Служебният регионален министър влезе в спор със строителната камара

Служебният регионален министър влезе в спор със строителната камара

© Георги КожухаровКамарата на строителите в България и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова влязоха в задочен спор днес. Първо от браншовата организация разпространиха съобщение, в което се казва: "Свидетели сме на ескалация на негативните и уронващи престижа на строителния бранш внушения, отправени от министри от назначения служебен кабинет. Заради създадената несигурност МРРБ и ресорните ведомства не работят." От строителната камата поискаха да се спре негативната кампания, която уронва престижа им, да се активизира работата на държавата, както и министерствата да изпълняват своите ангажименти по договорите с изпълнители.


В отговор министър Комитов обяви, че строителният бранш не е в колапс, но очевидно някои фирми са се чувствали сигурни при друг министър, а не при новия. "Всички ресорни ведомства на МРРБ работят, но ако някои служители в тях са спрели работата си, следва да си подадат молбата за напускане. Строително-монтажните работи се актуват редовно", казва още Комитова, цитирана от пресцентъра на МРРБ.


Тя допълва, че наследените от предишното управление задължения на стойност 600 млн. лв. по договори за ремонти на републикански пътища вече са осигурени със съдействието на служебния министър на финансите.
"Същите ще бъдат разплатени на всички коректни фирми, след като МРРБ извърши проверка на място за количеството и качеството на извършената работа", уточняват от министерство.
В съобщението се казва още, че към днешна дата министър Комитова не е спирала нито един строеж и нито един проект по програми.


До момента служебният министър на регионалното развитие направи проверки на ремонти на магистрала "Тракия" и "Марица", както и на строежа на нов участък от "Хемус". При всяка от инспекциите бяха открити нарушения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK