"Отвсякъде получаваме подкрепа, но не и тук": Хиляди излязоха в подкрепа на ЛГБТИ общността в София

"Отвсякъде получаваме подкрепа, но не и тук": Хиляди излязоха в подкрепа на ЛГБТИ общността в София

© Велко АнгеловПъстрота, музика, усмивки и добро настроение изпълваха центъра на София в съботния следобед. След едногодишна принудителна пауза, наложена от пандемията от короновирус, хиляди хора се събраха пред Паметника на съветската армия, за да прокламират защита на правата на ЛГБТИ общността. Настроенето обаче беше празнично, хората бяха там, за да заяват отново правото да бъдат себе си. 14-то издание на прайда се отличаваше и с факта, че хората отново бяха там, за да протестират срещу хомофобията, езика на омразата и липсата на равнопоставеност.


Тазгодишното издание на прайда отново беше съпътствано от липсва на подкрепа от основните политически партии в България. Зад събитието застанаха редица посланици, сред които тези на САЩ, Нидерландия, Белгия и други. Към края на концерта се появиха председателите на "Зелено движение" Борислав Сандов и Владислав Панев, които обаче останаха зад сцената и не отправиха официален поздрав към присъстващите. Други политически фигури не бяха забелязани да присъстват на мероприятието.


На финала на цветния празник истинска дъга се извиси в небето над столицата, за да сложи подобаващ завършек на тазгодишното издание на "София прайд". Въпреки провокациите и напрежението, които съпътстваха други събития от програмата, проявата премина без инциденти.
Парадът в подкрепа на правата на ЛГБТИ общността се провежда от 2008 година у нас, но никога досега не е привличал толкова много участници. По информация на организаторите близо 10 000 души са присъствали на традиционното шествие - за сравнение, през 2019 г. броят им е бил около 7000. Въпреки излелия се проливен дъжд, минути след началото на концерта пространството около Паметника на съветската армия се изпълни със стотици млади хора и семейства с малки деца. Повечето от тях идваха за първи път, а причината да се престрашат да го направят винаги бе една - за да подкрепят каузата за равни права на хората от ЛГБТИ общността.


"Отвсякъде получаваме подкрепа, но не и тук": Хиляди излязоха в подкрепа на ЛГБТИ общността в София

© Ралица Фичева


"Много хетеросексуални хора не разбират и се чудят защо протестираме, като си мислят, че имаме същите права като тях, но истината не е такава. Истината е, че ако партньорът ми умре, аз нямам право да го наследя. Ако влезе в болница, аз нямам право на свиждане. Заедно отглеждаме детето ни, но само аз съм му попечител, защото съм биологичната му майка. Как това не е дискриминация според вас", попита млада жена, която бе дошла с 4-месеченото си бебе на концерта.


Друга майка също бе довела двете си деца на събитието. "Преди да имам деца, не осъзнавах колко сериозен е проблемът. Аз съм човек, ориентиран към другия пол, в живота ми особени драми няма, но в един момент започнах да се замислям какво би се случило с децата ми в държава като България, ако се окажат дори малко различни. И ако на тях им се случи да харесват някого от същия пол, какво биха преживели тогава. Представям си ги как вървят по улицата и се страхуват да се хванат за ръка, което ние със съпруга ми правим без абсолютно никакво притеснение."


Представям си ужасната съдба на децата ми, ако тази държава продължи да бъде такава антиевропейска кочина каквато е в момента. Затова съм тук днес.


Люба, майка на две деца


Сред публиката макар и по-рядко се срещаха и по-възрастни хора. "Дойдохме да видим малко цветове, да чуем любими наши изпълнители. Нека са щастливи хората", казва млада баба, чието 3-годишно внуче тичаше радостно около шарените хора. Друга баба, която бе дошла на концерта с дъщеря си и внучето си, заяви, че категорично застава зад каузата на ЛГБТИ общността: "Смятам, че българският народ е много закостенял като цяло, и смятам, че трябва да приемаме всички, да обичаме всички и да сме по-широко скроени. Няма нищо по-хубаво от това да си цветен, всичко сиво и бяло ни кара да мислим тъжно. Цветното е красота. На това уча и внука ми."


"Отвсякъде получаваме подкрепа, но не и тук": Хиляди излязоха в подкрепа на ЛГБТИ общността в София

© Велко Ангелов


Гости на прайда имаше и от други градове в страната. Радина от Троян разказа, че е дошла в София по друг повод, но щом разбрала за събитието, веднага решила да го посети. "Аз дойдох, за да се убедя отново, че приемам всички хора. Нямам нищо против тях, виждам, че се забавляват, обичат се, престрашили са да покажат, че са себе си, това всичкото ме радва", казва още Радина.


Защо трябва да вървиш срещу собствената си природа, за да отговориш на очакванията на обществото.


Радина от Троян


Проявата беше посетена и от много чужденци. Мъж на около 50 години от Германия разказа, че специално пътувал от Велико Търново, където живее и работи, за да може да присъства на шествието. Той обаче не пожела да сподели как се казва. "Трябва да съм предпазлив. Все пак сме в България", отвърна той.


Освен в публиката представители на различни държави, сред които Нидерландия и САЩ, излязоха на сцената на "София прайд", за да заявят открито подкрепата си към ЛГБТИ общността. На български език заместник-посланикът на САЩ у нас Джъстин Фрийдман отправи поздрав към присъстващите: "Този чудесен празник с музика и песни ни събира заедно и ни обединява. Всички ние имаме общи мечти за мир, за свобода, за щастие, за приятелства, за пълноценен живот. Нека празнуваме под дъгата."


Макар че сцената на "София прайд" бе запазена за изпълненията на Виктория Георгиева, Рут Колева, Прея, Мила Роберт, Деси Слава и Руши, от там прозвучаха някои от посланията на най-известните ЛГБТИ активисти в България. Радослав Стоянов, организатор на "София прайд", заяви, че ще бъдат предприети серия от правни действия срещу нарушители, "които ни обиждаха, обвиняваха в престъпления и в какви ли не грехове. Уверявам ви, че всеки политик, който си е позволил да изрича лъжи по наш адрес, ще се срещне с нас в съдебна зала", съобщи Стоянов.


Дни преди провеждането на "София прайд" организаторите съобщиха за започнала клеветническа кампания, обвиняваща ги в "пропаганда на педофилия". Разпространяваха се агитационни материали, твърдящи, че ЛГБТИ хората "искат децата ви". Разпространено беше и отворено писмо, твърдящо, че общността работи за легализиране на педофилията и насилието над деца, както и за "да учат в детската градина как се мастурбира от 0- до 4-годишна възраст по препоръка на СЗО и УНИЦЕФ", разказаха още от организаторите. Тогава те разпространиха и призив към към партиите и институциите да осъдят "всички хомофобски и трансфобски противоправни прояви".


По този повод Симеон Василев, председател на фондация "Глас", заяви пред "Дневник", че липсва напредък по отношение на политическата ангажираност. "Оставаме нечути, оставаме неразбрани. Работим повече от 15 години по темата за ЛГБТИ правата, но няма никакъв напредък и това е много обидно за нас като страна - членка на Европейския съюз. Обидно е за нас като хора, които искаме да живеем тук и да имаме права като всички останали. Бизнесът подкрепя прайд, знаменитости подкрепят прайд, чуждестранни мисии подкрепят прайд, единственото, което ни липсва, са българските политици", каза още Василев.


След края на концерта парадът бе открит с изпълнението на Рут Колева на химна "Мила родино". Под капките на дъжда и музиката от платформата цветното шествие се отправи към сградата на бившия Партиен дом, където спря за няколко минути като символичен жест - протест срещу игнорирането от страна на българските политици. Обиколката, която завърши отново пред Паметника на Съветската армия, протече без инциденти. Стотици полицаи и десетки доброволци бяха ангажирани по охраната на шествието. Движението по централните булеварди беше блокирано за няколко часа, за да се осигури спокойното преминаване на платформата. Засиленото полицейско присъствие бе осигурено, за да се избегнат сблъсъци с анти-ЛГБТИ настроени организации.


Освен за физическата безопасност организаторите се бяха погрижили за подобряване на здравната култура на ЛГБТ общността. В една от шатрите пред Паметника на съветската армия бе разкрит пункт за безплатно и анонимно тестване за ХИВ/СПИН. Докъм края на проявата бяха тествани около 100 души, всичките негативни, обясни Александър Миланов от "Чек пойнт София", единственият нефинансиран от държавата здравен център.


Участниците в 14-ото издание на "София прайд" изминаха последните метри от маршрута под истинска дъга, изникнала в небето над София след проливния дъжд - като символ на надежда и знак за по-добро бъдеще.


"Отвсякъде получаваме подкрепа, но не и тук": Хиляди излязоха в подкрепа на ЛГБТИ общността в София

© Ралица Фичева

Коментари (419)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1967 Весело

  На това му се казва "ден година храни"!
  Вземи тези грантове!

 2. 2 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  Парадът в подкрепа на правата на ЛГБТИ общността
  ********************************

  Кои права, че все не мога да разбера?

  Мараба, С-ДС доносници!
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3817 Весело

  " Заедно отглеждаме детето ни, но само аз съм му попечител, защото съм биологичната му майка. Как това не е дискриминация според вас?""

  А според вас как се зачева и ражда по естетсвен път дете/деца от хомосексуална двойка ? Не е ли дискриминация, че не го можете ?

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2304 Неутрално

  Абе как е тръгнало , тези дъговидните ще изместят хетеронормалните.

 6. 6 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  Не знам хомосексуалността да е преследвана в БГ. Та, за какви права иде реч?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3817 Любопитно

  " Учените все още не са открили категорични доказателства, че хомосексуализма има генетична основа, а факта че хиляди хомосексуалисти вече се лекуват успешно, показва недвусмислено, че все пак говорим за избор и психологични фактори довели до това отклонение.

  Ричард Кохен, бивш гей, е излекувал успешно над 1000 хомосексуалисти. Той се радва на 25 години успешен и щастлив брак. "Никой не е роден гей", заявява той. "С някои научни доводи се опитват да докажат това, но не им се получава. Както виждате аз самия излязох от това като нормален и съм направил многобройни изследвания. В какво тогава се корени обратната сексуална ориентация?

  Причините са духовни и психически. Те са доста добре изучени от психологията. Забележете например, че има мъже които физически приличат повече на жени; по мек глас и характера им е по нежен. Някой би предположил, че това е генеточно заложено, но не е така. За всеки специалист е ясно, че родителите са направили детето такова. Макар тази истина да боли, трябва да я признаем.

  Хомосексуалната ориентация опира до няколко силни психологически фактори в семейната среда.

  Факторът на непривързан баща е една от съставките - макар и не най-основната. Липсата на бащинска любов остава като празнота в сърцето на момчето, която то цял живот ще търси да запълни с любовта на други мъже. Освен това, детето развива подсъзнателната нагласа, "не искам да съм като баща си", която се равнява на, "не искам да съм мъж". Успешно лечение се получава единствено когато друг мъж му даде такава любов, но без да има сексуални контакти.

  Втория фактор е силното влияние на майката, преминало отвъд границите на нормалните връзки за майка и син. Момчетата стават женствени когато има емоцинално обсебване от страна на майката. Затова в лечението играе огромна роля, когато те осъзнаят какво майката им е причинила. Такава женственост понякога се наблюдава и при едно момче всред много сестри, но това също не определя обратна сексуална наклонност; просто такива момчета са по женствени, с меки маниери и дори форми на физическо развитие. Откриваме, че женското духовно влияние при тях е много силно. Но ако има други мъжки фигури (дядо, чичо...) това най-вероятно не би се случило."
  Има и трети фактор, доста интересен, но предпочитам да го оставя на който има интерес да се опита да стигне до него по собствен път !

 8. 8 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  В една от шатрите пред Паметника на Съветската армия бе разкрит пункт за безплатно и анонимно тестване за ХИВ СПИН.
  **********************************************

  Това някакво особено право ли е на ЛГБТИ-общността? Има ли връзка със статистически доказания промискуитет на тези хора?

  Мараба, С-ДС доносници!
 9. 9 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Само на жените трябва да се разреши законен брак и правата, произтичащи от този акт. За мъжеложците абсолютно не. Когато мъж забременее от мъж - тогава пак ще говорим.

  ... с двеста...
 10. Хубави снимки на хиляди усмихнати млади хора, майки с деца на интересно шоу, браво.

 11. 11 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  " Правото да бъдеш себе си....( подобен израз е пристрастен, защото след 10.11.89-та никоя държавна институция не им е забранявала да са себе си.....).

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. Не знам хомосексуалността да е преследвана в БГ. Та, за какви права иде реч?
  —цитат от коментар 6 на sandman


  ЗА правота на граждански брак, каквото имат и хетеросексуалните двойки. Което им е отказано.

 14. 14 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  "празнуваха правото да бъдат себе си"

  Напротив, опитват се да ни НАЛОЖАТ да ги харесваме!!
  След това и на децата ни!

  Никой не ги спира да бъдат себе си.

  Забележете, че таргетират само деца и младежи, през училища, различни "забави" и събития, презентации и т.н.

  След 10 години тези деца ще са възрастни и няма да има съпротивление срещу идеологията им, няма да може и да изкаже човек абсолютно никакво несъгласие с тяхното лоби!!

  Така беше пробутана идеята в западна Европа, бавно, за 1-2 десетилетия.

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Никой не хейти. На нормалните хора им писна, ден през ден да ги занимават с обратните. Правата, та правата! Какви права? Кой или какво ви забранява нещо? В кой закон е забранено нещо за обратни?! Аз поне не знам за такъв.
  Обратните да си живеят живота, както намерят за добре. Ако обичат да спрат да се правят на жертви. Не са интересни. По-скоро са досадни и дразнещи. Ако страдат от липса на внимание, нека да го решават помежду си.

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 713 Неутрално
 17. 17 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Ричард Кохен, бивш гей, е излекувал успешно над 1000 хомосексуалисти.
  —цитат от коментар 7 на samoedin


  Не, не е. Лъже и той, и пациентите му. Подобни "терапии" често водят до самоубийство и неслучайно Обама щеше да ги забранява, и даже май ги забрани. Предполагам, че въпросния шарлатанин минава по някаква тънка лайсна и вратичка в закона, за да практикува лъжовното си "лечение".

 18. 18 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Никой не хейти. На нормалните хора им писна, ден през ден да ги занимават с обратните. Правата, та правата! Какви права? Кой или какво ви забранява нещо? В кой закон е забранено нещо за обратни?!
  —цитат от коментар 15 на Petleshev


  В този за брака, умник. И да - хейтиш.

 19. 19 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Само на жените трябва да се разреши законен брак и правата, произтичащи от този акт. За мъжеложците абсолютно не. Когато мъж забременее от мъж - тогава пак ще говорим.
  —цитат от коментар 9 на Суджук Герберите


  Според мен пък- трябва да се разреши на всички ПДР-та да си сключват бракове всякакви, но трябва да е категорично забранено осиновяването на деца. Това е.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 20. 20 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Нормалните тръгнали ли са да реват, че някой им пречи да бъдат себе си2
  Единствените ревящи за нещо са хомосесуалистите, на които винаги и всяога нормалните им пречат.
  Имаше в нашия блок един - след всяка жена се обръщаше и казаваше "пикла". О къф зор не се знае - сигурно и завиждаше, че мъжете и обръщат повече внимание на нея отколкото на него.

 21. 21 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Нема лошо. Както вече писА, хиляди са празнували и на антигендерския прайд.
  https://trud.bg/pohod-za-hristiyanskoto-semeistvo-i-protiv-lgbt-ideologiyata/

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  " Представям си ужасната съдба на децата ми, ако тази държава продължи да бъде такава антиевропейска кочина каквато е в момента. Затова съм тук днес."

  Ако тази държава престане да бъде " антиевропейска кочина" в смисъла, който има предвид въпросната персона, по нормален път ще се простите с възможността си да имате деца, че да се притеснявате и за съдбата им ! Ще разчитате само на осиновявания, където това е разрешено, разбира се ! Лично за мен никое дете не заслужава окаяната участ да има двама бащи или две майки ! А ако решат в даден момент и двата индивида да променят пола си, детето може да се окаже след двете си майки с двама бащи или обратното....... ! Има и такива, които ще твърдят, че са безполови ! Тук клетото дете няма да има ни баща, ни майка ! И ако някой вече е започнало да му се повдига от всички тези " нормални " варианти сред почитателите на ЛГБТ и не знам си още какво общността, причината най - вероятно изобщо не е в него !
  За мен деца с подобна клета участ, просто биха получили психични трайни увреждания за доживот ! Това ли искаме да им причиним ?

 24. 24 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  "Много хетеросексуални хора не разбират и се чудят защо протестираме, като си мислят, че имаме същите права като тях, но истината не е такава. Истината е, че ако партньорът ми умре, аз нямам право да го наследя. Ако влезе в болница, аз нямам право на свиждане. Заедно отглеждаме детето ни, но само аз съм му попечител, защото съм биологичната му майка. Как това не е дискриминация според вас",
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Такива са законите .
  Споко , ще ги променят . Достатъчно силно лоби се е заело с тези въпроси .
  Това със свиждането е лъжа обаче ! А с наследството не виждам какъв е проблема , може да се направи дарение , завещание ......

 25. 25 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1219 Весело

  Брей, каква гордост, да спечелиш за две години още три хиляди тълпа в повече, бонуси за усърдие в извращаването на нацията раздават ли?

  мурзилка
 26. 26 Профил на cbq281066707
  cbq281066707
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Интересно е от научна гледна точка какво те кара да хейтиш това изпълнено с любов и позитивна енергия събитие. Хейтърите на Прайда трябва да бъдат изследвани в психиатрични клиники с цел да се установи защо човек е лош...
  —цитат от коментар 4 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Такова изследване е правено по време на Нюрнбергския процес, с надеждата да се установи, какво е заболяването, което е причинило нацизма. За ужас на психиатрите се оказало, че такива хора има във всички сфери и слоеве на обществото и само очакват възможността да се проявят. Не търси обяснение, има само един път и той е постоянен отпор.

 27. 27 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":Виж сега... Колкото и да се напъват обратните, срещу законите на Природата няма как да вървят.
  —цитат от коментар 22 на Petleshev


  Глупости. Законите на природата са именно нещото, против което цивилизацията винаги върви. В противен случай нямаше да има човек - превъзхождащите го физически животни щяха да го унищожат. Човекът е човек, защото се е опълчил на природата.

 28. 28 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1112 Любопитно

  Правото да бъдеш себе си понякога води до достижения,които без него индивидът не би постигнал.Напр.един моторист, определящ себе си като колоездач, постави няколко световни рекорда в колоезденето.
  Извод:това право би трябвало навсякъде,да се прилага.Така човечеството ще постигне невиждани висоти !

 29. 29 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Значи от научна гледна точка това беше заболяване. И при лошия социализъм и при добрия капитализъм. Аре си говорете за поезия, любов и песни, кама сутра, но не мешайте науката.

 30. 30 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 1274 Любопитно

  И аз започнах да изпитвам светли чувства, ръзбийш ли!Мисля да пусна на некой демократичен българин.Единственото ми условие е,той да е ваксиниран срещу коронавирусъ.💋💋💋👍

  Много съм прост
 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3564 Неутрално

  "празнуваха правото да бъдат себе си"Напротив, опитват се да ни НАЛОЖАТ да ги харесваме!!След това и на децата ни!Никой не ги спира да бъдат себе си.Забележете, че таргетират само деца и младежи, през училища, различни "забави" и събития, презентации и т.н.След 10 години тези деца ще са възрастни и няма да има съпротивление срещу идеологията им, няма да може и да изкаже човек абсолютно никакво несъгласие с тяхното лоби!!Така беше пробутана идеята в западна Европа, бавно, за 1-2 десетилетия.
  —цитат от коментар 14 на everlast666


  ЗАЩО не си така агресивно настроен срещу ПУТИНДЖИИТЕ в Русия

  КГБей ПРАЙДОВЕТЕ на 9-ти май са абсолютно същото срещу което пищиш

  и се възмущаваш по повод гейовете.

  Това на ПУТИНДЖИИТЕ в Русия даже е ПО-КОШМАРНО защото смърди на

  КАФЯВОСТ и ПОБЕДОБЕСИЕ отнело досега ХИЛЯДИ ЖИВОТИ в УКРАЙНА а и не само

 32. 32 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#27] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Как се опълчва-като създава непродуктивни двойки? Най-мощният природен закон е създаването на поколение.

 33. 33 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  хиляди хора се събраха пред Паметника на съветската армия

  Альоша ли им е патрона?. То вярно че от неговите номера още не може да се оправим...

 34. 34 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Барба Ганьо е несигурен в сексуалността си. Всеки разговор на тая тема предизвиква изчервяване и потене.

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 35. 35 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  До коментар [#1] от "zxp53317185":

  Ми лани пропуснаха, та сега е по-точно да се каже :
  Ден две години храни.

  Panta rhei....
 36. 36 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Значи от научна гледна точка това беше заболяване.
  —цитат от коментар 29 на jlb02632781


  Но вече не е. Факт.

 37. 37 Профил на Шулц
  Шулц
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Ми не, "мило ми" грантоедче ... тези сбърканяци, които се наричат "ЛГБТ...." трябва да бъдат въдворени на принудително лечение в психиатрични клиники, защото това е ментално разстройство, подобно на шизофренията, придружено с хормонално такова.

  Айде У ЛЕВО!

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  " Не, не е. Лъже и той, и пациентите му. Подобни "терапии" често водят до самоубийство и неслучайно Обама щеше да ги забранява, и даже май ги забрани. Предполагам, че въпросния шарлатанин минава по някаква тънка лайсна и вратичка в закона, за да практикува лъжовното си "лечение"."

  Не заприличвай в твърденията си на ГЕРБ съпорта, според който всички сме платени протестъри на Божков, щото у нас всичко, под вещото управление на Б.Б., е цветя и рози и няма корупция, а само " усещане за такава" ! Има много доказателства, че тезата за вродената хомосексуалност е заблуда, но ако си почитател на хомосексуализма, разбираемо е, че няма да ги възприемеш !
  Пиша по въпроса, не защото ми се спори с някого излишно или пък искам да обиждам и презирам, а защото знам колко екзистенциално важен е този въпрос за всички нас, а и бих искал поне част от тези млади хора да имат нормални семйства, да отгледат своите деца в една здрава семейна обстановка, където детето расте с примера на истински баща и истинска майка пред очите си !

 39. 39 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  ""такава антиевропейска кочина каквато...""
  Милата кахърна женица ако смята че геювете ще оправят държавата, значи е много, много зле.

  Panta rhei....
 40. 40 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Интересно, защо не поискат мнението на Маруся Куркински по темата?
  Този човек няма ли право на мнение?

  Panta rhei....
 41. Млади хора, усмихнати, весело настроение, концерт, браво. Като ги сравниш с възрастните чичковци, с големи шкембета и немити коси от контрапротеста - разликата е от небето до земята.

 42. 42 Профил на Шулц
  Шулц
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ЗА правота на граждански брак, каквото имат и хетеросексуалните двойки. Което им е отказано.
  —цитат от коментар 13 на Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи


  Това никога няма да се случи в България. Както и никога НЯМА да им бъде разрешено да осиновяват деца. Свиквайте ...

 43. 43 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  ЗА правота на граждански брак, каквото имат и хетеросексуалните двойки. Което им е отказано.
  —цитат от коментар 13 на Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи


  Терминологизираната дума "брак" е въведена от хетеросексуалните хора и с нея те обозначават съюза на мъж и жена. Какво пречи на хомосексуалните да измислят своя дума за съюз между еднополови и да пледират за легализирането й като отделен вид в българското законодателство? Защо хомосексуалните се опитват да пренапишат семантиката на една стара като света дума?

  Мараба, С-ДС доносници!
 44. 44 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#12] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Оформи се бездна-да, тук, щото сме много диви още удържаме фронто. Там свалиа гардо последните 20 години. И че ги е@ат мюслита по площадите.

 45. 45 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#38] от "samoedin":

  Ако имаше някаква стойност в твърденията и терапиите на тоя и себеподобните му, те щяха да бъдат широко възприети и популярни. А в действителност, са маргинални и отречени. Можеш да си представяш, че това е заради някакво гей-лоби, но в реалността такова няма. Напротив - гейовете са доста маргинална и непопулярна част от едно общество и нямаше как да влияят на политиките без помощта на не-гей политици, които просто съзнават важността и хуманността на движението за гей-правата.

 46. 46 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3034 Неутрално


  КГБей ПРАЙДОВЕТЕ на 9-ти май са абсолютно същото срещу което пищиш

  Ако получавам ерекция от парадите на красная площадь на 9-ти Май това алтернативна сексуална ориентация ли е?

 47. 47 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#36] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Не е, нали си чел мъчителната история на отпадането му от номенклатурата на СЗО? Ако толкова пари се бяха хвърлили за шизофренията, щеше да отпадне по лесно и бързо.

 48. [quote#42:"Шулц"][/quote]

  Е, какво се чудите тогава че хората протестират? Нали питахте за кое право им е отнето. Ето вие сам отговаряте.

 49. 49 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1319 Весело

  Законите на природата са именно нещото, против което цивилизацията винаги върви
  —цитат от коментар 27 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ

  За цивилизацията няма да бърборя на едро, но съм убеден, че ти / ако си взел хаповете си/ никога няма да скочиш от десетия етаж на висока сграда. Колкото и да си против законите на природата - няма как да ги отмениш и отлично знаеш какво ще ти се случи, ако тръгнеш срещу тях!

  Мараба, С-ДС доносници!
 50. 50 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#40] от "Molossian":

  Той си каза. Ние истинските мъже си гледаме работата и не се занимаваме с глупости.

 51. 51 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Били протестирали срещу езика на омразата. А гейовете в този форум всекидневно обиждат и подиграват другите участници във форума .Егати и лицемерите.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Това никога няма да се случи в България. Както и никога НЯМА да им бъде разрешено да осиновяват деца. Свиквайте ...
  —цитат от коментар 42 на Шулц


  Бе те твоите предшественици - комунистите, едва ли са смятали, че и в НАТО ще влезем, ама....

 54. 54 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1578 Любопитно

  Дааа. Поуката е, че в това, сравнително маловажно начинание, са се излели няколко милиона. Какво да си мислим за предстоящите избори? На къде са ориентирани финансовите потоци на чуждите НПО-та???

 55. 55 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Пъстрота, музика, усмивки и добро настроение изпълваха центъра на София в изминалия ден
  ===
  Пъстрота, музика, усмивки, (педерасти) и добро настроение изпълваха центъра на София в изминалия ден.

  ПП
  не знам що се обиждат на думата в скобите, проверявал съм в речника и не виждам нищо обидно

  https://rechnik.chitanka.info/w/педераст

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 56. 56 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Madness_of_Crowds:_Gender,_Race_and_Identity

  Добре е да се прочете тази книга.
  Написана е от гей, нескриващ възмущението си от промиването на мозъци с хомосексуална пропаганда.  Panta rhei....
 57. 57 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи":

  В много западни държави, брака вече е нещо доста демоде. Скандинавия например , почти не знаят що е то ''брак'' и за какво служи.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 58. [quote#43:"Манчо"][/quote]

  Добре, съгласен. Нека да не го наричат брак - семантиката няма значение, но да има същите последици, права, задължения като брак между хетеросексуални - съгласен ли си?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#44] от "jlb02632781":

  И че ги е@ат мюслита по площадите.

  Ако гей обиди Корана и в същото време мюсюлманин обиди гея, кой ще е наказан според правилата за толерантност?
  Кои са ни по ценни?

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на mlmirow
  mlmirow
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Парад на педераса :))) Педали е имало има и ще има докато свят светува. Още от римско време. Имам две деца и ако се окажат педали ще ги обичам както и сега... Не ми пука, но едва ли някога тука това ще се приеме нормално ...

 63. 63 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Истината е, че ако партньорът ми умре, аз нямам право да го наследя.
  ===
  Щото ти е неграмотен партньора и не знае как да ти завещае (или не иска), но то и с наследяването е така. Неграмотни хора остават много изненадани като дойде време да делят наследство.
  С други думи въпроса не е в правата а в главата.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 64. 64 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  "Много хетеросексуални хора не разбират и се чудят защо протестираме, като си мислят, че имаме същите права като тях, но истината не е такава. Истината е, че ако партньорът ми умре, аз нямам право да го наследя. Ако влезе в болница, аз нямам право на свиждане. Заедно отглеждаме детето ни, но само аз съм му попечител, защото съм биологичната му майка. Как това не е дискриминация според вас", :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Такива са законите . Споко , ще ги променят . Достатъчно силно лоби се е заело с тези въпроси .Това със свиждането е лъжа обаче ! А с наследството не виждам какъв е проблема , може да се направи дарение , завещание ......
  —цитат от коментар 24 на stenlyaka


  Това е пълна лъжа.Всеки хомосексуалист може да наследи партньора си чрез завещание,договор за гледане и издръжка,фиктивна продажба и така нататък.
  Колкото до болниците-аз съм лежал в няколко болници 4 месеца и ме посещаваха няколко мои приятели и роднини. Никой не ги е питал какви са ми.
  Така че само лъжи от гейовете.

 65. 65 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#52] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  От колко века съществува понятието брак и от кога са започнали "модерните" времена. Що не се гръмнете бе....

 66. 66 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#43] от "Манчо":

  Защото пренаписването на вече нещо познато, е също толкова старо като света.
  Как да измислят ново име на нещо, което всъщност го няма.
  Нямам нищо против алтернативните им сексуалности, но ако майките и татковците им също бяха''алтернативни'', то''обратните'' не биха се пръкнали на тоя свят.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 67. 67 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  По-важното е, че е въведена в тъмните времена на дискриминация срещу хомосексуалните
  —цитат от коментар 52 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Глупости на търкалета, понятието за съжителство между мъж и жена възниква много преди религиите да дефинират забраните и наказанията за отношения извън хетеросексуалните. Понятието "брак" е пряко свързано с отглеждането на деца. Това е единствения му смисъл, доколкото конституира хетеросемейните отношения като стабилни, за да бъде защитено потомството. В този план не е имало никаква нужда да се въвежда специална дума за хомохората. Те нямат деца и поради тази причина връзките им са краткотрайни и често отворени.

  Мараба, С-ДС доносници!
 68. [quote#67:"Манчо"][/quote]

  'Понятието "брак" е пряко свързано с отглеждането на деца. '

  Хомосексуалните двойки могат да отглеждат деца също като самотните родители, или хетеросексуалните двойки, осиновили деца. Каква е разликата?

 69. 69 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Според мен пък- трябва да се разреши на всички ПДР-та да си сключват бракове всякакви, но трябва да е категорично забранено осиновяването на деца. Това е.
  —цитат от коментар 19 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  Никакви бракове!

  На запад така се вмъкнаха, промушиха крак през врата - уж искаха да имат САМО равни права - да се женели.

  Сега на запад децата учат от 6 години, че Джони обичал да носи роклички, може си да бъдеш какъвто искаш пол, сменяш го без проблеми.

  ЛГБТ НПО-та с техни психолози и доктори зарибяват в училищата по-слабите психически, вкарват ги в програми да сменят пола, които естествено са финансирани от държавата, това си е цяла индустрия - НПО-та, активисти, психолози, доктори, политици.

  На транс-мъжете (които всеки там е длъжен да нарича жени) им е позволено да ползват женски тоалетни, бани, съблекални (защото иначе е дискриминация) и да участват в женски спортове като жени.

  В тия страни вече е “реч на омразата” да кажеш публично нещо против горните явления - посещава те полиция, да ползваш грешното местоимение и т.н.

  КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ - в Канада в момента един баща е в затвор, защото без негово и на съпругата му знание 14 годишната им дъщеря в включена в програма за смяна на пола, когато научават те се противопоставят, завеждат дело, Съда им забранява да разпространяват публично имената на докторите и психолозите, които извършват склонявано на дъщерята и също да се обръща към дъщеря си с ЖЕНСКО МЕСТОИМЕНИЕ, трябва да я нарича ТОЙ (по съдебно нареждане), той нарушава и двете и в момента е задържан докато му дадат присъда!!

  https://www.youtube.com/watch?v=oR8xy2D6rpk

 70. 70 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  В началото бе словото. Езикът създава реалността, а не обратното. Сега виждате гейове, гейки и трансове.
  Само преди 30 г. щяхте да видите манафи, гьотверени, лизачки и някакви напълно откачени същества.

 71. 71 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Понятието "брак" е пряко свързано с отглеждането на деца.
  —цитат от коментар 67 на Манчо


  Нямам идея дали е така, вероятно не, но със сигурност това не значи, не може да се предефинира, както са се предефинирали хиляди неща в историята.

 72. 72 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  [quote#43:"Манчо"]
  —цитат от коментар 58 на Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи
  Добре, съгласен. Нека да не го наричат брак - семантиката няма значение, но да има същите последици, права, задължения като брак между хетеросексуални - съгласен ли си?[/quote]

  Не, не съм съгласен. Няма как различни в същността си неща да пораждат аналогични последици.
  И още нещо - "семантиката" винаги има значение. Най-вече в правото, освен в езика. Опитайте се да повишите правната си и езикова култура, за да не ставате за смях с подобни твърдения!

  Мараба, С-ДС доносници!
 73. 73 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#60] от "blondofil":Когато истинските мъже намалеят/това е целта, нема да обяснявам понятието мъж/ популацията запазила повече мъже ще ползва благата на популацията със сбъркан понятия. Към благата се включва и е@ането,не ли?

 74. 74 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#45] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Сенси............ти откъде си толкова добре запознат със тази тематика, и произтичащите проблеми от нея?Много си нещо навътре в нещата)))!А това,че имат по рождение едни сбъркани хикс и игрек хромозоми, медицината как го формулита днес?Като болестно състояние следствие от малформация по рождение, или какво?
  Между другото, сега вече твоята позиция за вардарските цигани - ми става все по ясна!
  На прабабите и прадядовците им пише в свидетелствата за рождение издадени от Българската Екзархия, че са българи!Ама те, не!Ние не сме българи, обратни сме)))При едните латентната хомусексуалност има чисто физическо проявление, а при вардарските цигани е въпрос на манталитет, който ярко отразява тяхната вътрешна красота!

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#21] от "dosetliv":

  Според Свети Тимотей, евангелие на Лука - в (православното) християснтво има два гендера/социални пола - мъж и жена. "Защото Бог е дал различни роли на мъжа и на жената" "Защото не Адам, а Ева съгреши и яде ябълката" - и в този дух социалната роля на жената е да се грижи за мъжа, децата му (те се водят само негови, не нейни), дома му и т.н., мъжа само прави децата и яде, пие и спи (чат-пат играе на война). Точно православния джендъризъм е в основата на ЛГБТИК+ джендъризма - почва се с два социални пола, после стават сто и два. Затова в конституцията на република България е забранено делението по пол в обществото и всеки един българин се води гражданин, независимо от биологичния си пол (мъж или жена); няма гражданин с едни права и гражданка с други права - както е при православния джендъризъм, там християнина е с много повече права от християнката - от рождението до смъртта.

 77. [quote#72:"Манчо"][/quote]
  Е, първо искахте да се промени само думата, после казвате, че не сте съгласен? Значи проблемът не е в думата, както твърдите?

 78. 78 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1219 Весело

  Петилетката - за три години!
  Таз година полуджендери, другата година цели джендери.
  Работа, работа, работа!
  Българска работа. Само да не излезе, че в БГ и трансджендърите са с качеството на БГ магистралите, че колко ремонти ще паднат, колко шкафчета ще се напълнят.

  мурзилка
 79. 79 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  НЯМА КРАЙ. Повръща ми се вече от прайд, гей права и либералско-болшевишкия Днвник и ДБ

 80. 80 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#68] от "Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи":

  Огромна. Модел мъж, модел-жена. Ролеви упражнения и подготовка за живота. В детството. Всичко останало е сбъркано и води до нещастен живот.

 81. 81 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Бракът е, и винаги е бил не просто някакво съглашателство между двама души, а началото на процес по оформяне на семейство, възпроизвеждане и отглеждане на поколение. Ако не можеш с партньора си да изпълниш стъпките по този процес, то тогава той просто не е за теб. За хомосексуалните това е просто ПР. Ако разрешат гей-браковете в България, ще има някакъв бум една, две години, след което нивата ще паднат дори под нивото на хетеро браковете.

 82. 82 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#24] от "stenlyaka":

  Не е проблема в свижданията или наследствата. Никой не им пречи за посещенията в болница и има много начини за уреждане на материални въпроси освен прякото наследство. Не разбираш ли, че просто страдат от липса на внимание. Искат все някой да се занимава с тях и техните измислени проблеми. Иначе се чувстват пренебрегнати.
  Там ги стяга чепика, както се казва. Утре да приемат всякакви искани от тях законови промени, пак няма да са доволни и пак ще хленчат за нещо. Това е начин на мислене. Все по-голяма част от обратните, започват да живеят с мисълта, че обществото им е длъжно. С годините започват да стават все по-досадни и нахални. И естествено, все искат нещо и все били неразбрани и онеправдани.

  Бивш tww09306483.
 83. 83 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Изобщо не им дреме на педеругите дали ще сключват брак или не.Цялата дандания е,защото така ще се легализира хомосексуализма като нормално човешко поведение.Оттам нататък няма да могат да ги ограничат да си разпространяват пропагандата сред децата.

 84. До коментар [#68] от "Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи":Огромна. Модел мъж, модел-жена. Ролеви упражнения и подготовка за живота. В детството. Всичко останало е сбъркано и води до нещастен живот.
  —цитат от коментар 80 на jlb02632781


  Значи модел самотна майка е лош? Или модел мъж и жена, но без брак е лош? Аз лично смятам, че едно дете отгледано от две майки, няма да е по-малко щастливо, отколкото ако има баща или майка, или е сирак, не дай се боже. Защото вече се обърквам в хаотичните доводи, които се дават. Единият път било думата, другият път бил модела, третият път било Библията.

 85. 85 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#76] от "Deaddark":

  Освен, че спи, пие и пърди-храни, брани и множи поколението. Умира, ако трябва-бранейки. Ей туй с браненето до смърт искат да махнат. Щото не им се връзва с мерака за тотална власт над хората. Ми нема да им се получи. Браненето на семейството-ЖЕНА и деца е инстинкт, по-силен от инстинкта за самосъхранение. Обществата, които го премахнат, ще загинат.

 86. 86 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4936 Весело


  Хомосексуалните двойки могат да отглеждат деца също като самотните родители, или хетеросексуалните двойки, осиновили деца.
  Каква е разликата?
  —цитат от коментар 68 на Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи


  Кой ги е спрял? Да си родят деца и да си ги гледат!

 87. 87 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#84] от "Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи":

  Да, лоши са. Но по-добри от каращи се родители. И за тва МОДЕРНАТА цивилизация е допуснал развода. От две злини, по-малката.

 88. 88 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2767 Весело

  До коментар [#60] от "blondofil":

  Геят и мюсюлманина ще се оправят помежду си, а който им се бърка - ще му направят сандвич.

 89. 90 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#24] от "stenlyaka":Не е проблема в свижданията или наследствата. Никой не им пречи за посещенията в болница и има много начини за уреждане на материални въпроси освен прякото наследство.
  —цитат от коментар 82 на Petleshev


  Че защо те трябва да са принудени да правят допълнителни стъпки за подобен род договори, които на теб не ти се налага да правиш. Фактите са си факти, а твоите лакардии, дето знаеш по-добре какво и защо го искат, са абсолютно нерелевантни в случая.

 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. До коментар [#84] от "Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи":Да, лоши са. Но по-добри от каращи се родители. И за тва МОДЕРНАТА цивилизация е допуснал развода. От две злини, по-малката.
  —цитат от коментар 87 на jlb02632781


  БЕбе сирак може да се разведе? От кого? Аз питах дали смятате че то ще е по-щастливо без никакви родители, отколкото с две майки?

 92. 93 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  [quote#86:"Дария Колев"]
  —цитат от коментар 89 на Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи
  Става въпрос за осиновяване и отглеждане. [/quote]

  Как ще осиновяват деца хора с извратена сексуална ориентация?Каква е гаранцията, че няма да посегнат сексуално на детето. Видя се,че при свещениците хомосексуалисти е имало десетки хиляди подобни случаи.

 93. 94 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2767 Весело

  До коментар [#78] от "Маршалов":

  Таз година препоръчително, догодина задължително.


  П.С. Търся партньор за фирма за производствто на вазелин - виждам пазара нараства.

 94. 95 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи":

  Защо семантиката да няма значение?! Естествено, че има! Тълкуванията и разбиранията на обратните не променят нещата.
  Защо трябва да има същите последици съжителството между хомосексуални? Нали сте различни от хетеросексуалните? Как резултатите ще са едни и същи?!

  Бивш tww09306483.
 95. 96 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  До коментар [#90] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Какви допълнителни стъпки? Едно завещание и едно пълномощно?! Ми то и ние с жена ми сме правили "допълнителни стъпки", в гражданското...

 96. 97 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4936 Любопитно

  [quote#86:"Дария Колев"]
  —цитат от коментар 89 на Ганьо балканише фюриозише мъката на модераторо дето все не разбира че Ганя е безсмъртен кат шотландския боец по тез земи
  Става въпрос за осиновяване и отглеждане. [/quote]

  Няма как да стане, искате да се възпроизвеждате ли?

  Едно малко момче, отраснало в "семейство" на 2 гейове какво мислиш ще стане като голям човек?

 97. 98 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  Някой им пречел да вървят заедно по улицата, хванати ръка за ръка? Кой им пречи? Някой със закон ли ги наказва, в лудница ли ги праща? Да ходят, с когото си поискат. Всеки сам избира собствения си живот.

  За да е пълна истината, тук трябва да вметна, че в нашето общество има разни маргинали, неонацистчета, гаменчета с бръснати глави и мускули от хапове. Тези хора вечно търсят агресията и евентуално "да набият някой п****". Подобни австралопитеци се разкарват по паркове и улици, агресирайки срещу напълно непознати хора. Гамени като тези трябва да лежат по затворите. Всяка форма на насилие срещу какъвто и да е личен избор в живота или срещу резлични идеи е недосопустима и трябва дасе наказва с цялата строгост на закона.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 98. 99 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#93] от "Мусаши":

  Харесва ми думата извратен. А бе, грантаджиите/тва е по обидно от платени тролове/ сексът между мъже не е ли извратен, ама честно? Под извратен разбирам психологически и... ФИЗИОЛОГИЧНО. Понеже вече има Интернет си намерете анатомия на ректум и сравнете с анатомията на вагина. Найс, а? Пак повтарям, що не се гръмнете? Кви права, кво наследяване, кви деца и хомосемейства. Вижте устройство на епител, секреция, жлези... Смешни сте. Стойте си у 8% мозъчна увреда и не ни занимавате с глупости. Тва не е хейт, а мнение, почиващо на учебниците по анатомия и физиология. Психиатри те свалих гарда преди десетилетия, ама а атомите и физиолозите си траят😀🌈

 99. 100 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3296 Неутрално

  ЛГТБ+ върнете дъгата на децата :)

  И после нямало умисъл в действията им, целия корпоративен свят се залива с тази пропаганда.

  https://bit.ly/2TnUrRm

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK