Агенцията по храните започва проверки на обектите за производство и продажба на сладолед

Агенцията по храните започва проверки на обектите за производство и продажба на сладолед

© Цветелина Белутова, КапиталБългарска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва от утре извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна, съобщи пресцентърът на структурата. Предприятията за производство ще бъдат проверявани до 30 юни, а до края на септември ще се инспектират търговските обекти като колички, щандове на открито, подвижни обекти и други за продажба на сладолед без предварително опаковане.


В производствените предприятия инспекторите от дирекция "Контрол храни" ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт и ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.


В обектите за продажба Агенцията по храните ще инспектира хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK