трудно се постига,
  всеки от партийният лидер се издига.

 80. 80 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2114 Неутрално

  Прокурор Кьовеши, мажете направо да се насочите към фонд "Земеделие", къщите за гости и обръчите от фирми на мафията ДПС.

 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Всички истини са важни... в независим кош/раздел...
  Първо по темата първата.

  "Мачкай Гешев!" e едно.
  "Мачкай, Гешев!" вполне друго.

  Има Такъв Народ ли зовеш!?
  Или напротив - другото?

  До коментар [#43] от "АмброзСП":

  Мачкай Гешев!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА

  __________________________________________________________

  ""Независимост на всяка цена" - ключовата фраза на Кьовеши
  в София", Лора Филева

 82. 82 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#27:"kahles"][/quote]

  Глупчо, това което съм написал е тъжна констатация. Че ЕС ни бибипа бибипката с тоновете пари, които се изсипаха върху избрани бизнесмени. Няма къде да ходим вече, по-добре в ЕС кочината, отколкото извън нея - който си гепи парите, си ги гепи. Останалите да му мислим, че пари няма да има. Аре стига с тоя Путин, имам чувството, че го сънувате и като кензате даже. Ни Путин ми трябва, ни Русия, нито джендър САЩисаните. България е в пълна безисходица в момента.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK